2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım ben bi kutu hazırlamayı düşünüyorum içine çikolata türk kahvesi falan koymak istiyorum böyle yemelik düşündüm :)
aslında hangi parfümü kullandığımı bilsem parfüm alırdım ama risk şimdi çikolata iyidir tatlı yiyelim tatlı konuşalım misali :)

Eki Görüntüle 907624 3.650 gr 50 cm olarak dünyaya merhaba dedik :))

ayyy maşallah allahım ne güzel bir şey analı babalı büyüsün canım geçmiş olsun

Kızlar sonunda kızımıza isim bulduk

Asel

Cennetteki bal ırmağı

Sizce nasıl

ismiyle yaşasın çok güzel bir isim

günaydın kızlar ben doğum yaptım çok zor bi doğum oldu.bebeğim 3700 gr doğdu sezeryanla.buraya girince ağlamak geldi içimden.daha yeni çıktım hastaneden biraz daha iyi olunca ayrıntıları yazarım

gözün aydın canım analı babalı büyüsün ve geçmiş olsun uygun olduğunda detayları bekliyoruz :)

allah analı babalı büyütsün oğluşuna kavuştun ne güzel allah ayırmasın hiç:)

canım hayırlı olsun ben de spinal yapıcam çevremdeki tüm arkadaşlarımda spinal yaptı sadece 1 tanesi şiddetli baş ağrısı yaşadı diğer kimsede bir problem olmadı

canım o tamamen şans ve anestezi hekimiyle spinalde kullancakları iğneyle ilgili
epiduralde sadece aparat bir gün daha sende kalıyor ağrın oldukça basıyorsun ama benim doktorum epidurali biz normal için anneye yardımcı olarak kullanıyoruz spinali de direk sezeryan için kullanıyoruz dedi

Allah analı babalı büyütsün canım sağlıklı sıhhatli olsun bebişin

izinler bitipte işe dönünce bebişlerinize kim bakacak?? ben şimdiden bu konuyuda düşünmeye başladım. annem başka şehirde kv, görümce bakmam diyo.. mecbur bakıcı bulcaz, bulcaz da nasıl olacak bilmiyorum

canım sinirlenmemek elde değil laf arıyor dedikodu için anlaşılan. güzel kızını üzmemek için sende üzülmemeye çalış. eşin için de kötü dşünme sen belki söylüyordur da anlamıyordur. benim eşim sürekli konuşup kızyor annesiyle yine de değişen birşey yok.

Canim sola yatmak en sagliklisi ben gun icinde sola yatiyorum ayagimin arasina yastık alip bebege oksijen ve besin daa iyi gidiomus aylardir hic sırtüstü yatmadim kordon dolanmasina sebep oluomus gecede aliskanli maalesef saga yatiyorum ama previa icin kesinlikle ayagi yukarda tutmak lazimmis yani ya bacak arana ya ayaginin altina yastik gerek
Sagdan sola donerken banada oluo bebis ordan oraya Dusuoagirlastilar iyice normal yani

ben yatamıyorum srekli sola. acayip nefes darlığı çekiyorum başımın altına iki yastık koyup bi sol bi sağ dönüp duruyorum canım.

doğru diyosun sağlıklı ama benim için eziyet oluyor belli bir süreden sonra.. sırtustu yatmanın kordon dolanmasına sebep oldugunu ilk defa duydum, hiç bilmiyodum. buna da canım sıkıldı bak şimdi sırt üstü de yatamam stres yaparım. previadan sebep te yastığa alışmaya çalışıyorum bir umut yukarı çıkar belki plasentamız, herşey yolunda gider bende kolaycacık normal doğum yaparım. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin bende dahil.

bugun de hamileyim canim
igneyi 37+3 te doktor birak dedi canim.ondan bikac hafta oncede coraspini biraktik.sen ne zaman birakcan doktor bisey dedimi

Yok canım yaa iğneyle ilgili henüz bişey konuşmadık. 37. hafta çok erken geldi şimdi gözüme:26: Bazılarına doğuma 2-3 gün kala bıraktırıyorlarmış. 2 ocak da kontrolüm var, o zaman bir konuşayım bakalım. Ben hala iğne corasprin ve 10 gün de bir progynex yaptırmaya devam....
Kız doğursana artık. Dün eşim sordu arkadaşın hala doğurmadı mı diye.... Senin oğlan baktı hava soğuk, ohh sıcağı bırakıp çıkmayayım diyor herhalde..

