bende bugun pelvik muayenemi yaptırdım açılma yok yumuşama var dedi dr ne demekse artık.kasılmalardan dolayı baktı dr'um yoksa dogum anına kadar pekte belli olmaz bu işler şuan için sıkıntı yok normal doguma dedi ama öyle acıycak bir durumda yokmuş :)
Günaydın kızlar benim dün nişanı m geldi ama çok fazla sancım olmadı geceyi evde geçirdim şimdi de doktora geldikten doktor suni sancı verecekmiş yatıracaklar beni birazdan lütfen dua edin de herşey yolunda gitsin karışık duygular içindeyim.
Günaydın kızlarrrr :)
Kafayı yedimgün içerisine dağılmış 3'er saatlik uykularla resmen düzenim alt üst oldu,yapcak bir uğraş bulamıyorum kendime, başka birşeye de odaklanamıyorum zaten.
Elif Şafak 'ın "Ustam ve ben" kitabını okuyorum da orada bir filin doğumu gecikiyo ve bebeğinin doğması için kadınlar el ele verip dış dünyanın da güzel olduğuna dair ikna edici konuşmalar yapıyorlar filin karnına ve okşuyorlar karnını, bizimkileri ikna mı edemedik acabaGerçi ben hep "bi doğ bak seni nasıl yiycem ellerini ayaklarını poponu ısırcam" diyorum bu durumda zerre sancımın olmaması da çok normal İyi si ben konuşma şeklimi değiştirip deniyim bi :44:
Slm cnm,offf zor gercekten 2 cocukla ugrasmak..kac yasindaydi seninki..benim oglum butun gun kreste olunca zor olmadi simdilik..kardesini seviyor,bana bez,krem getiriyir altini alirken..ama arada kusuyor,benomle oynamiyon hic diyor..biraz şımariklik basladi annane dede evde olunca zorla yemek yiyor..aahhh ahhh arkadaslar perişan bı haldeyım bi bilseniz büyük oğlum yenı yenı kıskanclık krızlerıne gırmeye basladı oncelerı anlamıyomus pek herseyı atıyo kırıyo kızmadan bagırmadan ıyılıkle hiçbi şi yapmaz oldu öncelerı öyle guzel anlasırdıkkı şimdi süreklı ınat halınde dıkkat cekmek için mı neden bılmem çok asi oldu aksama kadar zaten onunla ugrasıyorum küçüğü sevmıyorum bıle içim gidiyo altını temızlıyorum emzırıyorum koyuyorum büyükle uğrasıyorum..
öğlen büyük bi saat uyuyunca o sırada sevıyorum konusuyorum mınıgımle ay allahım kımseyı kırmadan bişiler yapmaya calışmak o kadar yıpratıyo kı ınsanı üstelık sabahlara kadar uyumuyorum öyle uykusuzumkı küçük de gece alıyo acısını gündüz pek güzel uyuyo gece oluyo sancısıda kusmasıda hadı dıyorum gündüz küçük uyuyunca yatıyım nası yatcam büyük var vurmak ıstıyo kardesıne ah ben nasıl bişeyın içine düştüm çok yorgunum....
inşallah sütümüz çok olur yaa...ben de az once lansıoh gogus pompamı kaynattım kuruladım bır parcası kaynamamıs goguse takılan unuttum ben de yıkadım sadece sızce tekrar kaynatsam mı k?
Hu hu kimsecikler var mı ??
Canım tlf dan giriyorum göremiyorum haftanı, 38+2 olduk bugün :) gün değil saat sayıcam artıkzaten şurda doğurmayan bi avuç kaldık, senin tarih belli en azından ne güzel, biz doğurana kadar sizinkiler diş çıkarcak
Yaptırdın mı sen de? Geçmiş olsun hadi, sevindim
Muayene rahat geçince bi de doktor gayet uygun durumun normal doğuma deyince insana bi güç geliyo yaparım len ben bunu diye
doktora gittk bu gün...oğlum 3.500 kg olmuş boyu 51 cm... gayet ii şu anda .
