2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Doğuma kayınvalidem kayınbabam iki kaynım gelecekti:s dedim anne ben utanırım lohusa halimle altımda hasta bezi penguen gibi olucam dedim kaynanamda tek gelmek istemediği için sonra geliriz 3-5 gün kalırız dedi oh dedim içimden perşembeye annem gelecek doğumdan sonrada20 gün benimle kalacak 40 ına kadar kalırdımda baban yalnız dio haklı kadın ben savuşturdum tehlikeyi yani ama Allah var kayınvalidem gelse her işimi yapar ayağım ağrıyo diye topuğumu kremle ovalafığını bilirim tabi kusuruda çok ooo anlatsam dolu olduğu gibi kabul etmişim artık kimseyi değiştiremeyiz ya bi şekilde mesafe koymayı bilmemiz lazım

Eşlerimiz konusunda ben her erkeğin içinde bir odunluk olduğunu düşünüyorum benim kocam mükemmel diyenlerin bile, bazen erkeklerin odunluğu tutuyo valla bigün bi bakmışın melek olmuş ama sıkıntılı bi durum varsa kadının susmaması gerek hatta başının etini yemesi gerek:) eşim hergeçen gün değişiyo iyi yönde mesela geçen seneye göre çok yol katettik bağırdım çağırdım yeri geldi valiz topladım ama bunlardada bi hayır varmış başta kavga çıkmasın die istemediğim şeyleri yapmazken şimdi fedekarlıklarının karşılığını gördüğü için bilerek isteyerek yapıyo bazı şeyleri çoğu erkeği anneleri eğitemediği için bize düşüo onları eğitmek:) yıllardır pırasa yiyemeyen adam 2 öğün üstüste pırasa yedi geçen gün:) annesi duyunca şoka girdi bu bi örnek mesela ben kocalarımızı olduğu gibi kabul etme taraftarıyım ama yontulmalarıda gerek misal babam gençliğinde kaynana derdine annemi demir sopayla dövmüş bir insan şimdiyse annem bi yere gitsin msnden görüntülü konuşur annemle dakka başı arar özlediğinden:) kadın ezilmemeli bence yeri geldiğinde erkek gibi olmalıyız onlar bundan ağlıyor arkımada aynı şeyleri tembihledim dışarı çıkmak istemeyen adam karısını antalyaya tatile götürdü:) duygusal şantaj tehdit blöf tüm silahları kullanmak gerek fatih harbiyedeki kaynanasına ezilen kız gibi olmamak için şahika gibi olmak gerekiyor:) dırdır zırzır tüm silahlarınızı kullanın kızlar misal ben kavgalıyken hayatta yemek yapmam benimkine evede bakmam kimse kimsenin hizmetçisi değil valla ya kıymetlerimizi bilecekler yada açlığa hakarete maruz kalacaklar:) kendileri kaybeder iyiyken dibine kadar kötüykende hiç acımıyorum valla

Benden sonra iyice kaynatmışsınz ben de şimdi kalktm bebeğin dolaplarını sileyim dedim sandalyee çıkmıştım raflar düştü bende düşüyodum bu koştu geldi hemen korkmuş bayağı, yardım edicek bişey varmı dedi bende mutfağı halledeblirsin dedim, btrdi çıktı gitti o çok sevdiği arkadaşlarına. Dediğinz gibi sürekli hatrlatmam gerekiyor hamileyim yardıma ihtiyacım var diye. Aksi halde dağ dağa küsmüş oluyor ve ben geriliyorum.

Gerçekten beyinlerimiz farklı çalışıyor erkeklerle. Son 2 aydır hamilelik bunalımlarından psikoloğa gidiyorum, 2 seansına eşimide çağırdı. Önce bi güzel tartıştık doktorun yanında sonra doktor ona benm beklentileimi beni neyin mutlu edeceğini ondan yazmasını stedi bende ayrıca yazdım uzaktan yakından alakası yok. Eşim okuyunca şok oldu sen bunlarımı bekliyosun benden gerçekten mutlu eicekse bunlar yaparım tabi inanamıyorum bunlar hiç aklımda yoktu dedi o günden beri daha iyi ama işte.

