Doğuma kayınvalidem kayınbabam iki kaynım gelecekti:s dedim anne ben utanırım lohusa halimle altımda hasta bezi penguen gibi olucam dedim kaynanamda tek gelmek istemediği için sonra geliriz 3-5 gün kalırız dedi oh dedim içimden perşembeye annem gelecek doğumdan sonrada20 gün benimle kalacak 40 ına kadar kalırdımda baban yalnız dio haklı kadın ben savuşturdum tehlikeyi yani ama Allah var kayınvalidem gelse her işimi yapar ayağım ağrıyo diye topuğumu kremle ovalafığını bilirim tabi kusuruda çok ooo anlatsam dolu olduğu gibi kabul etmişim artık kimseyi değiştiremeyiz ya bi şekilde mesafe koymayı bilmemiz lazım
Eşlerimiz konusunda ben her erkeğin içinde bir odunluk olduğunu düşünüyorum benim kocam mükemmel diyenlerin bile, bazen erkeklerin odunluğu tutuyo valla bigün bi bakmışın melek olmuş ama sıkıntılı bi durum varsa kadının susmaması gerek hatta başının etini yemesi gerek:) eşim hergeçen gün değişiyo iyi yönde mesela geçen seneye göre çok yol katettik bağırdım çağırdım yeri geldi valiz topladım ama bunlardada bi hayır varmış başta kavga çıkmasın die istemediğim şeyleri yapmazken şimdi fedekarlıklarının karşılığını gördüğü için bilerek isteyerek yapıyo bazı şeyleri çoğu erkeği anneleri eğitemediği için bize düşüo onları eğitmek:) yıllardır pırasa yiyemeyen adam 2 öğün üstüste pırasa yedi geçen gün:) annesi duyunca şoka girdi bu bi örnek mesela ben kocalarımızı olduğu gibi kabul etme taraftarıyım ama yontulmalarıda gerek misal babam gençliğinde kaynana derdine annemi demir sopayla dövmüş bir insan şimdiyse annem bi yere gitsin msnden görüntülü konuşur annemle dakka başı arar özlediğinden:) kadın ezilmemeli bence yeri geldiğinde erkek gibi olmalıyız onlar bundan ağlıyor arkımada aynı şeyleri tembihledim dışarı çıkmak istemeyen adam karısını antalyaya tatile götürdü:) duygusal şantaj tehdit blöf tüm silahları kullanmak gerek fatih harbiyedeki kaynanasına ezilen kız gibi olmamak için şahika gibi olmak gerekiyor:) dırdır zırzır tüm silahlarınızı kullanın kızlar misal ben kavgalıyken hayatta yemek yapmam benimkine evede bakmam kimse kimsenin hizmetçisi değil valla ya kıymetlerimizi bilecekler yada açlığa hakarete maruz kalacaklar:) kendileri kaybeder iyiyken dibine kadar kötüykende hiç acımıyorum valla
Benden sonra iyice kaynatmışsınzben de şimdi kalktm bebeğin dolaplarını sileyim dedim sandalyee çıkmıştım raflar düştü bende düşüyodum bu koştu geldi hemen korkmuş bayağı, yardım edicek bişey varmı dedi bende mutfağı halledeblirsin dedim, btrdi çıktı gitti o çok sevdiği arkadaşlarına. Dediğinz gibi sürekli hatrlatmam gerekiyor hamileyim yardıma ihtiyacım var diye. Aksi halde dağ dağa küsmüş oluyor ve ben geriliyorum.
Gerçekten beyinlerimiz farklı çalışıyor erkeklerle. Son 2 aydır hamilelik bunalımlarından psikoloğa gidiyorum, 2 seansına eşimide çağırdı. Önce bi güzel tartıştık doktorun yanında sonra doktor ona benm beklentileimi beni neyin mutlu edeceğini ondan yazmasını stedi bende ayrıca yazdım uzaktan yakından alakası yok. Eşim okuyunca şok oldu sen bunlarımı bekliyosun benden gerçekten mutlu eicekse bunlar yaparım tabi inanamıyorum bunlar hiç aklımda yoktu dedi o günden beri daha iyi ama işte.
