2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım doğum zamanın çok yaklaşmış tabiki bu gel gitlerin normal. Eğer doktoruna güveniyosan yani sezeryan dediğinde hemen yapalım diye atlamıycaksa bunu konuşabilirsin doktorunla. Belki herşeyin çok uygundur normal için, çatın bebeğin durumu kilon vs.

Dilzarcim srn tecrubelisin. Kanama icin ne koyalim? Hasta bezi alacaksak hangi marka aldin sen?

Canım ben normal doğum yapmıştım hastaneden vermişlerdi bezi, sadece bir kere kullandım, sonra da bir arkadaş anlatmıştı sen miydin ki,:26:eczaneden almış gazlı beze sarılı pamuk, onlardan verdiler, bir çanta... Evde bile biraz kullandım, çok da kullanışlıydı, hatta bir iki kere idrar kaçırma problemi yaşadım, iç çamaşırıma bile geçirmemişti....sonra pedlere geçtim...

İki hafta sonra kontrole gidince soracağım, bir iki tane için bir paket bez almak çok geliyor( tabi yine normal olursa) ... Ben de öyle düşünüyorum ne yapsam diye....

Bu arada normal doğum düşünen arkadaşlar, tuvaletten sonra kare gazlı bez ve baticonla temizleyeceksin, demişlerdi drlar... Dört dikişim vardı, çok şükür hiç problem yaşamadım, çok rahat ettim...suyla temas ettirme demişlerdi... Tabii bunlar dört sene önceki bilgiler, şimdi ne derler bilmem...

Bir de ilk zamanlar, uzanarak emzirdim, yöntemini göstermişlerdi, o da dikişlere baskı yapılmasını engelliyor, tavsiye ederim...

Evet sanırım battaniyeler fazla oldu, çıtçıtlılr durun o zaman ne olur ne olmaz. Toplamdada 3 zıbın oluyo yeter herhalde

Benimde tiroid problemim var. Her ay takip ediliyor değerlerim.
Yardımcı oldun tabiki. Çok teşekkür ederim.

Kuzum bebeğin hayırlı olsun inşallah sağ sağalım alırsın koynuşuna. Hissettiğin kıpırtı bebeğin. Bunu herkes söylemiş zaten ama o tek tarafa toplanan şey de bebeğin. Ben sehpanın altını sileyim deyip eğilmiştim bi kere de kalktığımda gördüğü görüntü beni bile ürkütmüştü :)) hemen hemen o haftalardaydık hatta daha bile az olabiliriz :) sağlıkla sıhhatle al kucağına inşallah. İyi bi doktorun varsa o seni her test zamanında uyaracak zaten. Akışına bırak kendini. Korkuyu kötülüğü çekme üzerine. En güzel zamanlarını en değerli şekilde geçir. Nasıl geçtiğini anlamicaksın. Buradaki ilk zamanlarımızı hatırlıyorum ben bir avuç insandık. Öğrendikte dahil oldu bayanlar o test bu test derken bugün kontrolümüz var doğum için gün alıcaz. :)) beni haberdar et sık sık :)

Benim çantamı annem ve ablam hazırladı. Zıbınları iç içe geçirip ikili hazırladılar alt 4 tane falan koydular sanırım battaniye çıkış için aldılar özellikle çorap fazla koydular çift çift giydiririz diye. Bez falan aldılar bide omuz için örtü. Kucağa alınınca omza değmesin ağzı burnu dediler 2 hastane çıkışı ama foto çekilecek diye sanırım tam takım koydular. Anneme önlük koyalımı dedim. Portakalmı yicek çocuk dedi :)) biberon ve mama aldık çünkü yeğenim sarılık olmuştu. Hastanede 2 gece kalıcam o yüzden kendi çantamı ayrı hazırladım. Havlu kağıt havlu kozmetik malzeme ped ve 3 4 tane hasta bezi göğüs ucu 3 gecelik sabahlık terlik düzleştirici falan koyduk

