2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Uyku kalitesi diye bir sey kalmadi artik bi gece yirmi defa uyku bolununce .gunduzleri zombi gibi geziyorum artik ilk hamileligimde bu kadar zorlanmamistim ama bu cok zormus her hamilelik birbirinden farkli oluyor onu anladim

Ya benim de catim musait aslinda ama bebegin kafasi buyuk beklemeye gerek yok dedi. Aslinda benimkivde sicak bakmiyo oyle olsa suni sanciyi denetmez heralde. Ama sanirim suni sanci vermeyin sezeryan yapin diycem.

Malesef bende acile gittiğimde aynı muameleyi duydum canım :S Ben fatihte oturuyorum. Buradaki hastanelerin hepsinin fyatları çok uçuk 2500 den başlıyor. O yüzden ben şansımı orada denicem mecbur. Bende sancı odasına eşimi almamalarına uyuz oldum en çok. O yüzden sancıyı evde çekmeyi planlıyordum ama kordon işi bozdu :S Hakkımızda hayırlısı...

Allahtan doktor kontrolünde eşimiz yanımızda olabiliyor hiçbi yere sokmuyorlar niyeyse.. belki doğumda yanımda olsun istiyorum .. kolan hast. normal 390 sezeryan 500 tl miş.. bakalım napcaz:) Hakkımızda hayırlısı olsun..inşallah kordonu boynundan çıkarır kızın , rahat edersiniz .

Eki Görüntüle 928462 evde kırmızı kutu vardı onu kapladım böyle ikramlık çikolata kutusu yaptım,çok uykum geldiiii

çok güzel olmuş eline sağlık :)

canım kızım elif dila'mı kucağıma aldım 8 ocak saat 21.40 da doğdu kuzucuğumm:)) yokmu ocak annelerinden başka doğum yapann..

hayırlı ugurlu olsun canım darısı başımıza

aynı bende senin gibiyim canım iyice stres oldum bide boğazım ağırıyor grip olcam gibi bir hafta önce aldım geçirdim tabi on gün yatırdı beni şimdi tekrar olcam gibi benimde bayağı oldu hareket etmedi öyle bekliyorum sen neye göre takip ediyosun hareketlerini saat falan tutuyomusun canım[/QUOTE]

saat tutuyorum canım 2 saat veriyorum hep sağdan dola yatıyorum hafif karnımı sallıyorum en kötü tatlı bir şeyler yiyiorum bir şekliden bir gerilme bir hareket duymak için dua ediyorum

Ben sezeryan olunca spinal normal dogum olunca epidural oluyo saniyodum megersem diilmis. Sezeryan dogum yapicak arkadaslar siz hangisini, neden tercih ediceksiniz?

bnm spinal olacak doktorum öyle dedi bende sorgulamadım epidurali normalde yapıyoruz sezeryanda spinal dedi

yok canım değildir sonuçta ters bir şey olsa doktor anlar içimizi ferah tutmaya çalışmalıyız

canım elmaları yıkayıp kalınca soy.kabuklarını biraz kaynat.çok soğutmadan içmeye çalış.içerken bal da koyabilirsin.işe yarayabilir.geçmiş olsun çok.

onuda deniyim canım çok sağol

lohusa depresyonuna giriyorum sanirim
hickira hickira aglayasim var.oglumun gozu sisti doktor olur boyle dedi ama annem k validem memen deymis cocugun gozune, dikkat et dediler.simdi oglana baktikca aglayasim geliyo.ben yapmisim gibi oldu sanki.
bide neden bilmiyorum kimsenin onu sevmesini istemiyorum dun k peder cok ilgilendi hatta uyuttu.sevinmem lazim ama adama gicik oldum.
noluyo bilmiyorum aglamak istiyorum sadece :84:
bide esimle cocugumla bi tam gun yalniz kalamadik.hep boyle yasicaz psikolojisine girdim.
surekli anneler babalar amcalar evde.kimseyi gormek istemiyorum (

