2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım biraz uzat bacaklarını dinlen bakalım kasılmada olursa doktorunu ara bence bi söyle bakalım ne tavsiye edecek.

herkese merabaaa.ne zamandır yazamıyordum çok sancılarım var.yani eğer ben sancım var diyosam bayağı vardır.nazlı değilim çünkü....bebeğimin kafasını vajinama doğru itişini hissediyorum ve belime kadar açıyo o kanalı.aynı zamanda belim de ağrıyo ikiye ayrılıyo sanki.annem doğum böyle başlar 2 güne kalmaz diyo.ama ben yine de en az 1 haftam var gibi hissediyorum.kız bebek olunca erken de gelebiliyomuş gerçi...2 gün önce rüyamda zıbınımın ağında leke gördüm kırmızı.her lavaboda kontrol ediyom bişey yok.aslında temizliğim bitti.ev tekrar batmadan(malum kv gelince 2 günlük eder...hele mutfağı) bebek doğuverse hayırlısıyla diyorum ama tabi Allah bilir.bu arada halılarımı yeniledim birazdan paylaşırım...eşimin cüzdan gitti bu ayda...bakalım beğenecek misiniz?Allahtan kv kirli çıkıdır.sağolsun o konuda hakkını yiyemem hiç biz demeden para verir bize.hatta bana burma bilezik yavrumada yarım altın taktı.e tabi 1 tane çocuğu var eşimin başka kardeşi yok.ben de tek gelinim ondan yani.yapmasa abes olurdu diyorum bazen ama yapmaya da bilirdi.bana yarım bebeğe çeyrek yapabilirdi.yada bebeğe tam takardı.beni es geçerdi.işte sağolsun...

Son düzenleme:

canım güle güle kullan .bence de yapmayabilirdi.bizimkiler geline falan birşey yapmaz sadecce bebeğe altın.sağolsunlar

canım tam dediğin şeyi senin haftandayken ben de yaşadım.doktora da sordum.karın içten de yırtılıyor tıpkı dışarıdan çatladığı gibi dedi.ama önemsemedi.geçer merak etme dedi. hakkaten 1 hafta bile sürmedi azaldı azaldı sonunda tamamen geçti.daha sonra ağrılar aşağı doğru inmeye başlıyo o dediğin aşamadan sonra.şu an en aşğı bölgem ağrıyo.ama yine de dayanılmayacak gibi değil merak etme...

temızlıgımı bıtırdım hıç bi işim kalmadı canım artık ufak tefeklerı yapıyorum dogum yapsamda artık hazırlıksız degılımsadece evı bıraz temız tutmaya calısıyorum o kadar:)))

canım güle güle kullan .bence de yapmayabilirdi.bizimkiler geline falan birşey yapmaz sadecce bebeğe altın.sağolsunlar

ah be canım sağolsun yine de.ama benim düğünde takılan takı setime kadar herşeyimi bozup kendi üstüne yaptı bankaya attı sonra eşimden para alıp üstüne de katıp ev aldı yine kendi üstüne.hiç ağzıma bile almadım lafını etmedim.hala da sözünü etmem.bi alyansım bi tektaşım kaldı tel gibi.ama eşim hiçbişeyimi eksik etmez şimdi desem git bana takı setleri bilezikler al diye hiç ikiletmez alır.o yüzden onun vicdanını yapmış da olabilir yani tam anlayamadım.ama dediğim gibi yapmayadabilirdi.ha yaptıda ben bileziğe tav mı oldum.düğün akşamı otele giderken yolumuzu kesip kolumdan boynumdan sıyırıp sıyırıp almasını insan hazmedemiyor.yangından mal kaçırır gibi.zaten gözü tok bi insan olduğum için ertesi gün hatta bi hafta sonra da istese yine ikiletmez verirdim.beni tanıymamış.hiç parada mülkte gözüm yok eşim beni iyi bilir.o yüzden eşimin hesapları kartları para akışı hep bendedir.evimin ekonomisini de ben yaparım.eşimden 8 yaş küçük olmama rağmen.şimdi kendimize ait neyimiz varsa sayemdedir.hiçbizaman eşimi zora sokmadım.o da beni ikiletmedi sağolsun bişeyde gözümü bırakmadı.bazen şikayet ediyorum ilgisiz sorumsuz düşüncesiz diye ama bazen de bakıyorum ki iyi tarafları teraziyi ağdırıyo...seviyom ben bu adamı bea.......ay ne çok yazmışım şimdi farkettim kusura bakma..

Canım son haftalardayız. Bendede her adım attığımda şimşek çakıyo artık. Şimdi dr'dan geldik. Hafif sızıntım olduğunu hissetmiştim. İstirahat et dedi. O şimşekler normalmiş.

