2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
slm arkadaşlar beklenen doğum tarihim 24 ocak ..adet sancısı gibi sancılarım vaar .sizinde basınıza geldimi??dr.kontrolüm cuma günü.daha önce gitsemmi diye diye düşünüyorum.normalmidir bu sancılar?

selam hanımlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı.Çatı muayenesi olduk, nstye girdik.doktorumuz daha önce bebeğin kafasının büyük olduğunu doğum şekli için çatı muayenesine göre karar vermemiz gerektiğini söylemişti.bugünkü muayene sonrası normal doğumun benim için çok mümkün olmadığını, boşuna sancı çekeceğimi söyledi çünkü kemik yapım darmış.
bu yüzden 22 ocak için sezeryan kararlaştırdık.o günden önce bir aksilik olmazsa 22 ocakta oğlumuza kavuşacağız.
açıkçası sezeryan pek istemiyordum biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama hayırlısı napalım...

1. Zenku
  2. Misaa
  3. uğrböceği
  4. azurem
  5. Groz
  6. Garfield
  7. Orkide
  8. Mina
  9. Miniikkelebek,
  10. Berianur
  11. ugurbocuu,
  12. sango,
  13. findux
  14. Sevgül
  15. Selma bnk
  16. Mat_sen
  17. Topidik
  18. Brn26
  19. Trappeagle
  20. Zırsızdeli
  21. Senem8
  22. Hayat güzeldir
  23. Sizbiz
  24. melek2828

Bebişelrine kavuşanlar....

Son düzenleme:
Kizlar yarin sabah 10 da sezeyana giriyorum Allah izin verirse ogluma kavusucam bize dua edin bende sizler icin dua edicem Allaha emanet olun

sanırım şu an bebişin yanında.. ne güzel bi duygudur oo.. Allaha emanet olun, ağrısız sızısız, bebişin de gazsız olur inşallah. kendine gelince detaylarını paylaş bizimlede.

heyet raporu sadece devlet memurları mı alabiliyor? ne kadar süreyle veriyorlar? koşullar ne biliyormusun canım?

bende özel sektördeyim. doğumdan sonra maaş alamıyorsun, doğum iznin bittikten sonra sgk'ya başvurup maaşını topluca alıyorsun ama tabiki hepsini vermiyolar. 16 haftalık brüt maaşının 2/3'ünü alabiliyorsun. ordan da kırpıyorlar yani.. 100 tl gibi bie rakamda süt parası veriyorlarmış zahmet edip.. kreş yardımı ile ilgili hiçbir fikrim yok, ilk defa duydum. doğum izni uzatılmadı geçmiş ola hepimize..

benim arkadaşımda da aynı sorun vardı, sezeryana aldılar onuda bebekte sorun çıkmadı çok şükür gayet sağlıklı.. ama sezeryan sonrası nasıl acı çekiliyor birebir şahit oldum arkadaşımda.. çok fenaydı.. Allah yardımcın olsun, benimde sezeryan olma ihtimalim mevcut.. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun katlanıcaz artık acısına da .. yapacak bişey yok bu saatten sonra :)

Merhaba kizlar bende icak annesi olacagim. Bugune kadar hic yazmamistim okuyucuydum yani😊 kizimin ismine hala karar veremedik. Sizce Naz Tuana mi Ecenaz mi daha guzel. Fikir verirseniz sevinirim.

ece güzel, tuana da güzel benim kızım olsaydı ismini begüm yağmur derin duru seçerdim sanırsam :) İsmi ne olursa olsun güzel yaşasın bebişin

Gözün aydın, Allah bağışlasın minik kuzunu

Gözün aydın allah bağışlasın doğum detaylarını en kısa zamanda bekliyoruz. epizyo yapıldı mı??

şimdiye kadar içtiğin sigara için yapacak bişey yok, kendini üzüp bebeğini daha fazla strese sokma bence.. bundan sonrasını nasıl kurtarabilirsin ona bakman lazım..

bu epizyo mutlaka olmak zorunda mı yaa.. ne durumdasın? kaç dikişin var, çok rahatsız ediyormu? ne kadar zamanda iyileşiyormuşsun acaba?

ne kadar süre kullanılıyor bu ilaç? eşim için bi çare bulmam lazım

malesef canım gunde 8-9 oldu

canım bundan sonrasına bak en azından.. sigaranın bebekleri etkilediği bir gerçek, bu konuda kimse kimseyi kandıracak değil tabi.. sütlede bebeğe geçtiği için en azından bundan sonrasını kurtarmaya bak. ben de liseden beri içiyordum maalesef.. hatta hamileliğin ilk aylarında da günde 3-4 tane içiyordum, ama 3. aydan sonra birdenbire bıraktım.. zorlamayla, baskıyla olacak bişey değil bu, o durumda olay daha da zorlaşıyor.. umarım sende kurtulursun bu sorundan.. hem kendin hem bebeğin için.. narkoz almanda da çok problem oluyor sigara bildiğim kadarıyla.. kendini koşullandırma ama başka şeylere konsantre olmaya çalış.. bazen benimde çok içesim geliyor ama başka bişeye yönelip unutuyorum sigarayı..

hayırlısı olsun bu saatten sonra çok takılmamak lazım, Allah sağlıklı şekilde bebeğini kucagına almayı nasip etsin..kova burcu olacak bebişin dahilerin burcu :)

Bende varım ceylin eslem 18 aralıkta genel anestezi sezeryanla dünyaya geldi elhamdülillah

Ekledim canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, büyümüş bile ceylin eslem hanım....

