- 19 Mayıs 2010
- 1.658
- 95
- 358
20 ocak sabah 6 da epidural normal doğum ile doğdu oglum :)herkesi şaşırttı ama beni değil :) ....
dikiş sızım var biraz ama kolay bir doğum oldu.. doktorum dikiş atarken ıslık calıyordu
bi ara girip detayları yazabilirim umarımsabah meltemi erikçilekkiraz ne alemde acabaa günlerimiz aynıydı dı. herkese kolay doğumlar ....
Tebrikler kızlarr. Allah analı babalı büyütsün18 ocak cuma günü kizimi normal doğum ile kucagima aldim dikiş dizisi sut geldi gelmedi gazdi derken bugün yazabildim şuan kucagimda uyuyor kuzum Rabbim doğumu bekleyenlere kolay doğum bebeği olanlara da saglik shat versin inşallah forumda yazip bu güzel hamilelik döneminde destek olan herkese tesekkurler
zor bir soru bu. doktorunla detaylı görüş bence, böyle bir durumda bebek ve senin için riskli olur m diye. en fazla ne olabilirmiş yani?doktordan geldim ama foruma giremedim :) kontrolümüz iyiydi.. bebiş 3400 gr 53 cm.. geçen hafta farklı bir doktora gitmiştim ve ölçümler bundan fazlaydı.. bir yanlışlık var diyodum zaten geçen hafta adam 56 cm 3500 gr ölçmüştü.. cuma tekrar gideceğim.. bugün nstde hiçbir sancı çıkmadı herşey yerli yerinde duruyoruz. plasentamız yukarı çıkmış ama yeterli değil yinede rahim ağzına yakınmış.. doktorum normal doğum yapabilirsin ama doğumda ani bir kanama olursa sezeryana almam gerekebilir dedi. ihtimali düşün taşın kararını ver dedi. ne yapacagım bilemedim.. sanırım cuma günüde aynı şekildeyse plasentamız., bu ihtimali riske almayıp direk sezeryan isteyeceğim.. sorun kalmadı derse ne ala normali beklerim.. çatı muayeneside yapacakmış cuma günü duruma göre..
benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar??? bi akıl verin bana.. direk sezeryan yapalım mı derdiniz yoksa normali bekleyelim normal doğumun ortasında sezeryana da girerim gerekirse mi derdiniz? Allahım hayırlısını sağ salim kurtulmayı nasip etsin .. fikirlerinizi bekliyorum..
Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.
Selam kızlar oğlumu 17 Ocak'ta kucağıma aldım. Annelik çok farklı ymış gerçekten .Normal doğum için ilk başta suni. Sancı verdiler ama açılmam çok yavaştıöğlen 12 Den gece 10 a kadar sancı çektim ama sadece4 cm açıldımen son epîdural takıldı tam rahatladım derken bu seferde bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil sezeryana alındım doğumum. Çok zor geçti umduğum gibi olmadı maalesefşimdi de oğluma yetmeye çalışıyorum oğlum sağlıklı olsunda doğumun şekli önemli değil dedim. Herşey kısmet sonuçta.Kendimi toparlarsam daha ayrıntılı yazarım. Doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum. Ben bu aralar lohusalık depresyonunda gibiyim sürekli ağlıyorum bebeğime yalnız kalınca nasıl bakıcam diye korkmaya başladım. Annem yanında ama daha sonra gidicek napıcağımı bilmiyorum.dua ediyorum herşey yoluna girsin diye.
Kizlar iii aksamlar sabah 9 gibi geldik hastaneye yatis yaptik 10:30 da suni sanciya basladilar 12:55 de asel zeynep imi kucagima aldim bu gece hastanedeyiz ayrintilari daha sonra yazarim cuma gunu kontrokde 3500gr cikmisti kizim 3610 gr 49 cm dogdu kolay bir dogum oldu herkese Allah boyle bir dogum nasip etsin
merhaba hanımlar
çok uzun zamandır girmiyordum, belki unutmuşsunuzdur
6 ocak saat 20.53 itibariyle kızım bizimle buluştu
hemen hikayemi de yazayım
6 ocak günü sabah hafif pembe bir akıntı farkettim "oh nihayet gelmesi yaklaştı" diye sevindimboynunda kordon olduğu için epey gergin geçiyordu bekleme süreci, sürekli hareketlerini say, sancı geldi mi diye bekle... hiç kimseye bir şey söylemeden öğlen hastaneye nst ye gittim. sancı yok hareketler ve kalp atışları düzenli, "ben gene doğuramıyorum " diye tırs tırs doktorun odasına gittim. nst yi uzattım, bebeği ultrasonda görmek istediğimi söyledim, ultrasonla baktı, döndük masaya oturduk "galiba benim nişanım geldi bu sabah" dedim. suratıma baktı nst ye baktı "ebeye söyledin mi?" dedi. "yok" dedim "size söylüyorum". "git ebe çatına baksın" dedi telefon edip doğumhaneye gönderdi. gittim ebe tuşeyi yaptı "4cm acılman var hemen serumu verelim doğurtalım seni" dedi.
