- 29 Nisan 2013
- 252
- 9
- 296
yok canım ya hastaneler sıcak oluyor zaten bir de doktorlar hemşireler kızıyor
emzirirken üstü ince olsun diyo falan bence gerek yok
Tabi canım, gönül ister ki 38'e kadar kalsınlar en az da tosuncuk gibi doğsunlar. Ama hani 37'den sonra artık erken kabul edilmiyo ya küvöze falan gerek kalmaz bence de. Sen tehlikeli haftaları atlattın artık için rahat olsun. Anneciğinin yanına at kapağı, keyfine bak
Ben hala çalışıyorum canım3 Ocak'ta çıkcam izne kısmetse. 11 iş günüm kaldı, haftada 4 gün gidiyorum ya okula o baya avantaj oluyo. Anneciğim geliyo yarın, gül gibi bakar o bana işten sonra fazla yorulmam evde ama artık çıkmak istiyorum izne, psikolojik olarak yoruldum
Canım yünden kastın örgüler mi? Ben örgü battaniyesini, örgü patiklerini falan kıyafetleri ile yıkamıştım ama ütülemedim tabiki örgü ütülenmez ki :44: yeleklerini falan daha yıkamadım büyük zaten onlar, odası gelicek salı günü, o zaman örgüleri ve 0-3 aydan büyük olduğu için yıkamadığım şeyleri de yıkayıp yerleştircem.
Ben de çok uyuz olurum öyle şeye. Benim annem bana bakmaya geliyo ama kayınvalidem ve kp bebeği görmeye gelcek, ameliyat oldu kv, Nisan'da e haliyle iyileşmedi kendine bakamıyo kadın. Bana bi faydası dokunmaz ama gelmesinler diyecek halim yok. Geçen eşim 8'i 10'u gibi gelir annemler diyo, bişey demedim ama o kadar erken gelmelerine gerek var mı diye de düşünüyorum. Doğumum 27-28 Ocak gibi görünüyo. 2 hafta önce gelmelerine ne lüzum var? Ben zaten son haftalarda iyice ağırlaşıcam, herhangi bir iş yapamicam bütün iş anneciğime kalcak. Üzülüyorum ama napalım gelmeyin denmez. Ayrıca ben salona falan asla yatak kurmam, yanlarına getiririm çocuğu, uyuyacağı zaman, altını alacağım zaman, emzireceğim zaman alır çocuğumu giderim yatak odama. Zaten beşik orda olcak, çocuk uyurken ben de uzanırım, uyurum gerekirse, ama içerde koltukta bile uzanamam sonuçta kp in yanında yatamam. Onu da onlar düşüncek artık, benim onların yanında yatamayacağımı bilip duruyolar ama gelmeyelim doğumdan önce, biraz kız kendini toplasın derler mi bilmem. Yaşayıp görcez.
Bence de annenin niyeti çok önemli, doğumu yapan kadın, doktor yönlendiren yardım eden sadece. Ben de istekliyim doktorum da rahat o yüzden. İnşallah kısmet olur
O yastıktan bende aldım kullanabilirmiyim bilmiyorum içi çok dar gibi, makinedemi yıkadın ben yıkamadım makinede olmaz diye
oldugu gibi attım makınaya düşük ayarda yıkadım.. temiz olsun içi dışı :) kullanırsın bence bebekler zaten el kadar.. yan yatınca sığarlar o araya merak etmee
evet örgüleri kastetmiştim.. bu arada herkeste şimdi doğum sonrası telaşlarda başladı.. vayy bee zaman geçiyor işte.. 9 ay bitmez diyodum ben. şimdide kim gelsin kim gelmesin tasasına bile düştük :)
tatlım atlatmasına çok az kaldı
şu 36yı tam doldursa rahatlayacam biraz daha
ahh bi gitsem anacığımın yanına da rahatlasam,
işte 34. haftasında da 2600 çıkınca dedi maşallah tosuncuk olucak bu , kilo yönünden dert etme sakın erken doğumu
41 haftalık olup 2800 ancak doğanlar oluyomuş
seninki az daha dursa 3 kilo olacak sorun kilosu olmaz da ciğer gelişimi olur dedi
o yüzden biraz dikkat ediyorum işte
ben 5 gün çalışıyordum mecburen
yollarda fenaydı ve hoplaya zıplaya gittiğimden hamilelik sürecim pek olumlu etkilenmedi
yakın bi okul olsaydı belki doğum iznine çıkmazdım mecburiyetten
ben sadece 16 gün gidebildim
