Allah yardımcın olsun lidyana. İnşallah bi bakmışsın 8 cm açıklık olmuş ve kolayca doğurursun.Bugün kontrole gittim nst de 20 dk da 3 sancı çıktı 50/60 arası dendi
ultrasonda baktılar tekrar açıklık muayenesi yapıldı dr yatış yapalım dedi ama ben sancıları evde çekmek istiyorum
eger bebeği etkilemeyecekse dedim tamam dedi
kendi isteğimle yatışı kabul etmediğime dair yazı aldılar annemi aradık geldi saolsun o evi toparlarken ben uyumuşum kalktığımda sancılar devam ediyordu ama dayanılmayacak gibi değil akşam misafir ağırladım ayakta kaldıkça iğne batması gibi bir sızı ve sancı oluyor karnım sert sıcak duş aldım eşim hurma almış hurma yemeye de başladım herkes bu gece alırsın kucağına dedi ama henüz bir durum yok :) Sağlıklı doğsun da ben beklemeye razıyım
Doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum
Benim gibi zamanını bilmeden bekleyen arkadaşlara da sağlık,güç ve sabır diliyorum
İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kavuşuruz evlatlarımıza
çok şükür zor kısmı atlatmışsın canım İnşallah bu maddi sıkıntılarda geçer yavrunuzun bereketiyle.Bende uyumadim :) nrml dogumi beklemek kadar guzel bise yok sanirim olmadi benim bebisimin kafasi kanala girmedi doktorumuz da alalim aetik dedi 39. Haftadaydik spinal oldum kimseye tawsiye etmem guya anam bakacakti bi sure anamin sabri kalmamis mubarek 1 ay annesine bakti geldi hastaneden benim hastaneye simdi bu benim ilk cocugum bise diyo yada tutarken ay dikkat et diyorum anlayisli olmasi gerekirken kusuyor hanim zaten ewe geldim toplam 1 hafta kaldi gitti galiba ben cok sey umdum annemden ondan hayal kiriklogina uğradım ben ise baslayinca annem bakacak zaten herkez gibi ole uzun da kullanamicam iznimi raporum olmasina ragmen calisacam mecburen cunku kocami isten cikardikar ew kredisi oduyoruz we benim maasim bunlari odemeye kesinlikle yetmiyor ustune ustuk annemle babamin arasi iyi degil bu zor gunlerin icinde iyi olan 1tek sey ewladim:) maşallah sübhanllah 11 gunluk olduk teyzeler
Kızlar selamlar ;
Bugün doğum yapacağım hastaneye gittim Normalde kontrolüm cuma günü Ben doktora gitmedim zaten Alt komşum o hastanenin muhasebe servisinde çalışıyor Dün akşam onunla konuştum normal doğum düşünüyorum Ebeler nasıl hastanede die O da yarın gel seni tanıştırayım dedi Bugün öğlen gittim 1,5 saat konuşmuşuz farkında bile değilim o kadar kaldığımın O katın sorumlu hemşiresiyle bir kaç ebeyle hepsiyle konuştum Ben ortalarında oturdum onlar anlattı Doğumun nasıl başlayıp nasıl devam edeceğini, Son anda sezaryan isteyebileceğimi, Normal doğumun sonrasında çok rahat edeceğimi ....Onlar anlattı ben sordum aklıma gelen her şeyi
Çok mutlu oldum kedimi daha hazır hissediyorum artık 39.haftaya girdim 40 ı bile geçebiliyor dedi ebeler normal doğumda
Bayanlar bir kaç mesaj okudum da geçmişten. Gerçekten çok üzüldüm.