çatı muayenemiz de oldu... çok rahat bir muayene oldu. ağrı acı sızı olmadı. dr elimi tuttu, korkma kasma gevşek bırak kendini sen dur dediğin yerde durucam merak etme dedi.ben tamm diyene kadar adam lak diye soktu parmagınıhiç acımadı... bir parmak buyunda içeride oğlum.hemen kafasını tuttu dr.. sen dogurursun bu çocugu dedi gayet iii dedi rahatladım..dr mu çok seviyorum ve ona güveniyorum...
çatı muayenesinden korkmayın valla... hiiiiiiçççç acımadı.. yeterki kendinizi kasmayın..gevşek bırakın....
:))) o nasıl cevap kırk yıl düşünsem aklıma gelmez, evet bundan sonra görümcelerle, kayınvalideyle kaf dalaşına girmeden önce, sana danışacağım tamara...
Maşallah tatlım ne güzel kilosu bebeğinin...Rahat geçmesine sevindim,
ben de çarşamba günü tuşe muayenesi oldum ama bana hiç bi açıklama yapmadı dr um, hissettiğim kadarıyla parmak boyunu geçti değebilmesi için.Başına değme- açılma-incelme filan var mı diye sordum yok dediBen sormayınca sölemiyo zaten bişi.
Aaah kızlar sizin bu anlattıklarınızı ben yaşadım doğumumda annem yaptı sağolsun. Ona dedimki kalabilcekmisin istersen eşim kalsın yok ben kalırım dedi , doğum olan gece saat sekizde uyumaya başladı ben sezeryanlıyım değil yürümek ayakta dikilemiyorum baktı eşim annem horluyo ben geç giderim findux dedi ok dedim annem kalktı 11gibi demezmi baban evde yanlız korkar eşime sen eve gitmelisin yoksa uyuyamaz diye hayda kalktı gitti adam eve neyse bana dediler ki gece kızın çok uyursa kaldır emzirmeye çalış bende gece kalktım anneme seslendim ( tek yapmasını istediğim şey yemin ederim ) anne kalktakızımıver bana dedim bu kalkmış ahh kızımm annen bizi uyutmuyo dedi kızımı verip tekrar uykuya daldı benimde aklımda aman ikimiz den biri uyanık olsun biri gelir bebeğimi alır anlamayız diye , gözüme uyku girmedi neyse gece biraz etrafını toplıyım dedim sürüne sürüne çöpleri toplayasım tuttu neyse bizimki dişlerini çıkarmış koymuş koltuğun üstüne sabahta kalktı ben eve gideyim evi temizleyeyim kaynanan da gelcek yemek yapayım dedi ok dedim o gitit eşim geldi akşam oldu biziki tutturmuş benim dişlerim kayıp sen gece kalktın çöpe attın anne yapmadım diyorum yok yaptın diyo anne ben manyakmıyım atayım diyorum yok yaptın diyo bu kez de tutturdu damat gelsin arabayla bizi alsın oraya getirsin ben de odayı arıycam sonra geri götürsün hiç şey yok yani kızım sen yanlız kalıcaksın önemli değil falan yok hay dedi eşim getireyim inanmıycak bunlar geldiler aradılar odaya giren hemşireyle temizlikçiler kesin almıştır dediler napcaklarsa onlar eski kullanılmış dişleri gülermisin ağlarmısın dimi kızlar siz okurken belki gülüyosunuz ama annemin bu halini hatırladıkça benim içim ağlıyo hala! Neyse bıraktı eşim bunları eve ertesi gün kaynanam geldi eve çıktık hastaneden yatak odasına bi baktım yer süpürülmemiş değil yemek bir yumurta bile kırmamışlar neyse yerdeki tozu gösterdim dedim anne bu ne bari çocuğun yatıcağı odayı silseydin senin odanı ben simedimki baban sildi diyo babam da duyunca ben silcem banane dedi sonra kalktı etesi gün kaynanama kahvaltı hazırlattı bulaşıkları yıkattı öğlene dolma yaptırdı artık ben acıdım kadına yardıma kalktım dikişli halimle yardım ettim bide yanıma gelmiş sen niye çalışıyosun dedi anne sabahtan beri kadın mutfaktan çıkmadı dedim ay uyuyakalmışım doğru söylüyosun kadına günah dedi sonra gene gitti kendi işine baktı . Ertesi günde keşke dedi ben değilde eşin kalsaydı yanında dişlerim kaybolmasdı dedi onlarla kuran okuyomuş (Allah kabul etsin ) neyse ben o dişleri mutfakta biyerde buldum koydum önüne hiç bişi demedim sevindiler güldüler sonrada kaynanama sen burda bir ay kal bizim gitmemiz lazım deyip toplamda 1 hafta durup kaçtılar . Ama içime oturdu ben bencillik gördümde bu kadarını görmedim onlarda zihniyet sadece para saolsunlar bisürü bişiler taktılar ya her şey tamam onlar için . İçim soğudu şimdide hergün niye erken saatte aramıyorum diye telde kapris yapyo birgün fena patlıcam ondan korkuyorum neyse kafanızı şişirdim bi size anlatabildim kızlar hakkınızı helal edin!