sancım yok, ağrım yok, eşim yok, çantam yok, param yok, hiç kimsenin haberi yok"yok" dedim "ben açılmanın ilerlemesini bekleyeceğim, madem ağrım yok beklemenin sakıncası da yok" ebe doktora gönderdi, ben doktoru ikna ettim eve gittim ebe olan görümcemi aradım "bebeğin durumu riskli git kontrol altında bulun" dedi. eşim geldi anlattım, yemek yedik, banyo yaptım bende gene tık yok, görümcem boyuna telefon ediyor "daha gitmediniz mi" diye.
saat 18.30 gibi eşimin arkadaşı bizi arabayla alıp hastaneye götürdü, ben gayet iyiyim konuşma muhabbethastaneye vardık, ebeyi çağırdılar yeniden çatı yapıldı açılma artmamış hemen serum bağladılar, sancılar çok hafif başladı, 40 dakikadan fazla sancıların düzene girmesini beklediler bu arada eşim de sürekli yanımdaydı. bu arada sık sık açılmamı kontrol ettiler, sancılar ciddi bir şiddete ulaşmadan açılma 7cm oldu, bebeğin kalp atışları gayet iyi, hiç sorun yok. sonra eşimi çıkardılar odadan, ben ve ebeler kaldık, ebe doktoru aradı "doğum çok ani gelişecek gelmezseniz yetişemeyeceksiniz" dedi bundan sonra beni doğumhaneye aldılar, ıkınmakta çok zorlandım, hatta belkide ıkınamadım bile ama bebeğin başı çıkma noktasına geldi çabucak, bu arada doktor geldi, adam gülüyor eşohman vardı üzerinde önlük bile giymedi. "ebe epizyo atayım mı" diye bana soruyor, sancı arasında bağırdım "nasıl çabuklaşacaksa öyle yap" diye kesi atıldı "ıkın" diyorlar, "ıkınamıyorum" diye bağırıyorum. doktor "tamam ıkınma, derin derin nefes al, ben halledeceğim" dedi. dalga geçiyor herhalde diye düşündüm ama dediğini yaptım. adamın tek eliyle bastırmasıyla bebek çıkıverdi. kordonla beraber vucudunun kaydığını öyle net hissettim ki anlatamam. sağlıklı 3150gr ve 52cm miray sena hanım aramıza katılmış oldu
size bir tavsiye vereyim doğum sonrası dikişleri atılırken ekstra uyuşturucu isteyin, oldukça uzun süren bir iş olduğu için ister istemez canınız acıyor. bu arada plesenta vücuttan ayrılırken de aynen doğum sancısı gibi bir sancı yaparak ayrılıyor. ben ilk doğumumda bayılmışım herhalde ki bunların hiç birini hatırlamıyordum.
doğumdan sonra hiç yatma ihtiyacı hissetmedim diyebilirim, hatta gece eşimi eve oğlumun yanına gönderip kızımla başbaşa kaldım hastanede, hiç zorlanmadan da ihtiyaçlarımı karşılayabildim.
hastaneden çıkarken doktorunuzdan antibiyotik isteyin, dikişler iltihaplanıyor, batikonla her tuvalet sonrası mutlaka pansuman yapın. dikişlerinizi ayna yardımıyla kontrol edin, gördüğünüz bir tuhaflıkta veya duyacağınız kötü kokuda mutlaka doktorunuzu arayın. doğum sonrası kontrol için doktorunuzdan tarih almayı unutmayın. benim doktor beni pek sallamadı o yüzden bundan sonra ona gitmeyi hiç düşünmüyorum.
allah herkese kolay doğumlar nasibetsin, evlatlarını kolaylıkla aldırsın kucaklarına
Maşallah hepinize. pıtır pıtır yeni güzellikler katılmış demek aramızaa..