Kızlar size bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim...
Bebek hareketlerinde azalma bu haftalarda normal mi, yer darlığından dolayı mı, biraz da minyon tipim var... Saat tutunca genelde on kez Hareket ediyor ama eskisi gibi aktif değil...
Zaman zaman Gebeliğin ilk haftalarındaki gibi bir yorgunluk oluyor üstümde, başımı koyduğum gibi uyuyorum, gece de zombi gibi oluyorum haliyle, uyumamak için sürekli aktif olmaya çalışıyorum, o da yoruyor... Benim gibi Yorgunluk yaşayan var mı
Bir de hastane çantasıyla ilgili. Ebelere vereceğiniz kıyafetlerin içinde patik, şapka gibi küçük parçalar da varmı, orda kaybolur mu diye endişe ettim de biraz, sonuçta takım, öyle kullanmak istiyorum....
Bir kaç tane daha vardı ama unuttum...:44:
Ayy canim ilk sorun ayni beni tanimliyor. Bebisim sanki durgun. Kimildiyor ama nazik nazik. Eskiden daha canliydi. Yarin doktora sorucam. Sana da söylerim. Ben eldiven şapka koydum cantaya. O şekilde vercem. Şapka olmazsa gelene kadar üşür basit. Yorgunluk konusunda ben ne zaman uykum gelse uyuyorum. O yüzden olabilir asiri bi yorgunluğun yok. Kendimi yormuyorum yani. Ama doğum günü bi enerji patlaması bi iyilik hali oluyomus:)
Sağol, canım...canım hareket ediyorsa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum yer darlığından olabilir.
bende de var o yorgunluk özellikle sabahları kalkmak istemiyorum. kanepeye oturdupumda hemen yan yattığım için berjere oturup bacaklarımı uzatıyorum. gün içinde bende aktif davranıyorum çok oturursan kasılırsın dedi kv m
ben çantamı daha hazırlamadım ama yıkadım ütüledim herşeyi hastane çıkışının battaniyesine koydum sardım tüm takımı içine bezini de koydum öylece verirsiniz hemşirelere dedim
Selam kızlar
34 + 5 günlüğüm bugün. Dün akşamdan beri karnım kasılıyor. Yalancı sancıdır diye gitmedim sabah doktora. Gün boyu devam edince gittim ama kendi doktoruma değil. Sancı çıktı nts de. Ama ben anlamadım. Doktor düşündüğüm kadar fazla değil sancıların dedi. Magnezyum verdi. Progestan versem mi dedi. Sonra yok durduramam 35 haftalıklıksın dedi. Ne yapmam lazım dedim. Artar mı geleyim mi devam ederse yok 1 hafta sonra gel dedi. Kendi doktorum değil diye ilgilenmek mi istemedi anlamadım :s
Selam kızlar
34 + 5 günlüğüm bugün. Dün akşamdan beri karnım kasılıyor. Yalancı sancıdır diye gitmedim sabah doktora. Gün boyu devam edince gittim ama kendi doktoruma değil. Sancı çıktı nts de. Ama ben anlamadım. Doktor düşündüğüm kadar fazla değil sancıların dedi. Magnezyum verdi. Progestan versem mi dedi. Sonra yok durduramam 35 haftalıklıksın dedi. Ne yapmam lazım dedim. Artar mı geleyim mi devam ederse yok 1 hafta sonra gel dedi. Kendi doktorum değil diye ilgilenmek mi istemedi anlamadım :s
Sağol, canım...
Ben de hazırlamadım da, bebek kıyafetlerini ütüledim, yerşleştirmesi kaldı, kendiminkiler daha hazır değil...
O zaman ben de tam takım koyayım, kaybetmezler herhalde... Penye battaniyemi de bulamıyorum, taşınırkennereye koyduysam....
bugun dr a gıttım kızlar 37 haftam doldu bugun sancı çıktı bıraz nst de ve ıdrar yolu enfeksıyonum antıbyotıkler toz antıseptıkler kullanmama ragmen katlamış artmıs gıtmış aksamdan berı dayanamadıgım agrı ve halsızlık enfeksıyonun agrısıymış hala beklıyorum kültür bakılacak şimdi tekrar ıdrar verdım..
bu arada oglusum 3100 gr olmuş boyunu sormadım suyum da hala fazla çıkıyo ama dr bebek çok ıyı beklıycez dedı bı hafta daha sevındım....
Bebek hareketlerinde azalma bu haftalarda normal mi, yer darlığından dolayı mı, biraz da minyon tipim var... Saat tutunca genelde on kez Hareket ediyor ama eskisi gibi aktif değil...
