doğum tarihi : 11.ocak.cumartesi
doğum saati : 16.00
cinsiyeti : erkek
doğum şekli : normal
boy,kilo : 52 cm,3.360 gram
Sonunda bende bugünlere geldiğime inanamıyorum ve sizleri bekletmeden hemen olan biten her şeyi yazmaya başlıyorum Cumartesi sabah 5 gibi hafif sancılar gelmeye başladı Yatıp uzandığımda geçmeyen sancı türündendi ama o kadar rahatsız edicide değildi Yataktan kalktım yürüyüş yaptım sonra tekrar uzandım biraz uyumuşum bu aralıkta Saat 8 oldu hala devam ediyordu sancılarım Sonra tuvalete gittim pembe bir leke gelmiş O anda anladım doğumun başladığını çünkü sancılar da düzenliydi geçmiyordu Hastaneyi aradım doktor oradaymış Acele etmedim panik olmadım evimi biraz toparladım kahvaltımı yaptım saat 10.30 gibi geldi hastaneye Nst ye bağladılar çok fazla sancı çıkmadı sonra açıklığı kontrol etti 2 cm dedi Yatışını yapalım öğlene kadar bekleyelim dedi Odamıza yerleştik Daha önceden ebe ve hemşirelerle tanışmaya gitmiştim onlar karşıladı Rahatlattılar beni mutlu oldum Kimseye haber vermedik çünkü erkendi başımda kalabalık istemiyordum sadece eşim vardı
Öğlen 1 gibi doktor geldi ebe öncesinde açıklığı kontrol etmişti Hiç ilerleme yok dedi Suni sancıyı bağladılar Doktor takip edecez dedi açıklığa göre Öncesinde lavmanda yapmışlardı Ayrıca ebe doktordan daha rahat açıklık kontrolü yaptı canımı yakmadı hiç Suni sancıdan sonra başladım ben kıvranmaya offf nasıl bir sancı giderek artıyor Karnım karnım ağrıyor die dolanıyorum oda da Eşim yanımda yürütüyor beni Tekrar açıklık kontrolü 4-5 cm Ebe çok iyi dedi Sancıya devam ... tekrar açıklık 8 cm Çok az kaldı dayan...Bu arada aileler geldi Her sancı geldiğinde diz çöküyorum Saat 15.40 da tamam dediler artık doğumhaneye Doktor geldi 15 dk sonra kavuştum oğluma şuan kucağımda Allah herkese kolay doğum nasip etsin Doğum yapanlarında allah analı babalı büyütsün bebeklerini SONRA YİNE YAZARIM GÖRÜŞÜRÜZZZ
Allah herkese böyle kv nasip etsin .. benim annemde öyledir.. ama her kv aynı olmuyor maalesef.. dinlenmek uyumak ve stres olmamak çok önemliymiş süt için..
doğum tarihi : 11.ocak.cumartesi
Sonunda bende bugünlere geldiğime inanamıyorum ve sizleri bekletmeden hemen olan biten her şeyi yazmaya başlıyorum Cumartesi sabah 5 gibi hafif sancılar gelmeye başladı Yatıp uzandığımda geçmeyen sancı türündendi ama o kadar rahatsız edicide değildi Yataktan kalktım yürüyüş yaptım sonra tekrar uzandım biraz uyumuşum bu aralıkta Saat 8 oldu hala devam ediyordu sancılarım Sonra tuvalete gittim pembe bir leke gelmiş O anda anladım doğumun başladığını çünkü sancılar da düzenliydi geçmiyordu Hastaneyi aradım doktor oradaymış Acele etmedim panik olmadım evimi biraz toparladım kahvaltımı yaptım saat 10.30 gibi geldi hastaneye Nst ye bağladılar çok fazla sancı çıkmadı sonra açıklığı kontrol etti 2 cm dedi Yatışını yapalım öğlene kadar bekleyelim dedi Odamıza yerleştik Daha önceden ebe ve hemşirelerle tanışmaya gitmiştim onlar karşıladı Rahatlattılar beni mutlu oldum Kimseye haber vermedik çünkü erkendi başımda kalabalık istemiyordum sadece eşim vardı
