2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar bende hastane çantamı hazırladım.
2 hurç 2 bakım çantası şeklinde oldu.bende düzen hastalığı var.herşeyi kendi içinde sınıflamam ona göre çantasına koymam lazım.1 spor çantası 1 sırt çantası şeklinde oldu.
spor çantasında bulunanlar:
benim hurcum:
2 adet lohusa pijaması ve sabahlığı
2 adet emzirme sutyeni
2 adet emzirme atleti
2 adet lohusa-hamile külodu
2 adet küçük havlu
1 adet yüz havlusu
(ben de kaybolması ihtimaline karşı bebeğin yedeklerini kendi hurcuma koydum 5li hastane çıkışı yün yeleği kalın battaniyesi benim hurcumda.çünkü kendime geldiğimde sürprizle karşılaşmayım dedim.eşimi de tembihledim.benim hurcum beyaz bebeğinki krem.sorarlarsa bebeğinkini gösterirsin dedim.kayınvalidemi de tembihlicem.o cin gibidir zaten)

bebeğin hurcu:
1 adet 10lu hastane çıkışı(herşeyini koydum içine.çünkü ebebek uygulaması var hastanenin.yani ben ayılmadan resmini çekecek olursa paspal çıkmasın bebeğim dedim.yani setin içindeki parçaları ayırmadım.)
ayrıca hastane çıkışının battaniyesinden hariç yedek penye battaniye de koydum.3 battaniyeyle gidiyoruz:çünkü başka şehirde doğum yapcam evime 1 saat uzakta nolur nolmaz.bebeğim donmasın dedim.
ayrıca 20 tane yenidoğan prima 1 numara koydum. adet ağız mendili
saç bantları kokoş kızımın kokoş bantları

sırt çantasına gelelim:burada bakım çantaları saç maşası makyaj çantam var:
bebeğin bakım çantası:
pişik kremi
sabun
şampuan
emzik biberon
uni baby ıslak pamuk
mustelanın çatlak kremini alırken eczacı eşantiyon mustela hydra baby nemlendirici losyon vermişti:10 kez falan kullanılır.
pudra koymadım henüz hangisini alacağım konusunda kararsızım.sebamed olsaydı düşünmez alırdım ama yok sanırım.

benim bakım çantam:
10 adet gece boyu ped(koteksinki kadar büyüğünü görmedim daha bu yüzden koteks aldım)
20 adet göğüs pedi lansinoh
lansinoh göğüs ucu kremi
tarak
deodorant
dove sabun
ıslak mendil
hasta bezi alıp almamakta kararsızım muhtemelen alıcam ama külot olanlardan mı bebek bezi gibi olnalardan mı alayım karar veremedim.
1 adet kağıt peçete
diş fırçası ve macun
ayrıca fotoğraf makinemi ve 2 yedek hafıza kartıyla şarjını da koyucam.doğum fotoğrafçısı çok pahalı maalesef
lohusa taçlarımı da buraya koydum çünkü süsle ilgili herşey burda:)

böyle yazınca çok gibi oldu ama bi ara resmini çeker koyarım 2 küçük çanta tuttu.ben biraz garanticiyim sanırım.perişan olmaktansa temkinli olmayı yeğliyorum.ne olacağı belli değil hastane işlerinin.üstelik tek çıkmıycaz ordan bebiş de var artık hayatımızda.koyup unuttuğum yada koymadığım şey olabilir.şu da lazım olabilir derseniz hemen koyarım siz yazın bana kızlar

Son düzenleme:

bıraz fazla olmus ama hastane uzakta dıyosun nolur nolmaz ıyı olmuş...

ben hasta bezı ve ped koydum lohusa pedını bılmıyorum almadım ama dedıgın gıbıyse kullanışsız sen gecepedı al en ıyısı....

Benimde suyum alt sinirdaymis.biraz daha azalinca alacakmis bebegi.yani bana da erken dogum gorunuyor.hayirlisi arkadasim.zayif dogarlar sadece sagliklarinda bi problem olmaz ins.bende 2014 model olsun demistim ama.yaoacak bisey yok

evet canım artık ocak olsun dıye degıl ama kılo alsın büyüyebıldıgı kadar büyüsün dıye bekleyebıldıgım kadar beklıycem ınş.. kısmet hersey yolunda gıder belkıde bekler oglum.. geceler cok zor gecıyo ve önümdekı bı yıl yıne zorlu geceler günler var bılıyorum...

