2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

benim sancim basladiginda oglumun hareketleri baya azalmisti
normalde asiri hareketli bi bebekti

kızlar hastane çantasına koyduklarınızdan neleri kullandınız? neler kullanılmadan geri geldi? son kontroller için bi yardım ediverin gari :)

kullandiklarim sadece sunlardi canim.digerlerini geri getirdim valla
bebege 2 tane ic badi ve 2 adet tulum
corap
bere
eldiven
emzik
agiz mendili

bana sunlar lazim oldu;
2 gecelik
1 sabahlik
cikarken pijama giydim
terlik
emzirme atleti
2 tane corap
lohusa taci ve toka
silikon gogus kelebegi
gogus pedi de iyi olur sutu cok olanlara
kullan at kulotlardan 3 tane

pedleri falan hastane verdi canim
aklima gelenler boyle insallah unutmamisimdir

Ben de çok heyecanlıyım artık sonlara yaklaştıkça her kontrole yüreğim pır pır gidiyorum. Sanki doktor 'senin doğum başlamış yatışını yapın hemen' dicekmiş gibi geliyo

güzel olmaz mı ya doğum başlamış olacak oh açıklıkta olacak :)
bende her hafta gittiğimde belki böyle der diye gidiyorum evden apar topar gitmek korkutuyor :)
evde olmanın güzel yanı sakince duş alınır falan sancı sıklığıı bekleyebiliriz :)

kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz ortalama ne kadar yürümek gerek acaba birde fatmaananın eli otunu deneyen bilen var mı doğumu hızlandırdığı söyleniyor

genelde gezdiğim için her gün yürüyorum bugün hiç evden çıkmadım ama pek yürüyecek halim yoktu

kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz ortalama ne kadar yürümek gerek acaba birde fatmaananın eli otunu deneyen bilen var mı doğumu hızlandırdığı söyleniyor

Az önce annemle markete çıktık geldim, dondum Ankara öyle soğuk ki buz tuttum valla evde yürücem artık çıkmicam dışarı falan
O Fatma ana eli otundan da var bende, denicem bakalım doğumda. İşe yarar mı bilmem:44: yaradı diyen de var, hiç etkisi olmadı diyen de.

bizde aynı şekilde poposu sanıyorduk:)bazen sağda veya sol tarafta portakal gibi sertlik oluşuyor gerilme ile oda yalancı kasılma mıdır ki:)

Valla canım sanırım onlar kasılma, ama bizdediğim gibi bebişe yoruyoruz yarın doktoruma sorcam

bilmiyorum inanın belkide dediginiz gibi o hissiyat cok farklıdır bırakamıcam.suan sadece saglıklı bi sekilde dunyaya gelmesini istiyorum. Bide oglumla yatagımda sabah keyif yapmak istiyorum

Canım dediğim gibi akıl verene kolaydır, ama ne olduğunu yaşayan bilir o yüzden de fazla bişey demek istemiyorum ama doğum bu ya baban azıcık anlayışlı olsun senin artık dinlenmeye ihtiyacın var..

Onunla ilgili bişeyler okumuştum ben, rahim bazen göbek deliği etrafında top gibi toplanıp sertleşiyo, tepe gibi yükseliyo, o rahim kasılmasıymış, biz de kuzumun poposu diye seviyoduk

bizde aynı şekilde poposu sanıyorduk:)bazen sağda veya sol tarafta portakal gibi sertlik oluşuyor gerilme ile oda yalancı kasılma mıdır ki:)[/QUOTE]

benimde tek tük kasılmalarım oluyordu ama 3 gündür sıklaştı. dediğiniz gibi karnım taş oturmuş gibi sertleşiyor, bebek içeride hiç kıpırdamıyor o sürede. birde adet sancısı gibi sancım oluyor o anda. bir süre sonra geçiyor. vakti gelincede normal doğum kasılması ve sancısına dönecek herhalde.

hımmm, bir tanesinde göğüs ucu olmayanlarda kullanabilir yazıyordu. ordan yorum yapmıştım bende.

Allah yardımcın olsun canım, diyecek bir söz bulamıyorum... Ağla rahatla ve eşinle sakin bir biçimde bu durumun onu üzdüğünü söyle...

Aynı durumu yaşamadım, ama dr çok aklı başında konuşmuş, ben olsam güvenirdim gibi geliyor... Allah ikinizedasağlık varsin, önemli olan ikinizin sağlığı, hiç canını sıkma, ablam iki doğum şeklini de yaşadı, abarttıkları kadar değil diyor...

Allah yardımcımızolsun...

Son düzenleme:

Ben daha çatı muayenesi olmadım canım, doktorum sancılarımın başlamasını bekleyeceğini söyledi. Ama senin olay biraz tuhaf geldi. Açılman yok 2 gün sonra tekrar bakalım dese anlarım da kemik yapında değişiklik olması mümkün mü 2-3 gün sonra:44: bilemedim ne desem yalan olur.

Yani arkadasım kusura bakma ama kv kp i boşver kocan daha anlayışsızmış. Farkında mısınız ben nerdeyse 10 aylık hamileyim diye bi ortalığı inletseydin
Kimse kimseyi kendinden fazla düşünmüyo işte bu hayatta, o yüzden kendini fazla hırpalamaya, yıpratmaya gelmiyo, herkes gibi rahat olmak lazım aslında

Ben de aynı şeyi istiyorum canım, hastanede gerilirim, başlamış doğumum durur diye korkuyorum. Evde duşumu alırım, yürürüm, uzanırım keyfime göre. Hastanede dakika başı gelip gelip parmaklicaklar ne kadar açılmış diye falan mümkün olsa da hastaneye 9 cm açıklıkla gidip direk doğumhaneye girsem keşke

bizde bugün dr amcamızdan günümüzü aldık kısmetse 23 ocakta kavuşacağız kızımıza çok karmaşık duygulardayım

Hayırlı olsun arkadaşım tarihiniz belli olmuş be güzel, şafak sayabilirsin artık. Bizim vuslat hala belirsiz

Ben de istiyorum ben de ben de....

