2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım doktor değiştirmeyi düşündüm ciddi ciddi ama bu haftadan sonra değiştirmeye korkuyorum. Birde doğum fiyatları gayet uçuk Fatih'te oturuyorum. Megada Doç. E gidiyorum. Hem muayenesi fazla, hem doğumu diğerlerinin iki katı hemde dediğin gibi kapıda bekliyorum. Acil gitsem araya alır mı şüpheliyim. Böyle anlatınca bak yine kafam karıştı :s değişsem mi ben doktor ya...

medipol megaya gidiyorum ben.. nagihan hanıma, gayet iyi bir doktor ilgileniyor.bu hastanede zaten hiçbi doktor akşam gelmiyor doğuma, nöbetçi kimse şansına artık.. muayene ücreti 25 tl.. bende 30. haftadan sonra doktor değiştirmek zorunda kaldım.. doktorum 3 hastane değiştirdi arada çalışmadıgı dönemlerde oldu.. ee artık onu göze alamadım yani, ben doğururken yine çalıştığı yerden ayrılabilir, çalışmıyor olabilir diye medipolde kaldım bakalım.. şimdilik hem fiyat olarak hemde doktor olarak daha iyi ve uygun bir yer bulamadığım için medipolde devam ediyorum kontrollere

ben battaniye ile ilgili soruyu cevaplayayım bi tane özdilekten aldım 30lira bu battaniye yüzde85 akrilik . böyle olmalı çünkü tüy bırakmıyor. parmağınla didiklesen eline tüy gelmiyor. birde english homedan aldım o biraz daha ince ve yine akrilik.

canım o bende de çok oluyor taş gibi kesiliyorum ama normaldir diye düşünüyorum 10 dk 4 defa olursa önemli olabilir denmişti. ama senin doktorunu beğenmedim hiç acil bişi olabilir sonuçta seni takip ediyor. ben ilk defa salı günü giricem nts ye doktoruma doğuma geleceksiniz di mi dedim elimden gelen herşeyi yapacağım doğumuna girmek için dedi bu güven veriyor insana. bende kendi hastanemdeki doktora gitmiştim umursamadı.

Ben Suna hanıma gidiyorum. Muayene 100 tl. doğumda normal 1100 sezeryan 2200 dediler.

Medipol mega canım. Bugün gittiğimde medipol vatan kliniği :s bende sürekli ne yapacağım diye düşünüyorum ama bu kadar gitmişken hastane değiştirmeye korkuyorum.

ne diyeceğimi bilemedim ama zor bir karar inş. herşey yolunda gider canım

ben de bu gititğimde gece acil bir şey gerekirse burdaki doktor arkdşlar yardımcı olacak ama gündüz ekibinde ben ve anestezi arakdaşlarımız var dedi o öyle dedikten sonra bebek aşağı iner inmez ben riske giremem direk sezeryan gününü verin derim çünkü düşünsene yüzüp kuyruguna geldik ve doktoruma çok güveniyorum ama gece suyum gelir yada ters bir şey olursa direk orda hangi doktor varsa o sezeryana alcak bu riske giremem

Canım bende nts 20 dk 6-7 tane sancı var. Ama şiddeti çok yüksek değilmiş söylediğine göre. Kağıda bakınca hepsi belli aralıklarla yani düzenli aslında ama başka bir belirti yok. Ne belimde ağrı var ne de nişan geldi. En azından nişan gelmesi lazım diye düşünüyorum. Doktorum daha çatı muayenesi bile yapmadı tetikleyebilir doğumu demişti. Geçen hafta rutin kontrole gittim 3 hafta sonraya randevu verdi.

İnşallah hepimiz için herşey yolunda gider. Doğum akşam olursa çoğumuz garip durumlarla karşılaşacağız sanırım. En azından 38. haftadan sonra doğum olsunda riskli olmasın diye dua ediyorum.

Artik tuvalete gitmekten gina geldi bi gunde en az 20 defa gidiyorum hervgittigimde de cok tuvaletim olsa bari azicik

Kızlar yatak odasına sepet beşik aldık fakat onun yatağı hiç hoşuma gitmiyor çok ince yorgan gibi yani 6 ay kadar onda yatıcak . Aranızda sepet beşik alan varmı sizinkilerin yatakları nasıl???

