bızım de yarın kontrolumuz var cok heyecanlıyım 38+3 oluyoruz yarın ama ben bır ıkı gundur ıshal oldum afedersınız normalde aylardır kabızdım neyın nesı bu anlamadım bır belırtı olabılır mı? karnım da agrıyor arada....[/QUOTE
seninle takvimimiz aynı ve bende de aynı durum var :44:
haaaa canim bide kilolu olursa diye korkutmuslar ya seni,hatirlarsan efe 4 kilo dogdu.kafa da kocaman.zaten doktorun kiloda risk gorurse gerekeni yapartesekkur ederım cnm ınsallah senınkı gıbı kolay bır dogum nasıp eder Allah bıze de...Hmm grip degıl mi? Antıbıyotık ınsalah gecırır canım, hemen ıyılesırsın umarım hastalık hıc cekılmıyor ben de grıp gıbıyım bugun doktora gıdınce ılac versın dıyecegım yoksa obur turlu 1 haftadır gecmedı doguma kadar ıyılesmem lazım.
ay hakkatten ya kendime aynada bakmak istemiyorum.yikayip ayni seyleri giyorum.alttan siyirsam bi mesele ustten indirsem bogazi aciliyo.Kızlar pandorapandora nın dediği gibi doğum sonrası giymek için gömlek gibi önden düğmeli üstler alın bol bol. Çocuk emzirirken rezil oluyo insan. Sütaş ineği gibi günde elli kere memişleri çıkarmak kabus oluyo :/
canim yat dinlen haber verseymis.senin su an dinlenmen lazim.ayip denen bisey var yaaSinirimden kuduruyorum. Sabah 8 de uyudum. 11 buçukta deli gibi kapı çalmaya başladı. Üstüste zile basılıyor eşim kavgaya çıkıyordu. Kapıyı açtı ablası. Ta karşıdan gelmiş ama haber verme zahmetinde bulunmamış sağolsun. Halimi biliyor o kadar çok zile basılır mı ya? Korkudan uçuk çıktı anında dudağımdakızım doğsa da öpemicem artık. Sabah uyudu diyor eşim olsun sen kaldır uyandır diyo. Bende odadan çıkmıyorum uyuyor numarası yapıyorum.
bızım de yarın kontrolumuz var cok heyecanlıyım 38+3 oluyoruz yarın ama ben bır ıkı gundur ıshal oldum afedersınız normalde aylardır kabızdım neyın nesı bu anlamadım bır belırtı olabılır mı? karnım da agrıyor arada....[/QUOTE
kizlar benim dogumdan 1 hafta once ishalim baslamisti.feci kabizdim
birden rahatlama gelmisti baarsaklarima
Merhaba kızlar
1 saatlık uykuyla duruyorum bugun işte son günüm.nihayet :):) cok agrılarım var kızlar ama ne bi acılamm var nede nst de cıkan bi sancım 1,5 cm acılma ile kaldım sabah ezanında artık aglaamaya basladım vajinamda cok agrı var belden cok ordan cekiyorum belin agrısı hafif kalmaya basladı yanında kemiklerimi kırıyolar sanki . Karnımın altı ile oram felaket anlıcanız..
afiscim ne guzel iznin gelmis
dinlenince o kadar agri hissetmicen canim
gunaydin canlarim nasilsiniz
ugrayamiyorum takip edemiyorum kimler dogurdu kimbilir cok meraktayim dilzarmi dogurdu rabbim anali babali buyutsun kuzumuu
allahim hepinizin yardimcisi olsun.dualarim sizinle.
ben nerdeyse 40 derece atesle hastanelik oldum 3 gundur kendime gelemedim cok fenaydim oluyorum zannettim.kanimda yuksek enfeksiyon cikti.serum yedim antibiyotik devam.maskeyle baktim oglana.anneler geldi baktilar daha cok.
bu arada efem cuma gunu sunnet oldu cok sukur iyi.ama hastaliktanmi bilmem sutum azaldi doymuyo mama veriyorum.
yinede emzirmeye tam gaz devam.
