Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.
Kizlar iii aksamlar sabah 9 gibi geldik hastaneye yatis yaptik 10:30 da suni sanciya basladilar 12:55 de asel zeynep imi kucagima aldim bu gece hastanedeyiz ayrintilari daha sonra yazarim cuma gunu kontrokde 3500gr cikmisti kizim 3610 gr 49 cm dogdu kolay bir dogum oldu herkese Allah boyle bir dogum nasip etsin
iyi akşamlar herkese.burdan en son nişanım geldiğini sancılarımın başladığını yazmıştım.o gece ilçeden ambulansla ile hastaneye gittik.nstye bağladılar.öğlene kadar sancı çektim.nst de bebeğin nabzında sorun çıktığı için doktor suyumu patlattı.bebeğin kakasını yaptığını söyledi ve acil sezeryana alındım.sezeryanı hiç istemiyordum onun şokunu atlatamadan bebeğimi solunumdaki problemlerden dolayı küveze aldılar.enfeksiyon da kaptığı için antibiyotik tedavisine başlndı.hastaneden ancak bugün döndük.ben de bebeğim de şimdi iyiyiz şükür.bebeğini kucağına alnların gözü aydın olsun.bekleyenlere hayırlı doğum dilerim
Selam kızlar oğlumu 17 Ocak'ta kucağıma aldım. Annelik çok farklı ymış gerçekten .Normal doğum için ilk başta suni. Sancı verdiler ama açılmam çok yavaştıöğlen 12 Den gece 10 a kadar sancı çektim ama sadece4 cm açıldımen son epîdural takıldı tam rahatladım derken bu seferde bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil sezeryana alındım doğumum. Çok zor geçti umduğum gibi olmadı maalesefşimdi de oğluma yetmeye çalışıyorum oğlum sağlıklı olsunda doğumun şekli önemli değil dedim. Herşey kısmet sonuçta.Kendimi toparlarsam daha ayrıntılı yazarım. Doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum. Ben bu aralar lohusalık depresyonunda gibiyim sürekli ağlıyorum bebeğime yalnız kalınca nasıl bakıcam diye korkmaya başladım. Annem yanında ama daha sonra gidicek napıcağımı bilmiyorum.dua ediyorum herşey yoluna girsin diye.
evet canım spinal düşünüyoruz benim doktorumda 27 dedi ama ben 23 istedim çünkü oğlum da sezeryanla doğdu kızımda mecbur sezeryan olcak bence sende herhangi bi sıkıntı olmazsa sonuna kadar bekle bir gün bir gündür inş herşey istediğin gibi olur bende normal istedim ama çatım dar olduğu için olmadı kısmet kim ne derse desin her kadının bir doğum hikayesi oluyor o yüzden sen dualarında ne hakkında hayırlısı ise onu iste rabbimden nede olsa o senin gönlünden geçenide hakkında hayırlısınıda biliyor inş gönlünden geçen hakkında hayırlısıdır canım çünkü asıl annelik doğumdan sonra başlıyor ve ölene kadar da hiç bitmiyor rabbim güzel doğumlar nasip etsin inş
Teşekkürler canım, çok zahmetli ama düşününce o göremiycek bunları o yüzden inşallah bir doğum gününde kızınla birlikte yaparsınız bu kurabiyelerden birlikte süslersiniz minik minik elleriyleBen öyle hayal ettim oğlum da olsa kurabiye yapmak güzel bir aktivite olabilir
Yarın kontrolüm var, karnım aşağıda çok komik görünüyo :) kontrolde bir süpriz olmazsa dışardayım yarın sinemaya bile gidicem "kadın işi soygun" a, son sinemaya gidişim olabilir uzunca bir zaman için.
Merhaba arkadaşlar,
Tüm doğum yapanlara geçmiş olsun, bebeklerine sağlıklı uzun ömürler diliyorum... Bekleyen arkadaşlar da en kısa zamanda sağlıkla bebeklerine kavuşurlar..
Tüm sayfaları okumuyanadım, ne zamandır aklımda normal doğum bekleyen arkadaşlar, misafir kolonyası dışında kendiniz içinde kolonya alın, ben sancı arasınd keşke yanımda olsaydı dedim... Bir de ebeniz için bşr hediye ayarlarsanız, benin ebem çok iyiydi, sonra götğreceğim ama o an bir şey vermeyi isterdim... Minnettar kalıyor insan...
Biz iyiyiz, zehranın henüz gaz sancıları başlamadı, emişiyoruz bol bol, azıcık sarılık var gibi birazdan ölçtürmeye gideceğiz, inş, yükselmemiştir...
Bir ara doğum hikayemi yazacağım inş... Hem doğum yapan hem yapacak arkadaşlara tavsiyem, sakinlik... Sakin olun, ilk kızımda çok acemiymişim, hem doğumda hem doğum sonrasında çok telaşlıydım.. Sancı çekerken saat hesabıyapıyordum, bunda sancım daha uzun sürdü, ama ebeleri şaşırtacak kadar sakindim.,, son bir saati saymazsak...ebe hanım lütfen bana yardım edin diye kadına yalvarıyordum....
süt geldi, gelmedi telaşım çok olmadı, kaşıkla mama veririm demiştim, Humana still tea bana şyi geldi, doğumdan hemen sonra hastanede içmeye başladım.. Herşeyin çözümü var yeter ki sağlık olsun.,,
Allah hepimize sağlıklı bebişler, bol sütler nasip etsin...
