2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
E bebekte süt arttıran çaylar var hangisini kayım sizce yada her ikisinidemi ? Humana still ve Hipp diye 2 çay var. Bunları almış yada kullanmış annelerimiz varmı tadı nasıl, işe yarıyormu acaba yazarlarsa sevinirim. bide rezene çayı içmek sütü çoğaltıyomuş , aralık anneleri konuşurken okudum , internettede yazıyor..

Cok geçmiş olsun Angelilyum, 36'dan sonrası prematüre sayılmaz diye biliyorum bende. Allah buyuktur.

Saklamaya ihtiyacım olurmu bilemiyorum ama hastanede süt erken gelsin diye kendime gelir gelmez sağmaya başlıcam kısmetse, bebekler çok çok ememiyolar yoruluyorlar yada benim oğlum öyleydi, 40 haftada doğmuştu ama 2 gün sonra geldi sütüm bundada aynı şey olsun istemiyorum bir tedbir yani benimki

birmaxtan sipariş verdim. tüllerin 50 tanesi 12 tl, 50 tane isim kartıda 3 tl , 50 tane biberon 22.5 tl lavanta 10 tl.. gayet hesaplı oldu :)

kızlar ne çok konuşulmuş ancak sona geldim :)

canım ben yaptım baby shower çok da eglenceli oldu 25 kişiydik oyunlar oynadık güzel ikramlıklar yedik kızıma hediyeler geldi keyifli ve bir okadar güzel bir anı olarak kaldı :)
yeni doğan sünnetini b ebek doğdultan sonra çocuk cerrahi uzmanı muayane edip güne karar veriyor yeni yaptıran bir arkdaşım var
15 günlüktü bölgesel uyuşturup yaptılar ilk gün agladı biraz acısı oldu ama ertesi gün bir şeyi kalmadı
idrar yolları enfeksiyonu için erken sünnet öneliymiş

doktora bak benim ki de panikleme kendini hazırla gel acımıycak dedi
ve acımadı gerçekten neden abartırlar anlamam yani

için nasıl rahat edecekse koy canım sırtında mı taşıncak

Yeni doğan sünneti acısı ne zaman geçer ne kadar sürer bebiş kendini ne zaman toparlar bilen var mı arklar

canım 2 günde geçiyor acı da ilk gün oluyor haliyle ama kremlerle geçiyor

Bu arada orkide doğum yapmış, kızında kalple ilgili problem varmış, dua istemiş, başka bir topikte, rabbim kuzularını ona bağışlasın....

allah yavrularını ona bağışlasın dualarım onunla
allah kimseyi evladıyla sınamasın

canım et tavuk balık bol bol sabah da peynir yumurta süt inan kilo alıyor bebekler

canım ben aldım kolsuz olanlardan aldım bir tulum giydirir içine sokarım en azından içinde geniş geniş uyur
evim doğalgaz kalorifer ve sıcak ama sonuçta bebek o üşür :)

geçmiş olsun canım adaçayıyla gargara yapabilirsin
o da iyi gelebilir allah şifa versin

arkadaşlar boş lokum kulahı almak istiyorum 50 yada 100 adet tavsiyeniz varmı int sitesi

birmax a bakabilirsin

canım makinamın bebek programı vardı onla yıkandı beyazlar ayrı pembeler ayrı renkliler ayrı örgüler ayrı herşey ayrı ayrı yıkandı herşey de ütülendi çoraplarda dahil :)

weewell aldım canım ben

canım bana da etki etmedi cold mix diye bir damla var ecz satılan yastıgına 3 damla damlatıyosun ve uykuya dalabiliyosun
çok etkili bir şey

Kizlar dr dan geliyorum.gunde 3-4 lt su ictigim halde bebegin suyu bitmis.yatin hastaneye yatis yapacam.1 hafta icinde de belki bi kac gune bebegi alacakmis.lutfen dua edin

allahım sağlıkla evladına kavuşmayı nasip etsin canım dualarımız seninle

maşallah canım boyu kilosu gayet iyi sağlıkla gelir inş. kuzun

canım humana still tea ve kimyonlu rezene aldım ben kimyon gazı engelliyormuş kimyonu ben baharat olarak da kullanmaya başladım
şimdiden gaz yapıcı şeylerde yememeye çalışıyorum

ben humana kullanmıştım çok etkili diyemeyeceğim.rezeneye gelince hem bebekteki gazı almaya yardımcı hem de çoğu çaydan çok daha etkili.taze demlenip içildiğinde.

annemde yarım kg rezene almış göndermiş, demleyip içeceğim taze taze.. süt arttırıcı en iyi yöntemmiş, sütün tadını da güzelleştiriyormuş.

http://www........................./2010/12/bebegin-boynuna-kordon-dolanmasi.html link verdim ama çıkmamış, çıkmadığını bilmiyordum. nette ayrıntılı bilgi var

bizim de boynumuzda kordon var. oğlumda da varmış, ultrasonda göremedikleri için oldukça zor bir doğum yaşadım, doktorunla ayrıntılı konuş ama kendiliğinden çözülmezse normal doğum taraftarı olacağını düşünmüyorum. hiç sezeryan hayali kurmamış olmama rağmen düşünmeye başladım ben.
karnında olduğu sürece bebek için ciddi bir tehdit oluşturmaz. günde 10 defa hareket ettiğinden emin ol, gelişimini yavaşlatırsa doktor sezeryan önerebilir ama boşa stres yapma. şu an nefes almadıkları için boğulma gibi bir durumu yok, kordonu sıkıştıran beslenmeyi etkileyen bir durum olmadığı sürece bebeğine ciddi bir zararı olmaz

Son düzenleme:
kızlar ne çok konuşulmuş ancak sona geldim :)

canım bana da etki etmedi cold mix diye bir damla var ecz satılan yastıgına 3 damla damlatıyosun ve uykuya dalabiliyosun
çok etkili bir şey

bu damlanın adını iyi öğrenin ben bebekliğinden beri oğlumda da kullanıyorum. çok etkili ve eziyetsiz. çocuğun omuzlarına damlatıyorsun genzi açılıyor, rahatça nefes alıyor. burnuna damla damlatma eziyetinden kurtarıyor anneyi de çocuğu da

Karnabahar yapmaya karar vermiştim ama kocama kızdım hiç bişey yapmicam. Nasılsa madalya takan yok. Kahvaltı etsin umurum diil ...

