anladım canım pekı ne zaman sezeryan olacaksın
Allah yardıcın olsun canım, önemli olana bebeğinin sağlığı, kiloyu dışarda daha çabuk alıyorlar, hiç üzülme, rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....
Gun yaklasinca zaten kac zamandir bir belirti gelsin bisey olsun diye beklerken nisanla karsilasinca tedirgin oldum.Sancilari beklicem artik hayirlisiyla kavusalim yavrularimiza. Bende sicak banyo yapip uzanayim biraz. Cok sagolasin canim dediklerinden biri olursa hoop hastaneye artikin... Dr. hayatta ulasamazsin maalesef burdaSelam Sincaph,
Umarım daha iyisindir, benim gecen hafta bugun geldi o sumuksu yogun kahverengi sey, evet nisandı. Ondan beri ara ara geliyor ama dogumum yok :) bu pzartesi gittigimde 1 cm acıklık vardı , bugun tekrar gittim hala 1 cm acıklık var. Artma olmamıs.
Simdi dikkat etmen gereken nokta sunlar:
- Agrın artarsa ve artık duzenli aralıklarla gelirse hemen doktoruna git/ara
- Kanaman olursa ara ama sumuksu seyden bahsetmiyoruz, bildigin kanama.
-Suyun gelirse doktorununu ara / git
Canın ne kadar tatlı olmasa da agrıyı bilmemen imkansız, bende biraz direncliyimdir, doctor direncin sokmeyecek o agrına dedi. Bence su anda biraz yat dinlen ve semptomları takip et.
sevgiler
doktorum sağlıklı gayet hareketli dedi ama işte insan üzülüyor yetemedim kızıma demek ki ne bileyim ya kafam çok karıştı inan.
Ne demek yetememek canım, at böyle düşünceleri zihninden, bizim elimizde ne var ki, rabbim belirliyor bebeklerimizin geliş zamanlarını, hepsi O'na emanet... Demek ki böylesi hayırlıymış... Hem bak sağlıklıymış, çok şükür....
Çok şükür bu günleri gördük, bir de sağlıkla alalım kucağımıza, allahım, her isteyen kadına nasip etsin...
doktorum sağlıklı gayet hareketli dedi ama işte insan üzülüyor yetemedim kızıma demek ki ne bileyim ya kafam çok karıştı inan.
Gecen ay 2200 kg'lik bir bebek dogurdu arkadasım, 30 gun icinde 3 kilo oldu bebiş. Allah saglıklı-sıhhatli versin Fatihacım, bosuna sıkıyorsun canını. dışarıda da alır hemencecik kilo.
Bu arada bebegin kuvoze ihtiyacı olmadı, 2200 diyorum sana. 3 hafta da erken dogdu.
Bendede plasenta yaşlanması var canım ilk kızım 1750 gr doğdu zamanında ama 10 gün kuvezde kaldı şükürler olsun ki şimdi 3 yasında yaşıtlarını gectı sadece 3 ay emdı oda mama takvıyelı sımdıde 38+4 ve kızım 3000 gr pazartesı sezeryan olcam çok şükür ki bu kiloyu gördüm sakın moralını bozma maşallah kilosu çok ıyı nefeste sıkıntı olmasa küvezede girmez inşallah hemende toparlanır ıns sütun cok olur sakın canını sıkma bebegını duşun
ayy canım çok geçmiş olsun soğuk mu aldın grip mi oldun?ben meyve yemeni tavsiye dedrim.tüm sıkılan meyveleri sık.suyunu ve sıkacaktaki posayı rondoya boşalt.rondonun içine elma muz falan gibi katı meyveleri at.1 kaşık falan da pekmez at.sıkılacak meyvelerden en fazla c vitamini barındıran greyfurt.limon da sık.bunları bi güzel çevir.3 bardak falan çıkıyo.kupa olarak.hemen iç.vitamini kaçmasın.ben tüm kış hastalıklarından bu şekilde kurtuluyorum emin ol ilaçlardan daha iyi etki ediyo.zencefil falan hiç içeçem zaten.ilaç da içemem.bak dene pişman olmazsın.ne kadar çok mevsim meyvesi olursa o kadar iyi geliyor...portakal greyfurt yani.diğer meyveler de tat veriyo.o ekşiliği alıyo.ekstra vitamin oluyo.yalnız uyariym enerji patlaması yaşayabilirsin.atom dedikleri bu işte
çok geçmiş olsun. aynıyım günlerdirbana ekinezya ve ıhlamur dışında başka bir şey içme dedi doktorum. serum takıldı 2 kez. antibiyotikte kullandım geçmiyor ya ne inatçı bir hastalıktır
Herkeseaynı şeyi diyorum, sirke ve tuzlu suyla boğaz gargarası, ben çok faydasını görüyorum ama seninki çok ilerlemiş, canım, bilemedim.. Bebğine senin hastalığın geçmez inş...ateşine dikkat et, ozararlı diye biliyorum...