Kızlar yatak odasına sepet beşik aldık fakat onun yatağı hiç hoşuma gitmiyor çok ince yorgan gibi yani 6 ay kadar onda yatıcak . Aranızda sepet beşik alan varmı sizinkilerin yatakları nasıl???

bende aldım canım yatağı senin dediğin gibi pamuk alacagız annem dolduracak bi yatak.. onu koyacagız içine.. üç ay filan kullanırım sanırım sonra odasında yatagında yatırırım diye düşünüyorumm bakalım,

merhaba,

konuştuğunuz bazı şeylerle ilgili ben de yaşadıklarımızı yazmak istedim.

** kocalarla kanka olma mevzusundaki espriler süper, bayıldım :) ama biz kanka olmayı beceremedik; doktorumuz da o konuda herhangi bi uyarıda bulunmadı. hatta normal doğumu kolaylaştırıcı etkisi olduğunu okudum bazı yerlerde :) doğumlara az kalmış ama bence yine de eşlerinizi fazla ihmal etmeyin bayanlar :)

** normal doğum için yürüyüşün çok önemli olduğu zaten malum; ama bir de farkettim ki yürüyüş şu çatı ağrısı vs denen illete de çok iyi geliyor.

** herkesin çatı muayeneleri başlamış veya başlıyor anladığım kadarıyla. biz doktorumuzun asistanına sorduk, yapmıyormuş. normal doğumdan vazgeçen kadınlar oluyor dedi. zaten sezeryan olmak isteyenler için gerek yok anladığım kadarıyla, normal doğum isteyenleri de heralde son gün sancılar vs başlayınca kontrol edip olamıcaksa sezeryana alıyor. bize çok mantıklı geldi ama bilemiyorum tabi... yine de huzursuz olanlar istemeyenler falan varsa doktorundan rica edebilir bence...

** kasılmalarla ilgili olarak da, sancın vs olursa hemen beni arayın deyince ben de "ağrı eşiğim yüksek sanırım, çok ağrısız sızısız rahat geçirdim hamileliğimi,,, doğum sancısını ayırt edemem diye korkuyorum dedim". (zira bi arkadaşım hiç sancısız normal doğum yaptı, suni sancı verildiğinde bile acı çekmediğini sadece elektriklenme hissettiğini söylemişti) doktorun cevabı çok net : "o sancı size beni aratır, sancı olmasa da muhakkak ya nişan ya su gelir, mutlaka anlarsınız" dedi :)

** bebişlerin kilosu, hamilelik haftalarıyla uyumu vb konulara gelince, bizim bundan iki önceki randevumuzda bebişin kilosu 2000küsurdu. on gün sonra gittiğimizde 2400 küsura çıkmıştı. doktor on günde bu kadar alamaz, bir öncekinde küçük veya bunda büyük ölçmüş olabiliriz bunlar yaklaşık sonuçlardır dedi. sınırlar içinde kaldıktan, büyük sapmalar olmadıktan sonra fazla endişelenmemek lazım sanırım. bir de biz "pekmez gibi şeyler yesek mi, kilo alımına faydası olur mu" diye sorduk. "yok canım, şeker neticede, ne gerek var o kadar kaloriye, doğduktan sonra yedirirsiniz" diye güldü annenin fazla kilo almasına fena halde karşı kendisi. ilk aylar aşırı hızlı kilo aldığım halde korkusundan son aylarda kendime dur deyip toplamda 12 kiloyu geçmedim. yani aman da bebiş büyük doğsun falan diye kendi vücutlarımızı dağıtmasak iyi olcak gibi. 4500 kilo doğurmanın marifet sayıldığı devir kapanmış hanımlar :) artık herşeyin ortası makbul...

bir de çok sık yazamasam da sizleri takip etmek çok keyifli. umarım hepinizin birbirinden kolay, sorunsuz, sağlıklı güzel doğum hikayelerini okumak nasip olur :) bol heyecanlı, keyifli günler!

gunaydin kizlaar
saat 9 da doktorda olucaz hala yatak keyfi yapioruz oglan sabah sabah "kaburga fighting" pesinde
bakalim son kontrollerimizde nelerle karsilascaz gelince veya gelemeyince yazarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…