Amerikadayım ben. burda doğum öncesi izin, süt izni diye bişey yok. doğuma kadar çalışıyorsun. doğumdan sonra 6 , doktorun lütfederse 8 hafta izinli oluyorsun. bebeğini evde büyütmek isteyen çalışan anneler, işlerinden istifa ediyorlar. bu şekilde istifa eden 3 anne gördüm burda. sigortam olmadığı için kontrole bile gidemiyorum. sadece doktor randevusu alıp, merhaba desen 300 dolar. tetkikler, ultrason ve nst için ayrıca para alıyorlar, bunlarda ortalama 100-300 dolar arası değişiyor.
sigortam olsaydı, bu paranın %20 sini ödeyecektim ki bu bile iyi para.
Oysa benim güzel ülkemde, birçok kişi sigortalı, sigortalı olmayanlarda yeşil kartlı. çok cüz i ve komik paralarla istediğin kadar kontrol tetkik vs yaptırabilirsin. bir çoğunuz 2 haftada bir hatta haftada bir kontrollere başladı. ben en son bebeğimi 1 ay önce görebildim. doğuma kadar dayanırsam iyi, dayanamazsam birkez daha kontrole gidicem. yine ortalama 500 dolarım gidecek ama içim rahat etmiş olacak.
Ülkemizde durum okadar iyileştirilmiş ki, 16 hafta izin, süt izni, devlet tarafından karşılanan sağlık giderleri.. vs
evet, keşke daha iyi koşullar olsa ama inanın bu kadarı bile amerikaya göre mükemmel.
Amerikada hal böyleyken, herkes ülkesini seviyor, evet istiyorlar haklarının iyileştirilmesini ama ben nasıl ediğp devletten paramı alırım diye farklı yöntemlere başvurmuyorlar. ha bu arada amerikada her evde ortalama 4 çocuk var. yani çalışan anneler bile 4 çocuk sahibi olabiliyor.
buna rağmen bazı arkadaşlar, acımasızca ülkesini eleştiriyor, hem paramı alırım hem çocuk bakarım deyip, uydurma bir hastalıkla heyet raporu alma düşüncesindeler. sizce bu para ne kadar helal olabilir? üstelik bu parayla günahsız yavrumuzu büyütücez.
herkes ister hem maaş alıp, hem evde bebğini büyütmeyi ama koşullar bu şekilde. herkes bu şekilde çalışıyor. bence heyet raporu almak isterseniz, elinizi vicdanınıza koyarak tekrar düşünün. ha gerçekten bir hastalığınız varsa, ona kimse bişey diyemez. en doğal hakkınızdır ama sapasağlamken rapor almak..
yazmak istedim..
Slm cnm..sana katiiyorum kesinlikle,herkesin kosulları farkli..Amerikada sartlar iyi olmayabilir,ama avrupa ulkelerindede dogum izinleri 2-3 yil olabiliyor calisan anneler icin ,hemde ucretli izin....
ben sunu merak ettim,yillik rapor halkki 7 gun demissin,40 tı benim bildigim..bende iznim bitince,3 aylik bebegimi bakiciya birakamayacagim icin rapor alicam mumkunse heyette alicam..
bugün takvimim de bitti.kızım gelmek istemiyo.bazen o kadar kuruyorum ki.acaba ben yeterince hazır değilim de bunu hissedip mi gelmiyor diye???
gelmezse noluyo ki?suni sancı ne mesela.serumdan verilen bi ilaç mı???
