annesi senin kızın gerçekten çok nazlı hayırlısıyla seni daha fazla bekletmeden sağlıkla dünyaya gelir inşallah :)) ben daha atlet alamadan doğdu oğlum göbek falan hep açıldı emzirirken üşütüyorsun senin sıkıntını bebek yaşıyor die delirttiler şimdi atlet giyiyorum büyük rahatlık bence
iyi akşamlar herkese.burdan en son nişanım geldiğini sancılarımın başladığını yazmıştım.o gece ilçeden ambulansla ile hastaneye gittik.nstye bağladılar.öğlene kadar sancı çektim.nst de bebeğin nabzında sorun çıktığı için doktor suyumu patlattı.bebeğin kakasını yaptığını söyledi ve acil sezeryana alındım.sezeryanı hiç istemiyordum onun şokunu atlatamadan bebeğimi solunumdaki problemlerden dolayı küveze aldılar.enfeksiyon da kaptığı için antibiyotik tedavisine başlndı.hastaneden ancak bugün döndük.ben de bebeğim de şimdi iyiyiz şükür.bebeğini kucağına alnların gözü aydın olsun.bekleyenlere hayırlı doğum dilerim
Kızlar ben bu uçuğu ne yapıcam ya :S çok moralim bozuldu. çıktığını hisseder hissetmez krem sürdüm. Sabahtan beride sürüyorum.kaşığı ısıtıp tuttum. Ama işe yaramadıGeçen sağlık ocağındaki hemşire özellikle uçuk çıkarsa çok dikkat et bebeği asla öpme dokundurma dedi.
2. derdim 5 gündür tuvalete çıkamıyorum. hamilelikten öncede böyleydi. artık bebekle çok daha fazla zorluyor. karnım kasılıyor gaz sancıları yüzünden. ne gaz çıkarabiliyorum ne tuvaletimi yapabiliyorum. Sabah duphalac içtim ama oda işe yaramadı bu saate kadar çıkmam lazım değilmi ?
tracy'nin hakkını yemeyim faydalandığım bilgiler de oldu tabi. örneğin bebeklerin rutini olması konusunda çok haklı. E.A.S.Y yöntemini uygulayamasam da kendimce bi rutin oluşturdum. ama şöyle ki önce aktivite alt değiştirme fln (A), sonra karın doyurma (E), sonra uyku (S) , ve kendime vakit ayırma (Y)değişik oldu benimki
gündüz oturma odasında tv fln açık uyuyor gündüz olduğunu ayırt etmesi için. gece olunca da aynı saatte yatak odasına gidiyoruz, loş ışıkta önce altını değiştiriyoruz sonra da karnını doyurup yatırıyoruz. biraz daha büyüyünce pijama olayını da devreye sokacam gece uykusuna dalmadan önce hep aynı rutinleri uygulamak için
yalancı meme emzik konusunda emme refleksini yatıştırmak için veriyorum ama her zaman değil. zaten bağımlı da değil. azıcık emiyor yorulunca ya da uykuya dalınca pürt diye atıyor kendiliğinden
sallamama ve kucağa alıştırmama konularına gelince işte o konuda tamamen berbatım. gazını çıkaracaz diye alıştırdık kucağa. ki şimdilik hoşuma da gidiyor ilerde inş pişmaan olmam. kokuma dokunmama ihtiyacı olduğunu düşünüyorum duygusalım bu konuda sanırım. beşikte sallamayı da biz alıştırdık kabul ediyorum ilk başlarda farkında bile değildi ama işimizi kolaylaştırıyor sonuçta
gece emmesi konusunda evet ilk dönemler sarılıktan dolayı sık sık emzirmek faydalı olabilir. ama az daha büyüsün saat aralıklarını uzatmayı planlıyorum inş. çünkü kendimizden pay biçelim yemek yiyip yattığımızda şiş bi vaziyette rahat uyuyamayız. ilerde dediğime bakmayın 1-2 yaşına gelince belkiiiio da kıyabilirsem tabi
gelelim sorulara
1.doğum yapan arkadaşlar eldiven kullanıyor musunuz? takınca sanki dokunma duyusunu tamamen yok ediyormuşum gibi. çıkardım ben ama buz gibi oluyor elleri. bide sancı esnasında kendine zarar veriyor. en azından gece yatarken takıyorum.
