2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Allah yardımcın olsun lidyana. İnşallah bi bakmışsın 8 cm açıklık olmuş ve kolayca doğurursun.
çok şükür zor kısmı atlatmışsın canım İnşallah bu maddi sıkıntılarda geçer yavrunuzun bereketiyle.

çok iyi olmuş, enazından rahatlamışsındır. güzel ipuçları öğrendiysen, bizimle paylaşır mısın?

maaşlarımızdan her ay bi dünya kesinti yapılıyor .. ücretsiz hizmet almıyoruz maalesef buna karşılık.. çoğumuz özel hastaneye gidip extra paralar vermek durumundayız. devlet hastanesinde yaşanan beklemeler, ilgisizlikler vs anlatmaya gerek yok.. üstelik ordan sonra bile muayene ücreti ilaç ücreti ödememiz gerekiyor. örneğin doğum için biraz daha iyi koşullarda olmak istiyorsak özelde doğum yapmak özel doktora muayene olmaktan başka şansımız yok.. devlet hastanesi detaylı ultrason yapmıyor mesela.. özele gidip 300-500 tl ödemek gerekiyor bunun için.. doğum için özel hastanelere ödenen para 500 tlde başlayıp 10.000 tlye kadar çıkabiliyor. devlette ise kurbanlık koyun modundasın.hiçbir yer mükemmel değil maalesef.. amerikanın genel koşullarıda eminim burdan iyidir.. heryerin iyi kötü koşulları mevcut.. ayrıca sırtımızdan o kadaaar haram para götürülüyor ki .. bunu hepimiz biliyoruz..

Valla benim doğduğum ülke olan Bulgaristan'da ücretli doğum izni çocuk okula başlayana kadar yani 7 yıl ama malum ailenin çoğu burda ve Türküz deyip burda yaşıyoruz ama dediğin gibi şartları böyle olan ülkeler varken 2 hafta için kırk takla atmalarına dayanamıyorum. Neyse, dediğim o rapor normal rapor. Aldığın yıllık rapor 7 günü bulduğunda maaşından kesinti yapılmaya başlanıyo her gün için. Yoksa senin bildiğin doğru.

bugün takvimim de bitti.kızım gelmek istemiyo.bazen o kadar kuruyorum ki.acaba ben yeterince hazır değilim de bunu hissedip mi gelmiyor diye???

gelmezse noluyo ki?suni sancı ne mesela.serumdan verilen bi ilaç mı???

Omeserma seni tanımadan sevdim nedense...her gün ilk senden haber var mı diye bakıyorum:)Yakın zamanda arkadaşımın kızı oldu.41.haftayı tamamlamak üzere iken.gündüz doktor kontrolünde doktor rahim taş gibi duruyor,nasıl olacak bu filan demiş.ama aynı gece kanaması başlayıp doğumunu gerçekleştirdi.Sen de Allahın izni ile bir çırpıda kurtulursun inş.

selam engteacher,
bence kendini çok iyi ifade etmişsin, bir çok avrupa ülkesinde hatta komşumuz bulgaristan'da bile şartlar çok çok iyi. bizler durumu kabullenirsek, hiç bir hakkımız alamayız zaten.
benim doktorum da heyet raporundan bahsetmişti, daha önce aklıma gelmemişti, ücretsiz izin alırım diye düşünüyordum ama şimdi doğum izni ile ilgili olumlu bir gelişme olmadığı için duruma göre değerlendirebilirim diye düşünüyorum.