'Hem raporumu alırım hem paramı' diyenlerden biri, hatta ilk söyleyen olduğum için açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Amacım kesinlikle bir polemik yaratmak, tartışma açmak değil onu baştan belirtmek istiyorum, malum hepimiz hamileyiz hassasız, kalp kırmak istemem. Ama şimdi ben de sana 'madem ülkemizde şartlar bu kadar iyi Amerika'da değil gel sen de Türkiye'de yaşa' desem; eminim senin de bana yapacağın açıklamalar, belki de orda yaşamak zorunda olduğunu anlatan bir hikayen vardır. Herkes hayatının zorluklarını kendi biliyo ve yaşıyo. burda birbirimize anlatmadığımız bazen de anlatamayacağımız birsürü ayrıntısı var hepimizin hayatının. ilk evlendiğimde planım doğumdan sonra 2 sene ücretsiz izin alıp çocuğumu evde büyütmek, işe sonra devam etmekti ama şartlar değişti ve artık imkansız. 34 günlük heyet raporu için ipotekli evimin borcunu geciktiremem, başka çarem olsa, gelirim olsa ben de istemezdim bu yollara başvurmayı. Paramı da çatır çatır alırım falan benzeri laflarım da sırf kızgınlığımdandı, önce '6 ay, sonra 20-18 ay sonra ay yok yanlış söyledik, Vazgeçtik uzatmıyoruz doğum iznini' deyipte kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyolar bizimle. Yoksa ben 6. yılımı çalışıyorum mesleğimde, yıllık rapor hakkının 7 gün olduğunu bu senei öğrendim çünkü raporcu bir öğretmen değilim.
Umarım kırılmamışsındır, ben de kendimi anlatmam gerektiğini düşündüm, hakkını helal et..
Hakkımı helal edecek bi durum yok inan ben vicdanen yazmak gereği hissettiğim için yazdım. Kendi fikirlerimdi , katılmayabilirsiniz. Herkes bazı kararları alırken özgürdür, ben bunu engellemek için de yazmadım.'Hem raporumu alırım hem paramı' diyenlerden biri, hatta ilk söyleyen olduğum için açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Amacım kesinlikle bir polemik yaratmak, tartışma açmak değil onu baştan belirtmek istiyorum, malum hepimiz hamileyiz hassasız, kalp kırmak istemem. Ama şimdi ben de sana 'madem ülkemizde şartlar bu kadar iyi Amerika'da değil gel sen de Türkiye'de yaşa' desem; eminim senin de bana yapacağın açıklamalar, belki de orda yaşamak zorunda olduğunu anlatan bir hikayen vardır. Herkes hayatının zorluklarını kendi biliyo ve yaşıyo. burda birbirimize anlatmadığımız bazen de anlatamayacağımız birsürü ayrıntısı var hepimizin hayatının. ilk evlendiğimde planım doğumdan sonra 2 sene ücretsiz izin alıp çocuğumu evde büyütmek, işe sonra devam etmekti ama şartlar değişti ve artık imkansız. 34 günlük heyet raporu için ipotekli evimin borcunu geciktiremem, başka çarem olsa, gelirim olsa ben de istemezdim bu yollara başvurmayı. Paramı da çatır çatır alırım falan benzeri laflarım da sırf kızgınlığımdandı, önce '6 ay, sonra 20-18 ay sonra ay yok yanlış söyledik, Vazgeçtik uzatmıyoruz doğum iznini' deyipte kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyolar bizimle. Yoksa ben 6. yılımı çalışıyorum mesleğimde, yıllık rapor hakkının 7 gün olduğunu bu senei öğrendim çünkü raporcu bir öğretmen değilim.
Umarım kırılmamışsındır, ben de kendimi anlatmam gerektiğini düşündüm, hakkını helal et..
Selamlar herkese..öncelikle dogum yapanlari tebrik ediyorum,yapicaklarada hayirli dogumlar diliyorum.
Bende kızıma pazar gunu kavustum,38+4 gunluktum.3100 gr 51 cm dogdu.prensesim..pers.kontrolde 3cm.aciklik vardi,pazar gunune gel dedi dr,suni sanciyla dogurturum dedi..oglumdada aynisi olmustu..pazar gunu sabah 9dan 3 e kadar sanci verildi,hic agrim olmadi..sonra yavastan geldi sancilar epidural baglandi. 10 dk.ikinmayla kızım geldi:)))
Epiduralden korkanlar var,iyi bir anestezi uzmani varsa hast,de hiç yan etkisi yok,ben oglumdada 5 yil once epidural normal dogurdum,hic basim be lim agrimadi..rahat olun arkadaslar,,cok kolay oluyor dogum sancisı gidiyor dr rahatca dogurtuyor agri olmadan..