Kızlar ven bir haftadır hastayım.adet sancısına benzeyen kasık ve karın ağrısı ile hastaneye geldim. 35. Haftaya yeni girdim . Doktorum en azından 37. Görelim dedi magnezyum ve calsiyum verdi. Bide şuam iki kez serum takıldı. Moralim çok bozuk bebeğim çok küçük ve ben hiç hazırlıklı değilim. Sabah da pembe bi akıntı gördüm nişan olabilir diye doktora geldim birazdan alttan muayene olcam. Lütfen benim için dua edin. Hakkımızda hayırlısı olsun.

ben hasta bezı ve ped koydum lohusa pedını bılmıyorum almadım ama dedıgın gıbıyse kullanışsız sen gecepedı al en ıyısı....
1 paket orkid gece pedi 1 paket de o acayip panuk lohusa pedlerinden koydum. Ustum basim batarsa diye korkuyorum. Hangi tip hasta bezi aldin canim? Sezeryanda da kullanabiliyoruz degil mi? En iyisi bir de bez alayim, ustumun basimin batmasindan iyidir

Suslu kizz :)))
eksik birsey goremiyorum. Kendine cirap al ayaklarindan usutup gaz olmasin
hastane uzak nadem tedbirli olmakta fayda var
bebislere pudra onerilmiyor, muhtemelen bu yuzden sebamed de uretmemistir

Gunaydın kızlar,

uğurböceği geçmiş olsun canım arkadaşların da dediği gibi 36. haftaya gelmişsin.Allahın izniyle inşallah sağlıkla kucağına alırsın bizler de alırız inşallah...

Hava çok soğuk yaa Allah dışarıda olanlara kolaylık versin inşallah...

Sizler hastanenizle konuşmuşsunuz ben de konuşayım bari neler getirilecek diye...tek sorduğum normal doğum 600 mü ne sezeryan da 800 sanırım oyle bır sey az bır sey fark vardı arasında.Ama ocakta ne olur bılmem

Allah yardımcın olsun, hepimize zamanında kolay doğumlar naip etsin inşallah

Güzel bi çanta olmuş ellerine sağlık annesi.

Senin için kalın çorap, hastane içnde giymen içn terlik göremedim listede. Bide bebeğe hastane çıkışlarının dışında ekstra çıtçıtlı badi koymıycakmısın ? Bebeğede çorap tabi. Bebeği battaniyeylemi çıkarıcaksın puset le yada. Kendine makyaj malzemei koyabilirsin göz kalemi allık yeterli olur

Geçmiş olsun hayırlı haberlerini bekliyoruz

üstü için tmm da sanki alt tek başına ince gibi gelio üşürmü diye telaş ediyorum... Ananem dioki daha gözü açılmamış bebeğin nelerini düşünüyosun abartıyomuşum

Ben ince sayılabilecek bir battaniyeye sardım, kurdeleyle de bağladım
Pamuklu iç zıbın, alttan çıtçıtlı uzun kollu badi, ayaklı alt, en üstüne giydirsinler diye de ayaklı tulum koydum. Çorap, eldiven, şapka ve bir tane de bez.

evet ınş erkende olsa hersey yolunda gıder canım dr a gıtmeye korkuyorum ıstemedıgım bı şi söleyecek dıye..

Geçmiş olsun, inşallah bir iki hafta daha dayanır bebeğin. Ama sen kötü bişey duyarım diye doktora gitmeyi ihmal etme, kontrol altında olmak iyidir bu durumda.

Geçmiş olsun, inşallah bir sıkıntı yoktur. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Gayet donanımlı olmuş çantaların:) kendin için çorap, hırka ve hastaneden çıkışta giyeceğin kıyafetleri unutma:)
Benim çantalara göre biraz kapsamı geniş olmuş ama sen evinden uzaktaysan tedbirli olmakta fayda var. Benim evim hastaneye 7 dakika

merhaba annişler ve kuzucukları :)

daha öncede yazdım ama cevap veren olmadı Chicco Pure Bio Organik Hassas Saç ve Vücut Şampuanı alan kullanan yada duyan varmı, almayı düşünüyorum organikmiş.. şu site vardı ya ordan içerik kontrolünü yapabilecek varmıdır? ben beceremedim.

