ya bendeki de şans yani doğum okulunun ara tatiline gelmeseydi gelemezdi, tam da denk geldi yani
zor bir durum, Allah anlayışsız kocalardan kayınvalidelerden ,ailelerden korusun ...Amin
cevap istiyoruuuum
canım ben herşeyini ütüledim hatta yastıklarını bile çünkü ütü hijyen açısından çok çok gerekli diye düşünüyorum.cevap istiyoruuuum
hem de çok zor valla, dua ediyorum aksilik çıksa da gelmese diye, ya eşimin ailesiyle hiç sorunum olmadı, bi gün kötü laf ve davranışlarını görmedim, geldiğinde eminim yardımcı da olur, ama bu konuda çok dertliyim, her yere kocaman oğlanların gitmesi tuhaf geliyor, eltimlere de gidiyor aynı şekilde, ya babalarını küçük yaşta kaybedince sanırım böyle olmuşlar eşimde bu yüzden ben anneme hayır diyemem onu kıramam diyor
kaynımın gelmesi aklıma geldikçe sinir oluyorum, bi yandan da bebeğim sağlıkla gelsin başka bişey umrumda değil diyorum
daha öncede böyle bir nedenden eşimle kavga ettik, ben griptim eşimde şehir dışına gidecekti, ben gideyim demiş mehelin yanına ben de istemedim yatıcam ben erkek varken yatamam annen tek gelsin dedim, eşimde git annesine mehel istemiyo gelme demiş, ben de olayı kayınvalime açıkladım. sen gel anne ben erkek varken rahat edemem, o yüzden istemedim diye, daha önce böyle bir konu geçti, biliyorlar yani, yine de düşünmediler, o yüzden hiç söylemedim, eşimde babası olmadığı için bişey diyemiyor onlara, bi de kaynım annesiyle her yere giden biri çocuk gibi öyle düşün
canım ben herşeyini ütüledim hatta yastıklarını bile çünkü ütü hijyen açısından çok çok gerekli diye düşünüyorum.
benim yünlüm yok canım, kayınvalidem ördü hepsini o yıkayıp getirecek
hem de çok zor valla, dua ediyorum aksilik çıksa da gelmese diye, ya eşimin ailesiyle hiç sorunum olmadı, bi gün kötü laf ve davranışlarını görmedim, geldiğinde eminim yardımcı da olur, ama bu konuda çok dertliyim, her yere kocaman oğlanların gitmesi tuhaf geliyor, eltimlere de gidiyor aynı şekilde, ya babalarını küçük yaşta kaybedince sanırım böyle olmuşlar eşimde bu yüzden ben anneme hayır diyemem onu kıramam diyor
kaynımın gelmesi aklıma geldikçe sinir oluyorum, bi yandan da bebeğim sağlıkla gelsin başka bişey umrumda değil diyorum
benim 30 lu haftalarda hep başaşağıydı.ne zaman döndü bilmiyorum ama son haftaya kadar dönmesi bekleniyo diye biliyorum...Kızlar bebeğinizin kafası ne zman doğum kanalına giriyo?BEN 36+6 Günlük hamilelyim bebişimin kafasının daha dönmedini söledi dr sizlerin döndümü ne zaman döner bilgisi olan varsa yazarmı acaba.
