2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar dedim ya göbeğim düştü diye...o gün müthiş sancım vardı hatta kalktım her an doğum başlar suyum gelir yetişemem diye kalan ütüleri yaptım evi derledim topladım...son olarak yatağın üzerine atılmış kıyafetleri topluyorum evi düzenliyorum ama nasıl bitkinim.alt tarafımda maden ocağı var işçiler çalışıyo sanki.heryerim oyuluyor gibiydi. adam yatakta keyif yapacakmış şarj aletini istiyo.bilgisayarı da getiriver diyo.ha bi de unutmadan su getir gelirken diyo.neyse vazgeçtim maden suyu getir ama aç da getir diyo...ağladım sinirimden çok moralim bozuldu.sen napmaya çalışıyosun yaa dedim.şu güne kadar 2 kere şu eve süpürge bile tutmadın.bi işin ucundan tutmuyosun tutmadığın gibi şu halimle benden medet umuyosun ayıp.az insanda vicdan merhamet olur dedim.bide bundan önce arkadaşına anlatıyo.benim eşim hiç nazlanmadı hamileliği çok rahat geçti ben onu bu halini 5 kere daha çekerim falan diye...be adam sen benim ne çektiğimi nerden bilicen sana gık diyen mi oldu yada gelip halimi mi sordun 4 ay bilfiil kustum.sen yedin içtin çekildin.her işi kendim yaptım.böbrek taşı bile düşürüdm.sen ne biliyosun da rahat hamilelik geçirdiğimi.bi de bilmiş bilmiş konuşuyosun???sen beni 5 kere daha çekersin de ben seni 1 kere daha çeker miyim bi onu sor bakalım?ben hamileydim nazlanan oydu.benle ilgilenmiyosun diyen oydu.daha ben ne diyim sana...yani kızlar bebeğin herşeyiyle ben ilgilendim alınacak her kararı ben verdim.üstelik bi sorun çıksa sorumluluk tamamiyle bende.buna rağmen bi de kalktı doktorumu değiştirdi.bayan olcakmış ille.yani bu hakkı da kendinde gördü.yine sesimi çıkarmadım...ama artık bardak taştı taşcak

demem o ki sadece kendi kocanız sorumsuz zannetmeyin.bu anlattıklarım milyonda biridir yaptıklarının.üstelik sanki yardımı oluyomuş gibi bi de anasını çağırır başıma erkenden.ben onun mu kıçında geziyim senin mi yoksa kendimle mi uğraşıyım?yanımda birisi olcakmış o işteyken...sen evdeyken de yok gibisin ben hep yalnızım onu napcaz acaba???

Son düzenleme:

yazdıklarına cok canım sıkıldı arkadasım benim öküzde bi benzeri allah senin eline düşürmesin ben kendi işimi kendim yaparım diyorum bazen cok gıcık oluyo bu dediğime ama ondan bişey umdum mu hayatta yapmıyo uyuz sey

Annişler bebişler biz geldik
Oturarak da uyunabileceğini kanıtladığım bir gecenin sabahında kalktım okula gittim, veli toplantısı vardı, yeni geldim daha dinleniyorum, tatil yeni başladı sayılır

Canım, geçmiş olsun... Mide yanması çok zor, inşallah şurup işe yarar.....

Bir de mide yanmasını bazı yiyecekler tetikliyor, herkese göre farklı, belki sana da dokunan bir şeyler vardır....

gaviscon candır :) kullan mutlaka çok iyi geliyor

Sağolun kızlar, çok şükür bugün biraz daha iyiyim. Akşam ölcem sandım ama ölmedim, oturarak uyudum, gece midem yandıkça uyandım o oldu sadece ben birkaç gündür yediklerime dikkat etmedim, canım çekti cips yedim, dün de öğlen simit yedim o yaptı beni böyle. Simiti ağzıma sürmem bidaha doğurana kadar.

