2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Bende yunleri yikamadim utulemedim elisi sonucta tekstil urunu degil

ben bu yıkama ütüleme konusunda biraz abartıyorum ama içime öyle siniyor sonuçta elişide olsa örerken el terliyor,başkaları elliyor,ören kişi elliyor mutlaka gözle görmesekte temiz gibi gelsede kirleniyor bu yüzden yünlü programında en düşük derecede bebek için kullanılan deterjanlarla yada sabun tozlarıyla yıkıyorum sonrada ütülüyorum ben.

canım kaynananla ilgili şeyleri okuyunca fena oldu içim valla
ne biçim insan dersin öylelerine
Allahım sana yardımcı olsun, dayanma gücü versin

tatlım ben tam 7 farklı doktorda muayene olduğum için anlayabiliyorum durumunu
ama diyim rahat doktordan fayda görmüyor insan
bence birine daha görün istersen
çünkü benim sancım varmış ben hissetmiyormuşum mesela
doktor nst ye bi soktu dedi orta düzeye çıkmış
ama daha 34deydik
şimdi ise yarın tam 36+0 olucaz kısmetse
beni haftada biri bırak o 34. haftada risk gördü her gün çağırdı resmen
cuma vajinamın kalınlığını ölçtü
pazartesi salı günü kan falan verdirdi ve çarşamba yeniden ultrasona ve nstye soktu
bebeğin kafası dönmüş ama suyum çok olduğundan yeniden dönebilirmiş öyle dedi doktor
bakalım annemlerin yanına gidebilirsem daha rahat olacam
ha doğurdum ha doğuracam korkum olmayack
en azından üniversite hastanesi var, acil bir durum olsa müdehale edebilirler
sancıların nasıl peki canım?
nstye soktu dimi doktorun
aman diyim ihmal etme bazı sancılar çok kıymetliymiş izlemek gerek muhakkak
kilosu boyu nasıl bebişinin

bende oluyo regli ağrısı gibi bugünde oldu 3 kere

Bebişimin odasının son dokunuşlarını yaptım, Allahım inşallah hayırlısıyla kullanmayı naip eder , philips avent elektrikli göğüs pomaı almıştım daha yeni açtım kutusunu hiç bişey anlamadım naıl kullanılıyo bu tuhaf bişey farklı parçaı var:44:

Zirsizdeliii hosgeldinn iyi olmana cok sevindim merak etmistim seni. Insallah yollat acilir ve bir an once annenin yanina gidersin bebisini beklersin.

bende oluyo regli ağrısı gibi bugünde oldu 3 kere

Bide yalancı doğum sancıları oluyomuş, belki öyledir seninki. Bugün 1 kere banada oldu hatta tuhaf oldum hani geçmişe ait bişey hatırlarsın aynen öyle regl ağrısı gibiydi unuttuğum bi ağrı türüydü. sanırım gerçek doğum sancılarının belli aralıklarla düzenli bir şekilde gelmesi gerekiyor

Tabi canım, gönül ister ki 38'e kadar kalsınlar en az da tosuncuk gibi doğsunlar. Ama hani 37'den sonra artık erken kabul edilmiyo ya küvöze falan gerek kalmaz bence de. Sen tehlikeli haftaları atlattın artık için rahat olsun. Anneciğinin yanına at kapağı, keyfine bak
Ben hala çalışıyorum canım 3 Ocak'ta çıkcam izne kısmetse. 11 iş günüm kaldı, haftada 4 gün gidiyorum ya okula o baya avantaj oluyo. Anneciğim geliyo yarın, gül gibi bakar o bana işten sonra fazla yorulmam evde ama artık çıkmak istiyorum izne, psikolojik olarak yoruldum

cevap istiyoruuuum

Canım yünden kastın örgüler mi? Ben örgü battaniyesini, örgü patiklerini falan kıyafetleri ile yıkamıştım ama ütülemedim tabiki örgü ütülenmez ki :44: yeleklerini falan daha yıkamadım büyük zaten onlar, odası gelicek salı günü, o zaman örgüleri ve 0-3 aydan büyük olduğu için yıkamadığım şeyleri de yıkayıp yerleştircem.

Ben de çok uyuz olurum öyle şeye. Benim annem bana bakmaya geliyo ama kayınvalidem ve kp bebeği görmeye gelcek, ameliyat oldu kv, Nisan'da e haliyle iyileşmedi kendine bakamıyo kadın. Bana bi faydası dokunmaz ama gelmesinler diyecek halim yok. Geçen eşim 8'i 10'u gibi gelir annemler diyo, bişey demedim ama o kadar erken gelmelerine gerek var mı diye de düşünüyorum. Doğumum 27-28 Ocak gibi görünüyo. 2 hafta önce gelmelerine ne lüzum var? Ben zaten son haftalarda iyice ağırlaşıcam, herhangi bir iş yapamicam bütün iş anneciğime kalcak. Üzülüyorum ama napalım gelmeyin denmez. Ayrıca ben salona falan asla yatak kurmam, yanlarına getiririm çocuğu, uyuyacağı zaman, altını alacağım zaman, emzireceğim zaman alır çocuğumu giderim yatak odama. Zaten beşik orda olcak, çocuk uyurken ben de uzanırım, uyurum gerekirse, ama içerde koltukta bile uzanamam sonuçta kp in yanında yatamam. Onu da onlar düşüncek artık, benim onların yanında yatamayacağımı bilip duruyolar ama gelmeyelim doğumdan önce, biraz kız kendini toplasın derler mi bilmem. Yaşayıp görcez.

