- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
maalesef yok canım zaten insanın annesinden yakın kimi olur. ben alışığım annemin bu hallerine.evdeki her sorunu bana anlatır.hiç düşünmez üzülür hamile hassas falan demez.ben de hiç bana anlatma demedim şimdiye kadar.hatta onun anlattıkları doldurdukları yüzünden babamla küsüm.yani eğer karşılaştıracak olursak kv annemden daha anlayışlı bu konuda.herşeyi konuşup sorabilirim rahatça.ama iş temizlik yemek vs.ye geldi mi yok maalesef.
valla canım benim özel sektördekilerin işi daha zor cidden
ben halime herşeye rağmen şükrediyorum
çok zor böyle durumlarda özellikle hamile haliyle çalışmak
ne zamana kadar çalışacaksın peki
O yastıktan bende aldım kullanabilirmiyim bilmiyorum içi çok dar gibi, makinedemi yıkadın ben yıkamadım makinede olmaz diye
Canım bence endişelenme, şu haftalarda en önemli olan şey bebeğimizin hareketleri, o zaten sağlık haberini ara ara hareketleriyle bildiriyor bize. Bol su içmeye devam edelim, bugün bi yerde okudum erken haftalarda doğum sancıları başlayanlara bazen seruma su veriyolarmış o bile engelliyomuş erken doğumu ve suyu yeterince içtiğimizde erken kasılmalar sancıların önüne geçiyomuş[/QUOTE
canım çok kullanışlı bence kullanılır bol bol]
Hastaneden çıkarken gerekli olur belki bilemedim bende portbebe aldım daha arabasını almadım içine peluş battaniye koyucam bebişede örgü yelek giydiririm diyodum siz nasıl yapıcaksınız dışarıya çıkarırken ana kucakları çok kullanışlı diolar ben baharda falan kullanırım üşür diye korkuyorum onun içinde şimdilik bi ev tipi anakucağı alim diyorum bide portbebesi var işte
maxi cosi ana kucagı aldım ben bir de tulumlar var ya dışarı çıkarken giyilen onu giydircem üstüne de battaniyesi zaten direk arabaya binip eve gelecez otoparka inicez hastaneden dışarıyı görmüycek bile kuzum :)
bebeği yıkadıktan sonra kurularken havlu içerisine tülbent yada mermerşah denen kumaştan koymak lazımmış .. bebek direk havluyla temas etmesin suyunu tülbent çeksin diye.. ama neden diye sormayın bende bilmiyom
Canım benim aldığım havlunun içinde o tülbent dikili halde, hatta annem görünce şaşırdı bizim zamanımızda havlunun içine tülbent koyuyoduk şimdi hazır dikmişler dedi. Bende ne işe yarıyo bilmiyorum ama:44:
Canım ya annen neden öyle yapıyo ki, üzüldüm valla. İnsan annesiyle de konuşamicak olduktan sonra kimi bulur daha yakın. Senin de kızın olcak, sen böyle yapmazsın bence kızınla çok yakın olursun gibi geliyo, insan ailesinden ne göremezse onu çocuğuna vermek istiyo. Mesela benim de babam çok ilgisizdir. Bak hamileliğimin başından beri dünyanın şeyi alındı hazırlık yapılıyo, alınan şeylerde babamın 1 liralık katkısı yok. Bebek odasının parasını 3'e böldük 1 payı biz verdik, 1 payı kv ler verdi, benim ailemin payını annem verdibabam sormaz bişeye ihtiyacınız var mı naptınız eksiğiniz kaldı mı diye. Ama hep onu arayalım ister. O da öyle bir tarz işte. Velhasıl; kendim babamdan bir ilgi alaka görmediğim için kızımın babasıyla arası çok iyi olsun diye hep dua ediyorum
Bende güvenli yan yatış yastığı aldım bi sağına bi soluna yatırıcam sırtüstü yatarsa korkarım ya kusar falan uykusunda Allah korusun yan yatış yastığı içimi rahatlatır hiç yoktan
Kızlar ıcınızde ıdrar yolu enfeksıyonu gecırenler var mı? ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyorum su an ve uzgunum(( bır sey olur mu onemlı mı bu pazartesı doktoruma soracagım. dun yanı cuma gunu cıktı acılde tahlılde. kasıklarım agrıyor ve afedersınız cısımı az yapabılıyorum vajınam agrıyor. acaba agda olurken mıkrop kapmıs olabılır mıyım ılgısı var mı? offf ne yapacam pazartesıye kadar
bir aksilik olmaz da herşey normal seyrederse 9 ocakta çalışamaz raporumu alıp bırakacagım hayırlısıyla..allah hepimize yardım etsin.. o kadar yorulup geliyorum ki evde kolumu kaldırıp bir iş yapacak halim kalmıyor, bazen yemek bile yapamıyorum valla