Çatı muayenenin iyi geçmesine çok sevindim. Umarım ben de iyi haberler alırım o bölgelerden normal doğum yapabileceğine de çok sevindim mutlaka normal doğum şansını kullan derim, olmadı sezercik yaptırırız zaten başka yolu yok

İyi oldu canım sesini duyduk kaç gün oldu yazmadın, ortadan kaybolmayın böyle habersiz, doğurdunuz sanıyoruz bak anneciğinin yanına yerleşmen de iyi olmuş, fazla yorma kendini artık bebiş kalsın biraz daha annişinin göbüşünde

Şimdilik Rennie ile falan götüreyim de 9 gün sonra randevum var, doktoruma sorayım bakalım ne dicek. Zaten az kaldı, doğumdan sonra geçer bu sıkıntılar diye düşünüyorum çünkü ben acı, ekşi, turşu murşu ne bulursam yedim bu yaşıma kadar, hiç bu kadar acı çekmedim. Hamilelikten oldu bu, umarım bebişi pırtlatınca geçer

Sen utana sıkıla normal doğum istediğini söylemişsin, benim doktor her gidişimde kendisi soruyo hala normal doğurmak istiyosun di mi diye, illa doğurtacak kadın beni inşallah çatı kontrolünde istediğin sonucu alırsın. Bu arada o kontrolü ne kadar geç yaparsa o kadar iyi, çünkü açılmayı başlatabiliyo dediği gibi.

Canım valla nolur yanlış anlama ama seninki de ne genişmiş yahu. Bi de anasını çağırsın da tam olsun. Yani ben de her işimi yapıyorum, yemek, çamaşır falan da kendimi iyi hissettiğim için yapıyorum, en ufak bir rahatsızlıkta bırakırım ve eşim de bırak der zaten. Ağrım falan olduğunda hiçbirşey yapmıyorum zaten. Ben temizlik yapamicam bu hafta desem yapma ben hallederim der. Ha şöyle bişey var, ben de ilgi alaka daha fazla bekliyorum sorsun ağrın sızın var mı diye, ben söylemeden bazı şeyleri yapsın istiyorum ama sadece istiyorum. asla bizim istediğimiz gibi olmicaklar o sadece bir hayal :31;

sanıyorlarki biz naz yapıyoruz bi karnımız şişiyor hiç bir sıkıntımız sızımız yok kendileri bi grip oldumu yorgan dösek yatıyorlar corbaları cayları bilmem neleri gelsin gitsin istiyolar ttamam hamilelik hastalık değil ama eski enerjimizde yok artık nefesimiz kesiliyor azıcık merhamet

sorun olmamasına sevindim :)az kaldı prensesinize kavuşmanıza... çok heyecanlı

genel olarak öküzlük ruhlarına işlemiş... çok ilgili alakalı kocası olan varsa öpsün başına koysun yaniii sakın şikayet etmesin, benim kocişimde yorma kendini yapma der , der ama bi işin ucundan tutayım demez.. :) kv kendi annen gibi olmuyor ki anneme diyebilirim istediğim yemeği yada yapılacak temizliği ama kv'ye mümkün müüü... en azından bizim gibi arası çok iyi olmayanlar yapamaz. bence omesermacım sende söyle kocana bi annesi eksikmiş gelmeyiversin yahuu şimdiden

Kizlar erkeklerin hepsi ayni bu konuda yapanlar var elbet ama eminim onlarda eslerinin yaptigini begenmedikleri icin yapan asiri titiz erkek tipidir birde srnde yapma yorma kendini demelerine hastayim kim yapacaksa neyse kapasite meselesi allah onlara o donanimi vermemis kadinlara annelere vermis kendi isimizi yapacak guc kuvvet versin kimse muhtac olmayayim bana yeter bizim kociste ogretmen bende oyleyim dusunuyorumda onun is diye yapriklarini bende yapiyorum onun kadar maas aliyorum hersey ayni birde ustune evin isini yemegini yarin cocuk olunca onun bakimini yapiyor olucam

ben de daha dün dedim bu ikinci çocuk olduğu için mi bu kadar rahatsın diye eşime meğer herkes aynıymış.eşimin en iyi tarafı her pazar evi süpürüp yerleri paspaslaması.o da hamileliğimin son 2 ayında yaptığı.biraz dr zoruyla oldu ama .eğilip süpürme silme erken doğum sancıların başlamış demişti.onun haricinde hafta içi hiçbirşey yok.hakkını yemeyim yemek falan yapamazsam kendini idare etmeyi bilir benden birşey istemez ama duygusal anlamda sıfır ya.bundan sonraki hayatımı kızlarımla falan geçiricem heralde diye düşünmeye başladım.

kızkardeşim de 22 haftalık hamile .ama eşi çok anlayışsız.rejim yapıyorum diye hergün eline listeyi veriyor.yemeklerimi yap.kv lerle görümcelerle çok samimiyet.sürekli eve misafir çağırma peşinde.üstelik 6 yıldır çocukları olmuyordu.tedavi vs ile oldu.erkeklerin bu kadar anlayışsız olmasını anlayamıyorum bazen.oh dedikodumu yaptım rahatladım.

