Dun hastanedeydik bebisim sarilik oldu bi andaisin tedavisi gordu evimize geldik şükür bugun cook agrim var bobreklerim sizim sizim sizliyo dr rahim kuculuyo ondan dedi ya bilmiom valla icim yara hala sezeryan cok zorladi beni bugun 8.gun ayaklansamda yarimim hala elim kolum annem oldu valla hemeroit cok zorluyo tuvalette bagiriyorum resmen 17 saat sanci cekmemin hemsirenin zorla acilma olsun diye ikindirmasi bitirmis beni Allahim herkese kolay dogum nasip etsin Rabbime sukur ikimizde iyiyiz evdeyiz ya agri sizi cekilir yalniz siz siz olun kizlar 2 saate bir mutlaka emzirin oglum sariliktan cok cekti ben emzirdigimi saniyodum demekki ameliyatli oldugumdanda emzirememisim dogru duzgun lansinohun manuel gogus pompasi var bende bu kadar ise yarayacagini bilsem elektrikli alirdim valla her defasinsa 50ml sagiyorum iciriyorum biberonla uyurken gogsumude emzik niyetine kullaniyo:) simdilik doya doya sut icmesi lazim bebigin emzigede bayiliyo kereta bu arada dr her emzirdiginde 2 tatli kasigi sekerli su ver dedi sariligi onluyomus kizlar insallah yararli olur benim tecrubesizligim yuzunden bebisim zor gunler gecirdi valla
Merhaba arkadaşlar..31 Aralıkta saat 05:12 itibariyle güzel kızıma kavuştum ben de.hikayemi daha sonra yazarım vakit bulunca ama normal doğumla başlayan süreç 5 saatlik sancı sonrasında suyum patladığında bebek kakasını yaptığı için zorunlu sezaryene alındım.açılmam 8 cm olmuştu herşey iyi gidiyordu ama sonu böyle oldu..şükürler olsunki problemsiz doğdu bebeğim ve sağlıcakla kucağıma aldım.ilk 2 gün sütüm gelmedi 3.gün gelmeye başladı.şuan doyurabiliyorum bebeğimi ama göğüs uçlarım çok fena acıyor.emzirmeye başlarken dişlerimi sıkıyorum çok canım yanıyor ama bebeğimin doyduğunu görünce bütün acı geçiyor..bu konuda yapılabilecek en faydalı şey nedir acaba bilen var mı?krem kullanıyorum ama daha etkili bişeyler var mı ki?neyse benden şimdilik bu kadar doğuran arkadaşların gözüaydın.henüz doğum yapmayanlara da sağlıklı doğumlar dilerim..
gozunuz aydın canım , hayırlı ugurlu olsun bebısınız, bu arada senı oyle keserlerekn arada örtü yokmuydu??????sen nasıl her şeyi gördün anlamadım spinal mi epidural mı?Mrblar.
Doğum yaptım ve gelDim :)
Eşimin doğum gününde 3 ocak Cuma günü 18:10da sezeryanla doğdu bebeğim. 50 cm ve 3.230 gr.
