Günaydın annişler ve bebişler
Biz doktora gidiyoruz kuzumu görmeye
Canım Kaynım askere gitti 20 gün önce , o zamandan beri millete tabii bebeğe birlikte bakacağız zaten oğlumda kalacağım diyordu,
Sonra havalar soğuyunca doğalgazı açmam oğluma giderim diyordu,
Oğluna ; bak kardeşin sorarsa 'annem bende kalıyor de üzülmesin de '' demesi üzerine eşim de bir iki kez anne gel bizde kal istersen dedi..
Dediğin gibi muhtaç olduğunda ( Rabbim kimseyi darda bırakmasın) hiç gocunmadan bakarım Rabbim biliyor...
Ama 44 yaşında her konuda Prof olduğunu düşünen , evimdeki çay bardağından, balkondaki kileri kullanım şeklimden , banyodaki küvetin renginin sararmasına kadar müdahale eden bi kadın düşün ( bu kadar müdahaleyi evime haftada 1 , 10 günde bir gelirken yapıyordu )
Offff demek istemiyorum ama offfffffff ki ne offfffffffff
10 yıl oluncamı bölemi oldu acaba diyorum ama hep böyleydim
Cogu erkek ailesi bunu deniyor galiba.Berianur,
Sıkı durmalısın arkadaşım, haklısın, tatlı bir dilli açıkla bunu. Bu ne rahatlık yaa böyle.. Karsı apartmanda oturuyorsun.. Bizimkilerde bir zamanlar oyle planlar yaparlardı, daha nişanlıydım, havalar soğuyunca sizde kalırız, tek doğalgaz parası oderiz falan.. Sinir krizi geçirdiğimi söylememe gerek yok herhalde.
Sen de az cekmemissin canim(
Günaydın , ne güzel mutlu, enerji dolu bir sabah sizin için, Rabbim neşenizi daim kılsın...
Oysa ben tüm gece uyuyamamış olmanın huzursuzluğu içindeyim ..
Kv ' m bu günden itibaren karşı apartmanımızdaki evinden bizim eve taşınacağını açıkladı dün gece, e kadın benim günlerim kalmış doğuma, her akşam gelip sana zorla yaptığım yemekleri yiyip çayını içiyorsun daha ne istiyorsun ki benden???
O kadar kasmışım ki kendimi ilk defa dün gece karnım ağrıdı adet sancısı gibi bi an doğuracağım sandım.sonra geçti çok şükür.. bugün arayıp kalmaya gelme bana rahat edemem ben diyeceğim, bu kararı vermek hiç kolay olmadı , ilk defa böyle bi çıkış yapacağım bu durumda yapacağı ilk şey oğlunu arayıp duygu sömürüsü yapmak olacak eminim, ayrıca bana vereceği cevabı da hiiiiiiç kestiremiyorum, ayrıl oğlumdan git evine dese şaşırmam o derece yani...
Ne derse desin bana da yazık bu halde ağlamaktan gözyaşım kalmadı, Rabbim ıslah eylesin, cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inş...
Canim kesinlikle konus.yanina yerlesince zaten kötü ola aksin onun gozunde.en azindan senin canin sikilmamis olur.hadlerini bilsinler.cocuk olunca herseye karisacak.jstedigin gibi buyutemeyeceksin cocuguny.birde karsida oturuyor zaten.sacmalamis resmen.sorun dogalgazsa sadece 1 odasini acsin.sende gencsin.birde cocuk olunca cinsellik cocugu uyutunca falan oluyo.birde kaynananimi uyutmaya calisacan.bosver soyle gitsin
selam kızlar, dünden beri yazdıklarınızı okuyamadım ama kv sıkıntısı gündeme gelmiş sanırım.
biz dün 32+0 da çalışabilir raporu almaya ve son testlerimizi yaptırmaya gittik.Oğluşumuz sağlıklı ama kafası biraz büyük dedi doktor.37.haftada çatı kontrolü yapınca normal doğum olur mu olmaz mı bakacak.eğer sezeryan olmam gerekirse ocak ortası gibi olur dedi.bu durumda yaklaşık 6 hafta sonra oğluşuma kavuşabilirim.ama ne kadar ürkütse de normal doğum istiyorum.
tabi mühim olan sağlıkla doğması o yüzden kısmet artık.
dün eşimde izin aldı beraber gittik doktora, ordan da mobilya almaya gittik.ikeadan beşik ve dolabımızı aldık.hatta akşam eşim kurdu bile:) hafta sonu odaya son şeklini vermeyi düşünüyoruz.
geriye de ufak tefek ihtiyaçlar kaldı böylece.