18 gün önce doğum yaptım, sezeryanla doğurmama rağmen bazı sorunlarım başladı yaaa
kabız oldum, çok zor tuvalete çıkıyorum, dün aynayla baktım afedersiniz, popom baya pişik olmuş, bi de hemoroid oluşmuş, oturup kalkarken zorlanıyorum, doktora gitmekten çok çekiniyorum uykum kaçtı walla, naapcam bilemedim...
bi de doğum sonrası dr vajinal fitil vermişti, ben kullanmadım, tuhaf geldi açıkcasıçok fena mantar oluştu, bir de öyle pis bi koku oluyo ki, hergün duş alıyorum ama koku bana geliyo heran, o kadar keskin ve pis bir koku ...
o fitilleri şimdi kullansam çok mu geç kalmış olurum acaba :26:
Canım bence doktora git, belki şu an gelişen durum için başka bi tedavi uygular. Fitili belki önlem amaçlı vermiştir, şu anda başka bir tedaviye ihtiyacın olabilir. Çok geçmiş olsun. Bebişin nasıl iyi mi?
20 ocak sabah 6 da epidural normal doğum ile doğdu oglum :)herkesi şaşırttı ama beni değil :) ....
dikiş sızım var biraz ama kolay bir doğum oldu.. doktorum dikiş atarken ıslık calıyordu
bi ara girip detayları yazabilirim umarımsabah meltemi erikçilekkiraz ne alemde acabaa günlerimiz aynıydı dı. herkese kolay doğumlar ....
Doğum yapan annelere hayırlı olsun. Allah sağlıklı sıhhati büyütmeyi nasip etsin:)
Artik tecrübe kazanmaya baslamis annelere bol bol sut versin. Bebislerde pırt pırt rahat rahat gaz cikarsin :)
Benim gibilere de hayırlı doğumlar nasip etsin. Ocak bitiyor nerdeyse biz doğurmadık diye strese giriyoruz. Kimse yazmak istemiyor artik heralde sabahtan beri 2 sayfa ilerleyemedikdogumu hızlandırma faaliyetlerine devam :) Umudumuzu kaybetmeyelim mecbur çıkacaklar oradan :)
haklısın, çok şükür iyi,
pişik oldu yalnız
benden size tavsiye ;
bez olarak uzun araştırmalardan sonra prima kullanmaya karar verdim. 2 paket 1 numara almıştım doğum öncesi.
çok az kullanılıyo 1 numara bebek büyüyo hemen dediler die daha fazla almadım, bebeğim iri deil, eşime 1 numara al dedim, fellik fellik aradı bulamadı 1 numara prima. heralde çok az kullanılıyo die çok getirmiyo marketler. ben de amaan boşver nolcak, hangisinin 1 numarası warsa al gel dedim. molfix bulmuş :/ geceleyin poposunu açıyorum yavrum işemiş, poposu sırılsıklam. prima on numaraymış walla, bezi doluyodu ama poposu kupkuru oluyodu.
çocuğun poposu kıpkırmızı oldu, dünden beri ağlıyo, zeytin yağı sürüyorum, daha iyi çok şükür.
şimdi aradı bulmuş prima 1 numara.
anliicağnız, 1 numarasını kolay bulacağınız bi bebek bezine alıştırın bebeklerinizi.
Sorma çok canım sıkılıyo, dakika başı dilimde, 'daha doğuramadım, bugün de doğuramadım' diye
Kuşburnu ve böğürtlen çaylarından aldım içmeye başladım, hurma yiyorum, duş alırken belime sıcak su tutuyorum ama yok gelmiyo kızım gelmiyo:44:
Yarın kontrolde bişey dicek mi bakalım doktorum.
Aynen canım hurma, ananas, sıcak su , yürüyüş hatta bu halimle 2 kere eşimle faaliyette bile bulundum yok gelmiyor kızım :)
herkes arıyor telefonlara çıkmıyorum genelde. Birşey olsa birini arasam alodan önce doğurmadım diyorum. Çünkü herkes doğurdum haber veriyorum sanıyor heyecanlanıyor. Benimde cuma kontrolüm. Kızımla konuşuyorum sürekli. Gel kızım bak son 6 gün. Kendin gelmezsen doktor teyze zorla alıcak seni. Bak bugün gelmezsen yarın kova burcu olacaksın diyorum ama hareket yok :)
kızlar selamlar,
pazar günü kv, babam ve kardeşim geldi o zamandan beri foruma bakamıyorum.doğuran varsa hayırlı olsun, bekleyenlere sabır diliyorum.
herkes annesi veya kv ile problem yaşar.benim sorunum babam.her söze alınan, sürekli küsen kendini odaya kapatan bir babam var.
böyle bir zamanda çok sinir oluyorum ama huyunun bu olduğunu bildiğim için kafaya takmamaya çalışıyorum.
ben yarın öğlen sezeryanla oğluma kavuşacağım kısmetse.dualarınızı eksik etmeyin lütfen...
Canim doktorunu ardinmi ? Önemlidir belki .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?