senden olmamıştır canım üzme kendini.. meme değmesiyle göz mü şişermiş.. seni üzmelerine izin verme.. oldukça pozitif birisin sen burdan tanıdıgımız kadarıyla, bir süre etrafın bu şekilde kalabalık olacak ama eninde sonunda çekirdek aile başbaşa kalacaksınız. kendini üzme , ağlamak istiyorsan ağlayıp rahatla , sıkma kendini boşuna.. benim fikrim bu tabi.. bebişini paylaşmak istemeyişinde normaldir heralde, aylarca seninle birlikteydi şimdi durum farklı.. Ama bu durumu atlatacagına eminim ..güzel şeyler düşün :)

Kolay gelsin canım, ütü işi de hiç bitmiyor, bereketleniyor sanki...

ütü bitti ama hepsi ortada.. yerleştirecek adam lazım ütülenenleri :) artık birkaç saat sonrada onu yaparım, yoruldum valla ütülerken. güya kocacım gelip evi süpürecekti ama yine işi bitmemiş geç gelecek artık temizlik yarına kaldı.

Canim o durumlar bana da geliyor. Ben annemlerde kaliyorum. Esim hafta sonlari geliyor. Evime gitmek istiyorum esimi çok özlüyorum ama tam yapamazsam beceremezsem diye korkuyorum. Sürekli dua ediyorum Allaha bana güç ver diye. Evimin oldugu yerde kimsem yok. Komsum bile yok.Bazen agliyorum da. Kafami yastiga gomup butun gun uyumak istiyorum Ama kendimi toplamaya calisiyorum. Bebeğim bana muhtaç çünkü.

Bi de benim de kizimn gözleri sisti. Bi de sağ gözü çapak oluyor sürekli. Annem normal olur diyor. Doktora gitmedim. Aylik kontrolumuz de sorcam.

arakadaşlar 41.haftaya girdim nerdeyse ama hala ne açılma var ne bişe geçen gece sabaha karşı sancım oldu tama dedim bebişim geliyo ama malesef gelmedi ebe muayene etti nst çekildim rahminde açılma yok sancında az çıkmış dedi ne zamn suyun gelirse ve kanman olursa gel dedi bende artık korkuyom günüm geçiyo nağcam bilmiyom hele bide 4 gecedir sabaha kadar diş ağrısı varki o diş ağrısı doğum sancısı olaydı doğurudum herhalde nağayım siz bişe söleyin artık sıkıntıdan patlııyorum ya.

Canım bağırmasını hiç bir durum haklı göstermez ama eğer kadın ıkınması gereken zamanda bağırıyorsa ve bebeği zora sokmuşsa ondan bağırmış olabilir, sancı sırasında bile çok bağırılması tavsiye edilmiyor, boşuna güç kaybı olmasın diye, hele ıkınma esnasında derin nefes alıp tüm gücüyle ıkınmak gerek, bunun yerine bağırırsa bebek nasıl çıkacak...

Allah doğum yapacak her kadına güç kuvvet versin...

Bu arada epidural ve spinal sezeryan konusunda; ben spinal oldum çok rahstti.Son anda sezeryana alindigim için bana sormadilar bile. Hic bi yan etkisi olmadi sadece dikiş atilirkn kustum. Bas ağrisi yapıyor diyenler var. Doktorum dogum sonrasi ilaçlara ağri kesici de yazmis. Ağri olmasa da yut dedi. 15 gün yuttum.belki ondandir. Normal doğ mum tüm sikintilarini çekip doguramayip sezeryana alinan biri olarak spinal bana o kadar rahat geldi ki. Ameliyathanade en son cabuk olun nolur diye bagirdigimi hatirliyorum da belime iğneyi yaptiklari anda çok rahatlamistim.

İnşallah çıkarır canım. Benim eşimde istiyor doğuma girmek ama kesin bayılır :) televizyondaki kanlı sahnelere bile bakamıyor. Fiyatları çok uygunmuş. Doktordan da memnun kaldıysan yorumları bir araştır bence sonra aklında soru işareti kalmasın.

