2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ben olsam derim ki.... anne sağlık ocagına götürdüm...dr dediki mikrop kapmış annesinden başkası yakın temas kurmasın kucaklamasın öpmesin dedi... derim...hönk diye kalır o zaman...gelince de ikide bir söyle almayın kucagınıza öpmeyin derim dr yasakladı derim... bak bidaha bişi dermi acep........

kişiye göre değişiyor bu durum.. ben nerdeyse doğurucam ama en ufak bi büyüme yok benim göğüslerde :) endişelenmene gerek yok, önemli olan doğumdan sonra sütünün gelmesi..

benim memişlr de küçük... büyümedi balon gibi yani...ama sarı sarı akıntı oluyo sütyenimde sarı lekeler oluyo...umarım süt dür ve doğuman sonra gelir .

cevap yazan arkadaslar cok tesekkur ederım sagolun.hepınıze hayırşı dogumlar arkadaslar

kişiye göre değişiyor bu durum.. ben nerdeyse doğurucam ama en ufak bi büyüme yok benim göğüslerde :) endişelenmene gerek yok, önemli olan doğumdan sonra sütünün gelmesi..

benimkiler büyüdü ama sütten hiç iz yok. oğluşum emmeye başlayınca gelir inşallah ..

göğüslerinizde sızlama oluyo mu..içi sızlıyo benimkilerin.

canim nisan gelmedende sanci gelebilir sirasi yok.hep dua ediyorum sizlerede kolay dogum yaparsiniz insallah.banyo yapsan da olur goguslere masaj yap bide mumkunse esinle yanasin insallah ise yarar
emin ol tek basinada yaparsin canim.kendi annen bile olsa bazen batiyo.k validem dusuncelidir ama kendi dogrulari vardir.buda beni deli edio.esim artik benim suratimdan anlicak o zaman hharekete gecer diye dusunuyorum
bu arada ben clexani 37 bitince biraktim.doktor her an dogum olabilir dedi birak dedi.
epidural isteyecektim ama hemsirem zaten 6 cm olmussun dogurursun dedi o an nasi cesaret ettimse tamam dedim almadim epidural ama etkileyecegini sanmam canim alirsin heralde
en zoru sanci kismi diyolar da ben o kismi biraz daha kolay atlattim.bebegin dogma ani kisa surdu.dikis nakis biraz daha uzundi.doktorcum cok estetik dikti sanirim kac tane oldugunu bilirsem kotu olurum yaa zaten igneyi hissettim saysam sayardim heralde yirmi vardir
yat dinlen dogumdan sonra canim daha cabuk toparlarsin.sezeryan icin de gecerli bu tabi.

sagol tatlim tesekkur ederiz teyzesi.
lafi koycam ama pisman olmak istemiyorum cunku kv ile aramiz aslinda cok iyidir hatta annemden iyidir aramiz.ama su an beni cocugumun bakicisi ve sut veren inek olarak gormesi delirtiyo.zorla sutlac yediriyo kompostolar meyveler yemekler artik kusucam yaa
gecen gun salata yiyorum elinde tahin pekmez kasikla ustume geliyo bunu ye diyo.sonra yerim dedim.sonra diyosun yemiyosun dedi.
salataylada pekmez yemiyim artik dedim sesimi yukselttim
benimkide can yani

Kızlar ben doğuramadan depresyona girdim galiba. İçim çok sıkılıyor. Artik doğurmak istiyorum. Uyku uyuyamiyordum. Yemekte yiyemiyorum artik. Midem surekli bulanıyor. 1 haftada 1300 gr vermisim. Allah'tan kizim kilo almış. onun boynundaki kordon beni boğuyor sanki. Cuma kontrol var. Galiba sezeryan isticem. Sadece psikolojik olarak daha fazla zarar görmemek icin. Karnımla kavga etmeye başladım. Bağırıp çağırıyorum sonra da pişman oluyorum

bende senin gibiyim..ama yapacak bişiy yok ben bekleyecem..ama çok sıkıntım var..yaşam kalitem düştü....

doğum yapan arkadaşlarım sorum size.. doğuma girdiğiniz kilo ile şu anki kilo durumlarınız nasıl? söylendiği gibi doğurup eve gelince 10 kg gitmiş oluyor mu :)

