2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Doğumu kolaylaştıran 30 uygulama
DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN 30 UYGULAMA
1.hamile kalmadan önce kendinizle ilgili çalışın. Geçmişten getirdiğimiz birçok negatif olay anneliği, babalığı ve aile olma kavramlarını etkiler. Bu negatif yüklerden profesyonel terapi çalışmaları ile kurtulup, özgürleşebilirsiniz.
2.Hamilelik başlangıcından itibaren beslenmenize çok önem verin. Ne yerseniz bebeğiniz de onu yiyor. Doğaldan uzaklaşmadan dengeli beslenin. İki kişilik yemeyin. Kaliteli beslenin.
3.doğum konusunu asla son ana bırakmayın. İlk aylardan itibaren hamileliği ve doğumu öğrenin. Hazırlıklarınızı erken yapın. Tercihlerinizi belirleyin. Son aylara güvenle girin.
4.Bulabileceğiniz erken gebelik kurslarına katılın. Hamilelik takibinde sizi bekleyenleri öğrenerek daha bilinçli bir aile olabilirsiniz.
5.Her ziyarette doktorunuza güven verin. Aileler genellikle güvenecekleri doktor ararlar ama güven vermeyi akıllarına getirmezler bile. Oysa artık doktorlar da ailelere güvenmek istiyorlar. Unutmayın ki doktor-gebe ilişkisi iki insan arasında güvene dayalı bir ilişkidir.
6.Annenizle doğumunuzu konuşun. Sizin doğumunuz aynı zamanda nasıl doğum yapacağınızı da etkilemektedir. Zor bir doğum hikayeniz varsa bu konuda profesyonel bir çalışma sizi bu negatif etkilenimlerden kurtaracaktır. Özelikle bu konularda uzmanlaşmış pre-natal psikolog (hamile psikologu) ile çalışın.
7.Beklenen doğum tarihinizi aileniz dahil herkese 2 hafta daha geç söyleyin. Bu tarih geldiğinde yoğun bir telefon trafiği ile rahatsız edilir ve gereksiz stres yaşarsınız. Herkes sizi farkında olmadan korkutur ve doğuma çok az kala gerilmenize sebep olurlar. Bu gerginlikler doğumun başlamasına engel olabilecek faktörlerdir.
8.3. aydan itibaren bedeninizi egzersizlerle doğuma hazırlayın. İmkanınız varsa mutlaka yoga veya pilates derslerine katılın. Bu dersler beden-zihin-nefes dengesine dayalı derslerdir ve doğumun kendisi zaten budur. Eğitmenlerin doğumu bilmeleri çok önemlidir. Bu kursları almış ve doğumu bilen deneyimli eğitmenlerle çalışın.
9.Doğuma hazırlık kurslarına erken katılın. Bilgi içinizdeki birçok korkudan kurtulmanızı sağlayacaktır. Korkular doğumun önündeki en büyük engellerdir. Eğitmenlerin profesyonel eğitim alıp almadıklarını, bu konudaki tecrübelerini ve eğitim felsefelerini iyi inceleyerek karar verin. Her hamile eğitiminin doğuma yeterince hazırlamadığını unutmayın.
10.Rahat bir doğum için gevşemeyi öğrenin. Doğumda rahim kasımız aktif olarak çalışırken, diğer kasların gereksiz enerji tüketmemesi gerekir. Bu yüzden doğumda gevşeme en önemli faktörlerden biridir.
11.Bebeğinizin ve sizin sağlıklı bir doğum tecrübesi yaşamanız için nefes almayı öğrenin. Doğumda en önemli faktör uzun ve derin nefeslerdir. Bu nefesler bir yandan bebeğinize yeterli oksijenin ulaşmasını sağlarken diğer yandan da rahatlamanızı ve kasılmaları daha rahat karşılamanızı sağlar. Nefesle doğum çok daha kolaydır.
12.Normal doğuma götüren kanıta dayalı uygulamaları öğrenin ve bu konulardaki tercihlerinizi erken belirleyin. (Files bölümünde bulabilirsiniz.)
Bunlar:
1Doğum kendi başlamalıdır
2 Annelere doğumda hareket özgürlüğü verilmelidir
3 doğum yapan kadınlara kesintisiz duygusal ve fiziksel destek verilmelidir
4 doğum eylemi boyunca rutin müdahalelerden kaçınılmalıdır
5 Doğumda doğal ve aktif ıkınma teknikleri tercih edilmelidir
6 doğum sonrasında anne ve bebeği bir arada tutulmalıdır