doktor muayeneden sonra iş göremez raporu verdi
çalışmak yok dedi, bende izne çıktım napıyım
bebiş sağlıklı olsunda herşey kabulümüz
valla izne çıkınca anladım tatlım çalışmayınca rahatlıyo psikolojinde bedeninde
ben çok yıpranmışım meğer, hiç farketmemişim
her gün onca yolu git gel, günlük 7 saat derse girdiğin oluyor
5 gün gidiyorsun okula , üstelik toplantılar bitmek bilmiyor hadi onlar içinde kalıyorsun okulda
yetmiyo seminerlere yazıyolar
şimdi farkettim meğer ne büyük rahatlıkmış evde olmak
bugun benımde oldu 2 3 sefer adet sancısı gıbıtırstım şimdı yaaa ((
canım bebek iyi görünüyo diyo ama ne biliyim rahat ya ondan mı umursamıyor anlamadım.kilosu boyu iyi çıkıyo,haftasıyla uyumlu.nst güzel çıktı dedi.alt karnımda kasıklarda bi sancı var ama ben hiç kasılma sancı ağrı ayırt edemiyorum yaa.bi de öyle çok rahatsız edici değil.yani adet sancısı gibi olanı da daha hiç yaşamadım yad yaşıyorum da farkında değilim.neyse zaten az kaldı doğuma.kv mevzusu da maalesef öyle.başa gelen çekilir diycez artık.annenlerin yanına gidiyo olman çok güzel sevindim senin adına.benim annem kardeşimin okulundan dolayı ancak 15 tatilde gelebilicek.o da 15 gün kalcak zaten...hoş annemle de çok anlaşamam da ben.hala bebekle ilgili konulamıyorum annemle.utanmam gerekiyomuş ona göre.kaldı ki lohusalıkta hiç yardımı olmaz.ev işi olarak olur da benimle ilgili konularda sanmam.ben iki yönden de şanssızım maalesef...canım kaynananla ilgili şeyleri okuyunca fena oldu içim valla
ne biçim insan dersin öylelerine
Allahım sana yardımcı olsun, dayanma gücü versin
tatlım ben tam 7 farklı doktorda muayene olduğum için anlayabiliyorum durumunu
ama diyim rahat doktordan fayda görmüyor insan
bence birine daha görün istersen
çünkü benim sancım varmış ben hissetmiyormuşum mesela
doktor nst ye bi soktu dedi orta düzeye çıkmış
ama daha 34deydik
şimdi ise yarın tam 36+0 olucaz kısmetse
beni haftada biri bırak o 34. haftada risk gördü her gün çağırdı resmen
cuma vajinamın kalınlığını ölçtü
pazartesi salı günü kan falan verdirdi ve çarşamba yeniden ultrasona ve nstye soktu
bebeğin kafası dönmüş ama suyum çok olduğundan yeniden dönebilirmiş öyle dedi doktor
bakalım annemlerin yanına gidebilirsem daha rahat olacam
ha doğurdum ha doğuracam korkum olmayack
en azından üniversite hastanesi var, acil bir durum olsa müdehale edebilirler
sancıların nasıl peki canım?
nstye soktu dimi doktorun
aman diyim ihmal etme bazı sancılar çok kıymetliymiş izlemek gerek muhakkak
kilosu boyu nasıl bebişinin
sen daha dikkatlıymişsin bizden.ama ben yine de bu kadar ihtiyatlı olmak istemiyorum.zaten bana göre gerek de yok.ama sen yapmışsın vardır bi bildiğin.örgüleri ben de yıkadım ama yastıkları falan ütülemedim.beşiğiyle birlikte gelen yastığı var benim aldığım bebek yastıkları var kılıflarını zaten ütülüyosun yastığın kendisinede bastım ütüyü ütüler artık çok fonksiyonlu ve buhar gücü yüksek bakteri derken yıkayıp ütüledim hepsini dışarda güneşte kuruttum ve sonra bol bol buhar kullanarak ütüledim.yelek hırka tarzı şeylerden ütülenir neden ütülenmesin onlarıda ütüledim ben şahsen.hatta bebek arabasının ve oto koltuğunun kılıfları takıp çıkarmalı yıkanabilir özellikte onlarıda yıkadım.bebek yastığı kullanmasanda sonuçta beşiğinde falan olacak ve elbette kullanacağın zamanda gelecek yada o yüzden ben herşeyini hazır ettim valla.
