2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba bayanlar bende 38+5 günündeyim vajinada kasılma arara sancım gelyor dün dokdordaydım dokdor daha var bu ayın sonunu beklicez dedi gecen gün çok sancım olmuştu 2 buçuk 3 cm açılmam olmuş azcıkda kan gelmişti nöberci dokdor nişan dedi kendi dokdoruma söyledim oda kılcal damar çatlamasıdır parmakdandır dedi yalnız bu geçtiğimiz cuma adet bitimi gibi sümüksü kahverengi akıntım geldi annem 10 gün sonra doğrusun diyor doktora sordum güldü cevap vermedi bu arada doğumum normal olucakmış heran beklicekmişim sizin nasıl acaba
veeeeeeee fışır fışır gribim ilaç alıyorum hem ağrı hem sancı hem burun tıkanıklığı çok kötü dokdoruma sordum bişey olmaz düşünme aaz kaldı diyor

Son düzenleme:

merhaba destina hoş geldin.Benim de 38+5 günlük. 31 ocak mı gozukuyor son senın? benım de 31 ocak burda ama doktor son 2 şubat dıyor olmazsa da bır hafta daha beklerız dıyor. Sendeki sıkayetler sımdılık ben de yok. Bugun ılk kez belıme ve vajına da agrı oldu hemen gectı boyle batıyor gıbı.Henuz nısan gelmedı ama sarı akıntı var su gıbı arada ıc camasırım ıslanıyor.Cumartesı catı kontolune gıdıcem sen gıttın sanırım?? acılmana baktıklarına gore.ayrıca doktora sorunca neden cvp vermıyor kı? Bizım de sezeryan olursa 27 ocak olacak. normal dogum olursa bekleycez ne zaman gelırse.Ben de normal dogum dusunuyorum ınsallah

dr 3 dikişin var dedi ama acıyo çok 10 cm açıldım :) DÜŞÜN ONA RAĞMEN DİKİŞ var..
süt olyında zorlanıyoruz alamıyo memeyi.

Doğum yapanlar ve bebeğinin göbeği düşenler,kaç günlükken düştü göbüşler,1 haftadan önce düşmez sanırım,birde dikişleriniz ne zaman düşmeye başladı daha biz 3 günlük bile olamadık teyzeleri çok tatlıyız çokk:))

saol canım hoş buldum evet doktorun bana dediği tarih bu ayın sonu en geç 2 şubat benimde evet bende de batma oluyor bazen ben gittim çatınmuayenesine az biraz can yanıyoo doktorum gülüyor gülerek cevap veriyor sezeryan olursa ayın 23ü demişti daha önceden sonra normal yoluna girdi bebek dedi
gribim yaaaaaaa hapşırıp tıksırınca akıntım geldi gene az önce kahverngi damla damla kırmızı noktalı bu nedir acaba sende şiştinmi ben şiştim :))))))))))

Son düzenleme:

hani söylüyodum ya pazar temizlik yapcaz diye.. toplandık yaptık eltim kv annem ben eşim .... ben de yavaş yavaş yaptım onlarla :) koltuk sildim :) birde ütü yaptım :)... derken lavaboya gittim sanki altıma kaçırmışım gibi ıslaklık vardı .. kıvamı da bol köpüklü tükürük gibiydi.. annemi çagırdım bilir kişi olarak :) altına kacırdın sen dediiiiii... iiii dedim tamam... neyse sürekli wc ye gidesim geldi her gidişimde de tükürük olayı oluyodu. biraz da içinde hafif renkler oluyodu ama çok dikkatli bakınca farkediyordum.... neyse işler bitti ben banyo yaptım üzerimi giydim saçımı kuruturken bişi hissettim baktım iç çam. bir damla çay lekesi gibi bişi. komşumu aradım o da yakında doğurmuştu , geldi, göstermek için iç çam. indirdiiiiimmmmm aaaaaaaaaaaaaaaaaa bide baktık bariz kan gelmiş...hemen hastnyi aradık saat gece 11 .. şans işte benim dr nöbetçi..hemen hazırlandık makyaj filan:) komşumun eşi bıraktı hstye.. ebem geldi tanıştık çoook iiidi saolsun. nst ye aldı sancın var dedi..muayene edicem dedi. annemler çıktı odadan..hani dr acıtmamıştı yaaa ben oyle olcak sandım ... korkmayın ama acıdı ebe bakarken :) çığlık attım :) eveeeettt dedi açılman başlamış 3 cm.. soydu geceliğimi giydirdi eşin yatışını yapsın dedi..yattım bekledik ...gece saat 3... uyurken bir sancı ile uyandım ama ne sancı yok böyle bişi. ağlamaya başladım eşim ebeyi cagırdı epidural yapmaya gittik. tam o sırada suyum geldi. utandım işiyorum sandım:) ep.dral çok iii geldi agrım dindi belden aşağım uyustu.. uyudum bende saat 5 de ebe geldı. muayene etti.10 cm dedi aferin çok ii dedi. ben sevindim. dr aradılar beni de nornal doğuma hazırladılar.. lağman yapmadılar:) sadece mesanemi boşalttı ebem...dr gelene kadar ıkındırdı beni ıkın dediği zaman lagman yapmadınız wc ye de gitmedim dedim.güldü gerek yok dedi sen buraya kakanı yapacaksın dedi:).sancmı ben hissetmedim ebe nst ye bakarak sancın var ıkın dedı bende yaptım..saçını görüyorum dediği an dr geldi ebemden gidişatı öğrendi..herşey kendiliğinden oldu sadece epdral yaptık biz deyince dr aferin kız sana dedi.....ıkınmayı becermek önemli.. ona motive olun arkadaşlar....ben 5 veya 10 defa ıkınmışımdır herhalde:) birde baktım viyaklıyo yavrum..... ağlama krizi falan derken foto çektier oglumla bana .. dikişim zorladı beni.iğne yaptılar ama uyuşma olmadı.hissettim dik,işimi.sonumu cıkarırken de eben karnıma bastırdı..dr yüzüne kan sıçradı herkes güldü :)..işimiz bitince de odamıza gittik...dikiş sancım çoğaldı agladım 2 tane agrı kesici işe yaramadı epdralden yapıldı biraz dindirdi..sanki çok afedersiniz götümdrn doğurdum cocugu...ön tarafım hiç acımadı hep arkası acıdı.benim olayım dogumu kolay dikişi zor oldu..herkese kolay normal doğumlar :) ... toparlandım şimd,i iii m.....biraz acı var ama önrmli değil. ben kurtuldum darısı başınıza yine aklıma geldikce yazarım unuttugum şeyler vardır mutlaka..

çook geçmiş olsun ne kadar açıksözlü yazmışsın durumu :) kaç dikiş var? dikişler yüzünden şekil bozukluğu filan oluyor mu acaba? hoş benim durum cuma netleşecek belkide sezeryan olacagım ama normal olma ve dikişli olma ihtimaline karşılık bu soru işaretleride olmuyor değil :)

genel olarak yazılanlara baktım ama hepsini okuyamıyorum. umarım herşey yolundadır.
üfff, bende emziremeyenlerdenim. mama veriyoruz sütümüde sağıp veriyorum. çok uzun sürüyor. her kafadan ayrı bir ses. yok biberon verme, onu yapma bunu yapma. biberon vermesemde aç kalıyor bebiş. bu seferde aç kalıyor bebiş. umarım emmeye başlar...
herkese sevgiler......

dikişsiz normal doğuran niye olmuyor yaww.. annem 4 tane doğurmuş hem normal hemde dikişsiz. eskilerin şansı mı acaba? annelerde teyzelerde tanıdıklarda hiç dikişli doğum yapan yok sezeryanda yok.. biz mi şanssızız bu konuda sizce:)

ne kadar güzel anlatmışsın.. darısı en kısa zamanda başımıza artık..
son günler zor geçiyor diyolardıda aldırmıyodum sahidende öyleymiş..
inşallah senin gibi bir doğumum olur :)

