Beni kınamayın arkadaslar
cok denedim ama olmadı her defasında bu son dedim ama sonu gelmedi
Kizlar yarin sabah 10 da sezeyana giriyorum Allah izin verirse ogluma kavusucam bize dua edin bende sizler icin dua edicem Allaha emanet olun
Doğum izni memura gelecekti, ondan vazgeçip ssk'lıya kreş yardımı. Gerçekten çok yaratıcı!!! Yaptığın bir iyileştirmeyi herkese yap ki bişeye benzesin. İzin uzatma, kreş yardımı bunlar herkese lazım, annenin ssk'lısı, 657'lisi olmaz, anne annedir.
Ben zaten alacaktım heyet raporu da şimdi 14 gün fazlası için uğraşıcaz. Valla 60 gün de olsa alıcam o raporu, maaşımı da alıcam çatır çatır. Öyle başa böyle tarak
Kızlar ben özel sektördeyim, doğumdan sonra maaşlar yatıcakmış sanırım kimi ikibin diyor kimi ikibinbeşyüz bilmiyorum tam olarak. Başka alınıcak bişey varmı bu kreş yardımını hiç duymamıştım özel sektördede varmı acaba
Kızlar sorunumu belirtmiştim size. Bugün kesin belli oldu cuma günü sezeryanla kavuşacağım inşallah minnak kızıma. Plesanta kireçlenmesinden dolayı 4 günde 50 grm alabilmiş kızıım normalde daha fazla alması gerekiyordu çok şükür başka bir sorunumuz yok organ gelişimi iyi dopplerde de sıkıntı çıkmadı cumayı bekleyebiliriz dedi ama çarşamba tekrar kontrole gideceğim ben de durumlar böyle dualarınızı eksik etmeyin sezeryandan tırsıyorum da ...
Merhaba kizlar bende icak annesi olacagim. Bugune kadar hic yazmamistim okuyucuydum yani😊 kizimin ismine hala karar veremedik. Sizce Naz Tuana mi Ecenaz mi daha guzel. Fikir verirseniz sevinirim.
Merhaba arkadaşlar,
Ben de buranın çokça okuyan ama neredeyse hiç yazmayan üyelerinden biri olarak durumumdan haberdar etmek istedim sizi.. Oğlum, 30 Aralık Pazartesi günü, spinal anestezi ile, 37 haftalık, 2950 gr, 51 cm doğdu.. Darısı doğumu bekleyen tüm arkadaşlarımın başına...
Kizlar Merhaba:)) biz geldik:))
Oglusum pazar günü normal doğumla dünyaya geldi. Ultrasonda 3700 du kilosu 3530 gr 50 cm doğdu. Nobetci doktor bebek iri sezeryan olur dedi ben kendi doktorumu istedim ve normal dogurdum.
Arkadaslar bende panik atak ve kendimi kasma sorunlari olan ben dogurduysam herkes dogurur sakin korkmayin doktorunuza guvenin hemen sütum geldi ve emzirdim. Dogum kolay sadece sanci olayi sorun ama suan hayal gibi geliyo bana :))
Bugün hastaneden çıktık evdeki ilk gecemizin galibi ben annaneyle babamız pert:))))
Gunaydın kızlar
paylasmassam ölücem sinirimden kendime olan nefretimden ben cok buyuk bi aptallık yaptım kızlar
sigara içtim cok pişmanım bırakamdım sigarayı naptımsa olmadı seytan beni hep tetikledi vicdan azabından ölücem artıkyardım edin bana
gunaydin kizlardoguma gidecek arkadaslarim dualarim sizinle allah yardimciniz olsun.
ben dun aksam odemden balon gibi oldum bide uykusuzluktan basim agridi.uyudum simdi iyiyim sisliklerde az.oglum da beni tam yagli inek sutu gibi gordugu icin gece surekli oturarak emzirdim tabi dikislerim sizliyo simdi biraz.aramizdaki duygusal bag cikar iliskisine donuyo yavas yavas
bebegin hayirli ugurlu olsun canim
canim allah herkese nasip etsin gercekten cok guzel bisey allah yavrularimizin acisini gostermesin.
