2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba kızlar

1 saatlık uykuyla duruyorum bugun işte son günüm.nihayet :):) cok agrılarım var kızlar ama ne bi acılamm var nede nst de cıkan bi sancım 1,5 cm acılma ile kaldım sabah ezanında artık aglaamaya basladım vajinamda cok agrı var belden cok ordan cekiyorum belin agrısı hafif kalmaya basladı yanında kemiklerimi kırıyolar sanki . Karnımın altı ile oram felaket anlıcanız..

haaaa canim bide kilolu olursa diye korkutmuslar ya seni,hatirlarsan efe 4 kilo dogdu.kafa da kocaman.zaten doktorun kiloda risk gorurse gerekeni yapar
ay hakkatten ya kendime aynada bakmak istemiyorum.yikayip ayni seyleri giyorum.alttan siyirsam bi mesele ustten indirsem bogazi aciliyo.
bi hortum olsa takip beslesek
tam yagli inek sutu
bide islaniyo surekli oglan kusuyo sut kuruyo kokuyo oy temizle sil ped degistir kelebekleri kaynat.
canim yat dinlen haber verseymis.senin su an dinlenmen lazim.ayip denen bisey var yaa

afiscim ne guzel iznin gelmis
dinlenince o kadar agri hissetmicen canim

afiscim ne guzel iznin gelmis
dinlenince o kadar agri hissetmicen canim

geldi ama bende bittim.gerci iş olunca gelirsin 1 saatligine diyo babam :):) tamam dedim bende ama gücüm yok artık.agrılarımın anlamını bilmiyorum dogum sancısımı yoksa yalancı dogum sancısımı anlayamıyorum ilk oldugu için acemilik var dogal olarak.sabaha kadar inledim resmen cevremdekiler diyoki ilk defa senden duyuyoruz alt kısımdaki agrıları inandıramıyorum kimseyi hos inanmasalarda muhim değil cektigimi ben biliyorum allah biliyo naz yaptıgımı düşünüyolar dogumuma bi hafta klamıs hala nazlısın diyolar komik olan nazlı diyen kişi hamileliginin ikinci ayında y kendini yataga vurmus biri sebep olarakta sadece mide bulantısı.ben onuda cektim ama afedersiniz essek gibide calıstım.kiimse bigunde yat dinlen evinde demedi.cok sinirlerim bozuk bu yüzden.elim yüzüm sisti gözlerim kayboldu resmen.aynaya bakmak istemiyorum üstümü tek basıma giyinemiyorum esim giydiriyo pijamalarımı artık o derece kötuyum..

çook çok geçmiş olsun inşallah çarçabuk iyileşirsin. efeciğede geçmiş olsun bende doğumdan kısa bir süre sonra sünnet ettirmek istiyorum rüzgarımı .. bakalım durumlar nasıl olacak .. öpüyorum oğluşunuda :) kendinize iyi bakın..

04.01.2014 20:49 da yuksek tansıyon sebebı ıle mecburı sezeryan ıle oğlusum hayatımıza katıldı ☺️

gözün aydın gelmiş geçmiş olsun.. iyisinizdir umarım.. Allah sağlıklı hayırlı bir ömür versin sizlere

ya senin etrafındakileri anlamıyorum.. baban şirketi sana mı bırakacak bu kadar kopamıyorsun ordan.. nerdeyse orda doğuracaksın hala baban gelip çalışırsın diyo.. gerçekten anlam veremiyorum ne olursa olsun bu saatten sonra bu kadar abartmamaları seninde bu duruma izin vermemen lazım. hiç bir şey için değmez ..biraz bebeğini ve kendini dinlendir artık.. sen yoruldukça karnında bebekte yoruluyor.

O görümceyi kaynar kazana at kaynat😀
Terbiyesiz yaa, ben öyle durumlarda 5 karış suratla çıkıyorum karşılarına anlasınlar diye, sen de öyle yap. Terbiyesiz yaa ne hamileden anlarlar ne lohusadan!

selam annişler ve kuzular..

bugün doktor kontrolümüz var.. bakalım ne diyecekler bize.. çok heyecanlıyım.. hatta ilk defa bu kadar heyecanlı gideceğim doktora.. kalbim güm güm.. ne diyeceği konusunda bir fikrim yok ya sanırım ondan bu telaşım heyecanım.. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

NSlm kızlar çok zor günler geçiriyrm en güzel günlerimde ama yinede şükrediyrm
Kv 40 gün bizde kalıcakmış
Eşimle beni hiç yalnız bırakmıo
Durmadan konusunu komşusunu başıma biriktirio
Evi b.. Götürüo zaten
Hergün tartışıyoruz
4 gündür konuşmuyrm kendisiyle üstüne bile alınmıyor

sagol kuzum operim bol bol seninde az kaldi seni merak ediyorum gununu bekleyecekmi acaba zeynocan hic sanmiyorum hadi hayirlisiii :124:

Beklemesin artık gelsin karnımı sevip durmaktan bıktım, doğsa da koklasam öpsem şöyle doya doya

Ah canim ben de bu konuyu sizlere sormak istiyordum. Pek girmesem de senin mesajini gördüm iyi oldu. Kitabi okumuştum ben. Ama uygulamak ne mümkün. Bi kere easy yapamiyorum ben. Yani sirasi bile olmuyor. Mesela önce yemek sonra aktivite ( alt değiştirme gibi) sonra uyku diyor. Ama bizimkini yemekten sonra uyanik tutmak çok zor. Altini acsam kolunu bacagini oynatsam uyanik kalsin diye hemen kusuyor. O yüzden yedikten sonra aktivite yapamiyiruz. Olurda kendisi uyumak istemezse ancak öyle. O da nadiren. Gece beslenmeme olayina gelince onu hic yapamiyorum cunku benim kiz mide doldurma olayini hic beceremio. Cani ne kadar isterse ancak o kadar emiyo. Zorlasam da fayda etmiyor. Ee midesini doldurmadan yatinca nasil gece beslemiyim? Ac mi kalsın? Bir ogunu biberonla vermeye gelincw yeni dogdugunda mecburen biberon verdik. Kizim nerdeyse emmeyi birakiyordu. Cok zor alistirdim. Bir de bizimkinin gece çok sancisi oluyor. İlginç ama emerken gazini çok rahat cikartiyor. Ben de acikmasa da veriyorum memeyi. Yani bu yaptiklarimin hepsi tracy 'e göre hatali ebeveynlik. Ama napabilirim. İnsan gerçekten çaresiz kaliyor. Yavrum acidan kivraniyor. Biliyorum ki anne sütü rahatlatiyor çocuğu. Hayir emzirmem nasil derim ben! Yani is başa düşünce tracy'i pek begenmemeye basladim. Uygulamak için çok kararliydim ama sonra gordum ki uygulayamadikca kendimi suçlu hatali görmeye basladim. Kafamdan cikarip attim onu. Simdi rahatim. Bebegimin gaz sancilari bitince (insl) tekrar deneyebilirim. Ama diyeceğim su ki tracy nin mutlak dogrulari aslında öyle falan değil. Bir de bizim kiz sssss- pat yöntemiyle de uyumuyor! Bi de inadina cimbil cimbil bakiyor. İyice dikkat kesiliyor annem napiyor diye. Ama uyumak isteyince saniyede uykuya dalabiliyor. Yani su anda hala birbirimizi tanimaya çözmeye calisiyoruz. Ben de akisina biraktim artik. Kucagima aliyorum çoğu zaman gogsumde uyuyor. Çok güzel bi duygu Allah herkese nasip etsin.

Herkese selamlar...doğum yapanları tebrik ediyorum,yapıcaklarada hayırli ,kolay dogumlar diliyorum..
Bende kızımı bugün doktora gıtürdük,Allaha şükür sarıliğimız duşmüs,cok mutlu oldum..kilobalimıda iyi ciktı,2 saatte bir emzirmeye devam dedi dr,.1 aya kadar boyle sürücek..birde gaz yapan yiyecekleri sordum ,hersey gaz yapiyir,sut bile..yok dedi yiyebilirmisim,sütte iç dedi..rahatladım gercekten.neye baksam gaz yapiyor cunkü..

sevindim canım söylediğin gibi devam iki saate bir emzirmeye. aman canım sorma su içsen o bile gaz yapıyor bi ara yeter artık hiç birşey yemicem demiştim o derece. dışarı çıkınca bile neymiş hava yutuyormuşuz o da gaz yapıyormuş. ama kimyon ,rezene , anason bu üçünü karıştırıyorum demliyorum biraz fayda ediyor tavsiye ederim

o kadar güzel noktalara değinmişsin ki canım. bebekler emerken gaz sancısını daha kolay atlatıyormuş ondan dolayı da hep emmek istiyorlarmış öyle okumuştum. ama sık emince de her emişinde daha fazla gaz oluyor. en az 2 saate bir emzirilmeli diyor uzmanlar. daha çooook konuşulacak şey var da vakit yok hepsini yazmaya

çok çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin en yakın zamanda iyileşirsin inş

