merhaba bayanlar bende 38+5 günündeyim vajinada kasılma arara sancım gelyor dün dokdordaydım dokdor daha var bu ayın sonunu beklicez dedi gecen gün çok sancım olmuştu 2 buçuk 3 cm açılmam olmuş azcıkda kan gelmişti nöberci dokdor nişan dedi kendi dokdoruma söyledim oda kılcal damar çatlamasıdır parmakdandır dedi yalnız bu geçtiğimiz cuma adet bitimi gibi sümüksü kahverengi akıntım geldi annem 10 gün sonra doğrusun diyor doktora sordum güldü cevap vermedi bu arada doğumum normal olucakmış heran beklicekmişim sizin nasıl acaba
Sen de mi doğurdun kuzumhayırlı olsun, ne kadar sevindim anlatamam hele ki normal doğum yapabilmene oğlun nasıl iyi mi? Sütün falan geldi mi emzirebiliyo musun? Bi de dikişin var mı?
'Herkes doğurdu bi ben kaldım' diyorum her doğurandan sonra, annem de 'sen kapağı kapatcaksın' diyo
Sorma çok canım sıkılıyo, dakika başı dilimde, 'daha doğuramadım, bugün de doğuramadım' diye
Kuşburnu ve böğürtlen çaylarından aldım içmeye başladım, hurma yiyorum, duş alırken belime sıcak su tutuyorum ama yok gelmiyo kızım gelmiyo:44:
Yarın kontrolde bişey dicek mi bakalım doktorum.
Bana da alma dediler ama ben 1'er paket 1-2-3 beden aldım prima premium care'den. Belki sevmicek alma dediler ama en iyisi bu neden sevmesin yani ben aldım. Hazır elimde para varken birkaç ihtiyacı dedim görülmüş olsun. Gerçi ben bu gidişle bez falan kullanamicam, kızım doğana kadar okul yaşına gelcek
merhaba destina hoş geldin.Benim de 38+5 günlük. 31 ocak mı gozukuyor son senın? benım de 31 ocak burda ama doktor son 2 şubat dıyor olmazsa da bır hafta daha beklerız dıyor. Sendeki sıkayetler sımdılık ben de yok. Bugun ılk kez belıme ve vajına da agrı oldu hemen gectı boyle batıyor gıbı.Henuz nısan gelmedı ama sarı akıntı var su gıbı arada ıc camasırım ıslanıyor.Cumartesı catı kontolune gıdıcem sen gıttın sanırım?? acılmana baktıklarına gore.ayrıca doktora sorunca neden cvp vermıyor kı? Bizım de sezeryan olursa 27 ocak olacak. normal dogum olursa bekleycez ne zaman gelırse.Ben de normal dogum dusunuyorum ınsallah
Doğum yapanlar ve bebeğinin göbeği düşenler,kaç günlükken düştü göbüşler,1 haftadan önce düşmez sanırım,birde dikişleriniz ne zaman düşmeye başladı daha biz 3 günlük bile olamadık teyzeleri çok tatlıyız çokk:))[/QUOTE
Ayy yerim onu ya süt kuzusu canim bizim tam haftasinda düştü göbeği.
