2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

yok var da herkesin kocası da evde bu gün...malum onlarla vakit geçiriyoruz...mesela benimki biraz uzun kalınca destan mı yazıyorsun yeter artık diyo

Dediğin gibi eşler evde çok giremiyoruz, Benim eşim merakta ne yazıyorum acaba diye, bugün tutturdu forumda hangi adı kullanıyosun sadece merak etmiş :))

Merhaba
Ben foruma yeni katıldım. Aklıma takılan bir sorum var benimle aynı durumu yaşayan var mı diye merak ediyorum.40. haftayı tamamlayacağım tarih 13 ocak doktorum kesinlikle 13 ocağı geçirmeyeceğiz doğum için dedi.Riskli oluyormuş o zaman bebekte zihinsel sorunlar oluşabiliyormuş.Bende tereddütte kaldım daha 8 gün var ama bende hiç doğum belirtisi yok.Bebek yukarda ve doktorum normal doğum diyor.Kilosu da 2770Üstelik daha hiç çatı muayenesi de olmadım. 40. haftada sancı olmazsa sezeryan yada suni sancı olacakmış. Napsam karar veremedim

28 aralıkta bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. 4 saat süren sancılarım sonrasında normal doğum ile dünyaya geldi bebişim. Kolay bir doğumdu, sancılarımı da evde çektim. Çok şiddetli olmadığı için ayırt etmeye çalıştım gerçek doğum sancısı mı diye. Hastaneye gittiğimde 9 cm açılmam vardı. 15 dk kadar suni sancı verdiler sonra hemen doğuma aldılar. Her şey çok hızlı gelişti. Şuan sanırım lohusalık hüznü yaşıyorum. Umarım bu da geçer. Sizlere de kolay doğumlar dilerim.

anne olmak ona bir damla sut verebilmek icin aglaya aglaya emzirmekmis
gecmisi okuyamadim kizlar yeni dogum yapan arkadaslarim varsa nanaklarinizdan opuyorum hepinizi henuz dogum yapmayan kuzularim ananas ve hurmaya devam edin sicak suya girin bide
biz evimize alistik.oglum damagiyla gogsumu ezdigi icin yara oldu eti parcalandi.sutum gelsin diye aglayarak emzirdim bikac gundur.bugun cok sukur ki mama vermeden silikon kelebekle emzirebildim.kizlar mutlaka manuel de olsa pompa alin mutlakaaaa.ayrica aventin silikon kelebeklerinden de alin en kucuk boyundan.bunlari dogum cantaniza da koyun.
bu arada soran arkadaslarim olmustu.bu benim ilk dogumumdu.cok sukur buna ragmen bekledigimden kolay dogurdum.biraz fiziksel biraz psikolojik bu dogum isi.herseyden once kismet..
hala vakit bulup hikayemi yazamadim.bi gece kalkip yazicam oglan uyurken k validem birakmiyo oglanla ayni odadayken telefon kullanmami gerci siz hikayenin yarisini biliyosunuz zaten ebe suyumu patlatana kadar yazabilirdimde dogum ekibine ayip olmasin dedim

Canım benım ne guzel ınsallah biz de "kolay doğurdum" diyebiliriz.Birazcık toparlan, hem sen hem bebiş ve bize hikayeni anlatırsın, merakla bekliyorum. göğüslerine ayva çekirdeklerinden olan jeli sürmeyi denesen cnm en azından doğal ve acısını dindirir.

canım, sağlıcakla büyüt bebişini inşallah. sevgiler...

Ya ben daha 37'yi Çarşamba günü bitircem, öyle doğumu falan başlatıyorsa hiç yemiyim ben korktum şimdi :44: az önce canım çekti 3 tane yedim
Bu arada su olayını atlama canım ne kaldı şunun şurasında, yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, miden bulanıyosa içine limon sık da iç, ya da hoşaf, ayran falan iç. Bana doktorum geçen gittiğimde bol sıvı almaya devam et dedi. İlla ki su demedi, içinde su olan bütün içecekler aynı işi yapıyodur yani.

Hoşgeldin arkadaşım, senin de doğumuna az kalmış
Ya kusura bakma nolur yanlış da anlama ama doktorun diplomasını nerden almış merak ettim. Nasıl lafımış o öyle 40'ı geçince zihinsel sorun oluşur falan. Böyle bir risk olsa bunu bütün doktorların bilmesi gerekmez mi? Kimseden böyle birşey duymadım daha. Bunlar genetik rahatsızlıklar, anne karnında geçirilen süreyle nasıl bir bağlantısı olabilir ki?
Sezeryan yapmak için ne söyleyeceklerini şaşırıyolar bazen. Normal doğum istiyosan doktoruna tavrını koymanı tavsiye ederim, tabi yine tercih senin. Sinir oluyorum böyle doktorlara nolur kusura bakma tutamıyorum kendimi. İnşallah sağlıkla sıhhatle, hiç bir sorun yaşamadan alırsın bebeğini kucağına.