Acaba göbeğimn üzerine kaç hafta kaç günlük hamile olduğumu yazıp yada aşağıdaki hamilelik takvimini çıkarıp yapıştırsam öyle dolansammı evin içnde

Benim eşimde her geçen gün daha iyi sanki ama bazen de tam tersi. Ocakta 2 yıl olucak evliliğimiz, ilk günkü çatışmalarımız yok ama yinede bazen çok uzak geliyor bana sanki bilerek anlamak istemiyor

GÜZEL FİKİR ben yazayım bari benim öküz belki fark eder su güne kadar kendisi gelip oksamışlığı dokunmusluğu yok karnıma belki bahaneyle dokunur

canım benimkide çok arkadaş canlısıydı evden çıkmaz oldu eskisi kadar bişeylere göz yumarsan daha kötü oluyo işte bide beklentilerini oturup söylemen gerekio erkeklerin kafası bizim gibi çalışmıyo onlara şunu şunu yapacaksın demezsen anlamıyorlar bişeyler istediğin gibi değilse konuşmaktan çekinmeyeceksin valla akşamları bi yere gitmiyo artık korkuyorum diyorum evde otur yada önceden söyle bende plan yapiyim kös kös seni bekleyemem evde oturup diyorum geçen gün bana söylemeden maç izlemeye gidecekti ortalığı yıktım ben burda yalnız kalmak zorundamıyım die eşlerde toplanıomuş onlar çağırdı benide sorunu öyle çözdük ha git tamam kocacım onuda yap emrdersin şu yemeği yapim diosun bi bakmışın adam kendini ağa ilan etmiş

bizde aramız kötüyken alttan alma filan yok, kısasa kısas.. dalaşır durur.. kapı duvar çarpar.. ilk tartıştığımızda 1,5 aylık evliydik daha ve benim odunum hemen boşanalım dedi.. yani her çözüm her tipe gitmiyor.. kişiye göre değişiyor tepkiler. çok asabi bir tip benim koca ama hamileliğimden beri sinirleri alınmış gibi, en azından ota b.ka bağırıp çağırmıyor..

evet canlarım haklısınız.iletişim çok önemli.söylemediğin her hata sende birikip büyüyo dert olarak.ama eşte de birikip hata olarak büyüyo...ama ben eşime (hem de oldukça ılımlı nazik bir dille) söylemeye çalışsamda onun annesi en büyük tabusu.yani işlerden falan geçtim de annesi konusunu halletsek her şeye katlancam...ama annesi çok anlayışsız ve pasaklı.ben buzdolabı sildiğim zaman bana şaşkın gözlerle bakan birisiyle evet 1 hafta 10 gün idare edebilirim ama aylarca olmuyo.ve bunu eşime söylemeyi ne zaman denediysem kötü gelin oldum.hatta ya aşkım valla anneni çok seviyorum(yalan!) ama uzun süre kalınınca kendi annemden bile sıkılıyorum.nolur anlayışla karşıla.bak sen babamla 5 dakika oturamıyosun hemen bilgisayarın playstationun başına geçiyosun.ki o 1 kere geldi evime 1 hafta kaldığı halde dayanamadın.aynı şeyi benim için düşün.o bizim annemiz elbette saygıda kusur etmicez ama.özledikçe gider görürüz kalırız yanında yine evimize geliriz o da bize gelir gider hallederiz diyorum.yani bence bu konuşmada kırıcı bişey yok ama eşim kavga koparıyor ve bu kavga 1 hafta 10 gün bile sürüyo...annesinin pisliği konusunda daha ağzımı bile açamadım annesini çok temiz zannediyor hatta bazen arkadaş ortamında annesinin süper temiz olduğundan falan bahsediyo.banada soruyo.mecburen onaylamak zorunda kalıyorum bazen.bi de bu konuda aksi bişey iddia edersem vay halime...işte iletişim dediğimiz olay yalnızca benim nezaketime empatime anlayışıma kalmış bi olay değil. karşılıklı olunca gerçekleşebilen bi olgu...e buda bizimkinde yok işte