hemen anlatayım hikayemizi. 41+0 da süresi geçtiği ve bi türlü yerleşemediği için sezeryana karar werdik. Aslında 10da olcaktı, dolayısıyla bigün önceden aç kalmam istendi. Sürekli ertelendi.Akşama kadar heycan falan kalmadı. Son derece sinirliydim.serum takıldı odada, 2.de alcaz dediler ameliyata ama o kadar bitkindim ki uyuyup kalmiştim.sedye gelince uyandırdılar beni :)
O an o kadar heycanlı ve korkuyodum ki eşimin eline yapiştim içeri girene kadar, onu bi daaa göremiicem sandım bi an , o da ağladı orda :/
Neyse girdim içeri. Otur dediler bana, iğne yapcaz beline. Ben herseyi görcem mi dedim. Ewet dediler ama ben istemiyorum bani bayıltın dedim olmaz dediler. El mahkum büktüm boynumu. İğne yapilirken beni konuşturuyolar.işte adın ne, çalışıyon mu. Bi an unuttum herseyi. Sonra öğretmenim dedim. Hocam gangi okul dedi. Unuttum adını dedim, baya güldüler bana :))) bu arada belden iğneyi öle abartmişlar ki. Bildiğiniz kalça iğnesi gibi. 2saniye sürdü, acımadı öle aman aman. Sonra uzan dediler.bacaklarıma sıcak su indi gibi, karıncalanma başladı.uzandım. üstümü açtılar.bi kadın sonda üçin bacağmi ayırdı. Bunu da cok abartmışlar. Ağdayla kıyaslarsam acısını bu hiçbişe :)) cok da kısa sürüyo. Bacaklarım uyuştu iyice.dr geldi slm verdi. Herseyi hissetcen agrı dışında dedi. Anam bi baktım beni kesiyolar :/ sonra eliyle açtı deliği iyice. Sonra karnıma bastırdı kafa çıktı, ben iptal oldum o an. Çok korkunç diye diye ağladım, bayıltın beniiiii dedim. Bi iğneyle gitmişim tabi. Gözümü açtım 15 dk geçmiş. Karnım dikiliyo hissediyom yine :/ napıolar dedim karnıma yanımda gördüğme dikiolar mu. Yok yok dedi sen üşüyon die titriyon dedi. Hehe dedim. Yukarıya baktım. Anam hersey yansıyo yukarıya dikiliodum :/ bi kadın gördüm. Bebeğim doğdumu dedim. Ewet dedi.çok temiz çıktı biliyon mu dedi. Ama ağlamıyo dedim. Babasına gitti. Sen istemeyince o görsün dedik dedi. Yalan söleme bana yaşiyo mu dedim.güldüler yine. Sonra geçmiş olsun ddiler. Çıktım ameliyyathaneden. O kadar kalabalıktık, kapıda bi anam bi kocam kalmiş. Eşim ağlıyo, gözler kıpkırmızı. Çok güzel bi bebeğimiz oldu dedi. Ona da yalan söyleme yaşıyo demi dedim. Öptü alnımdan odada bizi bekliyo dedi. Elimi tuttu. Az kaldı bebeğini görcen die die odaya götürdü beni. İçeri girince bebeği gösterdi bana. Ne ağlıyo ne bişi gözler fıldır fıldır çirkin mi çirkin bişe :) öptüm kuzumu, uyuşuğum hala.çooooook üşüyodum 4 battaniye örttüler ısınamadım. Bi on dk geçti. Allahım bi ağrım başladı. Eşim videoya cekmiş, inleye inleye 4 saat ağlamışım, salak salak etrafa bakıyo gözlerim. İki kere Ağrı kesici yaptılar anca kendime geldim. O kadar kötüymüşüm ki o an. Eşim çocuğu görcen mi demiş. Hayır demişim. İstemiyon mu demiş hayır demişim :) kendime gelince baktım sewdim azcık. Şimdi ewdeyiz. Sorunumuz yok allaha şükür. Sütüm gelmedi hala.azcık mama veriyoruz, emio ama beni de. Doğumun hiçbi şekli kolay deil, onu anladım ben. Ameliyat agrılarım war hala.Allah herkese kolay doğum sağlıklı ewlat nasip etsin inşallah.
canım Allah analı babalı büyütsün çok ağladım okurken.ateş bastı heryerimi.çok güzel bi hikaye.acıların da geçmiştir umarım.Allah yavruna hayırlı uzun ömürler versin sen de dua et bize de hayırlı doğumlar nasibetsin.çok duygusalım şu ara doğuramicam gibi geliyor.bebeğime iyi bakamıyorum sanki karnımda.hep bi kendimi suçlamak falan işte.....Mrblar.
Eşimin doğum gününde 3 ocak Cuma günü 18:10da sezeryanla doğdu bebeğim. 50 cm ve 3.230 gr.
