2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar ben bu uçuğu ne yapıcam ya :S çok moralim bozuldu. çıktığını hisseder hissetmez krem sürdüm. Sabahtan beride sürüyorum.kaşığı ısıtıp tuttum. Ama işe yaramadı Geçen sağlık ocağındaki hemşire özellikle uçuk çıkarsa çok dikkat et bebeği asla öpme dokundurma dedi.

2. derdim 5 gündür tuvalete çıkamıyorum. hamilelikten öncede böyleydi. artık bebekle çok daha fazla zorluyor. karnım kasılıyor gaz sancıları yüzünden. ne gaz çıkarabiliyorum ne tuvaletimi yapabiliyorum. Sabah duphalac içtim ama oda işe yaramadı bu saate kadar çıkmam lazım değilmi ?

Sağol canım, ben de alayım bari bi tane, rahat edersem devamını alırım

Canım çok geçmiş olsun, sıkıntılı bir doğum süreci olmuş, umarım bundan sonra rahat edersiniz. Allah bağışlasın yavrunu, hayırlı evlat olsun inşallah..

Canım bende de çıktı hamileliğinde 1-2 kere. Tam çıkacağını anladığım zaman zovirax'ımı sürdüm, büyümesine izin vermedim. Doktorum da, aile hekimim de bi sakıncası yok dediler, B grubu ilaç zaten. Yani istemeyen olabilir tabi de, mecbur kaldığımızda antibiyotik bile kullandığımızı düşünürsen, uçuğa sürülecek iki damla kremin çok da bir zararı olacağını düşünmüyorum. Çıktığı gibi sürersen zaten geri çeviriyo, uzun süre kullanmak zorunda kalmıyorsun. Sen hangi ilacı kullandın?
Kabızlık için de hergün kuru kayısı yemeni tavsiye ederim. demir hapına rağmen ben hiç kabız olmadım çok şükür. Çok geçmiş olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:

Groz seninle ayni anda ayni sorunları yasiyoruz galiba. Easy i ben de Aesy olarak uyguluyorum:)) hihi . Tracy yasasaydi bi mail atardim böyle de olur mu diye:))))
Gelelim cevaplara.
1.su ana kadar taktim. Bugün cikarma karari aldim. Ama sanci aninda hep yüzünü sıkti. Tekrar taktim
2.bizim 22-23 derece su anda. Ama yelek mutlaka giydiriyorum. Kendi evim daha sicak oraya gidince ince giydiririm diyorum.
3. O küçük kabarcıklar bizde de var. Önceleri terliyor ondan sandik ama bugun vucudunyn ust kisminda da fark ettim. sanci aninda kendini çok kasiyor acaba ondan mi? Haftaya doktora gidince sorcam. Bizim yediklerimiz onda alerji yapar mi? Bi de ben çikolata gaz yapar diye pek yemiyorum. Ama yine de gazli kizim.
4. Kirkimiz cikinca ben de evime gidicem ama ben de korkuyorum. Annem de endişeli. Bebek kendine mutlaka BAKTIRIR. Ama sana kim bakacak diyor. Hakikaten ben kendime hic bakmam. Belki KV gelir benimle. Ev işleri falan yardim eder.

Bu arada kizin kzc günlük canim? Ksc kilo oldu? Biz 1 aya girmek uzereyiz. Zayif doğmuştu kizim 2400. Simdi kaç oldu merak ediyorum.

evet canım spinal düşünüyoruz benim doktorumda 27 dedi ama ben 23 istedim çünkü oğlum da sezeryanla doğdu kızımda mecbur sezeryan olcak bence sende herhangi bi sıkıntı olmazsa sonuna kadar bekle bir gün bir gündür inş herşey istediğin gibi olur bende normal istedim ama çatım dar olduğu için olmadı kısmet kim ne derse desin her kadının bir doğum hikayesi oluyor o yüzden sen dualarında ne hakkında hayırlısı ise onu iste rabbimden nede olsa o senin gönlünden geçenide hakkında hayırlısınıda biliyor inş gönlünden geçen hakkında hayırlısıdır canım çünkü asıl annelik doğumdan sonra başlıyor ve ölene kadar da hiç bitmiyor rabbim güzel doğumlar nasip etsin inş

Canım Ben 2 sutyen 2 atlet almıştım, tekrar atlet alıcam. Gece emzirmek için kalktığımızda özellikle üşüyorum sütyenle emzirirken karnım sırtım buz gibi oluyor 1 tane al istersen denersin sende.