Canim bana sirt ustu yatmamam gerektigini dr soyledi ozellikle32den itibaeen oyle uyumamak gerekiomus ben hic yatmadim ilk 3 ay haricinde Ben iki yastik basima bir yastik belime bir yastik bacak arama koyup oyle uyuyabiliyorum tabi oyle bile uykumu alamiyorumdan kötü den hallice işte bi doguraydik sagasalim kus gibi olucaz insallah

malesef çatlak oldu. kremde kullandım göbek deliğimin etrafında oldu göbek deliğim dışarı fırladı zaten. sezeryan olmam gerekirse doktorum içeriden göbek deliğine bakıcam fıtık falan olmasın dedi. eşim olacak o kadar baksana nasıl oldu göbeğin ne kadar esnedi yapacak birşey yok diyor. çok belli değil üzülme diye teselli ediyor.

kızlar bacaklarınız şişti mi? tuzlu yemiyorum sayılır ama şişti.dün akşam canım mısır çektı tuzsuz yaptım onu da hiç sevmedim ya ben bol tuzlu seviyommm

şişlik var canım hele ayak bileklerimde halk ekmekten tuzsuz ekmek aldık zor ama yemeye çalışıyorum.

benim kv üst katta olduğu için bakarım diyor ben hamileyken en ufak bi yararını görmedim yine gitti zaten kaynımı bana bıraktı yazlıkta şuan. komşulara diyor hep beraber bakarız gelip alır gezdirirsiniz ben çıldırıyorum. inşallah o zamana bir ev alır gideriz de diye dua ediyorum.

bebek ortalık malı olacak elden ele senin kayınvalideye göre.. kadın dediğini yapmış seni bırakmış bakıcı olarak bak oğluna.. bir an önce evinizi alıp çıkarsınız sizde inşallah.. öyle dipdibe sıkış tepiş yaşamak ta hiç iç açıcı diil. ayyy biz bide beraber oturacaktık.Allah korusun, düşman başına :) sizin hizmetçinizmiyim ben diyor mesela benim kv.. :) artık gülüyorum bazı şeylerine canımı bile sıkmaya değmez .. bizden uzak......

Son düzenleme:

he benımkıde cok yaptı ogluma oyle daha dogrusu yapmaya calıstı ama ızın vermedım calışmadıgıma göre bebegımı gezdırırımde herseyınıde ben yaparım dedım ve ellerıne bırakmadım ıkı ev arasında buyuyen çocugu herkes ayrı terbıye etmeye kakıyo ben oglumu tek basına asla yollamıyorum babaanneye aynı mahalledeyız gecen hafta bı yerden gelıyoruz onların kapının önune geldık oğlum bebek arabasında üstü kapalı duruyodu hadı görüşürüz dedım tamam dedı arabayı actı ve oğluuum yavruuumben gıdıyorum dedene gıdıyorum dıye gel öpim senı dıyo bnmkı mızırdanmaya basladı bnde gelıcem dıye tam annen ızın vermıyo falan dıyodu bnde dedım oglum baban beklıyo foruma gıdıcez hadı annem yalnız basına annesız gıdılmez dıye ve aksam foruma götürdüm oğlumu yalancı cıkmayım dıye.. her zamanda yapamam kı evde bişiler öğretıyorum oraya gıttımı hersey tepetaklak oluyo bnde artık sadece bnmle gıtmesıne ızın verıyorum elimden geldıgınce yollamıycam yalnız...