Missya,
Cok sevindim ,hepimizin tarihi yaklaşıyor, doğum yapanlarda var aramızda.. Cok sukur sağlıkla kavusalim evlatlarımıza. Benim oğlum olacak, dilim alıştı oğlum demeye. Eskiden bir garip oluyordum :)
benim de perşembe günü 32+0 oluyor, cumartesi gel perşembe tarihli raporunu veririz dediler. sanırım 32. hafta yazıyor raporda gün yazmıyormuş.
doğru söylüyorsun,
ben 30 yaşındayım, ben yeni doğduğumda da babannemler bizim ev kaloriferli diye gelip yerleşmişler, üstelik dedem ve liseye giden amcam da yanında gelmiş. sonra da bir daha gitmemişler, kardeşim doğmuş zaten hemen 1 yıl sonra.bize bakmak bahanesiyle kreşe bile gitmemize engel olmuşlar. artık annemler onlardan kurtulmak için başka şehire taşınmışlar. bu yüzden annem benim bebekliğimi bile doğru dürüst hatırlamıyor. hem gündüz çalışıp hem de akşam gelip iş yapmaktan yüzümü bile doya doya öpememiş.bir de sen büyüdüğünde annen bazı olayları anlatıyor ve resmen o kişilere karşı kinleşiyorsun. bir de bu kişiler "sana ben baktım" diyerek hep bir beklenti içinde içinde oluyor.
yani diyeceğim o ki, bu zihniyet değişmedikçe üzerinden 30 yıl geçmiş olsa bile yine aynı oyunlar oynanıyor hayat sahnesinde...
iş-eş ve eşin ailesi tamamen şans işi:) ama annelerimiz gibi katlanmak yerine bizler daha güçlü olmalıyız
ben bugün 32 haftalık izne ayrılabilir kağıdımı aldım.ama üzerinde hafta gün falan yazmıyor sadece iş göremez diye yazıyor.
güzel haberler bekliyoruz prensesten
Oh, ne güzel... Güzel güzel haberlerle gel.... Sonra bizimle paylaş...
Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım doya doya gör bebişini, benimde cuma günü randevum heyecandan saatleri sayıyorum
ben bugün 32 haftalık izne ayrılabilir kağıdımı aldım.ama üzerinde hafta gün falan yazmıyor sadece iş göremez diye yazıyor.
Annişler biz geri geldik
Doktordan sonra okula gittim, kalan 3 dersime girdim geldim.
Kızımın keyfi yerinde, 32+0 bugün, 43cm-1888gr olmuş minik meleğim ve başı aşağıda, doğum pozisyonunu almış, çok sevinçliyim
Doktorum normal doğum için herhangi bie engel görünmüyor dedi, hatta bebek baya aşağıda dedi, ne anlama geliyo anlayamadım ama sormayı unuttum tabi heyecandan
Doğumla ilgili şeyleri sordum bu sefer, doğumdan sonra bebişi hemen yıkamayın dedim, zaten öyle yapıyoruz burda dedi. Bebişimi hemen bana verin doğunca dedim, herhangi bir sıkıntı ya da solunumla ilgili bir problem olmadığı sürece, doğduğu gibi annenin göğsüne yatırıyolarmış öyle cıbıl cıbılbi de eşim isterse doğuma girebilirmiş, fotoğraf falan da çekilmesine izin veriyolarmış. Çok sevindim hepsine, bugün mutlu günümüz
Canım ben de bugün raporumu aldım ama ben çalışabilir raporunu aldım. Benim raporda da şu kadar hafta ve günlük diye bişey yazmıyo, 'doğumuna 8 hafta kalmış olup, doğuma 3 hafta kalana kadar çalışıp, çalışılan 5 haftayı doğum sonrası iznine ekletmek için çalışmaya devam etmesinde bir sağlık engeli yoktur' gibi bişey yazıyodu.
Biz de aldık çalışabilir raporunu kızlarr
merhaba annişler,
bebeğiniz için kaç tane battaniye aldınız? bende bi penye, bi örgü bide polar gibi bişeyden battaniye var(poları görümcem almış nasıl olduysa :) ), daha kalın battaniye de alsammı? peluş filan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?