2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım maşallah ne güzel bir hikaye. tek tek satır satır okudum duygulandım. Rabbim evladının hayırlı sağlıklı mutlu güzel ahlaklı olmasını nasip etsin inşallah. doğum sonrası sohbetlere bekleriz inş

slm canlarım...giremiyorum foruma pek...kızım kucakta uyumaaya alıştı maalesef hem emiyo hem uyuyo.hergün 1 saatlik uykuyla duruyorum....DOĞUM YAPAN ARKADAŞLARIM GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN...YAPACAKLAR HİÇ SABIRSIZLANMAYIN BİR GELİYOLAR PİR GELİYOLAR...AMA YİNE DE GÜZEL...

amın canım ınsallah, senın de gozun aydın ne guzel yavruna kavusmussun.Allah analı babalı ve de saglıklı buyutmeyı nasıp eder ınsallah.......

Bu arada ben bugun nst de ıken bır kadın da yan odada dogumhaneden 2 3 kez bagırdı once bı fena oldum ama sonradan ingaaaaaaaaaa ses geldı ve bebıs dogdu dısardakıler sevındıler falan doktor dedı gozunuz aydın 4.200gr dogru guzel bır dogumdu hıc dıkıssız dedı...ne guzel ya dedım kendı kendıme masallah...Her kımse Allah ona da saglıklı analı babalı buytmeyı nasıp eder ınsallah...

slm cnm ben persembe gunu agda yaptirdim normal dogum olucak allah nasip ederse hani ani bisey olmasin diye artik yaptirayim dedim
tetiklermi sanmiyorum cevremde bir cok hamile son ana kadar yaptirdi..
sadece cok daha fazla aciyor normalden valla jilet yapmaktansa deger diye dusunuyorum

yok benım kuafor demıstı bazen son zamanlara yakın yapmıyorum dıye..sonra benım arkadaslardan da yaptıran var yaptırmayan var.jılet yaparsam bugune kadar kı emegım gıder:)) hem de jılet yapsam 3 gune cıkıyor hatta 2 gune ya uzarsa dogum suresı....Ben de en ıyısı c cuma gunu yaptırayım ve bekleyım artık:)

Canım aşkolsun unutur muyuz seni ne zamandır girmiyodun, doğum yapanları fazla beklemiyoruz zaten bebişlerden fırsat kalmayacağını tahmin edebiliyoruz.
Hikayeni bir solukta okudum, o nişanı sancıları ben de dört gözle bekliyorum eminim zorlukları da olmuştur doğumunun ama öyle bir anlatmışsın ki biran önce doğurasım geldi çok geçmiş olsun, umarım yavrun da iyidir. Allah analı babalı büyütsün, kendine, ailesine, vatanına hayırlı uğurlu insan olsun inşallah

Senin kucağında uyuyan kızını yirim
Omeserma, ben hala doğuramadım bekliyoruz hala

O görümceyi kaynar kazana at kaynat😀
Terbiyesiz yaa, ben öyle durumlarda 5 karış suratla çıkıyorum karşılarına anlasınlar diye, sen de öyle yap. Terbiyesiz yaa ne hamileden anlarlar ne lohusadan!

walla canım çıkmadım odada uyumuşum. 3 te eşim uyandırdı ablam gidiyor diye. 5 buçuk gibide gitti. Sormadan gelmeseymiş. Dudağımda kocaman uçuk var sayesinde. krem sürdüm hemen ama fayda etmedi. Kızımı öpemicem

canım gelmemişsin doktordan ne dedi merak ettim :)

Bebişten fırsat bulup giremiyorum. Dilzarcım hayırlı olsun..minik kelebek geçmiş olsun bol bol dinlenmeye bak sana diyorum ama bende doğum yaptım yapalı oturmadım.

Engteacher, sabah meltemi, erikçilekkiraz ve yazamadığım diğer arkadaşlar inşallah sizde hayırlısıyla kavuşursunuz bebişlerimize.

Kıyafetle ilgili ben daginin emzirme sütyenini ve atletini almıştım sütyeni kullanamadım sırtım göbeğim açıkta kalıyor. Ama atletler çok kullanışlı duruşuda güzel üstüne giydiğiniz şeyi alttan kaldırsanızda üşümüyosunuz. Doğum sonrası geceleri ter içinde uyanıyorum atletler kullanışlı.

