Arkadaşlar bişi sorcam ; eskiden kadındoğumculara hediye alınırdı doğumdan sonra bıçak parasıda demiyeyim de minnettarlık amaçlı durumun elverdiğince . Hala devam ediyormu bu durum yada şöyle sorıyım doğum doktorunuza bi hediye almayı düşünüyormusunuz?
Eki Görüntüle 907624 3.650 gr 50 cm olarak dünyaya merhaba dedik :))
Kızlar sonunda kızımıza isim bulduk
Asel
Cennetteki bal ırmağı
Sizce nasıl
günaydın kızlar ben doğum yaptım çok zor bi doğum oldu.bebeğim 3700 gr doğdu sezeryanla.buraya girince ağlamak geldi içimden.daha yeni çıktım hastaneden biraz daha iyi olunca ayrıntıları yazarım
2 haftadir hastanede yatiyordum.24 aralik aksami sancilarim basladi.yemdk yedigim icin spinal anestezi yle acil ameliyata aldilar.yznimda kimse de yoktu.sonda takilana kadar kardesim gorumcemler geldiler.yarim saat jcinde alele acele ameliyata aldilar.25 aralik 00 20 de oglumun ilk viyaklamasini duydum.36+5 gunluk.3250 gr 51 cm.kucucuk bisey.esim annem ve cocugumda ancak gece 3 de yanimizda olabildiler baska sehirde olduklari icin.allaha sukur ikimizde saglikli ve mutluyuz
Kızlar merhaba öncelikle doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum Allah sağlıkla,huzurla,bereketle büyütmeyi nasip etsin bebişlerinizi darısı başımıza ....Bize dün doktorumuz kesinlikle normal doğum yasak sende bebekde tehlikeye girersiniz kurtaramayız dedi.Plesanta previa marjinalim o yüzden spinal sezeryan önerdi şimdi onu araştırıyorum kötü bir yoruma rastlamadım herkes çok memnun siz neler düşünüyorsunuz spinal olacak olan varmı aranızda?
Kendim yaşamadım ama iki ablam da spinal mi, epidural mi tam ayrımını bilmiyorum, ondan oldular... Baş ağrısı felan olmadı onlarda...
Bir de normalde migreni olan (ki migreni olanlarda baş ağrısı riski artıyormuş)bir arkadaşım yazın spinal oldu, onun da baş boyun ağrısı olmadı.. Ama bilemiyorum tabii ki bünyeden bünyeye değişir mi?
2 haftadir hastanede yatiyordum.24 aralik aksami sancilarim basladi.yemdk yedigim icin spinal anestezi yle acil ameliyata aldilar.yznimda kimse de yoktu.sonda takilana kadar kardesim gorumcemler geldiler.yarim saat jcinde alele acele ameliyata aldilar.25 aralik 00 20 de oglumun ilk viyaklamasini duydum.36+5 gunluk.3250 gr 51 cm.kucucuk bisey.esim annem ve cocugumda ancak gece 3 de yanimizda olabildiler baska sehirde olduklari icin.allaha sukur ikimizde saglikli ve mutluyuz
bugün temizlik günüü...kadın yardım için gelmiş sözde daha çok iş çıkarıyo bana...salona yer yatağı kurdu.kıyafetleri koltukların üzerinde yerlerde geziyo.doğumda birileri gelcek ben nereye alcam onları???
kış boyu bende kalcakmış...bi de sabah kalkmış kapının önünden geçiyo gibi yapıyo ama bizi dinliyo aslındda..ben de yedim...saygısız...kaç kere yakaladım.hep ya telefonda konuşurken ya eşimle odamızdayken bizim odanın önünde.ki odamız koridorun en sonunda gideceği başka yer yok..terbiyesiz.sinirden ağladım ağlıycam..delircem yaaaaa.....eşimden bazen nefret ediyorum...ne kadar anlayışsız olabiliyor....
ya kızlar siz geceleri sürekli sola mı yatıyorsunuz? dün gece bacagımın arasına kırlent koyup sola yatmayı denedim, şimdiye kadar hiç bacaklarımın arasına yastık vs koymamıştım. ama bir süre sonra sol yanım acayip ağrıdı, göğüs kafesimin en alt kemiği resmen batıyodu ve sanırımbebekte oraya dogru kaymıştı, çok canım yandı dönerken bile bebeğin sağa doğru kaydıgını hissettim, biraz sağa biraz sırtüstü biraz sola döne döne sabah oldu işte.. oturarak mı uyusam acaba diye düşünmedim değil yani.. siz sürekli sol tarafta uyuyabiliyormusunuz???
ya kızlar siz geceleri sürekli sola mı yatıyorsunuz? dün gece bacagımın arasına kırlent koyup sola yatmayı denedim, şimdiye kadar hiç bacaklarımın arasına yastık vs koymamıştım. ama bir süre sonra sol yanım acayip ağrıdı, göğüs kafesimin en alt kemiği resmen batıyodu ve sanırımbebekte oraya dogru kaymıştı, çok canım yandı dönerken bile bebeğin sağa doğru kaydıgını hissettim, biraz sağa biraz sırtüstü biraz sola döne döne sabah oldu işte.. oturarak mı uyusam acaba diye düşünmedim değil yani.. siz sürekli sol tarafta uyuyabiliyormusunuz???