Acaba göbeğimn üzerine kaç hafta kaç günlük hamile olduğumu yazıp yada aşağıdaki hamilelik takvimini çıkarıp yapıştırsam öyle dolansammı evin içnde
Benden sonra iyice kaynatmışsınzben de şimdi kalktm bebeğin dolaplarını sileyim dedim sandalyee çıkmıştım raflar düştü bende düşüyodum bu koştu geldi hemen korkmuş bayağı, yardım edicek bişey varmı dedi bende mutfağı halledeblirsin dedim, btrdi çıktı gitti o çok sevdiği arkadaşlarına. Dediğinz gibi sürekli hatrlatmam gerekiyor hamileyim yardıma ihtiyacım var diye. Aksi halde dağ dağa küsmüş oluyor ve ben geriliyorum.
Gerçekten beyinlerimiz farklı çalışıyor erkeklerle. Son 2 aydır hamilelik bunalımlarından psikoloğa gidiyorum, 2 seansına eşimide çağırdı. Önce bi güzel tartıştık doktorun yanında sonra doktor ona benm beklentileimi beni neyin mutlu edeceğini ondan yazmasını stedi bende ayrıca yazdım uzaktan yakından alakası yok. Eşim okuyunca şok oldu sen bunlarımı bekliyosun benden gerçekten mutlu eicekse bunlar yaparım tabi inanamıyorum bunlar hiç aklımda yoktu dedi o günden beri daha iyi ama işte.
Acaba göbeğimn üzerine kaç hafta kaç günlük hamile olduğumu yazıp yada aşağıdaki hamilelik takvimini çıkarıp yapıştırsam öyle dolansammı evin içnde
Doğuma kayınvalidem kayınbabam iki kaynım gelecekti:s dedim anne ben utanırım lohusa halimle altımda hasta bezi penguen gibi olucam dedim kaynanamda tek gelmek istemediği için sonra geliriz 3-5 gün kalırız dedi oh dedim içimden perşembeye annem gelecek doğumdan sonrada20 gün benimle kalacak 40 ına kadar kalırdımda baban yalnız dio haklı kadın ben savuşturdum tehlikeyi yani ama Allah var kayınvalidem gelse her işimi yapar ayağım ağrıyo diye topuğumu kremle ovalafığını bilirim tabi kusuruda çok ooo anlatsam dolu olduğu gibi kabul etmişim artık kimseyi değiştiremeyiz ya bi şekilde mesafe koymayı bilmemiz lazım
Eşlerimiz konusunda ben her erkeğin içinde bir odunluk olduğunu düşünüyorum benim kocam mükemmel diyenlerin bile, bazen erkeklerin odunluğu tutuyo valla bigün bi bakmışın melek olmuş ama sıkıntılı bi durum varsa kadının susmaması gerek hatta başının etini yemesi gerek:) eşim hergeçen gün değişiyo iyi yönde mesela geçen seneye göre çok yol katettik bağırdım çağırdım yeri geldi valiz topladım ama bunlardada bi hayır varmış başta kavga çıkmasın die istemediğim şeyleri yapmazken şimdi fedekarlıklarının karşılığını gördüğü için bilerek isteyerek yapıyo bazı şeyleri çoğu erkeği anneleri eğitemediği için bize düşüo onları eğitmek:) yıllardır pırasa yiyemeyen adam 2 öğün üstüste pırasa yedi geçen gün:) annesi duyunca şoka girdi bu bi örnek mesela ben kocalarımızı olduğu gibi kabul etme taraftarıyım ama yontulmalarıda gerek misal babam gençliğinde kaynana derdine annemi demir sopayla dövmüş bir insan şimdiyse annem bi yere gitsin msnden görüntülü konuşur annemle dakka başı arar özlediğinden:) kadın ezilmemeli bence yeri geldiğinde erkek gibi olmalıyız onlar bundan ağlıyor arkımada aynı şeyleri tembihledim dışarı çıkmak istemeyen adam karısını antalyaya tatile götürdü:) duygusal şantaj tehdit blöf tüm silahları kullanmak gerek fatih harbiyedeki kaynanasına ezilen kız gibi olmamak için şahika gibi olmak gerekiyor:) dırdır zırzır tüm silahlarınızı kullanın kızlar misal ben kavgalıyken hayatta yemek yapmam benimkine evede bakmam kimse kimsenin hizmetçisi değil valla ya kıymetlerimizi bilecekler yada açlığa hakarete maruz kalacaklar:) kendileri kaybeder iyiyken dibine kadar kötüykende hiç acımıyorum valla
bizde aramız kötüyken alttan alma filan yok, kısasa kısas.. dalaşır durur.. kapı duvar çarpar.. ilk tartıştığımızda 1,5 aylık evliydik daha ve benim odunum hemen boşanalım dedi.. yani her çözüm her tipe gitmiyor.. kişiye göre değişiyor tepkiler. çok asabi bir tip benim koca ama hamileliğimden beri sinirleri alınmış gibi, en azından ota b.ka bağırıp çağırmıyor..