lohusalik psikolojisini bi kenara attim hasta olunca.insan caninin derdine dusunce o da azaliyo gibi.esime de zaman zaman dariliyorum oglunu buldu beni unuttu diye.duzeliriz insallah.
az once bagir cagir kabuslardan aglayarak uyandim.esimde korktu.
danasini susturduk anasi basladi dedi
hepinizi cok merak ediyorum musait olur olmaz gecmise goz aticam opuyorum kocamankendinize yavrulariniza iyi bakin
04.01.2014 20:49 da yuksek tansıyon sebebı ıle mecburı sezeryan ıle oğlusum hayatımıza katıldı ☺️
geldi ama bende bittim.gerci iş olunca gelirsin 1 saatligine diyo babam :):) tamam dedim bende ama gücüm yok artık.agrılarımın anlamını bilmiyorum dogum sancısımı yoksa yalancı dogum sancısımı anlayamıyorum ilk oldugu için acemilik var dogal olarak.sabaha kadar inledim resmen cevremdekiler diyoki ilk defa senden duyuyoruz alt kısımdaki agrıları inandıramıyorum kimseyi hos inanmasalarda muhim değil cektigimi ben biliyorum allah biliyo naz yaptıgımı düşünüyolar dogumuma bi hafta klamıs hala nazlısın diyolar komik olan nazlı diyen kişi hamileliginin ikinci ayında y kendini yataga vurmus biri sebep olarakta sadece mide bulantısı.ben onuda cektim ama afedersiniz essek gibide calıstım.kiimse bigunde yat dinlen evinde demedi.cok sinirlerim bozuk bu yüzden.elim yüzüm sisti gözlerim kayboldu resmen.aynaya bakmak istemiyorum üstümü tek basıma giyinemiyorum esim giydiriyo pijamalarımı artık o derece kötuyum..
Herkese günaydınezan bile okundu ben hala gram uyku uyuyamadım. Güya birde uyku depolayacağız nerdeeeee? Kızım kıpır kıpır oda uyumadı hiç. Biraz uğraşıp çıkmaya çalışsa keşke artık kavuşsak. Kokusunu içime çeksem.
sagol kuzum operim bol bol seninde az kaldi seni merak ediyorum gununu bekleyecekmi acaba zeynocan hic sanmiyorumhadi hayirlisiii :124:
dilzar ve diğer doğum yapan arkadaşlar tebrik ederim gözünüz aydın... bekleyen arkadaşlar sizlere de hayırlı doğumlar inşallah...
şu Tracy hogg un kitabını okuyan arkadşlar sorum size... okuyanlar bilir E.A.S.Y. yöntemini uygulayacak mısınız? doğum yapan arkadaşlar ne durumdasınız ya da hamiş arkadşlar siz neler düşünüyorsunuz? okurken çok güzel hayaller kuruyordum ancaaaaak uygulaması çok zormuş beee
bebeğimi uyuması için sallamam derdim, ağlayınca kucağıma almam derdim, emziğe alıştırmam, sık sık her ağladığında emzirmem derdiiiiim... ancak bizde durumlar şöyle: akşam 8-11 arası öyle bir kriz sancı geliyor ki kucağımıza da alıyoruz , beşiğinde de sallıyoruz sakinleşsin diye emzik de veriyoruz ne acıksa emziriyorum da... yani büyük konuşmamak gerekiyormuş.
sizde durumlar nasıl canlar?
Herkese selamlar...doğum yapanları tebrik ediyorum,yapıcaklarada hayırli ,kolay dogumlar diliyorum..
Bende kızımı bugün doktora gıtürdük,Allaha şükür sarıliğimız duşmüs,cok mutlu oldum..kilobalimıda iyi ciktı,2 saatte bir emzirmeye devam dedi dr,.1 aya kadar boyle sürücek..birde gaz yapan yiyecekleri sordum ,hersey gaz yapiyir,sut bile..yok dedi yiyebilirmisim,sütte iç dedi..rahatladım gercekten.neye baksam gaz yapiyor cunkü..