Gözün aydın canım, maşallah ne güzel anlatmışsın, inşallah bizim de doğumlarımız böyle kolay olur. Bebişin de iyidir umarım bol bol kokla bizim için de

Canım çok sevindim iyi olmana, emzirme sorunu illaki hepimizin yaşayacağı şey. Elbet geçecek, sabret ben de normal doğurmak istiyorum yaa hele ki normal doğuranların kolay doğurdum gibi sözleri iyice gaz veriyo bana

Dun hastanedeydik bebisim sarilik oldu bi andaisin tedavisi gordu evimize geldik şükür bugun cook agrim var bobreklerim sizim sizim sizliyo dr rahim kuculuyo ondan dedi ya bilmiom valla icim yara hala sezeryan cok zorladi beni bugun 8.gun ayaklansamda yarimim hala elim kolum annem oldu valla hemeroit cok zorluyo tuvalette bagiriyorum resmen 17 saat sanci cekmemin hemsirenin zorla acilma olsun diye ikindirmasi bitirmis beni Allahim herkese kolay dogum nasip etsin Rabbime sukur ikimizde iyiyiz evdeyiz ya agri sizi cekilir yalniz siz siz olun kizlar 2 saate bir mutlaka emzirin oglum sariliktan cok cekti ben emzirdigimi saniyodum demekki ameliyatli oldugumdanda emzirememisim dogru duzgun lansinohun manuel gogus pompasi var bende bu kadar ise yarayacagini bilsem elektrikli alirdim valla her defasinsa 50ml sagiyorum iciriyorum biberonla uyurken gogsumude emzik niyetine kullaniyo:) simdilik doya doya sut icmesi lazim bebigin emzigede bayiliyo kereta bu arada dr her emzirdiginde 2 tatli kasigi sekerli su ver dedi sariligi onluyomus kizlar insallah yararli olur benim tecrubesizligim yuzunden bebisim zor gunler gecirdi valla

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..31 Aralıkta saat 05:12 itibariyle güzel kızıma kavuştum ben de.hikayemi daha sonra yazarım vakit bulunca ama normal doğumla başlayan süreç 5 saatlik sancı sonrasında suyum patladığında bebek kakasını yaptığı için zorunlu sezaryene alındım.açılmam 8 cm olmuştu herşey iyi gidiyordu ama sonu böyle oldu..şükürler olsunki problemsiz doğdu bebeğim ve sağlıcakla kucağıma aldım.ilk 2 gün sütüm gelmedi 3.gün gelmeye başladı.şuan doyurabiliyorum bebeğimi ama göğüs uçlarım çok fena acıyor.emzirmeye başlarken dişlerimi sıkıyorum çok canım yanıyor ama bebeğimin doyduğunu görünce bütün acı geçiyor..bu konuda yapılabilecek en faydalı şey nedir acaba bilen var mı?krem kullanıyorum ama daha etkili bişeyler var mı ki?neyse benden şimdilik bu kadar doğuran arkadaşların gözüaydın.henüz doğum yapmayanlara da sağlıklı doğumlar dilerim..