aynen canım iki yumurta kırsın yorgunluktan ölüyo sanırsın.ki zaten ben yapamıyorum.ellerini mutfak lavabosunda yıkıyo bi de heryere silkeliyo.kaç kere dedim yapma diye.banyoda yüzünü yıkarken lavabonun etrafı göl oluyo.bigün eşim yüzünü yıkarken duyurdum kadın da vardı.aşkım sözde yüzünü temizliyon heryeri mahvediyon diye.bi de gülüyo hee bu oğlan öyle diye.kendi yapmıyomuş gibi pişkin pişkin.oğlu temiz kıyafeti ütüyü.gardırop düzenini bende gördü.hatta kendi de söyler sen çok abartıyosun diye.kıyafetlerin askıda ya da katlı düzenli ayrılmış olması ilginç geliyor.öyle görmemiş çünkü.hatta mutfakta o da ıslak elini silkeliyodu kızdım annesinin yanında ne pissin yaa diye.kadın mutfakta tezgah yerine tepsi gibi büyük şeyleri petekte kurutuyo.suları aşağıya aka aka...allahım hangi birini anlatıyım herkesin tahammül edemediği şeyler vardır ya ben de buna tahammül edemiyorum.yemek yerken dişini karıştırıyor karşımda kuscak gibi oluyorum ayyyyyy deliriyorum hatırladıkça.canım ben annesini hep överim bilerek ramazanı annemlerde geçirelim dedi tamam dedim canıma minnet hazır yemek:) iki bulaşığına yardım ettim iki domates doğradım banane kadının işini yapacak halimmi var karnım burnumda tabi kadın her iftara yakın bağırıodu çağırıodu kimse bana yardım etmio falan die eşimin gözüne gözüne soktum annen bizden rahatsız oluyo galiba çok seviordum onu çok üzüldüm falan dedim sonra bi tartıştık onlardayken kavgamıza dahil olup bana bağırdı hayır sana nokuyoki sanane halbuki bir kelime etmedim sustum sonra kadından gittim özü r diledim benimkine dedim ben anneni çok seviyorum falan neyse kadın kötü duruma düştü bayramda onlarka gezmedik die falan bağırdı gene oğluma neolmuş falan die bende eşime dedimki birdaha ömrü hayatım boyunca 15 günden fazla kalmam dedim seneye ramazanı evimde geçiricem tatilede biyerlere gideriz dedim tamam dedi rol yapmak lazım çok seviyorum diceksin elbet karşı taraf bi maraz çıkartıp can sıkıo zaten kadına hamile halimle iş yapmamam battı eşim gördü hepsini annesi gelince çalıştır onu anne şurayı temizlesene şu bulaşığı yıkasana perdeleri yıkattır halı silkelet bak gör bidaa geliomu sana bu devirden gizli oynayacaksın eşinle kavga etmeye değmez bunlar ben herşeyi suratına diyorum şuan annen ağzımdan burnundan getirdi diyorum seslenemio ama yinede seviyordum onu diye ağlıyorum:) napıcan kendileri istio valla böyle olmasını
sevgili Ocak anneleri biz geldikkkkkkk
neler neler konuşulmuş epey geride kalmışım
nasılsınız bakalım
bizi doktor amca ve teyzeleri yatağa bağladı diyebiliriz
erken doğmasın diye wc dışında kalkmak , iş yapmak yok dediler
bende zorlansam da uyuyorum artık uyarılara, malum totomun üzerine oturamayan biriyim
sizler ve bebişleriniz nasıl
iyi olmana sevindim canim suyun geldiginde korkmustum senin icin cok sukur yatarak da olsa riskli haftalari atlattin.yola cikarsin yakinda.insallah hayirlisiyla kucaklarsin da bebeginitatlım valla suyum gene çok çıktı
sonra 100lük şeker yüklemesinden tutda eliza testine kadar yaklaşık 10 tüp kan verdim iki günde
idrar dahil herşeyi yaptırdık bebek iri olduğundan
testlerin hepsi normal çıktı
ama terslik ben 34 haftalık gebeyken bebişimin kafası 37ydi
ve doktor kalkmadan 2 haftalık yatış verdi
dediki yoksa yer çekimi ve bebeğin kafası açılmayı sağlar , erkenden doğurursun
malum bu şehirde akciğer geliştirici iğne yok, erken doğan bebekler için küvez yok, hatta ve hatta doktorların bu haftada doğurtma şansı bile yokmuş
üniversite hastanesine yönlendirmek zorundalarmış
bende paşa paşa dinledim doktorları
yattığım yerden girdim nete aralıklı
ondada sadece beğeni yapanların topiğini görebiliyorum sadece
ocak annelerine yeni ulaşabildim
mardin - şırnak arası yol 3 gündür kapalıydı haberlerde de görmüşsünüzdür
doktorum dedi pazartesiye kadar bekle
sonra gel muayene edelim , risk azaldıysa yola çıkın yavaş yavaş gidin ailenin yanına dedi
hayırlısı bakalım
benim doktorum 3 gun kala bile doner demisti.yuzde doksan donuyor dedi.daha vakti var doner insallah.ben netten dondurme tekniklerine bakmistim.34 te dondu oglumKızlar bebeğinizin kafası ne zman doğum kanalına giriyo?BEN 36+6 Günlük hamilelyim bebişimin kafasının daha dönmedini söledi dr sizlerin diyiöndümü ne zaman döner bilgisi olan varsa yazarmı acaba.