Sütaş ineği çok hoşuma gitti yaa evet önden düğmeli şeyler çok kullanışlı olacak gibi. yoksa da çözümü var sıyırıvereceksin yukarı doğru. amaaaa karnınızı beliniz açıkta kalacağı için üşütebilirsiniz onu da karnınızı bi şalla sarılı tutarak çözebilirsiniz. şu emzirme sütyenlerini atletlerini hele hiiiiç kullanmadım ben

tracy'nin hakkını yemeyim faydalandığım bilgiler de oldu tabi. örneğin bebeklerin rutini olması konusunda çok haklı. E.A.S.Y yöntemini uygulayamasam da kendimce bi rutin oluşturdum. ama şöyle ki önce aktivite alt değiştirme fln (A), sonra karın doyurma (E), sonra uyku (S) , ve kendime vakit ayırma (Y) değişik oldu benimki

gündüz oturma odasında tv fln açık uyuyor gündüz olduğunu ayırt etmesi için. gece olunca da aynı saatte yatak odasına gidiyoruz, loş ışıkta önce altını değiştiriyoruz sonra da karnını doyurup yatırıyoruz. biraz daha büyüyünce pijama olayını da devreye sokacam gece uykusuna dalmadan önce hep aynı rutinleri uygulamak için

yalancı meme emzik konusunda emme refleksini yatıştırmak için veriyorum ama her zaman değil. zaten bağımlı da değil. azıcık emiyor yorulunca ya da uykuya dalınca pürt diye atıyor kendiliğinden

sallamama ve kucağa alıştırmama konularına gelince işte o konuda tamamen berbatım. gazını çıkaracaz diye alıştırdık kucağa. ki şimdilik hoşuma da gidiyor ilerde inş pişmaan olmam. kokuma dokunmama ihtiyacı olduğunu düşünüyorum duygusalım bu konuda sanırım. beşikte sallamayı da biz alıştırdık kabul ediyorum ilk başlarda farkında bile değildi ama işimizi kolaylaştırıyor sonuçta

gece emmesi konusunda evet ilk dönemler sarılıktan dolayı sık sık emzirmek faydalı olabilir. ama az daha büyüsün saat aralıklarını uzatmayı planlıyorum inş. çünkü kendimizden pay biçelim yemek yiyip yattığımızda şiş bi vaziyette rahat uyuyamayız. ilerde dediğime bakmayın 1-2 yaşına gelince belkiiii o da kıyabilirsem tabi

gelelim sorulara
1.doğum yapan arkadaşlar eldiven kullanıyor musunuz? takınca sanki dokunma duyusunu tamamen yok ediyormuşum gibi. çıkardım ben ama buz gibi oluyor elleri. bide sancı esnasında kendine zarar veriyor. en azından gece yatarken takıyorum.

2.odanın sıcaklığı 20-22 arasında olmalı diyor terübeli arkadaşlarım ama öyle olunca ben bile üşüyorum bebek nasıl üşümesin. siz ne diyosunuz?

3.kızımın yüzünde kırmızı kırmızı kabarcık gibi isilik gibi şeyler çıktı. önce sıcaktan heralde isilik dedik ama acaba alerji mi diye düşünmeden edemedim. hemen hemen her gün çikolata yiyordum da kv ona bağladı.

4.kırkımız çıkınca tek kalacaz ama korkuyorum yapabilir miyim diye. gerçi bazı arkadaşlar iki çocukla yanlarında kimse olmadan duruyorlar. daha mı zor olur acaba?

Geçmiş olsun canım. Gaz için arkadasım humana'nın Rezene-kimyon çayını içtiğini ve çok işe yaradığını söyledi. Dene istersen faydasını görebilirsin

Groz,

Kızının suratında cıkanlar sivilceye benziyor olabilir mi? Benim oglanda var, doctor bebek sivilcesi, kendiliginden gececek dedi.Belki seninki de aynıdır.

