2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Aynen canım bebişin güle güle kullansın, bizimki de öyle tuttu.Eşim kurarken fotolarını da çektim ilerde gösteririm bu hazırlık aşamalarımızı diye :)

Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle, bir şey sormak istiyorum, yaptırdığınız tahlillerin içerisinde karaciğer enzimleri de var mı? Özellikle ALT ve AST değerlerinize bakıldı mı?

Al benden de o kadar canım. bir hafta öncesine kadar sola yatım en azından tuvalete kalkana kadar uyuyordum. Şimdi nereme yatsam rahatsızım, uyku haram oldu valla. Sağlıkla bebişlerimizi bir kucağımıza alsak başka bir şey istemiyorum.

Aslında bu hazırlıklarımız boşa bile olabilir bir kitap okuyorum "Bilinçli Bebek" diye bebeğin ebeveynleriyle uyumak gibi bir ihtiyacı olduğundan bahsediyor özellikle ilk 6 ay kendini daha güvende hissedermiş. Hamileliğimde bir arakadaşımın 3 aylık bebeğine 48 saat bakma fırsatım oldu kendisi hastanede yattığı için ve ilk gece bebeği beşiğe koydum gece abartısız 20 kez kalkmışımdır her ıhhlamasında kalktım ve diken üstündeydm belim kopucak gibi ağrıdı yanıma almaya cesaret edemedim ama 2. gününde bebekle salonda yattım eşimi de rahatsız etmiyim diye ve daha rahat bir gece geçirdik.Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

merhaba hanımlar
sürekli takipte olan ama ara ara yazan üyenizden selamlar.
normal doğurcam diye debelenirken bu defa da huysuz kızımın boynuna doladığı ve çözmeye niyetli olmadığı kordon sebebiyle sezaryana dönüş yapmak zorunda kaldım. ayın 27sinde doktorum tarafından itinayla biçilerek kızımla karşılaşacağım. korkuyorum sadece 10 günüm var dün doğum iznimi aldım ve bu gün gözümü açar açmaz banyoyu temizleyerek işe gömüldüm. her gün bir şeyler yaparak ufak ufak bitirmeye çalışacağım. bitmazse canım sağ olsun. park yatağı hafta sonu eşime çıkarttırmıştım balkonda temizlenmek üzere sırasını bekliyor. inşallah sancım falan tutmadan temizleyebilirim onları yoksa küçük hanım yataksız kalacak.

bebek odası için hiç sıkıntı yapmayın onlar uzun bir zaman nerede yattıklarını ayıramayacaklar nasıl olsa. oğlum bir park yatak bir şifonyerle 4 yaşına geldi çok da haberi olmadı açıkçası eksiklerinden. plastik mutfak komidinlerinden alıp koysanız haberi olmaz. maddi durum, evin büyüklüğü herşey önemli istediklerinizi yapmanızda. bu yıl kısmet oldu kendi evimiz oldu oğluma bir oda yapabildim aklı erdiği için yeni eşyaları onu kendinden geçirdi, emin olun bu mutluluğunu görmek bana iyi ki sonradan almışım dedirtti. hiç üzmeyin kendinizi.

orkide allah sabır versin, rabbim elinde kalana sağlıklı, güzel bir ömür nasibetsin.

diğer doğum yapan arkadaşlara da hayırlı olsun bebecikleri, sağlıkla büyüsünler inşallah

Merhaba ;

öncelikle hayırlı doğumlar canım sağlık olsun vardır bir hayır bunda da kordon dolanması deyince hemen daldım konuya
benim kızında boynunda yaklaştık 1,5 aydır kordon dolanık öyle devam ediyoruz doktora normal doğum için sorduğumda bu şekilde normal doğum yaptırdıklarımda var falan dedi yeterki kordon boyu kısa olmasın bunu doğum zamanı görücez demişti

acaba bana da son dakika sezeryan falan der mi ? ne zamandr seninkinin boynunda

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

biz öğreneli 10 gün oldu, 34.haftada yoktu tam zamanını bilmiyorum o yüzden.
ben ilk doğumumda da aynı şeyi yaşadım kordon son dakikada dolandığı için doğum gerçekleşene kadar haberimiz olmadı ama çok zor bir doğum oldu oğlum için de benim için de. oksijen falan vermek zorunda kaldılar. bizim kordonumuz yeterli uzunlukta değildi ve doğumu çok etkiledi. herkeste aynı olmaz tabiki 3 kat kordonla rahatça normal doğum yapan insanlar da varmış (görümcem ebe o söyledi) ama ben risk alamayacağım.
doğum belli b,r noktaya geldikten sonra dönüş yapılamaz aklından çıkarma.
aslında biz hastaneye gittiğimizde bir sorun olduğu belliydi ama gecenin 3 ünde doktoru uyandırıp sancım geldi deyince adam o sersemlikle kordonu göremedi (ki görünmeye de biliyormuş) solunumunda sıkıntı var demişlerdi ama sezeryana gerek var demediler.
karışık işler, kordon varsa doktoruna güvenmeni tavsiye edebilirim sana ancak.