selam engteacher,
bence kendini çok iyi ifade etmişsin, bir çok avrupa ülkesinde hatta komşumuz bulgaristan'da bile şartlar çok çok iyi. bizler durumu kabullenirsek, hiç bir hakkımız alamayız zaten.
benim doktorum da heyet raporundan bahsetmişti, daha önce aklıma gelmemişti, ücretsiz izin alırım diye düşünüyordum ama şimdi doğum izni ile ilgili olumlu bir gelişme olmadığı için duruma göre değerlendirebilirim diye düşünüyorum.
Hakkımı helal edecek bi durum yok inan ben vicdanen yazmak gereği hissettiğim için yazdım. Kendi fikirlerimdi , katılmayabilirsiniz. Herkes bazı kararları alırken özgürdür, ben bunu engellemek için de yazmadım.
Çok şükür ki burada geçici süreliğine bulunuyorum ve ülkeme bu yıl bitmeden dönmüş olacağım İnşallah. Sadece kıyaslama yapın diye, birinci ağızdan öğrenmek istersiniz diye burdaki koşulları belirtmek istedim. Geçen yıl ben de merak ve heyecanla doğum izni kaç haftaya çıkacak diye beklerdim. Kim istemez daha çok ücretli izin almayı. herkesin bi şekilde ihtiyacı var o paraya. Maalesef hayat zor bu devirde tek maaşla idare edilemiyor. Keşke başta söyledikleri izinli haftaları kabul etmiş olsaydılar. özel sektörde çalışanları düşündüler güya ne bileyim bazı açıklamalar geldi ama bu tabiki hiçbirimizi tatmin etmedi. Heyet raporuna hiç sıcak bakamıyorum. Neresinden tutsan elinde kalacak bi yol olarak görüyorum. Türkiyede bi arkadaşım, sırf eşiyle uzun bi tatil yapmak için heyet raporu aldı.bunun için rapor tanısına hiç olmadık bi hastalık yazdırdı. İşte ben bundan korkarım. Allah ya o hastalığı bana verirse diye.Ama o gayet rahattı hiç umursamadı ve ihtiyacı oldukça da hiç çekinmeden aldı heyet raporunu. Böyle bi amaçla kıyaslayınca tabi ki sizinki çok daha anlamlı ve gerekli ben ona da bişey demiyorum.
velhasıl herkesin koşulları şartları farklı. Sen de maddi olarak durumunu açıklama ihtiyacı hissetmişsin, asıl sen hakkını helal et. ben kırılmadım gerçekten. İnşallah sende kırılmamışsındır.fikirlerimizi paylaşıyoruz sadece ve bence bunları konuşmak çok güzel.
