kızlar dedim ya göbeğim düştü diye...o gün müthiş sancım vardı hatta kalktım her an doğum başlar suyum gelir yetişemem diye kalan ütüleri yaptım evi derledim topladım...son olarak yatağın üzerine atılmış kıyafetleri topluyorum evi düzenliyorum ama nasıl bitkinim.alt tarafımda maden ocağı var işçiler çalışıyo sanki.heryerim oyuluyor gibiydi. adam yatakta keyif yapacakmış şarj aletini istiyo.bilgisayarı da getiriver diyo.ha bi de unutmadan su getir gelirken diyo.neyse vazgeçtim maden suyu getir ama aç da getir diyo ...ağladım sinirimden çok moralim bozuldu.sen napmaya çalışıyosun yaa dedim.şu güne kadar 2 kere şu eve süpürge bile tutmadın.bi işin ucundan tutmuyosun tutmadığın gibi şu halimle benden medet umuyosun ayıp.az insanda vicdan merhamet olur dedim.bide bundan önce arkadaşına anlatıyo.benim eşim hiç nazlanmadı hamileliği çok rahat geçti ben onu bu halini 5 kere daha çekerim falan diye...be adam sen benim ne çektiğimi nerden bilicen sana gık diyen mi oldu yada gelip halimi mi sordun 4 ay bilfiil kustum.sen yedin içtin çekildin.her işi kendim yaptım.böbrek taşı bile düşürüdm.sen ne biliyosun da rahat hamilelik geçirdiğimi.bi de bilmiş bilmiş konuşuyosun???sen beni 5 kere daha çekersin de ben seni 1 kere daha çeker miyim bi onu sor bakalım?ben hamileydim nazlanan oydu.benle ilgilenmiyosun diyen oydu.daha ben ne diyim sana...yani kızlar bebeğin herşeyiyle ben ilgilendim alınacak her kararı ben verdim.üstelik bi sorun çıksa sorumluluk tamamiyle bende.buna rağmen bi de kalktı doktorumu değiştirdi.bayan olcakmış ille.yani bu hakkı da kendinde gördü.yine sesimi çıkarmadım...ama artık bardak taştı taşcak
demem o ki sadece kendi kocanız sorumsuz zannetmeyin.bu anlattıklarım milyonda biridir yaptıklarının.üstelik sanki yardımı oluyomuş gibi bi de anasını çağırır başıma erkenden.ben onun mu kıçında geziyim senin mi yoksa kendimle mi uğraşıyım?yanımda birisi olcakmış o işteyken...sen evdeyken de yok gibisin ben hep yalnızım onu napcaz acaba???
Canım, geçmiş olsun... Mide yanması çok zor, inşallah şurup işe yarar.....
Bir de mide yanmasını bazı yiyecekler tetikliyor, herkese göre farklı, belki sana da dokunan bir şeyler vardır....
Geçmiş olsun English teacher, mide yanması sanırım çok kötü benım basıma gelmedı masallah deyım ama ınsallah da gelmez son aylarda oluyormus. benım de karnım agrıyor afedersınz sankı ıshal olcakmıs gıbı gaz var gıbı anlamadım gıtttı evımız de cok soguk usuyorum belkı de ondan gaz yapıyor. bu arada dun ben agda yaptırdım ama bazı yerlerde okudum doktorları ızın vermeyenler varmıs agdaya. zararlı dıyen var dogumu tetıklıyor dıyen var kımı de hıc bır sey olmadı dıyor ne bılım ben de son ayımda gene gıdıcem ınsallah bır sey olmaz dogumdan 2 3 gun once gıderım olmadı
gaviscon candır :) kullan mutlaka çok iyi geliyor
kızlar doktordan geldik biz.
oğlan iyi şükürler olsun.3270 gr olmuş.
önce nst ye bağlandım normal çıktı.tam nst de hıçkrık tuttu oğlanı
bi yandan dört nala kalp atışı,bi yandan hıçkırık,bi yandan oynamaları öyle çok gürültü yaptıki çıktığımızda ohh dedik
sonra tekrar doktora gittik ve çatı muayenesi yapıldı.
başta gerilmedim desem yalan olur ama kendimi rahat bıraktım.aslında acı veren parmaklar değil eldiven bence.
acı desem de değil aslında bi anlık bişey oldu bitti.
doktorum muayene esnasında kurcalarken bi yandan yüzümdeki ifadeye bakıyodu rahatmıyım diye.
bakar bakmaz çatın çok müsait normal doğum kesinlikle deneyelim çok iyi,muhtemelen rahat olur dedi
muayeneden sonra da herşey normal artık suyun falan gelirse çık gel evde çok oyalanma dedi.