Canim sola yatmak en sagliklisi ben gun icinde sola yatiyorum ayagimin arasina yastık alip bebege oksijen ve besin daa iyi gidiomus aylardir hic sırtüstü yatmadim kordon dolanmasina sebep oluomus gecede aliskanli maalesef saga yatiyorum ama previa icin kesinlikle ayagi yukarda tutmak lazimmis yani ya bacak arana ya ayaginin altina yastik gerek
Sagdan sola donerken banada oluo bebis ordan oraya Dusuoagirlastilar iyice normal yani
bugun de hamileyim canim
igneyi 37+3 te doktor birak dedi canim.ondan bikac hafta oncede coraspini biraktik.sen ne zaman birakcan doktor bisey dedimi
doğru diyosun sağlıklı ama benim için eziyet oluyor belli bir süreden sonra.. sırtustu yatmanın kordon dolanmasına sebep oldugunu ilk defa duydum, hiç bilmiyodum. buna da canım sıkıldı bak şimdi sırt üstü de yatamam stres yaparım. previadan sebep te yastığa alışmaya çalışıyorum bir umut yukarı çıkar belki plasentamız, herşey yolunda gider bende kolaycacık normal doğum yaparım. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin bende dahil.
Kızlarrr bısy sorcmm sızınde catlaklarınız warmı ? eşinız bu durum hakkında bısy dıyomu? benım esım bısy demıo ama ben cok rhatsz oluyorum şölee göbişimi acıp sewemıyorum kızımıgelıo esım sewmek ıcın hemen caktrmadan kapamaya caısıyorum
kızlar bacaklarınız şişti mi? tuzlu yemiyorum sayılır ama şişti.dün akşam canım mısır çektı tuzsuz yaptım onu da hiç sevmedim ya ben bol tuzlu seviyommm
izinler bitipte işe dönünce bebişlerinize kim bakacak?? ben şimdiden bu konuyuda düşünmeye başladım. annem başka şehirde kv, görümce bakmam diyo.. mecbur bakıcı bulcaz, bulcaz da nasıl olacak bilmiyorum
şişlik var canım hele ayak bileklerimde halk ekmekten tuzsuz ekmek aldık zor ama yemeye çalışıyorum.
benim kv üst katta olduğu için bakarım diyor ben hamileyken en ufak bi yararını görmedim yine gitti zaten kaynımı bana bıraktı yazlıkta şuan. komşulara diyor hep beraber bakarız gelip alır gezdirirsiniz ben çıldırıyorum. inşallah o zamana bir ev alır gideriz de diye dua ediyorum.
bebek ortalık malı olacak elden ele senin kayınvalideye göre.. kadın dediğini yapmış seni bırakmış bakıcı olarak bak oğluna.. bir an önce evinizi alıp çıkarsınız sizde inşallah.. öyle dipdibe sıkış tepiş yaşamak ta hiç iç açıcı diil. ayyy biz bide beraber oturacaktık.Allah korusun, düşman başına :) sizin hizmetçinizmiyim ben diyor mesela benim kv.. :) artık gülüyorum bazı şeylerine canımı bile sıkmaya değmez .. bizden uzak......
bebek ortalık malı olacak elden ele senin kayınvalideye göre.. kadın dediğini yapmış seni bırakmış bakıcı olarak bak oğluna.. bir an önce evinizi alıp çıkarsınız sizde inşallah.. öyle dipdibe sıkış tepiş yaşamak ta hiç iç açıcı diil. ayyy biz bide beraber oturacaktık.Allah korusun, düşman başına :) sizin hizmetçinizmiyim ben diyor mesela benim kv.. :) artık gülüyorum bazı şeylerine canımı bile sıkmaya değmez .. bizden uzak......
he benımkıde cok yaptı ogluma oyle daha dogrusu yapmaya calıstı ama ızın vermedım calışmadıgıma göre bebegımı gezdırırımde herseyınıde ben yaparım dedım ve ellerıne bırakmadım ıkı ev arasında buyuyen çocugu herkes ayrı terbıye etmeye kakıyo ben oglumu tek basına asla yollamıyorum babaanneye aynı mahalledeyız gecen hafta bı yerden gelıyoruz onların kapının önune geldık oğlum bebek arabasında üstü kapalı duruyodu hadı görüşürüz dedım tamam dedı arabayı actı ve oğluuum yavruuumben gıdıyorum dedene gıdıyorum dıye gel öpim senı dıyo bnmkı mızırdanmaya basladı bnde gelıcem dıye tam annen ızın vermıyo falan dıyodu bnde dedım oglum baban beklıyo foruma gıdıcez hadı annem yalnız basına annesız gıdılmez dıye ve aksam foruma götürdüm oğlumu yalancı cıkmayım dıye.. her zamanda yapamam kı evde bişiler öğretıyorum oraya gıttımı hersey tepetaklak oluyo bnde artık sadece bnmle gıtmesıne ızın verıyorum elimden geldıgınce yollamıycam yalnız...
