2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canım ne biliyim yaa doktor daha 9 una kadar gelmez dedi.suyu da azalmış deyince ben bi fena oldum.kilo da almamış ama ona takılmadım hiç...netse dua et canım Allahın izniyle bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım...rahat olamıyorum elimde değil.
canım çok sevindim moralinin düzelmesine.insanın psikolojisi bozulunca hayat zindan oluyo bilirim...dua et bize.meleğini de kokla öp benim yerime
Omersena insallah bugün yarin gelir senin kuzu da sağlıkla normal sartlarda
sağol canım benim iyiki varsınız .
sağol canım hep edelim dua birbirimize.iyiki varsınız ben gerçekten siz olmasanız mahvolmuştum moralim altüst olmuştu...

Gunaydin herkese canim bu kadar takma kafana ilk hamileligimde kv yanindaydim kp esimin kardesi hep ayni evdeydim o zaman sirnak uludere de cakisiyorduk ben dogum iznimi alip geldim esim calistigi icin gelememisti son iki ay cok kotu gecmisti her gun dua ediyordum ne olur gel bebegim diye cunku o gelirse esim de gelevlcekti ama kizim tam 40+0 da dogdu sabah dokuzda esim de yetisemedi izin alip gelemedi cunku merak etme canim seninde insallah iki gune kadar gelir son zamanlar evin icinde hareketsiz kaldin sen galiba birax dedigin gibi hareket et sicak dus al Allah in izniyle gelur bebegin

amın hepımızınkıne canım... tabıkı çok kısa bı süre sonra gerı kalan hepımızde güzel haberlerı yazıcaz buraya allahın ıznıyle..

Canım hatırlıyorum sen sezeryan günü almıştın ama bebeğin bi kaç gün erken gelmişti. Nasıl bi sancı yşadın ne tür bişeydi ve hastaneye gittiğinde açılma filan varmıydı hemen mi sezeryana aldılar yani karnın tok muydu , ayyyy ne çok sordum hızımı alamadım

arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba

Ben de 37. Haftadayim canim daha hic nst ye girmedim ikinci hamileligim benim her kontrokde ultrasona aliyor ama

günaydın kızlar, iyi pazarlar herkese..

hala gribim geçmedi.. gece sürekli uyanıyorum, eşimede bulaştırdım o bi yerde ben bi yerde yatıyoruz gariban gariban :)
umarım bugün biraz daha toparlarım kendimi..

canım evet ben gün almıştımama bebegımdurmadı sancıyı anlatmayım ıstersen kısaca basıtce karnın tas gıbı oluyo aşagına zonk dıye vuruyo aman allahım dıyosun gevsıo tekrar oluyo zorluyo bebek gelımdıye :) aynı anda belın çok agrıyo ve sancı durdugunda adet agrısına benzeyen o ağgı gıtmıyo tekrar tekrar karnın sertlesıp asagı zorlayıp gevsıyo bnmçok sıklasmıstı muayene olamadım ben olamıyorum nts de sancı rıktı karnım tok degıldı tesadüf actım 3 4 saati gecmıştı dr bıraz daha bekledı 4 5 saatlık bı aclıkla aldı benı..ve benım nişan dedıklerı şey sanırım kansız geldıafedersın avuçdolusu jelgıbı kıvamı koyu bı akıntı....
ay bı de gunumbellı oldu dıye bı gun önce yapcaktımagdamı agdasızım bıldıgın bı aylıkagda gunum geldı mı ben hemen hemsıreden jılet ıstedım getırttıler lavaboda bı de onu yaptım allahtan agdaya alıştıgımdan az dıyorum annemgeldı sonra o bıle baktı yaaa napımolmuş mu dıye((

Kızlar herkese günaydın
Kızımla pazar kahvaltımızı yaptık güzel güzel, keyif yapıyoruz

Kizlar 4 ten beri çektiğim ağrı sanciysa ben doguruyorum duzenli oldu şimdi 15 dk bire düştü

Canım bidaha yazmamışsın, merak ettim ne oldu son durumun?

Canım nolur stres yapma. Kendimi kötü hissediyorum, çünkü zamanı gelenlere biz de biraz baskı yapıyoruz sanki biraz daha doğurmadın mı deyip deyip. Maksat muhabbet aslında ama insanın üstünde stres yaratıyodur eminim. Sen bize bakma, haftan bitmiş görünebilir ama geç döllenme olabilir 41. haftaya da kalabilir. Rahat ol, elbet gelecek kızın. Kızların dediği gibi sıcak duş almak, sıcak su dolu küvete oturmak iyi gelebilir. Bi dene bakalım.

arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba

Ben en son 35'te gittim o zaman girmedim nst'ye, Çarşamba günü 37 bitince gidicem o zaman girceksin demişti. Artık haftalık gidicem kısmetse doğana kadar, her hafta alıcak nst'ye.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim dr, nstye gerek duymadıkça almıyormuş, ama usg yapıyor tabii, Ve 37 bittikten sonra her hafta çağırmaya başladı.. Daha önce iki haftada birdi...

bu arada yarın 38. Haftam bitecek... Gecikmezse 14 günüm kaldı..