Canlarrr artık son günlerinizi saymaya başlamışsınız ne mutlu size. Heyecanlar doruktadır eminim. Ben daha yolun çok başındayım. Ve size danışmak istediğim bir kaç konu var.

2-3 gündür göbeğimin altında ara ara kıpırtılar hissediyorum. Bu haftalarda bebeğin hareketleri hissedilirmi. Yoksa gaz felan oluyorda benmi bebeğim sanıyorum.

Dün sabah uyandığımda elimi karnıma koydum. Sağ tarafım boş sol tarafıma doğru sanki bir top var gibiydi. Bebişim bir tarafa mı toplanmış diye düşündüm ama olurmu ki böyle birşey.

Sağlık ocağından henüz aramadılar aşılar kaçıncı haftada yapılmaya başlanıyor.

18. haftamıza geldik şuana kadar rutin (kan sayımı,idrar, tiroid vs.) testleri ve 2li testimiz yapıldı. Yapılacak başka hangi testlerimiz var ve hangi haftalarda yapılıyor. Her test herkese yapılıyormu, yoksa doktor bazı testleri bebeğin durumuna göremi istiyor. Benden sadece ikili testi istedi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kocaman öpüldünüz can annelerr...

kızlar hasta bezı dedıgınız su kılot gıbı sey dımı?? demın reklamlarda gordum depend dıyor bayan kılotu gıbı cocuk bezı gıbı naylon kalın kılot degıl mı ondan? ben o zaman bır paket ondan alayım bır de orkıd gece alayım yeter o zaman. normal kılotlarımız hemen gıyılmez herhalde kırlenmesın guzelım yenı kılotlar:)))yenı hamıle kılotları benım tepeye kadar nerdeyse gogsume gelıyor o son ust kısmı da dantellı:)ıkı tane yanıma ondan alsam yeterlı herhalde...

bu arada ugurbocegı ve dıger arkadasımıza gecmıs olsun dılıyorum.

Merhaba, ilk gazmı bebekmi diye 19. Haftamda bileyler hissetmiştim minik pıt pıt şeklinde. 20. Haftamda daha güçlü hissetmeye başladım. Bence o hissettiğin bebeğin

Şuan bebeğinin yeri çok geniş bu haftalarda. Ben heryerde hissediyodum bazen sağ bazen sol. Sağlık ocağından benide aramadılar doktorum aramaları gerekiyodu sen bi ara dedi. Aradım 20. Haftada ilk doz tetanozu 1 ay sonrasındada 2. Dozu vuruldum. Sağlık ocağına gitmişken hemşireden tüm tesleri yapmalarını istedim ücretsiz nede olsa tam kan sayımı tiroid vs.

Bendende 2 li istedi 3 lüyü istemedi. 19. Haftada adı AFP gibi bişeydi tam emin değilim o testide yapıcaktı ama ben 20 de gittiğim için kaldı o test. Senin bi ayrıntılı ultrasonun kalmış benimkini 22. Haftada yapmışlardı. Ve 24-28 haftalar arası yapılan şeker yüklemesi testi var. Bunların dışında bişey yapılmadı bana.

Dua et bizede

Ay ben o depend bezini şimdiden alıp geceleri takmak istiyorum, resmen dün gece 4, 5 kere kalktım tuvalete

Arkadaslar hasta bezlerinizi bebek bezi gibi olanlardan alin.ysnlardan baglamali

Dün markette birini aldım birini bıraktım zor karar verdim:) 10 lu satılıyor bi hasta bezi vardı bide depentin kadın külotu ben 10 lu kullan at külottan aldım altı ped gibi kalın kullanışlı bişeymiş bence bide normal bi kutu gece boyu ped koyarım 1-2de de normal külot tamam işte hasta bezi nasıl bişey bilemiycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…