sende haklisin canim dogum sonrasina rahat edersin ama simdide yorulmaman lazim.dolap dokmekten nefret ediyorumçok şey ıstemıyosun tabıkı canım eşin bıraz düşüncesızlık edıyo konusa konusa sonunda anlayacak mecbur.. seve seve yapmassa beş karış suratla yapsın o zaman cagır yanına bebegımızın odasını yapcaz de sorumlulugu paylaşmayı senleılgılenmeyı ögrensın....
gercı böyle zorla da olurmu bılmıyorum ama bnm eşim yapar yaa ne desem yapar yazık hele hamılelıgım boyunca hiç bi düşüncesızlıgını görmedımçok şükür düşünüyorumda eşinin yaptıgını yapsa naparımdıye kavga falan ederdımheralde((
ben döktüm canım şimdi azkaldı bıtecek oglan uyandı acıkmış bnde acıkmıştım o vesıleyle karnımızı doyurduk camlar perdeler bitmişti de halılar da yıkanmıştı ama bı silerım yınede bnm bu kadar temızlık yapma derdım gelen gıdenden çok dogumsonrası şöyleuzun bı süre bahara kadar derın temızlıge gırışmeden çocuklarımla ılgılenıyım istememden kaynaklanıyo her işimi doguma kadr bıtırırsem dogumdan sonra süpür sil toz al otur ne güzel...
bebegın suyu konusunda haklısın korkutuyo kadın yaa bılemıyorumda napıcagımı ınansam doguruyum desem alcak sezeryana bende büyüsün ıstıyorumbebegım en azından 3 kılo olsun solunum sıkıntısı olmasın dogum sonrası dıye beklemek ıstıyorum bakalım 37 bıtsınde artık olmadı dogururum....
