2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Benim sezeryana 38+5 te fln dedi doktorum

Bide origami bebek arabasını gördünüz mü kızlar. O bebek arabası benim ayağıma gelmeli yasa ((

yok canım ya hastaneler sıcak oluyor zaten bir de doktorlar hemşireler kızıyor
emzirirken üstü ince olsun diyo falan bence gerek yok

Hastaneden çıkarken gerekli olur belki bilemedim bende portbebe aldım daha arabasını almadım içine peluş battaniye koyucam bebişede örgü yelek giydiririm diyodum siz nasıl yapıcaksınız dışarıya çıkarırken ana kucakları çok kullanışlı diolar ben baharda falan kullanırım üşür diye korkuyorum onun içinde şimdilik bi ev tipi anakucağı alim diyorum bide portbebesi var işte

tatlım atlatmasına çok az kaldı
şu 36yı tam doldursa rahatlayacam biraz daha
ahh bi gitsem anacığımın yanına da rahatlasam,
işte 34. haftasında da 2600 çıkınca dedi maşallah tosuncuk olucak bu , kilo yönünden dert etme sakın erken doğumu
41 haftalık olup 2800 ancak doğanlar oluyomuş
seninki az daha dursa 3 kilo olacak sorun kilosu olmaz da ciğer gelişimi olur dedi
o yüzden biraz dikkat ediyorum işte
ben 5 gün çalışıyordum mecburen
yollarda fenaydı ve hoplaya zıplaya gittiğimden hamilelik sürecim pek olumlu etkilenmedi
yakın bi okul olsaydı belki doğum iznine çıkmazdım mecburiyetten
ben sadece 16 gün gidebildim
doktor muayeneden sonra iş göremez raporu verdi
çalışmak yok dedi, bende izne çıktım napıyım
bebiş sağlıklı olsunda herşey kabulümüz

valla izne çıkınca anladım tatlım çalışmayınca rahatlıyo psikolojinde bedeninde
ben çok yıpranmışım meğer, hiç farketmemişim
her gün onca yolu git gel, günlük 7 saat derse girdiğin oluyor
5 gün gidiyorsun okula , üstelik toplantılar bitmek bilmiyor hadi onlar içinde kalıyorsun okulda
yetmiyo seminerlere yazıyolar
şimdi farkettim meğer ne büyük rahatlıkmış evde olmak

oldugu gibi attım makınaya düşük ayarda yıkadım.. temiz olsun içi dışı :) kullanırsın bence bebekler zaten el kadar.. yan yatınca sığarlar o araya merak etmee

İçi süngermiş zaten dışı fermuarlıydı bi onu yıkadım süngerleri yıkamadım bozulur die bebişlerimiz çok şanslı anneleri herbişeyi düşünüo yıkıo temizlio maşallah:)

evet örgüleri kastetmiştim.. bu arada herkeste şimdi doğum sonrası telaşlarda başladı.. vayy bee zaman geçiyor işte.. 9 ay bitmez diyodum ben. şimdide kim gelsin kim gelmesin tasasına bile düştük :)

vay ki ne vayy yaaaa
nerdeyse 9 ay geride kalmak üzere
iyisiyle kötüsüyle ulaştık bugünlere
çok şükür

beterin beteri var :) ben sabah 7.30 da evden çıkıyorum işe gidiyorum akşam eve dönüş saatim 8 oluyor ve inanılmaz stresli bir işim var. asla aslaa hata götürmüyor, lojistikçi olmak çok zor iş , bide sürekli değişen bir mevzuat var.. laf anlamayan müşterilerde cabası.. tüm gün çalışan özel sektördekilere göre şanslısınız yinede.. ama sanırım her sektörde iş ve hamileliğin son dönemleri beraber çooook zor oluyor. geel 9 ocak geeel :) keşke kocam çok kazanıyor olsaydı da bende hamilelik boyu çalışmayıp evde olsaydım ... annem hep diyo zengin koca bulamadın kii :)

canım bebek iyi görünüyo diyo ama ne biliyim rahat ya ondan mı umursamıyor anlamadım.kilosu boyu iyi çıkıyo,haftasıyla uyumlu.nst güzel çıktı dedi.alt karnımda kasıklarda bi sancı var ama ben hiç kasılma sancı ağrı ayırt edemiyorum yaa.bi de öyle çok rahatsız edici değil.yani adet sancısı gibi olanı da daha hiç yaşamadım yad yaşıyorum da farkında değilim.neyse zaten az kaldı doğuma.kv mevzusu da maalesef öyle.başa gelen çekilir diycez artık.annenlerin yanına gidiyo olman çok güzel sevindim senin adına.benim annem kardeşimin okulundan dolayı ancak 15 tatilde gelebilicek.o da 15 gün kalcak zaten...hoş annemle de çok anlaşamam da ben.hala bebekle ilgili konulamıyorum annemle.utanmam gerekiyomuş ona göre.kaldı ki lohusalıkta hiç yardımı olmaz.ev işi olarak olur da benimle ilgili konularda sanmam.ben iki yönden de şanssızım maalesef...

sen daha dikkatlıymişsin bizden.ama ben yine de bu kadar ihtiyatlı olmak istemiyorum.zaten bana göre gerek de yok.ama sen yapmışsın vardır bi bildiğin.örgüleri ben de yıkadım ama yastıkları falan ütülemedim.

yaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.
ben koydum canım benim evim hastaneye uzak bayağı.yolda falan üşütmesin dedim.ben zaten örgülerini alerji yapmayan bebe yünü var nako saten diye kendim yaptıklarımın çoğu onla yapıldı.eş dostun yaptıkları da büyük onları şimdi giydiremem

ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım
ben de merak ediyordum o yastığı...peki ilk aylarda kullanılabiliyor mu eşim de alalım demişti de hhiç kullannan birini duymadığım için cesaret edemedim nasıl bişey çıkar diye..

