selam hanımlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı.Çatı muayenesi olduk, nstye girdik.doktorumuz daha önce bebeğin kafasının büyük olduğunu doğum şekli için çatı muayenesine göre karar vermemiz gerektiğini söylemişti.bugünkü muayene sonrası normal doğumun benim için çok mümkün olmadığını, boşuna sancı çekeceğimi söyledi çünkü kemik yapım darmış.
bu yüzden 22 ocak için sezeryan kararlaştırdık.o günden önce bir aksilik olmazsa 22 ocakta oğlumuza kavuşacağız.
açıkçası sezeryan pek istemiyordum biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama hayırlısı napalım...
selam hanımlar,
bugün doktor kontrolümüz vardı.Çatı muayenesi olduk, nstye girdik.doktorumuz daha önce bebeğin kafasının büyük olduğunu doğum şekli için çatı muayenesine göre karar vermemiz gerektiğini söylemişti.bugünkü muayene sonrası normal doğumun benim için çok mümkün olmadığını, boşuna sancı çekeceğimi söyledi çünkü kemik yapım darmış.
bu yüzden 22 ocak için sezeryan kararlaştırdık.o günden önce bir aksilik olmazsa 22 ocakta oğlumuza kavuşacağız.
açıkçası sezeryan pek istemiyordum biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ama hayırlısı napalım...
Bende uyumadim :) nrml dogumi beklemek kadar guzel bise yok sanirim olmadi benim bebisimin kafasi kanala girmedi doktorumuz da alalim aetik dedi 39. Haftadaydik spinal oldum kimseye tawsiye etmem guya anam bakacakti bi sure anamin sabri kalmamis mubarek 1 ay annesine bakti geldi hastaneden benim hastaneye simdi bu benim ilk cocugum bise diyo yada tutarken ay dikkat et diyorum anlayisli olmasi gerekirken kusuyor hanim zaten ewe geldim toplam 1 hafta kaldi gitti galiba ben cok sey umdum annemden ondan hayal kiriklogina uğradım ben ise baslayinca annem bakacak zaten herkez gibi ole uzun da kullanamicam iznimi raporum olmasina ragmen calisacam mecburen cunku kocami isten cikardikar ew kredisi oduyoruz we benim maasim bunlari odemeye kesinlikle yetmiyor ustune ustuk annemle babamin arasi iyi degil bu zor gunlerin icinde iyi olan 1tek sey ewladim:) maşallah sübhanllah 11 gunluk olduk teyzeler
Sende benim gibi uyuyamadın herhalde bir saattir yatakta dönüyorum tık yok( benimde geçen haftaki nst de ilk 5 dk bişi yoktu sonra hep sancı çıktı 60-100 arası , 60 ın altına inmedi hiç, kesin bugün doğuma alır düşüncesiyle doktora sonucu gösterdim. doktorda gayet rahat olur doğum yaklaşıyo yalancı sancılar dedi öyle yani bende bekliyorum ara ara bıçak batmaları kasılmalar var ama geçiyo sonra, anlamadım gitti
Gözün aydıncanım, maşallah haftasına göre oldukça iyiymiş, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
Gözün aydın canım, maşallah kağan alpine, acıların da en kısa zamanda geçerinş...
Gözün aydın canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, hayırlı evlat olsuninş...
Allah bir avazda kurtarsın canım, inş kolay bşr doğum olur.. O halde bir de misafir ağırladın, maşallah....allah nazarlardan saklasın....
allah yardımcımız olsun duadan baska elimden bişey gelmiyor.rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi.onlar cok masum cok kucuk hep dua ediyorum allahım gecmiş gunahlarımın bedelini evladımla ödetme bana diye
İlk hamilelik ne kadar zormuş. Daha önce yaşamadığın bir sancıyı, suyu, nişanı bir olayı beklemek. Doktoruma kızgınım en geç 2 hafta içinde dediği için 1 hafta geçti bile. Uyku uyuyamıyorum. Çünkü dönerken bile uyanıp bir işaret, sancı, sızı var mı diye kendimi dinliyorum. Ben mi psikopata bağladım sizde benim gibimisiniz? Daha 37+2 deyim ya kırka kadar gelmezse :s
İlk hamilelik ne kadar zormuş. Daha önce yaşamadığın bir sancıyı, suyu, nişanı bir olayı beklemek. Doktoruma kızgınım en geç 2 hafta içinde dediği için 1 hafta geçti bile. Uyku uyuyamıyorum. Çünkü dönerken bile uyanıp bir işaret, sancı, sızı var mı diye kendimi dinliyorum. Ben mi psikopata bağladım sizde benim gibimisiniz? Daha 37+2 deyim ya kırka kadar gelmezse :s
Selam annişler
Son günümüzü de bitirdik geldik.