merhaba hanımlar

çok uzun zamandır girmiyordum, belki unutmuşsunuzdur

6 ocak saat 20.53 itibariyle kızım bizimle buluştu

hemen hikayemi de yazayım

6 ocak günü sabah hafif pembe bir akıntı farkettim "oh nihayet gelmesi yaklaştı" diye sevindim boynunda kordon olduğu için epey gergin geçiyordu bekleme süreci, sürekli hareketlerini say, sancı geldi mi diye bekle... hiç kimseye bir şey söylemeden öğlen hastaneye nst ye gittim. sancı yok hareketler ve kalp atışları düzenli, "ben gene doğuramıyorum" diye tırs tırs doktorun odasına gittim. nst yi uzattım, bebeği ultrasonda görmek istediğimi söyledim, ultrasonla baktı, döndük masaya oturduk "galiba benim nişanım geldi bu sabah" dedim. suratıma baktı nst ye baktı "ebeye söyledin mi?" dedi. "yok" dedim "size söylüyorum". "git ebe çatına baksın" dedi telefon edip doğumhaneye gönderdi. gittim ebe tuşeyi yaptı "4cm acılman var hemen serumu verelim doğurtalım seni" dedi.
sancım yok, ağrım yok, eşim yok, çantam yok, param yok, hiç kimsenin haberi yok "yok" dedim "ben açılmanın ilerlemesini bekleyeceğim, madem ağrım yok beklemenin sakıncası da yok" ebe doktora gönderdi, ben doktoru ikna ettim eve gittim ebe olan görümcemi aradım "bebeğin durumu riskli git kontrol altında bulun" dedi. eşim geldi anlattım, yemek yedik, banyo yaptım bende gene tık yok, görümcem boyuna telefon ediyor "daha gitmediniz mi" diye.
saat 18.30 gibi eşimin arkadaşı bizi arabayla alıp hastaneye götürdü, ben gayet iyiyim konuşma muhabbet hastaneye vardık, ebeyi çağırdılar yeniden çatı yapıldı açılma artmamış hemen serum bağladılar, sancılar çok hafif başladı, 40 dakikadan fazla sancıların düzene girmesini beklediler bu arada eşim de sürekli yanımdaydı. bu arada sık sık açılmamı kontrol ettiler, sancılar ciddi bir şiddete ulaşmadan açılma 7cm oldu, bebeğin kalp atışları gayet iyi, hiç sorun yok. sonra eşimi çıkardılar odadan, ben ve ebeler kaldık, ebe doktoru aradı "doğum çok ani gelişecek gelmezseniz yetişemeyeceksiniz" dedi bundan sonra beni doğumhaneye aldılar, ıkınmakta çok zorlandım, hatta belkide ıkınamadım bile ama bebeğin başı çıkma noktasına geldi çabucak, bu arada doktor geldi, adam gülüyor eşohman vardı üzerinde önlük bile giymedi. "ebe epizyo atayım mı" diye bana soruyor, sancı arasında bağırdım "nasıl çabuklaşacaksa öyle yap" diye kesi atıldı "ıkın" diyorlar, "ıkınamıyorum" diye bağırıyorum. doktor "tamam ıkınma, derin derin nefes al, ben halledeceğim" dedi. dalga geçiyor herhalde diye düşündüm ama dediğini yaptım. adamın tek eliyle bastırmasıyla bebek çıkıverdi. kordonla beraber vucudunun kaydığını öyle net hissettim ki anlatamam. sağlıklı 3150gr ve 52cm miray sena hanım aramıza katılmış oldu

size bir tavsiye vereyim doğum sonrası dikişleri atılırken ekstra uyuşturucu isteyin, oldukça uzun süren bir iş olduğu için ister istemez canınız acıyor. bu arada plesenta vücuttan ayrılırken de aynen doğum sancısı gibi bir sancı yaparak ayrılıyor. ben ilk doğumumda bayılmışım herhalde ki bunların hiç birini hatırlamıyordum.

doğumdan sonra hiç yatma ihtiyacı hissetmedim diyebilirim, hatta gece eşimi eve oğlumun yanına gönderip kızımla başbaşa kaldım hastanede, hiç zorlanmadan da ihtiyaçlarımı karşılayabildim.

hastaneden çıkarken doktorunuzdan antibiyotik isteyin, dikişler iltihaplanıyor, batikonla her tuvalet sonrası mutlaka pansuman yapın. dikişlerinizi ayna yardımıyla kontrol edin, gördüğünüz bir tuhaflıkta veya duyacağınız kötü kokuda mutlaka doktorunuzu arayın. doğum sonrası kontrol için doktorunuzdan tarih almayı unutmayın. benim doktor beni pek sallamadı o yüzden bundan sonra ona gitmeyi hiç düşünmüyorum.

allah herkese kolay doğumlar nasibetsin, evlatlarını kolaylıkla aldırsın kucaklarına

Bugün 38+3 üz....Nst sonucu iyi çıktı....Doktorum grip için ilaç veremem dedi, bol su ve meyveyi önerdi.....Bebişim maşallah 3500 olmuş. Boyu 50cm.....Cumartesi yani 39+1 de çatı kontrolü yapacak duruma bakacak eğer sezeryana karar verilirse 27 ocak'ta yani 39+3'te olacak..Ayy daha hazır değilim çok heyecanlı yaaa...Normal olursa da ne zaman gelirse artık....

Bu arada kızlar cumartesı kontrol ıcın ben cumadan agdaya gıdeyım dıyorum acaba bir şey olur mu tetikler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…