İçi süngermiş zaten dışı fermuarlıydı bi onu yıkadım süngerleri yıkamadım bozulur die bebişlerimiz çok şanslı anneleri herbişeyi düşünüo yıkıo temizlio maşallah:)

30 derecede gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin süngerinide test ettim onayladım :).. sorun yok bozulmadı.. şu an peteğin önünde kuruyor

O his bendede var özellikle gece uyumak için yatağıma yattığımda ara ara giriyor, ne acaba bende merak ediyorum.

Ben oto koltuğu yada ana kucağımı adı işte onunla çıkarıcam inşallah, içnede fermuarlı battaniye aldım. Minik bi örgü yelek var onuda götürücem hastaneye. Bu arada şu isimleri öğrenemedim hala, portbebe, ana kucağı hangisi hangisi

30 derecede gönül rahatlığıyla yıkayabilirsin süngerinide test ettim onayladım :).. sorun yok bozulmadı.. şu an peteğin önünde kuruyor

Bidakine yıkarım artık:) annem bişeyler almış kayvldmler gönderdi falan yıkayacak halim yok valla annem gelirse ona yaptırıcam yorgunluk hadsafada artık

ben de merak ediyordum o yastığı...peki ilk aylarda kullanılabiliyor mu eşim de alalım demişti de hhiç kullannan birini duymadığım için cesaret edemedim nasıl bişey çıkar diye..

kullanılıyor, bebeği yan yatırmak en sağlıklısıymış önüne arkasına yastık koymaktansa bu daha iyi.. hem görüntüsüde daha hoş olur.. uykuda kusarsa filan boğulma riski olmuyor.

İsimler karışıo evet:) benim kundak var aslında onuda kullanabilirim dedim ama bebiş çok küçük olacak en güzeli battaniye örgü yeleği örgü patiği oyy nede tatlı olurlar ya Rabbim o güzel anları mutlulukla yaşatsın bizlere

bebeği yıkadıktan sonra kurularken havlu içerisine tülbent yada mermerşah denen kumaştan koymak lazımmış .. bebek direk havluyla temas etmesin suyunu tülbent çeksin diye.. ama neden diye sormayın bende bilmiyom

canım bende sancılardan anlayamıyorum
hatta nst de sancı çıkmasına rağmen ben bişey anlayamamıştım
sende dikkat et aman diyim kendine
bazı insanların ağrı eşiği yüksek oluyomuş
çok şanssızmışsın cidden tatlım yaaa
niye konuşamayasın ki annen sonuçta yaaa
işte zihniyet bazen böyle olabiliyo
açık açık konuşmak garip geliyo maalesef
sana bakacak kimse yok mu peki annenle kayınvaliden dışında
lohusalık çok kritik bi dönem hamileler için

maalesef yok canım zaten insanın annesinden yakın kimi olur. ben alışığım annemin bu hallerine.evdeki her sorunu bana anlatır.hiç düşünmez üzülür hamile hassas falan demez.ben de hiç bana anlatma demedim şimdiye kadar.hatta onun anlattıkları doldurdukları yüzünden babamla küsüm.yani eğer karşılaştıracak olursak kv annemden daha anlayışlı bu konuda.herşeyi konuşup sorabilirim rahatça.ama iş temizlik yemek vs.ye geldi mi yok maalesef.

Valla canım ben hala çalışıyorum ama 32'de rapor almaya gittiğimde doktor 'çalışmaman lazım izin veremem git yat evine' dese sanki sevincektim yani malum maddi sebeplerden çalışıyorum, çünkü riskli değil durumum. Yoksa herhangi bir risk olsa parasını marasını görmezdi gözüm. İyiyken de diyorum ne gerek var. Çalış işte, hem zaman çabuk geçiyo hem de hareket etmiş oluyorum. Hem okulum yakın, hem 4 gün, daha ne olsun zaten 11 günüm kaldı artık, yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim, sabrediyorum işte
Senin için gerçekten sevindim bu haftaları gördük çok şükür, sağ salim doğsunlar da artık emzirmek, gaz falan konuşalım

kullanılıyor, bebeği yan yatırmak en sağlıklısıymış önüne arkasına yastık koymaktansa bu daha iyi.. hem görüntüsüde daha hoş olur.. uykuda kusarsa filan boğulma riski olmuyor.

Kızlar o yastığı bence de kesinlikle alın, önüne arkasına yastık koymaktan daha güvenli. Korkutmak istemem ama ilk aylarında kusup boğulan bir bebeğimiz oldu bir tanıdığımızda. Bu işin şakası yok, önlem almak lazım. Ben kesinlikle alıcam o yastıklardan yoksa bütün gece başında beklemem lazım kuzunun

valla canım benim özel sektördekilerin işi daha zor cidden
ben halime herşeye rağmen şükrediyorum
çok zor böyle durumlarda özellikle hamile haliyle çalışmak
ne zamana kadar çalışacaksın peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…