Anladım canım son kontrolde hala duruyordu hatta doktor hiç bir zararı yok falan dedi hala kesin normal demiyor son haftanda belli olacak falan diyor bir sonraki kontrolde ne aşamada olacğaı belli olmaz demişti

dediğin gibi her gittiğimde unutmaması için hatırlatıyorum en çokta bişey olmasından korkuyorum sonuçta sürekli doktor kontrolünde değilim hissetmezsem falan diye şimdi alayım dese he diyeceğim o derece ya daha çok dolanırsa falan diye üzülüyorum:

hatta doktor bana şöyle açıkladı o kordondan sadece besin alıyor boğazına dolandı diye boğulmaz yeterki düğüm olmasın beslenmesini engellemesin.

ocakta bakıcaz artık 36. hafta da son karar nasıl doğum olacğaını söyler diye düşünüyorum

riske atmamakle en iyisini yapmışsın sende ilk başta sıkıntı yaşaynca insan ister istemz korkuyor

Sağlıkla, kolaylıkla al kucağına inşallah yavrunu

çözebilir de bilemezsiniz henüz. ben 36+4teyim çok karar anımız geldi maalesef ama sezeryana girmeden bile çözse masadan kalkar giderim ben normal doğuracağım diye ama pek umudum yok. araya yılbaşı falan girmeyecek olsa gene 2014ü beklemeye kalkışırdım 27sinden 1ine ne var ki. ama biliyorum ki yıl başı akşamı ben geliyorum diyecek bu cadı ve o akşam ebe bile bulamayabiliriz.
benim çocuklar arızalı bu konuda oğlum da urfada nevruz günü doğdu üstelik pazara rast gelmişti, anestezi uzmanı bulunamadığından epidural yaptıramayıp çatır çatır doğurmak zorunda kaldım bu da aynı yolun yolcusu. özel günleri seviyorlar

selam kızlar ben şubat annelerine kayıtlıyım ama doktorum ocak sonu muhtemel dogum tarihin dedi ben normal istiyorum dogumumu doktorum ocak 10 da çatı muanesine cagırdı kontrole çatı muanesi yaptıran var mı aranızda nasıl bişey acaba

zamanlamaları harika o zaman özel ve bulunmaz günleri seviyorlarr en iyisi yılbaşına kucağına girmek
beklesen strese girer 31 aralıkta doğurursun kesin yıldan kaybetmesin falan desen

bende doğurmak istiyorum artık kaburga ağrım geçmiyor doğunca geçecek belli
bazen çok zorlanıyorum sonra da 3*4 hafta daha beklesin diyorum öyle gelsin

kızlar ya ben dün gece 3. kez wc ye kalktıktan sonra sürekli sola yatmaktan mı bilmiyorum sol bel tarafımda öyle şiddetli bir ağrı hissettim ki titredim ağrı boyunca kabus gibiydi biraz hareket ettim kalktım filan kendiliğinden geçti gaz sancısıydı sanki böbreğime saplandı gibi oldu karnımda çok sertti dün bugün o kadar sert değil.

bu arada doktorunuz catı muayenesi yaptı mı perisimay senle doğum tarıhlerımız aynı sayılır

Teşekkür ederim inşallah geçer hemen. Doktorum çatı muayenesini 37. Haftadan sonra yapmayı tercih ettiğini söyledi. Bazen doğumu tetikleyebiliyor dedi. Kızım baş aşağı duruyor 28. Haftadan beri ama henüz kanala girmedi zaten.

Merhaba annişler ve bebişler:129:

Biz kızımla evde olmanın tadını çıkarıyoruz. herkes işe giderken evde olmak ilk defa yaşadığım bi şey. çok güzelmiş. o yüzden elimden geldiğince her anımın tadını çıkarmaya çalışıyorum. temizlikle falan uğraşmıyorum pek açıkçası. annem geçen hafta geldi yaptı biraz. doğumdan sonra da ben anneme gidicem inşl. evime gelince de yanımda kv olcak. o yapar ne yapılcaksa. ne kadar da rahatım değil mi

ama napıyım bu son bi daha bu şekilde tek başıma hiç kalamayacağımı bliyorum. bu son günlerim. haftaya kv ve kayınpederim geliyorlarmış:44: aslında ikisini de severim ama ben evde erkek olmasına alışkın değilim. yani normalde pijamayla falan geziyorum şu anda. sütyen takamıyorum zaten. şimdi kp gelince nasıl olcak kızlar ya? bana direkt söylemediler ama anneme demiş kv doğuma kadar durcam diye. yatıp kalkamam istediğim gibi. neyse belki kp pek durmaz. düşüncelidir aslında.

canım Rabbim hayırlı doğumlarını nasip etsin. senin tarih belli artık 10 gün var. meçhul olması daha korkunç bana kalırsa. ben artık her an olabilir mi diye düşünmeye başladım. bu haftasonu doktora giderken hastane çantamı atıcam bagaja. ne olur ne olmaz. aslında ben de yılbaşından sonra istiyorum. ama hayırlısı tabi. bir de yılbaşına falan da denk gelse benim doktorum ben gelirim dedi. yine de nöbetçi anestezi uzmanı fala bulunur herhalde dimi? o anda karar vericem biraz ama dayanamazsam ben de epidural isteyebilirm.

HİÇ kıskanmadım ki
bende işyerinde çok mutluyum çalışıyorum falan

ooooffff geçse de evde yatsam valla izne çıkınca evim temizlenecek kv ile annem yapacak inşallah

HİÇ kıskanmadım ki
bende işyerinde çok mutluyum çalışıyorum falan

ooooffff geçse de evde yatsam valla izne çıkınca evim temizlenecek kv ile annem yapacak inşallah

ayyy canım yaa:26: senin de o günler gelicek inşl. ben dayanamadım 36.haftada ayrıldım izne. nasıl olsa dönemin ortasında bitiyor izin. martın sonunda. 1 haftadan bişi olmaz dedim kendime hediye ettim yani

hem ne güzel bak senin de temizliğini yapacak birileri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…