burda kalırsak öyle gibi görünüyor. iyi ki beraber oturmamışsınız bize kendine güvenen kiraya çıksın biz evi veriyoruz kesinlikle destek olmayız demişti ( o zaman ben part tıme çalışıyordum eşim de şuanki kadar kazanmıyordu biliyordu gidemeyeceğimiz) şimdi diyor ki abin burda oturmak istemiyor oğlumuzu atacak halimiz yok tabi ki destek çıkacağız. benimkinin sıkıntısı kaynıma çok dşkün. benim eşim küçük olan bi kere bizde sofradayız küçük kuzum küçük kuzum diye abisini seviyor kp dedi ki o büyük olan yok benim küçük kuzum o dedi eşim de dedi ki niye ben üvey evlat mıyım ehh öyle gibi bişeysin dedi (benim ki üniv. için şehir dışına çıkmış hep yanında olmadığı için öyle gibiymiş.) kıyamam ne üzülmüştüm yeni de evliyim o zaman. kendi de diyor ikinciye hamileyken sevmem ben onu oğluma kuma geliyor diye düşündüm ama evlat işte seviiyor diyor. Eşimi çektim konuştum bi kere dayanamıyorum bu nasıl bişi dedim ben alıştım sen üzülme şartlar el verdiğinde gideceğiz zaten dedi.
burda kalırsak öyle gibi görünüyor. iyi ki beraber oturmamışsınız bize kendine güvenen kiraya çıksın biz evi veriyoruz kesinlikle destek olmayız demişti ( o zaman ben part tıme çalışıyordum eşim de şuanki kadar kazanmıyordu biliyordu gidemeyeceğimiz) şimdi diyor ki abin burda oturmak istemiyor oğlumuzu atacak halimiz yok tabi ki destek çıkacağız. benimkinin sıkıntısı kaynıma çok dşkün. benim eşim küçük olan bi kere bizde sofradayız küçük kuzum küçük kuzum diye abisini seviyor kp dedi ki o büyük olan yok benim küçük kuzum o dedi eşim de dedi ki niye ben üvey evlat mıyım ehh öyle gibi bişeysin dedi (benim ki üniv. için şehir dışına çıkmış hep yanında olmadığı için öyle gibiymiş.) kıyamam ne üzülmüştüm yeni de evliyim o zaman. kendi de diyor ikinciye hamileyken sevmem ben onu oğluma kuma geliyor diye düşündüm ama evlat işte seviiyor diyor. Eşimi çektim konuştum bi kere dayanamıyorum bu nasıl bişi dedim ben alıştım sen üzülme şartlar el verdiğinde gideceğiz zaten dedi.
he benımkıde cok yaptı ogluma oyle daha dogrusu yapmaya calıstı ama ızın vermedım calışmadıgıma göre bebegımı gezdırırımde herseyınıde ben yaparım dedım ve ellerıne bırakmadım ıkı ev arasında buyuyen çocugu herkes ayrı terbıye etmeye kakıyo ben oglumu tek basına asla yollamıyorum babaanneye aynı mahalledeyız gecen hafta bı yerden gelıyoruz onların kapının önune geldık oğlum bebek arabasında üstü kapalı duruyodu hadı görüşürüz dedım tamam dedı arabayı actı ve oğluuum yavruuumben gıdıyorum dedene gıdıyorum dıye gel öpim senı dıyo bnmkı mızırdanmaya basladı bnde gelıcem dıye tam annen ızın vermıyo falan dıyodu bnde dedım oglum baban beklıyo foruma gıdıcez hadı annem yalnız basına annesız gıdılmez dıye ve aksam foruma götürdüm oğlumu yalancı cıkmayım dıye.. her zamanda yapamam kı evde bişiler öğretıyorum oraya gıttımı hersey tepetaklak oluyo bnde artık sadece bnmle gıtmesıne ızın verıyorum elimden geldıgınce yollamıycam yalnız...
doğru diyosun sağlıklı ama benim için eziyet oluyor belli bir süreden sonra.. sırtustu yatmanın kordon dolanmasına sebep oldugunu ilk defa duydum, hiç bilmiyodum. buna da canım sıkıldı bak şimdi sırt üstü de yatamam stres yaparım. previadan sebep te yastığa alışmaya çalışıyorum bir umut yukarı çıkar belki plasentamız, herşey yolunda gider bende kolaycacık normal doğum yaparım. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin bende dahil.
Ne boş muhabbetler yapıyolar ya ayrımcılıkda neymiş halbuki kendileri kaybeder boşver böyle davrandıkları daha iyi eşin çok anacı babacı olmaz en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?