2.odanın sıcaklığı 20-22 arasında olmalı diyor terübeli arkadaşlarım ama öyle olunca ben bile üşüyorum bebek nasıl üşümesin. siz ne diyosunuz?
3.kızımın yüzünde kırmızı kırmızı kabarcık gibi isilik gibi şeyler çıktı. önce sıcaktan heralde isilik dedik ama acaba alerji mi diye düşünmeden edemedim. hemen hemen her gün çikolata yiyordum da kv ona bağladı.
4.kırkımız çıkınca tek kalacaz ama korkuyorum yapabilir miyim diye. gerçi bazı arkadaşlar iki çocukla yanlarında kimse olmadan duruyorlar. daha mı zor olur acaba?
iyi akşamlar kızlar son günler hiç geçmiyor ya gel 23 ocak gel kızım tabi hayırlısıyla
beyzgul senınle tarıhımız aynı sezeryan mı olcak senın neden 23 ocak? kacıncı bebıs sen mı ıstedın sezeryanı? cok soru sordum:) benım sezeryan olursa doktor 27sı alırım dedı ama normal dusunuyorum ınsallah
Teşekkür ederim canım, sabrımızın sonuna geldik artık biz de. Kızlar fazla bekletmez derler sözde ama Ocak annelerinin kızları çok nazlı çıktı
Ben şu atletlerden almadım, bebiş emerken anneye dokunsun, o atletler sadece memeyi açtığı için kullanışlı değil falan diyolar, ama o olmazsa da ne giyerim bilmiyorum:44: kullanışlı mı gerçekten?
Hayırlı olsun canım çok sevindim kurtulmuşsun, kısa sürmüş doğumun, tabi o sürede ne yaşadın bilmiyorum. Umarım rahat olmuştur. Bebişi görünce herşey unutulurBizim Zeynep nazlı çıktı, daha gelmedi. Tam olarak kaçıncı haftada günde doğdu? Bi de dikişin var mı?
Dogum 23 ocakta mi canim.benimki 23 ocakta insallah
Sağol canım, ben de alayım bari bi tane, rahat edersem devamını alırım
Canım çok geçmiş olsun, sıkıntılı bir doğum süreci olmuş, umarım bundan sonra rahat edersiniz. Allah bağışlasın yavrunu, hayırlı evlat olsun inşallah..
Canım bende de çıktı hamileliğinde 1-2 kere. Tam çıkacağını anladığım zaman zovirax'ımı sürdüm, büyümesine izin vermedim. Doktorum da, aile hekimim de bi sakıncası yok dediler, B grubu ilaç zaten. Yani istemeyen olabilir tabi de, mecbur kaldığımızda antibiyotik bile kullandığımızı düşünürsen, uçuğa sürülecek iki damla kremin çok da bir zararı olacağını düşünmüyorum. Çıktığı gibi sürersen zaten geri çeviriyo, uzun süre kullanmak zorunda kalmıyorsun. Sen hangi ilacı kullandın?
Kabızlık için de hergün kuru kayısı yemeni tavsiye ederim. demir hapına rağmen ben hiç kabız olmadım çok şükür. Çok geçmiş olsun..
evet canım 23 ocak heyecan tavan yaptı resmen evde bayram havası yarın annem ve kv geliyorlar oğlum dört gözle bacısını bekliyor tutturmuş kumbarasındaki paralarla kardeşine küpe alcakmış inş hepimizde hayırlısıyla kucaklarımıza alırız gerçi asıl olay onlar doğduktan sonra başlıyor ya haydi hayırlısı
Aynen bizde de heyecan tavan.zaman gecmiyo gibi.bugun esimin arkadasina gittik onlarin bebisleri bi aylik oldu masallah. Onu sevdik geldik.ins persembe gunu bizde aliriz kizcelerimizi kucagimiza.bizim ilk bebis.