13.Doğumunuzun tıbbi bir engel yoksa kendiliğinden başlamasını bekleyin. Kendiliğinden başlayan doğumlar anne ve bebeğin en sağlıklı hazır olmasının garantisidir. Kendiliğinden başlayan doğumlar daha kolay ve sorunsuz ilerler.
14.doğum boyunca yatağa bağlı kalmayın. Aktif ve ayakta pozisyonlar kasılmaları daha rahat geçirmenizi sağladığı gibi, yerçekiminin de etkisiyle rahim ağzının daha kolay açılmasını ve bebeğin aşağı inişini kolaylaştırır. Yürüyün, sallanın, dans edin yani kısaca bedeninizi izleyin, o size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir.
15.Yanınızda size yardımcı olacak kişinin sakin bir kişi olmasına özen gösterin. Doğumda panik ve gerginlik bulaşıcıdır. Başkalarının gerginliği sizi ve doğumunuzu da etkiler.
16.Doğuma kalabalık gitmeyin. Çevrenizdekilerin sabırsızlığı doğumu ve sağlık personelini negatif etkiler.
17.Ebe hizmetlerinin aktif olarak kullanıldığı hastaneleri tercih edin. Doktorunuz doğumun açılma süresinde sürekli sizinle olamaz. Bu dönemdeki en büyük yardımcınız sizinle birebir ilgilenecek olan ebenizdir. Ebelere güvenin.
18. Doğumda bebek kalp atışlarının izlenmesi için kullanılan makineye tıbbi bir gereklilik yoksa sürekli bağlı kalmayın. Bu sizi kısıtlar ve bir sorun olduğu hissine kapılırsınız. Ara ara bebek kalp atışlarının izlenmesi yeterli olacaktır.
19.Doğumda zamana saygı duyun. Her doğum farklıdır. Kısa sürede ve rahat bir doğum yapmak için pozitif odaklanabilirsiniz ancak bu konuda şartlanmayın. Uzun ve yorucu bir doğum sonrasında da aynı coşku ve mutluluğu yaşayabilirsiniz.
20.Mümkün olduğunca rutin müdahalelerden kaçınmaya çalışın. doğum o kadar mükemmel bir beden-zihin-bebek uyumu vardır ki, yapacağımız müdahaleler sadece bu işleyişi bozar. Ancak bazı zamanlarda tıbbi gereklilikler nedeni ile size önerilen müdahaleler konusunda sağlıklı kararlar verebilmek için bu konularda sağlıklı bilgi sahibi olun ve doktorunuzla bu konuları önceden konuşun.
21.İlaç dışı rahatlatıcı teknikleri öğrenin. Bunlar arasında gevşeme, nefes, küçük dokunuşlardan oluşan efloraj, imgeleme teknikleri, psikoprofilaksi, kendi kendine hipnoz sayılabilir. Bu sayede bebeğiniz ve sizin için her zaman bazı yan etkileri olabilecek ilaçla ağrı kesici yöntemlere gerek kalmadan doğum şansınız artacaktır.
22.Ikınmalar sırasında ayakta ve dik pozisyonları tercih edin. Bu sayede hem bebeğiniz daha iyi oksijen alacak hem de yerçekiminin kolaylaştırıcı etkisinden faydalanırsınız.
23.Epizyotomi dediğimiz vajinal kesi her doğumda yapılması gereken zorunlu bir uygulama değildir ve birçok yan etkisi de bulunmaktadır. Bunu engellemek ve rahat bir doğum yapmak amacı ile son aya girdikten sonra perine masajını uygulayarak kesisiz bir doğum şansınızı arttırabilirsiniz.
24.doğum için seçtiğiniz hastane ve doktorun yukarıdaki doğuma götüren uygulamalara nasıl baktığını, sezaryen oranlarını ve rutin müdahalelerini öğrenin. Tercihleriniz varsa bunları önceden doktorunuzla paylaşma sorumluluğu sizindir.
25.doğum tercihlerinizi yaparken sorumluluk almayı da öğrenmeniz gerekir. doktor-anne-baba üçlüsü olarak alınacak her kararda sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Bu sorumluluğu alabilmenin tek yolu kararlara ortak katılabilecek kadar bilgi sahibi olmanızdır. Tüm sorumluluğu doktora bıraktığınız zaman sizin değil, onun isteklerine göre bir doğum yapmanız kaçınılmazdır.
26. doğum normal, doğal ve sağlıklıdır. Ancak bazen doğanın da yardıma ihtiyacı vardır. Belli bir oranda sezaryen olabileceğinizi unutmayın. Sezaryen olma durumunuzdaki seçeneklerinizi ve tercihlerinizi belirleyin. Anne ve bebeğine saygılı bir sezaryenler, sezaryenin birçok olumsuz etkisinden kurtulma şansınız olacaktır.
27.doğum sonrası kritik saatler anne-bebek bağlanması açısından çok önemlidir. Doğumdan sonra tıbbi bir engel yoksa bebeğinizin derhal kucağınıza bırakılmasını talep edin. İzin verirseniz bebeğiniz kendi içgüdüleri ile memeyi bulacak ve emmeye başlayacaktır. Bu konuları önceden doktorunuz ve hastane yönetimi ile konuşun.
28.doğum sonrası bebeğinizle mutlaka aynı odada kalın. doğum sonrasındaki anne-bebek bağlanmasının bozulmaması için fazla ziyaretçinin odaya dolmasına izin vermeyin. Anne ve bebeğin bu kutsal saatlerine saygı gösterin.
29.Doğumda ağrı olmak zorunda değildir. Ağrısız doğum yaptığını söyleyen birçok gebem var. Bebeğin yaptığı baskıları zihninizde dönüştürebilir, dalgalar gibi karşılayabilir ve çok daha rahat karşılayabilirsiniz.
30.doğum sonrasındaki ilk 2 hafta doğum kadar önemlidir. Büyük değişim yaşadığınız bu zamanlara da şimdiden hazırlanın. Aşırı ziyaretçi dinlenmeniz gereken zamanları kısıtlayarak yorgunluğunuzu arttıracak depresyon ihtimalini arttıracaktır. Bebeğe ve kendinize odaklanmak birincil tercihiniz olmalıdır.

