2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar benim doktorum spinal anestezi dedi sezaryan için. bazıları epidural diyor. ne farkı var acaba hangisi daha rahat

benim doktorum da ve sağlıkçı bir arkadaşımda spinal önerdiler.ben yarın spinal isteyeceğim. bildiğim kadarıyla spinal sadeceiğne oluyorsun.ama epiduralde ilaç bağlanıyor sana ihtiyaç oldukça ilaç veriliyor.tabi benimki yanlış bilgi olabilir.

Selamlar herkese..cnm bizde bugüm ldik deviti,gunde 3 damla ağzınaysa,kaşiga koyarsan 4 damla vercen..sutunde artar ins. Cnm,benimdd yoktu ilk gunlet..

Doğum yapmayanlara tavsiyelerim olucak...süt icin mutlaka humana still tea,lactamil alın..ben hergun iciyorum,birde boza da arttiriyor...bez olarkta prima premium care 1 numara aldik biz ,3. Pakete baslicaz,0 numarada alinabilir.biraz buyuk geliyor bu...emzirme sütyeninden cok atlet daha kullanıslı oluyor...

canım sağlıkla kavuş bebeğine inşallah. sen sadece onu mutluluğunu yaşa. bu anlar kolay bulunmaz. dediğin gibi kafana takma hiç bişeyi.

ben de perşembe günü 23ünde öğlen giricem sezeryana. üm sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım akrabaları arayıp beni öyle rahatlattılar ki, kendimi daha iyi hissediyorum. ama heyecanlanmamak elde değil

Canım lütfen sakin ol rahatla biraz inan hepimizde var benzer şeyler, ikinci gün hüngür hüngür ağladım napıcam yetemiyorum diye. Şöyle düşün bebekletimiz içinde çok zor şuan dış dünyaya alışmaya çalışıyolar. Anne karnı cennetti onlar için, o yüzden tıpta 6 hafta derler anne be bebeğin rutine girmesi için ki dinimizdede 40 gündür aynı şekilde.

Allahın izniyle yetersin sen annesi bebeğine, mama konusundada üzülme lütfen sütümüz yetmiyosa vericez. Şu aşamada bebeklerimiz gaz, altı ıslak yada açsa ağlar. Sen doktorunu dinle karnı doyunca mışıl mışıl uyur inşallah

Ben de eşimde faaliyeti kesmedim, doktorumdan onay bile aldım ama tık yok arkadaş ne nazlı çıktı kızım
Ben oğlak burcuyum, bi evde iki keçi fazla gelir diyodum ondan alındı zahir
Telefon olayı zaten çıldırtıyo, sürekli birileri arayıp doğurmadın mı daha diye soruyo, doğurdum da saklıyorum diyorum ben de

Hayırlı uğurlu olsun canım, çok geçmiş olsun. Kızına da uzun mutlu ömür versin Rabbim

Allah yardımcın olsun canım, inşallah ikiniz de sağ salim çıkar kavuşursunuz birbirinize

Ben de bugün sma-1 mama aldım ne olur ne olmaz, sütüm gelmez sarılık olur veririm diye. Doktorumun hemşiresi sarılık olduğunda bile mama verme emzir demişti geçen hafta sorduğumda ama süt olmayınca emzirsen ne olcak. Her ihtimale karşı aldım, lazım olursa kullancam, aç bırakamam yavrumu.

Canım Allah yardımcın olsun, psikolojik olarak yaşadıklarına senden başka kimse çare olamaz. Dünya üzerinde şu an senin sahip olduğun şeye ulaşabilmek için bütün varını yoğunu verecek kaç kişi var düşün ve kucağında yatan mucizeden güç al. Kendimi bırakma, eşin evdeyken duş al, saçlarını yap ne bileyim bi kalem rimel falan sür, kendinle biraz bile ilgilensen keyfin yerine gelir. Bize söylemesi kolay ama sıkıntıyı yaşayana zor, ukalalık yapmak da istemiyorum ama sen istersen olur, bunu biliyosun. Ayrıca bebişin kilo olayına takılma, sonraki ay da belki alması gerekenden fazla alacak. Moralsiz olursan sütün de kesilir. İnşallah en kısa sürede atlatırsın arkadaşım Allah yardımcın olsun..

27-28 ocak tarihli normal doğum bekleyenler çok mu aceleciyiz ama bizim bebişlerimiz ne zaman gelecekkk çok merak ediyorum sürekli hareketlerini hissetmek istiyorum bazan çok korkuyorum ama Allaha emanetler inş. sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucaklarımıza alırız yavrularımızı...

Merhaba nihayet 19 ocak 23.04 te oğlum dünyaya geldi.Doğumdan ayrıntılı bahsetmek istemiyorum çok zordu ilk oğlumda yaşadıklarımı bunda da yaşadım malesef ama şu an çok iyiyiz ve mutluyuz şükür.Oğlum aynı tıpkı abisi gibi diyodum ya,sanki aynı bebekten bir daha doğurdum bekleyen arkadaşlarıma sabır ve en önemlisi kolay doğum diliyorum sevgiler...

Canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün..Bende de süt az bebeğim çok iştahlı ve yetişemiyorum onun süt isteğine yetmiyorum

Sorma canım ya o sıkıntı bende de var. Son zamanlarda iyice azaldı hareketleri, son 2-3 gündür özellikle, eskisi kadar yoğun kıpırdamıyo. Daha keskin ama az hareketleri var. Korkuyorum bazen neden kıpırdamıyo diye, sıkıntı yapıyorum. Yarın doktoruma söylicem.