Hakkımı helal edecek bi durum yok inan ben vicdanen yazmak gereği hissettiğim için yazdım. Kendi fikirlerimdi , katılmayabilirsiniz. Herkes bazı kararları alırken özgürdür, ben bunu engellemek için de yazmadım.
Çok şükür ki burada geçici süreliğine bulunuyorum ve ülkeme bu yıl bitmeden dönmüş olacağım İnşallah. Sadece kıyaslama yapın diye, birinci ağızdan öğrenmek istersiniz diye burdaki koşulları belirtmek istedim. Geçen yıl ben de merak ve heyecanla doğum izni kaç haftaya çıkacak diye beklerdim. Kim istemez daha çok ücretli izin almayı. herkesin bi şekilde ihtiyacı var o paraya. Maalesef hayat zor bu devirde tek maaşla idare edilemiyor. Keşke başta söyledikleri izinli haftaları kabul etmiş olsaydılar. özel sektörde çalışanları düşündüler güya ne bileyim bazı açıklamalar geldi ama bu tabiki hiçbirimizi tatmin etmedi. Heyet raporuna hiç sıcak bakamıyorum. Neresinden tutsan elinde kalacak bi yol olarak görüyorum. Türkiyede bi arkadaşım, sırf eşiyle uzun bi tatil yapmak için heyet raporu aldı.bunun için rapor tanısına hiç olmadık bi hastalık yazdırdı. İşte ben bundan korkarım. Allah ya o hastalığı bana verirse diye.Ama o gayet rahattı hiç umursamadı ve ihtiyacı oldukça da hiç çekinmeden aldı heyet raporunu. Böyle bi amaçla kıyaslayınca tabi ki sizinki çok daha anlamlı ve gerekli ben ona da bişey demiyorum.
velhasıl herkesin koşulları şartları farklı. Sen de maddi olarak durumunu açıklama ihtiyacı hissetmişsin, asıl sen hakkını helal et. ben kırılmadım gerçekten. İnşallah sende kırılmamışsındır.fikirlerimizi paylaşıyoruz sadece ve bence bunları konuşmak çok güzel.

ayy Maşallah canım darısı başımıza. Allah hayırlı etsin bebişini.

Biz kendimize verilenle yetinmeye ve yüzümüze baka baka dalga geçer gibi kararlar alanlara sesimizi çıkarmadıkça bu hep böyle gidecek malesef, ülkenin durumu malum. Çoğu zaman hayatımda benden azına sahip olanlara bakıp halime şükreden bir vicdan ve yapım var ama bazen öyle şeyler oluyor ki, benden fazlasına sahip olanın benden ne farkı var ki bu imkanlar sunuluyor diye sormadan edemiyorum. Diğer ülkelerle kıyaslandığında ülkemizdeki annelik şartları da bunlardan biri. Herkes nasıl kendine sunulan imkanları sonuna kadar zorluyorsa ben de bana verilen imkanı kullanıyorum. 4 aylık bebeğimi bırakıp işe başlamak istemediğim için aldığım o rapor günahsa da razıyım

Kırılmadım tabiki arkadasım helal hoş olsun hergün burda neler konuşuyoruz herkes aynı fikirde olamaz tabiki. Hepimizin hayat şartları çok farklı, keşke istemediğimiz şeyler yapmaya mecbur kalmasak ama kalıyoruz işte, ben de onu anlatmak istedim.

demin tv de izledim.. kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanılabilirmiş.. aynı tada yakın oldugunu söyledi uzman.. özellikle çocuklara kakaolu süt yerine k.boynuzu tozu eklenmiş süt verin daha yararlı ve organik diyor. 1 yaşından sonra kullanılabiliyormuş.. paylaşayım dedim :)

kakao zararlı mı o muhabbeti kaçırdım ben...neyle alakalı canım..

Özel hastane ve özel muayene ücretlerinden haberdarım. Ben cüz i parayla devletin verdiği olan sağlık hizmetinden bahsediyorum. Devlet hastaneleri maalesef çok iyi koşullarda değil henüz ama Türkiyede doğum yapacak olsaydım, hele normal doğum, asla özeli düşünmüyordum. Herkes aşağı yukarı avantaj-dezavantaj kıyaslamsını yapıyor özel-devlet hastaneleri arasında. çok büyük bi pazar var ortada neyse şimdi bi de o konulara girersem hiç çıkamayız :) herkes farklı düşünebilir, senin bakış açınada saygım var.
Allah kimseye kötü tecrübeler yaşatmasın. Yoksa ne farkeder özel yada devlet..

evet ne anlatmak istediğini çok iyi anladım. hepimiz aşağı yukarı benzer şeyler düşünüyoruz.kim istemez bebeğini en azından kreş yaşına kadar evde büyütmeyi. İnşallah bi çıkar yol gösterir Rabbim bizlere, bi kolaylık verir.