Aynen canım doktorumun desteği çok mühim benim için. Her gidişimde sormaya devam ediyo 'hala normal doğum istiyosun di mi?' diye. Ben de çok istiyorum da bakalım muayenede ne çıkacak :44:
canım ben herşeyini ütüledim hatta yastıklarını bile çünkü ütü hijyen açısından çok çok gerekli diye düşünüyorum.
benim 30 lu haftalarda hep başaşağıydı.ne zaman döndü bilmiyorum ama son haftaya kadar dönmesi bekleniyo diye biliyorum...
aynen canım iki yumurta kırsın yorgunluktan ölüyo sanırsın.ki zaten ben yapamıyorum.ellerini mutfak lavabosunda yıkıyo bi de heryere silkeliyo.kaç kere dedim yapma diye.banyoda yüzünü yıkarken lavabonun etrafı göl oluyo.bigün eşim yüzünü yıkarken duyurdum kadın da vardı.aşkım sözde yüzünü temizliyon heryeri mahvediyon diye.bi de gülüyo hee bu oğlan öyle diye.kendi yapmıyomuş gibi pişkin pişkin.oğlu temiz kıyafeti ütüyü.gardırop düzenini bende gördü.hatta kendi de söyler sen çok abartıyosun diye.kıyafetlerin askıda ya da katlı düzenli ayrılmış olması ilginç geliyor.öyle görmemiş çünkü.hatta mutfakta o da ıslak elini silkeliyodu kızdım annesinin yanında ne pissin yaa diye.kadın mutfakta tezgah yerine tepsi gibi büyük şeyleri petekte kurutuyo.suları aşağıya aka aka...allahım hangi birini anlatıyım herkesin tahammül edemediği şeyler vardır ya ben de buna tahammül edemiyorum.yemek yerken dişini karıştırıyor karşımda kuscak gibi oluyorum ayyyyyy deliriyorum hatırladıkça.
yastığı nasıl ütüledin anlamadım.bebek yeni doğduğunda yastık kullanmak doğru değil diye biliyorum bi de.bi de yünlülerin ütülendiği düşük ısı olduğu için dezenfekte etmez hatta bakteri varsa daha da üremesine ortam sağlayabilir.yünlü diye yelek hırka vs den bahsediyorum.yastıktan kastın yastık kılıfı mı?
yastık ilk bir yıl kullanılmamalıymış diye biliyorum bende.. yünlü kıyafetleri ütüleyen pek yok galiba kimse yazmadı.
tatlım valla suyum gene çok çıktı
sonra 100lük şeker yüklemesinden tutda eliza testine kadar yaklaşık 10 tüp kan verdim iki günde
idrar dahil herşeyi yaptırdık bebek iri olduğundan
testlerin hepsi normal çıktı
ama terslik ben 34 haftalık gebeyken bebişimin kafası 37ydi
ve doktor kalkmadan 2 haftalık yatış verdi
dediki yoksa yer çekimi ve bebeğin kafası açılmayı sağlar , erkenden doğurursun
malum bu şehirde akciğer geliştirici iğne yok, erken doğan bebekler için küvez yok, hatta ve hatta doktorların bu haftada doğurtma şansı bile yokmuş
üniversite hastanesine yönlendirmek zorundalarmış
bende paşa paşa dinledim doktorları
yattığım yerden girdim nete aralıklı
ondada sadece beğeni yapanların topiğini görebiliyorum sadece
ocak annelerine yeni ulaşabildim
mardin - şırnak arası yol 3 gündür kapalıydı haberlerde de görmüşsünüzdür
doktorum dedi pazartesiye kadar bekle
sonra gel muayene edelim , risk azaldıysa yola çıkın yavaş yavaş gidin ailenin yanına dedi
hayırlısı bakalım
benim 30 lu haftalarda hep başaşağıydı.ne zaman döndü bilmiyorum ama son haftaya kadar dönmesi bekleniyo diye biliyorum...