Sende haberler güzel engtheacher ve dr un süper ne güzel bilgiler vermiş ve sayende öğreniyoruz, benim dr uma uyuz olmaya başladım 5 dk sürmüyo toplam muayene süresi, hemencecik çıkmak durumunda kalıyorum:44:

Ben de ishalim,gece wc ye gitmek durumunda kalacak kadar

Bugün sabah 6 dan 8:30 a kadar 8-9 dk da bir ağrım oldu regl-kabızlık-ishal ne olduğunu anlamadığım max 50 sn süren sancılar ama kasılma şeklinde değildi.Dedim olabilir mi acaba ve saat 10:00 da da randevum olduğu için gittik hastaneye, nst de ölçtüler o ağrı orada da oldu ve maximum 40 ı gösterdi gerçi nst ölçümü pek içime sinmedi çünkü yan dönünce ayarlar değişiyormuş ben de sırt üstü yatınca sedye kemiklerime batıyor çok sert, son 10 dk sı düzgün ölçtü sadece.Tonla para ödüyoruz hastaneye ne dr düzgün ilgileniyor ne nst de hemşireler düzgün ilgileniyor.Dr nst kağıdına baktı "alttan muayene etmeme gerek var mı ki 1 hafta da çok birşey değiştiğini sanmıyorum" dedi, ben de artık bir açılma filan olmuş mu merak ettiğimden bakmasını istedim, baktı ve "değişen birşey yok" dedi. İnanamadım "Daha süren dolmadı ki niye sabırsızlanıyosun" diyo ama bir yandan da 1 hafta da değişceni sanmıyorum diyo ben anlamadım bu kadını Sabah ki ve şuan ara ara gelen ağrılarımın ne olduğunu anlamadım,açılma da olmadıysa bu ne? Hemoroid ağrısı filan mı ama belden ön aşağı doğru baskı şeklinde oluyo regl başlangıcında olan ağrı gibi :44oğal sancımın gelmeyeceği hissine kapıldım artık ağladım bugün gelen telefonlara cevap vermek istemiyorum, bu sefer yanımdaki arkadaşımı aramaya kalkıyorlar, açınca niye nefes nefesesin diyolar uff hamileyim ulannn dr cumartesi nst ye gir dedi ama artık içimden gelmiyor, nişan-kan-su vs.gelene kadar hastaneye gitmek istemiyorum bebişin hareketlerinde bir değişiklik olmadığı sürece

