2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhabalar. Benim 39. Haftam ama hala karnim asagi inmedi. Yuruyus de yapiyorum... benim gibi olaniniz var mi. Cok az kaldi normal dogum sansim hala varmi bilmiyorum. Sizin bebisler ne zaman inmisti acaba?

kızlar geçen gördüğüm rüyamı anlatayım da azcık gülelim :) rüyamda oğlumu emziriyorum balkon gibi bi yerdeyim bir kadın görüyorum kucağında bebeği sesleniyor kardeşş şu ilerde bi çayır var otları çok süt yapıyor diye kardeşş diyorum şimdi emzirdim de yarın sabah giderken beni de çağır da geleyim diyorum :) azcık gözümü kapasam rüya görür oldum önceki gece bi ara uyanmışım eşim rüya gördün mü demiş yok demişim o zaman uykudan sayılmaz uyu uyu demiş hiç hatırlamıyorum.

bu arada ben doğum hikayemi doğum hikayeleri topiğine yazdım ama orayı kimse kullanmıyor galiba kimse mi beğenmedi yahu :)

Bu arada herkese günaydın kızlar
Biz karnımızı doyurduk, babamızı işe gönderdik azıcık daha uyuyalım dedik yattık bakalım uykum gelicek mi

doğum yapan arkadaşlarım sorum size.. doğuma girdiğiniz kilo ile şu anki kilo durumlarınız nasıl? söylendiği gibi doğurup eve gelince 10 kg gitmiş oluyor mu :)

Son düzenleme:
günaydın kızlar.
akşamdan sabaha ne kadar çok şey yazılıyor burada :) yeni doğum yapanlara hayırlı olsun arkadaşlar. sizleri okudukça heyecan yapıyorum. oğluşum hiç doğmayacak gibi geliyor :) eşimede bu bebiş yerini sevdi doğmayacak galiba deyip duruyorum. oda telaş yapıyor, oysaki daha vakti var bebişin.
bugün 10 da doktor randevum var , çatı kontrol falan. bakalım neler diyecek. çok heyecanlıyım....

doğum yapan arkadaşlarım sorum size.. doğuma girdiğiniz kilo ile şu anki kilo durumlarınız nasıl? söylendiği gibi doğurup eve gelince 10 kg gitmiş oluyor mu :)

:) en büyük merakımız kilo ... birde diyorlar ya hiç doğurmamış gibisin diye gerçekten öylemi oluyor acaba.. esski teyzeler nenelerde bana doğumdan sonra karnını 10-15 gün düzgünce sar, yerçekimiyle sarkmasın diyorlar. bakalım kaç kilo gidecek :))

yeni doğum yapan arkadaşlar.
fırsat bulursanız şu hastane çantasında gerçekten ne gerekti ne gereksiz di yazabilirmisiniz.
ben biberon almadım. herkes biberona başlarsa meme emmiyor ne vereceksen kaşıkla ver diyor. mamada almadım. eğer süt gelmezse hastanede hemen mama dayıyorlarmı bebişe, alayım mı mama? ama mamayıda kaşıkla versinler, biberon almayacağım...

evet canım ben sezeryan olduğum ve hala bir göbeğim olduğu halde i 10 kg gitti :) evdeki eşofmanlarımı giymek paha biçilemez :)

sütle kafayı bozunca böyle rüyalar çook normal tabi:)
bu arada doğum hikayeni okudum.. sonlarına doğru gözlerim doldu valla .Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın.. çok ağrın sızın olmamaıştır inşallah sezeryandan sonra..

güzel haberler getirirsin inşallah :)

ben her ihtimale karşın biberon aldım. chicco step up.. anne memesine benziyor ucu.. gerekmez inşallah ama lazım olursada kullanıcaz, kaşık daha zor oluyormuş

evet canım ben sezeryan olduğum ve hala bir göbeğim olduğu halde i 10 kg gitti :) evdeki eşofmanlarımı giymek paha biçilemez :)

harikasın valla, umarım bende de öyle olur.. dün akşam kociş takılıyo bana bebek 3,5 kilo geri kalan 13 kiloyu kendine aldın diye :) hee dedim ihtiyacım vardı.. inşallah çabuk dönerim eski halime doğumdan sonra.. zaten zayıf değildim, yuvarlak kalmıyım :)

canım bebeğinin (2 hastane çıkışı hazırlasan iyi olur bz değiştirdik) ve senin kıyafetlerin ayagına terliğin tokan mutlaka :) diş fırçan bebeğinin battaniyesi gerisi evin yakınsa ihtiyaç anında getiriliyor. bebek için mama yada biberona gerek kalmadı bende ped bile boşa koymuşum hep hastane verdi. inşallah sütün olur mamaya gerek kalmaz bizim bir kere ihtiyacımız oldu o da hemşire ablaları aldı götürdü doyurdu geldi. nasıl verdiler bilmiyorum.

Öncelikle uzun aradan sonra merhaba kızlar. Güya herkesin doğumunu takip edicektim ama ne mümkün. Uykusuz geceler süt yetiyormu aman karnı aç aman altı pis uyumuyor ağlıyor bu derken telefonu bile 3 günde bir şarja takar oldum. Fırsat bulup banyo yapınca dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Çocuklu yaşama merhaba diyen tüm arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun inşallah. Dünyanın en güzel ama yeni yeni anladığım en zor mesleğine merhaba dedik hepimiz.