aynen canım iki yumurta kırsın yorgunluktan ölüyo sanırsın.ki zaten ben yapamıyorum.ellerini mutfak lavabosunda yıkıyo bi de heryere silkeliyo.kaç kere dedim yapma diye.banyoda yüzünü yıkarken lavabonun etrafı göl oluyo.bigün eşim yüzünü yıkarken duyurdum kadın da vardı.aşkım sözde yüzünü temizliyon heryeri mahvediyon diye.bi de gülüyo hee bu oğlan öyle diye.kendi yapmıyomuş gibi pişkin pişkin.oğlu temiz kıyafeti ütüyü.gardırop düzenini bende gördü.hatta kendi de söyler sen çok abartıyosun diye.kıyafetlerin askıda ya da katlı düzenli ayrılmış olması ilginç geliyor.öyle görmemiş çünkü.hatta mutfakta o da ıslak elini silkeliyodu kızdım annesinin yanında ne pissin yaa diye.kadın mutfakta tezgah yerine tepsi gibi büyük şeyleri petekte kurutuyo.suları aşağıya aka aka...allahım hangi birini anlatıyım herkesin tahammül edemediği şeyler vardır ya ben de buna tahammül edemiyorum.yemek yerken dişini karıştırıyor karşımda kuscak gibi oluyorum ayyyyyy deliriyorum hatırladıkça.
nerelerdesin zirsizdeli.bebişin iy mi sen iyi misin?son haftalara yaklaşmışsın sanırım sorun olmaz inşallah.kendine dikkat et lütfen hayırlısıyla son haftaya girseydik yaa...böyle beklemek de zor biraz.benim de sancılarım oluyo ara sıra ha geldi ha gelcek modundayım.ama doktorum 15 gün sonraya gün verdi.halbuki artık haftada 1 gitmem gerekmez mi?kendim rahat olduğum için rahat doktorlara denk geliyorum sanırım.bu 2. doktorum da.ondan önceki de böyleydi
beşiğiyle birlikte gelen yastığı var benim aldığım bebek yastıkları var kılıflarını zaten ütülüyosun yastığın kendisinede bastım ütüyü ütüler artık çok fonksiyonlu ve buhar gücü yüksek bakteri derken yıkayıp ütüledim hepsini dışarda güneşte kuruttum ve sonra bol bol buhar kullanarak ütüledim.yelek hırka tarzı şeylerden ütülenir neden ütülenmesin onlarıda ütüledim ben şahsen.hatta bebek arabasının ve oto koltuğunun kılıfları takıp çıkarmalı yıkanabilir özellikte onlarıda yıkadım.bebek yastığı kullanmasanda sonuçta beşiğinde falan olacak ve elbette kullanacağın zamanda gelecek yada o yüzden ben herşeyini hazır ettim valla.yastığı nasıl ütüledin anlamadım.bebek yeni doğduğunda yastık kullanmak doğru değil diye biliyorum bi de.bi de yünlülerin ütülendiği düşük ısı olduğu için dezenfekte etmez hatta bakteri varsa daha da üremesine ortam sağlayabilir.yünlü diye yelek hırka vs den bahsediyorum.yastıktan kastın yastık kılıfı mı?
yastık ilk bir yıl kullanılmamalıymış diye biliyorum bende.. yünlü kıyafetleri ütüleyen pek yok galiba kimse yazmadı.
Karnım çok sertleşio ya belim ağrıo kasıklarım sızlıo pztesi dra gidicem kardan çıkamadık dışarı bugündü kontrolümbebişim içerde iyimi bilmiyorumki sizinde sertleşiomu karnınız kızlar böyle bi yere baskı yapıo bi noktaya sonra bir iki dk öle kalıo bebişmi sancımı bilmiyorumki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?