başkasının bebekleri hemen büyüyor ama insanın kendi yavrusu hiç büyümüyor oğlum 5,5 yaşında ama bana sorsan daha süt kokuyor bizim ikinci ama kız olduğu için mi bilmiyorum çok heyecanlıyız eşimin de kız kardeşi yok oyüzden o çok istiyordu rabbim inş hayırlısıyla kucaklamamızı nasip eder yavrularımızı bol bol dua edelim rabbim bu güzel duyguyu tüm isteyenlere nasip etsin inş
Kizlar iii aksamlar sabah 9 gibi geldik hastaneye yatis yaptik 10:30 da suni sanciya basladilar 12:55 de asel zeynep imi kucagima aldim bu gece hastanedeyiz ayrintilari daha sonra yazarim cuma gunu kontrokde 3500gr cikmisti kizim 3610 gr 49 cm dogdu kolay bir dogum oldu herkese Allah boyle bir dogum nasip etsin
iyi akşamlar herkese.burdan en son nişanım geldiğini sancılarımın başladığını yazmıştım.o gece ilçeden ambulansla ile hastaneye gittik.nstye bağladılar.öğlene kadar sancı çektim.nst de bebeğin nabzında sorun çıktığı için doktor suyumu patlattı.bebeğin kakasını yaptığını söyledi ve acil sezeryana alındım.sezeryanı hiç istemiyordum onun şokunu atlatamadan bebeğimi solunumdaki problemlerden dolayı küveze aldılar.enfeksiyon da kaptığı için antibiyotik tedavisine başlndı.hastaneden ancak bugün döndük.ben de bebeğim de şimdi iyiyiz şükür.bebeğini kucağına alnların gözü aydın olsun.bekleyenlere hayırlı doğum dilerim
canım gelmemişsin doktordan ne dedi merak ettim :)
doktordan geldim ama foruma giremedim :) kontrolümüz iyiydi.. bebiş 3400 gr 53 cm.. geçen hafta farklı bir doktora gitmiştim ve ölçümler bundan fazlaydı.. bir yanlışlık var diyodum zaten geçen hafta adam 56 cm 3500 gr ölçmüştü.. cuma tekrar gideceğim.. bugün nstde hiçbir sancı çıkmadı herşey yerli yerinde duruyoruz. plasentamız yukarı çıkmış ama yeterli değil yinede rahim ağzına yakınmış.. doktorum normal doğum yapabilirsin ama doğumda ani bir kanama olursa sezeryana almam gerekebilir dedi. ihtimali düşün taşın kararını ver dedi. ne yapacagım bilemedim.. sanırım cuma günüde aynı şekildeyse plasentamız., bu ihtimali riske almayıp direk sezeryan isteyeceğim.. sorun kalmadı derse ne ala normali beklerim.. çatı muayeneside yapacakmış cuma günü duruma göre..
benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar??? bi akıl verin bana.. direk sezeryan yapalım mı derdiniz yoksa normali bekleyelim normal doğumun ortasında sezeryana da girerim gerekirse mi derdiniz? Allahım hayırlısını sağ salim kurtulmayı nasip etsin .. fikirlerinizi bekliyorum..