Bebeğin içeri verilecek kıyafetlerini tam şekilde hazırlayıp beyaz bohçaya koydular ve nazar boncuklar iğneye kapattılar. Çantayı kapatırkende çörek otu serptiler. Bi amacı vardır sanırım :))

Son düzenleme:

Evet çok yaşıyorum malesef kestiremiyorum sezeryan konusunda ne düşünüyo ama pozisyonu nasıl die her sordugumda hersey normal dogum pozisyonunda dio belkide sezdi korktugumu benden hamle bekliyo kuzenimde aynı doktorda dogum yaptı ona farklı bir düşünceniz yoksa dogumda görüşürüz demiş offff offff herkesin hakkında hangi dogum hayırlı ve kolay olcaksa o olsun inş.

Selam kizlar bu hafta sonkez gidip dogum iznine ayrilicam ins ama hemen dogum yaparsam 3 haftayi dogum sonrasina aktarabiliyormuyuz

Kızlar herkese günaydın
Boş günüm bugün 11'de kalktık kızımla keyif yaptık. Dün beşiğinin uyku setini almıştık, onu attım makinaya yıkanıyo. Ne çok parçası varmış ikiye böldüm öyle yıkıyorum tek seferde sığmadı.
Kocişin gömleklerini ütülicem şimdi de, sözde boş tatil günüm

Canım adını hatırlamıyodum ama birkaç gün önce 'bizim ikizlerimiz de vardı ya nerde onlar hiç sesi çıkmıyo' diye düşündüm iyi olduğunuza sevindim. İnşallah sağ salim kavuşursun yavrularına. Allah yardımcınız olsun.

Günaydın annişler ve kuzucuklar :)
izne çıkmama 23 iş günü kaldı, gel 9 ocak gel

Senin de çok az kalmış. Benim de 15 iş günüm kaldı, 3 Ocak son gün. Resmen saat saycam utanmasam

kızlar doğum şeklını konuştunuz mu doktorunuzla

Ben konuştum, normal istiyorum. Doktorum da normal destekçisi zaten, sen istersen ben seni doğururum diyo şimdilik bir engel de görünmüyo bakalım hayırlısı neyse o olsun tabi

Kızlar biz biraz sonra doktora gidiypruz

Hayırlı haberlerle gel inşallah, doyamazsın ama kuzuna da bol bol bak

Sana geçmiş olsun, ne güzel kurtulmuşsun. İnşallah biz de sağ salim o günleri görürüz

Gözün aydın canım, biz de izin gününü sayıyoruz tek tek inşallah bebişlerimiz süpriz yapmaz da izne çıkana kadar bekler. Gözün aydın bu arada, Cumartesi günü de benim annem geliyo sonunda

Cok tesekkur ederim :) evet benim aldigim gazli beze sarili pamuk cikti. Bir de hasta bezi almayayim o zaman. Koca koca paketler, kullanilmayacak birseye para harcamak istemiyorum.

Allahım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inş...son durumlardan bizi haberdar edin...

Banada çok garip geldi. Tek bir tarafa toplanmış görünce. Doktorum sürekli takip ediyor. Zaten artık kontrol sürelerimiz ayda 1 e döndü. Her ay gittiğimde kan veriyorum değerlerime bakılıyor. Doktorumun numarasıda var. En ufak bişeyde iletişime geçiyoruz. O nedenle içim rahat. Sanırım ilk 3 ay stresli geçiyor. Risklerin en yüksek olduğu dönem. Şimdi daha rahatım. Her gidişimde onu kıpır kıpır gördükçe mutlu oluyorum. Zaman daha çabuk geçicek artık sanırım. Haberdar ederim. Sende haberdar et. Ne zaman geliyor miniğin haber ver :))

Sağol canım, ama deneyim felan masal oldu, çok heyecanliyım, ne yapacağımı bilmiyorum...