Bi de şu 'kendini iyi hissediyosun' olayı var. Arada laf dokunduruyorum, çay doldurmaya giderken 'çayı da ben doldurcak olduktan sonra ne anladım hamilelikten' falan diye. Benimkinin savunma evlere şenlik; 'hayatım kendini iyi hissediyorsun yani, hareket etmek senin için de iyi ayrıca!!' Sen nerden biliyorsun kendimi çok iyi hissettiğimi diyorum ben de, sürekli sızlamak mı lazım ah oram vah buram diye? Kendimi iyi hissediyo da olabilirim ama hamileyim deyip yayılmak istiyorum yani artık. Çalışmaya devam ediyorum hala bi de, zaten yoruluyorum işte, bi de evde herşeyi yüklenmek zor oluyo gerçekten. Annem geliyo benim yarınnnn

çok şey ıstemıyosun tabıkı canım eşin bıraz düşüncesızlık edıyo konusa konusa sonunda anlayacak mecbur.. seve seve yapmassa beş karış suratla yapsın o zaman cagır yanına bebegımızın odasını yapcaz de sorumlulugu paylaşmayı senleılgılenmeyı ögrensın....

gercı böyle zorla da olurmu bılmıyorum ama bnm eşim yapar yaa ne desem yapar yazık hele hamılelıgım boyunca hiç bi düşüncesızlıgını görmedımçok şükür düşünüyorumda eşinin yaptıgını yapsa naparımdıye kavga falan ederdımheralde((

ben döktüm canım şimdi azkaldı bıtecek oglan uyandı acıkmış bnde acıkmıştım o vesıleyle karnımızı doyurduk camlar perdeler bitmişti de halılar da yıkanmıştı ama bı silerım yınede bnm bu kadar temızlık yapma derdım gelen gıdenden çok dogumsonrası şöyleuzun bı süre bahara kadar derın temızlıge gırışmeden çocuklarımla ılgılenıyım istememden kaynaklanıyo her işimi doguma kadr bıtırırsem dogumdan sonra süpür sil toz al otur ne güzel...
bebegın suyu konusunda haklısın korkutuyo kadın yaa bılemıyorumda napıcagımı ınansam doguruyum desem alcak sezeryana bende büyüsün ıstıyorumbebegım en azından 3 kılo olsun solunum sıkıntısı olmasın dogum sonrası dıye beklemek ıstıyorum bakalım 37 bıtsınde artık olmadı dogururum....

canım sordu bana 20 sinde mi gelsin daha mı erken diye?diyorum ki kibarca canım benim yardıma ihtiyacım yok zaten iyiyim falan gerek yok erken gelmesine falan diye.yok yok gelsin gelsin diyo.daha da üstelesem gelmesin diye işin rengi değişcek.zaten normalde sormaz bile bana.kadının canı ne zaman isterse şak bizde.istediği kadar kalır 1 ay 2 ay istediği zaman da gider.başçavuşun eşşeğiyim çünkü ben.yani öyle erkenden gelmesin demek haddime mi düşmüş ne münasebet:18:...ha annesi geldi mi kendi evdeyse bana bi iş yaptırmaz annem yapsın der ama.işlerin hepsi o evde yokken yapılır.yani ev işi dediğin sabah yapılır.o 7 de geliyor 8 e kadar yemek falan yiyo o saatten sonra ne süpürge çalışır ne makineler.komşulara ayıop.zaten kadın sabaha kadar evin içine ediyo.ben akşama kadar arkasından sebastiyan modunda...yani şimdi aklınıza yaşlı falan biri gelmesin emin olun sizi de beni de rahat üstüste koyar tartar.60 yaşındda ama benim 45 yaşındaki annemden diri.sapasağlam.