sezeryan tarihimiz netleşince akşam kv yi aradık.pztesi diye.ben de cuma falan gelirim dedi eşime.çok sinir oldum ya.ben ozamana kadar zaten toparlanırım inşallah.o saatten sonra kv kp i napim ki.asıl ilk günler yanımda olmaları gerekmiyor mu.ilk doğumumda da ertesi gün geldi.ben hastanede kalamam dedi ben 1 hafta hastanede kızım için kaldım.hanımefendi evde taburcu olmamızı bekledi.sinirlenmek istemiyorum şu saatten sonra ama haklı değil miyim yaaa
Ben 1 ocakta doğum yaptım, genel olarak memnun kaldım, sormak istefiğin bişey varsa sorabilirsin
.
Günaydın kızlar benim dün nişanı m geldi ama çok fazla sancım olmadı geceyi evde geçirdim şimdi de doktora geldikten doktor suni sancı verecekmiş yatıracaklar beni birazdan lütfen dua edin de herşey yolunda gitsin karışık duygular içindeyim.
canlarım cvp veren herkese teşekkürler.dün eşim çıktı humana still tee rezene çayı boza vitamalt aldı birazcık farketti ama yine de yetmedi.böyle devam edicem bakalım...Allah tüm annelere bol süt tüm bebeklere sağlık versin...
Siz değerli yeni annelerin mesajlarını okudukça ve çevremdeki anne adaylarının mutluluklarını düşündükçe ben de bebek sahibi olmaya karar verdim.bende 2015 ocak annesi olmak istiyorum.Rabbim sizin yaşadığınız mutluluğu bana da nadip eder inş....
aahhh ahhh arkadaslar perişan bı haldeyım bi bilseniz büyük oğlum yenı yenı kıskanclık krızlerıne gırmeye basladı oncelerı anlamıyomus pek herseyı atıyo kırıyo kızmadan bagırmadan ıyılıkle hiçbi şi yapmaz oldu öncelerı öyle guzel anlasırdıkkı şimdi süreklı ınat halınde dıkkat cekmek için mı neden bılmem çok asi oldu aksama kadar zaten onunla ugrasıyorum küçüğü sevmıyorum bıle içim gidiyo altını temızlıyorum emzırıyorum koyuyorum büyükle uğrasıyorum..
öğlen büyük bi saat uyuyunca o sırada sevıyorum konusuyorum mınıgımle ay allahım kımseyı kırmadan bişiler yapmaya calışmak o kadar yıpratıyo kı ınsanı üstelık sabahlara kadar uyumuyorum öyle uykusuzumkı küçük de gece alıyo acısını gündüz pek güzel uyuyo gece oluyo sancısıda kusmasıda hadı dıyorum gündüz küçük uyuyunca yatıyım nası yatcam büyük var vurmak ıstıyo kardesıne ah ben nasıl bişeyın içine düştüm çok yorgunum....