Slm arkadaşlar.
Doğum yapanlar artmis. Kalanlar azalmış. Herkese hayirli uğurlu olsun.
Canim sorunu ben cevapliyim. Sezeryan oldum ben.toplamda 12 kilo alip 62 olmuştum ben. Ameliyattan sonra 2. Gün hastanede tartildim. 60 kiloydum. Tabi ben şok. Tamam bebeğim küçük doğdu 2400. Ama bunun eşi var suyu var. Nasıl yani falan dedim. Meğer ödem mis onlar. Eve gelince bi haftada gitti 8-9 kilo. Bol su icin . kompostu rezene vs. Çok sivi tuketiyorum ben. İlk hafta çok terliyordum. Yastık yorgan sirilsiklam oluyordu. O şekilde attim ödemi.

canım gözlemlerime göre herkes ilk zamanlarda anneyi bu şekilde görüyor. bir arkadaşım da şahit oldum en son.. doğumun ilk günü( sezeryan oldu üstelik) ağrıdan kıvranıyorken zorla göğsünü açıp bebeği emzirmeye çalışıyordu annesiyle yengesi.. kızcagız ağlıyor orda ölüyorum diye bişey olmaz bebeği emzir sızlanmaya devam edersin dediler.. şoka girmiştim resmen.. insanlar çabuk unutuyor demekki kendi doğumlarında yaşadıklarını.. resmen işkence çektirdiler.. maalesef ki yeni anneler süt veren inek gibi görünüyor. yarın annem gelecek ve bana doğumdan sonra yedireceği tatlıları süt yapıcıları anlatıp duruyor şimdiden.. aslında onlarda kötü niyetli değil ama empati kuramıyorlar işte.. biraz idare etmek lazım başarabilirsek :)

kelebekcim bu arada bişey sorucam ya ne kadarlık bi kesi yaptılarki 20 dikiş filan dedin.. ödüm koptu.. bi arkadaşıma 3 dikişlik kesi yapmışlardı, ikinci doğumunda hiç kesi olmadan normal doğurdu.
valla bu epizyo ile sezeryan kelimelerinden aklım çıkıyor, Allah yardımcımız olsun.

perim bende son hafta oyleydim hem cok agirlasmistim hem sabirsizlik vardi.gidip sezeryan isticem artik beklemek zor diyodum bazen.ama sabret canim zaten vakit geldi akisina birak biliyorum uyumak hareket etmek bile cok zor ama gececek hepsii
anaaam pardon kiz dogru ya annedesin simdi sen.bisey olmaz bi vakitten sonra bizde kankaydikta ben bozdum son hafta
biseyi kirk kere soylersen olurmus seni 15 inde doguma yollicaz bu gidisle.doktora bile soyledim carsamba gelcem diye.hatta ben hep soyluyodum ben gunduz degil gece dogurcam diyodum malummu oluyo noluyo bana
Ben mart annesi olucam inş size bi sorum olucak aranızda doğum yapanlar varsa,göğüsler son aydamı büyüyo ben 7. ayımdayım hiç bi değişiklik yok hala çok küçük endişelendim...
benim dogumdan sonra sisti valla
ay sagol tatlim ya sanada gecmis olsun.
dedigin gibi doktora gittik elinden bile enfeksiyon olmus olabilir dedi damla verdi bide.ama hala bozuk plak gibi sutune dikkat et diyo.su an biraz daha sisi indi.ama benim sinirim tavan yapti tabi aman oglum iyi olsun da

saclari hep cocugun yuzune geliyo kucagindayken.bende bilerek gidip saclarini kenara cekiyorum anlasin diyeherkes profesor kesildi basima yaa

bak işte bahanen de hazır... yapıştır lafı mikrop kpıyo de yaklaşmayın de....

bak yazıştık senle demin eşim aradı " sen bir oğluş doğurcan, ben bekle bekle burda dokuz doğuruyorum, çalışamıyorum, bir 10 gün izin aldım, doğumdan sonra olmazsa bir daha izine ekletirim" dedi ben şok adam duydu galiba sende bir şey var kelebekim, sen diyorsan ben çarşamba doğurabilirim her an

Canım dikiş nakış işi en kolayıydı bence. O kadar geriliyor ki alt taraf keserken cırt diye duydum ama hiiiç hissetmedim. Ki doğum boyunca dikişi sordup durmuştum acıcak mı diye ama dokyor sen ıkın gerisini bana bırak demişti. Hele dikişi hiç bşlmedim. Doktorla balık sohbeti yapıyorduk o ara.
Sancıdan da ziyade açılmayı kontrol etmeleri öldürmüştü beni

30 ocak nasipse ama aynı senin gibi benimkide çok beklemez gibi geliyor bakalım artık...

çok teşekkür ederim canım. içimi rahatlattın gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…