ıyı aksamlar kızlar,nasılsınız bakalım offf ızne ayrılmama kaldı 3 haftam:))) yanı yılbası tatılını de saymazsam 14 ıs gunum kaldı:))
haftasonu eksıklerımızı alacagız
1. bebegıme battanıye almamısım hanı su kalınlar var ya mınk denıyor sanırım hanı yetıskınlerın orttugu gıbı ondan alacagım bıldgınız bı marka var mı ıyısı olan? mesela gecen taç marka baktık sanırım vızkon mu neydı ıcerıgı onlar pamuk olmuyor mu acaba? sızlerde varsa ıcerıgıne bakar mısınız neymıs??
2.yarın yatak yorgan ve yastık da alacagım. sılıkon elyaf yastık yorgan ıle vıskolez yatak alacagım buna karar verdım nasıl sızce?
3.bakım urunlerı olarak mustela pısık onleyıcı krem ıle, mustela yenıdogan kopuk sampuan alacagım ezcaneden ama netten daha mı ucuzdur acaba ve tarıhı falan gecmıs olur mu kı netten??? baska yag falan alsam mı ya da krem losyon falan?
4. atesolcer braun termoscan kulaktan atesolcer alacagım nette 120 falandı. pahalı mı?
5. park yatak kraft dısney alacagım baska onerısı olan?
Sadece karnım kasılıyor. Taş gibi oluyor ve öyle kalıyor. Sancı yada ağrı girmediği için anlayamıyorum :s kendi doktorum cep numarasını vermedi. Normal zamanda da sadece saat 3 le 4 arasında cevap veriyor oda asistanı. Başka zamanda telefonu açmıyor. Zaten mesai saati dışında doğuma da gelmiyor :s acil gittiğim doktorda poliklinik yani aslında Uyuzluk yapacak bir durum yok çünkü zaten doğum şansı yok. Üstelik ikiside medipol.
o ne kadar saçma bir şey ya ben acil bir şey gerektiğinde ne yapacağım çok üzüldüm hangi medipol bu?
cage ne kadar az kalmıs oyle canım yaa:)heyecanlandım yaa bız de o gunlerı gorecek mıyız acaba
canım aldıklarımdan cevap veriyim kendimce
english home dan aldım dediğin battaniyeyi ben ama etiketi kestiğim için ne yazıyor bilmiyorum
braun kulaktan ateş ölçer aldım 110 tl sanırım kutusu yanında 40 tane lensi var hello babyden adlım
bakım ürünü olarak mustela konak önleyici şampuan mustela pişik önleyici krem ve mustela bady losyon aldım
yağ almadım çünkü bady losyon işe yarar dedi kullanan anne arkadaşlarım ecz. e bebek ve interneti karşılaştırdım çok fark etmiyordu mustelanın fiyatı sanırım 4 5 lira fark ediyordu ben de e bebekten aldım geçen gün internetten bir de gelmesini beklemiyim dedim
yastık yorgan almadım çnk yastıkta yatmıyor 1 yaşa kadar yorgan da evim çok sıcak gerek yok diye almadım
park yatakta almadım onun yerine ahşap minik beşiklerden aldım
benden bu kadar :) umarım yardımcı olmuşumdur
İnsallah gorucez canim benim aralik anneleri topigi aralik baslar baslamaz pitir pitir dogurdu sizlerde ocagin ilk haftalarinda baslarsiniz yeniyil bebislerini dunyaya getirmeye ben aralik sonu olsun diye heyecanlaniyorummmm
Medipol mega canım. Bugün gittiğimde medipol vatan kliniği :s bende sürekli ne yapacağım diye düşünüyorum ama bu kadar gitmişken hastane değiştirmeye korkuyorum.
Canım neden memnun değilsin hastanenden ilgisizlik filanmı var
idrar yaparken yanma akıntıda artış kasıklarda agrı.. dün gece kasıklarımdakı agrı oyle arttı kı adet olacakgıbı ve kemıklerım battı resmen enfeksıyon çook artmış lökosıt 70 gıbıydı 159 cıktı şimdi ilaç kullanndıgım halde bu hale geldı hemtek kullanımlık hemde normal antıbıyotık hap kullandım faydası olmamış...
gozun aydin canim hersey yoluna giriyo kilosu da iyi masallah.idrar kulturu gecen hafta bende verdim.sag bobregim kotuydu.kulturde bisey cikmayinca ilac vermedi.bazen agri giriyo.sanirim bebek ayagini dayiyo anlayamadikbugun dr a gıttım kızlar 37 haftam doldu bugun sancı çıktı bıraz nst de ve ıdrar yolu enfeksıyonum antıbyotıkler toz antıseptıkler kullanmama ragmen katlamış artmıs gıtmış aksamdan berı dayanamadıgım agrı ve halsızlık enfeksıyonun agrısıymış hala beklıyorum kültür bakılacak şimdi tekrar ıdrar verdım..
bu arada oglusum 3100 gr olmuş boyunu sormadım suyum da hala fazla çıkıyo ama dr bebek çok ıyı beklıycez dedı bı hafta daha sevındım....
bebek doguma yakin hem yer darligindan hem kanala girdiginden hareketi azalirmis canim.bende cok yorgunum aksam gozlerim kapaniyo ve hemen yoruluyorum.Kızlar size bir kaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim...