listeyi baştan yapmadığımız için eksikler olabilir, arkadaşlar kusura bakmayın... Alıntılarsanız ekleyebilirim...

inşallah bırakırım rabbim yardımcım olsun

selam kızlar, ben bugün daha iyiyim sabah gidip 2 günlük üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle rapor aldım .. perşembe günüde 37 haftam doldugu için rapor alacagım .. yani benim içinde artık doğum izni başlamış oldu nihayet.. işe gidemeyecek olmak bi gariplik yaratmadı değil üzerimde.. sanki kendimi kovulmuş gibi hissettim.. bi tuhaf oldum, bundan sonra ev hanımı oluyorum yani.. sanırsam evde olmaktan da çabuk sıkılacagım. üniv. okurken bile çalıştığımı düşünürsek ev hanımı olmak pek bana göre diil kanımca.. :) hasta oldugum için bişeylerle de uğraşamıyorum. neyse birkaç gün daha geçsin tam iyileşeyimde bütün hazırlıklarımı bitirip bi temizliğe girişirim vakit geçer :) sonrada bebişten sıkılmaya vaktim olmaz.. diye düşünmekteyim :)

inşallah bırakırım rabbim yardımcım olsun

yapabilirsin canım ben yaptıysam sende yaparsın sabah gözümü açıp sigara yakıyordum yada gece kazara wc için kalkmışsam bile sigara içip uyuyordum ama hamilelikte bıraktım gitti , koşullandırmadım kendimi bırakamazsam eğer azaltırım günde en fazla 5 tane içerim ama diyodum. çok şükür ki onu da içmiyorum darısı başına olsun.

Gözün aydıncanım, maşallah haftasına göre oldukça iyiymiş, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Amin canım Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Doktorum da kilosunun haftasına göre iyi olduğunu söylüyordu, Cumartesi kontrolde 2900 gr'dı, Pazartesi 2950 gr doğdu çok şükür Rabbim hepimize sağlık ve kolaylık versin...

Selam annişler
Son günümüzü de bitirdik geldik.
Tatil başlasınnnnn

Hayırlı olsun arkadasım, aramıza hoşgeldin
Maşallah oğlun çok iyi doğmuş, Allah sağlıklı mutlu ömür versin, hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizim başımıza

Canım çok sevindim Allah oğluşunu size bağışlasın, hayırlı evlat olsun hem ailesine hem kendisine hem vatanına milletine
Senin yazdıklarını okuyunca inşallah normal doğurabilirim diye bir daha dua ettim.
Umarım biran önce kalan ağrıların da geçer. Bol bol kokla kuzucuğunu bizim yerimize de.

Hayırlı olsun arkadaşım, maşallah kuzuna darısı başımıza. Ben de doğum anında telaş yapıp doğumun gidişatını bozarsam diye çok korkuyorum bakalım nasıl olcak herkes ağrıdan sızıdan korkar benim de korkum bu.

Canım içini ferah tut, dua et bol bol, inşallah hiçbişey çıkmayacak yavrunda Allah'ın izniyle.

Canım lohusalık dedikleri bu işte canım sıkıldığında yavruna bak bol bol o senin tesellin olsun. İnşallah eşin de en kısa sürede iş bulur da daha rahat edersiniz.

Anam ne uzunmuş ya bu liste, ben bu kadar olduğunu fark etmemiştim

Canım ben de yatılı okulda ( lisede) başladım o merete, arada bırakarak arada başlayarak, uzun zaman içtim. Hamile olduğumu öğrenene kadar da günde 2-3 içiyodum keyfine ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç içmedim, içmek dahi istemedim. Nolur yavrunu düşün, emzirme dönemin bitene kadar içme, kuzuna yazık öncesine yapacak bişey yok, bundan sonrasını bari kurtar.

evet herkes nasi dogurdun deyip duruyo zaten bana.ya sezeryan da kolay degilki zaten kolay bi dogum yok.bazilari daha kolay aatlatiyor sadece.
bence sende sartlar uygun olursa normal dogum yapacaksin.ne kadar istekli oldugunu goruyorum canim

Normal doğum yapanlar anlattıkça daha da cesaret geliyo, yapcam kısmetse

Hayırlı olsun canım artık 7/24 doğurana kadar burdayız

inşallah allahım kurtarsın dua edin sizde

Allah analı babalı büyütsün canım,kıpır kıpır miniğinle sana sağlıklı sıhatli güzel günler nasip etsin Allahım...

Canlar yazılanları okuyamadim bebegim suan benimle 37+2 de geldi oglum saat 19.00 da doğdu. 3890 gr 50 cm ikimizde iyiyiz cok sukur sutum de geldi ayrıntıları yazarim. Optuk hepinizi Allah yardimcisi olsun hepinizin

Maşallah bebeğine, Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin..

Doğum tarihlerimiz aynı görünüyor;hayırlısıyla Allah kucağımıza alamamızı nasip etsin, yavruna kavuşacağın tarihi bilmek de güzel :)

heyet raporu sadece devlet memurları mı alabiliyor? ne kadar süreyle veriyorlar? koşullar ne biliyormusun canım?

Benim annem özelden emekli canım ona sordum var dedi. Koşulları falan bilemiyorum ama doktorun kesin bilir ona sorabilirsin.

canımboyle düşünerek kendını üzersın sadece ve dolayısıyla bebegını..lohusalıkta bişi olmasa bıle bı depresyon yasıyosun hele bole kendını suçlarsan ne dogum sevıncı yasayabılırsın ne doya doya bebegınle ılgılenebılırsın allah yardımetsın bırakırsın ınşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…