hemen anlatayım hikayemizi. 41+0 da süresi geçtiği ve bi türlü yerleşemediği için sezeryana karar werdik. Aslında 10da olcaktı, dolayısıyla bigün önceden aç kalmam istendi. Sürekli ertelendi.Akşama kadar heycan falan kalmadı. Son derece sinirliydim.serum takıldı odada, 2.de alcaz dediler ameliyata ama o kadar bitkindim ki uyuyup kalmiştim.sedye gelince uyandırdılar beni :)
O an o kadar heycanlı ve korkuyodum ki eşimin eline yapiştim içeri girene kadar, onu bi daaa göremiicem sandım bi an , o da ağladı orda :/
Neyse girdim içeri. Otur dediler bana, iğne yapcaz beline. Ben herseyi görcem mi dedim. Ewet dediler ama ben istemiyorum bani bayıltın dedim olmaz dediler. El mahkum büktüm boynumu. İğne yapilirken beni konuşturuyolar.işte adın ne, çalışıyon mu. Bi an unuttum herseyi. Sonra öğretmenim dedim. Hocam gangi okul dedi. Unuttum adını dedim, baya güldüler bana :))) bu arada belden iğneyi öle abartmişlar ki. Bildiğiniz kalça iğnesi gibi. 2saniye sürdü, acımadı öle aman aman. Sonra uzan dediler.bacaklarıma sıcak su indi gibi, karıncalanma başladı.uzandım. üstümü açtılar.bi kadın sonda üçin bacağmi ayırdı. Bunu da cok abartmışlar. Ağdayla kıyaslarsam acısını bu hiçbişe :)) cok da kısa sürüyo. Bacaklarım uyuştu iyice.dr geldi slm verdi. Herseyi hissetcen agrı dışında dedi. Anam bi baktım beni kesiyolar :/ sonra eliyle açtı deliği iyice. Sonra karnıma bastırdı kafa çıktı, ben iptal oldum o an. Çok korkunç diye diye ağladım, bayıltın beniiiii dedim. Bi iğneyle gitmişim tabi. Gözümü açtım 15 dk geçmiş. Karnım dikiliyo hissediyom yine :/ napıolar dedim karnıma yanımda gördüğme dikiolar mu. Yok yok dedi sen üşüyon die titriyon dedi. Hehe dedim. Yukarıya baktım. Anam hersey yansıyo yukarıya dikiliodum :/ bi kadın gördüm. Bebeğim doğdumu dedim. Ewet dedi.çok temiz çıktı biliyon mu dedi. Ama ağlamıyo dedim. Babasına gitti. Sen istemeyince o görsün dedik dedi. Yalan söleme bana yaşiyo mu dedim.güldüler yine. Sonra geçmiş olsun ddiler. Çıktım ameliyyathaneden. O kadar kalabalıktık, kapıda bi anam bi kocam kalmiş. Eşim ağlıyo, gözler kıpkırmızı. Çok güzel bi bebeğimiz oldu dedi. Ona da yalan söyleme yaşıyo demi dedim. Öptü alnımdan odada bizi bekliyo dedi. Elimi tuttu. Az kaldı bebeğini görcen die die odaya götürdü beni. İçeri girince bebeği gösterdi bana. Ne ağlıyo ne bişi gözler fıldır fıldır çirkin mi çirkin bişe :) öptüm kuzumu, uyuşuğum hala.çooooook üşüyodum 4 battaniye örttüler ısınamadım. Bi on dk geçti. Allahım bi ağrım başladı. Eşim videoya cekmiş, inleye inleye 4 saat ağlamışım, salak salak etrafa bakıyo gözlerim. İki kere Ağrı kesici yaptılar anca kendime geldim. O kadar kötüymüşüm ki o an. Eşim çocuğu görcen mi demiş. Hayır demişim. İstemiyon mu demiş hayır demişim :) kendime gelince baktım sewdim azcık. Şimdi ewdeyiz. Sorunumuz yok allaha şükür. Sütüm gelmedi hala.azcık mama veriyoruz, emio ama beni de. Doğumun hiçbi şekli kolay deil, onu anladım ben. Ameliyat agrılarım war hala.Allah herkese kolay doğum sağlıklı ewlat nasip etsin inşallah.
