Merhabalar. Benim 39. Haftam ama hala karnim asagi inmedi. Yuruyus de yapiyorum... benim gibi olaniniz var mi. Cok az kaldi normal dogum sansim hala varmi bilmiyorum. Sizin bebisler ne zaman inmisti acaba?
Nolur bise soyleyin canim cok sikkin cok az zaman kaldi. Karnim yukarda. Netten biseler okudum acilma olsada bebek yukarida oldugu surece normal dogum olamiyomus sizce dogrulugu var mi. Lutfen bi yorum yapin sizce inme sansi var mi yada sizin nasil olmustu
canım bebeğinin (2 hastane çıkışı hazırlasan iyi olur bz değiştirdik) ve senin kıyafetlerin ayagına terliğin tokan mutlaka :) diş fırçan bebeğinin battaniyesi gerisi evin yakınsa ihtiyaç anında getiriliyor. bebek için mama yada biberona gerek kalmadı bende ped bile boşa koymuşum hep hastane verdi. inşallah sütün olur mamaya gerek kalmaz bizim bir kere ihtiyacımız oldu o da hemşire ablaları aldı götürdü doyurdu geldi. nasıl verdiler bilmiyorum.
ben her ihtimale karşın biberon aldım. chicco step up.. anne memesine benziyor ucu.. gerekmez inşallah ama lazım olursada kullanıcaz, kaşık daha zor oluyormuş
Hastane çantasına biberon koy canım. Hurafelere inanma. Benim kızım 20 günlük hergün sağarak süt veriyorum ve bazen mama yetmediğini düşündüğüm zamanlar ama biberondan hiç hoşlanmıyor mesela. Memede cok mutlu hala. Bir günde alışması mümkün diil. Sütün gelmezse ve cocuğun aç kalırsa hastanede çok üzülürsün. Bol bol ağız mendili ve body al yavruna. Hasta bezler
Falan kullanılmıyor bilgin olsun. Olduğu gibi geri getirdim. Sezeryan oldum ilk bi kaç saat hastanenin bağladığı bez ve sadece üst pijamam vardı. Sonra onu çıkarıp pede geçtim. Cokta rahat oldu. Emzik kurtarıcı onu daha hastanede ver bebeğine. Memelerinin uçları can çekişmeye başladığı zaman o memenin gözünü seviyem diceksin. Kendime düzleştirici falan almıştım hepsi hikaye. Aynaya bile bakmıyorsun doğru düZgün. Emzirme sütyeni götürme yanında o sonraki süreç için hastanede dar seylerden hoşlanmicaksın. Atlet cok daha iyi olucak. Ayaklarının şişmesi ihtimali var bu sebeple bilek çorap al çünkü uzun olanlar cok rahatsız ediyor. Ben hiç üşümedim aksine o kadar sıcaktıki oda kaynadım resmen. Göğüs pedi ve göğüs kremini mutlaka al yanına. Aklıma gelen şeyler bunlar şuam hene gelirse yazarım. Gaz sorunu yaşama ihtimaline karşı bi elektrikli minder yada sıcak su torbası al mutlaka. Bi osuruğun bu kadar kıymetli olduğunu bilmezdim. Dünyanın en önemli şeyiymiş o. Bide aklıma geldi sonradan en önemli şey yanına Alman gereken 2 adet en dayanıklısından refakatçi. Emzirmeler salgıladığın bi hormon uyuyakalmana sebep oluyor sürekli seni ve bebeğini paniksiz takip edebilecek 2 adet refakatçi şart.
Doğumdan eve dönüp iki gün geçtikten sonra doğuma gittiğim kilodan 1 kilo aşağıdaydım. Hatta baya alay konus oldum. 3.5 kilo çocuk doğurup sadece 1 kilo vermek matematiğe uymuyor çünkü 1 hafta içinde 10 kilo gitti 7 si bir gecede gitti. İnanılmaz bişi.
canım benimde 2 gün kaldı günümün dolmasına ama benimkide karnımda yukarıda. benimde sinirimi bozuyo bu durum. ama etraftakilerin dediğine göre belli olmaz mış, bi sabah karnımız aşağıda uyanabilirmişiz. hayırlısı olsun hakkımızda diyorum bende mecburen.
