- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
canım hiç olur mu öyle şey?kesinlikle olmuyo öyle bişey.kendi adıma.hatta düşünüldüğüm için mutlu oluyorum.kendimi daha iyi hissediyorum.şimdi yürüdük bi yarım saat ama hava çok soğuk ve acayip is çökmüş.1 saat yüriycektik hasta olurum diye vazgeçtik.canım benim duş kabininde tekne var küvet yok.o yarım karış kadar doluyo ona otursam olur mu ki?olmadı suyu açar altında otururum sırtımdan aşağıya.başımdan akarsa tansiyonumu etkiler belki di mi?
.
ay yok be canım hiç leğen lazım olmadı bugüne kadar ama şimdi lazım olabilir.az kafa dinlerim hem müziği açarım duşta yarım saat oyururum düşününce bile iyi geldi bak.bence mutlaka aldır şimdiden.son 1 haftasını herkesin hurma sıcak duş ananas ve yürüyüşle geçirmesini tavsiye ederim.bi de ben 1 haftadır lansinoh kremi kullanıyorum sürünce çatlaklar azalıyo duştan sonra hemen çatlıyo kurur kurumaz.ben bunları yapmış olmayı stredim kızımın suyu azalmadan.çünkü benim ortanca kardeşimde annemin suyu gelmiş az bi suyla zor doğum oluyo dedi sende hiç zorlanmamıştım dedi.hakkaten de karnıma bakıyorum şimdi o yuvarlaklık gitti.top gibi değil artık.hani uzandığımız yerden kalkarken bebek sivriliyor ya artık bende normalde de öyle duruyo karnım.bol su içiyorumCanım sana diyorum ama benim de evde duşakabinli iki banyom da, bizde de küvet yok. Büyük leğen varsa o da olur, bende o da yok. ben böyle bişey gerekirse eşimi yollayıp leğen aldırcam
Sıcak suyu ensene tut, ordan omurilikten bele doğru öyle bir rahatlama yayılıyo ki inanamazsın, bayılıyorum ben ona
canım evet ben gün almıştımama bebegımdurmadı sancıyı anlatmayım ıstersen kısaca basıtce karnın tas gıbı oluyo aşagına zonk dıye vuruyo aman allahım dıyosun gevsıo tekrar oluyo zorluyo bebek gelımdıye :) aynı anda belın çok agrıyo ve sancı durdugunda adet agrısına benzeyen o ağgı gıtmıyo tekrar tekrar karnın sertlesıp asagı zorlayıp gevsıyo bnmçok sıklasmıstı muayene olamadım ben olamıyorum nts de sancı rıktı karnım tok degıldı tesadüf actım 3 4 saati gecmıştı dr bıraz daha bekledı 4 5 saatlık bı aclıkla aldı benı..ve benım nişan dedıklerı şey sanırım kansız geldıafedersın avuçdolusu jelgıbı kıvamı koyu bı akıntı....
ay bı de gunumbellı oldu dıye bı gun önce yapcaktımagdamı agdasızım bıldıgın bı aylıkagda gunum geldı mı ben hemen hemsıreden jılet ıstedım getırttıler lavaboda bı de onu yaptım allahtan agdaya alıştıgımdan az dıyorum annemgeldı sonra o bıle baktı yaaa napımolmuş mu dıye((
ay yok be canım hiç leğen lazım olmadı bugüne kadar ama şimdi lazım olabilir.az kafa dinlerim hem müziği açarım duşta yarım saat oyururum düşününce bile iyi geldi bak.bence mutlaka aldır şimdiden.son 1 haftasını herkesin hurma sıcak duş ananas ve yürüyüşle geçirmesini tavsiye ederim.bi de ben 1 haftadır lansinoh kremi kullanıyorum sürünce çatlaklar azalıyo duştan sonra hemen çatlıyo kurur kurumaz.ben bunları yapmış olmayı stredim kızımın suyu azalmadan.çünkü benim ortanca kardeşimde annemin suyu gelmiş az bi suyla zor doğum oluyo dedi sende hiç zorlanmamıştım dedi.hakkaten de karnıma bakıyorum şimdi o yuvarlaklık gitti.top gibi değil artık.hani uzandığımız yerden kalkarken bebek sivriliyor ya artık bende normalde de öyle duruyo karnım.bol su içiyorum