ben koydum canım benim evim hastaneye uzak bayağı.yolda falan üşütmesin dedim.ben zaten örgülerini alerji yapmayan bebe yünü var nako saten diye kendim yaptıklarımın çoğu onla yapıldı.eş dostun yaptıkları da büyük onları şimdi giydirememyaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.
ben de merak ediyordum o yastığı...peki ilk aylarda kullanılabiliyor mu eşim de alalım demişti de hhiç kullannan birini duymadığım için cesaret edemedim nasıl bişey çıkar diye..ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım
İçi süngermiş zaten dışı fermuarlıydı bi onu yıkadım süngerleri yıkamadım bozulur die bebişlerimiz çok şanslı anneleri herbişeyi düşünüo yıkıo temizlio maşallah:)
kızlar bu rahime iğne batma hissi bende oluyordu. o haftada henüz dönmemişti bebek. ayaklarından dolayı oluyor diye düşünüyordum. sonrasında bu his geçti. zaten doktora gittiğimizde de dönmüş olduğunu, doğum pozisyonunda olduğunu söyledi. fakat ben bu hissi iki hafta aradan sonra tekrar hissediyorum. acaba bebeğim tekrar ters duruşa geçmiş olabilir mi? Bu batma hissinin nedeni ayakları mı acaba?
Hastaneden çıkarken gerekli olur belki bilemedim bende portbebe aldım daha arabasını almadım içine peluş battaniye koyucam bebişede örgü yelek giydiririm diyodum siz nasıl yapıcaksınız dışarıya çıkarırken ana kucakları çok kullanışlı diolar ben baharda falan kullanırım üşür diye korkuyorum onun içinde şimdilik bi ev tipi anakucağı alim diyorum bide portbebesi var işte
Zirsizdeliii hosgeldinn iyi olmana cok sevindim merak etmistim seni. Insallah yollat acilir ve bir an once annenin yanina gidersin bebisini beklersin.
30 derecede gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin süngerinide test ettim onayladım :).. sorun yok bozulmadı.. şu an peteğin önünde kuruyor
ben de merak ediyordum o yastığı...peki ilk aylarda kullanılabiliyor mu eşim de alalım demişti de hhiç kullannan birini duymadığım için cesaret edemedim nasıl bişey çıkar diye..
O his bendede var özellikle gece uyumak için yatağıma yattığımda ara ara giriyor, ne acaba bende merak ediyorum.
Ben oto koltuğu yada ana kucağımı adı işte onunla çıkarıcam inşallah, içnede fermuarlı battaniye aldım. Minik bi örgü yelek var onuda götürücem hastaneye. Bu arada şu isimleri öğrenemedim hala, portbebe, ana kucağı hangisi hangisi
canım bebek iyi görünüyo diyo ama ne biliyim rahat ya ondan mı umursamıyor anlamadım.kilosu boyu iyi çıkıyo,haftasıyla uyumlu.nst güzel çıktı dedi.alt karnımda kasıklarda bi sancı var ama ben hiç kasılma sancı ağrı ayırt edemiyorum yaa.bi de öyle çok rahatsız edici değil.yani adet sancısı gibi olanı da daha hiç yaşamadım yad yaşıyorum da farkında değilim.neyse zaten az kaldı doğuma.kv mevzusu da maalesef öyle.başa gelen çekilir diycez artık.annenlerin yanına gidiyo olman çok güzel sevindim senin adına.benim annem kardeşimin okulundan dolayı ancak 15 tatilde gelebilicek.o da 15 gün kalcak zaten...hoş annemle de çok anlaşamam da ben.hala bebekle ilgili konulamıyorum annemle.utanmam gerekiyomuş ona göre.kaldı ki lohusalıkta hiç yardımı olmaz.ev işi olarak olur da benimle ilgili konularda sanmam.ben iki yönden de şanssızım maalesef...
