merhaba,
bu haftadan sonra bebeğini hissetme ihtimalin yüksek tabiki, ben 18. haftada hissetmiştim kıpırtılarını ..
19.ve 25. haftada tetanoz aşısı yapıldı bana..
24.haftada prenetal tanı ve ikili testin devamı niteliğinde bir kan testi yapıldı. 3lü test artık çok tercih edilmiyormuş 2 ayrı doktora sormuştum.
27.haftada şeker yüklemesi yapıldı.
tiroid problemim oldugu için her ay kan tahlili yaptırıyorum bende..
riskli gebeliklerde doktorlar daha farklı testler de isteyebiliyor tabiki.Umarım yardımcı olmuşumdur:)
Merhaba, ilk gazmı bebekmi diye 19. Haftamda bileyler hissetmiştim minik pıt pıt şeklinde. 20. Haftamda daha güçlü hissetmeye başladım. Bence o hissettiğin bebeğin
Şuan bebeğinin yeri çok geniş bu haftalarda. Ben heryerde hissediyodum bazen sağ bazen sol. Sağlık ocağından benide aramadılar doktorum aramaları gerekiyodu sen bi ara dedi. Aradım 20. Haftada ilk doz tetanozu 1 ay sonrasındada 2. Dozu vuruldum. Sağlık ocağına gitmişken hemşireden tüm tesleri yapmalarını istedim ücretsiz nede olsa tam kan sayımı tiroid vs.
Bendende 2 li istedi 3 lüyü istemedi. 19. Haftada adı AFP gibi bişeydi tam emin değilim o testide yapıcaktı ama ben 20 de gittiğim için kaldı o test. Senin bi ayrıntılı ultrasonun kalmış benimkini 22. Haftada yapmışlardı. Ve 24-28 haftalar arası yapılan şeker yüklemesi testi var. Bunların dışında bişey yapılmadı bana.
Dua et bizede
bende o haftalarda kıpırtı hıssetmıstım o bebegın cnm ılk basta segırme seklınde hıssedıyosun sonra tekme sonra hıckırık ve itiyor cıkıcam dıye :) artık ıcın daha rahat olur kıpırtıyı hıssettıkce ılk baslarda bır panıktım bende kalbı atıyomu hala dıye doktora gıdıyodum kıpırtısını duyunca ıyı oldugunu anlamak gunlerın daha hızlı gecmesını saglıyor Allah kucagına almayıda nasıp etsın ıns
Merhaba kızlar. Beni hatirlayanlar vardır aranızda. Bir dönem sık takılıyordum burada. Sagolsun geçen merak eden arkadaslar da olmuş. Haber edeyim dedim. Yarin 33+2 de doğuma gireceğim. Ikizlerim biraz aceleci ve yaramaz çıktı. 2 aydır hastanedeydim. En azından bu sıkıntılar bitecek diye seviniyorum
Zaten çok hafif hissediyorum şuan. Hafif olduğu için anlayamadım sizinde onayınızı almak istedim. Evet artık içim daha rahat çok şükür. Ama şimdi de sürekli elim karnımda. Sanki akşama kadar her hareketini hissedebilecekmişim gibi öyle bekliyorum. Oysaki internette sadece 10-15 hareketini hissedebilirsiniz diyor. Ben 24 saat hareket eder hissederim umuduyla bekliyorum :)
Rabbim hepimizin sağlıkla kucağına almasını nasip etsin inşAllah.
Benimde tiroid problemim var. Her ay takip ediliyor değerlerim.
Yardımcı oldun tabiki. Çok teşekkür ederim.
eksikler bitmiyor hakkaten. şekerdi sepetti, süstü şimdi onun derdine düştüm. bugün çeşit çeşit balonların olduğu bi dükkan gördüm. içeride öyle güzel süsler vardı ki. ama o telaşla buraya gel uçan balonları al olcak iş değil. hastane odanızı süsleme fikirleriniz var mıı?
RİCA EDERİM :) BU ARADA 24 saat hareket bekleme , çoğu vakti uyuyarak geçiyor bebişlerin
Merhaba, ben bebişimi 5,5 ay bitene kadar hissetmemiştim :) ters duruyordu sanırım. şu an o kadar hareket hissetmesin küçük çünkü ilerleyen aylarda sürekli hissediliyor. Allah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar doğumm yaklaştıkça ben korkuyorum ya
Selam arkadaşım,
Bende 18. haftada gibi hissetmiştim, sende bebeğini hissediyorsundur:)
TEstler için , 22. hafta gibi uçlu test yaptıracaksın, 24. haftana kadar detaylı ultrasona gireceksin, 28. haftana doğru ise kan testlerini tekrar edip, seker yüklemesi yaptıracaksın. Seker yüklemen yüksek çıkarsa bir hafta sonra bir ust dozajını yaptıracaksın.Daha var yani testlerinin yapılmasına ve bitmesine.
evet canım ya yatması sıkıcı daha doğrusu bir şey yapamama hiissi kötü sanki işe yaramıyorum gibi hissediyorum. ama yavrularımız için sabredeceğiz inş onlar da sağlıkla sıhhatle doğarlar sabretmeye çalış sende. kaçıncı haftandasın peki?
Canım 18. haftada bebeğin hareketlerini hissedebilirsin. Özellikle de bebeğin erkekse daha kolay hissedersin. Ben kızımı 20'den önce hissedememiştim. Şu ana kadar yaptırdıkların rutin testler. Bundan sonra 3'lü test var, 20. haftada detaylı ultrasona gireceksin, 25 - 28 hafta arasında da şeker testi olacak. Sonrasında da bizim gibi bebeğinin gelmesini bekleyeceksin inşallah :) Erken haftalarda sancın falan olursa idrar yolu enfeksiyonu olabilir, hamilelikte çok sık rastlanan bi durum. O zaman doktor idrar tahlili de ister. Yine 20. haftada tetanoz aşısı var. İkinci doz da 24. hafada. Bebeğin durumuna göre amniyosentez isteyebilir doktor. İkili veya üçlü testte risk görürse ister onu da.
Merhaba kızlar. Beni hatirlayanlar vardır aranızda. Bir dönem sık takılıyordum burada. Sagolsun geçen merak eden arkadaslar da olmuş. Haber edeyim dedim. Yarin 33+2 de doğuma gireceğim. Ikizlerim biraz aceleci ve yaramaz çıktı. 2 aydır hastanedeydim. En azından bu sıkıntılar bitecek diye seviniyorum
Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsuninşallah sen de sağ salim 30'lu haftaları görüp bizim gibi bu heyecanları yaşarsın. Hepimiz bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz umarım
Bu haftalarda bebişinin hareketlerini hissetmen çok normal özellikle fazla kilolu değilsen ve göbek çevrende de doğum öncesi fazlalığın yoksa. Zaten onu başka bişeyle karıştıramazsın, hayatında hiç hissetmediğin bişeye benziyo, kesinlikle anlarsın:) Ben 17. haftanın içindeydim ilk hissettiğimde. Bundan sonrası bebeğini dinlerken nasıl geçecek anlamayacaksıntestlerle ilgili herkes yazmış zaten gerekenleri, ben tekrarlamayayım. İkinize de sağlıklı günler dilerim, bize de dua etmeyi unutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?