Bebek hareketlerinde azalma bu haftalarda normal mi, yer darlığından dolayı mı, biraz da minyon tipim var... Saat tutunca genelde on kez Hareket ediyor ama eskisi gibi aktif değil...
Zaman zaman Gebeliğin ilk haftalarındaki gibi bir yorgunluk oluyor üstümde, başımı koyduğum gibi uyuyorum, gece de zombi gibi oluyorum haliyle, uyumamak için sürekli aktif olmaya çalışıyorum, o da yoruyor... Benim gibi Yorgunluk yaşayan var mı
Bir de hastane çantasıyla ilgili. Ebelere vereceğiniz kıyafetlerin içinde patik, şapka gibi küçük parçalar da varmı, orda kaybolur mu diye endişe ettim de biraz, sonuçta takım, öyle kullanmak istiyorum....
Bir kaç tane daha vardı ama unuttum...:44:
aa oylemi ya amin diyelim o zamanCanım evim şahanede kadın daha 7 haftalık hamileydi. inşallah Allah tamamına erdirir. hepimizin yavrusunu sağ salim kucağına aldırır..
eneee hayallerim buydu iste.ama o biraz erken dogurmus.insallah cok kolay hikayelerimiz olurGecen ay bakicimin gelini dogum yapti aslinda tahmini dogum gunu 9-12 aralikti kiz 12 kasimda esiyle cati muayenesine gidiyor muayene sirasinda 7 cm acikligi oldugu ortaya cikiyor hic farketmemis ve ilk bebegi daha sonra doktor eve gondermemis ve 2 saat sonrada dogum gerceklesmis 36+2 de yanlarinda hic bir sey olmadan hazirliksiz bebegi 2500 dogdu
dogum yaptımı biliyomusunuz
Canım muayene sırasında ilgisizlik yok. Ama sonrasında doktora ulaşma imkanın yok. Cep numarasını vermedi. Versede doğuma Yada acil bir durumda gelmiyor. Normal zamanda da hastaneden arayınca sadece saat 15.00-16.00 saatleri arasında asistanı cevap veriyor. Ben sorup sizi arayayım diyor. Ertesi gün bile arayabiliyor. Acil olsa beklemekten meraktan ölürsün.
Canım muayene sırasında ilgisizlik yok. Ama sonrasında doktora ulaşma imkanın yok. Cep numarasını vermedi. Versede doğuma Yada acil bir durumda gelmiyor. Normal zamanda da hastaneden arayınca sadece saat 15.00-16.00 saatleri arasında asistanı cevap veriyor. Ben sorup sizi arayayım diyor. Ertesi gün bile arayabiliyor. Acil olsa beklemekten meraktan ölürsün.
annelik mevzusu dönmüş
ben de aşağıdaki yazıyı buldum sizinle paylaşayım diye kopyalamıştım, muhabbetin üzerine iyi gidecek sanırım
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş. Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış. Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış. Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış. Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz. Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış. Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş. Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş. Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs) Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim. Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim. Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok. Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş. Yaşadım ki: Annelik hala zor.
heeyyy canlar kv geldi.müjdeee
ıyı aksamlar kızlar,nasılsınız bakalım offf ızne ayrılmama kaldı 3 haftam:))) yanı yılbası tatılını de saymazsam 14 ıs gunum kaldı:))
haftasonu eksıklerımızı alacagız
1. bebegıme battanıye almamısım hanı su kalınlar var ya mınk denıyor sanırım hanı yetıskınlerın orttugu gıbı ondan alacagım bıldgınız bı marka var mı ıyısı olan? mesela gecen taç marka baktık sanırım vızkon mu neydı ıcerıgı onlar pamuk olmuyor mu acaba? sızlerde varsa ıcerıgıne bakar mısınız neymıs??
2.yarın yatak yorgan ve yastık da alacagım. sılıkon elyaf yastık yorgan ıle vıskolez yatak alacagım buna karar verdım nasıl sızce?
3.bakım urunlerı olarak mustela pısık onleyıcı krem ıle, mustela yenıdogan kopuk sampuan alacagım ezcaneden ama netten daha mı ucuzdur acaba ve tarıhı falan gecmıs olur mu kı netten??? baska yag falan alsam mı ya da krem losyon falan?
4. atesolcer braun termoscan kulaktan atesolcer alacagım nette 120 falandı. pahalı mı?
5. park yatak kraft dısney alacagım baska onerısı olan?
heeyyy canlar kv geldi.müjdeee
e gozun aydinmi desem allah kurtarsin mi desem
Gözün aydınmı desem karardınmı desem bilemedim
gelir gelmez haşadım çıktı böyle bişey olamaz...yorgunluktan ölebilirim...yemek yap topla çay servisi havlusu yatağı derkennn...omeserma pert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?