Bende yunleri yikamadim utulemedim elisi sonucta tekstil urunu degil
benim 30 lu haftalarda hep başaşağıydı.ne zaman döndü bilmiyorum ama son haftaya kadar dönmesi bekleniyo diye biliyorum...
aynen canım iki yumurta kırsın yorgunluktan ölüyo sanırsın.ki zaten ben yapamıyorum.ellerini mutfak lavabosunda yıkıyo bi de heryere silkeliyo.kaç kere dedim yapma diye.banyoda yüzünü yıkarken lavabonun etrafı göl oluyo.bigün eşim yüzünü yıkarken duyurdum kadın da vardı.aşkım sözde yüzünü temizliyon heryeri mahvediyon diye.bi de gülüyo hee bu oğlan öyle diye.kendi yapmıyomuş gibi pişkin pişkin.oğlu temiz kıyafeti ütüyü.gardırop düzenini bende gördü.hatta kendi de söyler sen çok abartıyosun diye.kıyafetlerin askıda ya da katlı düzenli ayrılmış olması ilginç geliyor.öyle görmemiş çünkü.hatta mutfakta o da ıslak elini silkeliyodu kızdım annesinin yanında ne pissin yaa diye.kadın mutfakta tezgah yerine tepsi gibi büyük şeyleri petekte kurutuyo.suları aşağıya aka aka...allahım hangi birini anlatıyım herkesin tahammül edemediği şeyler vardır ya ben de buna tahammül edemiyorum.yemek yerken dişini karıştırıyor karşımda kuscak gibi oluyorum ayyyyyy deliriyorum hatırladıkça.
nerelerdesin zirsizdeli.bebişin iy mi sen iyi misin?son haftalara yaklaşmışsın sanırım sorun olmaz inşallah.kendine dikkat et lütfen hayırlısıyla son haftaya girseydik yaa...böyle beklemek de zor biraz.benim de sancılarım oluyo ara sıra ha geldi ha gelcek modundayım.ama doktorum 15 gün sonraya gün verdi.halbuki artık haftada 1 gitmem gerekmez mi?kendim rahat olduğum için rahat doktorlara denk geliyorum sanırım.bu 2. doktorum da.ondan önceki de böyleydi
Sertleşme bendede oluyo baskı yapıo bi kaç saniye kalıo sonra yavaş yavaş çekiyo, okuuğum kadarıyla sancı daha başka adet sancısı gibiymiş deneyimli anneler daha iyi bilir. Bana doktorum regli ağrısı gibi ağrın olursa bekleme gel demişti
bende oluyo regli ağrısı gibi bugünde oldu 3 kere
dün doldu canım 2 haftam
ama yol kapalı olduğu için çıkmayın yola dedi doktor
aman teyzesi erkenden gelmesin yaaa az daha dursun içerde
anneme bi gidebilsem de beklesem ohhhhhhhh şöyle rahat rahat
hem doğuracam korkusunu da atlatırım böylece hem de şu işi de halledeyim diye kalkmam gerekmez yataktan
ayy valla tatlım neler yaşadık şu topikte dimi
suyum gelince aha dedim geliyo ama şükür şu haftalara ulaştım
doktor az daha sabretsin dedi , sonrasında hayırlısıyla bi sıkıntısı olmazmış , belkide küveze bile koymak gerekmezmiş
sen napıyosun , bebişin de sağlığında iyidir umarım
ayrıldın mı doğum iznine
cevap istiyoruuuum
çok fazla kafana takma.. sana oturma odasına filan yatak açacakmısınız bilmiyorum ama , mümkün mertebe başka bir odada olmasını sağlamaya çalış, kayınvalidene söylersin olmadı, yanımdayken rahat uzanamıyorum bebeği emziremiyorum filan diye.. herkes aynı rahatlıkta değil.. benim mesela öküz yengem babasının yanında göğsünü çıkarıp bebeğini emzirecek kadar rahattı:) dayımdan fırça yiyince kendine gelmişti:) şahsen ben tanıdık hiç kimse benim sağımı solumu görsün istemiyorum.. kimseyi görme meraklısıda değilimdir.... vardır ya öyle tipler üstünü başını açmaya çalışır yardım etcem ayagına... uyuz oluyorum o tiplere.. sen bebeğine odaklan gerisini düşünüp üzme kendini son haftalarında
