2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
zor bir durum, Allah anlayışsız kocalardan kayınvalidelerden ,ailelerden korusun ...Amin

hem de çok zor valla, dua ediyorum aksilik çıksa da gelmese diye, ya eşimin ailesiyle hiç sorunum olmadı, bi gün kötü laf ve davranışlarını görmedim, geldiğinde eminim yardımcı da olur, ama bu konuda çok dertliyim, her yere kocaman oğlanların gitmesi tuhaf geliyor, eltimlere de gidiyor aynı şekilde, ya babalarını küçük yaşta kaybedince sanırım böyle olmuşlar eşimde bu yüzden ben anneme hayır diyemem onu kıramam diyor

kaynımın gelmesi aklıma geldikçe sinir oluyorum, bi yandan da bebeğim sağlıkla gelsin başka bişey umrumda değil diyorum

çok fazla kafana takma.. sana oturma odasına filan yatak açacakmısınız bilmiyorum ama , mümkün mertebe başka bir odada olmasını sağlamaya çalış, kayınvalidene söylersin olmadı, yanımdayken rahat uzanamıyorum bebeği emziremiyorum filan diye.. herkes aynı rahatlıkta değil.. benim mesela öküz yengem babasının yanında göğsünü çıkarıp bebeğini emzirecek kadar rahattı:) dayımdan fırça yiyince kendine gelmişti:) şahsen ben tanıdık hiç kimse benim sağımı solumu görsün istemiyorum.. kimseyi görme meraklısıda değilimdir.... vardır ya öyle tipler üstünü başını açmaya çalışır yardım etcem ayagına... uyuz oluyorum o tiplere.. sen bebeğine odaklan gerisini düşünüp üzme kendini son haftalarında

Evde kimse yoksa kadın oğlunu küçük çocuk gibi yanında taşıyo demekki halbuki 23 yaşındaki biri tek başına nasıl idare edemiyo sende çekmek zorunda değilsin valla evlense rahat edicen valla:) benim kayınlarım iyidir de sonuçta insan rahat edemiyo bide özel durumlar yani hastalıktı doğumdu başın kalabalık olmuyo ben dedim eşime seninkiler gelir kendi başlarının çaresine bakar lohusa halimle kimseye hizmet edemem dedim bi annem bi eşim olacak en temizi imkanın olsa annen gelse daha iyi olur bence

Allahım yardımcın olsun canım benim
annesine hayır desin demiyosun ki kardeşine gelme deyiversin
ayrı şehirlerde mi yaşıyorsunuz peki kayınvalidenle?
eğer aynı şehirdeyseniz zırt bırt hani gelip gitsin o bile kabul ama 7 24 ne işi var ki sizde

Kızlar bebeğinizin kafası ne zman doğum kanalına giriyo?BEN 36+6 Günlük hamilelyim bebişimin kafasının daha dönmedini söledi dr sizlerin döndümü ne zaman döner bilgisi olan varsa yazarmı acaba.
benim 30 lu haftalarda hep başaşağıydı.ne zaman döndü bilmiyorum ama son haftaya kadar dönmesi bekleniyo diye biliyorum...

aynen canım iki yumurta kırsın yorgunluktan ölüyo sanırsın.ki zaten ben yapamıyorum.ellerini mutfak lavabosunda yıkıyo bi de heryere silkeliyo.kaç kere dedim yapma diye.banyoda yüzünü yıkarken lavabonun etrafı göl oluyo.bigün eşim yüzünü yıkarken duyurdum kadın da vardı.aşkım sözde yüzünü temizliyon heryeri mahvediyon diye.bi de gülüyo hee bu oğlan öyle diye.kendi yapmıyomuş gibi pişkin pişkin.oğlu temiz kıyafeti ütüyü.gardırop düzenini bende gördü.hatta kendi de söyler sen çok abartıyosun diye.kıyafetlerin askıda ya da katlı düzenli ayrılmış olması ilginç geliyor.öyle görmemiş çünkü.hatta mutfakta o da ıslak elini silkeliyodu kızdım annesinin yanında ne pissin yaa diye.kadın mutfakta tezgah yerine tepsi gibi büyük şeyleri petekte kurutuyo.suları aşağıya aka aka...allahım hangi birini anlatıyım herkesin tahammül edemediği şeyler vardır ya ben de buna tahammül edemiyorum.yemek yerken dişini karıştırıyor karşımda kuscak gibi oluyorum ayyyyyy deliriyorum hatırladıkça.

