canım ne biliyim yaa doktor daha 9 una kadar gelmez dedi.suyu da azalmış deyince ben bi fena oldum.kilo da almamış ama ona takılmadım hiç...netse dua et canım Allahın izniyle bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım...rahat olamıyorum elimde değil.Canım neden bu kadar stres yaptın ki?bak daha günün gelmemiş 7 ocakta 40. haftan doluyor belki 1 hafta daha bekleyeceksin.Kontrolune gıdıyorsun eger cok onemlı bır sorun olsa doktorun zaten bunu derdı sana sezeryanla alırdı bebegı. Demek ki kızın rahat duruyor orda.Vaktini bekliyor. Sen tabi bu arada yürüyüş yaparken hasta olma dikkat et bari rüzgar çarpar falan Allah korusun grip falan olursun salgın var sıkı giyin.Dualarıımız seninle.
Canım geçmiş olsun, boğaz ağrısı için sıcak kaynar suyun içine bal koy limon sık inan bana çok faydası oluyor, bir dene istersen, bir de boğazın ağrıyorsa bir kaşık pekmezi yut, üstüne bir şey yeme içme bir müddet, biraz yumuşatsın orayı faydası oluyor gerçekten.Acil şifalar diliyorum canım
canım çok sevindim moralinin düzelmesine.insanın psikolojisi bozulunca hayat zindan oluyo bilirim...dua et bize.meleğini de kokla öp benim yerimearkadaslar günaydın hala dogumyapmayan arkadaslarıma allah yardım etsın inşallah bı kolaycacık dogum yapsınlar çok zor oldugunu bılıyorum son zamanlarımı hatırlıyorum ve ınanın canı gönulden dua edıyorum neydı o batmalar yanmalar sancılar boşuna cennet annelerın ayakları altında dememışler bıraz daha sabredın mukafatı çok güzel çünkü dogumyapalı bı hafta olmuş bıle bebegım 8.günlük bnde düzelıyorum psıkolojımbırazcık daha ıyı çocuklarm yanımda ve çok hafıfledım çok rahatladım kılolarımı verdım 10 kılom gıttı 3 4 kılo kaldı ama gıdecek gıbı çünkü çok koşusturuyorum..karnımı bole yenıden düz görmek çok güzel dünde bantlarım çıktı kontrolum vardı aynı yerden acılmış dikişim eskısının aynısı..
sağol canım benim iyiki varsınız .Omersena insallah bugün yarin gelir senin kuzu da sağlıkla normal sartlarda
sağol canım hep edelim dua birbirimize.iyiki varsınız ben gerçekten siz olmasanız mahvolmuştum moralim altüst olmuştu...hep dua ediyorum canım hepimiz için. Allah yüzümüzü güldürsün. birileri sıcak-ılık suya oturduğunu anlatmıştı burda öyle hatırlıyorum. bi dene istersen. yürüyüşte de hava soğuksa dikkat et. avm varsa bulunduğun yerde orda yürü. hasta olma tam doğum vakti.
Bir an an düşündüm de bizdr böyle yazacak miyiz
Rabbim evlatlarina sağlıklı ömürler versin
biz de isim arıyoruz canım17 sinde doğurcam kısmetse mert'i var önüne arkasına bişey arıyoruz bizde :)
amın hepımızınkıne canım... tabıkı çok kısa bı süre sonra gerı kalan hepımızde güzel haberlerı yazıcaz buraya allahın ıznıyle..
arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba
Canım hatırlıyorum sen sezeryan günü almıştın ama bebeğin bi kaç gün erken gelmişti. Nasıl bi sancı yşadın ne tür bişeydi ve hastaneye gittiğinde açılma filan varmıydı hemen mi sezeryana aldılar yani karnın tok muydu , ayyyy ne çok sordum hızımı alamadım
Kizlar 4 ten beri çektiğim ağrı sanciysa ben doguruyorum duzenli oldu şimdi 15 dk bire düştü
kızlar günaydın.ben hala doğurmadım.doğum için napcam onu da bilmiyorum...ananas yedim dün hurma yedim.kızımın suyu azalmış.normal doğmazsa sezaryen olabilir.ben de onu istemiyorum bu kadar yaklaşmışken.ama tutturmuş da değilim bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.zaten bu nedenle normal olsun istiyorum.gece hiç uyumadım uykumun arasında 1 litre su içtim wc ye kalktıkça nolur dua edin hakkımızda hayırlısı olsun...bugün yürüyüş yapcam eşimle.gelsin artık bizimki diye
arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba
canım ben ılk 33. hafta gırdım bır de dun yanı 36+1de. bır daha 37+3te rapor alamaya gıdınce gırerım sanırım. bu arada sızde ucretlı mı bız 10tl verıyoruz nst ye.arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba
canım hiç olur mu öyle şey?kesinlikle olmuyo öyle bişey.kendi adıma.hatta düşünüldüğüm için mutlu oluyorum.kendimi daha iyi hissediyorum.şimdi yürüdük bi yarım saat ama hava çok soğuk ve acayip is çökmüş.1 saat yüriycektik hasta olurum diye vazgeçtik.canım benim duş kabininde tekne var küvet yok.o yarım karış kadar doluyo ona otursam olur mu ki?olmadı suyu açar altında otururum sırtımdan aşağıya.başımdan akarsa tansiyonumu etkiler belki di mi?Kızlar herkese günaydın
Kızımla pazar kahvaltımızı yaptık güzel güzel, keyif yapıyoruz
Canım bidaha yazmamışsın, merak ettim ne oldu son durumun?