evet herkes nasi dogurdun deyip duruyo zaten bana.ya sezeryan da kolay degilki zaten kolay bi dogum yok.bazilari daha kolay aatlatiyor sadece.
bence sende sartlar uygun olursa normal dogum yapacaksin.ne kadar istekli oldugunu goruyorum canim
bırakmak isteyenlere champix'i tavsiye ederim arkadaşlar,
su sigarayı bırakma hattını aradık biz eşimle
devlet hastanesine randevu verdiler, gittik, doktorlar bizimle konustu, kalp grafisi, akciger filmi vs cekildi, champix isimli ilac verildi.
ilacı almaya basladık ve eşimle birlikte bıraktık, 16 ay oldu :)
tabi hamileyken ve emzirirken ilac kyullanılmıyor ama cevrenizde bırakmak isteyen varsa tavsiye ederim, ilac sigaradan tiksindiriyor..
malesef canım gunde 8-9 oldu
selam hanımlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı.Çatı muayenesi olduk, nstye girdik.doktorumuz daha önce bebeğin kafasının büyük olduğunu doğum şekli için çatı muayenesine göre karar vermemiz gerektiğini söylemişti.bugünkü muayene sonrası normal doğumun benim için çok mümkün olmadığını, boşuna sancı çekeceğimi söyledi çünkü kemik yapım darmış.
bu yüzden 22 ocak için sezeryan kararlaştırdık.o günden önce bir aksilik olmazsa 22 ocakta oğlumuza kavuşacağız.
açıkçası sezeryan pek istemiyordum biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama hayırlısı napalım...
Bende varım ceylin eslem 18 aralıkta genel anestezi sezeryanla dünyaya geldi elhamdülillah
sanırım şu an bebişin yanında.. Ne güzel bi duygudur oo.. Allaha emanet olun, ağrısız sızısız, bebişin de gazsız olur inşallah. Kendine gelince detaylarını paylaş bizimlede.
Heyet raporu sadece devlet memurları mı alabiliyor? Ne kadar süreyle veriyorlar? Koşullar ne biliyormusun canım?
Bende özel sektördeyim. Doğumdan sonra maaş alamıyorsun, doğum iznin bittikten sonra sgk'ya başvurup maaşını topluca alıyorsun ama tabiki hepsini vermiyolar. 16 haftalık brüt maaşının 2/3'ünü alabiliyorsun. Ordan da kırpıyorlar yani.. 100 tl gibi bie rakamda süt parası veriyorlarmış zahmet edip.. Kreş yardımı ile ilgili hiçbir fikrim yok, ilk defa duydum. Doğum izni uzatılmadı geçmiş ola hepimize..
Benim arkadaşımda da aynı sorun vardı, sezeryana aldılar onuda bebekte sorun çıkmadı çok şükür gayet sağlıklı.. Ama sezeryan sonrası nasıl acı çekiliyor birebir şahit oldum arkadaşımda.. çok fenaydı.. Allah yardımcın olsun, benimde sezeryan olma ihtimalim mevcut.. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun katlanıcaz artık acısına da .. Yapacak bişey yok bu saatten sonra :)
ece güzel, tuana da güzel benim kızım olsaydı ismini begüm yağmur derin duru seçerdim sanırsam :) ismi ne olursa olsun güzel yaşasın bebişin
gözün aydın, allah bağışlasın minik kuzunu
gözün aydın allah bağışlasın doğum detaylarını en kısa zamanda bekliyoruz. Epizyo yapıldı mı??
şimdiye kadar içtiğin sigara için yapacak bişey yok, kendini üzüp bebeğini daha fazla strese sokma bence.. Bundan sonrasını nasıl kurtarabilirsin ona bakman lazım..
Bu epizyo mutlaka olmak zorunda mı yaa.. Ne durumdasın? Kaç dikişin var, çok rahatsız ediyormu? Ne kadar zamanda iyileşiyormuşsun acaba?