Ben gittiğimde sancı odasındaydı bağırıyordu. Hatta ben korkarım diye kapısını kapattı hemen hemşireler. Nst den çıktığımda doğumhanedeydi. Ikınması gereken zamanda da bağırıyordu. Doktor muhtemelen o yüzden kızdı. Sonrada bebeğin ağlaması geldi zaten :) o psikolojiyle insan ne yapar bilemiyor tabi bana hem kadının bağırması abartı gibi geldi. Üstelik 2. çocuğuymuş ve sancı odasına kendi kızıyla girmişti kız 15 yaşındaymış. Çocuğa da travmatik etki yapmıştır. Ama doktorun bağırması da insanın ağrına gidiyor.

Allah yardımcın olsun canım.. Çoğu anne bu hüznü yaşıyor...

Ben kızımı kabullenememiştim düşünebiliyor musun, aylardır sevinçle beklediğim bebeğimi sevmediğimi hissediyordum, sürekli ağlıyordu, bir gece bir tane vursam ağzına diye bile düşündüm, yapmadım tabii ki ama düşünmesi bile utanç vericiydi, sonra günlerce böyle düşündüğüm için ağladım, iyi bir anne değildim, anneliği haketmiyordum vs... Gece gece eşimi arayıp ağlıyordum, o güne kadar okuduğum tüm doğum hikayelerindeki mutlu anne, yavrusuna aşık anne olamamıştım, anneliği haketmiyordum, ben de bir tuhaflık vardı....tanımadığım, çoğunlukla ne istediğini anlamadığım bir yabancıydı karşımdaki, tabii çok sevdiğim anlar da vardı ama felip geçici

Şimdi bile ağlıyorum o günler aklıma gelince...

Zamanla geçti nasıl geçti bilmiyorum, ne oldu bilmiyorum, belki ilk gülücükleriyle, belki onu anlamaya başlamamla geçti... Belki de bu durumu kabullendim, duygularımın normal olduğunu anladım... Belki de hormonlarım düzeldi....Ama geçti.. Çok şükür...

Geçicek canım, eninde sonunda geçicek, allah yardımcın olsun..,

Canım senin memenle ne alakası varmış. Tersleseydin biraz çekerler kendilerini. Biraz yalnız kalma şansınız hiç yok mu? Annene söylesen onlar hep beraber bi yemeğe falan çıksınlar. sizde eşinle bebişinle yalnız kalın. Olmadı eşini bebeğini al biraz odana kapan ağla biraz eşinde teselli eder. Rahatlarsın eğer tutarsan daha kabarır için. Yüreğini ferah tut. Kuzun yanında mis kokusunu çek içine :)

Ne olursa olsun Kadının en çok şefkati hakettiği yer doğum anı, dr haklı görmüyorum...bazı kadınlar gerçekten çok bağırıyor, benim eltim de hastaneyi inletmiş, herkes bahsedip durur...

Kızına üzüldüm, doğum yapmamış bir kadın kaç yaşında olursa olsun doğum refakatçisi olmamalı bence, doğumda ne yaşarsa yaşasın sonunda bebeğini kucağına alınca çok mutlu oluyorsun, ama doğum yapmamış biri sadece sancıları hatırlıyor.. O sevinci göremiyor...

benim de p.tesi kontrolüm var normalde salı günü doğum yapmam gerekiyo ama ben hala kontrole gidiyorum. benim doktorum da sezeryan taraftarı değil ama son görüşmemizde ayın 20 sine kadar bekleriz bebeğin hala gelmezse suni sancı veririz dedi. işte o son cümle beni korkuttu. çünkü suni sancıyı çekip çekip olmazsa sezeryana alınmak da var. kaç gündür bunları düşünmekten uykum falan gelmiyo gece 2-3 gibi kalkıp tv izliyorum. benim durumumda ki herkese dua ediyorum aynı stresi yaşadığımız için de seni çok iyi anlıyorum. beklemesi daha doğrusu ne olacağını bilmeden beklemesi çok zor gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…