Bi de şu 'kendini iyi hissediyosun' olayı var. Arada laf dokunduruyorum, çay doldurmaya giderken 'çayı da ben doldurcak olduktan sonra ne anladım hamilelikten' falan diye. Benimkinin savunma evlere şenlik; 'hayatım kendini iyi hissediyorsun yani, hareket etmek senin için de iyi ayrıca!!' Sen nerden biliyorsun kendimi çok iyi hissettiğimi diyorum ben de, sürekli sızlamak mı lazım ah oram vah buram diye? Kendimi iyi hissediyo da olabilirim ama hamileyim deyip yayılmak istiyorum yani artık. Çalışmaya devam ediyorum hala bi de, zaten yoruluyorum işte, bi de evde herşeyi yüklenmek zor oluyo gerçekten. Annem geliyo benim yarınnnn
ayy kvlerın gelıp yatması ne yaaa hamılelıgı bahane edıp hemde dogumda gelır ancak bnmkı onda da yatmasına gerek yok eşim var yanımda annemde bı kaç gün kalır sonrada gündüzlerı gelır gıderler.. şimdi diyorum temızlık yaptım yoruluyorum dıye hiç oralı degıl dogumdan sonra bıde gelıp nereye yatıyomus hemde 1 ay 2 ay hadı ordan.. valla gelınce bi iş yapmaz ama zaten ben yapsada kımsenın yaptıgı yalap şalap işlerı istemem çelık tencerelerı kurulamadan koyuyolar dolaplara mesela su izlerıyle aman allahım hiç yıkanmasın daha ıyı((
evet canlarım haklısınız.iletişim çok önemli.söylemediğin her hata sende birikip büyüyo dert olarak.ama eşte de birikip hata olarak büyüyo...ama ben eşime (hem de oldukça ılımlı nazik bir dille) söylemeye çalışsamda onun annesi en büyük tabusu.yani işlerden falan geçtim de annesi konusunu halletsek her şeye katlancam...ama annesi çok anlayışsız ve pasaklı.ben buzdolabı sildiğim zaman bana şaşkın gözlerle bakan birisiyle evet 1 hafta 10 gün idare edebilirim ama aylarca olmuyo.ve bunu eşime söylemeyi ne zaman denediysem kötü gelin oldum.hatta ya aşkım valla anneni çok seviyorum(yalan!) ama uzun süre kalınınca kendi annemden bile sıkılıyorum.nolur anlayışla karşıla.bak sen babamla 5 dakika oturamıyosun hemen bilgisayarın playstationun başına geçiyosun.ki o 1 kere geldi evime 1 hafta kaldığı halde dayanamadın.aynı şeyi benim için düşün.o bizim annemiz elbette saygıda kusur etmicez ama.özledikçe gider görürüz kalırız yanında yine evimize geliriz o da bize gelir gider hallederiz diyorum.yani bence bu konuşmada kırıcı bişey yok ama eşim kavga koparıyor ve bu kavga 1 hafta 10 gün bile sürüyo...annesinin pisliği konusunda daha ağzımı bile açamadım annesini çok temiz zannediyor hatta bazen arkadaş ortamında annesinin süper temiz olduğundan falan bahsediyo.banada soruyo.mecburen onaylamak zorunda kalıyorum bazen.bi de bu konuda aksi bişey iddia edersem vay halime...işte iletişim dediğimiz olay yalnızca benim nezaketime empatime anlayışıma kalmış bi olay değil. karşılıklı olunca gerçekleşebilen bi olgu...e buda bizimkinde yok işte
gozun aydin canim annen gelince rahat edersin.bende tesekkur ederim cok istiyorum normal dogumu senin gibi.adam musaitsin deyince oyle sevindimki anlatamam.bide beni normal dogum icin desteklemesi iyi.beni rahatlatiyo
sevgili Ocak anneleri biz geldikkkkkkk
neler neler konuşulmuş epey geride kalmışım
nasılsınız bakalım
bizi doktor amca ve teyzeleri yatağa bağladı diyebiliriz
erken doğmasın diye wc dışında kalkmak , iş yapmak yok dediler
bende zorlansam da uyuyorum artık uyarılara, malum totomun üzerine oturamayan biriyim
sizler ve bebişleriniz nasıl
Canım eşim bigün kaynımı aradı o adliyede memur bana bi avukat bul boşanacağız dedi tamam dedim canıma minnet yazın bi kavga ettik valizi aldım kapıdan çıkarken ayağıma yapıştı aman gitme sensiz yapamam diye yok dedim ben gidiyorum annemlerin yanına tamam dedi bende geliyim iyi dedim biraz kal dönersin ben daa kalıcam dedim babamların yanında elimdeki patatesi alıp doğruyodu süt dökmüş kedi gibi deminde yapacağım yemeği beğenmedi bende yapmıyorum umrumda değil dedim şimdi makarnayla patates biber kızartıyo içerde:) gelde yardım et diyo git yap aylardır hizmetçilik yapan bendim dedim:) oh yatıom şuan boşanalım diosa tamam de madem istio boşanın ozaman ne demek tehdit ediolar böyle bana sökmedi işte o tehdit ederse ben gerçekleştiririm valla şimdi harıl harıl çalışıo mutfakta:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?