demin tv de izledim.. kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanılabilirmiş.. aynı tada yakın oldugunu söyledi uzman.. özellikle çocuklara kakaolu süt yerine k.boynuzu tozu eklenmiş süt verin daha yararlı ve organik diyor. 1 yaşından sonra kullanılabiliyormuş.. paylaşayım dedim :)
Özel hastane ve özel muayene ücretlerinden haberdarım. Ben cüz i parayla devletin verdiği olan sağlık hizmetinden bahsediyorum. Devlet hastaneleri maalesef çok iyi koşullarda değil henüz ama Türkiyede doğum yapacak olsaydım, hele normal doğum, asla özeli düşünmüyordum. Herkes aşağı yukarı avantaj-dezavantaj kıyaslamsını yapıyor özel-devlet hastaneleri arasında. çok büyük bi pazar var ortada neyse şimdi bi de o konulara girersem hiç çıkamayız :) herkes farklı düşünebilir, senin bakış açınada saygım var.maaşlarımızdan her ay bi dünya kesinti yapılıyor .. ücretsiz hizmet almıyoruz maalesef buna karşılık.. çoğumuz özel hastaneye gidip extra paralar vermek durumundayız. devlet hastanesinde yaşanan beklemeler, ilgisizlikler vs anlatmaya gerek yok.. üstelik ordan sonra bile muayene ücreti ilaç ücreti ödememiz gerekiyor. örneğin doğum için biraz daha iyi koşullarda olmak istiyorsak özelde doğum yapmak özel doktora muayene olmaktan başka şansımız yok.. devlet hastanesi detaylı ultrason yapmıyor mesela.. özele gidip 300-500 tl ödemek gerekiyor bunun için.. doğum için özel hastanelere ödenen para 500 tlde başlayıp 10.000 tlye kadar çıkabiliyor. devlette ise kurbanlık koyun modundasın.hiçbir yer mükemmel değil maalesef.. amerikanın genel koşullarıda eminim burdan iyidir.. heryerin iyi kötü koşulları mevcut.. ayrıca sırtımızdan o kadaaar haram para götürülüyor ki .. bunu hepimiz biliyoruz..
Kırılmadım tabiki arkadasım helal hoş olsunhergün burda neler konuşuyoruz herkes aynı fikirde olamaz tabiki. Hepimizin hayat şartları çok farklı, keşke istemediğimiz şeyler yapmaya mecbur kalmasak ama kalıyoruz işte, ben de onu anlatmak istedim.
Kızlar selamlar ;
Bugün doğum yapacağım hastaneye gittim Normalde kontrolüm cuma günü Ben doktora gitmedim zaten Alt komşum o hastanenin muhasebe servisinde çalışıyor Dün akşam onunla konuştum normal doğum düşünüyorum Ebeler nasıl hastanede die O da yarın gel seni tanıştırayım dedi Bugün öğlen gittim 1,5 saat konuşmuşuz farkında bile değilim o kadar kaldığımın O katın sorumlu hemşiresiyle bir kaç ebeyle hepsiyle konuştum Ben ortalarında oturdum onlar anlattı Doğumun nasıl başlayıp nasıl devam edeceğini, Son anda sezaryan isteyebileceğimi, Normal doğumun sonrasında çok rahat edeceğimi ....Onlar anlattı ben sordum aklıma gelen her şeyi
Çok mutlu oldum kedimi daha hazır hissediyorum artık 39.haftaya girdim 40 ı bile geçebiliyor dedi ebeler normal doğumda
kakao zararlı mı o muhabbeti kaçırdım ben...neyle alakalı canım..
aslında bütün hastahaneler yapmalı bu konuşmayı...şanslıymışsın yani...aynı ayd doğum yapanlara bilgi vermek amaçlı toplantı yapılsa iii olur..moral verirler bence..ayda bir defa olacak şekilde bir ebe yapabilir bu işifazla mı oldu yoksa bu düşüncem
abarttım mı
olaydı iyiydi :) bütün hastanelerde gebelik okulu olması lazım mesela ama yok.. allahtan internet varda bişeyler öğrenmeye çalışıyoruz..
Gözün aydı canım, allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin...Selamlar herkese..öncelikle dogum yapanlari tebrik ediyorum,yapicaklarada hayirli dogumlar diliyorum.
Bende kızıma pazar gunu kavustum,38+4 gunluktum.3100 gr 51 cm dogdu.prensesim..pers.kontrolde 3cm.aciklik vardi,pazar gunune gel dedi dr,suni sanciyla dogurturum dedi..oglumdada aynisi olmustu..pazar gunu sabah 9dan 3 e kadar sanci verildi,hic agrim olmadi..sonra yavastan geldi sancilar epidural baglandi. 10 dk.ikinmayla kızım geldi:)))
Epiduralden korkanlar var,iyi bir anestezi uzmani varsa hast,de hiç yan etkisi yok,ben oglumdada 5 yil once epidural normal dogurdum,hic basim be lim agrimadi..rahat olun arkadaslar,,cok kolay oluyor dogum sancisı gidiyor dr rahatca dogurtuyor agri olmadan..
sana da hayırlı olsun :) burdayız da uyudum uyandım kimse bi satır bişeycik yazmamış.. biz tatile çıktık ama herkes doğurdu kimsenin yazacagı bişey kalmadı yahuu şansımıza bak
Selam annişler
Son günümüzü de bitirdik geldik.