Biz de seni merak ediyorduk, winebir nasılsın, tezin bitti mi, bebeğin nasıl...

Tezim bitti, hocada, hala dönmedi bana(

Ben iyiyim, izne ayrıldım ben de, annem de geldi. Bebeğim en son 52 cm, 3100gram idi, hala yüzünü göstermedi bize( Hazırlıklar bitti sonunda. Şimdi de doğum heyecanı sardı beni, hala ben de ne sancı, ne kasılma, ne de onlara benzer birşey oldu...bekliyorum bende...
Sen nasılsınz? bebişin nasıl?

maşallah canım prensesine güzel bir doğum olmuş allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

herkese bizden merhaba
Oğluma kavuştum nihayet 40+3de 4 Ocak'da epidural normal doğumdan sezeryana dönmek zorunda kaldık detayları doğum hikayemde paylaşıcam şuan ikimizde çok iyiyiz 3680gr 53cm doğdu oğlum

gözünn aydın canım sabırsızlıkla doğum hikayeni bekliorz

jullıet ne zaman sezeryan olacaksın

canım 13 ocak yani 5 günüm kaldı yarın son kontrolum :)

oyy rüyan çok güzelmiş koma hariç ama o da bilinç altı hani diyoruz ya dikiş olmasa uyansak herşey bitmiş olsa acı olmasa ohhh mi,s mis olurdu:)

canım bazen ben de de oluyor o nerdeyse 1 litre su içiyorum yada ekmek yiyiorum kuru şekilde eşim psikolojik gitmiştir diyo ama gitmiyor hissediyorum

güzel anneler biz bugün agdamızı manikür pedikürümü yaptırdık kendimi kuş gibi hissediyorum ve ilk defa canım bu kadar çok acıdı kaşlarım alınırken yaşlar süzüldü sanırım agrı eşiğim yerlerde yarın son kontrolumuze giricez kısmetse sabahtan nst sonra usg sonra doktorumuzla saati konuşucaz ve pazartesi prensesim benimle olacak nasıl değişik bir duygudur geçen gece uykum kaçtı resmen hayal kurmaktan :) şafak sayıyorum yol gözlüyorum resmen :)

Gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkirler canım...

Keşke bu yazılanların hepsini uygulayabilecek imkanlarımız olsa, ama maalesef, drlar çoğu konuda kendi bildiklerini okuyorlar...

