2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Tebrikler kızlarr. Allah analı babalı büyütsün
zor bir soru bu. doktorunla detaylı görüş bence, böyle bir durumda bebek ve senin için riskli olur m diye. en fazla ne olabilirmiş yani?

Günaydın. 14 ocak 19.15te spinal sezaryenle aldık kızımızı kucagımıza. Eskiyi okuyamadım tüm dogum yapanlara hayırlı olsun. Bekleyenlere de hayırlı dogm nasip etsin rabbım.

Maşallah hepinize. pıtır pıtır yeni güzellikler katılmış demek aramızaa.. tebrikler..

Geçmis olsun cnm,Allah analı babalı büyutsün kızini..sutün gelmesi bazen uzuyor,benimde ilk gunler gelmemis ,hep emzrdim ama cok kilo kaybedince ilk 3 gun anladık..cnm anne sutu alan bebisin kakası sapsari oluyor,benimkinin karaydi hep,3 . Gun kontrolde dr kakası degismemis daha dedi .ilk diskıya mekonyum deniyor bilirsin onun rengi bazen siyah yada yesil olabiliyor diye biliyorum..daha yeni dogmus bebisin,kaka rengi degisir birkac gune..her bezi kakali kiziminda/su gibi norrmal cnm bu da...

canım Allah tez zamanda şifa versin. gerçi sen bunu yazalı olmuş 2 gün. sürekli giremediğim için geç görüyorum. enfeksiyon nedeni dikişler mi acaba? yoksa doğumda mı kapmışsınn? şimdi durumun nasıl? sünetiniz hayırlı olsun buarada.

bizim kızlar tembel çıktı canım. 39.haftayı da gördük ama hala tık yok. gerçi bu da bir aşamadır, karnım düşmüş benim :)) ben anlamadım hiç, çevremdekiler farketti :))) şimdi yavrum iyice tombiklemiştir, nasıl çıkıcak o daracık yerdennn:26:
İnşallah hayırlısıyla 40 haftayı geçmez gelirler sağlıcakla..

Son düzenleme:

canim cok sagol nedenini bulamadik ama benim bi gogsum cok buyumustu ve agriyodu.sutu de az geliyodu.belkide o tikanmisti.
sen nasilsin kac gun kaldi takvimi cepten goremiyorum cok kotu yaa

canim cok sagol nedenini bulamadik ama benim bi gogsum cok buyumustu ve agriyodu.sutu de az geliyodu.belkide o tikanmisti.
sen nasilsin kac gun kaldi takvimi cepten goremiyorum cok kotu yaa
hmm evet olabilir. 39. haftadayım bugün itibariyle. 39 a da gelince stres başladı yavaş yavaş.. neden gelmiyor acaba havalar çok soğuk burda ondan mııı (

Günaydın kızlar :) beklemeye devam. Dün akşam dışarı çıktık kocacıkla. Ta Kadıköy'e götürdüm onu. Aklı çıktı doğurursam diye. Oh Bi güzel vapur sefası yaptık. Modada yürüdük. Kahvemizi içtik. Buna rağmen tek bir sancım bile olmadı. Bu nazlı kızlarla ne yapıcaz bilmiyorum :)