canımm bugun ve dun ınan aklımdaydın ya bu tamara hıc yazmıyor nereye kayboldu dedım meger dogurmussun yaa gozun aydın Allah analı babalı buyutsun ınsallah ... dun geldı bebısın heee 1 hafta oncesınden. ben de daha tık yok:) bakalım ne zaman gelecek cuma doktor catı muayenesı yapacak duruma gore karar verecek sezeryan olursa 27sında alacak bebısı...kolay dogum oldu darısı basımıza canım detayları beklıyorum sancılar agrı nasıl oldu hepsını merak edıyorum bebısınle guzel gunlerınız olsun ınsallah
hani söylüyodum ya pazar temizlik yapcaz diye.. toplandık yaptık eltim kv annem ben eşim .... ben de yavaş yavaş yaptım onlarla :) koltuk sildim :) birde ütü yaptım :)... derken lavaboya gittim sanki altıma kaçırmışım gibi ıslaklık vardı .. kıvamı da bol köpüklü tükürük gibiydi.. annemi çagırdım bilir kişi olarak :) altına kacırdın sen dediiiiii... iiii dedim tamam... neyse sürekli wc ye gidesim geldi her gidişimde de tükürük olayı oluyodu. biraz da içinde hafif renkler oluyodu ama çok dikkatli bakınca farkediyordum.... neyse işler bitti ben banyo yaptım üzerimi giydim saçımı kuruturken bişi hissettim baktım iç çam. bir damla çay lekesi gibi bişi. komşumu aradım o da yakında doğurmuştu , geldi, göstermek için iç çam. indirdiiiiimmmmm aaaaaaaaaaaaaaaaaa bide baktık bariz kan gelmiş...hemen hastnyi aradık saat gece 11 .. şans işte benim dr nöbetçi..hemen hazırlandık makyaj filan:) komşumun eşi bıraktı hstye.. ebem geldi tanıştık çoook iiidi saolsun. nst ye aldı sancın var dedi..muayene edicem dedi. annemler çıktı odadan..hani dr acıtmamıştı yaaa ben oyle olcak sandım ... korkmayın ama acıdı ebe bakarken :) çığlık attım :) eveeeettt dedi açılman başlamış 3 cm.. soydu geceliğimi giydirdi eşin yatışını yapsın dedi..yattım bekledik ...gece saat 3... uyurken bir sancı ile uyandım ama ne sancı yok böyle bişi. ağlamaya başladım eşim ebeyi cagırdı epidural yapmaya gittik. tam o sırada suyum geldi. utandım işiyorum sandım:) ep.dral çok iii geldi agrım dindi belden aşağım uyustu.. uyudum bende saat 5 de ebe geldı. muayene etti.10 cm dedi aferin çok ii dedi. ben sevindim. dr aradılar beni de nornal doğuma hazırladılar.. lağman yapmadılar:) sadece mesanemi boşalttı ebem...dr gelene kadar ıkındırdı beni ıkın dediği zaman lagman yapmadınız wc ye de gitmedim dedim.güldü gerek yok dedi sen buraya kakanı yapacaksın dedi:).sancmı ben hissetmedim ebe nst ye bakarak sancın var ıkın dedı bende yaptım..saçını görüyorum dediği an dr geldi ebemden gidişatı öğrendi..herşey kendiliğinden oldu sadece epdral yaptık biz deyince dr aferin kız sana dedi.....ıkınmayı becermek önemli.. ona motive olun arkadaşlar....ben 5 veya 10 defa ıkınmışımdır herhalde:) birde baktım viyaklıyo yavrum..... ağlama krizi falan derken foto çektier oglumla bana .. dikişim zorladı beni.iğne yaptılar ama uyuşma olmadı.hissettim dik,işimi.sonumu cıkarırken de eben karnıma bastırdı..dr yüzüne kan sıçradı herkes güldü :)..işimiz bitince de odamıza gittik...dikiş sancım çoğaldı agladım 2 tane agrı kesici işe yaramadı epdralden yapıldı biraz dindirdi..sanki çok afedersiniz götümdrn doğurdum cocugu...ön tarafım hiç acımadı hep arkası acıdı.benim olayım dogumu kolay dikişi zor oldu..herkese kolay normal doğumlar :) ... toparlandım şimd,i iii m.....biraz acı var ama önrmli değil.ben kurtuldum darısı başınıza yine aklıma geldikce yazarım unuttugum şeyler vardır mutlaka..