Tatil başlasınnnnn
Hayırlı olsun arkadasım, aramıza hoşgeldin
Maşallah oğlun çok iyi doğmuş, Allah sağlıklı mutlu ömür versin, hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizim başımıza
Canım çok sevindim Allah oğluşunu size bağışlasın, hayırlı evlat olsun hem ailesine hem kendisine hem vatanına milletine
Senin yazdıklarını okuyunca inşallah normal doğurabilirim diye bir daha dua ettim.
Umarım biran önce kalan ağrıların da geçer. Bol bol kokla kuzucuğunu bizim yerimize de.
Hayırlı olsun arkadaşım, maşallah kuzunadarısı başımıza. Ben de doğum anında telaş yapıp doğumun gidişatını bozarsam diye çok korkuyorum bakalım nasıl olcak herkes ağrıdan sızıdan korkar benim de korkum bu.
Canım içini ferah tut, dua et bol bol, inşallah hiçbişey çıkmayacak yavrunda Allah'ın izniyle.
Canım lohusalık dedikleri bu iştecanım sıkıldığında yavruna bak bol bol o senin tesellin olsun. İnşallah eşin de en kısa sürede iş bulur da daha rahat edersiniz.
Anam ne uzunmuş ya bu liste, ben bu kadar olduğunu fark etmemiştim
Canım ben de yatılı okulda ( lisede) başladım o merete, arada bırakarak arada başlayarak, uzun zaman içtim. Hamile olduğumu öğrenene kadar da günde 2-3 içiyodum keyfine ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç içmedim, içmek dahi istemedim. Nolur yavrunu düşün, emzirme dönemin bitene kadar içme, kuzuna yazıköncesine yapacak bişey yok, bundan sonrasını bari kurtar.
Normal doğum yapanlar anlattıkça daha da cesaret geliyo, yapcam kısmetse
Hayırlı olsun canım artık 7/24 doğurana kadar burdayız
- Zenku
- Misaa
- uğrböceği
- azurem
- Groz
- Garfield
- Orkide
- Mina
- Miniikkelebek,
- Berianur
- ugurbocuu,
- sango,
- findux
- Sevgül
- Selma bnk
- Mat_sen
- Topidik
- Brn26
- Trappeagle
- Zırsızdeli
- Senem8
- Hayat güzeldir
- Sizbiz
- melek2828
- chemen
Bebişlerine kavuşanlar....
Bir kişi daha ekledik, yok mu arttıran....
ben topiği takip etmeye başladığımda erken doğum yapan paşa nickli birinden bahsediliyordu o ne yaptı acaba bebek ne durumda haberi olan duyan varmı? aklıma geldi şimdi.
Sangocum,
Umarım daha iyisindir. Bizler dogum hali, lohusalık, hamilelik biraz fazla alınganız. Annene o yuzden cok kırılıyorsundur. Sıkma sakın canını, kimseden cok fazla beklentin olmasında.. Evladının saglıgı yerinde,gerisi teferruat.
Eşinde insallah en kısa Amanda iş bulur, dua edicem onun icin. Mevlam bir kapıyı kapatır, birini acar. Şer'de vardır bir hayır, biz gormesini bilelim sadece.
Ara ara yaz lutfen, merak ettirme kendini. Yazınca acılırsın zaten, hepimiz dinleriz seni.