çatı muayenemiz de oldu... çok rahat bir muayene oldu. ağrı acı sızı olmadı. dr elimi tuttu, korkma kasma gevşek bırak kendini sen dur dediğin yerde durucam merak etme dedi.ben tamm diyene kadar adam lak diye soktu parmagınıhiç acımadı... bir parmak buyunda içeride oğlum.hemen kafasını tuttu dr.. sen dogurursun bu çocugu dedi gayet iii dedi rahatladım..dr mu çok seviyorum ve ona güveniyorum...
çatı muayenesinden korkmayın valla... hiiiiiiçççç acımadı.. yeterki kendinizi kasmayın..gevşek bırakın....
gunaydinn aynen canim senin gibi gittim geldim bende aslinda ebe muayene etti sanci verelim 2saate dogurursundedi 1cm hala avikligim sonra dr geldi kaailmalarin guzel biraz daha bekleyelim haftasonu burdayiz dedi arkama baka baka geldim eve geri bakalim sana ne diicekler
Allah bir avazda kurtarsin ins canim suni samcida o kadar korkulcak bisey degil ins kisa surer
aahhh ahhh arkadaslar perişan bı haldeyım bi bilseniz büyük oğlum yenı yenı kıskanclık krızlerıne gırmeye basladı oncelerı anlamıyomus pek herseyı atıyo kırıyo kızmadan bagırmadan ıyılıkle hiçbi şi yapmaz oldu öncelerı öyle guzel anlasırdıkkı şimdi süreklı ınat halınde dıkkat cekmek için mı neden bılmem çok asi oldu aksama kadar zaten onunla ugrasıyorum küçüğü sevmıyorum bıle içim gidiyo altını temızlıyorum emzırıyorum koyuyorum büyükle uğrasıyorum..
Sen şimdiden konuşmaya başla...Günaydın kızlarrrr :)
Kafayı yedimgün içerisine dağılmış 3'er saatlik uykularla resmen düzenim alt üst oldu,yapcak bir uğraş bulamıyorum kendime, başka birşeye de odaklanamıyorum zaten.
Elif Şafak 'ın "Ustam ve ben" kitabını okuyorum da orada bir filin doğumu gecikiyo ve bebeğinin doğması için kadınlar el ele verip dış dünyanın da güzel olduğuna dair ikna edici konuşmalar yapıyorlar filin karnına ve okşuyorlar karnını, bizimkileri ikna mı edemedik acabaGerçi ben hep "bi doğ bak seni nasıl yiycem ellerini ayaklarını poponu ısırcam" diyorum bu durumda zerre sancı mın olmaması da çok normal İyi si ben konuşma şeklimi değiştirip deniyim bi :44:
kızlar bugun bende tekrar çatı muayenesi oldum doktor buyuk ihtimalle bugün yarın olur dedi ama bana hiç olacak gibi gelmiyor dua edin inşallah gelir iki gün içinde bu hafta sonu olmazsa pzt yatış yaparız dedi
Kızıımı ilk hissettiğimde test yapmış çift çizgiiiii diye bağırmıştım sevinçle. Bakıyorum da hamilelik nasıl da hızlı geçmiş. Şimdiyse geceleri uykusuzluk tan her çizgiyi çifte çifte görmeye başladım :)
Şimdi bu yavrular hemencecik büyüyüp okula da başlarlar :)
Tebrik ediyorum seni, hep özenmişimdir, ben pek konuşamam öfkelenince...her zaman canımya bu terbiyesizlere ne denirse az canım yaaa. lafımı esirgemem asla
patronumla bi kavgam var anlatsam şaşırırsınız... adam en sonunda bana boyu kısa olandan korkacaksın dedi.( boyum kısa biraz).. ben de son noktayı koydum dedim ki sizin boyunuz da çok uzun sayılmaz...ben hakkımı yedirtmem...deyiiiiip çektim kapıyı çıktım
muayene konusunda katılıyorum canım...yaparız len biz bunu
kızlar bugun bende tekrar çatı muayenesi oldum doktor buyuk ihtimalle bugün yarın olur dedi ama bana hiç olacak gibi gelmiyor dua edin inşallah gelir iki gün içinde bu hafta sonu olmazsa pzt yatış yaparız dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?