Herkese merhaba, kimler doğum yaptı bilemiyorum benim gecem gündüzüm karıştı. Bebeğim ve ben iiz çok şükür sarılıkla uğraşıyoruz, göğüslerim çok fena ne kullandıysam olmadı 2 günde lansinoh kremi bitirdim.

Hastane çantasını sormuşlar ben;
1 hastane çıkışı, 2 tanede 5 li takımlar kullandım. Alt olarak 2 kat olmalı ve üstüne çorap hastanede ayakları ısınmadı çünkü.

2 penye, 1 fermuarlı ve 1 kışlık battaniye götürdüm hepsini kullandım düştüler kirlendiler filan.

Ağız mendili, tülbent ,3 çorap yetti. Şapka eldiven takımların içindekiler yetti. Toplam 10 tane filan bez gitti.

Göğüs pedi, lansinoh, süt arttırıcı içecekler ve emzirme atletini kullandım. Sudyeni kullanmadım belim üşüdü. Hasta bezi filan gerek yok hastaneden veriyolar ilk gün onları kullandım ikinci gün orkide geçttim. Makyaj yapmaya fırsatım olmadı.

En önemlisi 2 tane dayanıklı sağlam refakatçı, biri gündüz biri gece kalır. Annemin ilk gün pili bitti çünkü.

Dua edin kızlar bebeğimin sarılığı geçsin

Selam kızlar doktordan geldik. Açılmam hala 1 cm miş geçen haftadan beri hiç ilerlememiş . 40 +2 oldum ben ne zaman doğursam dedim o da normal doğumu bekleyelim herşey uygun ama sezeryana al dersen alırım dedi bende yok normal olsun istiyorum ama beklemekten sıkıldım dedim . O da cuma gel suni sancı verelim yatırırız dedi ama ben suni sancıdan da çok korkuyorum suni sancı bazen açılmayı başlatmıyormuş o durumda da sezeryana alınıyormuş. Doktorum da kendi sancınla doğursan daha kolay olur suni sancı verme taraftarı değilim dedi. Doktorumu ben zorladım sanırım bu suni sancı için
. Kafam çok karışık. Lütfen bana akıl verin . Daha önce suni sancı ile normal doğum yapan var mı aranızda? Cuma suni sancı alsam mı yoksa gelecek haftaya kadar kendi sancı mı beklesem ?

yuuuuuuuuuhhhhh beeeeeeeee

Aaah ah kızlar sizin de derdiniz başka biliyorum tabi Rabbim kolaylıklar nasip.etsin kurtula kalırsınız inş.

Bizim kız sancıdan kıvranıyor. Gazını yapamıyor sıkıyor kendini kıpkırmızı oluyor. Rezene fln içiyorum ama öçözüm olmuyor. Masaj yapıyoruz omzumuza alıp pışpışlıyoruz ama ni pırta hasretiz valla :)

Daha önceden doğum yapanlar tecrübeli olanlar bana bi yol gösterin.

Teşekkürler canım bilgiler için
Bebişin de inşallah en kısa sürede iyileşir 🙏

Canım bence bebişinin sağlığı açısından bir risk yoksa sancılarını bekle. Zaten doktorun sık sık kontrole çağırıyodur seni. Benim doktor daha önce ' son gününü bekleriz, gelmezse 10 gün daha bekleriz' demişti, doktoruma güveniyorum bekleyelim derse beklerim. ama geçen hafta da ay sonunu beklemicek iyice inmiş aşağıya demişti. Bakalım kısmetimizde ne var olmazsa da her an sezeryana girebiliriz nasıl olsa. Ben acele etme sezeryan için derim, yarın sabaha ne olacağını bilemezsin inşallah sancıların gelir de normal doğurursun canım.

canım benim sancı gelmiyor diye ben bugün suyun içine koydum belki sancı gelmesinede fayda eder diye inşallah öylede olur çünkü doktor pek fazla kendi sancımın gelmesini beklemeyecek gibi

Canım ben onu sancılar başlayınca suya koyup o aşamalara başlamak gerekiyo diye biliyorum ama bak bakalım başlayacak mı sancın?

bence kendi sancını beklemelisin.. herşey yolundaysa acil bir durum yoksa bebişle ilgili sende acele etme, belki geç döllenme oldu daha zamanı vardır bebeğin.. son günler zor geçiyor farkındayım ama biraz sabır :)

valla canım banada doktor seninki gibi benzer şeyler söyledi 41. haftaya kadar beklemeyecek gibi birde benim cuma bakıp eğer açıklık varsa sunni sancı ile pzt başlatılabilir ama hiç açıklık yoksa sezeryan gibi tuttu ama tamda net bir şey demedi keşke deseydi sana da fikir olurdu ama forumlarda sunni sancı ile normal doğumda çok sunni sancı alıp sezeyan olanda benide ikinci kısım baya korkutuyor hem sancı çekip hem sezeyan olmak

suni sancı konusu beni de düşündürüyor, ama o an ne düşünürdüm bilemiyorum, suni sancı alıp açılması başlamayıp sezeryan olanlar var, ya da ne bilim açılması olup doğum yapanlar vardır, yani bence bunu bizim bünyemiz belirleyecek, karar vermek gerçekten çok zor, doktora mı bırakmak gerek bunu da bilemiyorum, inşallah kendi sancımız başlar da kolaycacık doğar bebişler Allahın izniyle .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…