Bu konuyu bazen biz de konuşuyoruz. Sen diyorum çalışıyorsun hem de çok, evet yoruluyorsun ama ben de evde yatmıyorum. Dışlarda çalışıyorum, eve gelip yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, temizlik.. bu liste bitmez ve bu işler sürekli. Bugün yaptım bitti değil, yemek günde 3 öğün bulaşık da öyle, çamaşır 2 günde bir temizlik ütü haftada bir. Bunlar sanki kadının işi gibi görülüyo çok uyuz oluyorum. Beraber yeniyo, beraber kirletiliyo neden hazırlaması, toplaması etmesi benim işim oluyo? Tamam Allah razı olsun ne desem yapar yardımını esirgemez ama işin yükü sorumluluğu kadında, erkek anca lutfederse yardım ediyo. Yarın bi de çocuk binecek üstümüze. Erkeğin dışlarda çalıştığı, hayatın bütün diğer yüklerinin kadında olduğu dönem çoktan bitti, çünkü artık kadınlar da çalışıyo dışarda. Dünyanın yükünü biz mi çekicez yahu?

Ay uyuz oldum ha valla. Yardım olsun diye sözde çağırıyor ama hamile kadına kimse gerekmez. Kaynanana ne kadar az yapabilirsin Allah aşkına? Yardıma gelecek derken bi de hizmet edeceğin insan olcak evde desene. Çok uyuz oluyorum böle şeye.

Yazdıklarını okuyunca inşallah bunları eşine de demişsindir diye düşündüm , çünkü sen demedikçe hatasının farkına varmıycak fabrika ayarında sıkıntı var çoğu erkeğin, benm eşim de öyle birebir yaşadığım için söylüyorum mesela yemekten sonra tabağını kaldırır masadan annesi gelince bırak oğlum iki kişiyiz hallederiz der o da çekilir bana kalır yaptığına da engel olur yani,oturduğumuz mühitde tek başına yürüyüş yapmak biraz sıkıntılı akşam eşimle yarım saat 45 dk yürüyüş yapardık kayınvalidem gelince 1 ay yürüyüş yapamadım bırak uyusun yorgun aman sakın uyandırmayalım ödü kopuyo oğlu yorulucak diye, hele şu çok komikti misafirliğe gttk kadına bırak bizim kız yapar dedi orda bile ben hizmet ettm bana ertesi gün 'kusura bakma unuttum hamile olduğunu' dedi :) karnım burnumda ya nasıl unutursun bir de gülerek söylüyo bunu düşünün artık ve bunlara şahit olan eşim hiç bir şeyin zerre farkında değil, sölemezsen anlamıyorlar çok düz mantık onlarınki..dayanamadım annesi burda olduğunda daha çok yorulduğumu söyledim doğuma giderken haberdar edelim öyle yola çıksın gelsin dedim kabul etti çok şükür ve hakikaten normalde bebek gelişimi hep 2 hafta önde giderken o bir ay dinlenemememden sanırım tam tarihiyle eşleşti. Allah sabır versin hepimize oğullarımız böyle olmasın, benm kendi ailemde babam da erkek kardeşim de annem çalıştığı için evi de temizler,yemek de yapar, bölesiyle karşılaşınca insan hayret ediyor.

ay ben şimdi eşim gelsın ayaklarının altını öpsem yerıymış kızlar bnm eşim benı o kadar çok düşünürki herseye yardımcı olur durduk yere sorar canım bışey istiyomu bi şeyımvarmı dıye ve bı yemek yapsam nasıl ıhtıyatlı ıhtıyatlı yoruluyosun dıye ezılır hele temızlık falan yaptıgımda etrafımda dolanır bnde yapım dıye ben onun yaptıgını begenmedıgım için pek oyle herşeyde yardım ıstemem gıdıp gelıp sarılır öper ama bı tek bılgısayarın basına oturmama kızar yeter bıktım şu kk dan dıye çok gırıyorumya foruma yoksa çok şükür....

ben asırı duygusal oldugumiçin bu yasadıklarınızı yasasam depresyona gırerım allah büyük konusturmasın allah yardımetsın valla ne dıyım....