Ah canim ben de bu konuyu sizlere sormak istiyordum. Pek girmesem de senin mesajini gördüm iyi oldu. Kitabi okumuştum ben. Ama uygulamak ne mümkün. Bi kere easy yapamiyorum ben. Yani sirasi bile olmuyor. Mesela önce yemek sonra aktivite ( alt değiştirme gibi) sonra uyku diyor. Ama bizimkini yemekten sonra uyanik tutmak çok zor. Altini acsam kolunu bacagini oynatsam uyanik kalsin diye hemen kusuyor. O yüzden yedikten sonra aktivite yapamiyiruz. Olurda kendisi uyumak istemezse ancak öyle. O da nadiren. Gece beslenmeme olayina gelince onu hic yapamiyorum cunku benim kiz mide doldurma olayini hic beceremio. Cani ne kadar isterse ancak o kadar emiyo. Zorlasam da fayda etmiyor. Ee midesini doldurmadan yatinca nasil gece beslemiyim? Ac mi kalsın? Bir ogunu biberonla vermeye gelincw yeni dogdugunda mecburen biberon verdik. Kizim nerdeyse emmeyi birakiyordu. Cok zor alistirdim. Bir de bizimkinin gece çok sancisi oluyor. İlginç ama emerken gazini çok rahat cikartiyor. Ben de acikmasa da veriyorum memeyi. Yani bu yaptiklarimin hepsi tracy 'e göre hatali ebeveynlik. Ama napabilirim. İnsan gerçekten çaresiz kaliyor. Yavrum acidan kivraniyor. Biliyorum ki anne sütü rahatlatiyor çocuğu. Hayir emzirmem nasil derim ben! Yani is başa düşünce tracy'i pek begenmemeye basladim. Uygulamak için çok kararliydim ama sonra gordum ki uygulayamadikca kendimi suçlu hatali görmeye basladim. Kafamdan cikarip attim onu. Simdi rahatim. Bebegimin gaz sancilari bitince (insl) tekrar deneyebilirim. Ama diyeceğim su ki tracy nin mutlak dogrulari aslında öyle falan değil. Bir de bizim kiz sssss- pat yöntemiyle de uyumuyor! Bi de inadina cimbil cimbil bakiyor. İyice dikkat kesiliyor annem napiyor diye. Ama uyumak isteyince saniyede uykuya dalabiliyor. Yani su anda hala birbirimizi tanimaya çözmeye calisiyoruz. Ben de akisina biraktim artik. Kucagima aliyorum çoğu zaman gogsumde uyuyor. Çok güzel bi duygu Allah herkese nasip etsin.
sagol tatlim salgindan suphelendiler ama degilmis grip degil idrar yoluda diil anlayamadilar antibiyotik sart olduu icin verdiler iyi geldi cok sukur.
kesinlikle kulak asma millete.evet gec iyilesen de vardir ama sezeryandada ayni zorlugu yasayanlar var.icinden gectigi gibi bi dogumun olur insallah
Kızlar pandorapandora nın dediği gibi doğum sonrası giymek için gömlek gibi önden düğmeli üstler alın bol bol. Çocuk emzirirken rezil oluyo insan. Sütaş ineği gibi günde elli kere memişleri çıkarmak kabus oluyo :/
Herkese selamlar...doğum yapanları tebrik ediyorum,yapıcaklarada hayırli ,kolay dogumlar diliyorum..
Bende kızımı bugün doktora gıtürdük,Allaha şükür sarıliğimız duşmüs,cok mutlu oldum..kilobalimıda iyi ciktı,2 saatte bir emzirmeye devam dedi dr,.1 aya kadar boyle sürücek..birde gaz yapan yiyecekleri sordum ,hersey gaz yapiyir,sut bile..yok dedi yiyebilirmisim,sütte iç dedi..rahatladım gercekten.neye baksam gaz yapiyor cunkü..