Hastane çantamd da elimde patladı zaten, kızımın hastane çıkışlarını önce ablama sonra görümceme vermiştim, zaten eskimiyorlar, sağolsun görümcem vermedi, lafını bile etmedi... Neyse küçük ablam kızının hastane çıkışlarını göndermişti, takmıyordum, o da geçende arayıp onu kargoyla ablama gönder deyince ben ortada kaldım... Annemle geri gönderecek ama ya acil bir şey olursa...Moralim bozuldu biraz ama, yapacak birbşey yok...

O kıyafetlere güvenip, 0-3, 3-6 ay almıştım bir kaç takım, şimdi yenidoğan kıyafeti almam gerek... Çarşıya çıkmayı gözüm almıyor, int güzvenemiyorm.... Hafta içi iş, hafta sonu ev işi, bir de sağolsun, eşimin iş arkadaşları gelmek istiyorlar, her hafta sonu birini ağırlıyorum, toplanmıyorlar da....doğumdan iznine üç hafta kala, mutfağımı, yatak odamı toplarım, derin dondurucuya bir şeyler atarım derken, bir de alışveriş çıktı....
Bir dokun bin ah işit gibi oldı ama...

Kızımda hastne çantasına, iki tulum bir zıbın takımı, iki alt pijama ve üç çıtçıtlı badi, iki çorap biri kalın biri penye battaniye koymuştum... Giydiriken alt üst iki kat olacak şekilde giydirdim... Bebk bezi, emzik, ne olur ne olmaz diye... Islak mendil, normal bez mendil...

Kendim için, iki pijama takımı, hırka alt üst iç giyim, gece pedi, çorap ve terlik, peçete, havlu peçete, minik bir el havlusu, olmazsa olmaz fotoğraf makinesi ve şarj aleti..

Şimdilik aklımda olanlar bunlar...

merhabalar sona doğru paniği artan annecikler:)

evet canım ben düzenli olarak sanırım 10 yıldır agdaya gidiyorum ve 3 hafta önce gittiğimde son zamanlarda agda pek yapmak istemiyoruz çünkü doğumu tetikleyebililiyor dedi o nedenle kendini kasma ve kendini kötü hissedersen bekleriz sakinleş öyle devam ederiz dedi ama ben alışkın olduğum için 5 dakka da bitti şimdi kısmetse sezeryan için gün vermeden önce gidip temizliğimi yaptırcam

canım prensesin hayırlı olsun çok mutlu oldum herşeyin yolunda gittiğine :)
2 liden sonra risk olmadığından 3 lü 4lü yaptrmadı doktorum ama bu doktordan doktora değişen bir durum aftydi sanırım onu yaptılar
bebeğin kafa çevresini ölçtüler bir de kan verdim değerlerle kontrol yapıldı o da normal çıktı ben en çok organ taramasında stres olmuştum nedense herşeye okadar detaylı baktılar ki sanırım 40 la 50 dakka arası sürdü kızımın heryerine herşeyine baktı özel bir klinikte bakıldı uzman tarafından onu da sorunsuz atlattıktan sonra şeker yüklemesini de atlattık ve şimdi nstler ve doğum korkuları :)
ben de kızımı 16 haftada hisetmeye başlamaıştım doktor bile çok şaşırdı ilk gebelikte 20 den önce hissedemezsin demişti ama benim canavar kızım şuan bile durmadığından olsa gerek baya hareketli çıktı :)
dualarım seninle sen de bizi unutma şurda bir şey kalmadı sona yaklaştık :)

canım ben hastane odası için tüm süsleri hediyeleri hazırladım lohusa şerbeti yapılcak çikolatalar taze olsun diye sezeryan tarihine göre sipariş vericem bir de küçük bir şeker büfesi hazırlıycam anı defteri de aldım gelen misafirlerimiz yazsın diye :)
suit olacak odam bir odada bunlar olur diğer odada biz kızımla savaş veririz gibi geliyor :)
tabi bunların nasıl olcağını en yakınlarıma anlatıcam çnk ben o gün korku stresle bakamam onlara ama hazırlayıp hastane çantasının yanına kutuyla koyucam herşeyi artık onlar orda hazırlarlar :)