Merhabalar herkese :) doğurmayanların sayısı azalmış galiba,onlar da sona yaklaştı nihayet.doğum yapanların gözüaydın sağlıcakla büyütsünler yavrularını.doğurmayanlarda bir avazda doğurur inşallah :) biz de bugün 23 günlük olduk zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor valla.tempo hep aynı..biraz yorucu ama tatlı bir yorgunluk tabi..aslında çok keyifli de ben de şu göğüs problemleri bir geçse daha da rahat olucam.önce göğüs ucu çatlağıydı problem.o tam biraz hafifledi derken sağ göğsümde sertlik ve ağrı başladı..sürekli makinayla süt sağmaya başladım bezeler dağılsın diye kaç gündür daha geçmedi biraz hafifledi ama hala rahat değilim tam olarak..neyse acısıyla tatlısıyla emzirmek çok keyifli gerçekten.sağ göğsümle bir daha emziremeyecem herhalde deyip ağlıyordum kaç gündür ama rabbime şükürler olsunki geçiyor yavaş yavaş.sadece sabır gerekiyor..doğum hikayemden biraz bahsedeyim bu arada merak edenlere.son 10 gün bende kasılmalar çok fazlaydı zaten,karnımda sertleşme falan çok oluyordu.geceleri uyuyamıyordum.sabah normale dönüyordum.son gün yani 30 aralık gecesi sabaha karşı 4te çok fena bel ve kasık ağrısı başladı.yatamıyorum ayakta dört dönüyorum evi.ahaa dedim doğuruyorum.öyle böyle sabahı ettim.gün içinde daha iyiydim.adet sancısı gibi ağrılarım vardı ama dayanabiliyordum.hatta kuaföre gidip fön çektirdim saçlarıma :) ben bu gece doğururum galiba diye annemlere söylemeye başladım.yılbaşında doğarmı diye diye doğurcam valla dedim eşime.neyse o akşam annemlerdeydik yemek falan yedik ama ben fenayım aslında.uzanıyorum bel ağrısından duramıyorum kalkıyorum evi turluyorum falan derken saat 22de eve geldik ama benim bel ağrısı tavan yaptı artık.eşime masaj yaptırıyorum,yürüyorum yok geçmiyor.dedim geliyor bizim kız.00:30da kanla karışık bir akıntı geldi yoğun bir şekilde ahaa dedim nişan bu.hemen doktorumu aradım anlattım durumu.doğumun habercisi ama istersen biraz daha evde vakit geçir,istersen de hastaneye geç dedi.baktım ağrılar çok yoğun hastaneye gittik eşimle.hemen ebe kontrol etti doğum başlamış dedi.odamız falan hazırlandı.dayanabildiğin kadar dayan ne zaman epidural istersen takarız dediler.ben odada 3 saate yakın daha sancı çektim.tabi ara ara ebe geliyor kontrole,nstye bağlıyorlar falan.bu arada tansiyonum biraz yüksek çıktı çok değil ama sonra ben ağzıma biraz su aldım ve kustum.sonra tansiyonum normale döndü.derken saat 04:30 gibi artık epidural istedim.açıklıkta 7-8 cm arası olmuştu.epidural takıldı 10 dk içinde etki eder dediler.daha etki etmeden suyum patladı ama nasıl bir sıcaklıktı o öyle.ebe baktı duruma ve bianda bir koşuşturmaca başladı.ben anladımki bir terslik var.ağzıma solunum cihazı verdiler.derin nefes al dediler.ben ağlamaya başladım zaten.baktım nstde bebğin 150 olan kalp atışları 50ye düştü.dedim noluyor ebe dediki bebeğin kakasını yaptı o yüzden kalp atışları düştü.merak etme derin nefes al dediler.bu arada doktorum geldi.bebeğimin kalp atışları da normale döndü ve doktorum riske atamayız sezaryane alıyoruz seni dedi.ki doktorumla o kadar normal doğum egzersizleri yapıyorduk.hep eğlenceli bir normal doğum hikayem olacak gibi geliyordu çünkü doktorum çok şakacı,eğlenceli biriydi.neyse kısmet böyleymiş.sağlıcakla kavuştum ya bebeğime dikiş mikiş hikaye.saat 05:12 itibariyle kavuştum Defne'me,güzel kızıma..yılbaşı çocuğu oldu yani bizim kız.
Hikayem böyle gelişti işte.rüya gibi şimdi düşününce.dikişlerimde sıkıntı yaratmadı diyebilirim.hemen ayaklandım.sadece biraz fazla gaz sancısı oluyor.kızım da 3190 gr doğdu.yani herşey yolunda..darısı herkesin başına.çok uzattım.şimdi bizimki uyanır.göğüs bakımı yapmam lazım.sonra görüşmek üzere arkadaşlar :) kendinize iyi bakın...

tamara ne guzel dogurmussun oyle canim bebegin anali babali buyusun insallah
canim sutunu artiracak seyler dene.tahin helvasi bulgur bol su sut ozellikle.insallah sutun artar.benim sutum yetiyodu ama hastalaninca azaldi.bende senin gibi gunde iki veya uc defa 60 lik mama veriyorum.cok uzuluyorum ama onemli olan onlarin ac kalmamasi.sen yine israrla emzirmeye devam et.sutunden ne alsa kardir.

