- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
canım benim takvim bitti hala yok.merak etme gelir gelir inşallah.son hafta ananas hurma sıcak duş yürüyüş
canım arkadaşlarım iyi akşamlar...
dün gece stresten ne ben ne de eşim uyuyamadık.sabahı sabah ettik.
çünkü bebeğimin suyu azalmıştı ve hareketleri seyrekleşmişti
yarın dr a gidelim diye kararlaştırmıştık ama dayanamayınca bu gün gittik.
iyi ki de gitöişiz bebeğimin suyu daha idare edermiş onu.hareketleri de iyi dedi doktor.
hatta sordu bana yine çatına bakıyım mı dedi.bende beni çok irrite ediyo gerekli değilse bakmasak? dedim...sanki lütfediyorum izin verince bana da bakar mısın?
eşim dedi ki canım belki açılma vardır bi baksın dedi.doktor da doğumu da uyarabilir bakayım dedi. tamam dedim.bu kez daha az etkilendim gerçekten.1 cm kadar açılmam varmış.bi belirti olmazsa 9 ocakta tekrar gel dedi.benim de sırtımdan bir yük kalktı yoksa ben bu gece de uyuyamacaktım.gerçi wc den dolayı yine uyuyamıcam ama...olsun ebbeğim iyiymiş en azından...
BU ARADA DOĞUMA GİDECEK ARKADAŞLAR VARSA ALLAH Bİ AVAZDA AĞRISIZ ACISIZ KURTARSIN.DOĞUM YAPANLARIN DAA BEBEKLERİ ANALI BABALI BÜYÜSÜN
bi kısmını okudum ama öğleden beri 10 sayfa konuşmuşsunuz yetişemedim.
Bİ DE DESTEK OLAN DUA EDEN CEVAP YAZAN ARKADAŞLARIM İYİ Kİ VARSINIZ ÇOK ÇOK ÇOK SAĞOLUN.ALLAH BEBEKLERİNİZE SAĞLIKLA KAVUŞTURSUN.HEPİMİZİ
aynen yaa ben arada sırada gidiyorum ama evde yediğim abur cuburun haddi var hesabı yokzaten o zararlı şeyler satan yerlere bu ara hep gidiyorum var ya son haftam ya bildiğin saçmaladım yani
ne güzel nasıl sevindim az kaldı canım bu gidişle biz birlikte doğurcaz 13 ocak da benim ama seninkinin niyeti yok :)
Ben simdiden baslasam erken mi olur acaba
Ananas bilmeden yiyordum zaten ama hurma falanda alırım yürüyus ne kadar olmasi lazim ki acaba sabah esimle çıkıp yuururum
Bebek sizi korkutmis ama neyseki hersey yolunda
9 ocakta daha da artar insallh acilman sağlıkla gelir bebegin.
Cati muayenesi doğumu tetikliyormus bakalım bana da 38 de bakacak keske inş acilmam olur
Cati muayenesi de olup oyle baslayim o zaman artii hayırlısı ne yaparsak yapalım yine istedigi vakitte gelecek kuzularcanım bence erken yaa.yine de sen bilirsin.ama herkeste nasıl ne sürede etki edeceği bilinmez.bu yüzden şansa bırakma.son hafta iyi bence.çatı muayenesi de uyarıyomuş doğumu ama benim 10 günde 3. kez oluyo tık yok.dediğim gibi herkeste farklı işte...
Çok saolun kızlar tam 38 haftalıktık adet tarihine göre
Bebek sorunlu die düşündüm için genel istedim o anki psikolojimi anlatamam
Bide 8 de gittik hastaneye 12 de aldılar içeri
Yarım saat ameliyatta bekledim doktorun gelmesini
Yarım saatta çıktıktan sonra odama götürmelerini bekledim
Beklemek beni daha çok yordu
Genel olursan bebeğin zehirlenir yoğun bakıms alırız dediler bende ozaman belden uyuşturun dedim çok korkmana rağmen allah o anda öyle bi cesaret verdiki
Ben yaptıysam o odikolojiyle herkes yapar
İğneyi çok az hissettim ameliyatı hiç hissetmefim his vardıda ağrı yoktu
Dikimim çok uzun sürdü bebeği hemen çıkardılar o anki duyguyu anlatamam hemen elleri ayaklatı oynuomu die baktım kıpır kıpır mini minnacık bişeydi.