tracy'nin hakkını yemeyim faydalandığım bilgiler de oldu tabi. örneğin bebeklerin rutini olması konusunda çok haklı. E.A.S.Y yöntemini uygulayamasam da kendimce bi rutin oluşturdum. ama şöyle ki önce aktivite alt değiştirme fln (A), sonra karın doyurma (E), sonra uyku (S) , ve kendime vakit ayırma (Y)değişik oldu benimki
gündüz oturma odasında tv fln açık uyuyor gündüz olduğunu ayırt etmesi için. gece olunca da aynı saatte yatak odasına gidiyoruz, loş ışıkta önce altını değiştiriyoruz sonra da karnını doyurup yatırıyoruz. biraz daha büyüyünce pijama olayını da devreye sokacam gece uykusuna dalmadan önce hep aynı rutinleri uygulamak için
yalancı meme emzik konusunda emme refleksini yatıştırmak için veriyorum ama her zaman değil. zaten bağımlı da değil. azıcık emiyor yorulunca ya da uykuya dalınca pürt diye atıyor kendiliğinden
sallamama ve kucağa alıştırmama konularına gelince işte o konuda tamamen berbatım. gazını çıkaracaz diye alıştırdık kucağa. ki şimdilik hoşuma da gidiyor ilerde inş pişmaan olmam. kokuma dokunmama ihtiyacı olduğunu düşünüyorum duygusalım bu konuda sanırım. beşikte sallamayı da biz alıştırdık kabul ediyorum ilk başlarda farkında bile değildi ama işimizi kolaylaştırıyor sonuçta
gece emmesi konusunda evet ilk dönemler sarılıktan dolayı sık sık emzirmek faydalı olabilir. ama az daha büyüsün saat aralıklarını uzatmayı planlıyorum inş. çünkü kendimizden pay biçelim yemek yiyip yattığımızda şiş bi vaziyette rahat uyuyamayız. ilerde dediğime bakmayın 1-2 yaşına gelince belkiiiio da kıyabilirsem tabi
gelelim sorulara
1.doğum yapan arkadaşlar eldiven kullanıyor musunuz? takınca sanki dokunma duyusunu tamamen yok ediyormuşum gibi. çıkardım ben ama buz gibi oluyor elleri. bide sancı esnasında kendine zarar veriyor. en azından gece yatarken takıyorum.
2.odanın sıcaklığı 20-22 arasında olmalı diyor terübeli arkadaşlarım ama öyle olunca ben bile üşüyorum bebek nasıl üşümesin. siz ne diyosunuz?
3.kızımın yüzünde kırmızı kırmızı kabarcık gibi isilik gibi şeyler çıktı. önce sıcaktan heralde isilik dedik ama acaba alerji mi diye düşünmeden edemedim. hemen hemen her gün çikolata yiyordum da kv ona bağladı.
4.kırkımız çıkınca tek kalacaz ama korkuyorum yapabilir miyim diye. gerçi bazı arkadaşlar iki çocukla yanlarında kimse olmadan duruyorlar. daha mı zor olur acaba?
:))) acaba doğum yaklaştı mı ne:)
haaaa canim bide kilolu olursa diye korkutmuslar ya seni,hatirlarsan efe 4 kilo dogdu.kafa da kocaman.zaten doktorun kiloda risk gorurse gerekeni yapar
ay hakkatten ya kendime aynada bakmak istemiyorum.yikayip ayni seyleri giyorum.alttan siyirsam bi mesele ustten indirsem bogazi aciliyo.
bi hortum olsa takip beslesek
tam yagli inek sutu
bide islaniyo surekli oglan kusuyo sut kuruyo kokuyo oy temizle sil ped degistir kelebekleri kaynat.
canim yat dinlen haber verseymis.senin su an dinlenmen lazim.ayip denen bisey var yaa
kizlar benim dogumdan 1 hafta once ishalim baslamisti.feci kabizdim
birden rahatlama gelmisti baarsaklarima
evet bu ishali çok duydum.Benim de bı rahatlama geldi bağırsaklara ne oluyor bılmıyorum:)))
evet canım korkmuyorum artık agzı olan konusuyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?