canim benim oglanin gobek 14. gun dustu.ama kendi dikislerimi bilmiyorum nerden anlicam onun dustugunu.
eger aynayla bakmak gerekiyosa aslaaa yapamam cok korkuyorum gormekten.
tatliyi op bizim icin

anaaa suna bak doguruyo saka maka

Anacım yok doğuramıyom
Doktora pzt sorcam zaten 'doktor sen beni oyalıyon mu böyle bugün git 3 gün sonra gel' diye

Canım geçmiş olsun annene, en kısa sürede iyileşir de desteğine devam eder inşallah süt için boza iç bol bol bulabiliyorsan, bir de kuru inciri kaynatıp suyunu içince çok süt oluyomuş, denemekte fayda var, umarım işine yarar.

kontrolünde güzel haberler almana sevindim. artık heran başlayabilir. açılmayı hızlandırmak için yürüyüş ve merdiven inip çıkmayı tavsiye ediyorlar.

Valla ben de her seferinde 'tamam artık bidahakine kontrole kadar doğururum' diyorum ama yok gelmiyo kızım
yürüyüşe de merdiven inmeye çıkmaya da çok üşeniyorum, şöyle yattığım yerden başlayıverse ne güzel olur

Sorma valla gülüyorum halimize düşündükçe resmen ağrı sızı için yalvarıyoruz. Ama eninde sonunda ben çekicem o sancıyı ağrıyı, olsun artık da kurtulayım diyorum.
Bugün sıcak su yapıp leğene içinde oturup oynadım çocuk gibi ne kadar zevkliymiş onu hatırladım. Ablam da sıcak suya oturdum deyince, ıkınsan gelmezmiş mi diyo sen deyince o geldi aklıma. dalga geçiyorlar artık.

Hoşgeldin arkadasım
Geçmiş olsun, bol bol meyve ve ıhlamura dayan doğurana kadar geçsin, malum doğumda güç lazım
Ben 2 kere çatı muayenesi oldum ne nişan geldi ne kanamam oldu, benimki demirden heralde kasılma falan çok var da doğum başlamıyo işte.
Şakası bi yana senin nişanın gelmiş yakında doğurursun inşallah

dr 3 dikişin var dedi ama acıyo çok 10 cm açıldım :) DÜŞÜN ONA RAĞMEN DİKİŞ var..
süt olyında zorlanıyoruz alamıyo memeyi.

Canım 10 cm de olsa oluyo işte o dikişler. Dikişsiz doğum az duydum, doktorlar genelde bebişin son çıkış kanalında sıkışması veya bölgenin gelişigüzel yırtılmasına engel olmak için yapıyolar bu kesiyi işte yapacak bişey yok
Şöyle düşün, sen doğurdun çok şükür, artık her saat her gün daha iyi olacaksın, biz hala bekliyoruz
Çok geçmiş olsun, süt için de boza iç, inşallah en kısa sürede fışır fılır akar sütlerin kuzunu öp kokla bizim için de, teyzeleri daha kavuşamadı yavrucuklarına:)

Bu arada mesaj alınmıştır, doğurmak için temizlik yapılacak

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar mama olarak gerekiyorsa hipp kullanmamızı önerdi bilirkişilerim :) bir bildikleri var.. çok detay vermediler ama piyasada bulunana en organik ve en iyi mama buymuş..

Kız nerelerdesin sen, doğurdun sandım
Benim annem de beni dikişsiz doğurmuş ama artık böyle heralde moda bakalım bize nasıl kısmet olcak.

İşte canım her doktor bir olmuyo, ben de o yüzden her kontrolde yazıyorum doktorumun bütün söylediklerini, belki birinin işine yarar diye bişey sorduğunda cevap vermeyen doktora da uyuz oluyorum, ne için gidiyorsak sanki oraya?

Sonu biraz korkutmuş ama çok şükür sağlıkla kavuşmuşsun kızına
Hayırlı olsun, Allah sağlıklı mutlu ömür versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…