Canım nolur stres yapma. Kendimi kötü hissediyorum, çünkü zamanı gelenlere biz de biraz baskı yapıyoruz sanki biraz daha doğurmadın mı deyip deyip. Maksat muhabbet aslında ama insanın üstünde stres yaratıyodur eminim. Sen bize bakma, haftan bitmiş görünebilir ama geç döllenme olabilir 41. haftaya da kalabilir. Rahat ol, elbet gelecek kızın. Kızların dediği gibi sıcak duş almak, sıcak su dolu küvete oturmak iyi gelebilir. Bi dene bakalım.
Ben en son 35'te gittim o zaman girmedim nst'ye, Çarşamba günü 37 bitince gidicem o zaman girceksin demişti. Artık haftalık gidicem kısmetse doğana kadar, her hafta alıcak nst'ye.
sağolun canlarım destekleriniz için.haklısın bunu biliyorum ama içten içe stres yapmadan duramıyorum.suyunun da azaldığını düşündükçe üzülüyorum.gece soluma yatmaya kendimi o kadar zorladım ki ağlıycaktım kalkıp.sola yatınca suyu da olumlu etkileniyomuş.az önce sancı geldi ama geri geçiyo yarım saat bile sürmüyor.Gunaydin herkese canim bu kadar takma kafana ilk hamileligimde kv yanindaydim kp esimin kardesi hep ayni evdeydim o zaman sirnak uludere de cakisiyorduk ben dogum iznimi alip geldim esim calistigi icin gelememisti son iki ay cok kotu gecmisti her gun dua ediyordum ne olur gel bebegim diye cunku o gelirse esim de gelevlcekti ama kizim tam 40+0 da dogdu sabah dokuzda esim de yetisemedi izin alip gelemedi cunku merak etme canim seninde insallah iki gune kadar gelir son zamanlar evin icinde hareketsiz kaldin sen galiba birax dedigin gibi hareket et sicak dus al Allah in izniyle gelur bebegin
Canım neden bu kadar stres yaptın ki?bak daha günün gelmemiş 7 ocakta 40. haftan doluyor belki 1 hafta daha bekleyeceksin.Kontrolune gıdıyorsun eger cok onemlı bır sorun olsa doktorun zaten bunu derdı sana sezeryanla alırdı bebegı. Demek ki kızın rahat duruyor orda.Vaktini bekliyor. Sen tabi bu arada yürüyüş yaparken hasta olma dikkat et bari rüzgar çarpar falan Allah korusun grip falan olursun salgın var sıkı giyin.Dualarıımız seninle.
Canım geçmiş olsun, boğaz ağrısı için sıcak kaynar suyun içine bal koy limon sık inan bana çok faydası oluyor, bir dene istersen, bir de boğazın ağrıyorsa bir kaşık pekmezi yut, üstüne bir şey yeme içme bir müddet, biraz yumuşatsın orayı faydası oluyor gerçekten.Acil şifalar diliyorum canım
Kızlarrr ben normal doğumda epidural iğnesine pek sıcak bakmıyordum ama meğer epiduralinde çeşitleri varmış, şu yazıyı okuyunca fikrim değişti.Sizlerle de paylaşayım dedim.
Doğumda Epidural (Ağrısız Doğum)
"Epidural aralık, omuriliğin çevresindeki zar ile omurların arasındaki bağ dokusunun arasındaki milimetrik boşluktur. Bu aralığa amaca uygun olarak omuriliğin çeşitli seviyelerinden ilaç uygulanarak pek çok ameliyatın yapılması, ameliyat sonrası ağrıların dindirilmesi ve kronik dindirilemeyen ağrıların tedavisi mümkündür.
Burada analjezi ve anestezi kavramlarını birbirinden iyi ayırmak gerekir. Analjezi ağrısızlık, anestezi ise duyusuzluk demektir. Normal doğum sırasında bel bölgesinden epidural yolla sağlanan analjezi, yani ağrının ortadan kaldırılması yeterli olurken, sezaryen ile doğum sırasında epidural anestezi uygulamak gerekir. İşlem yönünden her iki uygulama da aynıdır, fark sadece verilen ilaç dozlarındadır.
Halk arasında "ağrısız doğum" olarak bilinen epidural analjezi ile doğum, günümüzde oldukça yaygınlaşmaktadır. Bel hizasına yerleştirilen milimetrik bir tüp olan kateterden uygulanan bir ilaçla, vücudun alt yarısından gelen ağrı sinyallerinin iletimi geçici olarak durur ve ağrılı uyarının çıktığı bölgede ağrı duyulmaz. Burada seçilen doz sadece rahim kasılmaları sırasındaki ağrıyı ortadan kaldıracak, ancak rahim kasılmalarını azaltmayarak doğumun normal seyrini etkilemeyecek şekilde ayarlanır. Bu yöntemde sadece ağrı iletimi bloke olur, dokunma duyusu ve hareket kısıtlanmaz. Anne adayı uygulamadan sonra doğum süreci içerisinde kalkıp oda içinde yürüyebilir, her türlü ihtiyacını görebilir. Rahim kaslarının kasılması ve doğum eylemine anne adayının aktif katılımı etkilenmez, anne doğum anında ağrıdan arınmış olarak fizyolojik olarak bebeğine kavuşur."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?