ama suyun gelmezse düzenli sancın olduğunda gel,yalancı sancı düzensiz olur dedi.
benim için önemli olan bugünkü muayeneydi hem çatı müsait hem de sen rahattın dedi
yani tahmin ettiğim gibi surat ifademe bile bakmış
clexane iğne kullanıyodum kan sulandırıcı onu ve omega hapını bıraktırdı.
sadece demir ilacı ile devam edicezz
bizde haberler böyle
slm kızlar ben geldimbir haftadır yazamıyorum artık annemlerde kalıcam doktorum burada çünkü, haftada bir nstye giricez malum havalar da soğudu git gel olmasın sürekli diye doğuma kadar sıklıkla annemdeyim arada okurum artık kimler doğum yaptı herkes iyidir inş, hepimize Allah kolaylık versin
merhaba,,
ben önceki haftaya kadar çok çok rahat bi hamilelik geçirdim. sonra korkunç bi mide yanması başladı. gaviscon aldım, yandıkça içmeye başladım. sonradan iki doktorum da (biri babam :) gavisconun sadece bastırdığını öteledğini söyledi. hakikaten de sürekli kafama diker hale gelmiştim. üstelik korkudan hiçbişey yiyemediğim için kilo verdim. bunun üstüne doktor beyleri dinleyp gaviscon yerine sabah aç karna pulset kullanmaya başladım. daha ikinci gün hiçbişey kalmadı. doktorunuza sorun bence. kısa vadede rahat etmek için mideyi mahvetmemek lazım; bastırmak yerine tedavi etmek daha rahatlatıcı oluyor. allah korusun, sonradan kalıcı hale gelmesin
ayy burdayım canım..sağol merak ettiğin düşündüğün için.doktor çatı muayenesini şimdi yapamam doğumu uyarmış olurum dedi.15 gün sonraya randevu verdi.göbeğimin düştüğünü söyledim.evet tam haftasındasın dedi.bu haftada düşer dedi.sancın var mı dedi yok dedim.tamam nst de güzel çıkmış dedi.kızımızı gördük doktor bana benzetti ben babasına benzettim.çok tatlı şimdiden kalbimi çaldı prensesim.ağzını açıp kapatıyodu.hani bebekler uyurken tatlı tatlı ağızlarını oynatırlar ya aynen öyle.çok hareketliydi.nst yi patlatcaktı.babası da kapıdan duymuş gülmüş hep yine yıkıyodu ortalığı dedi.ama doktor neden 1 hafta sonraya gün vermedi acaba.sonuçta dğum yaklaştı.bu arada ben utana sıkıla normal doğum yapmak istediğimi söyledim.güldü...sen nasıl istersen ama buna 15 gün sonra karar vercez çatı muayenesinden sonra dedi.bugün evde tadilat var akşama kadar sürcek...ev tesisatçı kokuyo.adam hacı yağı dökmüş burnum düştü...
kızlar dedim ya göbeğim düştü diye...o gün müthiş sancım vardı hatta kalktım her an doğum başlar suyum gelir yetişemem diye kalan ütüleri yaptım evi derledim topladım...son olarak yatağın üzerine atılmış kıyafetleri topluyorum evi düzenliyorum ama nasıl bitkinim.alt tarafımda maden ocağı var işçiler çalışıyo sanki.heryerim oyuluyor gibiydi. adam yatakta keyif yapacakmış şarj aletini istiyo.bilgisayarı da getiriver diyo.ha bi de unutmadan su getir gelirken diyo.neyse vazgeçtim maden suyu getir ama aç da getir diyo ...ağladım sinirimden çok moralim bozuldu.sen napmaya çalışıyosun yaa dedim.şu güne kadar 2 kere şu eve süpürge bile tutmadın.bi işin ucundan tutmuyosun tutmadığın gibi şu halimle benden medet umuyosun ayıp.az insanda vicdan merhamet olur dedim.bide bundan önce arkadaşına anlatıyo.benim eşim hiç nazlanmadı hamileliği çok rahat geçti ben onu bu halini 5 kere daha çekerim falan diye...be adam sen benim ne çektiğimi nerden bilicen sana gık diyen mi oldu yada gelip halimi mi sordun 4 ay bilfiil kustum.sen yedin içtin çekildin.her işi kendim yaptım.böbrek taşı bile düşürüdm.sen ne biliyosun da rahat hamilelik geçirdiğimi.bi de bilmiş bilmiş konuşuyosun???sen beni 5 kere daha çekersin de ben seni 1 kere daha çeker miyim bi onu sor bakalım?ben hamileydim nazlanan oydu.benle ilgilenmiyosun diyen oydu.daha ben ne diyim sana...yani kızlar bebeğin herşeyiyle ben ilgilendim alınacak her kararı ben verdim.üstelik bi sorun çıksa sorumluluk tamamiyle bende.buna rağmen bi de kalktı doktorumu değiştirdi.bayan olcakmış ille.yani bu hakkı da kendinde gördü.yine sesimi çıkarmadım...ama artık bardak taştı taşcak
demem o ki sadece kendi kocanız sorumsuz zannetmeyin.bu anlattıklarım milyonda biridir yaptıklarının.üstelik sanki yardımı oluyomuş gibi bi de anasını çağırır başıma erkenden.ben onun mu kıçında geziyim senin mi yoksa kendimle mi uğraşıyım?yanımda birisi olcakmış o işteyken...sen evdeyken de yok gibisin ben hep yalnızım onu napcaz acaba???
