valla bende haftalardır bunu merak ediyorum bazen insan kasılmayı falan bebeğin hareketimi diye anlayamıyor acaba normal doğum yapan arkadaşlarda asıl oldu arada sancı gibi şeyler oluyor çocuk hareketli diye değildir diyorum kendi kendime ama bilmiyorum
kızlar hastane çantasına koyduklarınızdan neleri kullandınız? neler kullanılmadan geri geldi? son kontroller için bi yardım ediverin gari :)
Ben de çok heyecanlıyım artık sonlara yaklaştıkça her kontrole yüreğim pır pır gidiyorum. Sanki doktor 'senin doğum başlamış yatışını yapın hemen' dicekmiş gibi geliyo
kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz ortalama ne kadar yürümek gerek acaba birde fatmaananın eli otunu deneyen bilen var mı doğumu hızlandırdığı söyleniyor
kızlar her gün yürüyüş yapıyor musunuz ortalama ne kadar yürümek gerek acaba birde fatmaananın eli otunu deneyen bilen var mı doğumu hızlandırdığı söyleniyor
bizde aynı şekilde poposu sanıyorduk:)bazen sağda veya sol tarafta portakal gibi sertlik oluşuyor gerilme ile oda yalancı kasılma mıdır ki:)
bilmiyorum inanın belkide dediginiz gibi o hissiyat cok farklıdır bırakamıcam.suan sadece saglıklı bi sekilde dunyaya gelmesini istiyorum. Bide oglumla yatagımda sabah keyif yapmak istiyorum
Onunla ilgili bişeyler okumuştum ben, rahim bazen göbek deliği etrafında top gibi toplanıp sertleşiyo, tepe gibi yükseliyo, o rahim kasılmasıymış, biz de kuzumun poposu diye seviyoduk
yok canım bebişin ağzı için değil. senin göğüs ucunun çapına göre. benimki ufak örneğin. ben alırken pakete baktım çapı yazıyor ona göre aldım. standart olan 21 mm mesela. evde göğüs ucunun çapını ölçemeye çalış, sonra kendine uygununu al.
Allah yardımcın olsun canım, diyecek bir söz bulamıyorum... Ağla rahatla ve eşinle sakin bir biçimde bu durumun onu üzdüğünü söyle...canım o kadar sıkkın ki resmen biraz önce ağlama krızı yaşadım perşembe günü sezeryanla oğluma kavuşacağım ancak bir gün olsun 9 aydır ayağımı uzatıp oturamadım daha yeni evin işini bitirdim zaten bir haftadır diğer oğlumun hastalığı ile uğraştım.doğuma kayınvalideler geliyor neymiş annesi küsermiş bilmem ne benimkiler küsmez ya beraber gelmelerini istemedim çünkü bizim kv alır bebeği kucağına annem ortalıklarda perişan olur iş güç ona kalır hemi ikisi birlikte olunca babam gelemeyecek babamda tek başına idare edemez soba yakamaz felan onlar gittikten sonra gelecekler ..insanlara bak doğumdan önce bir gün önce geliyorlar her iş bittikten sonra insan 2 gün önce gel yardım edelim evini toparlayım demediler gezme olsa gelirlerde..onu bırak eşim biraz önce arıyor ne yapıyorsun temizlik yaptım hiç bir yerim tutmuyor dedim yemek varmı akşama misafir çağracakmış bir bağırdım bu kadarda düşüncesizlik olmaz diye hiç acıma duyguları yok zaten bir faydası yok dahada canımı sıktı neyse uzun oldu ..işte böyle
ilk pelvik muayene sonucunda kemiklerimin uygun biçimde olmadığını ve bebeğin başının bu sebeple aşağı inmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. doktorum oval olması gereken çatı kemiğimin çıkıntılı olduğunu ve sezeryan düşünmem gerektiğini söyledi. açıkcası en başından beri beni ve bir çok tanıdım gebeyi normal doğuma teşvik eden doktoruma güvenmek geliyor içimden ama normal doğuma öyle hazırlamıştım ki kendimi, bu durumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım. doktorum biraz daha bekleyip cumartesi tekrar çatı muayenesi ile karar verelim dedi.
aynı durumu yaşayan var mı?