aslında bütün hastahaneler yapmalı bu konuşmayı...şanslıymışsın yani...aynı ayd doğum yapanlara bilgi vermek amaçlı toplantı yapılsa iii olur..moral verirler bence..ayda bir defa olacak şekilde bir ebe yapabilir bu işi fazla mı oldu yoksa bu düşüncem

abarttım mı

olaydı iyiydi :) bütün hastanelerde gebelik okulu olması lazım mesela ama yok.. allahtan internet varda bişeyler öğrenmeye çalışıyoruz..

olaydı iyiydi :) bütün hastanelerde gebelik okulu olması lazım mesela ama yok.. allahtan internet varda bişeyler öğrenmeye çalışıyoruz..

özellerde olsa bari dimi. aslında bu foruma katılarak çok iiii etmişim.. sorunlarımıza mutlaka çozum buluyoruz. en az 5 kişi aynı şeyleri yaşıyo sorunlar aynı yani.. ayrıca dertleşiyoruz da.. güzel bir ortam.

Gözün aydı canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin...

sana da hayırlı olsun :) burdayız da uyudum uyandım kimse bi satır bişeycik yazmamış.. biz tatile çıktık ama herkes doğurdu kimsenin yazacagı bişey kalmadı yahuu şansımıza bak

İznin hayırlı olsun canım, bende burdayım da bu gün yatak odası, banyo tuvalet derken yorulmuşum biraz o yüzden fazla katılamadım...

Nasıl da geldi değil mi, hiç gelmeyecek gibi gelmişti bana iznim, şimdi ikinci haftamdayım, bitiyor bile....

İnş sağlıkla kavuşuruz bebbeklerimize...

1. Zenku
  2. Misaa
  3. uğrböceği
  4. azurem
  5. Groz
  6. Garfield
  7. Orkide
  8. Mina
  9. Miniikkelebek,
  10. Berianur
  11. ugurbocuu,
  12. sango,
  13. findux
  14. Sevgül
  15. Selma bnk
  16. Mat_sen
  17. Topidik
  18. Brn26
  19. Trappeagle
  20. Zırsızdeli
  21. Senem8
  22. Hayat güzeldir
  23. Sizbiz
  24. melek2828
  25. chemen

Bebişlerine kavuşanlar....

Bir kişi daha ekledik, yok mu arttıran....

ben topiği takip etmeye başladığımda erken doğum yapan paşa nickli birinden bahsediliyordu o ne yaptı acaba bebek ne durumda haberi olan duyan varmı? aklıma geldi şimdi.

ben topiği takip etmeye başladığımda erken doğum yapan paşa nickli birinden bahsediliyordu o ne yaptı acaba bebek ne durumda haberi olan duyan varmı? aklıma geldi şimdi.

Bilemiyorum canım, zaten buraya doğum yaptığıyla yahut gidişatıyla ilgili bir şey yazmadı diye biliyorum... İnş iyidirler....

Hayrlisibolsun diyelim hayatm ya nebiliyim bi garip oldum heralde logusaliktan dedigin gibi oglum oldu adini emir adnan koyduk adnan babamin adi koyduguma da pismanim aslinda kocam cok istedi

Insallah bebisim sans getirir rabbim yardimcimiz olsun bizim ve hepimizin ay ne zormus gecim

canım limon kolonyası yakmazmı kanadıya azıcık yara gıbı yakarsa dayanamam...
Yok canim ben hergun surdum acicik yaniyo ama cok cabuk dusurdu maşallah

Aynen dedigin gibi logusalik bu olsa gerek ama kocamla cocugumdan baska herkez batiyo sanki bana ya ki kocsmida bu topikte cok kestim beni cok uzdu zamaninda

Walla benimde cenem durmadi alinmasindan skldim ben logusayimda sende mi logusasin dedim sonunda anam herkez bi garip yada ben garip

Insallah cnm geçer skntmz yoksa krediyi nasil oderiz ne yapariz cok zorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…