koca mevzularını okuyunca yazmak istedim; sanırım ben bu konuda çok çok şanslıyım. annemle aynı siteye oturduğumuz için hemen hemen her akşam yemeğinde ordayız. daha bir gün şikayet etmedi eşim. cumartesi günleri de yarım gün yardımcı geliyor eve diğer işler için. yani yemek temizlik ütü vs nerdeyse hiçbi güç gerektiren iş yapmıyorum. haliyle hiç de yorulmamama rağmen suyuma kadar önüme getiriyor saolsun. eve biri gelicek olsa benden önce temizliği yapıp bitiriyor. üstelik son bir haftadır çalışmıyorum da. yine bile "sen niye yapmıyosun" demedi... herşey bi tarafa, her akşam karnıma vs yağlarla masaj yapar, her an sürekli "hayatımda gördüğüm en güzel şey sensin" gibi sözler söyler ((((kesinlikle muazzam bi abartı : ))); her sabah işe gitmeden önce 5-10 dk bile olsa bana zaman ayırır, öpüşür koklaşırız öyle gider :) yalnız normalde aniden sinirlenebilen, çok ufak şeylere de takılabilen bi adamdır. sanırım bu davranışlar biraz da ikimiz arasındaki ilişkiye göre şekilleniyor... yani biraz da etki-tepki meselesi. elbette bazı erkeklerin yapısı kesinlikle buna uygun olmayabilir. ama biraz olsun değiştirebilmek de mümkün olmalı bayanlar, zira bu adamlar büsbütün öküz olsa siz de sevip evlenmiş olmazdınız değil mi? belki de zaman içinde değiştiler biraz da. belki de siz de değiştiniz ama farkında değilsiniz. belki onlara sorsanız onların da bitakım açıklamaları vardır davranışlarının altında yatan. geçersiz sebepler dahi olsa onlara sığınıyorlardır kendilerince. belki de ilişkilerimizi yeterince koruyamıyoruz, farkında olmadan karşılıklı ihmal ediyoruz bazı şeyleri... bence evlilikler de bir nevi çocuk bakmak gibi,, özen göstermek bakmak beslemek gerekiyor; ve aynı çocuk bakarken olduğu gibi, erkekler bazı olaylara "görev" olarak bakıp onları yapmalarının yeterli olduğunu düşünürken, manevi anlamda esas iş yine kadına düşüyor maalesef... bu anlamda hepimize kolay gelsin :)

aynı benim kv... uyuz oldum bak .. allahtan yatılı gelmiyo bizimki çünkü çok yakında oturuyor. ama şu hamileliğim boyunca bizi yemeğe çağırdıgı ben diyim 3 sen de 5 kez.. hiç acıma yok hamile çalışıyor işyeri uzak düşünmez böyle şeyler

Ayy maşallah Allah nazardan esirgesin haklısın tabiki karşılıklı bazı şeyler ve iletişimin çok önemli olduğuna inanıyorum hiç içinde biriktirmemek lazım güzel güzel konuşup anlatmak derdinin farkında olmasını sağlamak neyden kaynaklandığını bildirmek lazım ama işin içine annesi girince seninle empati kurma yeteneğini kaybediveriyor ona göre annesi bir melek, tamam bana göre de benm annem bir melek ama ben yine o empatiyi elden bırakmam ve ailemden herhangi birinin eşimi zorlayacak birşey yapmasına müsade etmem müdehale ederim ki çok da düşüncelidirler zaten. Ben artık bir problemim olduğunda onu direkt kendisiyle paylaşmanın bir şekilde yolunu bulmaya başladım eşimi hiç karıştırmadan, kaba bir insan olmayı da öğretiyorlar işte bu yaştan sonra napalım :)

ayy kvlerın gelıp yatması ne yaaa hamılelıgı bahane edıp hemde dogumda gelır ancak bnmkı onda da yatmasına gerek yok eşim var yanımda annemde bı kaç gün kalır sonrada gündüzlerı gelır gıderler.. şimdi diyorum temızlık yaptım yoruluyorum dıye hiç oralı degıl dogumdan sonra bıde gelıp nereye yatıyomus hemde 1 ay 2 ay hadı ordan.. valla gelınce bi iş yapmaz ama zaten ben yapsada kımsenın yaptıgı yalap şalap işlerı istemem çelık tencerelerı kurulamadan koyuyolar dolaplara mesela su izlerıyle aman allahım hiç yıkanmasın daha ıyı((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…