Gunaydin kizlar biz oglumla uyandik altini temizledik karnini doyurduk şimdi uyuyor. Bende bi bakayim dedim :) biz bu gece yalniz kaldik oglumla dun kv gelmiş oglumu ust kata cikaralim dede siyle bakariz dedi anne bensiz olur mu dedim ogluma sut anne buluruz dedi sonra kp geldi oglumu biz alalım dedi baba onun ekmeği suyu annesi olur mu dedim sut aliriz mama verir iz dedi delirdim siz yapin bitane dicektim diyemedim eşime kukredim oda herseyi kafana takma olur mu hic birakir miyiz oglumuzi diyor kv de gecegeleyim mi dedi ihtiyaç duyarsam ararim dedim baktim ogluma aramadim zorla psikolojimi bozuyorlar
doğum yapan arkadaşlarım sorum size.. doğuma girdiğiniz kilo ile şu anki kilo durumlarınız nasıl? söylendiği gibi doğurup eve gelince 10 kg gitmiş oluyor mu :)
Amin insallah. Tesekkur ederim. Kendimi yetersiz goruyorum ne bileyim iyice sinirlerim bozuldu galiba.
:) en büyük merakımız kilo ... birde diyorlar ya hiç doğurmamış gibisin diye gerçekten öylemi oluyor acaba.. esski teyzeler nenelerde bana doğumdan sonra karnını 10-15 gün düzgünce sar, yerçekimiyle sarkmasın diyorlar. bakalım kaç kilo gidecek :))
yeni doğum yapan arkadaşlar.
fırsat bulursanız şu hastane çantasında gerçekten ne gerekti ne gereksiz di yazabilirmisiniz.
ben biberon almadım. herkes biberona başlarsa meme emmiyor ne vereceksen kaşıkla ver diyor. mamada almadım. eğer süt gelmezse hastanede hemen mama dayıyorlarmı bebişe, alayım mı mama? ama mamayıda kaşıkla versinler, biberon almayacağım...
Öncelikle uzun aradan sonra merhaba kızlar. Güya herkesin doğumunu takip edicektim ama ne mümkün. Uykusuz geceler süt yetiyormu aman karnı aç aman altı pis uyumuyor ağlıyor bu derken telefonu bile 3 günde bir şarja takar oldum. Fırsat bulup banyo yapınca dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Çocuklu yaşama merhaba diyen tüm arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun inşallah. Dünyanın en güzel ama yeni yeni anladığım en zor mesleğine merhaba dedik hepimiz.
Hastane çantasına biberon koy canım. Hurafelere inanma. Benim kızım 20 günlük hergün sağarak süt veriyorum ve bazen mama yetmediğini düşündüğüm zamanlar ama biberondan hiç hoşlanmıyor mesela. Memede cok mutlu hala. Bir günde alışması mümkün diil. Sütün gelmezse ve cocuğun aç kalırsa hastanede çok üzülürsün. Bol bol ağız mendili ve body al yavruna. Hasta bezler
Falan kullanılmıyor bilgin olsun. Olduğu gibi geri getirdim. Sezeryan oldum ilk bi kaç saat hastanenin bağladığı bez ve sadece üst pijamam vardı. Sonra onu çıkarıp pede geçtim. Cokta rahat oldu. Emzik kurtarıcı onu daha hastanede ver bebeğine. Memelerinin uçları can çekişmeye başladığı zaman o memenin gözünü seviyem diceksin. Kendime düzleştirici falan almıştım hepsi hikaye. Aynaya bile bakmıyorsun doğru düZgün. Emzirme sütyeni götürme yanında o sonraki süreç için hastanede dar seylerden hoşlanmicaksın. Atlet cok daha iyi olucak. Ayaklarının şişmesi ihtimali var bu sebeple bilek çorap al çünkü uzun olanlar cok rahatsız ediyor. Ben hiç üşümedim aksine o kadar sıcaktıki oda kaynadım resmen. Göğüs pedi ve göğüs kremini mutlaka al yanına. Aklıma gelen şeyler bunlar şuam hene gelirse yazarım. Gaz sorunu yaşama ihtimaline karşı bi elektrikli minder yada sıcak su torbası al mutlaka. Bi osuruğun bu kadar kıymetli olduğunu bilmezdim. Dünyanın en önemli şeyiymiş o. Bide aklıma geldi sonradan en önemli şey yanına Alman gereken 2 adet en dayanıklısından refakatçi. Emzirmeler salgıladığın bi hormon uyuyakalmana sebep oluyor sürekli seni ve bebeğini paniksiz takip edebilecek 2 adet refakatçi şart.