Ben de bu sabah regl olcakmış gibi bi hisle uyandım ve gün içinde de devam etti aslında sonra geçti ve ishal olmuşumartık görenler karnımın aşağı indiğini söylüyorlar.Doğum filan yaparım diye girişiverdim kurabiye yapımına yoksa malzeme elimde kalıcaktı saat 11 den akşama kadar uğraştım diyebilirim. Yordum kendimi bilerek ama sancı mancı bişi yok Gün için de bir sürü eş dost akraba arıyor, mesaj atıyor,herkesin rüyasında sancı çekiyor oluyorum nasıl oluyosa anneme hergün telefonda kaçıncı haftada olduğumu doğumun hangi haftalarda gerçekleşebileceğini anlatmaktan SAT hesabının yanlış olmadığını ayrıntılı anlatmaktan bi hal oldum bazen anlatırken annem öyle şüpheci yaklaşıyorki sabırsızlığından ben de ümitsizliğe düşüyorum o ayrı,babam da ayrıca arıyor eşimin yanımda olmadığını öğrenince sancın olursa ambulans çağır bile dedi ki çok iyi hatırlıyorum annem kardeşimin doğumuna giderken hastane yakındı ve yürüyerek gitmişlerdi doğum rahat olsun diye, yani bu doğum yaşayan herkesin hamilelik ve doğumla ilgili herşeye sanki daha önce hiç yaşamamış gibi bir reset attığını anılarını sildiğini filan düşünmeye başladım.Zira hamilelikte hep ciddi boyutta mide yanmam oldu ve kv de annem de hep garipsediler "Allah Allah niye ki" diyerekten, bir de normal doğum istediğimi bildiği halde kv geçen diyor ki artık teknoloji ilerledi şartlar değişti doğum sancısı filan eskisi gibi değildir bişiler yapıolardır diyor Ne diyebilirim ki ???
İşte koca bir gün uğraştığım kurabiyeler...
Eki Görüntüle 942520 Eki Görüntüle 942524 Eki Görüntüle 942527 Eki Görüntüle 942530
Selam kızlar oğlumu 17 Ocak'ta kucağıma aldım. Annelik çok farklı ymış gerçekten .Normal doğum için ilk başta suni. Sancı verdiler ama açılmam çok yavaştıöğlen 12 Den gece 10 a kadar sancı çektim ama sadece4 cm açıldımen son epîdural takıldı tam rahatladım derken bu seferde bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil sezeryana alındım doğumum. Çok zor geçti umduğum gibi olmadı maalesefşimdi de oğluma yetmeye çalışıyorum oğlum sağlıklı olsunda doğumun şekli önemli değil dedim. Herşey kısmet sonuçta.Kendimi toparlarsam daha ayrıntılı yazarım. Doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum. Ben bu aralar lohusalık depresyonunda gibiyim sürekli ağlıyorum bebeğime yalnız kalınca nasıl bakıcam diye korkmaya başladım. Annem yanında ama daha sonra gidicek napıcağımı bilmiyorum.dua ediyorum herşey yoluna girsin diye.
doktordan geldim ama foruma giremedim :) kontrolümüz iyiydi.. bebiş 3400 gr 53 cm.. geçen hafta farklı bir doktora gitmiştim ve ölçümler bundan fazlaydı.. bir yanlışlık var diyodum zaten geçen hafta adam 56 cm 3500 gr ölçmüştü.. cuma tekrar gideceğim.. bugün nstde hiçbir sancı çıkmadı herşey yerli yerinde duruyoruz. plasentamız yukarı çıkmış ama yeterli değil yinede rahim ağzına yakınmış.. doktorum normal doğum yapabilirsin ama doğumda ani bir kanama olursa sezeryana almam gerekebilir dedi. ihtimali düşün taşın kararını ver dedi. ne yapacagım bilemedim.. sanırım cuma günüde aynı şekildeyse plasentamız., bu ihtimali riske almayıp direk sezeryan isteyeceğim.. sorun kalmadı derse ne ala normali beklerim.. çatı muayeneside yapacakmış cuma günü duruma göre..
benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar??? bi akıl verin bana.. direk sezeryan yapalım mı derdiniz yoksa normali bekleyelim normal doğumun ortasında sezeryana da girerim gerekirse mi derdiniz? Allahım hayırlısını sağ salim kurtulmayı nasip etsin .. fikirlerinizi bekliyorum..
Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.