sen daha dikkatlıymişsin bizden.ama ben yine de bu kadar ihtiyatlı olmak istemiyorum.zaten bana göre gerek de yok.ama sen yapmışsın vardır bi bildiğin.örgüleri ben de yıkadım ama yastıkları falan ütülemedim.
ben koydum canım benim evim hastaneye uzak bayağı.yolda falan üşütmesin dedim.ben zaten örgülerini alerji yapmayan bebe yünü var nako saten diye kendim yaptıklarımın çoğu onla yapıldı.eş dostun yaptıkları da büyük onları şimdi giydiremem
ben de merak ediyordum o yastığı...peki ilk aylarda kullanılabiliyor mu eşim de alalım demişti de hhiç kullannan birini duymadığım için cesaret edemedim nasıl bişey çıkar diye..
canım bende sancılardan anlayamıyorum
hatta nst de sancı çıkmasına rağmen ben bişey anlayamamıştım
sende dikkat et aman diyim kendine
bazı insanların ağrı eşiği yüksek oluyomuş
çok şanssızmışsın cidden tatlım yaaa
niye konuşamayasın ki annen sonuçta yaaa
işte zihniyet bazen böyle olabiliyo
açık açık konuşmak garip geliyo maalesef
sana bakacak kimse yok mu peki annenle kayınvaliden dışında
lohusalık çok kritik bi dönem hamileler için
tatlım atlatmasına çok az kaldı
şu 36yı tam doldursa rahatlayacam biraz daha
ahh bi gitsem anacığımın yanına da rahatlasam,
işte 34. haftasında da 2600 çıkınca dedi maşallah tosuncuk olucak bu , kilo yönünden dert etme sakın erken doğumu
41 haftalık olup 2800 ancak doğanlar oluyomuş
seninki az daha dursa 3 kilo olacak sorun kilosu olmaz da ciğer gelişimi olur dedi
o yüzden biraz dikkat ediyorum işte
ben 5 gün çalışıyordum mecburen
yollarda fenaydı ve hoplaya zıplaya gittiğimden hamilelik sürecim pek olumlu etkilenmedi
yakın bi okul olsaydı belki doğum iznine çıkmazdım mecburiyetten
ben sadece 16 gün gidebildim
doktor muayeneden sonra iş göremez raporu verdi
çalışmak yok dedi, bende izne çıktım napıyım
bebiş sağlıklı olsunda herşey kabulümüz
valla izne çıkınca anladım tatlım çalışmayınca rahatlıyo psikolojinde bedeninde
ben çok yıpranmışım meğer, hiç farketmemişim
her gün onca yolu git gel, günlük 7 saat derse girdiğin oluyor
5 gün gidiyorsun okula , üstelik toplantılar bitmek bilmiyor hadi onlar içinde kalıyorsun okulda
yetmiyo seminerlere yazıyolar
şimdi farkettim meğer ne büyük rahatlıkmış evde olmak
kullanılıyor, bebeği yan yatırmak en sağlıklısıymış önüne arkasına yastık koymaktansa bu daha iyi.. hem görüntüsüde daha hoş olur.. uykuda kusarsa filan boğulma riski olmuyor.
beterin beteri var :) ben sabah 7.30 da evden çıkıyorum işe gidiyorum akşam eve dönüş saatim 8 oluyor ve inanılmaz stresli bir işim var. asla aslaa hata götürmüyor, lojistikçi olmak çok zor iş , bide sürekli değişen bir mevzuat var.. laf anlamayan müşterilerde cabası.. tüm gün çalışan özel sektördekilere göre şanslısınız yinede.. ama sanırım her sektörde iş ve hamileliğin son dönemleri beraber çooook zor oluyor. geel 9 ocak geeel :) keşke kocam çok kazanıyor olsaydı da bende hamilelik boyu çalışmayıp evde olsaydım ... annem hep diyo zengin koca bulamadın kii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?