Zaman zaman Gebeliğin ilk haftalarındaki gibi bir yorgunluk oluyor üstümde, başımı koyduğum gibi uyuyorum, gece de zombi gibi oluyorum haliyle, uyumamak için sürekli aktif olmaya çalışıyorum, o da yoruyor... Benim gibi Yorgunluk yaşayan var mı
Bir de hastane çantasıyla ilgili. Ebelere vereceğiniz kıyafetlerin içinde patik, şapka gibi küçük parçalar da varmı, orda kaybolur mu diye endişe ettim de biraz, sonuçta takım, öyle kullanmak istiyorum....
Geçmiş olsu canım, allah şifalar versin... Temizliğin bitti. Şimdi bol bol dinlen, çünkü bu tür hastalıklar, vücut çok yorulunca daha çokoluyor, dinlenmeyince de geçmiyor.. İnşallah atlatırsın...
Bebeğine de maşallah, büyümüş artık, minnoş... Korkmana gerek kalmadı, sağlıklı doğumların olsun....
Maşallah canım suyun fazla olmasının ne zararı var ki ?
canım saolasın çok şükür bı de dogursak hayırlısıyla hepımız inşallah:)Maasallah oglusuna:) hem bak sabirli cikti. Bu bi hafta iyice bi dinlen enerji topla. İnsl hastaligin da geçer. Boylece az çok gününü de tamamlamis olursun.
bana da verdi tek kullanımlık antibiyotik. ama bana idrar tahlili yapılmadı. nasıl şikayetlerin oluyordu.
annelik mevzusu dönmüş
ben de aşağıdaki yazıyı buldum sizinle paylaşayım diye kopyalamıştım, muhabbetin üzerine iyi gidecek sanırım
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş. Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış. Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış. Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış. Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz. Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış. Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş. Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş. Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs) Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim. Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim. Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok. Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş. Yaşadım ki: Annelik hala zor.
Canim benimkinin hareketleri de azalsi demiyeyim ama eskiden daha buyuk hareketler yapiyordu simdi cok ufak kipirdaniyor.Kızlar size bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim...
Canım benmi göremedim yoksa kaldırıldımı acaba limangodan bi fiyatına bakam dedim ama???
merhaba annecikler...
doğumlar başlamış nerdeyse herkese hayırlı doğumlar
biz de gün aldık..21 ocak..madem sezeryan kızımız 22.02 se doğdu oğlumuz da 21.01 doğsun dedik..
tabi Rabbim daha erkek "ol" demezse...
ankara hrs de muhtemelen doğumumuz..yada akay..bu hafta netleşecek..hrs 3500 akay 3200 özel oda fiyatı bu..bi ekstra 300-500 daha ekleyin işte...doktorumuzun anlaşmalı olduğu hastaneler bunlar..pahalı ama ekibi çok iyi ilk sezeryanından çok memnun kalınca devlete razı gelmedi eşim...
ama ben yine de bi umut evde hürrem gibi doğuru veririm diye beklicem
Kizlar benimle ayni tarihli olanlar doğum moduna geçti. Ben mi çok rahatim anlamadim:)
Yarin doktor kontrolü var. Heyecanliyim. 3 hafta oldu. Belki cati kontrolü yapar. Hazirligi yaptim kendimce :)) Ama yapmasa da olur. Hic yapmasa niye yapmadi demem yani.
Bu arada bugün evi derledim topladim. Camasir az olmasına rağmen yikadim. Her ihtimali düşündüm. Belki geri bile gelmem annemlerde kalirim. Bizim hastane uzak. 1 saat mesafe. Annemlerin olduğu şehirde. Bu aksamdan gidiyoruz onun için. Kendimi iyi hissediyorum ama sanki Dr bi skinti var hemen sezeryana alalim diyecek gibi geliyor. Bakalim nasil olacak bizim hikayemiz
paşanın bebegi kac haftalıkken oldu cnaım.cok üzüldüm ya alalhım evlatlarımızla sınamasın bizi.rabbime emanetler hepsi cok dua ettim ogluma bişey olmasın diye kalbinin delik oldugunu oğrendigim gün dunya basıma yıkıldı zannettim.ama allahıma sıgındım.allahım beni evladımla sınama dedim günahlarımın bedelini evladımın üzerinden ödetme bana dedim.suan hersey normal görünüyo ama hala korkuyorum her kontrole titreye titreye gidiyorum.allahım orkideye sabır versin rabbim diger evladına uzun ömürler versin.paşayada biran önce saglıkla kucagına almayı nasip etsin..sen ne yaptın nasıl gidiyor kac haftan kaldı kızınmı olacak oğlunmu herkezden bi haberim..
bugun dr a gıttım kızlar 37 haftam doldu bugun sancı çıktı bıraz nst de ve ıdrar yolu enfeksıyonum antıbyotıkler toz antıseptıkler kullanmama ragmen katlamış artmıs gıtmış aksamdan berı dayanamadıgım agrı ve halsızlık enfeksıyonun agrısıymış hala beklıyorum kültür bakılacak şimdi tekrar ıdrar verdım..
bu arada oglusum 3100 gr olmuş boyunu sormadım suyum da hala fazla çıkıyo ama dr bebek çok ıyı beklıycez dedı bı hafta daha sevındım....