Selam kızlar oğlumu 17 Ocak'ta kucağıma aldım. Annelik çok farklı ymış gerçekten .Normal doğum için ilk başta suni. Sancı verdiler ama açılmam çok yavaştıöğlen 12 Den gece 10 a kadar sancı çektim ama sadece4 cm açıldımen son epîdural takıldı tam rahatladım derken bu seferde bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil sezeryana alındım doğumum. Çok zor geçti umduğum gibi olmadı maalesefşimdi de oğluma yetmeye çalışıyorum oğlum sağlıklı olsunda doğumun şekli önemli değil dedim. Herşey kısmet sonuçta.Kendimi toparlarsam daha ayrıntılı yazarım. Doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum. Ben bu aralar lohusalık depresyonunda gibiyim sürekli ağlıyorum bebeğime yalnız kalınca nasıl bakıcam diye korkmaya başladım. Annem yanında ama daha sonra gidicek napıcağımı bilmiyorum.dua ediyorum herşey yoluna girsin diye.
Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.
Canım kurabiyeler şahane olmuş, ellerine sağlık
Ben de sözde becerikliyim diye geçinirim, her türlü mutfak işini de çok severim ama nedense elim gidipte bi kurabiye yapamadım kızıma şöyle süslüsünden. Benimki de kurabiyesiz gelsin artık napalım
Groz,
Kızının suratında cıkanlar sivilceye benziyor olabilir mi? Benim oglanda var, doctor bebek sivilcesi, kendiliginden gececek dedi.Belki seninki de aynıdır.
Bizde aynısini yapiyoruz,gündüz salonda tv acıkken uyutuyorum gecede yatak odasında..ama genelde memede uyuyor,bırakınca uyaniyor..gazı cok var emerken kıvraniyor yavrum ya(
Kucağa mecbur alısıyorlar cnm gaz cikartmak icin hep kucaktalar...
1.ben takıyorum eldiven sadece emzirirken cıkariyorum.,
2.ben 25 derece yapiyuorum odayi cok usürüm bende...
3.isiliği bilmiyorum cnm ama cikolatadan olmaz bence ya..doktora gidince sor mutlaka gecmezse...
4.yaparsin cnm niye zor olsunki..uyutunca yemek yaparsin,islerini bitirirsin..benim oglusta var gerci kreste o aksam 5 te geliyor..benim annemde yanimda simdi ama 40 cikinca gider,kv gelir..yinede 2 aylik anca olur sonra yalnızim bende..Allah yardım eder cnm merak etme...
Groz seninle ayni anda ayni sorunları yasiyoruz galiba. Easy i ben de Aesy olarak uyguluyorum:)) hihi . Tracy yasasaydi bi mail atardim böyle de olur mu diye:))))
Gelelim cevaplara.
1.su ana kadar taktim. Bugün cikarma karari aldim. Ama sanci aninda hep yüzünü sıkti. Tekrar taktim
2.bizim 22-23 derece su anda. Ama yelek mutlaka giydiriyorum. Kendi evim daha sicak oraya gidince ince giydiririm diyorum.
3. O küçük kabarcıklar bizde de var. Önceleri terliyor ondan sandik ama bugun vucudunyn ust kisminda da fark ettim. sanci aninda kendini çok kasiyor acaba ondan mi? Haftaya doktora gidince sorcam. Bizim yediklerimiz onda alerji yapar mi? Bi de ben çikolata gaz yapar diye pek yemiyorum. Ama yine de gazli kizim.
4. Kirkimiz cikinca ben de evime gidicem ama ben de korkuyorum. Annem de endişeli. Bebek kendine mutlaka BAKTIRIR. Ama sana kim bakacak diyor. Hakikaten ben kendime hic bakmam. Belki KV gelir benimle. Ev işleri falan yardim eder.
Bu arada kizin kzc günlük canim? Ksc kilo oldu? Biz 1 aya girmek uzereyiz. Zayif doğmuştu kizim 2400. Simdi kaç oldu merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?