Mrblar.
Doğum yaptım ve gelDim :)
Eşimin doğum gününde 3 ocak Cuma günü 18:10da sezeryanla doğdu bebeğim. 50 cm ve 3.230 gr.
hemen anlatayım hikayemizi. 41+0 da süresi geçtiği ve bi türlü yerleşemediği için sezeryana karar werdik. Aslında 10da olcaktı, dolayısıyla bigün önceden aç kalmam istendi. Sürekli ertelendi.Akşama kadar heycan falan kalmadı. Son derece sinirliydim.serum takıldı odada, 2.de alcaz dediler ameliyata ama o kadar bitkindim ki uyuyup kalmiştim.sedye gelince uyandırdılar beni :)
O an o kadar heycanlı ve korkuyodum ki eşimin eline yapiştim içeri girene kadar, onu bi daaa göremiicem sandım bi an , o da ağladı orda :/
Neyse girdim içeri. Otur dediler bana, iğne yapcaz beline. Ben herseyi görcem mi dedim. Ewet dediler ama ben istemiyorum bani bayıltın dedim olmaz dediler. El mahkum büktüm boynumu. İğne yapilirken beni konuşturuyolar.işte adın ne, çalışıyon mu. Bi an unuttum herseyi. Sonra öğretmenim dedim. Hocam gangi okul dedi. Unuttum adını dedim, baya güldüler bana :))) bu arada belden iğneyi öle abartmişlar ki. Bildiğiniz kalça iğnesi gibi. 2saniye sürdü, acımadı öle aman aman. Sonra uzan dediler.bacaklarıma sıcak su indi gibi, karıncalanma başladı.uzandım. üstümü açtılar.bi kadın sonda üçin bacağmi ayırdı. Bunu da cok abartmışlar. Ağdayla kıyaslarsam acısını bu hiçbişe :)) cok da kısa sürüyo. Bacaklarım uyuştu iyice.dr geldi slm verdi. Herseyi hissetcen agrı dışında dedi. Anam bi baktım beni kesiyolar :/ sonra eliyle açtı deliği iyice. Sonra karnıma bastırdı kafa çıktı, ben iptal oldum o an. Çok korkunç diye diye ağladım, bayıltın beniiiii dedim. Bi iğneyle gitmişim tabi. Gözümü açtım 15 dk geçmiş. Karnım dikiliyo hissediyom yine :/ napıolar dedim karnıma yanımda gördüğme dikiolar mu. Yok yok dedi sen üşüyon die titriyon dedi. Hehe dedim. Yukarıya baktım. Anam hersey yansıyo yukarıya dikiliodum :/ bi kadın gördüm. Bebeğim doğdumu dedim. Ewet dedi.çok temiz çıktı biliyon mu dedi. Ama ağlamıyo dedim. Babasına gitti. Sen istemeyince o görsün dedik dedi. Yalan söleme bana yaşiyo mu dedim.güldüler yine. Sonra geçmiş olsun ddiler. Çıktım ameliyyathaneden. O kadar kalabalıktık, kapıda bi anam bi kocam kalmiş. Eşim ağlıyo, gözler kıpkırmızı. Çok güzel bi bebeğimiz oldu dedi. Ona da yalan söyleme yaşıyo demi dedim. Öptü alnımdan odada bizi bekliyo dedi. Elimi tuttu. Az kaldı bebeğini görcen die die odaya götürdü beni. İçeri girince bebeği gösterdi bana. Ne ağlıyo ne bişi gözler fıldır fıldır çirkin mi çirkin bişe :) öptüm kuzumu, uyuşuğum hala.çooooook üşüyodum 4 battaniye örttüler ısınamadım. Bi on dk geçti. Allahım bi ağrım başladı. Eşim videoya cekmiş, inleye inleye 4 saat ağlamışım, salak salak etrafa bakıyo gözlerim. İki kere Ağrı kesici yaptılar anca kendime geldim. O kadar kötüymüşüm ki o an. Eşim çocuğu görcen mi demiş. Hayır demişim. İstemiyon mu demiş hayır demişim :) kendime gelince baktım sewdim azcık. Şimdi ewdeyiz. Sorunumuz yok allaha şükür. Sütüm gelmedi hala.azcık mama veriyoruz, emio ama beni de. Doğumun hiçbi şekli kolay deil, onu anladım ben. Ameliyat agrılarım war hala.Allah herkese kolay doğum sağlıklı ewlat nasip etsin inşallah.

canım Allah analı babalı büyütsün bebeğini.göğüs acısını duydum herkes aynı acıdan bahsediyo Allah yardımcın olsun.ben şimdiden lansinoh kullanmaya başladım.bu arada göğüs ucu yaraları için kantaron yağı çok iyiymiş diye okudum bi yerde.üstelik emzirmeden önce silmeye gerek kalmıyomuş
canım çok geçmiş olsun yavruna ve sana.sen bol bol emzir.hatta uyusa bile uyandırıp emzirmek gerekiyomuş diye duydum.ah bu tecrübesiz hemşireler yok mu...???neyse ki bebeğin ve sen iyiymişsiniz.kendine çok iyi bak.bebeğinin mis kokusunu bol bol çek içine bana da dua et.bebeğim sağlıkla doğsun inşallah.bu arada göğüs ucu yaraları için kantaron yağı çok iyiymiş diye okudum bi yerde.üstelik emzirmeden önce silmeye gerek kalmıyomuş
yaa aslında hiç içmesem 1-1,5 lt içiyordum günde ama artık 3 lt içiyorum ve 1,5 ltsini gece ara ara wc ye kalkınca içiyorum.tabi uyku haram.ama bebeğim daha önemli.kayınvalide hoşaf yaptı geçen içinden kıl çıktı.döktüm öylece..iğrendim bi müddet içemem bende de böle bi huy var kahretmesin.ayran içiyorum ama.zaten günde yarım lt süt 1 kase yoğurt bol meyve ve ete devam.beslenmemde sıkıntı yok çok şükür.sen hurmayı abartmadan ye canın çekiyosa canım.ben de acı biber turşusuna dayanamıyorum ama önümde olmazsa canım çekmiyor.sen de gizle bari
canım o kelebekten aldım küçük boyunu zaten büyüğünü alsam victorias secret mankenlerinin kanatları gibi dururdu göğsümde.minnacıklar göğüslerim...ben hala doğurmadım bu arada.öyle kayda değer sancı falan da yok ortada.bu arada göğüs ucu yaraları için kantaron yağı çok iyiymiş diye okudum bi yerde.üstelik emzirmeden önce silmeye gerek kalmıyomuş