Son düzenleme:
bebeğin yünlülerini de ütülediniz mi kızlar?? ben yıkadım bugün herşeyi ev zaten küçücük bide her yerde çamaşır olunca görüntü muhteşem oldu, daha kurumadılar ütüye geçemedim... yünlü yelek hırka battaniyeleri ütüleyen varmı? gerek olmaz diye düşünüyorum ama fikir alayım

Kızlar bebeğinizin kafası ne zman doğum kanalına giriyo?BEN 36+6 Günlük hamilelyim bebişimin kafasının daha dönmedini söledi dr sizlerin döndümü ne zaman döner bilgisi olan varsa yazarmı acaba.

Canım eşim bigün kaynımı aradı o adliyede memur bana bi avukat bul boşanacağız dedi tamam dedim canıma minnet yazın bi kavga ettik valizi aldım kapıdan çıkarken ayağıma yapıştı aman gitme sensiz yapamam diye yok dedim ben gidiyorum annemlerin yanına tamam dedi bende geliyim iyi dedim biraz kal dönersin ben daa kalıcam dedim babamların yanında elimdeki patatesi alıp doğruyodu süt dökmüş kedi gibi deminde yapacağım yemeği beğenmedi bende yapmıyorum umrumda değil dedim şimdi makarnayla patates biber kızartıyo içerde:) gelde yardım et diyo git yap aylardır hizmetçilik yapan bendim dedim:) oh yatıom şuan boşanalım diosa tamam de madem istio boşanın ozaman ne demek tehdit ediolar böyle bana sökmedi işte o tehdit ederse ben gerçekleştiririm valla şimdi harıl harıl çalışıo mutfakta:))

sende haklisin canim dogum sonrasina rahat edersin ama simdide yorulmaman lazim.dolap dokmekten nefret ediyorum o yuzden ben kisim kisim elime geldikce yaparim o isleri.gozume daginik gorunur cekmeceyi bosaltir temizlerim.mutfagimi k validem temizledi.hemencecik bitti zaten temizmis diyo.yoksa bu kadar tabak canak ve kiyafetle 3 gun dolap dokerdik.
sen suyunu kafana takma takip de edilecek hic biseycik olmaz allahin izniyle.

gozun aydin canim annen gelince rahat edersin.bende tesekkur ederim cok istiyorum normal dogumu senin gibi.adam musaitsin deyince oyle sevindimki anlatamam.bide beni normal dogum icin
desteklemesi iyi.beni rahatlatiyo

Bacım ne güzel demişin
Temizliğe yardıma gelince kv hiç oralı olmaz ana yatmaya gelince aylarca kalmaya kalkışırlar

canım ben annesini hep överim bilerek ramazanı annemlerde geçirelim dedi tamam dedim canıma minnet hazır yemek:) iki bulaşığına yardım ettim iki domates doğradım banane kadının işini yapacak halimmi var karnım burnumda tabi kadın her iftara yakın bağırıodu çağırıodu kimse bana yardım etmio falan die eşimin gözüne gözüne soktum annen bizden rahatsız oluyo galiba çok seviordum onu çok üzüldüm falan dedim sonra bi tartıştık onlardayken kavgamıza dahil olup bana bağırdı hayır sana nokuyoki sanane halbuki bir kelime etmedim sustum sonra kadından gittim özü r diledim benimkine dedim ben anneni çok seviyorum falan neyse kadın kötü duruma düştü bayramda onlarka gezmedik die falan bağırdı gene oğluma neolmuş falan die bende eşime dedimki birdaha ömrü hayatım boyunca 15 günden fazla kalmam dedim seneye ramazanı evimde geçiricem tatilede biyerlere gideriz dedim tamam dedi rol yapmak lazım çok seviyorum diceksin elbet karşı taraf bi maraz çıkartıp can sıkıo zaten kadına hamile halimle iş yapmamam battı eşim gördü hepsini annesi gelince çalıştır onu anne şurayı temizlesene şu bulaşığı yıkasana perdeleri yıkattır halı silkelet bak gör bidaa geliomu sana bu devirden gizli oynayacaksın eşinle kavga etmeye değmez bunlar ben herşeyi suratına diyorum şuan annen ağzımdan burnundan getirdi diyorum seslenemio ama yinede seviyordum onu diye ağlıyorum:) napıcan kendileri istio valla böyle olmasını