ay yok be canım hiç leğen lazım olmadı bugüne kadar ama şimdi lazım olabilir.az kafa dinlerim hem müziği açarım duşta yarım saat oyururum düşününce bile iyi geldi bak.bence mutlaka aldır şimdiden.son 1 haftasını herkesin hurma sıcak duş ananas ve yürüyüşle geçirmesini tavsiye ederim.bi de ben 1 haftadır lansinoh kremi kullanıyorum sürünce çatlaklar azalıyo duştan sonra hemen çatlıyo kurur kurumaz.ben bunları yapmış olmayı stredim kızımın suyu azalmadan.çünkü benim ortanca kardeşimde annemin suyu gelmiş az bi suyla zor doğum oluyo dedi sende hiç zorlanmamıştım dedi.hakkaten de karnıma bakıyorum şimdi o yuvarlaklık gitti.top gibi değil artık.hani uzandığımız yerden kalkarken bebek sivriliyor ya artık bende normalde de öyle duruyo karnım.bol su içiyorum
arkadaşlar, sizin bebişler karnınızda titriyo gibi bi hareket yapıyor mu ya. benim kız arada bir titriyo gibi bir şey yapıyor. dışarıdan da belli oluyor. sanki kulağımızı kaşırız ya hızlı hızlı aynı onun gibi oluyor :) birde bazen hareket ederken çıtır çıtır sesler geliyor kemikleri kütlüyo gibi. doktorumuza sordum, rahim duvarına çarptıkça çıkar o ses dedi. gülerek korkma kırılmaz bir yeri diye dalga geçti birde
yok canım karnım zaten düşmüştü 36. haftada.hani yataktan kalkarken karın kaslarımızı sıkınca bebek tepe gibi sivriliyor ya biraz o şekilde şuan karnım.evet çişini rahat yapamaman normal hatta doğru olanı yapıyosun tam boşalım olması için öne geriye eğilmek gerek.yani karnın mı düşmüş....ben anlamıyorum o düşmeyi... ve hala benimki çok yukarıda..sabah bi uyandım iki gögsümün ortasında bişey var...eşimi uyandırdım o da şaşırdı....
ya bide ayıptır söyleemesi çişinizi rahat yapabiliyor musunuz... ben zorlanıyorum... normal oturdugumda biraz cıkıyo..sonra öne egiliyorum biraz çıkıyo...göbegimi hafiif kaldırıınca anca bitiyo...garip geldi biraz..
suyun azalması son haftalarda olabiliyomuş.ben de son hafta azaltmıştım suyu.çok iğrendim gerçekten sudan.ama onunla alakalı değilmiş.yine de dünden beri çok içiyorum günde 3 lt olacak şekilde.şimdi de yiyebilirsin ama 1 taneyi geçirmemeye çalış.daha iyi olur hatta doğumu başlatmasının yanında doğum sancılarının azalmasına da yardımcıymışHurmayı çok severim ben geçen gün aldım Medine hurmasıymış kafam kadarçok güzel, yememek için zor tutuyorum kendimi bir hafta 10 gün sonra başlarım yemeye.
Bu arada bu suyunun azalması neden oluyomuş sordun mu doktora? Sen suyunu içiyodun bol bol nasıl azalmış ki acaba:44:
Kızlarrr ben normal doğumda epidural iğnesine pek sıcak bakmıyordum ama meğer epiduralinde çeşitleri varmış, şu yazıyı okuyunca fikrim değişti.Sizlerle de paylaşayım dedim.
Doğumda Epidural (Ağrısız Doğum)
"Epidural aralık, omuriliğin çevresindeki zar ile omurların arasındaki bağ dokusunun arasındaki milimetrik boşluktur. Bu aralığa amaca uygun olarak omuriliğin çeşitli seviyelerinden ilaç uygulanarak pek çok ameliyatın yapılması, ameliyat sonrası ağrıların dindirilmesi ve kronik dindirilemeyen ağrıların tedavisi mümkündür.
Burada analjezi ve anestezi kavramlarını birbirinden iyi ayırmak gerekir. Analjezi ağrısızlık, anestezi ise duyusuzluk demektir. Normal doğum sırasında bel bölgesinden epidural yolla sağlanan analjezi, yani ağrının ortadan kaldırılması yeterli olurken, sezaryen ile doğum sırasında epidural anestezi uygulamak gerekir. İşlem yönünden her iki uygulama da aynıdır, fark sadece verilen ilaç dozlarındadır.