Dedim ve kıyamadım karnıbahar ve tarhana çorbası pişirdim. Ve o pişmiş pişmiş tek kelime etmedi. Ne yardım edilecek nişi varmı dedi nede eline sağlık. Yedi ve kalktı. Yani sonuçta gene madalya takan olmadı. (

hamileliğin 3 ayından beri burun tıkanıklıgı yaşıyorum denemediğim yöntem kalmadı
bir tek cold mixle çözdüm durumu ve kızım doğdugunda umarım ihtiyacım olmaz ama olursa hemen kullanabilceğim bir şey :)

Kendiniz İçin
Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.
Mutlaka Gerekenler
Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.
İnce detaylar
Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.
Güzel görünmek sizin de hakkınız
Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.
Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.
Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

Bebeğiniz için
Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın (3 adet)
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
Başlık (2 adet)
Patik (2 çift)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
Bebek battaniyesi (1-2 adet)
Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
Bebek mendili (Bol miktarda)
Mama önlüğü (3-4 adet)
Kirli çamaşır torbası (1 adet)
bebe şampuanı
süt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…
Her ihtimale karşı
Emzik ve koruyucu kutusu
Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
Pişik kremi
Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.
Not: Bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.
Son olarak;
Bu listelerde eksikler olabilir…

gebelik org kağan kocatepeden alıntıdır.. işimize yarar sanırım, doktor gözüyle hazırlanmış bir liste neticede

Son düzenleme:

boşveeer, hiçbişey yapmayacaktın aslında, aç kalsaydı.. bazen cezalandırmak lazım valla bu odunları

miniiikkelebekten selamlar ay kizlar yaa ben ne zamandir gelemiom cunku uyelik mail adresimi guncelledim ama aktif edemedim simdi onunla ugrasiyorum
kazene mesaj aticam ama arkadas olmadan atamiyom
ayri gayri dustuk yaa
insallah iyisinizdir.ben 1 haftadir izinliyim.cok agirlastim doktorum artik dogum belirtisi her an olabilir dedi.normal yapcakmisin istiyomusun dedi evet dedim.oglumun kafa asagi donmus gecen hafta 3100 gr idi.cok baski yapiyo cok oynuyo sanci yapiyo.
cumartesi yine randevu var.bugun 37+1 olduk.haftaya dogurcam sanki
hersey hazir oylece bekliyorum artik

Ben de seni çok merak etmiştim... Artık gün saymaya başladın, hayırlısıyla alırsın inş.. Bebişini kucağına...

Bende merak etmiştim, bu arada senin takvime ne oldu, önce yazdıklarını okumadan takvim
Göremeyince doğummu yaptı dedim acaba

baby shower yapan bi sen varsın galiba topiğimizde :) merak ettim aslında. resimleri görmek isterim aslında, nette hep bayıla bayıla bakmışımdır bu tarz partilerin fotoğraflarına..

gaz yapıcı şeyler konusunda ben henüz dikkat etmiyorum. şimdiden etkiler mi sizce yediklerimiz? bir de gaz konusunda doğduğunda uygulanması gereken bi yöntem biliyor musunuz?

aralık anneleri azıcık nar suyu damlatılırsa ilk gün gazı önlemeye yardımcı oluyomuş diye konuşuyordu doğrumudur acaba?

ya bi de sarılık konusu var. bu konuda alınması gereken bi önlem var mı? bildiklerimizi şimdiden paylaşalım bir birbirimizle. o zaman en büyük telaşımız bunlar olacak.:18::18:

annemde yarım kg rezene almış göndermiş, demleyip içeceğim taze taze.. süt arttırıcı en iyi yöntemmiş, sütün tadını da güzelleştiriyormuş.

rezeneyi şimdiden mi içeceksin canım? doğumdan sonra mı? ablam da çok içmişti rezene. her gün süt içti. bir de inciri kaynatıp günde 2 bardak suyunu içti. incir çok fayda ediyor derdi. bunun dışında benim bildiğim uykusuzluk ve yetersiz beslenme sütü azaltıyor.

biz doğumdan sonra zayıflama hayali kuruyoruz ama bence daha iyi beslenmemiz gerekecek. netice de yavrumuzun büyümesi bize bağlı. umarım bol bol sütümüz olur hepimizin de.

canim bende ayni dertten muzdaripim altima yapcam zor yuruyorum tuvalete kadar.doktor kafaya asagida dedi ama henuz kanala girip girmedigini soylemedi.bu cumartesi sorucam ama.
cnm kordonu kac hafta once dolanan arkadas vardi kim hatirlamiyorum.sanirim doktor kontrol altinda tutar icini ferah tut sen.hayirlisi olsun zaten risk olsa 2 hafta bekletmezdi korkma sen
angelcim bebegin buyumus korkma hem daha bisey belli degil.benim 35. haftada 2,5 kg dogum yapan arkadasim vardi.kizi kuvoze bile girmedi simdi 3 yasinda.sarilik her bebekte azda olsa oluyo.guzel haberlerle gel insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…