Kızlar minikkelebeğin söylediği philips aventin göğüs kelebeğine baktımda ebebekten, 2 boyu var small ve standart. Hangisini almalıyız sizce. Nerden bilcem göğüsüm small mı standartmı
Şu haftaya kadar dikkat ettim yediklerime 14 kiloyla bitiririm diyodum ama sona geldik ondanmı müthiş yiyiyorum tatlı tuzlu ne varsa. Son 2 haftada 2 kilo aldım( oldumu 16, nasıl durdurcam kendimi yaa
Geçmiş olsun canım, inş kısa zamanda geçer sarılığınız, beyaz ışık altında yatırmek da iyi geliyor, gündüz güneş ışığı alabilen bir yerde gece de ışıkta uyutmuştuk biz..Dun hastanedeydik bebisim sarilik oldu bi andaisin tedavisi gordu evimize geldik şükür bugun cook agrim var bobreklerim sizim sizim sizliyo dr rahim kuculuyo ondan dedi ya bilmiom valla icim yara hala sezeryan cok zorladi beni bugun 8.gun ayaklansamda yarimim hala elim kolum annem oldu valla hemeroit cok zorluyo tuvalette bagiriyorum resmen 17 saat sanci cekmemin hemsirenin zorla acilma olsun diye ikindirmasi bitirmis beni Allahim herkese kolay dogum nasip etsin Rabbime sukur ikimizde iyiyiz evdeyiz ya agri sizi cekilir yalniz siz siz olun kizlar 2 saate bir mutlaka emzirin oglum sariliktan cok cekti ben emzirdigimi saniyodum demekki ameliyatli oldugumdanda emzirememisim dogru duzgun lansinohun manuel gogus pompasi var bende bu kadar ise yarayacagini bilsem elektrikli alirdim valla her defasinsa 50ml sagiyorum iciriyorum biberonla uyurken gogsumude emzik niyetine kullaniyo:) simdilik doya doya sut icmesi lazim bebigin emzigede bayiliyo kereta bu arada dr her emzirdiginde 2 tatli kasigi sekerli su ver dedi sariligi onluyomus kizlar insallah yararli olur benim tecrubesizligim yuzunden bebisim zor gunler gecirdi valla
Gözün aydın canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin... Göğüs yarasıyla ilgili bir bilgim yok, inş kısa zamanda iyileşirsin....Merhaba arkadaşlar..31 Aralıkta saat 05:12 itibariyle güzel kızıma kavuştum ben de.hikayemi daha sonra yazarım vakit bulunca ama normal doğumla başlayan süreç 5 saatlik sancı sonrasında suyum patladığında bebek kakasını yaptığı için zorunlu sezaryene alındım.açılmam 8 cm olmuştu herşey iyi gidiyordu ama sonu böyle oldu..şükürler olsunki problemsiz doğdu bebeğim ve sağlıcakla kucağıma aldım.ilk 2 gün sütüm gelmedi 3.gün gelmeye başladı.şuan doyurabiliyorum bebeğimi ama göğüs uçlarım çok fena acıyor.emzirmeye başlarken dişlerimi sıkıyorum çok canım yanıyor ama bebeğimin doyduğunu görünce bütün acı geçiyor..bu konuda yapılabilecek en faydalı şey nedir acaba bilen var mı?krem kullanıyorum ama daha etkili bişeyler var mı ki?neyse benden şimdilik bu kadar doğuran arkadaşların gözüaydın.henüz doğum yapmayanlara da sağlıklı doğumlar dilerim..
Mrblar.
Nihayet telefondan girmeyi basardim. Son 6 gun ve ben hala doguramadim. Moralim cok bozuk. Annem sen eninde sonunda sezeryana yatacaksin diyerek moralimi bozuyor. Kordonumuz ne alemde bilmiyorum cunku doktor 10 gundur ultrasona almadi yarin cemkirmeyi dusunuyorum.
Bozma moralini canım, anneler bazen kendi taraflarından düşünüp, moralimzi bozabiliyorlar, bana da geçende orda kadın dr yok mu diyor telefondan, on beş gün kalmış doğuma, kadın dr arayacağım sanki... Zaten dr konusunda tereddütlerim var, iyice canım sıkıldı bunu deyince, eskiden annemler gelmeden doğurmasam diyordum, kızım için....şimdi doğursam daha mı iyi diye düşünür oldum, hakkımda hayırlısı neyse o olsun...
Kızımda da sütümün gelmediğini yedi kat akrabalara anlatımıştı tlf her konuştuğunda ağladığımdan haberi yoktu tabii... Onlar da yaşlı oldukları gibi kabullenmek gerekir herhalde...
Minik kelebek ve dogum yapan diger arkadaslar hayirli olsun darisi basimiza.