Halk arasında "ağrısız doğum" olarak bilinen epidural analjezi ile doğum, günümüzde oldukça yaygınlaşmaktadır. Bel hizasına yerleştirilen milimetrik bir tüp olan kateterden uygulanan bir ilaçla, vücudun alt yarısından gelen ağrı sinyallerinin iletimi geçici olarak durur ve ağrılı uyarının çıktığı bölgede ağrı duyulmaz. Burada seçilen doz sadece rahim kasılmaları sırasındaki ağrıyı ortadan kaldıracak, ancak rahim kasılmalarını azaltmayarak doğumun normal seyrini etkilemeyecek şekilde ayarlanır. Bu yöntemde sadece ağrı iletimi bloke olur, dokunma duyusu ve hareket kısıtlanmaz. Anne adayı uygulamadan sonra doğum süreci içerisinde kalkıp oda içinde yürüyebilir, her türlü ihtiyacını görebilir. Rahim kaslarının kasılması ve doğum eylemine anne adayının aktif katılımı etkilenmez, anne doğum anında ağrıdan arınmış olarak fizyolojik olarak bebeğine kavuşur."
kimse yok galıba forumda
benim doktorum normal dogumu dusunuyorsan tamamen normal olsun, epıduralsız dedı.Hem belkı acıklıgın cok ıyı olcak gerek bıle kalmayacak epıdurale dedı. Bu arada normal dogum 600, sezeryan 700 , epıdural normal olursa 1400mus ne kadar far edıyor yaa maddı olarak.esım de yanasmıyor pek anestezı cok onemlı tam oraya denk getırmek dıkkkatlı olmak dıye. oyle deyınce hak verdım ne bılım
ya bizim hastanede fix 1350 tl doğum.... normali, sezeryanı ,epiduralli ,duralsiz.... bend e epidural istemiyorum...yan etkilerini yaşayan arkadaşlarım var... ondan biraz tedirginim yani..
benim doktorum normal dogumu dusunuyorsan tamamen normal olsun, epıduralsız dedı.Hem belkı acıklıgın cok ıyı olcak gerek bıle kalmayacak epıdurale dedı. Bu arada normal dogum 600, sezeryan 700 , epıdural normal olursa 1400mus ne kadar far edıyor yaa maddı olarak.esım de yanasmıyor pek anestezı cok onemlı tam oraya denk getırmek dıkkkatlı olmak dıye. oyle deyınce hak verdım ne bılım
ya bizim hastanede fix 1350 tl doğum.... normali, sezeryanı ,epiduralli ,duralsiz.... bend e epidural istemiyorum...yan etkilerini yaşayan arkadaşlarım var... ondan biraz tedirginim yani..
normal mı yapacaksın canm
Canım üzülme belli bir haftaya gelmişsin artık zayıf olabilir ama bu onun sağlıksız olduğu anlamına gelmez ki.Çok şükür belli bir haftaya gelmiş organları gelişimini tamamlamış sen onu dışarda bu durumda sütünle besledin mi inşallah Allahın izniyle büyür bebişin. Doktor alalım dediyse sen kararsız kalma vardır bir bildiği.Üzülüp de kendini strese sokma.Allah yardımcın olsun, hayırlısıyla bebeğini sağlıklı ve mutlu bir şekilde kucağına alırsın inşallah, hepimiz yani.
evet ben de bu konuda tedırgınım, bir de doktorum epıduralsız normal olsun deyınce daha da bı ıstedım normalı:) eskıden annelerımız zamanında epıdural mi varmış değil mi:))bilemiyorum fikrim değişmezse inşallah tamamen normal istiyorum.
normal mı yapacaksın canm
evet canım Allah izin verirse normal düşünüyorum,sen?
canım sanırım bebegının zayıf olmasından yakınıyosun ama kesınlıkle ole düşünme bak ben burda hep okudum 38 39 haftalarda hep bebekler 3500 3700 doguyodu maasallah hepsıne ama bnm bebegım 39. haftanın içinde 2900 gıbı dogdu ama bı hafta gectı şimdi 3300 olmuş çünkü var gücümlle emzırıyorum sakın ufak dıye üzülme haftasını tamamlasın solunum sıkıntısı yasamasın yeter büyüyo hemence.. bnm oğlum zayıftı 48 cm dogdu ama tamamladı bıle hatta daha da ıyı olacak anlıyorum ... hiç sıkma canını usg olçumlerı bazen yanılıyo ama bana dedıklerı gıbı dogdu bı dr 2800 dedı bırı3000 ortası dogdu:)
canım ben de normal düşünüyorum ama ya dayanamazsamevet canım Allah izin verirse normal düşünüyorum,sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?