burda kalırsak öyle gibi görünüyor. iyi ki beraber oturmamışsınız bize kendine güvenen kiraya çıksın biz evi veriyoruz kesinlikle destek olmayız demişti ( o zaman ben part tıme çalışıyordum eşim de şuanki kadar kazanmıyordu biliyordu gidemeyeceğimiz) şimdi diyor ki abin burda oturmak istemiyor oğlumuzu atacak halimiz yok tabi ki destek çıkacağız. benimkinin sıkıntısı kaynıma çok dşkün. benim eşim küçük olan bi kere bizde sofradayız küçük kuzum küçük kuzum diye abisini seviyor kp dedi ki o büyük olan yok benim küçük kuzum o dedi eşim de dedi ki niye ben üvey evlat mıyım ehh öyle gibi bişeysin dedi (benim ki üniv. için şehir dışına çıkmış hep yanında olmadığı için öyle gibiymiş.) kıyamam ne üzülmüştüm yeni de evliyim o zaman. kendi de diyor ikinciye hamileyken sevmem ben onu oğluma kuma geliyor diye düşündüm ama evlat işte seviiyor diyor. Eşimi çektim konuştum bi kere dayanamıyorum bu nasıl bişi dedim ben alıştım sen üzülme şartlar el verdiğinde gideceğiz zaten dedi.

en güzeli evde olduğum sürece bende bırakmam ona ücretsiz izni de kullanıp döbneceğim ama işe.

Ne boş muhabbetler yapıyolar ya ayrımcılıkda neymiş halbuki kendileri kaybeder boşver böyle davrandıkları daha iyi eşin çok anacı babacı olmaz en azından

oha yaniii .. gözüne bakarakta söylenmezki böyle şeyler, büyük konuşmayayımda annem babam bana böyle konuşsa yüzlerine bakmam heralde.. insan çocuklarını nasıl ayırteder... benim kv de tek oğlu olmasına rağmen düşkün diil hiç eşime ama noldu, kendi kaybetti oğlunu.. herkes ne yaparsa kendine yapar.

en güzelini yapmışsın valla, tavrını koymak en iyisi... bende mümkün mertebe kv ile tek bırakmak istemem, verdiğim terbiyeyi alt üst eder kesin, hem zaten bebeklere küfür öğretmeyide çok seviyomuş, hiç hoşlanmadığım şeyler benimde küfürlü konuşmalar.

Stres yapma be canım, istesen de çok sırt üstü yatamazsın zaten, azıcık yatmakdan hemen bir şey olmaz...

Ben sağ sol, ayak ucu baş ucu, her şekilde yatıyorum, üç yastığım var zaten gece boyu onlarla boğuşuyorum... Benim bu konudaki felsefem, ben rahatsam bebek de daha rahat olur, kendimi kasıp sürekli sola yatmaya çalışsam, zaten kalitesiz olan uykum hepten yok olur, gün boyu vücut ağrısıyla dolaşırım, e bu durumdan bebek daha çok etkilenir...

Tabi, bunlar tamamen benim görüşüm...Bazen de çokmu rahat bir anneyim diye düşünmüyor değilim doğrusu...

Ama dinlenirken genelde hep sola yatmaya çalışıyorum....

Ne boş muhabbetler yapıyolar ya ayrımcılıkda neymiş halbuki kendileri kaybeder boşver böyle davrandıkları daha iyi eşin çok anacı babacı olmaz en azından

öyle canım çok şükür herşeyin farkında eşimi götürüp takımının formasını aldım bi hevesle hediye. eve geldik selma bana forma aldı dedi bi heves açtı gösterdi kv tepki şu abine de alsaydınız ben parasını verirdim. ne zaman dışarı çıksak abini de götürün diyor. en son alışverişe gideceğiz birşey istiyor musunuz diye sordu abini de alın dedi eşim de kızdı ben erkek arkadaşımla çıkmıyorum eşimle çıkıyorum bu kadın hamile belki kendine özel birşey alacak belki bir planımız var heryere abimi nasıl götüreyim dedi. benimki hep söylüyor öyle alttan almıyor da söyle söyle boş canım ya. ertesi gün yine aynı muhabbetler dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…