Gözün aydın canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin... İnş kısa zamanda, sıkıntıların da geçer...28 aralıkta bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. 4 saat süren sancılarım sonrasında normal doğum ile dünyaya geldi bebişim. Kolay bir doğumdu, sancılarımı da evde çektim. Çok şiddetli olmadığı için ayırt etmeye çalıştım gerçek doğum sancısı mı diye. Hastaneye gittiğimde 9 cm açılmam vardı. 15 dk kadar suni sancı verdiler sonra hemen doğuma aldılar. Her şey çok hızlı gelişti. Şuan sanırım lohusalık hüznü yaşıyorum. Umarım bu da geçer. Sizlere de kolay doğumlar dilerim.
anne olmak ona bir damla sut verebilmek icin aglaya aglaya emzirmekmis
gecmisi okuyamadim kizlar yeni dogum yapan arkadaslarim varsa nanaklarinizdan opuyorum hepinizihenuz dogum yapmayan kuzularim ananas ve hurmaya devam edin sicak suya girin bide
biz evimize alistik.oglum damagiyla gogsumu ezdigi icin yara oldu eti parcalandi.sutum gelsin diye aglayarak emzirdim bikac gundur.bugun cok sukur ki mama vermeden silikon kelebekle emzirebildim.kizlar mutlaka manuel de olsa pompa alin mutlakaaaa.ayrica aventin silikon kelebeklerinden de alin en kucuk boyundan.bunlari dogum cantaniza da koyun.
bu arada soran arkadaslarim olmustu.bu benim ilk dogumumdu.cok sukur buna ragmen bekledigimden kolay dogurdum.biraz fiziksel biraz psikolojik bu dogum isi.herseyden once kismet..
hala vakit bulup hikayemi yazamadim.bi gece kalkip yazicam oglan uyurkenk validem birakmiyo oglanla ayni odadayken telefon kullanmami gerci siz hikayenin yarisini biliyosunuz zaten ebe suyumu patlatana kadar yazabilirdimde dogum ekibine ayip olmasin dedim
canım o small ve standart boyu senin göğsün için değil. bebişin ağzı için. yeni doğana small olur, ileriki aylarda lazım olursa diğer boy olur diye biliyorum.
Merhaba arkadaşlar..31 Aralıkta saat 05:12 itibariyle güzel kızıma kavuştum ben de.hikayemi daha sonra yazarım vakit bulunca ama normal doğumla başlayan süreç 5 saatlik sancı sonrasında suyum patladığında bebek kakasını yaptığı için zorunlu sezaryene alındım.açılmam 8 cm olmuştu herşey iyi gidiyordu ama sonu böyle oldu..şükürler olsunki problemsiz doğdu bebeğim ve sağlıcakla kucağıma aldım.ilk 2 gün sütüm gelmedi 3.gün gelmeye başladı.şuan doyurabiliyorum bebeğimi ama göğüs uçlarım çok fena acıyor.emzirmeye başlarken dişlerimi sıkıyorum çok canım yanıyor ama bebeğimin doyduğunu görünce bütün acı geçiyor..bu konuda yapılabilecek en faydalı şey nedir acaba bilen var mı?krem kullanıyorum ama daha etkili bişeyler var mı ki?neyse benden şimdilik bu kadar doğuran arkadaşların gözüaydın.henüz doğum yapmayanlara da sağlıklı doğumlar dilerim..
Teşekkür ederim yorumun için doktorum şöyle bir açıklama yapmıştı: Eskiden doğum 40. haftayı geçebiliyormuş fakat artık doktorların 40. haftayı geçirmesi yasaklanmış.Böyle bir durumda sorumluluk aileye aitmiş.Ama bebek 40. haftayı geçince kendini dışarda sanıp kakasını yapıyormuş ve parçacıkları yutabiliyormuş bu da çok tehlikeliymiş.O yüzden seçim sana ait dedi 40. haftayı geçerse ister suni sancı ya da sezeryan ya da beklersin dedi.
Mrblar.