Emzirme konusunda arkadaşlara katılıyorum gece gündüz acıktığında ağlayarak ortalığı ayağa kaldırıyor o açken mümkün deil yöntem filan uygulayamıyorum

dolunaycım tesekkur ederım kendı adıma, Allah hayırlı dogumlar nasıp eder ınsallah bıze de....Sen de bebısınle guzel guzel vakıt gecır ınsallah....Allah saglıklı analı ve babalı buyutmeyı nasıp eder ınsallah

Bizde aynısini yapiyoruz,gündüz salonda tv acıkken uyutuyorum gecede yatak odasında..ama genelde memede uyuyor,bırakınca uyaniyor..gazı cok var emerken kıvraniyor yavrum ya(
Kucağa mecbur alısıyorlar cnm gaz cikartmak icin hep kucaktalar...
1.ben takıyorum eldiven sadece emzirirken cıkariyorum.,
2.ben 25 derece yapiyuorum odayi cok usürüm bende...
3.isiliği bilmiyorum cnm ama cikolatadan olmaz bence ya..doktora gidince sor mutlaka gecmezse...
4.yaparsin cnm niye zor olsunki..uyutunca yemek yaparsin,islerini bitirirsin..benim oglusta var gerci kreste o aksam 5 te geliyor..benim annemde yanimda simdi ama 40 cikinca gider,kv gelir..yinede 2 aylik anca olur sonra yalnızim bende..Allah yardım eder cnm merak etme...

Evet cnm bende atlet almıstim 1 tane cok kullanısli oluyor,sutyenler rahat degil alttan acmak lazim üsüyor insan.
Dogum yapmayanlara tavsiyem mutlaka 2 tane alin emzirme atleti,sogukta acmaya gerek kalmıyor alttan..keske daha cok alsaymısım..

iyi akşamlar kızlar son günler hiç geçmiyor ya gel 23 ocak gel kızım tabi hayırlısıyla

beyzgul senınle tarıhımız aynı sezeryan mı olcak senın neden 23 ocak? kacıncı bebıs sen mı ıstedın sezeryanı? cok soru sordum:) benım sezeryan olursa doktor 27sı alırım dedı ama normal dusunuyorum ınsallah

Kizlar iii aksamlar sabah 9 gibi geldik hastaneye yatis yaptik 10:30 da suni sanciya basladilar 12:55 de asel zeynep imi kucagima aldim bu gece hastanedeyiz ayrintilari daha sonra yazarim cuma gunu kontrokde 3500gr cikmisti kizim 3610 gr 49 cm dogdu kolay bir dogum oldu herkese Allah boyle bir dogum nasip etsin

Teşekkür ederim canım, sabrımızın sonuna geldik artık biz de. Kızlar fazla bekletmez derler sözde ama Ocak annelerinin kızları çok nazlı çıktı
Ben şu atletlerden almadım, bebiş emerken anneye dokunsun, o atletler sadece memeyi açtığı için kullanışlı değil falan diyolar, ama o olmazsa da ne giyerim bilmiyorum:44: kullanışlı mı gerçekten?

Hayırlı olsun canım çok sevindim kurtulmuşsun, kısa sürmüş doğumun, tabi o sürede ne yaşadın bilmiyorum. Umarım rahat olmuştur. Bebişi görünce herşey unutulur Bizim Zeynep nazlı çıktı, daha gelmedi. Tam olarak kaçıncı haftada günde doğdu? Bi de dikişin var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
QUOTE=groz;33609430]tracy'nin hakkını yemeyim faydalandığım bilgiler de oldu tabi. örneğin bebeklerin rutini olması konusunda çok haklı. E.A.S.Y yöntemini uygulayamasam da kendimce bi rutin oluşturdum. ama şöyle ki önce aktivite alt değiştirme fln (A), sonra karın doyurma (E), sonra uyku (S) , ve kendime vakit ayırma (Y) değişik oldu benimki

gündüz oturma odasında tv fln açık uyuyor gündüz olduğunu ayırt etmesi için. gece olunca da aynı saatte yatak odasına gidiyoruz, loş ışıkta önce altını değiştiriyoruz sonra da karnını doyurup yatırıyoruz. biraz daha büyüyünce pijama olayını da devreye sokacam gece uykusuna dalmadan önce hep aynı rutinleri uygulamak için