Hastane çantasına biberon koy canım. Hurafelere inanma. Benim kızım 20 günlük hergün sağarak süt veriyorum ve bazen mama yetmediğini düşündüğüm zamanlar ama biberondan hiç hoşlanmıyor mesela. Memede cok mutlu hala. Bir günde alışması mümkün diil. Sütün gelmezse ve cocuğun aç kalırsa hastanede çok üzülürsün. Bol bol ağız mendili ve body al yavruna. Hasta bezler
Falan kullanılmıyor bilgin olsun. Olduğu gibi geri getirdim. Sezeryan oldum ilk bi kaç saat hastanenin bağladığı bez ve sadece üst pijamam vardı. Sonra onu çıkarıp pede geçtim. Cokta rahat oldu. Emzik kurtarıcı onu daha hastanede ver bebeğine. Memelerinin uçları can çekişmeye başladığı zaman o memenin gözünü seviyem diceksin. Kendime düzleştirici falan almıştım hepsi hikaye. Aynaya bile bakmıyorsun doğru düZgün. Emzirme sütyeni götürme yanında o sonraki süreç için hastanede dar seylerden hoşlanmicaksın. Atlet cok daha iyi olucak. Ayaklarının şişmesi ihtimali var bu sebeple bilek çorap al çünkü uzun olanlar cok rahatsız ediyor. Ben hiç üşümedim aksine o kadar sıcaktıki oda kaynadım resmen. Göğüs pedi ve göğüs kremini mutlaka al yanına. Aklıma gelen şeyler bunlar şuam hene gelirse yazarım. Gaz sorunu yaşama ihtimaline karşı bi elektrikli minder yada sıcak su torbası al mutlaka. Bi osuruğun bu kadar kıymetli olduğunu bilmezdim. Dünyanın en önemli şeyiymiş o. Bide aklıma geldi sonradan en önemli şey yanına Alman gereken 2 adet en dayanıklısından refakatçi. Emzirmeler salgıladığın bi hormon uyuyakalmana sebep oluyor sürekli seni ve bebeğini paniksiz takip edebilecek 2 adet refakatçi şart.

Doğumdan eve dönüp iki gün geçtikten sonra doğuma gittiğim kilodan 1 kilo aşağıdaydım. Hatta baya alay konus oldum. 3.5 kilo çocuk doğurup sadece 1 kilo vermek matematiğe uymuyor çünkü 1 hafta içinde 10 kilo gitti 7 si bir gecede gitti. İnanılmaz bişi.

Kızlar bugün sezeryana giricekken dün sabah sancılandım öğleden sonra sezeryana aldılar, çok şükür oğluma kavuştum. 1 günde göğüslerim paramparça oldu dua edin sütümde az ağlıyorum

Gecmis olsun cnm,üzme kendini..benimde daha ilk günden yara oldu,hastanede hemsire kızdı bna naptın sen ilk gunden yara olurmu dedi,sanki ben isteyerek yaptım..sutum gelmedi ilk gunler,kızımda sarilik degeri yukseldi,mama ver cnm hic sutun yoksa..ben vermedim artar sut gelir diye: ama beslenememis,kilosu dustu baya..dr bana mama ve su ver dedi ama a biberon almadi bebisim...ins. artar sütün cnm

günaydın güzel anneler:) bende bugünde tık yok. inşallah doğacak bu kız. Allah sonumuzu hayır etsin. :)

Nerdeee cnm,ben 75 le gitim, 5 kilo vermisim...normal dogurdum hemde,3 kilo kizim ,2 de su ve plesanta o kadarrrr((

Günaydın arkadaslar

dogum yapan arkadaslarımızın gözü aydın rabbim analı babalı buyutsun inş darısı bizim basımıza 15 günüm kaldı tabi gününü beklerse günler gecmiyo sanki.azalacagına cogalıyor sanki anlamadım gitti .aksam kocam diyoki bi dövsem seni acaba sancıların gelirmi o kadar abarttı yani düşünün :):)birde kızlar hurma ve ananas yemeye kacıncı haftada basladınız şimdi baslasam erkenmı yoksa zamanımı ?

Günaydınnnnnnnnnnn çok mutluyum bugün okula gitmedim ya hala inanamıyorum evde olduğuma ama bir yandan da doğum yaklaştı diye korkuyorummmm:))) Gerçi takvime göre 18 günüm var ama genelde burdaki arkadaşlara bakınca daha erken doğurdular:) Ben de bugün artık hastane çantamı hazırlaycağım annemle...

bu gün sezeryan olucaktı.. allah kolaylık versın. sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum...

Merhabalar. Benim 39. Haftam ama hala karnim asagi inmedi. Yuruyus de yapiyorum... benim gibi olaniniz var mi. Cok az kaldi normal dogum sansim hala varmi bilmiyorum. Sizin bebisler ne zaman inmisti acaba?

Nolur bise soyleyin canim cok sikkin cok az zaman kaldi. Karnim yukarda. Netten biseler okudum acilma olsada bebek yukarida oldugu surece normal dogum olamiyomus sizce dogrulugu var mi. Lutfen bi yorum yapin sizce inme sansi var mi yada sizin nasil olmustu

valla ben de erken doğsun istiyorum hemde bir yandan korkuyorum.dün gece ruyamda suyum gelmişti kalktım ve yataga baktım gercek gibiydi valla korktum
. inşallah erken gelir.....gec gelmesin de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…