Son düzenleme:
canım senı arada goruyordum, atlatmıssın rısklı donemı, gecmıs olsun umarım bır daha tekrarlamaz.

sağol canım amin inşallah.. artık doğabilir zaten o stresi de birazcık attım üzerimden korkuyodum prematüre doğarsa küvez falan uğraşmak zorunda kalırız diye.. Allahım sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin..

bu arada benim hala nst'de sancılarım çıkıyor ama doktorum hala gün vermedi sezeryan için.. biraz daha bekleyelim büyüsün diyor ama acill bişi de ya da kasılma ve ağrıda hemen gelin dedi ki ben gitmiyorum her sancıda o ayrı :)

İnternettende baktım bişey bulamadım zaten dediğin gibi yırtılıyo sanki gergin derime dokunamıyorum. Bide 2 gündür bebek tekmelediğinde gümlüyor resmen afedersin vajinam zonkluyor tekmelerinden patllatıcak gibi. Sancı bu muki acaba, erkenmi başladı benim.

temızlıgımı bıtırdım hıç bi işim kalmadı canım artık ufak tefeklerı yapıyorum dogum yapsamda artık hazırlıksız degılımsadece evı bıraz temız tutmaya calısıyorum o kadar:)))

Geçmiş olsun o zaman eline sağlık, bende hazırım inşallah en hayırlı zmanda gelirler

Kızlar oglusum a kavuştum darısı başınıza sezeryanla 3.500 gr doğdu allah hepimize hep güzel günlerini göstersin

şükürler olsun canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin :)
en kısa zaman da doğum hikayeni bekliyoruz

canım ılık bir duş al uzan ve bekle eğer çok fazla kasılma tarzı ağrın varsa hemen hastaneye gitte bir nst çeksinler iç sancına baksınlar
ama azalırsa sabah zaten gidicekmişsin o zaman kontrol ettirirsin ama yorma artık kendini

Ya arkadaslar yardımcı olun ne olur

bugun dewamlı başım döndu halada donuyor sabh hep yuksektı tansıyonum ama suan normal 11.6 weya 7...yarında olursa gıdeyımmı doktra ne dersınız ?

weya nıe olur baş dönmesı

Gata nın sitesinde okuduğum yazı dikkatimi çekti paylaşmak isyedim, napıyomuşuz artık temizlik yok dinleniyoruz kızlar..

DOĞUMUN YAKLAŞTIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER

Gebeliğin son aylarında rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsak şikâyetleri olur.

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır. Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genelde ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir. Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.

Doğumun yaklaştığını gösteren bu belirtiler her gebe kadınca yaşanmayabilir ya da fark edilmeyebilir. Bu da normaldir.

Canım son haftalardayız. Bendede her adım attığımda şimşek çakıyo artık. Şimdi dr'dan geldik. Hafif sızıntım olduğunu hissetmiştim. İstirahat et dedi. O şimşekler normalmiş.

ınş normaldır bıraz agrım var adım atarken olan o şiddetlı kemık agrısından dızımın üstüne çöktüm kaldım az önce ama beklıycem duramassam gece gıderım acıle falan nöbetcı dr hep oluyo hastanede..

Ah canim bitiremedin gitti şu temizliği. Ben saglamken yapmiyorum senin yaptigini. Niye kendini bu kadar yipratiyorsun. Biraz oluruna birakabilsen keske ya da yardim Alsan. Ama huy işte dimi:) sabahi bekleyebilirsen bekle bence. Muhtemelen kaç günün yorgunlugudur. Mümkünse yat erkenden

Bazen hassaslik oluyor ama uzun surmuyor benimki. Doktoruna gidince bi Daniş istersen canim.

Canim telden göremiyorum da kacinci haftadasin merak ettim simdi.benim de kasilmalar başladı. Ama ben de şikayetçi değilim. Doğuma hazirlik diye seviniyorum hatta. Sanci kasilmadan farklı dimi?adet sancisi gibi mi? Kasilma su sertlesmeler değil mi? Ben de bu hafta sonu nstye girmek istiyorum. Sen hic girdim mi omeserma? Doktor ne dedi sancilara? Benim doktor çok rahat ya... Azicik ilgilense diyorum bazen ama benim de bi şikayetim olmuyor Allaha şükür. Ondan galiba napsin adam:)

Bu arada bizim burada geline takilmiyo galiba birşey. Yani ben duymadim. Sizinki iyiymis:) bi de erkenden takmis baksana. Hazir altin da düşük :))

Halilara da bakalim. Güle güle kullan canim

kuzum sen temizlik ev işi çocuk derken çok yoruyosun kendini. boşver işler tamam olur gider, bebeğin ve sen daha önemlisin. yorma bu kadar kendini. Allah şifa versin.

bende omeserma yok ortalıkta kaç gündür diye düşünüyodum. karnın aşağıya doğru düştü mü peki? göğsünün altı boşalıyomuş doğuma yakın öyle diyolar. hadi hayırlısı bakalım, gelsin sağlıkla kuzucuk:) ben çok özeniyorum artık, rabbim hayırlısını versin.

Ben tuza ve yediklerime hiç dikkat etmiyorum.

13 8 cıktı..ama alettemı kafayı yedi bılmıyorum bı ara kafayı yedı 15 9 cıktı gerı 12 8 oldu :S suan 11 7 cıwarı..

çünkü bugün ben de senin gibiyim normalde hamile kaldığımdan beri 9-6 10+6 şeklinde giden tansiyonum
12+8 civarı oldu hatta en son 12-6 ydi ve baş dönmesi yaşadım
dün doktorumdaydım ve bana tansiyonla ilgili çıkışlar olabilir dedi iyi kontrl et dedi
bir gece önce 19-11 tansiyonla hastası hastaneye gelmiş hemen sezeryan yapmışlar allah korusun anne de bebekte beyin kanaması geçirebilirmiş düzenli ölçmeye devam anlıycagın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…