Kızın mı oldu, oglun mu? Ne isim koydunuz?
maşallah allah analı babalı büyütsün canım:)
ohh gözün aydın olsun allah analı babalı büyütsün canım
tğm sıkıntıların bşter bol bol sütün olur inş.
gözün aydın olsun bu sabah bir sürü doğum hikayesi okudum çok güzel kavuşmak kuzulara,bol bol süt olsun gaz olmasın inş. :)
hayırlısıyla kurtulursun canım inş. güzel haberlerle bekliyoruz
önceliklle gözğn aydın canım sağsağlim bebeğine kavuştun
sen takma kafana herşey yoluna girer allah korusun sütünü falan etkiler yazık bebeğine
allah yardımcınız olsun kısa zaman da durumlarınız düzelir inş. bebek size şans getirir inş.
Yok canim ben hergun surdum acicik yaniyo ama cok cabuk dusurdu maşallahcanım limon kolonyası yakmazmı kanadıya azıcık yara gıbı yakarsa dayanamam...
Selam annişler
Son günümüzü de bitirdik geldik.
Tatil başlasınnnnn
Hayırlı olsun arkadasım, aramıza hoşgeldin
Maşallah oğlun çok iyi doğmuş, Allah sağlıklı mutlu ömür versin, hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizim başımıza
Canım çok sevindim Allah oğluşunu size bağışlasın, hayırlı evlat olsun hem ailesine hem kendisine hem vatanına milletine
Senin yazdıklarını okuyunca inşallah normal doğurabilirim diye bir daha dua ettim.
Umarım biran önce kalan ağrıların da geçer. Bol bol kokla kuzucuğunu bizim yerimize de.
Hayırlı olsun arkadaşım, maşallah kuzunadarısı başımıza. Ben de doğum anında telaş yapıp doğumun gidişatını bozarsam diye çok korkuyorum bakalım nasıl olcak herkes ağrıdan sızıdan korkar benim de korkum bu.
Canım içini ferah tut, dua et bol bol, inşallah hiçbişey çıkmayacak yavrunda Allah'ın izniyle.
Canım lohusalık dedikleri bu iştecanım sıkıldığında yavruna bak bol bol o senin tesellin olsun. İnşallah eşin de en kısa sürede iş bulur da daha rahat edersiniz.
Anam ne uzunmuş ya bu liste, ben bu kadar olduğunu fark etmemiştim
Canım ben de yatılı okulda ( lisede) başladım o merete, arada bırakarak arada başlayarak, uzun zaman içtim. Hamile olduğumu öğrenene kadar da günde 2-3 içiyodum keyfine ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiç içmedim, içmek dahi istemedim. Nolur yavrunu düşün, emzirme dönemin bitene kadar içme, kuzuna yazıköncesine yapacak bişey yok, bundan sonrasını bari kurtar.
Normal doğum yapanlar anlattıkça daha da cesaret geliyo, yapcam kısmetse
Hayırlı olsun canım artık 7/24 doğurana kadar burdayız
Maşallah evladına
Allah yardımcın olsun hamilelikten mi bilmem hassas olduk sanırım benim anne seninkinin aksine ben ne dersem diyeyim kendi bildiğini yapıyor arnavut inadı var :)
Maşallah benim 100 falan çıksa doguma alacaklardı herhalde herkes alarm durumunda dünden bu yana :)
Âmin inşallah hepimiz için kolay olur doğumlar maşallah bizimkilere çok ince fikirlidirler :)
Aminn inşallah Rabbim evlâtlarımızla sınamasın
Allah yardımcın olsun lidyana. İnşallah bi bakmışsın 8 cm açıklık olmuş ve kolayca doğurursun.
çok şükür zor kısmı atlatmışsın canım İnşallah bu maddi sıkıntılarda geçer yavrunuzun bereketiyle.
çok iyi olmuş, enazından rahatlamışsındır. güzel ipuçları öğrendiysen, bizimle paylaşır mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?