benim doktor da gecen hafta sordu.dogurcanmi dediyani normal yapabilcenmi isteklimisin dedi.cok isterim dedim.doktorlar icin de bu cok onemli doktorlarda guven duymak istiyo.sonucta korkan biri ne kadar aktif olabilir ki.neden ugrassin.esim doktorun sormasina kizdi.dedim sen olsan o riski alir misin
Bende ütülemedim hırka yeleklerini, yastık bende kullanmıycam ama yan yatırırken önüne arkasına koyarız
Bide yalancı doğum sancıları oluyomuş, belki öyledir seninki. Bugün 1 kere banada oldu hatta tuhaf oldum hani geçmişe ait bişey hatırlarsın aynen öyle regl ağrısı gibiydi unuttuğum bi ağrı türüydü. sanırım gerçek doğum sancılarının belli aralıklarla düzenli bir şekilde gelmesi gerekiyor
Bide yalancı doğum sancıları oluyomuş, belki öyledir seninki. Bugün 1 kere banada oldu hatta tuhaf oldum hani geçmişe ait bişey hatırlarsın aynen öyle regl ağrısı gibiydi unuttuğum bi ağrı türüydü. sanırım gerçek doğum sancılarının belli aralıklarla düzenli bir şekilde gelmesi gerekiyor
Canım yünden kastın örgüler mi? Ben örgü battaniyesini, örgü patiklerini falan kıyafetleri ile yıkamıştım ama ütülemedim tabiki örgü ütülenmez ki :44: yeleklerini falan daha yıkamadım büyük zaten onlar, odası gelicek salı günü, o zaman örgüleri ve 0-3 aydan büyük olduğu için yıkamadığım şeyleri de yıkayıp yerleştircem.
Süt pompasını ( manuel olmayan) alan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz birde yanında sütü saklamak için ne almalıyım?
Sezeryan olucak arkadaşlar doktorunuz 38+ damı (2 hafta önce) alıcak yoksa 39+ mı ( 1 hafa önce) , yani kaç gün öncesinden almayı uygun görüyor acaba??
kızlar İstanbul kültür merkezinde "Anne Bebek ve Çocuk" fuarı açılmış
gidebilecek olanlar için çok güzel görünüyo yaaa
imkanım olsa giderdim bende
ben bu yıkama ütüleme konusunda biraz abartıyorum ama içime öyle siniyor sonuçta elişide olsa örerken el terliyor,başkaları elliyor,ören kişi elliyor mutlaka gözle görmesekte temiz gibi gelsede kirleniyor bu yüzden yünlü programında en düşük derecede bebek için kullanılan deterjanlarla yada sabun tozlarıyla yıkıyorum sonrada ütülüyorum ben.
Bebişimin odasının son dokunuşlarını yaptım, Allahım inşallah hayırlısıyla kullanmayı naip eder, philips avent elektrikli göğüs pomaı almıştım daha yeni açtım kutusunu hiç bişey anlamadım naıl kullanılıyo bu tuhaf bişey farklı parçaı var:44:
ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım
şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var
yaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.
ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım
şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var perşembe 36 haftalık konturolüm var
O yastıktan bende aldım kullanabilirmiyim bilmiyorum içi çok dar gibi, makinedemi yıkadın ben yıkamadım makinede olmaz diye
Canım bence endişelenme, şu haftalarda en önemli olan şey bebeğimizin hareketleri, o zaten sağlık haberini ara ara hareketleriyle bildiriyor bize. Bol su içmeye devam edelim, bugün bi yerde okudum erken haftalarda doğum sancıları başlayanlara bazen seruma su veriyolarmış o bile engelliyomuş erken doğumu ve suyu yeterince içtiğimizde erken kasılmalar sancıların önüne geçiyomuş
yaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?