ayyy bayıldım ne kadar güzel olmuş eline sağlık kendini de çok yorma sona yaklaştık
ben de anne kız saç bantlarından yaptırdım internetten kokoş kokoş takarız kızımla diye kısmetse :)

canım seni takip ediyorum diğer forumlara yazıyosun sıkıntılı günler geçirdin inş. hayırlısıyla aldın bebeklerini kucagına allah yardımcınız olsun melekler sizinle olsun

kızlar doğumm yaklaştıkça ben korkuyorum ya

ben de korkuyorum korku değilde daha ev temizlenmedi çantam hazır değil ben hazır değilim panik heycan stres korku herşey bir arada

kızlar doğum şeklını konuştunuz mu doktorunuzla

geçen hafta gittiğimde çatı muayanesi yaptı ve ultrasonla baktı herşey normaldi normal istersen epidural normal yapabiliriz dedi
ama ben kendimi normal için hazır hissetmiyorum yapamam ondan dolayı
spinal anestezi dedi ama 39 dan önce almam haberin olsun dedi :)

canım ben de demir eksikliği hamilelikten önceden beri var ondan dolayı ilaçdan hep kabızlık çekiyorum tek çaresini deneme yanılma yoluyla buldum hamileliğimde de sürekli hemoroid oluyorum kuru kayısı kuru erik ılık su hep deniyorum elbet biri çıkartıyor ama hemoroid olduğumda uzun süre geçmiyor ve malesef yapılcak bir şey yok en kötü vazelin sürüp biraz yumuşamasını sağlayabilirsin ben bazen bebek yağı sürüyorum çok acıdıgında

bence çıkarma canım fazla mal göz çıkarmaz kirlenmezse eve gelince kullanırsın az olup sıkıntıya düşmektense çok olsun kafan rahat olsun bebek sonuçta ne olcağı belli olmaz kirlenmez dersin kirlenceği tutar
benim hastanem 3 dakka mesafede ve ben ona ragmen 3 tane kıyafet koyucam boşver kafam rahat olsun

canım genelde tüm hastane çıkışları 56 cm ama ben hem 50 hem 56 cm olandan aldım benimde bebeğimin boyu önden gidiyor ama ultrason ölçümlerinde sıkıntı olabiliyor onu da unutmamak lazım

bence yelek hırka gereksiz çünkü ilk aylar yün giydirilmiyor. Birde çıtçıtlı badilerde göbek düşmeden giydirilmiyormuş zıbınlar ve hastane çıkışları bence yeterli

Çıtçıtlı doldurdum çantaya giydirilmiyomuymuş hıım hastane çıkışlarının içindede var ama onlarıdamı çıkartsak acaba?

kızlar daha önce de yazmıştım konusu açılınca yeni doğum yapan arkdaşım oldu eşyaları verdik hem iç zıbın hem çıt çıtlı verdik ve iç zıbını giydirmedi sordum neden giydirmiyorsunuz göbeği düşmedi sonuçta dedim eskidendi iç zıbın şimdi çıt çıtlı giyiliyor dedi ve giydirmedi geri verdi siz de ikisini de koyun derim hangisini giydirceği belli olmaz biz eve gelince iç zıbın giydirirz ama hastanede yanında olmuycaz siz yedek koyun ben öyle yapıcam

ohh ne güzel en güzel zamanlardasın bebeğin seninle 3 ay geçmiş bile
bizi en iyi sen anlarsın :)
anneciğim bakacak bana 40 gün allah kısmet ederse o olmasa ne yapardım ben

son zaman sendromları :)
ben eskiden normal de olur derken şimdi spinal anesteziye karar verdim bile yok ben yapamıycam dedim
insan sona yaklaşınca psikolojisi alt üst oluyor

Oglum burda 33 haftalık teyzeleriEki Görüntüle 888812 Eki Görüntüle 888812 yalnız yüzü var bu resimde görebildiniz mi?

ahhh maşallahh oğluşuna yerim onu ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…