Dogum 23 ocakta mi canim.benimki 23 ocakta insallah

evet canım 23 ocak heyecan tavan yaptı resmen evde bayram havası yarın annem ve kv geliyorlar oğlum dört gözle bacısını bekliyor tutturmuş kumbarasındaki paralarla kardeşine küpe alcakmış inş hepimizde hayırlısıyla kucaklarımıza alırız gerçi asıl olay onlar doğduktan sonra başlıyor ya haydi hayırlısı

Bende çıkardım hamileliğimde bir kere daha. Evde asiviral vardı hemen onu sürdüm. Benim korkum kremden değil doğunca bebeğe geçmesinden. O Doğan'a kadar geçsin istiyorum. Ama nr zaman geleceği belli değil ki :s bu gece gelse öpemicem koklayamıcam yakınlaşmasın diye maske takın bile diyorlar. Haberlerde duymuştum kadın uçukluymuş doğumda bebeği öpmüş. Doktorlara sormuş bişey olmaz demişler bebek kötülemiş. Birşey yok demişler ama bebek ölmüş.başka Bi bebeği de babası çöktüğü için ölmüş. Allah korusun ufacık bişey ama virüs olduğu içim bebekler kaldıramıyormuş.

Benim kavuşalım kronik kayısı falan işe yaramıyor. 2 haftadır komposto içiyorum nerdeyse hergün bana mısın demedi. İlaç bile işe yaramadı :s yarın yine içicem.

Aynen bizde de heyecan tavan.zaman gecmiyo gibi.bugun esimin arkadasina gittik onlarin bebisleri bi aylik oldu masallah. Onu sevdik geldik.ins persembe gunu bizde aliriz kizcelerimizi kucagimiza.bizim ilk bebis.

Son düzenleme:
Aynen bizde de heyecan tavan.zaman gecmiyo gibi.bugun esimin arkadasina gittik onlarin bebisleri bi aylik oldu masallah. Onu sevdik geldik.ins persembe gunu bizde aliriz kizcelerimizi kucagimiza.bizim ilk bebis.

başkasının bebekleri hemen büyüyor ama insanın kendi yavrusu hiç büyümüyor oğlum 5,5 yaşında ama bana sorsan daha süt kokuyor bizim ikinci ama kız olduğu için mi bilmiyorum çok heyecanlıyız eşimin de kız kardeşi yok oyüzden o çok istiyordu rabbim inş hayırlısıyla kucaklamamızı nasip eder yavrularımızı bol bol dua edelim rabbim bu güzel duyguyu tüm isteyenlere nasip etsin inş

Ikinci ucuncu farketmiyo demek ki.canimizdan can sonucta.

Amin canimmm.Allahim isteyen herkese nasip etsin.

Tebrikler,kızınla sağlıklı mutlu günler :) Darısı başımıza...

Çok geçmiş olsun, iyi olmanıza yavruna kavuşmuş olmana çok sevindim,Allah sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin bebeğin ve sana...

Ben de bu sabah regl olcakmış gibi bi hisle uyandım ve gün içinde de devam etti aslında sonra geçti ve ishal olmuşum artık görenler karnımın aşağı indiğini söylüyorlar.Doğum filan yaparım diye girişiverdim kurabiye yapımına yoksa malzeme elimde kalıcaktı saat 11 den akşama kadar uğraştım diyebilirim. Yordum kendimi bilerek ama sancı mancı bişi yok Gün için de bir sürü eş dost akraba arıyor, mesaj atıyor,herkesin rüyasında sancı çekiyor oluyorum nasıl oluyosa anneme hergün telefonda kaçıncı haftada olduğumu doğumun hangi haftalarda gerçekleşebileceğini anlatmaktan SAT hesabının yanlış olmadığını ayrıntılı anlatmaktan bi hal oldum bazen anlatırken annem öyle şüpheci yaklaşıyorki sabırsızlığından ben de ümitsizliğe düşüyorum o ayrı,babam da ayrıca arıyor eşimin yanımda olmadığını öğrenince sancın olursa ambulans çağır bile dedi ki çok iyi hatırlıyorum annem kardeşimin doğumuna giderken hastane yakındı ve yürüyerek gitmişlerdi doğum rahat olsun diye, yani bu doğum yaşayan herkesin hamilelik ve doğumla ilgili herşeye sanki daha önce hiç yaşamamış gibi bir reset attığını anılarını sildiğini filan düşünmeye başladım.Zira hamilelikte hep ciddi boyutta mide yanmam oldu ve kv de annem de hep garipsediler "Allah Allah niye ki" diyerekten, bir de normal doğum istediğimi bildiği halde kv geçen diyor ki artık teknoloji ilerledi şartlar değişti doğum sancısı filan eskisi gibi değildir bişiler yapıolardır diyor Ne diyebilirim ki ???

