2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Dogum izni 18 hafta yasalastimi resmi gazetede yayinlanmadi galiba ya 1 yildan bu yana ha oldu ha olacak biz dogururuz ondan spnra yssalasir bu meret

Bir önceki sayfada yazmıştım, görmemişsin sanırım; doğum iznini uzatmaktan vazgeçmişler, 1-2 sene süründürüp sonra vazgeçecekleri başka bir söylenti çıkardılar şimdi de, 300 lira kreş yardımı planı. Tabi yersen

kızlar ben bu normal doğumu yapabileceğimden emin değilim kafam çok karışık herkes diyokı sen adet olduğunda acile giderdin normal doğumu nasıl yapacaksın diyo evet adet sancısında dayanamayınca ağrı kesici yaptırıyodum ama ne bileyım kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım

Evet canim gercekten oyle olacak ama uc yuz lira kres yardimini da memurlara degil sigortali iscilere verecekker guya ben ikinci donemi heyet raporuyla gecirecegim artik

Şu doğum izni olayına çooook sinir oldum, söylediler söylediler ne oldu halkı kandırmak başka bir şey yok! Altu üstü zaten iki hafta uzatılacaktı ama o da yalan oldu!!! Benim iznim bu durumda 5 mayısta bıtıyor sonra da heyet raporu cok zor verıyorlar nasıl ıkıncı donemı kapatacagım bılmıyorum...

Bu arada sancı dedıgınız sey karın agrısı gıbı bır sey mı? Hanı af edersınız ısgal olunca sancı gelır ya karının agrıyınca oyle bır sey mı? eger oysa dun benım karnım agrıdı korktum.

Evet canim gercekten oyle olacak ama uc yuz lira kres yardimini da memurlara degil sigortali iscilere verecekker guya ben ikinci donemi heyet raporuyla gecirecegim artik

Doğum izni memura gelecekti, ondan vazgeçip ssk'lıya kreş yardımı. Gerçekten çok yaratıcı!!! Yaptığın bir iyileştirmeyi herkese yap ki bişeye benzesin. İzin uzatma, kreş yardımı bunlar herkese lazım, annenin ssk'lısı, 657'lisi olmaz, anne annedir.
Ben zaten alacaktım heyet raporu da şimdi 14 gün fazlası için uğraşıcaz. Valla 60 gün de olsa alıcam o raporu, maaşımı da alıcam çatır çatır. Öyle başa böyle tarak

İlk digumum normal yolla oldu gece oniki bucuk gibi cisim geldi gittim yaptim yataga girdim ama altima kacirdim kaciracagim tekrar cisim geldi tuvakete girmemke fossss diye kanli su gelmisti tam kirk haftalikti ve gunduzunde hic bir belirti olmadi hastaneye gittik iki saat sonra sancilar basladi belden kasiklara ve vajinaya dogru agrili bir zonklama seklindeydi ve o anda karnin tas gibi oluyor kasiliyorsun hareket etmek de cok zorlasiyor benim sancilar bu sekildeydi. Ama bebegin vajinadan cikis anini anlatamam problemi olmayan her insanin yasamasini tavsiye ederim o ani bebek ciktigi an kus gibi hafif hani anamdan digmus gibi derler ya oyle oluyorsun ikinma ve bebegin cikma ani dogumun en kolay tarafi bence onun oncesinde acikligin artmasi icin sanci cekmek daha zordu insallah bu bebegim de normal olur haftaya cuma dr.kontrolu var gecen kontrolde bebek biraz iri sonraki gelisinizde bebegin durumuna gore dogum seklini konusuruz demisti sezeryandan birax tirsiyorum

Kizlar yarin sabah 10 da sezeyana giriyorum Allah izin verirse ogluma kavusucam bize dua edin bende sizler icin dua edicem Allaha emanet olun
canim allah yardimcin olsun cennet kokusu yarin sabah burnunda olacak
simdiden cook tebrik ediyorum
canim ben gunduz 2 saatte bir gece 3 saatte bir emzirorum.ne zaman birakmak isterse o zaman birakiyo memeyi.benim oglum cok obur memeye tutunca kendini kaybediyo ama sutum akacak gibi fazla diil.bugun doktor sutun yaramis dedi ama.
eger devit e basladiysan bebege gaz yapan devit canim bugun doktor devitten sonra gaz baslicak dedi
butun psikolojimi bozdu
canim sen sagmaya devam et onu bide sicak dus kanallari aciyor rahatlarsin.
sagol tatlim
myaa yediklerimi gorsen miden bulanir
bugün de doğurmadım:18:
canim aananasa devammm :124:
Canım seninkiler ödemdir bence, ayaklarında şişmiş baksana. Serum filan aldıysan ondanda olabilir. Fırsat buldukça ayaklarını biraz yüksekte tutarak uzan tatlım
canim uzaniyorum doktor normaldir dedi on gun devam eder dedi

miss kokuyo teyzesi misss dunyada yok boyle bi koku
allahim kendimden geciyorum
rabbimherkese nasip etsinnn