Geçmiş olsun canım ve hayırlı olsun. Ağrı acı unutulur ama sahip olduğun yavru kalıcı bundan sonra her gün daha iyi hissedeceksin. Allah yavrularınla uzun mutlu ömür versin..

Sağol canım Allah razı olsun kolay bi doğumun olur inş suni sancısız(

kızlar iyi akşamlar. bugün kontrolüm vardı ikinci kez çatı muayenesi oldum ama bu sefer bayağı zorladı doğum başladın artık diye. sdece 1 parmak açılma varmış nst de sancı çıktı ama 60 falan.yani benim oğlanın gelmeye niyeti yok sanırım. ama doktor cuma günü gel tekrar bakalım duruma göre suni sancıyla başlatırız dedi.zaten 5 cm denden sonrada allah izin verirse epidural yapcak.hayırlısı olsun hepimiz için çok heyecanlıyım

canım Allah bağışlasın minik kuzunu darısı bizim başımıza

(engteacher86 ) canım hareketlerinin azalmasına normal diyolar aslında sonuçta mantıkende yerleri daraldı biz bazan göbişimi sallaya sallaya zor hareketlendirioruz ya da banamısın demiyo bazan da hareketli oluyo o zaman mutlu oluyorum çok değişken yani ama insan tedirgin oluyor göremeyince daha farklı yapabilecek hiç bişeyimiz yok dua etmekten başka allaha emanetler ....

canımm bugun ve dun ınan aklımdaydın ya bu tamara hıc yazmıyor nereye kayboldu dedım meger dogurmussun yaa gozun aydın Allah analı babalı buyutsun ınsallah ... dun geldı bebısın heee 1 hafta oncesınden. ben de daha tık yok:) bakalım ne zaman gelecek cuma doktor catı muayenesı yapacak duruma gore karar verecek sezeryan olursa 27sında alacak bebısı...kolay dogum oldu darısı basımıza canım detayları beklıyorum sancılar agrı nasıl oldu hepsını merak edıyorum bebısınle guzel gunlerınız olsun ınsallah

pztesi saat 9 da genel anestezi ile sezeryan oldum.kızımız sena artık yanımızda.bugünde eve geldik.ancak süt meselesi var.gelmiyor.şuan biraz geliyor gibi.ama aslında doğum yapan arkadaşlara sorum var.benim kızım ne yerse yesin yani mama ya da anne sütü 5 dk sonra hemen yeşil ishal gibi kakasını yapıyor.bugün tam 7 bez bu şekilde oldu.bu normal mi yoksa ben bu çocuğu hasta falan mı ettim ya.

buarada geçmişi hiç okuyamadım.doğum yapan arkadaşlara gözünüz aydın diyorum.öpüyorum hepinizi

Sağol canım Allah razı olsun kolay bi doğumun olur inş suni sancısız(

Allah razı olsun canım sağol
Sen suni sancıdan çektin galiba, yazdığından öyle bir anlam çıkarıyorum.

Bana geçen hafta ilk defa yapmıştı doktorum çatı muayenesini, 1 parmaktan biraz fazla açılman var demişti, yarın sabah gidicem ben de tekrar, bakalım bu sefer ne dicek:44:
Benim doktor da öyle sancı başlamadan suni sancı verelim, doğumu başlatalım diyecek bi doktor değil. Son tarihe kadar bekleyelim, olmadı 1 hafta 10 gün daha bekleriz demişti 35. Haftada. Sonra 37'de ay sonuna kadar beklemez bu kız demişti, ama hala ses yok bizimkinden, benim kız da yerini sevdi yalnız değilsin hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşallah..

Aynen dediğin gibi canım, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık tek yapabileceğimiz dua edip beklemek
Bazen anlamış gibi endişelendiğimi, bir başlıyo topuklarını ayaklarını çıkarmaya yan tarafımdan, tamam diyorum dur anladım sorun yok kiloları da arttı ya artık, can yakıyo bazı hareketleri.

Hayırlı olsun canım çok şükür kurtulmuşsun, darısı başımıza inşallah
Sorularına cevap veremicem, daha kuzuma kavuşmadım hiç deneyim yok malum bizde. Ama Allah'tan biran önce sütünün bol bol gelmesi ve sıkıntısız günlerinizin başlaması için dua edebilirim

Allah analı babalı büyütsün canım. bebğin bukadar kısa sürede hasta olma ihtimali yok canım çünkü mikrop kapsa bile, her mikrobun vücutta bir üreyip hastalık çıkarma süresi var, bu da genelde 7 gün.. ki anne sütü alan bebekler mikroplara karşı bağışıklıdır. normal bu kaka filan.

bende 29 ocak bekliyorum ama yok gelen giden. çok şükür karnım düştü bu da bir adımdır di mi

Suni sancyla çok zor olmuştur eminim. Allah bebeğine ve sana sağlık versin çok şükür bi problem yok ikinizde de. Hayırlı olsun canım, sen e kurtuldun bu doğum stresinden. :)
zamanı geldi demek.. Allah kolaylık versin canım. şimdiden tebrikler..

hep bahsettiğimiz lohusa depresyonu seni de etkilemiş anlaşılan. Allah yardımcın olsun canım. emzik kullansan geceleri? en azından memen yara olmaz ve sende çok yorulmamış olur. amerikada ilk 6 ay öneriyorlar, bebeği rahatlatıyor diye. sütün az geliyor olabilir çünkü bebekler hızlı büyüyorlar, sütün olsa bile oburcuğa yetmiyordur. mama takviyesi, bol su iç. bi de akşam yemeklerini yağlı yemek gerekiyormuş. sütün kalitesini arttırıyormuş.

tavsiyeler için tşkler canım. inanın çok ihtiyacımız var böyle bilgilere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…