yaa aslında hiç içmesem 1-1,5 lt içiyordum günde ama artık 3 lt içiyorum ve 1,5 ltsini gece ara ara wc ye kalkınca içiyorum.tabi uyku haram.ama bebeğim daha önemli.kayınvalide hoşaf yaptı geçen içinden kıl çıktı.döktüm öylece..iğrendim bi müddet içemem bende de böle bi huy var kahretmesin.ayran içiyorum ama.zaten günde yarım lt süt 1 kase yoğurt bol meyve ve ete devam.beslenmemde sıkıntı yok çok şükür.sen hurmayı abartmadan ye canın çekiyosa canım.ben de acı biber turşusuna dayanamıyorum ama önümde olmazsa canım çekmiyor.sen de gizle bari
Selam kızlar,
aslında iyi haberlerle geldim mi gelmedim mi bilmiyorum. Şöyle anlatayım. Bugün kontrolümüz vardı nstye bağladılar sancı çıkmadı.sonra kızımı görmeye geldi sıra. On gün önce doktora gittiğimde plesanta kireçlenmesi başlamış bebeğin beslenmesini engelleyebilir demişti bugün gittiğimizde de ilerlemiş ve bebek yeteri kadar beslenemiyor en geç cuma günü alırız dedi cuma günü de 37+6 oluyorum. Bebeğimin şu anki kilosu 2650 gr zayıf olacak.off moralim bozuldu ya hem kavuşacağım için seviniyorum hem de böyle bir sorun olduğu için çok üzülüyorum. Lutfen bana dua edin kızlar. Çok ihtiyacım var.
36.haftadan beri dr azalma olabilir falan diyo ama sanki bizimki duyuyor da aksine hareket ediyo
Neyse sende de varsa normal demek belki iç karnimiz falaj geniştir yada bebekler rahat)
Hadi hayırlısı rabbim bir avaz da kurtarsin inşallah darisi başımiza
Cati muayenesi yaptıranlar nasl bişey bu ya alttan muayene smear testi falan cok oldum ama cati muayenesi biraz tedirgin ediyo
günaydın kızlar, iyi pazarlar herkese..
hala gribim geçmedi.. gece sürekli uyanıyorum, eşimede bulaştırdım o bi yerde ben bi yerde yatıyoruz gariban gariban :)
umarım bugün biraz daha toparlarım kendimi..
lex nerelerde acaba
Şu haftaya kadar dikkat ettim yediklerime 14 kiloyla bitiririm diyodum ama sona geldik ondanmı müthiş yiyiyorum tatlı tuzlu ne varsa. Son 2 haftada 2 kilo aldım( oldumu 16, nasıl durdurcam kendimi yaa
offff bende 20 kilo aldım ve inadına yiyesim geliyor. tatlılar tuzlular, nutelllalar kaşık kaşık yemek istiyorum. umarım doğumdan sonra geçer bu isteklerim...
canım ne biliyim yaa doktor daha 9 una kadar gelmez dedi.suyu da azalmış deyince ben bi fena oldum.kilo da almamış ama ona takılmadım hiç...netse dua et canım Allahın izniyle bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım...rahat olamıyorum elimde değil.
canım çok sevindim moralinin düzelmesine.insanın psikolojisi bozulunca hayat zindan oluyo bilirim...dua et bize.meleğini de kokla öp benim yerime
sağol canım benim iyiki varsınız .
sağol canım hep edelim dua birbirimize.iyiki varsınız ben gerçekten siz olmasanız mahvolmuştum moralim altüst olmuştu...
amın hepımızınkıne canım... tabıkı çok kısa bı süre sonra gerı kalan hepımızde güzel haberlerı yazıcaz buraya allahın ıznıyle..
arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba
Canım sana diyorum ama benim de evde duşakabinli iki banyom da, bizde de küvet yok. Büyük leğen varsa o da olur, bende o da yok. ben böyle bişey gerekirse eşimi yollayıp leğen aldırcam
Sıcak suyu ensene tut, ordan omurilikten bele doğru öyle bir rahatlama yayılıyo ki inanamazsın, bayılıyorum ben ona
gecmisi okuyamadim kizlar yeni dogum yapan arkadaslarim varsa nanaklarinizdan opuyorum hepinizihenuz dogum yapmayan kuzularim ananas ve hurmaya devam edin sicak suya girin bide
biz evimize alistik.oglum damagiyla gogsumu ezdigi icin yara oldu eti parcalandi.sutum gelsin diye aglayarak emzirdim bikac gundur.bugun cok sukur ki mama vermeden silikon kelebekle emzirebildim.kizlar mutlaka manuel de olsa pompa alin mutlakaaaa.ayrica aventin silikon kelebeklerinden de alin en kucuk boyundan.bunlari dogum cantaniza da koyun.
bu arada soran arkadaslarim olmustu.bu benim ilk dogumumdu.cok sukur buna ragmen bekledigimden kolay dogurdum.biraz fiziksel biraz psikolojik bu dogum isi.herseyden once kismet..
