Canım,aslında 38 içindesin.yani 37 bitmiş 38 den gün almış oluyosun.yaş hesabı gibi.ona bakılırsa hiç 40 olmaz senin dediğin şekilde.39 da biter gebelik.ok senin için tekrar yüklicemEki Görüntüle 902032 Eki Görüntüle 902033 Eki Görüntüle 902034 Eki Görüntüle 902035
böyle de göremezsen başka yükleme yolu bilmiyorum halılar çok koyu çıkmış bu arada hepsi krem pudra tonlarında.mutfaktaki de vizon turkuaz.yani çıplak gözle çok daha başkalar...
haklısın galiba.neyse elbet doğacak...e gece körü hastaneye gidip sıcak yatağından kaldırırsam laf demeye yüzü olmaz kendi bilir.temkinli olup kontrolümü düzgün yapaydın derim...bi de özel olcak.benim eşim de doktor.hemde devlette.ben onun özverisine sabrına hala şaşıyorum.alışamadım bi türlü.bugün yine yanındaydım.saatlerce laf anlatıyo.anlamamakta ısrar edeni mi ararsın artistleneni mi ararsın...kadın benim gibi hastayı bulmuş süründürüyor gibime geliyor ama neyse.ben bi atarlandı mı tutamaz kimse beni...
amin canım daha güzelleri sizin olsun.ben kabartmalı bi model beğenmiştim koridora ilk etapta.eşim bebek emekleyemez dizi acır.yürüteç takılır falan dedi vazgeçtik....inşallah hayırlısıyla doğsun da işese bile gık demem
Canım,
Muhtemel doğum tarihi 40. Haftaya girince değil, 40. Haftanın bittiği gündür.. Dolayısıyla diyelim ki hepimiz muhtemel doğum tarihinde yaptık, kırkıncı haftamız bitince yani tam kırk haftalık yapmış oluruz... Yani40+0 da... 39 da bitmez yani....Dr da37+ 3 e 38 haftalık hamilesin demez...
Halıların da çok güzel, iyi ve güzel günlerde kullan... Yeni halılara, yeni bir bebiş....
Drun rahatı makbul oluyo tatlım veya bana yarıyo yani diğer bi kadına gidiyodum beni telaşlandırıyodu bide yaşlı olunca bana güven veriyo zaten adam hastanede yatıp kalkıyomuş para kazanmak için başka memleketten gelmiş sonrada emekli olacakmış bazı şeylerde drun elinde değil valla nasip bu işler milleti ebeler doğurtuyo iyi bir ebe çoğu drdan iyi ola bilir:) kadının birinin bebeği yan duruyormuş zamanında ebenin biri kadını çarşafa sarıp sallatmış milletede normal doğum yaptırmış:) aslında devlet deyip geçmemek lazımda biz korkuyoz işte ilgilenen olmaz diye devlet ve tıpta günde yüzlerce kadın doğuruyo drlarda tecrübe kazanıyo sonra özele geçip milleti soyuyolar bizde paşa paşa soyuluyoruz:)
Halılarının hepside çok çok güzel maşallah benim holdekiler çok az kabartmalı ama sim yakışıo halıya salonumda simli:) bizim zevkler aynı seninle ayy bi büyüsünlerde inşallah halılarımızı alt açma minderi yapsalar üzülmem:) o günleri göstersin Rabbim
evet canım kanala girince söylüyor doktor benim bu dün için 2600 boyuda 487 cm dedi
şuan için normal dedi ideal bir bebek dedi suyu da normal dedi kanala girmemiş daha yukarda bak dedi gögsümün altını gösterdi
nst de uyuyodu kızım ebe salladı falan azcık uyandı ama doktora gösterdiğimde eger bu uyku hali devam etse bir daha kontrol ettirip direk almamız gerekebilirdi çünkü hareketlilik önemli dedi
uff ya stres oldum şuan sanki çişim var gibi bir baskı var kasıklarım da ama gidiyorum bir damla okadar
acaba duş falan alsam geçer mi?
