2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar sıcak su torbası falan zararlı olabilir.sıcak kan dolaşımını yavaşlatır.kalın giyinin ama direk sıcağa maruz kalmayın...tehlikeli olabilir.bizim evde sıcak su torbası bulunmaz bile.eşim hiç hoşlanmaz.hatta adet olurken karna koyulması çok tehlikeli.mümkün olduğu kadar doktorun önermediği durumlarda kullanmayın derim.

oylemi canim hayirli olsun iyi yapmis.saglik konusunda gercekten iyi ben yuzde 20 oduyorum.bebegi esimden sigortali gostercez.
sirtina sicak koyma canim.bizim sicakla cok hasir nesir olmamamiz lazim

evet canım iyi oldu bizim içinde şimdiki işi daha stresli tabi ama napalım.
bebek için süper olacak eşin gibi yararlanacak hiç para ödemeden ilaç ve hastane bi ara kaldırılacak falan dediler
ama oda olmasa kimse çalışmak istemezki..
iyi gelmişti ama risk var ise hiç gerek yok koymam hırka falan giyerim şimdi

bende okuduğum kitapta duydum
normal doğum tüyolarını çok merak ediyorum şimdi erken ama sanırım 36*37 gibi yapmak lazım
evde olunca artık girer bakarım

riske atılacak bişey değil haklısın en iyisi koymamak
adetken bende biliyorum sancılı geçmez benim zaten nadir yatakta ayaklarıma koyardım
ama şimdi riske atmamak en iyisi bazen duş alırken bile korkuyorum sıcak sudan:44:

perine masaji su hani parmakla iceri yapilanmi canim?
benim hacdan gelen ozel hurmalarim var normal dogum kismet olursa 7 tane sanci varken yicem.bi tanede bebegin memeden once agzina surmesi icin sakliyorum

Evet parmakla yapılıyor canım 34. haftadan sonra doğuma kadar yapılabildiği yazıyor nette ama yine de dr a sormak lazım, yırtık oluşumunu önleyebiliyormuş. Benimde var medine hurmam dolapta hazırda bekletiyorum bakalım,bebeğin ağzına sürüldüğünü duymamıştım. Bir de bir arkadaşım doğumdan sonra bebeğini emzirirken çok acı çekti bana ilk emzirmeden önce göğüs ucuma soğan suyu sürmemi öneriyor tek seferlik ve bunu söyleyen ilk o değil bir kaç kişiden daha duydum, sizce?

Benim bebeğimde daha dönmemiş kafası sağ göğsümün sltında ayakları tam aşağıda ayakta gibi duruo doktor son haftaya kadar dönebilir dedi 34+6 günlüğüz

Kolay ve Rahat Bir Doğum İçin Şunları Yapınız

Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.

Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.

Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.

İki ağrı arasında düzenli nefes alip vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.

Zamanı gelmeden ıkınmayın.

Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenarlan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.

Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.

Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.

Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.

Derin derin nefes alın.

İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.

Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.

Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum norınaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.

Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar...

BENİM yaklaşık 2 aydır devamlı sancılarım ağrılarım oluyor

bazen doğum sancısı ile ayırt edemeyeceğimi bile düşünüyorum doğum başlasa ya anlamazsam falan diyorum.

Kimyonlu Rezene Çayı

bak canım burdan inceleyebilirsin bizler içiyoruz sonra bebeklerde içebiliyor tabi
en etkilisi su içmek süt için
su hurma boza rezene alkolsuz malt içecekler

kesinlikle en güzel yani hediye açmaydı bir sürü hediye geldi kızıma :)
oyunlar oynadık çok eglendik saat 2 de başladı akşam 6 -7 ye kadar gırgır şamata içinde geçti :)

ayyyh uzuuun zaman olmus kk ya yazmayalı :)

sen nerelerdesin bakıyım iyi misiniz :)

maşallah ne kadar güzel bir hamişssin öyle herşey mükemmel gözüküyor :)

canım sen sadece giyinip süsleniyorsun diğer herşeyi gelenler yapıyor :)

canım çayları ben doğuma 2 hafta kala içmeye başlıycam benimde koyulaştı ama süt gelmedi yada geldi ben anlamadım :)

annişler ateşölçer aldınız mı? tavsiyeleriniz neler?