sevgili Ocak anneleri biz geldikkkkkkk
neler neler konuşulmuş epey geride kalmışım
nasılsınız bakalım
bizi doktor amca ve teyzeleri yatağa bağladı diyebiliriz
erken doğmasın diye wc dışında kalkmak , iş yapmak yok dediler
bende zorlansam da uyuyorum artık uyarılara, malum totomun üzerine oturamayan biriyim
sizler ve bebişleriniz nasıl

gozun aydin canim annen gelince rahat edersin.bende tesekkur ederim cok istiyorum normal dogumu senin gibi.adam musaitsin deyince oyle sevindimki anlatamam.bide beni normal dogum icin desteklemesi iyi.beni rahatlatiyo

Aynen canım doktorumun desteği çok mühim benim için. Her gidişimde sormaya devam ediyo 'hala normal doğum istiyosun di mi?' diye. Ben de çok istiyorum da bakalım muayenede ne çıkacak :44:

Canım nerelerdesin ya çok merak etti herkes seni. Hala doğurmamışsın ve iyiymişsin bu güzel haber kaç hafta oldu şimdi, göremiyorum telden. Hala evde misin annenin yanına mı gittin, bu kadar zaman nerdeydin hesap ver bakalım

kızlar doğuma gelecek misafirlerin muhabbetini yapmışsınız.. benim de kayınvalidem gelicek kayınpederim yok, o gelsin sıkıntı yok ama doğum tarihimden 3 gün sonra da kaynım gelicek, beraber dönecekler 2 hafta kalıp, çok sinir oldum ne gerek var 23 yaşında delikanlı oğlanın lohusa evinde. şimdi dua ediyorum inşallah doğumum biraz önce olur da o gelmeden toplarım kendimi. eşime istemediğimi söyledim ama kabul etmiyor, bizde olmaz öyle ayıp diyo, kardeşiz diyo, eltimde doğurup kayınvalideme gelmiş, o zamanda evde biz vardık hiç sorun etmedi diyo, anlayacağınız ben suçlu oldum

kızlar İstanbul kültür merkezinde "Anne Bebek ve Çocuk" fuarı açılmış
gidebilecek olanlar için çok güzel görünüyo yaaa
imkanım olsa giderdim bende

senin eşin blöfünü görüyor demekki ama benim ki sağolsun gemileri yakar dönüp arkasına bakmaz öyle bir tip ... arkadaşlarıyla da öyle, işiyle de, yapısı bu yani.. pişmanlıktan öleceğini bilse , sevgisinden geberse de geri adım atmaz asla.. kavgalıyken açlıktan ölse yaptığım yemeği yemez kuru ekmek yer.. allahtan her zaman böyle değil yoksa çekilmez. çok problem yaşamış babasız büyümüş annesi çok ayrı havada.. ee illaki etkileri kalıyor.. 2 yıl öncesine göre şu an daha oturdu davranışları, bebekten sonra daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum ağır bir sorumluluk taşıyacak neticede.. haa bu kadar öküzken aynı zamanda beni çok sevdiğini de biliyorum, ailem istemedi evlenmemizi çok problem yaşadık.anlatsam roman olur yaniii :))) Ama bugüne şükür, inşallah herşey gönlümüze göre olur. güzellikleri hepimiz hakediyoruz. demin aradı odunum, bebeğiim canın bişey istiyorsa gelirken alayım diyor ..laf aramızda ona odun dediğimi bilse 1 hafta konuşmaz benimle :)

bebişimin odası,kapı süsü ,bebek şekeri herşeyi hazır..artık sadece bebişimizin gelmesini bekliyoruz..sağlıcakla anneni çok bekletmeden gel yavrum inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…