Günaydın kızlar
Doktordan geldik şimdi. Nst'de 100'ü bulan sancılarım çıktı, 3 haftanın nst sonuçlarını yan yana koyduğumda arada bariz fark var, sancımızda kasılmamız da var ama hala bebiş yok
Doktorum önce vajinal muayene yaptı, 'özür dilerim, pardon' diyerek kurcalıyo, çok kibar doktorum var dedim siz rahat olun canım acımıyo benim gerçekten hiç acı hissetmedim yine, sadece sonlara doğru belime bir basınç hissettim. Açılmam aynı geçen haftaki kadarmış:44: sana suni sancı verip şu an bile doğurtabilirim ama çok acı çekmenden ve seni sezeryandan vazgeçirmeye uğraşmaktan korkuyorum, sonuçta daha günün de geçmedi, gerek görmüyorum suni sancı vermeye dedi. Bebiş doğum kanalındaymış artık. Hafta sonu gibi doğurursun diye de ekledi bakalım ne olcak. Bir gelişme olmazsa, Pazartesi için yine çağırdı.
Hareketlerinde azalma var dedim, günde 10 hareket sayabiliyo musun dedi, dedim 10'u rahat geçiyo, ama eskisi kadar yoğun değil, bariz bir azalma var dedim, doğuma yakın hareketlerin biraz azalması normal dedi.
Bu arada direk doktor onaylı, doğumu başlatmak için doğal yollar; eşinle birlikte ol, leğene sıcak su doldurup otur dedi. Yalnız kızlar uyarmak isterim, ben de eşimle faaliyette bulunuyorum diyenler, doğumu başlatan olay spermlermiş daha çok. Biz bebişe enfeksiyon riski olmasın diye 30. hafta civarından beri korunuyoduk, meğer şu an yanlış yapıyomuşuz, salın gitsin yani
3200 gr'cık olmuş kuzum, fazla kilo almıyo artık. 100-200 gr yanılma payı var dedi doktor. 3-3,5 arası olcak zaten daha fazla olmasın anca doğurursun dedi suyu da iyiymiş, herşey yolunda dedi. Türkçesi kızımın keyfi yerinde
Beklemeye devammmmmm

Aynen çok tembel kızlar geliyo. Artık doğsun lafını duymaktan da sıkıldım. Millet arıyo yarıyıl tatilinde görmeye gelcekler, hadi kızım doğmadı mı daha diye, doğurmicam içimde tutcam diyorum artık

Günaydınnnnn kızlar,

Ben hala ishalim yaa doğumum mu yaklaştı:)Bir de az önce balkondan bir şey silkeledim ondan mı bilmiyorum yarım saat sonra falan belime bir ağrı girdi hemen geçti, korktum annem de acaba doğum mu başladı diyor ayy hemen oyle deme dedım:)))

Çok halsiz ve bitkinim yaa enerjim yok hiç, doğuma kadar güç toplamam lazım ama nerdeeeeee.....Cuma günü agdaya cumartesı catı kontrolune gıdıcem cok heyecanlıyımmmmm:))))

bak hele yaaa .. tamara bizi beklemeden doğurmuşsun ama oldumu şimdi :) gözün aydın olsun.. çok sevindim.. Allah analı babalı büyütsün.. ben hala doğurmadım hatta nasıl doğuracagımla ilgili karar verme aşamasındayım.. cuma belli olacak durum..

ohh maşallah herşey yolunda ne güzel.. çok sevindim .. son günler geldi ya arayan arayana sıkıldım bende konuşmaktan.. 3 ay filan daha doğurmayı düşünmüyorum diyorum ne diyim:) kızının kilosu iyi bence doğduktan sonra emzirip tombişleştirirsin :)

Merhaba kızlar
ayy kimse kalmamıs herkez dogurmus bizde 39 haftaya girdik kasılmalarım cogaldı sabaha kadar beklicem diyorum öyle gidicem diyorum ama sabaha bişeyim kalmıyor:):) dalga geciyo benim paşa benimle.iki gece saat 4 de kadar cok asırı kasılmam oldu ama öyle böyle değil ahaaa geliyo diyom duruyor.benimde yarın kontrolum var artık son günlerimiz cok korkmaya basladım bi yandanda pırt diye cıkartsamda alsam kuzumu diyorum kucagıma.dogum yaparların gözleri aydın rabbim saglıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inş.

Mama takviyesi veren arkadaşlar hangi marka ne veriyosunuz ? Bide biberonlamı veriyosunuz

Doktor da öyle diyo, anca doğurursun 3,5'u geçmesin diyo hayırlısı bakalım

Benim de aynen öyle oluyo, sancı geliyo sonra 'şaka yaptııım' der gibi geri gidiyo şöyle başlayıp kesilmeyeceği günleri bekliyorum.