Bence de annenin niyeti çok önemli, doğumu yapan kadın, doktor yönlendiren yardım eden sadece. Ben de istekliyim doktorum da rahat o yüzden. İnşallah kısmet olur

şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var

şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var perşembe 36 haftalık konturolüm var

evet örgüleri kastetmiştim.. bu arada herkeste şimdi doğum sonrası telaşlarda başladı.. vayy bee zaman geçiyor işte.. 9 ay bitmez diyodum ben. şimdide kim gelsin kim gelmesin tasasına bile düştük :)

bugun benımde oldu 2 3 sefer adet sancısı gıbı tırstım şimdı yaaa ((

yaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.

Süt pompasını ( manuel olmayan) alan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz birde yanında sütü saklamak için ne almalıyım?

kızlar manuel çok zor olur sonuçta elektrikli de bir çekim hızı ve gücü var ben mamajoo aldım

Sezeryan olucak arkadaşlar doktorunuz 38+ damı (2 hafta önce) alıcak yoksa 39+ mı ( 1 hafa önce) , yani kaç gün öncesinden almayı uygun görüyor acaba??

39 dan önce almam dedi benim doktorum
ne kadar kalırsa o kadar iyi dedi ters bir durum varsa

kızlar İstanbul kültür merkezinde "Anne Bebek ve Çocuk" fuarı açılmış
gidebilecek olanlar için çok güzel görünüyo yaaa
imkanım olsa giderdim bende

canım kısmetse ben gidiyorum yarın

canım ben de sendenim herşeyleri yıkandı ütülendi sonra giycekleri bile
ana kucağı bile granürlü sabunlu sularla silindi
ben de titizim o konuda oyuncaklarını bile yıkadım odasında herşey yıkandı :)
aldıgım halıyı bile yıkattım öyle koydum

sağlıkla gelsin bebişler diyelim o zaman
ben de biraz önce son dokunuşları yaptım ama biberon emzik ve süt pompasının dezenfekte olayını haftaya yapıcam
aventi kuzenime kurmuştum canım dikkat et parçalar yerleşmezse çalışmıyo

ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım

canım ben de hem yan yatış hem boğulma önleyici olandan aldım

şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var

canım akıntı ben de hep vardı her kontrolde sordum doktoruma hatta bazen sapsarı bazen bembeyaz
ama doktor her defasında normal dedi
çatı muyanesinde de bir sorun yok dedi
ben de normal diyorum o zaman

yaa kızlar bu örgü yeleklerden hırkalardan hastane çantasına koymak gerekir mi, yani ilk günden giydirilir mi örgüler? tahriş ederse diye düşünüyodum ama bu soğuk havada sıcak tutar.

yok canım ya hastaneler sıcak oluyor zaten bir de doktorlar hemşireler kızıyor
emzirirken üstü ince olsun diyo falan bence gerek yok

ben yan yatırma yastıgı aldım ebebekten 20 tlye .. yıkadım bi güzel, onu kullanacagım

O yastıktan bende aldım kullanabilirmiyim bilmiyorum içi çok dar gibi, makinedemi yıkadın ben yıkamadım makinede olmaz diye

şuanda mesala var biraz bide sanki reglideki gibi akıyomuş gibi his var orda ama anlamıyorum sarı akıntı var perşembe 36 haftalık konturolüm var

Canım bence endişelenme, şu haftalarda en önemli olan şey bebeğimizin hareketleri, o zaten sağlık haberini ara ara hareketleriyle bildiriyor bize. Bol su içmeye devam edelim, bugün bi yerde okudum erken haftalarda doğum sancıları başlayanlara bazen seruma su veriyolarmış o bile engelliyomuş erken doğumu ve suyu yeterince içtiğimizde erken kasılmalar sancıların önüne geçiyomuş

kızlar bu rahime iğne batma hissi bende oluyordu. o haftada henüz dönmemişti bebek. ayaklarından dolayı oluyor diye düşünüyordum. sonrasında bu his geçti. zaten doktora gittiğimizde de dönmüş olduğunu, doğum pozisyonunda olduğunu söyledi. fakat ben bu hissi iki hafta aradan sonra tekrar hissediyorum. acaba bebeğim tekrar ters duruşa geçmiş olabilir mi? Bu batma hissinin nedeni ayakları mı acaba?

canım benim yastığımın kılıfı çıkıyor ben onu da yıkadım

ben bir tane koyacagım, el kadar beyaz bi yelek.. yıllar önce örmüştüm annemde saklamış demekki kendi bebeğime kısmetmiş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…