canım hayırlı olsun gözün aydın. ne güzel 9 cm le gitmişsin hastaneye. bu lohusalık durumu hep oluyor canım benim inşallah çabucak atlatırsın. bol bol dua et canım. eşin, varsa yanında annenler fln yardımcı olurlar inşallah. kolay gelsin asıl şimdi başlıyor yoğunluk

canım canlı yayından takip etmiş herkes doğumunu pozitifliğin ve neşen sayesinde herkese örnek oldun belki de. bebiş o siyah halkayı tam almadığından yara oluyor geçer inşallah en kısacık zamanda. gerçi sana diyorum da benim yaralar da daha yeni yeni iiyileşti hiç bıkmadan usanmadan emzirmeye devam inşallah sütümüz bol bol olur da taşar inş hadi kolay gelsin yavrunla sana

Grozcum, hepimiz iyiyiz.

sen nasılsın?Sutun var mı? bebeisin nasıl? Emzirmek nasıl bir duygu? Asıl sen anlat:)

emzirmek güzel bi duygu tomurcuk cuğum. Rabbim tüm isteyenlere bu duyguyu yaşamak nasip etsin inş. lohusalıktan mı evde sürekli durmaktan mı bilmem arada bunalıyorum. buna kv ile anne arasında kalmak da neden olabiliyor tabi biri bebeğim üşüyor diyip üstünü örtüyor, iki dk sonra diğeri gelip ayyy çocuk çok bunaldı diyip üstünü açıyor... biri diyor ki şu yiyecek gaz yapar , öbürü yok bişey olmaz kimyon dök ye diyor... çocuk her ağzını açtığında biri diyor ki acıktı emzir hemen, öbürü diyor ki çok emzirirse gaz yapar... zor iş vesselam...

hikayeni yaz canım bekliyoruz. annelik bu işte canım. canımız yana yana dişimizi sıkıp bi damla iiçin bile dayanıyoruz.

geçmiş olsun canım korkma atlatır sarılığı da bol bol emzir. şekerli suyun önlediğini hiç duymamıştım bak şaşırdım. hepimiz tecrübesiziz canım öğrenecez zamanla usta olacaz merak etme sabır ayy ağzında emzikle ne kadar tatlıdır o şimdi

her doğum yapana yorum yapamamış olabilirim yakalayabildiklerim bu kadar doğum yapan arkadaşlarım gözünüz aydın.

bekleyen arkadaşlar sabır sabır sabııır... sakin olun hamileliğin tadını çıkarın bi daha elinize geçmez bu günler özliceniz o günleri tatlı anne adayları

Nihayet telefondan girmeyi basardim. Son 6 gun ve ben hala doguramadim. Moralim cok bozuk. Annem sen eninde sonunda sezeryana yatacaksin diyerek moralimi bozuyor. Kordonumuz ne alemde bilmiyorum cunku doktor 10 gundur ultrasona almadi yarin cemkirmeyi dusunuyorum.

Minik kelebek ve dogum yapan diger arkadaslar hayirli olsun darisi basimiza.

gecmis olsun misaaaa, bu gunler gececek insallah. Ben senin dogum yaptıgını bilmiyordum. Allah analı-babalı buyutsun. Darısı bzlerin basına insallah.

canım geçmiş olsun ameliyat ağrıların da hemencecik geçer de hiç olmamış gibi olursun sütün için de hiç pes etmeden emzirmeye devam et bol bol olur inş

Arkadaşım,

Cok guzel bir hikaye, gozun aydın. Allah analı babalı buyutsun. Evladını sana bagıslasın insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…