Adet agrisi gibi agrim var usutmus gibiyim galiba usuttum merakla dogum sancisi bekliyorum ama bu da degil galiba
Canım çok şükür sen atlatmışsın ben de o günleri bir görsem. Erken doğum yapmaktan çok korkuyorum, yeğenimle konuşuyorum bu akşam telefonda 'teyze doğsun artık bebiş' diyo, 8 yaşında çocuk ne bilsin erken doğumu neyim, görmek istiyo artık. Bi telaş yaptım, öyle deme kuzum iğne yaparlar bebişe şimdi gelirse falan diye, çocuk ya duası kabul olur diye korktum
Gözün aydın, darısı başımıza inşallahdoğum hikayeni bekliyoruz
amin canım inşallah hepimiz sağlıkla alırız bebişleri kucağımıza
Teşekkür ederim canım site için, bakarım bakalım oraya da.
Benim en son 32+0'daydı randevum, çalışabilir raporu için gitmiştim, 1888gr,45 cm'ydi yanlış hatırlamıyorsam. Biraz minik olcak benim kızım sanırım, pek kilolu olmical gibi de belli olmaz tabi. Haftaya pzt 23'ünde randevumuz var, ben de çok merak ediyorum ne kadar olduğunu
Bu arada beni daha hiç nst'ye bağlamadı doktorum:44:
Valla canım seni göremeyince kesin doğurdu dedimama az kalmışa benziyo gözün aydın, darısı başımıza inşallah. Bu arada benim karnım 32. haftadan beri aşağıda, hatta doktorum bile söylemişti bebeğin kafası baya aşağıda yerleşmiş diye:44: benim doğum belirtilerim arasında bu olmicak malesef, artık nişan, su diğer belirtileri gözlicez biz
Bu arada halıların çok güzel, güle güle kullan
bende de aynısı olmuştu canım ama incelme falan demedi dr kasılmam vardı dediğin gibi toplanma oluyodu.. nidilat tedavisiyle iki hafta oyaladık kızımı.. sağlıkla doğğarlar inşallah korkma ama stres yaptıkça daha çok geriliyosunKizlar Günaydın. Ben 2 gun once doktora muayeneye gittim 4 te. Nst ye baglandim düzenli agrilarim oldu. Bebek toplanio gibi oluyor ya karinda. Işte o ben de 8 10 dk de bi oluyor. Oyle olunca da Kasilmalarla nst de 90i bile gördüm. Serum verdiler. Tekrar nst ye bagladilar. Yine düzelmedi duzenli aralıklarla devam etti. Yatisin olabilir diyerek odaya aldılar. 20 dk arayla nidilat isimli 3 tane hap aldim. O bitince tekrar nst. Yine düzenli agrilar olunca hemsire izin vermedi cikmama. Bu şartlar altında yollaymam dedi. Doktor alttan muayene yaptığında Rahim duvarında incelme var biraz dedi. Sonra açılma var mi die baktılar yoktu. Dinlen tekrar nst ye gircn dediler. Gece 1de nst ye girdim. 1 saatten uzun. Normal cikti sonradan bi kaç ağrı oldu yine. Doktor Yatman lazım yine de erken doğum tehdidin var desene çıktım hastaneden gece 2 30 da. 2 nidilat verdi su saatlerde iç diye. Ama ertesi gün tüm hızıyla devam etti. Bugün tekrar nst için gitmeyi dusunuorm. Bir de aksalik bi hafta es im olmayacak yanımda. Napcam bilmiyorum. Biraz strese de gördüm. Gören doğum kapida senin diyor. Benim gibi rahim duvarında incelme olan var mi acaba
selam kasıntılar gün boyu devam ediyor da sık aralıklarla mı geliyor? kendi doktoruna tlf la ulaşma şansın yok mu? o ne demek versem mi diye bişi mi olur gerekiyorsa verilir insanın aklında soru işareti kalıyor. benim doktorum yıllık izindeyken gitmiştim farklı doktora ilgilenmedi o da benimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?