ayy burdayım canım..sağol merak ettiğin düşündüğün için.doktor çatı muayenesini şimdi yapamam doğumu uyarmış olurum dedi.15 gün sonraya randevu verdi.göbeğimin düştüğünü söyledim.evet tam haftasındasın dedi.bu haftada düşer dedi.sancın var mı dedi yok dedim.tamam nst de güzel çıkmış dedi.kızımızı gördük doktor bana benzetti ben babasına benzettim.çok tatlı şimdiden kalbimi çaldı prensesim.ağzını açıp kapatıyodu.hani bebekler uyurken tatlı tatlı ağızlarını oynatırlar ya aynen öyle.çok hareketliydi.nst yi patlatcaktı.babası da kapıdan duymuş gülmüş hep yine yıkıyodu ortalığı dedi.ama doktor neden 1 hafta sonraya gün vermedi acaba.sonuçta dğum yaklaştı.bu arada ben utana sıkıla normal doğum yapmak istediğimi söyledim.güldü...sen nasıl istersen ama buna 15 gün sonra karar vercez çatı muayenesinden sonra dedi.bugün evde tadilat var akşama kadar sürcek...ev tesisatçı kokuyo.adam hacı yağı dökmüş burnum düştü...
Eşime çok kızgınm, şurda doğumuma 1 ay kaldı, iş dışındaki vakitleinde evde yanımda olmak yerine sürekli arkadaşlrıyla birlikte vakit geçiriyolar. Adamı oldu olası ev sıkıyo zaten, hep böyleydi tamam bugüne kadar sesimi çıkarmıyodum ama artık tek kalmak istemiyorum. Şuan evde ve 5 karış suratla oturuyor, ama evdeymiş işte.yapılcak bir sürü şey var, bebeğimizin odası geldi hala yerleştiremedik biraz yardımcı olsa çokmu şey istiyorum kızlar
canım işleri yapıcam bitiricem diye de kendini şartlama ya boşver.ben yatak odamı dökmedim valla
camlar falan silindi temizlendi ama heryeri dökmedik canımızdan kıymetli değil yorma kendini.
olduğu kadar de geç.
doktorlar da tamam her ihtimali söylüyo ama madem takip edicek seni strese sokmayaydı bari
suyu normal olsa da o risk hep var
salı günü gidersin kontrole,su içsek bi türlü içmesek bi türlü.çok olsa risk az olsa risk
allaha emanetler valla
genel olarak öküzlük ruhlarına işlemiş... çok ilgili alakalı kocası olan varsa öpsün başına koysun yaniii sakın şikayet etmesin, benim kocişimde yorma kendini yapma der , der ama bi işin ucundan tutayım demez.. :) kv kendi annen gibi olmuyor ki anneme diyebilirim istediğim yemeği yada yapılacak temizliği ama kv'ye mümkün müüü... en azından bizim gibi arası çok iyi olmayanlar yapamaz. bence omesermacım sende söyle kocana bi annesi eksikmiş gelmeyiversin yahuu şimdiden
Kizlar erkeklerin hepsi ayni bu konuda yapanlar var elbet ama eminim onlarda eslerinin yaptigini begenmedikleri icin yapan asiri titiz erkek tipidir birde srnde yapma yorma kendini demelerine hastayim kim yapacaksa neyse kapasite meselesi allah onlara o donanimi vermemis kadinlara annelere vermis kendi isimizi yapacak guc kuvvet versin kimse muhtac olmayayim bana yeter bizim kociste ogretmen bende oyleyim dusunuyorumda onun is diye yapriklarini bende yapiyorum onun kadar maas aliyorum hersey ayni birde ustune evin isini yemegini yarin cocuk olunca onun bakimini yapiyor olucam
canım sordu bana 20 sinde mi gelsin daha mı erken diye?diyorum ki kibarca canım benim yardıma ihtiyacım yok zaten iyiyim falan gerek yok erken gelmesine falan diye.yok yok gelsin gelsin diyo.daha da üstelesem gelmesin diye işin rengi değişcek.zaten normalde sormaz bile bana.kadının canı ne zaman isterse şak bizde.istediği kadar kalır 1 ay 2 ay istediği zaman da gider.başçavuşun eşşeğiyim çünkü ben.yani öyle erkenden gelmesin demek haddime mi düşmüş ne münasebet:18:...ha annesi geldi mi kendi evdeyse bana bi iş yaptırmaz annem yapsın der ama.işlerin hepsi o evde yokken yapılır.yani ev işi dediğin sabah yapılır.o 7 de geliyor 8 e kadar yemek falan yiyo o saatten sonra ne süpürge çalışır ne makineler.komşulara ayıop.zaten kadın sabaha kadar evin içine ediyo.ben akşama kadar arkasından sebastiyan modunda...yani şimdi aklınıza yaşlı falan biri gelmesin emin olun sizi de beni de rahat üstüste koyar tartar.60 yaşındda ama benim 45 yaşındaki annemden diri.sapasağlam.