canım doktor usg nin yanılma payıyla alakalı dedi.ben kilosuna hiç takılmadım şimdiye kadar.hatta normal doğum istediğim için daha bile iyi.kolayolması açısından yani.ayrıca kilo bebeklerde ortalamadaysa sorun yok demek.sen de sıkma canını.sağlıklı olması önemli.ultrasonda baş göbek ve bacak ölçümleriyle tahmini bi değer elde ediliyor.aynı gün yine başka bi ölçüm yapsa başka bi rakam çıkar tartı değil ki bu alet.yani net bilgiyi ancak doğunca alabilirsin.hatta boyunu da femur kemiğini ölçerek söylüyor.fl yi 7 ile çarpıyo bi bakıma.hiçbiri kesin değil tahminiCanım benim bebeğimde son 1 haftada hiç kilo almamış çıktı, doktor önemsemedi olur böyle ultrasona güvenme filan dedi ama niye böyle çıktı acaba. Seninde öyle olmuş sanırım
kızlar hayırlı akşamlar.
boğazım şiş,kulaklarıma vuruyor. burnum tıkalı, nefes almakta güçlük çekiyorum. zencefil, bal ıhlamur. bana bişeyler önerin lütfen. gece ağzımdan nefes aldığım için boğazım kuruyor, kurudukça daha çok acıyo.antibiyotikte yarıya geldim ama değişmedi ben çok korkuyorum artık doğumum başlar diye bebeğime bişey olur diye
canım doğum izni 18 haftaya çıktı mı?? ben yasalaştığını duymadım bu gidişle duyamıcaz daa.. allah sağlıkla bebeğini kucağına aldırsın inşallah
Oh ne güzel, bebeğini görmüşsün...
Hakkımızda hangi doğum şekli hayırlısıysa o olsun diye dua ediyorum ben...
Önemli olan bizim ve bebeklerimizin sağlığı..
Sağol cnm,ben 38+4 olucam yarın..amin ins. Hepimiz kolayca dogururuz bebislerimizi...ayyy bir heyecan kapladı beni,sabah 7 de gidicez hast.
Oglum 5.5 olcak ,2008 eylul dogumlu...senin neyin olucak cnm..
Veririm cnm,hayırlısiyla ins. Atlatayım su doğumu,amin cnm cok tesekkür ederim..
kızlar bugün kontrole gıttım bebiş 2800 müş 36+3 deyız
Selam kızlar,
aslında iyi haberlerle geldim mi gelmedim mi bilmiyorum. Şöyle anlatayım. Bugün kontrolümüz vardı nstye bağladılar sancı çıkmadı.sonra kızımı görmeye geldi sıra. On gün önce doktora gittiğimde plesanta kireçlenmesi başlamış bebeğin beslenmesini engelleyebilir demişti bugün gittiğimizde de ilerlemiş ve bebek yeteri kadar beslenemiyor en geç cuma günü alırız dedi cuma günü de 37+6 oluyorum. Bebeğimin şu anki kilosu 2650 gr zayıf olacak.off moralim bozuldu ya hem kavuşacağım için seviniyorum hem de böyle bir sorun olduğu için çok üzülüyorum. Lutfen bana dua edin kızlar. Çok ihtiyacım var.
Maşallah canım iyi beslemişsin kuzunu, benim de Çarşamba günü kontrolüm var 37+0'da bakalım bizim kuzu ne olmuş
Canını sıkma tatlım, cihazlar tam bilemez bebişin kilosunu herkesin dediği gibi. Sen içini ferah tut cumaya kadar da nerdeyse bir hafta var, artar daha ağırlığı. Ayrıca bebişin organlarının gelişimi önemli olan, ağırlık sadece yağ tabakasını gösteriyo. Yağ tabakası kalın olması gelişiminin iyi olduğunu göstermez, az olması da sağlıksız demek değil. Bence hiç takılma, benim bebiş de zayıf, normal doğum yapacağım için fazla artmasa bari bile diyorum yani
arkadaşlar, sizin bebişler karnınızda titriyo gibi bi hareket yapıyor mu ya. benim kız arada bir titriyo gibi bir şey yapıyor. dışarıdan da belli oluyor. sanki kulağımızı kaşırız ya hızlı hızlı aynı onun gibi oluyor :) birde bazen hareket ederken çıtır çıtır sesler geliyor kemikleri kütlüyo gibi. doktorumuza sordum, rahim duvarına çarptıkça çıkar o ses dedi. gülerek korkma kırılmaz bir yeri diye dalga geçti birde
Selam kızlar,
aslında iyi haberlerle geldim mi gelmedim mi bilmiyorum. Şöyle anlatayım. Bugün kontrolümüz vardı nstye bağladılar sancı çıkmadı.sonra kızımı görmeye geldi sıra. On gün önce doktora gittiğimde plesanta kireçlenmesi başlamış bebeğin beslenmesini engelleyebilir demişti bugün gittiğimizde de ilerlemiş ve bebek yeteri kadar beslenemiyor en geç cuma günü alırız dedi cuma günü de 37+6 oluyorum. Bebeğimin şu anki kilosu 2650 gr zayıf olacak.off moralim bozuldu ya hem kavuşacağım için seviniyorum hem de böyle bir sorun olduğu için çok üzülüyorum. Lutfen bana dua edin kızlar. Çok ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?