ilk pelvik muayene sonucunda kemiklerimin uygun biçimde olmadığını ve bebeğin başının bu sebeple aşağı inmediğini öğrenmiş bulunmaktayım. doktorum oval olması gereken çatı kemiğimin çıkıntılı olduğunu ve sezeryan düşünmem gerektiğini söyledi. açıkcası en başından beri beni ve bir çok tanıdım gebeyi normal doğuma teşvik eden doktoruma güvenmek geliyor içimden ama normal doğuma öyle hazırlamıştım ki kendimi, bu durumu öğrenince hayal kırıklığına uğradım. doktorum biraz daha bekleyip cumartesi tekrar çatı muayenesi ile karar verelim dedi.
aynı durumu yaşayan var mı?
canım o kadar sıkkın ki resmen biraz önce ağlama krızı yaşadım perşembe günü sezeryanla oğluma kavuşacağım ancak bir gün olsun 9 aydır ayağımı uzatıp oturamadım daha yeni evin işini bitirdim zaten bir haftadır diğer oğlumun hastalığı ile uğraştım.doğuma kayınvalideler geliyor neymiş annesi küsermiş bilmem ne benimkiler küsmez ya beraber gelmelerini istemedim çünkü bizim kv alır bebeği kucağına annem ortalıklarda perişan olur iş güç ona kalır hemi ikisi birlikte olunca babam gelemeyecek babamda tek başına idare edemez soba yakamaz felan onlar gittikten sonra gelecekler ..insanlara bak doğumdan önce bir gün önce geliyorlar her iş bittikten sonra insan 2 gün önce gel yardım edelim evini toparlayım demediler gezme olsa gelirlerde..onu bırak eşim biraz önce arıyor ne yapıyorsun temizlik yaptım hiç bir yerim tutmuyor dedim yemek varmı akşama misafir çağracakmış bir bağırdım bu kadarda düşüncesizlik olmaz diye hiç acıma duyguları yok zaten bir faydası yok dahada canımı sıktı neyse uzun oldu ..işte böyle
güzel olmaz mı ya doğum başlamış olacak oh açıklıkta olacak :)
bende her hafta gittiğimde belki böyle der diye gidiyorum evden apar topar gitmek korkutuyor :)
evde olmanın güzel yanı sakince duş alınır falan sancı sıklığıı bekleyebiliriz :):
bizde bugün dr amcamızdan günümüzü aldık kısmetse 23 ocakta kavuşacağız kızımıza çok karmaşık duygulardayım
Ben daha çatı muayenesi olmadım canım, doktorum sancılarımın başlamasını bekleyeceğini söyledi. Ama senin olay biraz tuhaf geldi. Açılman yok 2 gün sonra tekrar bakalım dese anlarım da kemik yapında değişiklik olması mümkün mü 2-3 gün sonra:44: bilemedim ne desem yalan olur.
Ben de aynı şeyi istiyorum canım, hastanede gerilirim, başlamış doğumum durur diye korkuyorum. Evde duşumu alırım, yürürüm, uzanırım keyfime göre. Hastanede dakika başı gelip gelip parmaklicaklar ne kadar açılmış diye falanmümkün olsa da hastaneye 9 cm açıklıkla gidip direk doğumhaneye girsem keşke
Az önce annemle markete çıktık geldim, dondumAnkara öyle soğuk ki buz tuttum valla evde yürücem artık çıkmicam dışarı falan
O Fatma ana eli otundan da var bende, denicem bakalım doğumda. İşe yarar mı bilmem:44: yaradı diyen de var, hiç etkisi olmadı diyen de.