Doğumdan eve dönüp iki gün geçtikten sonra doğuma gittiğim kilodan 1 kilo aşağıdaydım. Hatta baya alay konus oldum. 3.5 kilo çocuk doğurup sadece 1 kilo vermek matematiğe uymuyor çünkü 1 hafta içinde 10 kilo gitti 7 si bir gecede gitti. İnanılmaz bişi.
Gecmis olsun cnm,üzme kendini..benimde daha ilk günden yara oldu,hastanede hemsire kızdı bna naptın sen ilk gunden yara olurmu dedi,sanki ben isteyerek yaptım..sutum gelmedi ilk gunler,kızımda sarilik degeri yukseldi,mama ver cnm hic sutun yoksa..ben vermedim artar sut gelir diye: ama beslenememis,kilosu dustu baya..dr bana mama ve su ver dedi ama a biberon almadi bebisim...ins. artar sütün cnm
Nerdeee cnm,ben 75 le gitim, 5 kilo vermisim...normal dogurdum hemde,3 kilo kizim ,2 de su ve plesanta o kadarrrr((
doğum yapan arkadaşlarım sorum size.. doğuma girdiğiniz kilo ile şu anki kilo durumlarınız nasıl? söylendiği gibi doğurup eve gelince 10 kg gitmiş oluyor mu :)
sağolun kızlar. bu telaşınızda bizede cevap yazıyorsunuz ya :) bende alayım biberon ne olur ne olmaz bulunsun bari.
doktordan da geldim. normal doğum için bir sıkıntı yok dedi doktor. beklicez bakalım 2 hafta nasıl geçicek. bir an önce doğsun istiyorum oğluşum. annemlerde haber bekliyor ne zaman gelicez biz diye. "erkenden gelmenize gerek yok dedim annemede kv demede, ben haber ederim dedim." haftaya çağırayım bari gelsinler :) onlar memlekette dokuz doğuracak benden önce :))
garfielld senin kilo olayıda gerçekten çok ilginç olmuş. bakalım bizimkiler nasıl olacak. ama yinede gitmiş 10 kiloya güzelll...
önemli değil tatlım. benimde sinirlerim çok bozuluyor ama yapacak bişey yok. herkes arıyo ne yaptın diye. bi daha hamile kalırsam 2 hafta sonrasını söylicem inşallah.
evet canım o teyzeleri dinle yanına şal gibi bişey al yanına sararsın göbeğini. hem de sıcak tutar sancı gazı önlersin. doğumdan bi çıktım aynaya bi baktım anaaaa kocaman bi göbek sarkıyor pörsümüş halde bide normal yapmıştım hani. sardım karnımı 1 haftaya sıkılaştı bişey kalmadı
canım sen ne olur ne olmaz önlemini al biberon da mama da. ben almamıştım ama evimiz yakındı çok zorda kalırsam getitirirdik hastaneye. biberonu almam demek belki sütüm gelmez diye bi şüpheye sahip olduğumu gösterirdi takıntılıyımdır almadım yanıma sütümün geleceğine inanıyordum. emzirdim ama göğüslerim perişan olmuştu her gün ağlıyordum
sen yine de al al yanına bana bakma. sarılığa karşı önlem olur aç kalmaması gerekir
bir yerde duymuştum yeni doğan bebeğin midesi bezelye kadar anca oluyormuş yani kapasite olarak benzetiyorlar. 2-3 haftalık olana kadar anca yumurta kadar bi kapasiteye ulşıyormuş.
ahh ahh bebiş bir kere pırt yapınca bile alkış kıyamet kopuyor bizim evde ne diyosun o kadar önemli ki o pırt anlatamam.