nerelerdesin zirsizdeli.bebişin iy mi sen iyi misin?son haftalara yaklaşmışsın sanırım sorun olmaz inşallah.kendine dikkat et lütfen hayırlısıyla son haftaya girseydik yaa...böyle beklemek de zor biraz.benim de sancılarım oluyo ara sıra ha geldi ha gelcek modundayım.ama doktorum 15 gün sonraya gün verdi.halbuki artık haftada 1 gitmem gerekmez mi?kendim rahat olduğum için rahat doktorlara denk geliyorum sanırım.bu 2. doktorum da.ondan önceki de böyleydi

iyi olmana sevindim canim suyun geldiginde korkmustum senin icin cok sukur yatarak da olsa riskli haftalari atlattin.yola cikarsin yakinda.insallah hayirlisiyla kucaklarsin da bebegini
Kızlar bebeğinizin kafası ne zman doğum kanalına giriyo?BEN 36+6 Günlük hamilelyim bebişimin kafasının daha dönmedini söledi dr sizlerin diyiöndümü ne zaman döner bilgisi olan varsa yazarmı acaba.
benim doktorum 3 gun kala bile doner demisti.yuzde doksan donuyor dedi.daha vakti var doner insallah.ben netten dondurme tekniklerine bakmistim.34 te dondu oglum
Aynen canım doktorumun desteği çok mühim benim için. Her gidişimde sormaya devam ediyo 'hala normal doğum istiyosun di mi?' diye. Ben de çok istiyorum da bakalım muayenede ne çıkacak :44:

benim doktor da gecen hafta sordu.dogurcanmi dedi yani normal yapabilcenmi isteklimisin dedi.cok isterim dedim.doktorlar icin de bu cok onemli doktorlarda guven duymak istiyo.sonucta korkan biri ne kadar aktif olabilir ki.neden ugrassin.esim doktorun sormasina kizdi.dedim sen olsan o riski alir misin

canım ben herşeyini ütüledim hatta yastıklarını bile çünkü ütü hijyen açısından çok çok gerekli diye düşünüyorum.

yastığı nasıl ütüledin anlamadım.bebek yeni doğduğunda yastık kullanmak doğru değil diye biliyorum bi de.bi de yünlülerin ütülendiği düşük ısı olduğu için dezenfekte etmez hatta bakteri varsa daha da üremesine ortam sağlayabilir.yünlü diye yelek hırka vs den bahsediyorum.yastıktan kastın yastık kılıfı mı?

benimkide gelirse kesin evimin düzenini bozacak onu değiştirir bunu değiştirir mutfak tezgahının üstündekilere el atar ne yaparsa yapsın umrum değil aman yaptıklarını salla gitsin lavaboyumu batırıo anne şu lavaboyu bi yıka bende yemek yapiyim de kala kalsın öylece:) valla ben eşimle evlenmeden önce dedim seninle bir şartla evlenirim oda aynı şehirde annenlerle hayatta yaşamam bunun sözünü verirsen tamam dedim ilerde kayınlarım evlenecek gitsin eltilerimle iyi olsun çok iyiyiz şimdi bi aradımı birbuçuk saat konuşuruz ama uzaktan iyiyiz valla:)

yastık ilk bir yıl kullanılmamalıymış diye biliyorum bende.. yünlü kıyafetleri ütüleyen pek yok galiba kimse yazmadı.

Karnım çok sertleşio ya belim ağrıo kasıklarım sızlıo pztesi dra gidicem kardan çıkamadık dışarı bugündü kontrolüm bebişim içerde iyimi bilmiyorumki sizinde sertleşiomu karnınız kızlar böyle bi yere baskı yapıo bi noktaya sonra bir iki dk öle kalıo bebişmi sancımı bilmiyorumki

Geçmiş olsun, bbeğim kilolu demişsin, en son kaçıncı haftada kaç kiloyu acaba ??

Canım bide iyi tarafından bakalım, o varken miden kaldıramadığı için yemek yiyemez kilolarını hemen verirsin doğumdan sonra şaka bi yana zor hakikaten, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bazen diyorum belkide bebişimizi görünce herşey unutucaz tümmm sinirlerimiz alınmış olucak

beşiğiyle birlikte gelen yastığı var benim aldığım bebek yastıkları var kılıflarını zaten ütülüyosun yastığın kendisinede bastım ütüyü ütüler artık çok fonksiyonlu ve buhar gücü yüksek bakteri derken yıkayıp ütüledim hepsini dışarda güneşte kuruttum ve sonra bol bol buhar kullanarak ütüledim.yelek hırka tarzı şeylerden ütülenir neden ütülenmesin onlarıda ütüledim ben şahsen.hatta bebek arabasının ve oto koltuğunun kılıfları takıp çıkarmalı yıkanabilir özellikte onlarıda yıkadım.bebek yastığı kullanmasanda sonuçta beşiğinde falan olacak ve elbette kullanacağın zamanda gelecek yada o yüzden ben herşeyini hazır ettim valla.

Sertleşme bendede oluyo baskı yapıo bi kaç saniye kalıo sonra yavaş yavaş çekiyo, okuuğum kadarıyla sancı daha başka adet sancısı gibiymiş deneyimli anneler daha iyi bilir. Bana doktorum regli ağrısı gibi ağrın olursa bekleme gel demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…