Tatil başlasınnnnn
Hayırlı olsun canım artık 7/24 doğurana kadar burdayız
bugün takvimim de bitti.kızım gelmek istemiyo.bazen o kadar kuruyorum ki.acaba ben yeterince hazır değilim de bunu hissedip mi gelmiyor diye???
gelmezse noluyo ki?suni sancı ne mesela.serumdan verilen bi ilaç mı???
selam kızlar, ben bugün daha iyiyim sabah gidip 2 günlük üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle rapor aldım .. perşembe günüde 37 haftam doldugu için rapor alacagım .. yani benim içinde artık doğum izni başlamış oldu nihayet.. işe gidemeyecek olmak bi gariplik yaratmadı değil üzerimde.. sanki kendimi kovulmuş gibi hissettim.. bi tuhaf oldum, bundan sonra ev hanımı oluyorum yani.. sanırsam evde olmaktan da çabuk sıkılacagım. üniv. okurken bile çalıştığımı düşünürsek ev hanımı olmak pek bana göre diil kanımca.. :) hasta oldugum için bişeylerle de uğraşamıyorum. neyse birkaç gün daha geçsin tam iyileşeyimde bütün hazırlıklarımı bitirip bi temizliğe girişirim vakit geçer :) sonrada bebişten sıkılmaya vaktim olmaz.. diye düşünmekteyim :)
Bayanlar bir kaç mesaj okudum da geçmişten. Gerçekten çok üzüldüm.
Amerikadayım ben. burda doğum öncesi izin, süt izni diye bişey yok. doğuma kadar çalışıyorsun. doğumdan sonra 6 , doktorun lütfederse 8 hafta izinli oluyorsun. bebeğini evde büyütmek isteyen çalışan anneler, işlerinden istifa ediyorlar. bu şekilde istifa eden 3 anne gördüm burda. sigortam olmadığı için kontrole bile gidemiyorum. sadece doktor randevusu alıp, merhaba desen 300 dolar. tetkikler, ultrason ve nst için ayrıca para alıyorlar, bunlarda ortalama 100-300 dolar arası değişiyor.
sigortam olsaydı, bu paranın %20 sini ödeyecektim ki bu bile iyi para.
Oysa benim güzel ülkemde, birçok kişi sigortalı, sigortalı olmayanlarda yeşil kartlı. çok cüz i ve komik paralarla istediğin kadar kontrol tetkik vs yaptırabilirsin. bir çoğunuz 2 haftada bir hatta haftada bir kontrollere başladı. ben en son bebeğimi 1 ay önce görebildim. doğuma kadar dayanırsam iyi, dayanamazsam birkez daha kontrole gidicem. yine ortalama 500 dolarım gidecek ama içim rahat etmiş olacak.
Ülkemizde durum okadar iyileştirilmiş ki, 16 hafta izin, süt izni, devlet tarafından karşılanan sağlık giderleri.. vs
evet, keşke daha iyi koşullar olsa ama inanın bu kadarı bile amerikaya göre mükemmel.
Amerikada hal böyleyken, herkes ülkesini seviyor, evet istiyorlar haklarının iyileştirilmesini ama ben nasıl ediğp devletten paramı alırım diye farklı yöntemlere başvurmuyorlar. ha bu arada amerikada her evde ortalama 4 çocuk var. yani çalışan anneler bile 4 çocuk sahibi olabiliyor.
buna rağmen bazı arkadaşlar, acımasızca ülkesini eleştiriyor, hem paramı alırım hem çocuk bakarım deyip, uydurma bir hastalıkla heyet raporu alma düşüncesindeler. sizce bu para ne kadar helal olabilir? üstelik bu parayla günahsız yavrumuzu büyütücez.
herkes ister hem maaş alıp, hem evde bebğini büyütmeyi ama koşullar bu şekilde. herkes bu şekilde çalışıyor. bence heyet raporu almak isterseniz, elinizi vicdanınıza koyarak tekrar düşünün. ha gerçekten bir hastalığınız varsa, ona kimse bişey diyemez. en doğal hakkınızdır ama sapasağlamken rapor almak..
yazmak istedim..
bugün takvimim de bitti.kızım gelmek istemiyo.bazen o kadar kuruyorum ki.acaba ben yeterince hazır değilim de bunu hissedip mi gelmiyor diye???
sana da hayırlı olsun :) burdayız da uyudum uyandım kimse bi satır bişeycik yazmamış.. biz tatile çıktık ama herkes doğurdu kimsenin yazacagı bişey kalmadı yahuu şansımıza bak
sana da hayırlı olsun :) burdayız da uyudum uyandım kimse bi satır bişeycik yazmamış.. biz tatile çıktık ama herkes doğurdu kimsenin yazacagı bişey kalmadı yahuu şansımıza bak
Selamlar herkese..öncelikle dogum yapanlari tebrik ediyorum,yapicaklarada hayirli dogumlar diliyorum.
Bende kızıma pazar gunu kavustum,38+4 gunluktum.3100 gr 51 cm dogdu.prensesim..pers.kontrolde 3cm.aciklik vardi,pazar gunune gel dedi dr,suni sanciyla dogurturum dedi..oglumdada aynisi olmustu..pazar gunu sabah 9dan 3 e kadar sanci verildi,hic agrim olmadi..sonra yavastan geldi sancilar epidural baglandi. 10 dk.ikinmayla kızım geldi:)))
Epiduralden korkanlar var,iyi bir anestezi uzmani varsa hast,de hiç yan etkisi yok,ben oglumdada 5 yil once epidural normal dogurdum,hic basim be lim agrimadi..rahat olun arkadaslar,,cok kolay oluyor dogum sancisı gidiyor dr rahatca dogurtuyor agri olmadan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?