çok zormuş yahu annelik öyle değil mi garfielddd cım. boşuna cennet serilmemiş annelerin ayağının altına
ahh ahh yara oluyor krem sürüyosun bide atlete fln yapışmıyor mu için gidiyor. göğüs kalkanını öneriyorum en azından her zaman değilse de bi süre için. benim hala yaralar geçmedi.
geçmiş olsun canım sarılık derdinden kurtulursunuz inş
kilo bi şekilde gidiyor hanımlar. tabi benim gibi öyle çok hamur işi tatlıya fln yönelmezseniz gider bi şekilde. 20 günde 10 kilo gitmişti ama sabitledik kaldık şimdi
Ya sorma, azıcık bir ağrım başlasa hemen 'doğuruyorum galiba, yaşasın' diye başlıyorum sevinmeye. Ne zaman doğurcam ben ya??? Sancı belden girer ordan burdan girer diyenlere de hiç kulak asma, herkesin doğumu kendine özel, nerden geleceği belli olmaz sancının..
canım tedbır olarak bıberon emzık koy bencede ben koymadım gerek kalmadı az az geldı sütüm ama gelmesse bebişe yazık ben de hastanenın bagladıgı bezden sonra pede gectım hemen yanımdada götürmüştüm hasta bezı ihtiyacım olmadı... bebegıme dogum sonrası gıydırdıklerı kıyafetle getırdık eve degıstırme geregı olmadı az emdıgı için pek kusma falan olmadı ıkı farklı kıyafet yeter ama ben 2 pıjama degıstım 2 pijama 2 atlet 2 çorap yettı bı de yumusak penye sütyen ıyı oluyo onuda götürdüm sarkık boşta duramıyorum ben emzırme sutyenı degılde bıraz rahatca bi sütyen. terlık de koydum ben hastane şu kagıt gıbı terlıklerden verıyo tek kullanımlık:) ve makyaj malzemelerımı koymuştum:))) ama kullanmadım. bı de belkı lazım olur dıye bı sürü bişi koymuşum kagıt havlular pamuk kremler vs sadece gıyınıp tacımı taktım hiç bişi kullanmaya fırsatım olmadı....
Çocuğu yakalamak için niye uğraşıyo ebe onu anlayamadımaltı üstü kemiklerine bakılmıyor mı bu muayenede:44: ben 1 ay kadar önce bir sıkıntı olduğunu düşünüp alttan bi muayene yaptırmıştım doktoruma. Kasma kendini dedi, çok canım yanmamıştı, ama bu seferki nasıl olacak bakalım:44: tavsiyeni unutmicam canım sağol
doktor kemiklere baktı canımama ebe rahmi yokluyor açılma var mı diye kendini kasınca yukarı çıkıyor haliyle ebe de yetişemiyor ebeler pat diye sokmasalar ellerini kolay olacak halbuki ebe de kadın yani anlaması lazım ama çok gıcıkları var bugün biri doğum yapacak damar yolu açılıyordu sezeryanmiş, doğum yapacak kadın "daha önce beni mahvettiler çok zor oldu inş bu sefer iyi olur" dedi, ebe bir çıkıştı "kendin hamile kalıyorsun, kendi keyfine göre kimse seni mahvetmez sen kendi kendini etmişsindir, biz sana randevu mu verdik hamile kal gel doğur diye" dedi. kadıncağız doğurcak ettiği lafa bak bir sinir oldum ben oturduğum yerde bir de onu düşünemiyorum ben olsam ebeyle kavga ederdim heralde
neyyy diyon sen canim yaoha ve cuss diyorum o ebeye terbiyesiz sey ben dogurmasam onun o meslekten ekmek yemesi ne mumkun nankor pislik cok sinirlendim kizz
ben oyle ebenin ebesine sayarim cadiya bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?