braun kulaktan ölçer aldım ben

evet canım benim o kullanan :)
onun sayesinde uyuyorum wcye kalkmadığım süre zarfında
bebeğinde beşigine koyabiliriz zararsız

sicak tut kendini canim zaten herkes soyluyodur hamile ve lohusayken ozellikle dikkat edin derler eskilerin bi bildigi var

valla sogani hic duymadim canim.gecen aile sagligina gittim kendi sutunle sil iyi gelir dedide pek inanmadim.olmazsa lansinoh oneriyoruz dedi.
perinemasajini doktora sormak lazim bencede.dogumu tetiklemeyelim sonra

canım nıye ayıp olsun ne guzel ıste tertemız gıdeceksın. bugun ben de agdaya gıdecegım 33+0 ım bugun. bılmıyorum kı bır daha da 37 de 38 defalan gıtsem bu sefer 40 da dogum yaparken mınık mınık cıkıcak nasıl denk getırecem bılmıyorum. zaten sımdı aldırınca tam 30 gun sonra hepsı uzuyor alınacak gıbı oluyor ondan once alınmıyor???? sen bugunden sonra bıdaha gıdecek mısın pekı? bır de son hafta agdaya gıtmek ıyı degıl tetıklıyor dogumu dıyorlar kafam karıstı

bazen doğum sancısı ile ayırt edemeyeceğimi bile düşünüyorum doğum başlasa ya anlamazsam falan diyorum.

benimde surekli sancim oluyo bende anlamam ufak sancilari kesin insallah doktora gittigimde 6 cm acilmissin derler vayy bee hayallere bak kimisi anlamiyo iste.insallah bizde o sanslilardan oluruz :124:

gerçek doğum sancısı yalancı sancılardan daha farklıymış canım.zaten 2 aydır oluyosa onun karakterini gerçeğinden mutlaka ayırt edebilirsin...zaten gerçek doğum sancısı gelir gelmez öyle filmlerdeki gibi takside falan doğum başlamıyomuş.bi nişan su falan geliyomuş.doktorum söylemişti bunları.merak etme.duş alıp çantasını hazırlayıp.hatta evini derleyip toplayıp ağda yapanı bile duydum...gerçeğinden ayırt edersin mutlaka.

bizim arkadasa da doktoru suyun gelince 1,5 saatin var hemen gelmene gerek yok demis.oda dus almis fon cekmis ortalik toplayip cikmislar 3 cm acilmasi varmis gittiginde.hic sancisi yokmus.suni sanci verene kadar tabi

Pediatrist: Bebek ihtiyaç listesi

yukarıda verdiğim link çıkıyormu bilmiyorum ama 'pediatrist annenin bebek hazırlığı' diye aratınca br sayfa çıkıyor oradaki listeden tamamladım ben hazırlıklarımı, orada pediatrist en doğru ölçümün timpanik membran dan yapılan ölçüm olduğunu söylemiş ben de bu yüzden filtresiz kulaktan ölçüm yapan bir termometre aldım.

merhaba hanımlar

ben de ben de

mümkünse cam derece bulmaya çalışın dijitallerin en iyisi bile 0,5 derece farklı ölçüyor. en rahat kullanılanları alından ölçenler, çabuk ölçüyor ve en az yanılma payı onlarda

moralini bozmak istemem ama bence sen taşınma bu saatten sonra, çok zorlanırsın.

kar tatilin varsa daha ne istiyon 20 yıldır kar düşmeyen urfaya bile deli gibi kar yağdı, çanakkalede damla yok daha.

birebir aynı durumdayız seninle ama ben daha fazla dayanamayacağım bu gün 36+0 ben artık bırakıyorum

açılma olmazsa bence de hiç bulaşma suni sancıya ama açılman yavaşsa ve sancın da azsa 4cm den sonra hızlandırmak için mecburi suniye geçiyorlar.

biz burada konuştuk
bebekler grip falan olduğunda ya da geniz akıntısı olduğunda çok rahat ettiriyor. oğlum 4 yaşına gelmek üzere ve ben daha cold mix dışında bir burun açıcı kullanmadım, kendimize bile. ne gereği var burnuna su damlatıp gözleri yaşartmanın üzerine çabucak da geçiyor etkisi. bu damla kokusunu duyduğun sürece açıyor genizi. hatta şimdiden alıp buzdolabına koyun önümüz kış. bebişler çok soğuk görecek

Benim bebeğimde daha dönmemiş kafası sağ göğsümün sltında ayakları tam aşağıda ayakta gibi duruo doktor son haftaya kadar dönebilir dedi 34+6 günlüğüz

Benim bebeğimde tam olarak öyleydi ultrasonda ayakta gibi ama kafası sol tarafta zaten kontrole de tekmelerini çok net hissedemedğim için gitmiştim ve alttan sanki iğne batar gibi oluyodu herhalde idrar yolu enfeksiyonu oldum dedm ama tahlilde bişi çıkmadı sanırım o batmalar bebişin ayak hareketlerinden oluyomuş dr a yapabileceğim egzersiz var mı diye sordum ama yok dedi eskiden çevirme manevraları varmış artık kullanılmıyormuş düşünmek bile istemiyorum bebek için tehlikeli olabiliyormuş çünkü.

son 2 gündür karnımın sağ tarafında hissediyorum tekmelerini hissediyorum yan mı yattı naptı anlamadım kendimce karnımı iyice çıkarmaya çalışıyorum ve bol bol su içiyorum ki yeri bol olsun rahat hareket etsin.

Bir de bu yalancı braxton hicks ben de hiç olmadı sen de oldu mu? sanırım baş aşağıda baskı yapmadığından olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…