hala vakit bulup hikayemi yazamadim.bi gece kalkip yazicam oglan uyurkenk validem birakmiyo oglanla ayni odadayken telefon kullanmami gerci siz hikayenin yarisini biliyosunuz zaten ebe suyumu patlatana kadar yazabilirdimde dogum ekibine ayip olmasin dedim
Canım benim biraz canım yandıama kısa sürüyor.
kızlar günaydın.ben hala doğurmadım.doğum için napcam onu da bilmiyorum...ananas yedim dün hurma yedim.kızımın suyu azalmış.normal doğmazsa sezaryen olabilir.ben de onu istemiyorum bu kadar yaklaşmışken.ama tutturmuş da değilim bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.zaten bu nedenle normal olsun istiyorum.gece hiç uyumadım uykumun arasında 1 litre su içtim wc ye kalktıkça nolur dua edin hakkımızda hayırlısı olsun...bugün yürüyüş yapcam eşimle.gelsin artık bizimki diye
arkadaşlar ben 36. haftamdayım.sizin drunuz nst için haftada bir çağırıyor mu.bir de her gittiğinizde usg muayenesi yapıyor mu acaba
günaydın kızlar, iyi pazarlar herkese..
hala gribim geçmedi.. gece sürekli uyanıyorum, eşimede bulaştırdım o bi yerde ben bi yerde yatıyoruz gariban gariban :)
umarım bugün biraz daha toparlarım kendimi..
dün öglenden beri bakamadım nete....temizlik yaptım...halılarım yıkamacıdan geldı mecbur tüm evi süpürüp sildim....derken bir karın agrısı bastırdı neredeyse eşimi arayacaktım doğuruyorum diye.... gittim hemen yattım...belimden karnıma doğru yayılan nefesimi kesen midemi bulandıran ve acaip ter bastıran bişiydi.... çok korktum.. evde de yanlızdım herzamankı gıbı...allahtan bir saat sonra geçtı.eşim gelince anlattım oda kızıyo neden iş yapıyorsun die.kim yapacak deyince sesi çıkmıyo..ama mis gibi oldu ev.sonra eltım kv görümcem k p eltimin 2 yaşındaki oğlu çaya geldi...gerisi malum
28 aralıkta bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. 4 saat süren sancılarım sonrasında normal doğum ile dünyaya geldi bebişim. Kolay bir doğumdu, sancılarımı da evde çektim. Çok şiddetli olmadığı için ayırt etmeye çalıştım gerçek doğum sancısı mı diye. Hastaneye gittiğimde 9 cm açılmam vardı. 15 dk kadar suni sancı verdiler sonra hemen doğuma aldılar. Her şey çok hızlı gelişti. Şuan sanırım lohusalık hüznü yaşıyorum. Umarım bu da geçer. Sizlere de kolay doğumlar dilerim.
Dun hastanedeydik bebisim sarilik oldu bi andaisin tedavisi gordu evimize geldik şükür bugun cook agrim var bobreklerim sizim sizim sizliyo dr rahim kuculuyo ondan dedi ya bilmiom valla icim yara hala sezeryan cok zorladi beni bugun 8.gun ayaklansamda yarimim hala elim kolum annem oldu valla hemeroit cok zorluyo tuvalette bagiriyorum resmen 17 saat sanci cekmemin hemsirenin zorla acilma olsun diye ikindirmasi bitirmis beni Allahim herkese kolay dogum nasip etsin Rabbime sukur ikimizde iyiyiz evdeyiz ya agri sizi cekilir yalniz siz siz olun kizlar 2 saate bir mutlaka emzirin oglum sariliktan cok cekti ben emzirdigimi saniyodum demekki ameliyatli oldugumdanda emzirememisim dogru duzgun lansinohun manuel gogus pompasi var bende bu kadar ise yarayacagini bilsem elektrikli alirdim valla her defasinsa 50ml sagiyorum iciriyorum biberonla uyurken gogsumude emzik niyetine kullaniyo:) simdilik doya doya sut icmesi lazim bebigin emzigede bayiliyo kereta bu arada dr her emzirdiginde 2 tatli kasigi sekerli su ver dedi sariligi onluyomus kizlar insallah yararli olur benim tecrubesizligim yuzunden bebisim zor gunler gecirdi valla
Mrblar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?