Ne kadar süre kullanılıyor bu ilaç? Eşim için bi çare bulmam lazım
canım bundan sonrasına bak en azından.. Sigaranın bebekleri etkilediği bir gerçek, bu konuda kimse kimseyi kandıracak değil tabi.. Sütlede bebeğe geçtiği için en azından bundan sonrasını kurtarmaya bak. Ben de liseden beri içiyordum maalesef.. Hatta hamileliğin ilk aylarında da günde 3-4 tane içiyordum, ama 3. Aydan sonra birdenbire bıraktım.. Zorlamayla, baskıyla olacak bişey değil bu, o durumda olay daha da zorlaşıyor.. Umarım sende kurtulursun bu sorundan.. Hem kendin hem bebeğin için.. Narkoz almanda da çok problem oluyor sigara bildiğim kadarıyla.. Kendini koşullandırma ama başka şeylere konsantre olmaya çalış.. Bazen benimde çok içesim geliyor ama başka bişeye yönelip unutuyorum sigarayı..
inşallah bırakırım rabbim yardımcım olsun
Gözün aydıncanım, maşallah haftasına göre oldukça iyiymiş, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
maşallah allah analı babalı büyütsün canım:)
Merhaba arkadaşlar,
Ben de buranın çokça okuyan ama neredeyse hiç yazmayan üyelerinden biri olarak durumumdan haberdar etmek istedim sizi.. Oğlum, 30 Aralık Pazartesi günü, spinal anestezi ile, 37 haftalık, 2950 gr, 51 cm doğdu.. Darısı doğumu bekleyen tüm arkadaşlarımın başına...
kızlar girip haber vereyim dedim
öncelikle 03.01.2014 tarihinde Kağan Alp imi kucağıma aldım
annelik öyle tarifsiz bir duygu ki kelimeler yetmez anlatmaya
oğluşum 38+5 iken doğdu
spinal + epidural yani kompine oldum
öncelikle doğum şeklimden memnun değilm diyemem , çokkkkkkkkkkkk rahat bir doğum oldu açıkcası
anlatılan kötü eylere asla kulak asmayın
inanın korkutucu hiçbir şeyi yok
kesik falan da görmüyosunuz sadece çekilme gerilme ya da baskı hissediyorsunuz
gelelim en zorlandığım kısma
lokal anestezi geçince o acılar varya o acılar ahhhhhhhh ahhhh Rabbim kimseye çektirmesin
eğer normal şansınız varsa size benden tavsiye sakın ama sakın sezeryan olmayın
doğum kısmı evet çok kolaydı ama bakın üç günde hala dikiş acısından oğlumla ilgilenemiyorum
ilgilenemediğim için de suçluluk duyuyor ve ağlıyorum
eğer benim gebeliğim gibi sorunlu değilseniz siz siz olun normal doğurun
eğer sezeryane gerek varsa da mutlaka kompine isteyin
,spinal ve epidural hakknda söylenen herşey yalan ben bizzat tecrübe ettim
saat 10dan öğleden sonra 16 ya kadar falan acım hiç olmadı bile
ayrıca bebeğimin doğum anında ağladığını duydum
getirdiler ve o yıkanmamış haliyle gördüm
dünyanın en güzel duygusu o an emin olun buna,
forumu takip edmiyorum
doğuranlara tebriklerimi sunuyorum doğuracak arkadaşlara da sakin olmalarını ve bol bol uyumalarını tavsiye ediyorum
çünkü içimizdeki canavarlar anne karnından çıktıktan sonra özellikle geceleri hiç uyutmuyorlar annelerini
öpüyorum hepinizi
Kizlar Merhaba:)) biz geldik:))
Oglusum pazar günü normal doğumla dünyaya geldi. Ultrasonda 3700 du kilosu 3530 gr 50 cm doğdu. Nobetci doktor bebek iri sezeryan olur dedi ben kendi doktorumu istedim ve normal dogurdum.