İşte koca bir gün uğraştığım kurabiyeler...

Bu arada sürekli okuyorum ama yazamaıyorum çünkü sayfa beni sürekli atıyor, 3 dk da bir filan giriş yapmak zorunda kalıyorum :44:

Selam kızlar oğlumu 17 Ocak'ta kucağıma aldım. Annelik çok farklı ymış gerçekten .Normal doğum için ilk başta suni. Sancı verdiler ama açılmam çok yavaştıöğlen 12 Den gece 10 a kadar sancı çektim ama sadece4 cm açıldımen son epîdural takıldı tam rahatladım derken bu seferde bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil sezeryana alındım doğumum. Çok zor geçti umduğum gibi olmadı maalesef şimdi de oğluma yetmeye çalışıyorum oğlum sağlıklı olsunda doğumun şekli önemli değil dedim. Herşey kısmet sonuçta.Kendimi toparlarsam daha ayrıntılı yazarım. Doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum. Ben bu aralar lohusalık depresyonunda gibiyim sürekli ağlıyorum bebeğime yalnız kalınca nasıl bakıcam diye korkmaya başladım. Annem yanında ama daha sonra gidicek napıcağımı bilmiyorum.dua ediyorum herşey yoluna girsin diye.

canım gelmemişsin doktordan ne dedi merak ettim :)

doktordan geldim ama foruma giremedim :) kontrolümüz iyiydi.. bebiş 3400 gr 53 cm.. geçen hafta farklı bir doktora gitmiştim ve ölçümler bundan fazlaydı.. bir yanlışlık var diyodum zaten geçen hafta adam 56 cm 3500 gr ölçmüştü.. cuma tekrar gideceğim.. bugün nstde hiçbir sancı çıkmadı herşey yerli yerinde duruyoruz. plasentamız yukarı çıkmış ama yeterli değil yinede rahim ağzına yakınmış.. doktorum normal doğum yapabilirsin ama doğumda ani bir kanama olursa sezeryana almam gerekebilir dedi. ihtimali düşün taşın kararını ver dedi. ne yapacagım bilemedim.. sanırım cuma günüde aynı şekildeyse plasentamız., bu ihtimali riske almayıp direk sezeryan isteyeceğim.. sorun kalmadı derse ne ala normali beklerim.. çatı muayeneside yapacakmış cuma günü duruma göre..

benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar??? bi akıl verin bana.. direk sezeryan yapalım mı derdiniz yoksa normali bekleyelim normal doğumun ortasında sezeryana da girerim gerekirse mi derdiniz? Allahım hayırlısını sağ salim kurtulmayı nasip etsin .. fikirlerinizi bekliyorum..

Canım hakkında hayırlısı neyse o olsun. Ama ben senin yerinde olsam doktorumun tavsiyesini dinlerim. Diğer hastane küçük doğum sırasında bir komplikasyon olursa kendini ve bebeğini riske atmış olursun. Ayrıca diyelim ki herşeye rağmen normale karar verdin. Birşey olmasa bile sen doğum sırasında strese gireceksin. Tansiyonun düşecek çıkacak. Ve her türlü seni sezeryana alacaklar. Cumaya kadar bekle bakalım ne diyecek doktorun. Bu sırada doğum başlarsa acile gidersen durumunu söyleyip önce muayene iste mutlaka.

Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.