Canım ya annen neden öyle yapıyo ki, üzüldüm valla. İnsan annesiyle de konuşamicak olduktan sonra kimi bulur daha yakın. Senin de kızın olcak, sen böyle yapmazsın bence kızınla çok yakın olursun gibi geliyo, insan ailesinden ne göremezse onu çocuğuna vermek istiyo. Mesela benim de babam çok ilgisizdir. Bak hamileliğimin başından beri dünyanın şeyi alındı hazırlık yapılıyo, alınan şeylerde babamın 1 liralık katkısı yok. Bebek odasının parasını 3'e böldük 1 payı biz verdik, 1 payı kv ler verdi, benim ailemin payını annem verdibabam sormaz bişeye ihtiyacınız var mı naptınız eksiğiniz kaldı mı diye. Ama hep onu arayalım ister. O da öyle bir tarz işte. Velhasıl; kendim babamdan bir ilgi alaka görmediğim için kızımın babasıyla arası çok iyi olsun diye hep dua ediyorum
bende almayı düşünüyorum
ama nasıl bişey alsam bi türlü karar veremedim
canım arkasında uzun bi sünger önünde küçük bi sünger var arkasındaki önündeki süngerler sayesinde bebiş yan duruyor görsen çok basit bişey aslında insanın kendide diker yani ama ilk zamanlar için kullanışlı olur kanaatindeyim benim içim rahat etmez mesela kalkıp habire bebeği kontrol ederim yoksa sırtüstü yatırma taraftarı değilim emzirince falan hemen kusuyolar bebişler dikkatli olmak lazım 2tanede elyaf yastık aldım küçük emzirirken falan kullanırım diye biraz büyüsün o iki süngerin içine sığmaz zaten :)
O yastıktan bende aldım kullanabilirmiyim bilmiyorum içi çok dar gibi, makinedemi yıkadın ben yıkamadım makinede olmaz diye
Canım bence endişelenme, şu haftalarda en önemli olan şey bebeğimizin hareketleri, o zaten sağlık haberini ara ara hareketleriyle bildiriyor bize. Bol su içmeye devam edelim, bugün bi yerde okudum erken haftalarda doğum sancıları başlayanlara bazen seruma su veriyolarmış o bile engelliyomuş erken doğumu ve suyu yeterince içtiğimizde erken kasılmalar sancıların önüne geçiyomuş[/QUOTE
canım çok kullanışlı bence kullanılır bol bol]
maxi cosi ana kucagı aldım ben bir de tulumlar var ya dışarı çıkarken giyilen onu giydircem üstüne de battaniyesi zaten direk arabaya binip eve gelecez otoparka inicez hastaneden dışarıyı görmüycek bile kuzum :)
Ana kucağına bi türlü ısınamadım azıcık büyüsün baharda kullanırız travel sistem bişey alırım diyorum zaten oto koltuğu niyetine gerekli yazın memlekete falan gidersek gerekli olacak yavrucuğumu şimdi aşıya falan götürücez anakucağında üşür diye korktum ama herkes kullanıo valla sıcacık giydirdikten sonra bişeycik olmaz gerçi evdede anadizi niyetine uyutmak için kullanıyolar bende şu müzikli sallanan bişey alayım dedim ev için ne çok ıvırı zıvırı var bebişin:)
peki yan yatmasında bi sakınca var mı anatomik olarak canım?
allah herkesin yardımcısı olsun
maalesef anne baba ya da kaynana kayınbabayı biz seçemiyoruz Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
burda bize düşen beğenmediğimiz yönlerine benzememek
malum ne hoşumuza gitmiyorsa biz bebeğimize onu yapmayalım ki onlarda çekmesinler
bizimde eşimin tarafından bişey yok bebişime beş kuruş harcatmadı babamlarodasından giysisine biberonuna oyuncağına bebekşekerine bebek bezine kadar Allah razı olsun hep ailem yaptı eşimin aileside bi paket yollamışlar kargo parası gitmesin diye diğer kıyafetleri göndermemişler kayınvalidem gelirken getiricem dio annemlerde bana gönderdikleri para yetmemiş bugün yine torun alışverişine çıktılar beş kuruş ödemedi eşim hiçbişeye valla ister yaparlar ister yapmazlar babanın annenin yerini kimse tutamaz kardeşin bile bi yerde fos ama annenin babanın kıymetini evlenince daha iyi anladım valla
Geçen kaynanama telefonda çatıma kar yağdı çok zordayım diyorum:) annemlede her türlü konuşurum bu biraz huy meselesi karşılıklı bazı anneler otoriter oluyo onlarada hak vermek gerek eski toprak öyle görmüş geçirmişse annecağızlarımızın ne suçu var Allah başımızdan eksik etmesin anamızı babamızı nefesleri yeter valla canımcım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?