ewet canım babamla calısıyodum inan elin işi olsa simdiyeli bırakmıstım ama işte baba olunca bugunde gidim aman yarında gidim diye diye bu gune getirdik cumaya kadar calısıcam zaten artık dayanamıyorum bnm yardımcım yok evimin işi yemegim hersey bana bakıyo esim allah razı olsun cok idare etti beni ama napsan yoruluyosun.herkez dogruda sevelim diyo bide gelim bi işinin ucundan tutim diyen yok cok sinirlerim bozuk.bide bnm sırtımda cok agrı var sizdede varmı öldürücek beni bu agrılar küreklerim agrıyor
valla bende haftalardır bunu merak ediyorum bazen insan kasılmayı falan bebeğin hareketimi diye anlayamıyor acaba normal doğum yapan arkadaşlarda asıl oldu arada sancı gibi şeyler oluyor çocuk hareketli diye değildir diyorum kendi kendime ama bilmiyorum
kızlar hastane çantasına koyduklarınızdan neleri kullandınız? neler kullanılmadan geri geldi? son kontroller için bi yardım ediverin gari :)
valla canım hiçbişey için değmez yeni doğmuş bebeğini bırakmaya.. Ister baban olsun isterse kim olursa olsun.. Senin durumun belli birini almış olmanız lazımdı senin yerine.. Fazla tavize gerek yok, ben bunu kimse için yapmam mesela.. Seninde yapmamanı tavsiye ederim. O 2 saatler yarım gün bazen tam gün olur.. Sen zorlanacagına bebeğin sensiz kalacagına bi zahmet baban zorlansın.
tarif ettiğin bütün ağrılar işi bırakmamla birlikte son buldu canım. Hani ukalalık gibi algılama tabiki herkes kendi yaşadığını kendi bilir ama erikcilekkiraz'a katılmamak elde değil. Yeni doğmuş bebeğin ve sen herşeyden kıymetli olmalısınız, baban da biraz idare etsin sensiz, 3-5 haftalık yavrunu bırakıp nasıl gitceksin işe?
Onunla ilgili bişeyler okumuştum ben, rahim bazen göbek deliği etrafında top gibi toplanıp sertleşiyo, tepe gibi yükseliyo, o rahim kasılmasıymış, biz de kuzumun poposu diye seviyoduk
sezeryan olan anneler, pansuman yerini kaç gün sonra tümden açık bıraktınız?
canım cuma gününe kadar dogurmazsam bırakıcam artık son hesapları netlestiriyorumkı babam zorlanmasın diye. Dogumdan sonra hergün 2 saat calısıcam bide düşünün oğluma ablama emanet edip artık aglıya aglıya gelirim heralde..ay ne zormus yaa annemi şimdi daha iyi anlıyorum ama en zoru calısan bi anne olmak inanın
ilk pelvik muayene sonucunda kemiklerimin uygun biçimde olmadığını ve bebeğin başının bu sebeple aşağı inmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. doktorum oval olması gereken çatı kemiğimin çıkıntılı olduğunu ve sezeryan düşünmem gerektiğini söyledi. açıkcası en başından beri beni ve bir çok tanıdım gebeyi normal doğuma teşvik eden doktoruma güvenmek geliyor içimden ama normal doğuma öyle hazırlamıştım ki kendimi, bu durumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım. doktorum biraz daha bekleyip cumartesi tekrar çatı muayenesi ile karar verelim dedi.
aynı durumu yaşayan var mı?
ilk pelvik muayene sonucunda kemiklerimin uygun biçimde olmadığını ve bebeğin başının bu sebeple aşağı inmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. doktorum oval olması gereken çatı kemiğimin çıkıntılı olduğunu ve sezeryan düşünmem gerektiğini söyledi. açıkcası en başından beri beni ve bir çok tanıdım gebeyi normal doğuma teşvik eden doktoruma güvenmek geliyor içimden ama normal doğuma öyle hazırlamıştım ki kendimi, bu durumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım. doktorum biraz daha bekleyip cumartesi tekrar çatı muayenesi ile karar verelim dedi.
aynı durumu yaşayan var mı?
çatı kemik yapın uygun değilse neden tekrar muayene yapacak doktor anlamadım? birkaç günde kemik yapın değişebiliyor mu? hergün birşey daha öğreniyoruz birbirimizden.. ben çatı genişliği varmı yokmu diye üstüste muayene yapılıyor biliyordum.. çıkıntılarda değişiklik oluyormuymuş bu durumda? Allah gönlüne göre versin ..önemli olan sağ salim bebeğini kucagına alman.. sezeryan tercih etmiyoruz ama mecburi bi durum varsa da yapacak bişey yok.. Hayırlısı olsun..
bebeğin başı bu anormal kemik yapısına rağmen aşağı iner mi diye bi süre daha beklemeyi tercih etti. ancak kendisi de büyük ihtimalle inmeyecektir diyor. yine de bize bi şans tanıdı. sezeryan ve sonrası beni hep ürkütmüştür. ama dediğiniz gibi bebeğin sağlığı çok önemli. Allah'tan hayırlısını dileyelim, kendim vee her doğum yapacak için
canım o small ve standart boyu senin göğsün için değil. bebişin ağzı için. yeni doğana small olur, ileriki aylarda lazım olursa diğer boy olur diye biliyorum.
canım o kadar sıkkın ki resmen biraz önce ağlama krızı yaşadım perşembe günü sezeryanla oğluma kavuşacağım ancak bir gün olsun 9 aydır ayağımı uzatıp oturamadım daha yeni evin işini bitirdim zaten bir haftadır diğer oğlumun hastalığı ile uğraştım.doğuma kayınvalideler geliyor neymiş annesi küsermiş bilmem ne benimkiler küsmez ya beraber gelmelerini istemedim çünkü bizim kv alır bebeği kucağına annem ortalıklarda perişan olur iş güç ona kalır hemi ikisi birlikte olunca babam gelemeyecek babamda tek başına idare edemez soba yakamaz felan onlar gittikten sonra gelecekler ..insanlara bak doğumdan önce bir gün önce geliyorlar her iş bittikten sonra insan 2 gün önce gel yardım edelim evini toparlayım demediler gezme olsa gelirlerde..onu bırak eşim biraz önce arıyor ne yapıyorsun temizlik yaptım hiç bir yerim tutmuyor dedim yemek varmı akşama misafir çağracakmış bir bağırdım bu kadarda düşüncesizlik olmaz diye hiç acıma duyguları yok zaten bir faydası yok dahada canımı sıktı neyse uzun oldu ..işte böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?