Canım kurabiyeler şahane olmuş, ellerine sağlık
Ben de sözde becerikliyim diye geçinirim, her türlü mutfak işini de çok severim ama nedense elim gidipte bi kurabiye yapamadım kızıma şöyle süslüsünden. Benimki de kurabiyesiz gelsin artık napalım

Çok geçmiş olsun canım. Hayırlı, uğurlu olsun..
Zor olmuş doğumun ama dediğin gibi, yavrularımızın sağlığı için herşeye değer. Bakalım biz nasıl hikayelerle döncez
Nasıl oğlun iyi mi, sütün falan geliyo mu? Annenler gittikten sonrasını da o zaman düşünürsün bence şimdiden sıkıntı yapma kendine, yavruna kavuştuğun bu ilk günlerin tadını çıkar, tekrarı yok çünkü

Arkadaşım zor bir durumda kalmışsın, ama fikir istiyorsan eğer; cuma günkü kontrolde de bu şekilde 'normal doğurturum ama doğumun ortasında sezeryana alma ihtimalim yüksek' derse doktorun sezeryanı düşün derim. Çünkü normal doğuma karar verip, doğurma aşamasına gelene kadar 10 saate yakın sancı çekip en eziyetli kısmını atlatıp bi de sezeryan olmak zorunda kalırsan yazık olur. Bari birinin acısını çek.
Yani kararı zor bir durum ama ben öyle yapardım heralde:44:

Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.

Hayırlı olsun canım çok geçmiş olsun darısı başımıza inşallah..
Kızın nasıl herşey yolundadır umarım..

Allah analı babalı büyütsün, bebeğin ve sana sağlıklı mutlu günler nasip etsin, vücut olarak kendini topraladığında anne olarak yeteceğine dair bir özgüven gelecektir.

Tatlım ben senin yerinde olsam direkt söylüyorum sezeryan isterdim ya ki normal doğum yanlısıyım.Bebeğin sağlıklı çok şükür sen de öyle neden riske atıcaksın ki o anları.Bir de "bilinçli bebek" diye bir kitap okudum,orada doğum travmalarının da çocuklar üzerinde etkisinin olduğundan bahsediyor yani psikolojik olarak atlatmaları zaman alıyormuş ve huysuzlukları stresleri bu sebepten olabiliyormuş, ki hiç birimiz bilmiyoruz doğumumuz nasıl geçicek bizi neler bekliyor ama sen mevcut olan bir riski önlemiş olucaksın sezeryanla.

Allah analı babalı büyütsün :)

Teşekkürler canım, çok zahmetli ama düşününce o göremiycek bunları o yüzden inşallah bir doğum gününde kızınla birlikte yaparsınız bu kurabiyelerden birlikte süslersiniz minik minik elleriyle Ben öyle hayal ettim oğlum da olsa kurabiye yapmak güzel bir aktivite olabilir

Yarın kontrolüm var, karnım aşağıda çok komik görünüyo :) kontrolde bir süpriz olmazsa dışardayım yarın sinemaya bile gidicem "kadın işi soygun" a, son sinemaya gidişim olabilir uzunca bir zaman için.

Groz,

Kızının suratında cıkanlar sivilceye benziyor olabilir mi? Benim oglanda var, doctor bebek sivilcesi, kendiliginden gececek dedi.Belki seninki de aynıdır.

canım bilmiyorum evet aslında sivilceye benziyor ama yüzünün her tarafında var. pütür pütür geliyor elime kızardı iyice. belki bizimki de öyledir cuma kontrolümüz var ancak o zaman sorabilirim heralde

bu bebekler hep aynı demek ki anlattıkların he aynı bizde de var tek başıma yapabilirim diyosun yani canım çok büyük destek oldun açıkçası teşekkür ederim. bakacağız artık biraz kendim bakacam yapamazsam yardım isticem mecbur

anacım EASY bizim burda sökmez biz yeni bi kitap çıkaralım bizim tarzımız diyelim adına Aesy olsun acayip prim yaparız gibi çikolata gaz da mı yaparmış ayyy ben çikolatasız nasıl dayanıcam ki. ama yavrum için ve kilolar için artık elveda demem lazım biliyorum

cuma günü kırkımız çıkacak canım yakın sayılırız aslında. 1kilodan biraz fazla almışız bi ayda iyi demişti kilo alımı. ama 500-800 arası da normal demişti. 4 cm de uzamışız çok şükür Rabbime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…