canım ben ılk 33. hafta gırdım bır de dun yanı 36+1de. bır daha 37+3te rapor alamaya gıdınce gırerım sanırım. bu arada sızde ucretlı mı bız 10tl verıyoruz nst ye.

canım hiç olur mu öyle şey?kesinlikle olmuyo öyle bişey.kendi adıma.hatta düşünüldüğüm için mutlu oluyorum.kendimi daha iyi hissediyorum.şimdi yürüdük bi yarım saat ama hava çok soğuk ve acayip is çökmüş.1 saat yüriycektik hasta olurum diye vazgeçtik.canım benim duş kabininde tekne var küvet yok.o yarım karış kadar doluyo ona otursam olur mu ki?olmadı suyu açar altında otururum sırtımdan aşağıya.başımdan akarsa tansiyonumu etkiler belki di mi?
sağolun canlarım destekleriniz için.haklısın bunu biliyorum ama içten içe stres yapmadan duramıyorum.suyunun da azaldığını düşündükçe üzülüyorum.gece soluma yatmaya kendimi o kadar zorladım ki ağlıycaktım kalkıp.sola yatınca suyu da olumlu etkileniyomuş.az önce sancı geldi ama geri geçiyo yarım saat bile sürmüyor.

hemen deniyorum. teşekkür ederim. allah ım herkese şifa versin.

Kızlarrr ben normal doğumda epidural iğnesine pek sıcak bakmıyordum ama meğer epiduralinde çeşitleri varmış, şu yazıyı okuyunca fikrim değişti.Sizlerle de paylaşayım dedim.

Doğumda Epidural (Ağrısız Doğum)

"Epidural aralık, omuriliğin çevresindeki zar ile omurların arasındaki bağ dokusunun arasındaki milimetrik boşluktur. Bu aralığa amaca uygun olarak omuriliğin çeşitli seviyelerinden ilaç uygulanarak pek çok ameliyatın yapılması, ameliyat sonrası ağrıların dindirilmesi ve kronik dindirilemeyen ağrıların tedavisi mümkündür.
Burada analjezi ve anestezi kavramlarını birbirinden iyi ayırmak gerekir. Analjezi ağrısızlık, anestezi ise duyusuzluk demektir. Normal doğum sırasında bel bölgesinden epidural yolla sağlanan analjezi, yani ağrının ortadan kaldırılması yeterli olurken, sezaryen ile doğum sırasında epidural anestezi uygulamak gerekir. İşlem yönünden her iki uygulama da aynıdır, fark sadece verilen ilaç dozlarındadır.
Halk arasında "ağrısız doğum" olarak bilinen epidural analjezi ile doğum, günümüzde oldukça yaygınlaşmaktadır. Bel hizasına yerleştirilen milimetrik bir tüp olan kateterden uygulanan bir ilaçla, vücudun alt yarısından gelen ağrı sinyallerinin iletimi geçici olarak durur ve ağrılı uyarının çıktığı bölgede ağrı duyulmaz. Burada seçilen doz sadece rahim kasılmaları sırasındaki ağrıyı ortadan kaldıracak, ancak rahim kasılmalarını azaltmayarak doğumun normal seyrini etkilemeyecek şekilde ayarlanır. Bu yöntemde sadece ağrı iletimi bloke olur, dokunma duyusu ve hareket kısıtlanmaz. Anne adayı uygulamadan sonra doğum süreci içerisinde kalkıp oda içinde yürüyebilir, her türlü ihtiyacını görebilir. Rahim kaslarının kasılması ve doğum eylemine anne adayının aktif katılımı etkilenmez, anne doğum anında ağrıdan arınmış olarak fizyolojik olarak bebeğine kavuşur."

dün öglenden beri bakamadım nete....temizlik yaptım...halılarım yıkamacıdan geldı mecbur tüm evi süpürüp sildim....derken bir karın agrısı bastırdı neredeyse eşimi arayacaktım doğuruyorum diye.... gittim hemen yattım...belimden karnıma doğru yayılan nefesimi kesen midemi bulandıran ve acaip ter bastıran bişiydi.... çok korktum.. evde de yanlızdım herzamankı gıbı...allahtan bir saat sonra geçtı.eşim gelince anlattım oda kızıyo neden iş yapıyorsun die.kim yapacak deyince sesi çıkmıyo..ama mis gibi oldu ev .sonra eltım kv görümcem k p eltimin 2 yaşındaki oğlu çaya geldi...gerisi malum

senem 8 doğuma gitti galiba...hayırlısı olsun...

omeserma ayın 7 sine var daha acele etme gelir bebikon...ama insan merak ediyo nede olsa...buraya yazıyorum çarsambaya doğurursun sen

erikçilekkiraz iii olmamış hala geçmiş olsun...

bu gün sezeryan olacak olan var mıydı...hatırlayamadım...

valla arkadaşım çeşitleri var da dr hangisii derse onu yapıyolar...yani seçim şansımız var mı bizim..ayrıca şunu da belirteyim..... epidural yaptıran arkadaşlarım var ve bel ağrısı bırakıyo doğum sonrası...hatta bir arkadaşım 1 ay topal gezdi.. dr lar yan etkilerini anlatmıyo hiç....yan etkilerini de araştırmak lazım.. ben hala kararsızım yaptırmak istemiyorum aslında ama bakıcaz artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…