Çok kustum dikişim yapılırken o beni çok zorlardı
Uyuşmanın türünü sormadım
O anda yeterki sağlıklı bi bebeğim oldun die dua ediodum
Odaya çıktım 2 saat snr getirdilr bebeği
Kontrola aldılar şükür sağlıklıyoz tek sorun miniklimiz ve sütümüzün olmaması
iyi ki de gitöişiz bebeğimin suyu daha idare edermiş onu.hareketleri de iyi dedi doktor.
hatta sordu bana yine çatına bakıyım mı dedi.bende beni çok irrite ediyo gerekli değilse bakmasak? dedim...sanki lütfediyorum izin verince bana da bakar mısın?
eşim dedi ki canım belki açılma vardır bi baksın dedi.doktor da doğumu da uyarabilir bakayım dedi. tamam dedim.bu kez daha az etkilendim gerçekten.1 cm kadar açılmam varmış.bi belirti olmazsa 9 ocakta tekrar gel dedi.benim de sırtımdan bir yük kalktı yoksa ben bu gece de uyuyamacaktım.gerçi wc den dolayı yine uyuyamıcam ama...olsun ebbeğim iyiymiş en azından...
BU ARADA DOĞUMA GİDECEK ARKADAŞLAR VARSA ALLAH Bİ AVAZDA AĞRISIZ ACISIZ KURTARSIN.DOĞUM YAPANLARIN DAA BEBEKLERİ ANALI BABALI BÜYÜSÜN
Bİ DE DESTEK OLAN DUA EDEN CEVAP YAZAN ARKADAŞLARIM İYİ Kİ VARSINIZ ÇOK ÇOK ÇOK SAĞOLUN.ALLAH BEBEKLERİNİZE SAĞLIKLA KAVUŞTURSUN.HEPİMİZİ
yorumun için çok sagol
evet canım heyecan ve korku bi arada ama..valla hurmamı da yiyorum direk sıcak suda oturuyorum valla( Bide hemoroid olunca.Artık ikisinede yarar inşallah)
Herkese iiii geceler artik ne kadar uyuyabilirsek
sağol canım benim.son iş günün olmasına sevindim.hadi hayırlı olsun.artık bi mesai bitiyo öbürü başlıo bizim içinCanım haberlerin iyi olmasına çok sevindim merak ettim seni bugün
Kızının keyfi yerinde heralde bırak kalsın canı isteyince gelcek nasıl olsa, belki bu gece belki yarın sabah artık vakti belli değil. Sen her an bekle
Yarar yarar sen devam et, kızınla da konuş artık gelebilirsin yavrum diye dinler belki annesini
Herkese iyi geceler kızlar, biz yatıyoruz yarın son iş günümüzkazasız belasız atlattık mıydı sonra yatış, tabi kızımızın keyfi gelene kadar
ohh ne güzel hepimiz kavuşcaz öpcez( hatta öpemicez kıyamıcaz) koklicaz bol bol.sabırsızlanıyorum elimde değil.elbette doğunca çok zorluklar olcaktır.ama kim ne derse desin onu sağlıkla kucağına almaya değmez mi her uykusuzluk?sağlıkla kucağımıza aldıktan sonra tatlı tatlı sitem ederiz yok uyuyamadım gazı var falan diye...cok sevindim Omesermacım, bende 10 Ocak'ta dogurucam kısmetse
çok mantıklı canım sen en iyisi çatı muayenesinden sonra başla.ama yine miktarını abartma.çünkü doğumu başlatan oksitosin hormonu en fazla hurmadaymış.malum göbişimizde ne kadar kalırsa o kadar iyi.tabi bi sorun yoksa...Cati muayenesi de olup oyle baslayim o zaman artii hayırlısı ne yaparsak yapalım yine istedigi vakitte gelecek kuzular
Merhaba arkadaşlar,
Ben de buranın çokça okuyan ama neredeyse hiç yazmayan üyelerinden biri olarak durumumdan haberdar etmek istedim sizi.. Oğlum, 30 Aralık Pazartesi günü, spinal anestezi ile, 37 haftalık, 2950 gr, 51 cm doğdu.. Darısı doğumu bekleyen tüm arkadaşlarımın başına...
Allah analı babalı buyutsun arkadasım, ismine ne koydunuz?