canım sordu bana 20 sinde mi gelsin daha mı erken diye?diyorum ki kibarca canım benim yardıma ihtiyacım yok zaten iyiyim falan gerek yok erken gelmesine falan diye.yok yok gelsin gelsin diyo.daha da üstelesem gelmesin diye işin rengi değişcek.zaten normalde sormaz bile bana.kadının canı ne zaman isterse şak bizde.istediği kadar kalır 1 ay 2 ay istediği zaman da gider.başçavuşun eşşeğiyim çünkü ben.yani öyle erkenden gelmesin demek haddime mi düşmüş ne münasebet:18:...ha annesi geldi mi kendi evdeyse bana bi iş yaptırmaz annem yapsın der ama.işlerin hepsi o evde yokken yapılır.yani ev işi dediğin sabah yapılır.o 7 de geliyor 8 e kadar yemek falan yiyo o saatten sonra ne süpürge çalışır ne makineler.komşulara ayıop.zaten kadın sabaha kadar evin içine ediyo.ben akşama kadar arkasından sebastiyan modunda...yani şimdi aklınıza yaşlı falan biri gelmesin emin olun sizi de beni de rahat üstüste koyar tartar.60 yaşındda ama benim 45 yaşındaki annemden diri.sapasağlam.
koca mevzularını okuyunca yazmak istedim; sanırım ben bu konuda çok çok şanslıyım. annemle aynı siteye oturduğumuz için hemen hemen her akşam yemeğinde ordayız. daha bir gün şikayet etmedi eşim. cumartesi günleri de yarım gün yardımcı geliyor eve diğer işler için. yani yemek temizlik ütü vs nerdeyse hiçbi güç gerektiren iş yapmıyorum. haliyle hiç de yorulmamama rağmen suyuma kadar önüme getiriyor saolsun. eve biri gelicek olsa benden önce temizliği yapıp bitiriyor. üstelik son bir haftadır çalışmıyorum da. yine bile "sen niye yapmıyosun" demedi... herşey bi tarafa, her akşam karnıma vs yağlarla masaj yapar, her an sürekli "hayatımda gördüğüm en güzel şey sensin" gibi sözler söyler ((((kesinlikle muazzam bi abartı : ))); her sabah işe gitmeden önce 5-10 dk bile olsa bana zaman ayırır, öpüşür koklaşırız öyle gider :) yalnız normalde aniden sinirlenebilen, çok ufak şeylere de takılabilen bi adamdır. sanırım bu davranışlar biraz da ikimiz arasındaki ilişkiye göre şekilleniyor... yani biraz da etki-tepki meselesi. elbette bazı erkeklerin yapısı kesinlikle buna uygun olmayabilir. ama biraz olsun değiştirebilmek de mümkün olmalı bayanlar, zira bu adamlar büsbütün öküz olsa siz de sevip evlenmiş olmazdınız değil mi? belki de zaman içinde değiştiler biraz da. belki de siz de değiştiniz ama farkında değilsiniz. belki onlara sorsanız onların da bitakım açıklamaları vardır davranışlarının altında yatan. geçersiz sebepler dahi olsa onlara sığınıyorlardır kendilerince. belki de ilişkilerimizi yeterince koruyamıyoruz, farkında olmadan karşılıklı ihmal ediyoruz bazı şeyleri... bence evlilikler de bir nevi çocuk bakmak gibi,, özen göstermek bakmak beslemek gerekiyor; ve aynı çocuk bakarken olduğu gibi, erkekler bazı olaylara "görev" olarak bakıp onları yapmalarının yeterli olduğunu düşünürken, manevi anlamda esas iş yine kadına düşüyor maalesef... bu anlamda hepimize kolay gelsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?