Öğlen 1 gibi doktor geldi ebe öncesinde açıklığı kontrol etmişti Hiç ilerleme yok dedi Suni sancıyı bağladılar Doktor takip edecez dedi açıklığa göre Öncesinde lavmanda yapmışlardı Ayrıca ebe doktordan daha rahat açıklık kontrolü yaptı canımı yakmadı hiç Suni sancıdan sonra başladım ben kıvranmaya offf nasıl bir sancı giderek artıyor Karnım karnım ağrıyor die dolanıyorum oda da Eşim yanımda yürütüyor beni Tekrar açıklık kontrolü 4-5 cm Ebe çok iyi dedi Sancıya devam ... tekrar açıklık 8 cm Çok az kaldı dayan...Bu arada aileler geldi Her sancı geldiğinde diz çöküyorum Saat 15.40 da tamam dediler artık doğumhaneye Doktor geldi 15 dk sonra kavuştum oğluma şuan kucağımda Allah herkese kolay doğum nasip etsin Doğum yapanlarında allah analı babalı büyütsün bebeklerini SONRA YİNE YAZARIM GÖRÜŞÜRÜZZZ
amin canım..ama bazen annemin de kv damarı tutuyoacaba oglan anneleri olarak biz nasıl olcaz
Allah saglıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin gözünüzaydınDualarınız için hepinizden Allah razı olsun. Bebişine kavuşan annelerin bebişleri ömürlü, bebişini bekleyenlere Allah sabır ve sağıklı bir doğum nasip etsin. Kızımız 14 ocakta 3400 gr 49 cm sağlıklı bir şekilde doğdu. Tüm acılar onun güzel yüzünü görene kadarmış.Doğum yapacaklar hiç endişe etmeyin her şeyi unutuyorsunuz.
Annemin garip batıl inanışları vardır, sancıyı çok söylersen dağılırmış der.. Seninki de o hesap olmuş, şaka bir yana ben öyle şeylere inanmam da stres sancıyı geciktiriyor bu bilimsel bir şey...
Doğurunca sanki saklayacağız,söyleyeceğiz işte herkese, ne ararlarsa...
Benim açılmama da bakmadı henüz, belki tamamen kapalı ve sert bile olabilir, yarın bakar herhalde... Nstden sonra...
Senin de ilk kız şimdi, erkek kardeş mi kız kardeş mi geliyor miniğine....
ilk hafta kilo kaybı normal benim de ilk kızım 200 gr vermişti nasıl ödem oluyosa yüzü kücücük kalmıştı hemenKızlar doğum yapalı 4 gün oldu, hastaneden çıkarken ve dünkü kontrolde bebeğimde kilo kaybı vardı. Toplam 150 gr. Doktor normal bir hafta böyle olucak dedi ama içim rahat deil. Sizin nasıl bu şekildemi
Allah bagıslasın ne güzel bi hikaye darısı başımıza artıkdoğum tarihi : 11.ocak.cumartesi
kızlar nolur yardım edin kızım memeyi almaya başladı ama bu kez de doymuyo.sütüm yetersiz geliyor.doğum yapanlar nolur yardım edin böyle bişey yaşadıysanız.bebeğime mama verdim dayanamayıp.doyunca nasıl da uyuyo.gazı da olmuyo mamayla.ama emince kıvranıyo yavrum üstelik süt o kadar az ki incecik geliyor ip gibi göğüslerim mahvoldu yaralardan ama umrumda değil sütüm gelsin de...sürekli ağlıyorum dayanamıyorum yavrumun haline.kendimi çok kötü hissediyorum.sütümü nasıl artırabiirim???
merhabalar bende 38 haftalık hamileyim doktorum 36. haftada boynunda kordon var dedi ve her hafta kontrole cagırdı gelişmesinde bi sıkıtı yoktu kordon 2 tur dolanmıs son kontrolümdede 20sinde pzartesi gel suni sancı verelim acılma olursa normal olmazsa sezeryana alırız dedii bende hem heycanlıyım hem stresli böyle durum basından gecen varmı??