yalancı meme emzik konusunda emme refleksini yatıştırmak için veriyorum ama her zaman değil. zaten bağımlı da değil. azıcık emiyor yorulunca ya da uykuya dalınca pürt diye atıyor kendiliğinden

sallamama ve kucağa alıştırmama konularına gelince işte o konuda tamamen berbatım. gazını çıkaracaz diye alıştırdık kucağa. ki şimdilik hoşuma da gidiyor ilerde inş pişmaan olmam. kokuma dokunmama ihtiyacı olduğunu düşünüyorum duygusalım bu konuda sanırım. beşikte sallamayı da biz alıştırdık kabul ediyorum ilk başlarda farkında bile değildi ama işimizi kolaylaştırıyor sonuçta

gece emmesi konusunda evet ilk dönemler sarılıktan dolayı sık sık emzirmek faydalı olabilir. ama az daha büyüsün saat aralıklarını uzatmayı planlıyorum inş. çünkü kendimizden pay biçelim yemek yiyip yattığımızda şiş bi vaziyette rahat uyuyamayız. ilerde dediğime bakmayın 1-2 yaşına gelince belkiiii o da kıyabilirsem tabi

gelelim sorulara
1.doğum yapan arkadaşlar eldiven kullanıyor musunuz? takınca sanki dokunma duyusunu tamamen yok ediyormuşum gibi. çıkardım ben ama buz gibi oluyor elleri. bide sancı esnasında kendine zarar veriyor. en azından gece yatarken takıyorum.

2.odanın sıcaklığı 20-22 arasında olmalı diyor terübeli arkadaşlarım ama öyle olunca ben bile üşüyorum bebek nasıl üşümesin. siz ne diyosunuz?

3.kızımın yüzünde kırmızı kırmızı kabarcık gibi isilik gibi şeyler çıktı. önce sıcaktan heralde isilik dedik ama acaba alerji mi diye düşünmeden edemedim. hemen hemen her gün çikolata yiyordum da kv ona bağladı.

4.kırkımız çıkınca tek kalacaz ama korkuyorum yapabilir miyim diye. gerçi bazı arkadaşlar iki çocukla yanlarında kimse olmadan duruyorlar. daha mı zor olur acaba?[/QUOTE]

slm canım şu kucak olayına sanırım yapılacak birşey yok :) zira benimki de öyle emerken uyumak istiyor iki emip uyuyor bırakıyorum beşiğe hemen mızmızlanmaya başlıyor.
eldiven kullanıyorum çiziyor kendini o kadar hareketli ki eli kolu durmuyor.
sıcaklık 20-22 bize yetmiyor korkuyoruz ay üşürse ay hasta olursa diye evimiz sıcacık.
şu kırmızı kabarcıklar benim oğlumda da var. yeni doğdu olur dediler cildi henüz çok hashas deyip ona bağladım bende.
ben şimdiden tekim canım bi banyosunu yaptıramıyorum kv yaptırıyor onun dışında gece gündüz ben bakıyorum korkma hiç yaptıkça mutlu oluyor insan ohh yetiyorum ben çocuğuma moduna giriyorum ben :))

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. Asel Zeynep adıyla yaşasın.

iyi akşamlar herkese.burdan en son nişanım geldiğini sancılarımın başladığını yazmıştım.o gece ilçeden ambulansla ile hastaneye gittik.nstye bağladılar.öğlene kadar sancı çektim.nst de bebeğin nabzında sorun çıktığı için doktor suyumu patlattı.bebeğin kakasını yaptığını söyledi ve acil sezeryana alındım.sezeryanı hiç istemiyordum onun şokunu atlatamadan bebeğimi solunumdaki problemlerden dolayı küveze aldılar.enfeksiyon da kaptığı için antibiyotik tedavisine başlndı.hastaneden ancak bugün döndük.ben de bebeğim de şimdi iyiyiz şükür.bebeğini kucağına alnların gözü aydın olsun.bekleyenlere hayırlı doğum dilerim

canım öncelikle gözün aydın ve çok geçmiş olsun. iyi olmanıza çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün.

canım gozunuz aydın masallah kolay bır dogum demıssın darısı basımıza....Allah analı babalı ve saglıklı bır yasam nasıp eder ınsallah

canım gecmıs olsun, sımdı ıyısınız cok sukur, amın hepımıze hayırlı dogumlar olsn, senın de bebısın hayırlı olsun, Allah analı babalı ve saglıklı buyutmeyı nasıp eder ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…