Arkadaslar bende panik atak ve kendimi kasma sorunlari olan ben dogurduysam herkes dogurur sakin korkmayin doktorunuza guvenin hemen sütum geldi ve emzirdim. Dogum kolay sadece sanci olayi sorun ama suan hayal gibi geliyo bana :))
Bugün hastaneden çıktık evdeki ilk gecemizin galibi ben annaneyle babamız pert:))))
merhaba öncelikle Allah sağlıkla bebeğini kucagına almak nasip etsin benim bebegiminde fetal eko da kalbinde delik olabileceği söylendi bende endişe ediyorum ama dogumdan sonra ki kontrolde emin olabiliriz dediler inşalllah sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize
Bende uyumadim :) nrml dogumi beklemek kadar guzel bise yok sanirim olmadi benim bebisimin kafasi kanala girmedi doktorumuz da alalim aetik dedi 39. Haftadaydik spinal oldum kimseye tawsiye etmem guya anam bakacakti bi sure anamin sabri kalmamis mubarek 1 ay annesine bakti geldi hastaneden benim hastaneye simdi bu benim ilk cocugum bise diyo yada tutarken ay dikkat et diyorum anlayisli olmasi gerekirken kusuyor hanim zaten ewe geldim toplam 1 hafta kaldi gitti galiba ben cok sey umdum annemden ondan hayal kiriklogina uğradım ben ise baslayinca annem bakacak zaten herkez gibi ole uzun da kullanamicam iznimi raporum olmasina ragmen calisacam mecburen cunku kocami isten cikardikar ew kredisi oduyoruz we benim maasim bunlari odemeye kesinlikle yetmiyor ustune ustuk annemle babamin arasi iyi degil bu zor gunlerin icinde iyi olan 1tek sey ewladim:) maşallah sübhanllah 11 gunluk olduk teyzeler
- Zenku
- Misaa
- uğrböceği
- azurem
- Groz
- Garfield
- Orkide
- Mina
- Miniikkelebek,
- Berianur
- ugurbocuu,
- sango,
- findux
- Sevgül
- Selma bnk
- Mat_sen
- Topidik
- Brn26
- Trappeagle
- Zırsızdeli
- Senem8
- Hayat güzeldir
- Sizbiz
Bebişelrine kavuşanlar....
Gunaydın kızlar
paylasmassam ölücem sinirimden kendime olan nefretimden ben cok buyuk bi aptallık yaptım kızlar
sigara içtim cok pişmanım bırakamdım sigarayı naptımsa olmadı seytan beni hep tetikledi vicdan azabından ölücem artıkyardım edin bana
evet herkes nasi dogurdun deyip duruyo zaten bana.ya sezeryan da kolay degilki zaten kolay bi dogum yok.bazilari daha kolay aatlatiyor sadece.
bence sende sartlar uygun olursa normal dogum yapacaksin.ne kadar istekli oldugunu goruyorum canim
selam kızlar, ben bugün daha iyiyim sabah gidip 2 günlük üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle rapor aldım .. perşembe günüde 37 haftam doldugu için rapor alacagım .. yani benim içinde artık doğum izni başlamış oldu nihayet.. işe gidemeyecek olmak bi gariplik yaratmadı değil üzerimde.. sanki kendimi kovulmuş gibi hissettim.. bi tuhaf oldum, bundan sonra ev hanımı oluyorum yani.. sanırsam evde olmaktan da çabuk sıkılacagım. üniv. okurken bile çalıştığımı düşünürsek ev hanımı olmak pek bana göre diil kanımca.. :) hasta oldugum için bişeylerle de uğraşamıyorum. neyse birkaç gün daha geçsin tam iyileşeyimde bütün hazırlıklarımı bitirip bi temizliğe girişirim vakit geçer :) sonrada bebişten sıkılmaya vaktim olmaz.. diye düşünmekteyim :)
selam annişler
Son günümüzü de bitirdik geldik.
Tatil başlasınnnnn
Hayırlı olsun arkadasım, aramıza hoşgeldin
Maşallah oğlun çok iyi doğmuş, allah sağlıklı mutlu ömür versin, hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizim başımıza
Canım çok sevindim allah oğluşunu size bağışlasın, hayırlı evlat olsun hem ailesine hem kendisine hem vatanına milletine
Senin yazdıklarını okuyunca inşallah normal doğurabilirim diye bir daha dua ettim.
Umarım biran önce kalan ağrıların da geçer. Bol bol kokla kuzucuğunu bizim yerimize de.