Ben de seninle ayni fikirdeyim sonuna kadar heyet raporu alacagim arkadasim mayista dogum yapti eylulden itibaren bu zamana kadar heyet raporu aldi evde cocuguna da bakiyor maasini da aliyor bi guzell

canim boyle seylere kulaklarini tika
bende adet oldugumda hele ilk gun sicak su torbasiyla yasiyodum.hastaneye gittigimde aciklik 6 cm idi.hemsire nst ye bagladi beni ve senin agri esigin yuksek midir normalde su an bagiriyo olman lazimdi dedi yani aslinda sandigimiz kadar dayaniksiz degiliz.ben bile yaptimsa sen de yapabilirsin

Kızlar ben özel sektördeyim, doğumdan sonra maaşlar yatıcakmış sanırım kimi ikibin diyor kimi ikibinbeşyüz bilmiyorum tam olarak. Başka alınıcak bişey varmı bu kreş yardımını hiç duymamıştım özel sektördede varmı acaba

sağ ol canım ınsallah ben de normal dogum dusunuyorum ınsallah senın de ıstedıgın gıbı olur:) Ben de o duyguyu yasamak ıcın ozellıkle normal dogum ıstıyorum. Sancıyı tarıf etmıssın ama benımkı henuz o denlı degıldı dun aksam sanırım daha baslamadı:)

Kizlqr hepinize ayri ayri tesekkur ederim
Darisi gun sayanlarin basina
Benim ve kavusan arkadaslarimizinda bol bol sutumuz olsun saglikla buyutelim insallah
Yarin aksam bu saatleri iple cekiyorum onun kokusu icin

Kizlqr hepinize ayri ayri tesekkur ederim
Darisi gun sayanlarin basina
Benim ve kavusan arkadaslarimizinda bol bol sutumuz olsun saglikla buyutelim insallah
Yarin aksam bu saatleri iple cekiyorum onun kokusu icin

Allah sağlıkla kucağına almayı, ve uzun yıllar boyunca o mis kokusunu içine çekmeyi nasip etsin...

Ne alakkası varmış, benim de adetlerim çok sancılıydı, baygın halde acile giittiğim, tansiyon nabız bulamadıkları çok oldu, çok da şükür normal doğum da yaptım... Sonrasında yengem sen de normal doğum yaptın ha dedi, ne saçma insanlar nasıl abartıyorsa ve kafalarında insanları şablonlara oturtuyorlar, sen yapabilirsin, sen yapamazsın diye sinir oluyorum bu tiplere...

Hiç söylenenleri takma, doğum şekline sen karar ver, ama şunu da unutma, şimdi sezeryan olursan, ilerde bir çocuk daha istediğnde ülkemiz şartlarında yine mecbur sezeryan olacaksın.... Tabii önemli olan bzim ve bebeklerimizin sağlığı, ikinci olmasına rağmen kendimi de şartlandırmıyorum, sonuçta herhangi bir problemde sezeryan olabilirim... Neyse hayırlısı o olsun...

Kızlar sorunumu belirtmiştim size. Bugün kesin belli oldu cuma günü sezeryanla kavuşacağım inşallah minnak kızıma. Plesanta kireçlenmesinden dolayı 4 günde 50 grm alabilmiş kızıım normalde daha fazla alması gerekiyordu çok şükür başka bir sorunumuz yok organ gelişimi iyi dopplerde de sıkıntı çıkmadı cumayı bekleyebiliriz dedi ama çarşamba tekrar kontrole gideceğim ben de durumlar böyle dualarınızı eksik etmeyin sezeryandan tırsıyorum da ...

Canım hayırlısı olsun sımdıden dıyorum.En azından durumu ıyıymıs sen onu beslersın annesı buyuır Allahın ıznıyle ınsallah... heyecan doruktadır az kalmıs yavruna kavusmana.

Ben de seninle ayni fikirdeyim sonuna kadar heyet raporu alacagim arkadasim mayista dogum yapti eylulden itibaren bu zamana kadar heyet raporu aldi evde cocuguna da bakiyor maasini da aliyor bi guzell

Valla bunu yapmaya onlar zorluyo, ben ev aldım borç ödüyorum, borcum bitsin de işi bırakıp çocuk yapayım diye beklersem 35'ten sonra doğurmam lazım. İstedikleri 3 çocuk da 35 ile menopoz arasına sığmaz kusura bakmasınlar. İnsanın ihtiyaçları, masrafı hiç bitmez. Ben çocuk doğurdum diye iş bırakmak için okumadım onca sene. Maaşıma ihtiyacım var. Devlet bana bunları sağlamak zorunda, sağlamıyosa ben kendi çözümlerimle hallederim aynen böyle

Ben de acile gidip iğne yaptırmışlardanım adet dönemlerinde. Ama doğuma cesaretim var. Sana yine hemşireler söylemiş, bana ablam diyo ya nasıl cesaret ediyo bu normal doğuma diye kimse cesaret vermiyo sağolsun, herkes canımın ne kadar tatlı olduğunu hatırlatıp duruyo doğurunca herkesin çenesi kapanır korkmasın kimse.

Canım özel sektörde yani ssk'lılarda doğum izninde maaşını tam almıyosun, kesintili yatıyo, iznin bittiğinde de topluca alıyosun o kesilen paraları diye biliyorum. Adına da doğum parası diyolar!!! Sanki bişey vermişler kendilerinden gibi. Kreş yardımı da şimdilik sadece söylenti, doğum iznini uzatmadılar ya onu unutturmak için atılan yem. Her ay 300 lira vermez kimse kimseye bu memlekette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…