Kızlar geçen görümceme uyuz oldum bende. Ben iş falan yapamıyorum artık. üstelik ağrı sızı depresyon yüzünden yatıyorum. Eşim evde kardeşimle annem gelmiş ben uyurken uyandım ki hep beraber temizlik yapıyorlar.o sırada görümcem aradı napıyorsun diye. ben yatıyorum annemler temizlik yapıyorlar dedim. kaç para yevmiye veriyorsun beğenirsem bende geleyim dedi. Şaka yaptı aklınca ama ben bozuldum annemde yanımdaydı oda fena sinirlendi. Dalga mı geçiyor bide bizimle diye. Görümcem bekar evlenmemiş. Üstelik evlere temizliğe gidiyor. Ben bir kere bile ondan yardım istemedim. Başka kadın çağırıyorum eve normalde. Kayınvalidem yaşlı geçen gittiğimde dedi ona kız ağırlaşmış iyice gitte temizliğini yap diye. Hiç sesini bile çıkarmadı. Bu konuşmanın üzerine 3 gün geldi bende kaldı. Bide önüne hizmet ettim. Gideceği gün hazırlandı makyajını yaptı artık kapıdan çıkacak nerdeyse bi süpürge açayım istersen dedi. 3 gün boyunca elini hiçbişeye sürmemişsin ben o saatten sonra yapıtırırmıyım. Delirdim iyice. Doğuma gelmesini de istemiyorum. Annem bide ona hizmet mi edicek.
geçen akşam diyodum bende ev işi yapmaya alıştırcam benim oğlum karısına yardım etsin.. ama bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterir :)
ona diyeceksin kiiii verdiğim parayı sen beğenirsin deee ben senin yaptığın işi begenmiyorum... begensem seni de çagırırdım...
ona diyeceksin kiiii verdiğim parayı sen beğenirsin deee ben senin yaptığın işi begenmiyorum... begensem seni de çagırırdım...
Kızlar şu yalancı meme ne zaman veriliyo bilen varmı kızım oldu 15 günlük durmadan emmek istiyo göğsümede alışamadıya hep mama vermekte istemiyorum napıcamı şaşırdım hele geceleri
Benimde genelde ucu cikik degil ama dokundugumda yada üsüdügümde cikiyo bende ne olur ne olmaz diye avent kelebek gögüs koruyucusundan aldim yara olcak gibime geliyo yanimda dursun dedim kücük gögüslerim ve uclari cokta set degil umarim sorun yasamayiz
pes valla insanlar ne rahat.. ben doğum yapan bir arkadaşıma bir gece refakat etmiştim, gözüme uyku girmemişti ya bişey isterse ya bişey olursa diye.. üstelik o zaman bekar oldugumdan doğumla ilgili doğru dürüst bilgim bile yoktu.. kv'deki rahatlığa bak.. insan utanır güya yardım etcen tecrübelerinden faydalanacak bu insan.. kesin bide ben baktım diye orda burda konuşmuştur, insanlar tuhaf.. benim görümcede annemin geldiğini duydu ben kalırım hastanede yanında diyo geçen gün bana.. şimdiye kadar ağzından çıkmadı hiç böyle bi laf.. ee şimdi nasılsa annem burda yalandan teklif ediyo bende yedim..
Allah gönlüne göre versin canım ama lohusayken yalnız kalmamak gerekiyor, kafa dengi birini ayarlamaya bak yanında olması için.. lohusa huzursuzlukları yaşayabilirsin Allah korusun
Hayırlı olsun canım ne güzel tarihi belli olmuş, çok heyecanlı
İnşallah kolaylıkla, sağ salim kavuşursun yavruna
sağolasın canım ya.umarım geçer gider hemen ağrılar sızılar.kızımla güzel günlerimiz başlar.seninle aynı haftalardayız sanırım.allah hepimize kolay rahat bir doğum nasip etsin.
Bende alistirmya calisiyom ilk gunden beri az az sokuyom agzina..sende basla hic vermediysen zaten hemen almazlar..een oglumda gec basladım 3 aylikken zor alıstı .benim kızimda 12 gunluk oldu,dedigin gibi uyanik olunxa günduz surekli emmek istiyor,yara oldu iyice goğus uclarım..niye alisamadı gogsune cnm,emmiyormu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?