Hayırlı olsun arkadaşım, maşallah kuzunaDarısı başımıza. Ben de doğum anında telaş yapıp doğumun gidişatını bozarsam diye çok korkuyorum bakalım nasıl olcak Herkes ağrıdan sızıdan korkar benim de korkum bu.
Canım içini ferah tut, dua et bol bol, inşallah hiçbişey çıkmayacak yavrunda allah'ın izniyle.
Canım lohusalık dedikleri bu işteCanım sıkıldığında yavruna bak bol bol o senin tesellin olsun. Inşallah eşin de en kısa sürede iş bulur da daha rahat edersiniz.
Anam ne uzunmuş ya bu liste, ben bu kadar olduğunu fark etmemiştim
Canım ben de yatılı okulda ( lisede) başladım o merete, arada bırakarak arada başlayarak, uzun zaman içtim. Hamile olduğumu öğrenene kadar da günde 2-3 içiyodum keyfine ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç içmedim, içmek dahi istemedim. Nolur yavrunu düşün, emzirme dönemin bitene kadar içme, kuzuna yazıköncesine yapacak bişey yok, bundan sonrasını bari kurtar.
Normal doğum yapanlar anlattıkça daha da cesaret geliyo, yapcam kısmetse
Hayırlı olsun canım artık 7/24 doğurana kadar burdayız
Çok saolun kızlar tam 38 haftalıktık adet tarihine göre
Bebek sorunlu die düşündüm için genel istedim o anki psikolojimi anlatamam
Bide 8 de gittik hastaneye 12 de aldılar içeri
Yarım saat ameliyatta bekledim doktorun gelmesini
Yarım saatta çıktıktan sonra odama götürmelerini bekledim
Beklemek beni daha çok yordu
Genel olursan bebeğin zehirlenir yoğun bakıms alırız dediler bende ozaman belden uyuşturun dedim çok korkmana rağmen allah o anda öyle bi cesaret verdiki
Ben yaptıysam o odikolojiyle herkes yapar
İğneyi çok az hissettim ameliyatı hiç hissetmefim his vardıda ağrı yoktu
Dikimim çok uzun sürdü bebeği hemen çıkardılar o anki duyguyu anlatamam hemen elleri ayaklatı oynuomu die baktım kıpır kıpır mini minnacık bişeydi.
Çok kustum dikişim yapılırken o beni çok zorlardı
Uyuşmanın türünü sormadım
O anda yeterki sağlıklı bi bebeğim oldun die dua ediodum
Odaya çıktım 2 saat snr getirdilr bebeği
Kontrola aldılar şükür sağlıklıyoz tek sorun miniklimiz ve sütümüzün olmaması
Canlar yazılanları okuyamadim bebegim suan benimle 37+2 de geldi oglum saat 19.00 da doğdu. 3890 gr 50 cm ikimizde iyiyiz cok sukur sutum de geldi ayrıntıları yazarim. Optuk hepinizi Allah yardimcisi olsun hepinizin
selam hanımlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı.Çatı muayenesi olduk, nstye girdik.doktorumuz daha önce bebeğin kafasının büyük olduğunu doğum şekli için çatı muayenesine göre karar vermemiz gerektiğini söylemişti.bugünkü muayene sonrası normal doğumun benim için çok mümkün olmadığını, boşuna sancı çekeceğimi söyledi çünkü kemik yapım darmış.
bu yüzden 22 ocak için sezeryan kararlaştırdık.o günden önce bir aksilik olmazsa 22 ocakta oğlumuza kavuşacağız.
açıkçası sezeryan pek istemiyordum biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama hayırlısı napalım...
heyet raporu sadece devlet memurları mı alabiliyor? ne kadar süreyle veriyorlar? koşullar ne biliyormusun canım?
basladıgım gune hatta içtikten sonra kendime lanet ediyorum ama duramıyorum ilk baslarda baya azaltmıstım ama son donemlerde dayanamıyorum kızlar bana dua edin ne olur cok dua ediyorum allahım ne olur bırakım diye ama yapamıyorum iradem zayıf bu konuda. Ne kadar sanslısınız ben hep vicdan azabı cekicem.ben kötu bi anneyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?