İnş müdahale gerektirmeyen güzel bir doğum yaparız...

Canım su içtim limon sıktım içtim ooo neler neler yok sanki boğulacakmışım gibi oluyor yarın kontrolüm var dr a sorayım barı neden oluyor?

Arkadaşlar doğum yapanlara sağlıklı huzurlu bir şekilde bebeklerini büyütmeyi nasip etsin rabbim.Darısı bizim başımıza ağrısız sancısız kolay doğumlarımız olsun.

Bu dönemde sınav dönemi ya hocalar da biraz ağır alıyorlar... inş. Düzeltmesiz geri döner canım...

Benim kızımda 48 cm ve 3150ymiş ultrasona göre, o heyecan bende de var, sancı bazen ama kasılmalar hele de yorulursam çok oluyor... İnş sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize...

yok canım ılk defa oldu bu olay ama bugun sabahtan berı boyle afedersin ama sanki kussam geçecek gibi bir his.

demir ilacı da yaopıyor canım ben uzun süre maltofer kullandım şimdi gyno geçtik mahfetti beni yrn kontorlum var hoş az kaldı günüm ama 2 gündür almıyorum gerçekten çok yan etki yaptı bu ilaç bana
elevitte yan etki yapmıştı bana decavit kullanmıştım şimdi bir tek kalsiyum içiyorum

Ayyy hadi hayırlısı canım ya güzel haberlerinizi bekliyoruz....

rica ederim :) keşke uygulanabilse keşkeee.. Allah dualarımızı duysun da bize kolay, ağrısız, biçkisiz-dikişsiz doğumlar nasip etsin hayırlısıyla :)

evet ya ne iğrenç bir hap o gyno ferro sanol hiç sevmedim başından beri kapsül olduğu için belkide biraz zorlanıyorum ne kadar su içsemde sanki takılıp kalıyo hap.

Winebircim,

Askolsun sana, 2 kere sordum seni. tezinin bitmesine cook sevindim,oohh bebeginde iyiymiş,super.Topidik demisti o cok yogun diye aslinda. neyse

lutfen bir daha bu kadar uzun sureli kaybolma,merak ediypruz
cok sevgiler
tomurcuk

mrb arkadaşlar sürekli takip edemesemde fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum.bende ocak annesi olacam inşallah 36 haftadayım.doğum yapanları tebrik ediyorum,bebeklerinizi sağlıkla büyütün inşallah.darısı biz bekleyenlere inşallah.

rica ederim :) keşke uygulanabilse keşkeee.. Allah dualarımızı duysun da bize kolay, ağrısız, biçkisiz-dikişsiz doğumlar nasip etsin hayırlısıyla :)

Canım çok güzel bir yazı teşekkürler umarım müdahalesiz doğumlar kısmet olur hepimize

evet ya ne iğrenç bir hap o gyno ferro sanol hiç sevmedim başından beri kapsül olduğu için belkide biraz zorlanıyorum ne kadar su içsemde sanki takılıp kalıyo hap.

Ben de o hapı içiyorum ama hiç zorlanmıyorum. Bazı insanlar hap içemez sen onlardansın galiba ben de gaviscon içerken kuscak gibi oluyorum, şuruptan nefret ediyorum

Winebircim,

Askolsun sana, 2 kere sordum seni. tezinin bitmesine cook sevindim,oohh bebeginde iyiymiş,super.Topidik demisti o cok yogun diye aslinda. neyse

lutfen bir daha bu kadar uzun sureli kaybolma,merak ediypruz
cok sevgiler
tomurcuk

Tomurcuk ben de seni merak ediyordum, topidik'İ de merak ediyordum, gördüm ki doğurmuş:)) şimdide detaylarını merak ettim. Sen nasılsın, iyimisin, nasıl gidiyor?
Buralardayım artık, annem de geldi:)) İşleri o yapıyor:))

Tahmin edebiliyorum canım, dr ne zamana kadar bekleriz dedi...

Bir de şöyle düşün herhalde en fazla bir hafta sonra bebeğini kucağına alacaksın...

Dr ayın 14 ne kadar zamanın var dedi işte bol yürüyüş yap dedi rahminin açılması için bende yapmaya çalışıyom bide sex yap dedi benim eşimde yapmıyoki aydr yapmıyo korkuyo işte öle sizin eşlerinizde bölemi yaptı?acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…