Bana da doktorum öyle dedi, suni sancı verip doğurturum ama acı çekersin sezeryan istersin dedi, istemem o zaman suni muni dedim. Doğal yollarla başlasın da devamında takviye olarak olabilir ama suni sancıyla doğum başlatmasını istemiyorum.
Sen de baya uzun çekmişsin canım, ama geçti bitti artık, Allah o çektiklerini unutacak mutluluklar yaşatsın ailenize de sana da

hmm evet olabilir. 39. haftadayım bugün itibariyle. 39 a da gelince stres başladı yavaş yavaş.. neden gelmiyor acaba havalar çok soğuk burda ondan mııı (
ihihiii geri kaciyo cocuk arada yaklasiyo birrrrrrr cok soguuuk deyip kaciyo
anaaa suna bak doguruyo saka maka

dogum belirtileriniz baslamis kizlar artik vakit geliyo hayirlisiyla kavusun insallah

slm kızlar nasılsınız arada son sayfalara göz atıp çıkıyorum tamamını okuyamadım hayatım bu ara iki meme arasında geçiyor iki çocuk çok zormuş onu anladım kırkımız bir çıksaydı bu arada benim sütüm azalmaya başladı yaa akşamları kalmıyor mama takviyesi yapıyorum ilk hafta çoktu şimdi fos çok yoruluyorum ondan mı acaba hastaneden çıktığımdan beri dinlenmek için hiç yatmadım ayakta sezeryanı atlattım annem benimle ama geldiği günden beri grip sadece ev işi yapyor neyse kafanızı şişirmeyeyim görüşmek üzere

kontrolünde güzel haberler almana sevindim. artık heran başlayabilir. açılmayı hızlandırmak için yürüyüş ve merdiven inip çıkmayı tavsiye ediyorlar.

bel ağrısı bende sabahları uyanınca en çok oluyor. senin ishalde var ya bence 1 hafta içinde gelir yavruşun.

ihihiii geri kaciyo cocuk arada yaklasiyo birrrrrrr cok soguuuk deyip kaciyo

anaaa suna bak doguruyo saka maka

dogum belirtileriniz baslamis kizlar artik vakit geliyo hayirlisiyla kavusun insallah
:)) içerisi sıcak tabi.keyfi yerinde.ama annesi perişan halde. iyice ağırlaştım, bel ağrısı bi yandan, 2 aydır göremediğim bebeğimin sağlık durumu iyimidir diye düşünmek bi yandan, annem yok yanımda.. o bi yandan. sağsalim gelse artıkkk

valla cnm bende artk zorls ikinip cikartsammi diyorum annem her saat basi ariyo deisiklik varmi diye iyice strese girdim.bu hafta sonuns kadar dogursak bari bugun bide bi hafiflik var ustumde anlatamam cogalicana azaliyo agrilarim insan aci cekmeyu bu ksdar beklermi ne hallere dustuk ya

Merhaba güzel anneler;
10 Ocak'ta epidural anestezi ile sezaryen doğum yaptım Allah'ın izniyle güzel kızımı kucağıma aldım. Darısı doğumu bekleyen tüm annelere olsun hayırlısıyla. Benim sorum doğum yapan annelere olacak; doğum yapalı 12 gün olmasına rağmen sütüm yeterli olmuyor. Bir de kizim 2 günlükken sarılık oldu; mecburen mama takviyesi yaptık. Hala 2 saatte bir emzirip daha sonra mama vermeye çalışıyorum ama çok aç olduğu zamanlarda emmeye sabrı gelmiyor. Sağma makinesi ile sağıp biberonla veriyorum çok ağladığı zamanlarda. Sizce sütüm ne zaman yeterli gelmeye başlar ve mama vererek iyi yapıyor muyum? Bu konuda kafam çok karışık, açlıktan ağlarken öyle kötü hissediyorum ki kendimi, kuzucum karnı az da olsa doyunca rahatlayıp uyuyor. 2-3 saatte bir önce meme veriyorum daha sonra en fazla 60 cc mama veriyorum. Bu konuda fikri ve tecrübesi olan anneler bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, bebişlerinizle sağlıklı günler diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…