canım benim sancı gelmiyor diye ben bugün suyun içine koydum belki sancı gelmesinede fayda eder diye inşallah öylede olur çünkü doktor pek fazla kendi sancımın gelmesini beklemeyecek gibi
canım o kadar sıkkın ki resmen biraz önce ağlama krızı yaşadım perşembe günü sezeryanla oğluma kavuşacağım ancak bir gün olsun 9 aydır ayağımı uzatıp oturamadım daha yeni evin işini bitirdim zaten bir haftadır diğer oğlumun hastalığı ile uğraştım.doğuma kayınvalideler geliyor neymiş annesi küsermiş bilmem ne benimkiler küsmez ya beraber gelmelerini istemedim çünkü bizim kv alır bebeği kucağına annem ortalıklarda perişan olur iş güç ona kalır hemi ikisi birlikte olunca babam gelemeyecek babamda tek başına idare edemez soba yakamaz felan onlar gittikten sonra gelecekler ..insanlara bak doğumdan önce bir gün önce geliyorlar her iş bittikten sonra insan 2 gün önce gel yardım edelim evini toparlayım demediler gezme olsa gelirlerde..onu bırak eşim biraz önce arıyor ne yapıyorsun temizlik yaptım hiç bir yerim tutmuyor dedim yemek varmı akşama misafir çağracakmış bir bağırdım bu kadarda düşüncesizlik olmaz diye hiç acıma duyguları yok zaten bir faydası yok dahada canımı sıktı neyse uzun oldu ..işte böyle
Herkese merhaba, kimler doğum yaptı bilemiyorum benim gecem gündüzüm karıştı. Bebeğim ve ben iiz çok şükür sarılıkla uğraşıyoruz, göğüslerim çok fena ne kullandıysam olmadı 2 günde lansinoh kremi bitirdim.
Hastane çantasını sormuşlar ben;
1 hastane çıkışı, 2 tanede 5 li takımlar kullandım. Alt olarak 2 kat olmalı ve üstüne çorap hastanede ayakları ısınmadı çünkü.
2 penye, 1 fermuarlı ve 1 kışlık battaniye götürdüm hepsini kullandım düştüler kirlendiler filan.
Ağız mendili, tülbent ,3 çorap yetti. Şapka eldiven takımların içindekiler yetti. Toplam 10 tane filan bez gitti.
Göğüs pedi, lansinoh, süt arttırıcı içecekler ve emzirme atletini kullandım. Sudyeni kullanmadım belim üşüdü. Hasta bezi filan gerek yok hastaneden veriyolar ilk gün onları kullandım ikinci gün orkide geçttim. Makyaj yapmaya fırsatım olmadı.
En önemlisi 2 tane dayanıklı sağlam refakatçı, biri gündüz biri gece kalır. Annemin ilk gün pili bitti çünkü.
Dua edin kızlar bebeğimin sarılığı geçsin
Selam kızlar doktordan geldik. Açılmam hala 1 cm miş geçen haftadan beri hiç ilerlememiş . 40 +2 oldum ben ne zaman doğursam dedim o da normal doğumu bekleyelim herşey uygun ama sezeryana al dersen alırım dedi bende yok normal olsun istiyorum ama beklemekten sıkıldım dedim . O da cuma gel suni sancı verelim yatırırız dedi ama ben suni sancıdan da çok korkuyorum suni sancı bazen açılmayı başlatmıyormuş o durumda da sezeryana alınıyormuş. Doktorum da kendi sancınla doğursan daha kolay olur suni sancı verme taraftarı değilim dedi. Doktorumu ben zorladım sanırım bu suni sancı için
. Kafam çok karışık. Lütfen bana akıl verin . Daha önce suni sancı ile normal doğum yapan var mı aranızda? Cuma suni sancı alsam mı yoksa gelecek haftaya kadar kendi sancı mı beklesem ?
canım benim sancı gelmiyor diye ben bugün suyun içine koydum belki sancı gelmesinede fayda eder diye inşallah öylede olur çünkü doktor pek fazla kendi sancımın gelmesini beklemeyecek gibi
Selam kızlar doktordan geldik. Açılmam hala 1 cm miş geçen haftadan beri hiç ilerlememiş . 40 +2 oldum ben ne zaman doğursam dedim o da normal doğumu bekleyelim herşey uygun ama sezeryana al dersen alırım dedi bende yok normal olsun istiyorum ama beklemekten sıkıldım dedim . O da cuma gel suni sancı verelim yatırırız dedi ama ben suni sancıdan da çok korkuyorum suni sancı bazen açılmayı başlatmıyormuş o durumda da sezeryana alınıyormuş. Doktorum da kendi sancınla doğursan daha kolay olur suni sancı verme taraftarı değilim dedi. Doktorumu ben zorladım sanırım bu suni sancı için
. Kafam çok karışık. Lütfen bana akıl verin . Daha önce suni sancı ile normal doğum yapan var mı aranızda? Cuma suni sancı alsam mı yoksa gelecek haftaya kadar kendi sancı mı beklesem ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?