canım gebeliğim boyunca 4 kadın doğum doktoru gördü.4 ü de küsüratı üste yuvarladı.halihazırda devam ettiğim 2 doktorum da aynı şekilde.evet muhtemel doğum tarihi 40. haftanın son bulduğu gündür.o günden önceki 7 gün de 40. haftayı ifade eder.yani her hafta başladığı günle anılır.ama örneğin 37 bitince 37+3 teysen 3 ü söylemek yerine 38 dersin kabaca.doktor da bu küsürat önemliyse(örneğin bebeğin ölçümlerinde) küsüsratı zikreder değilse iste yuvarlayarak söyler...teşekkür ederim
evet öyle aslında ben de öyle diyorum eşime çok kafamı bozarsa devlet hastanesi dibimizde normal doğum yaptıktan sonra orda doğururum o sancıyı çektikten sonra heryer paris...teşekkür ederim bu arada...aminn
canım gebeliğim boyunca 4 kadın doğum doktoru gördü.4 ü de küsüratı üste yuvarladı.halihazırda devam ettiğim 2 doktorum da aynı şekilde.evet muhtemel doğum tarihi 40. haftanın son bulduğu gündür.o günden önceki 7 gün de 40. haftayı ifade eder.yani her hafta başladığı günle anılır.ama örneğin 37 bitince 37+3 teysen 3 ü söylemek yerine 38 dersin kabaca.doktor da bu küsürat önemliyse(örneğin bebeğin ölçümlerinde) küsüsratı zikreder değilse iste yuvarlayarak söyler...teşekkür ederim
Benide 5 kadın doğumcu gördü:) bi tanesi yanlış söyledi 4 üde senin dediğin gibi zikretti misal 39+4sen 39 u bitirmiş 40. Haftanında 4 gününü geçirmiş oluyosun yani 40 haftalık deyimi 39+1le başlıyo 39+7de 40 haftan doluyor
Aynen öyle canım bugün normal doğum yapan 6 aylık bebişi olan bi anneyle konuştumda kız sancısını çekmiş açılma olunca iki ıkınmış çıkıvermiş bebiş zaten kafası çıktımı ıkınmıosun bebişi çekiolar çıkıveriyo bende doğurturum öylesini:)
Demek ki hep farklı zihniyetlerdeki dr lara rastlamışız.. Ben de ilk gebeliğimde, 3 dr değiştirdim, bunda dört dr değiştirdim, hiç yuvarlayananı görmedim...
Hatta31+4 haftalıkken dr gittim, iki gün için 32 haftalık raporumu yazmadı dr ve pazartesi günü eşim gidip yazdırdı... Şimdi de 37 haftalık raporum için o haftanın dolmasını bekleyeceğim....
İlk gebeliğimde salıları, Bu gebeliğimde pazartesileri, bekliyorum yani....
Neyse zaten bebişler tam vaktinde doğmuyor, sağlıklagelsinler de...
aynen öyle canım yaa zaten normal doğumda tek aktif kişi anne bebek bile başı kanala girince aktif oluyo ebe doktor vs. hepsi rehberlik ediyo aslında.ay inşallah biz de öyle bi ıkınmada pırtlatıversek di mi?
kesinlikle canım...
İnşallah canım niyeyse fazla rahatım sanki annem doğuracak benim yerime ıkınıcam çıkacak işte modundayım:) daha önce doğum yapmayınca bana deli cesareti gelmiş galiba yaşayarak öğrenicez bakalım:)
Bizim senle aramızda 3 gün var bakalım kim önce doğuracak:)
http://............/dosyalar/haftalar/hafta38.htm
bu linkin sonuna l harfi ekle bak 38 olarak adlandırıyor.üstelik bunu yazan da kadın doğum doktoru.
hatta kendi gebelik takvimine bak,cvp yazınca altta çıkıyo ya orda da öyle yazar.
sosyal bilgiler öğretmeniyim de ben,tarih şeridini biliyosan orda 1. yüzyılın başladığı yıl yüzyıl olarak anılırken 1. yüzyıl diye anıldığından 99. yıldan sonra rakam 1.. diye devam etse de 2. yüzyıl olarak adlandırılır.aynı şekilde yaş hesabında da öyledir. 9 yaşını bitirip 10 dan gün almış bir birey 10 yaşında olarak hesaplanır...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?