canım Allah analı babalı büyütsün ben de merak ediyodum seni.ne oolursa olsun bi kaç güne acıların geçer bebeğinle ilgilenirsin sıkma canını.böyle konuşmak eminim uygulamaktan kolaydır ama biraz da lohusalık hassaslığı da olabilir.kombine konusunda bi fikrim yok.eğer sezaryene alınırsam genel anestezi ile doğurmak isterim.sanırım benim katlanabileceğim bişey değil bu hissetme konusu.sonradan çekilen acılar da hepsinde oluyo diye biliyorum normal doğumda da doğum kesisi var sonuçta.anne olmak kolay değil.bebeğini kokla öp bizim için de...fırsat buldukça da tecrübelerini yaz canım...kızlar girip haber vereyim dedim
öncelikle 03.01.2014 tarihinde Kağan Alp imi kucağıma aldım
annelik öyle tarifsiz bir duygu ki kelimeler yetmez anlatmaya
oğluşum 38+5 iken doğdu
spinal + epidural yani kompine oldum
öncelikle doğum şeklimden memnun değilm diyemem , çokkkkkkkkkkkk rahat bir doğum oldu açıkcası
anlatılan kötü eylere asla kulak asmayın
inanın korkutucu hiçbir şeyi yok
kesik falan da görmüyosunuz sadece çekilme gerilme ya da baskı hissediyorsunuz
gelelim en zorlandığım kısma
lokal anestezi geçince o acılar varya o acılar ahhhhhhhh ahhhh Rabbim kimseye çektirmesin
eğer normal şansınız varsa size benden tavsiye sakın ama sakın sezeryan olmayın
doğum kısmı evet çok kolaydı ama bakın üç günde hala dikiş acısından oğlumla ilgilenemiyorum
ilgilenemediğim için de suçluluk duyuyor ve ağlıyorum
eğer benim gebeliğim gibi sorunlu değilseniz siz siz olun normal doğurun
eğer sezeryane gerek varsa da mutlaka kompine isteyin
,spinal ve epidural hakknda söylenen herşey yalan ben bizzat tecrübe ettim
saat 10dan öğleden sonra 16 ya kadar falan acım hiç olmadı bile
ayrıca bebeğimin doğum anında ağladığını duydum
getirdiler ve o yıkanmamış haliyle gördüm
dünyanın en güzel duygusu o an emin olun buna,
forumu takip edmiyorum
doğuranlara tebriklerimi sunuyorum doğuracak arkadaşlara da sakin olmalarını ve bol bol uyumalarını tavsiye ediyorum
çünkü içimizdeki canavarlar anne karnından çıktıktan sonra özellikle geceleri hiç uyutmuyorlar annelerini
öpüyorum hepinizi
canım Allah analı babalı büyütsün ben de merak ediyodum seni.ne oolursa olsun bi kaç güne acıların geçer bebeğinle ilgilenirsin sıkma canını.böyle konuşmak eminim uygulamaktan kolaydır ama biraz da lohusalık hassaslığı da olabilir.kombine konusunda bi fikrim yok.eğer sezaryene alınırsam genel anestezi ile doğurmak isterim.sanırım benim katlanabileceğim bişey değil bu hissetme konusu.sonradan çekilen acılar da hepsinde oluyo diye biliyorum normal doğumda da doğum kesisi var sonuçta.anne olmak kolay değil.bebeğini kokla öp bizim için de...fırsat buldukça da tecrübelerini yaz canım...
saol canım benim Allahım herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
inşallah geçer tatlım yoksa gerçekten çok zor katlanması
benim doktorun salak hemşiresi ağrı kesici olarak majezik yazmış
o direk süten bebişe geçiyormuş ve uyuyormuş bebek hiç uyanmadan
aman dikkat edin yazılan ilaçların prospektüslerini okuyun mutlaka
canım anestezi tamamen kendi seçimin ama sana şu kadarını söyleyim genel anestezi alanların sütü ortalama doğumdan 3 gün sonra geliyor
ancak spinal olduğunda yani belden uyuşturmada bebeğin ağlamasını duyar duymaz sütün salgılanmaya başlıyormuş
çünkü vücudun doğurduğuna inanıyormuş
benim sütüm geldi mesela ama genel anestezi alanların gelmedi
ayrıca ben doğum yaptığım gece gaz çıkardım ve cumartesi taburcu oldum ancak genel alanlara gece ilaç verdiler gaz çıkarsınlar diye
ona rağmen çıkaramayıp bi kaç gün yatanlar oldu
seçim senin , bende çok korkuyordum bilmediğimden
ama şu kadarını net söyleyebilirim asla ama asla korkulacak bişey yok
ameliyathanede doktorum müzik bile açtırttı bana
benimle konuşurlarken herşey 15 dakika da oldu bitti
yani bebeğin doğumu ve senin dikilmen ortalama 15 dakika
tek bir sorun var ameliyathane çok soğuk , başka da hiçbir şey korkutucu değil
bunu neden söylüyoru biliyo musun doğumdan önce bana felç bile kalınıyo diyolardı
beni korkutan çok vardı
ama ben kuzenim anestezi uzmanı olarak çalışıyo istanbulda
araduım onu sordum olayım mı diye uzun uzun anlattı bana
bende netten okudum ve okuduklarım dışında hiçbişeyle karşılaşmadım
önemli olan anstezi uzmanının iyi olması
valla artık o ne niye bu niye diye diye paranoyak olduk ya.bnm detaylı ultrasonu yapan doktor cocugunuza hastalıklı sorunlu muamelesi yapmayın demişti benim bebegimin kalbinde delik var iki kez detaylı yapıldı bana birimcisi zaten delik var dedi 2 mm capında ikincisi parazitik bi görüntü gibi dedi.o yüzden böyle diken üstünde o niye bu niye diye arastırıp duruyorum.dua edin bana dogumdan sonra hemen oglumun kalbine baktırıcam inşallah bişey cıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?