hani söylüyodum ya pazar temizlik yapcaz diye.. toplandık yaptık eltim kv annem ben eşim .... ben de yavaş yavaş yaptım onlarla :) koltuk sildim :) birde ütü yaptım :)... derken lavaboya gittim sanki altıma kaçırmışım gibi ıslaklık vardı .. kıvamı da bol köpüklü tükürük gibiydi.. annemi çagırdım bilir kişi olarak :) altına kacırdın sen dediiiiii... iiii dedim tamam... neyse sürekli wc ye gidesim geldi her gidişimde de tükürük olayı oluyodu. biraz da içinde hafif renkler oluyodu ama çok dikkatli bakınca farkediyordum.... neyse işler bitti ben banyo yaptım üzerimi giydim saçımı kuruturken bişi hissettim baktım iç çam. bir damla çay lekesi gibi bişi. komşumu aradım o da yakında doğurmuştu , geldi, göstermek için iç çam. indirdiiiiimmmmm aaaaaaaaaaaaaaaaaa bide baktık bariz kan gelmiş...hemen hastnyi aradık saat gece 11 .. şans işte benim dr nöbetçi..hemen hazırlandık makyaj filan:) komşumun eşi bıraktı hstye.. ebem geldi tanıştık çoook iiidi saolsun. nst ye aldı sancın var dedi..muayene edicem dedi. annemler çıktı odadan..hani dr acıtmamıştı yaaa ben oyle olcak sandım ... korkmayın ama acıdı ebe bakarken :) çığlık attım :) eveeeettt dedi açılman başlamış 3 cm.. soydu geceliğimi giydirdi eşin yatışını yapsın dedi..yattım bekledik ...gece saat 3... uyurken bir sancı ile uyandım ama ne sancı yok böyle bişi. ağlamaya başladım eşim ebeyi cagırdı epidural yapmaya gittik. tam o sırada suyum geldi. utandım işiyorum sandım:) ep.dral çok iii geldi agrım dindi belden aşağım uyustu.. uyudum bende saat 5 de ebe geldı. muayene etti.10 cm dedi aferin çok ii dedi. ben sevindim. dr aradılar beni de nornal doğuma hazırladılar.. lağman yapmadılar:) sadece mesanemi boşalttı ebem...dr gelene kadar ıkındırdı beni ıkın dediği zaman lagman yapmadınız wc ye de gitmedim dedim.güldü gerek yok dedi sen buraya kakanı yapacaksın dedi:).sancmı ben hissetmedim ebe nst ye bakarak sancın var ıkın dedı bende yaptım..saçını görüyorum dediği an dr geldi ebemden gidişatı öğrendi..herşey kendiliğinden oldu sadece epdral yaptık biz deyince dr aferin kız sana dedi.....ıkınmayı becermek önemli.. ona motive olun arkadaşlar....ben 5 veya 10 defa ıkınmışımdır herhalde:) birde baktım viyaklıyo yavrum..... ağlama krizi falan derken foto çektier oglumla bana .. dikişim zorladı beni.iğne yaptılar ama uyuşma olmadı.hissettim dik,işimi.sonumu cıkarırken de eben karnıma bastırdı..dr yüzüne kan sıçradı herkes güldü :)..işimiz bitince de odamıza gittik...dikiş sancım çoğaldı agladım 2 tane agrı kesici işe yaramadı epdralden yapıldı biraz dindirdi..sanki çok afedersiniz götümdrn doğurdum cocugu...ön tarafım hiç acımadı hep arkası acıdı.benim olayım dogumu kolay dikişi zor oldu..herkese kolay normal doğumlar :) ... toparlandım şimd,i iii m.....biraz acı var ama önrmli değil.ben kurtuldum darısı başınıza yine aklıma geldikce yazarım unuttugum şeyler vardır mutlaka..
Günaydın kızlar
Doktordan geldik şimdi. Nst'de 100'ü bulan sancılarım çıktı, 3 haftanın nst sonuçlarını yan yana koyduğumda arada bariz fark var, sancımızda kasılmamız da var ama hala bebiş yok
Doktorum önce vajinal muayene yaptı, 'özür dilerim, pardon' diyerek kurcalıyo, çok kibar doktorum vardedim siz rahat olun canım acımıyo benim gerçekten hiç acı hissetmedim yine, sadece sonlara doğru belime bir basınç hissettim. Açılmam aynı geçen haftaki kadarmış:44: sana suni sancı verip şu an bile doğurtabilirim ama çok acı çekmenden ve seni sezeryandan vazgeçirmeye uğraşmaktan korkuyorum, sonuçta daha günün de geçmedi, gerek görmüyorum suni sancı vermeye dedi. Bebiş doğum kanalındaymış artık. Hafta sonu gibi doğurursun diye de ekledi bakalım ne olcak. Bir gelişme olmazsa, Pazartesi için yine çağırdı.
Hareketlerinde azalma var dedim, günde 10 hareket sayabiliyo musun dedi, dedim 10'u rahat geçiyo, ama eskisi kadar yoğun değil, bariz bir azalma var dedim, doğuma yakın hareketlerin biraz azalması normal dedi.
Bu arada direk doktor onaylı, doğumu başlatmak için doğal yollar; eşinle birlikte ol, leğene sıcak su doldurup otur dedi. Yalnız kızlar uyarmak isterim, ben de eşimle faaliyette bulunuyorum diyenler, doğumu başlatan olay spermlermiş daha çok. Biz bebişe enfeksiyon riski olmasın diye 30. hafta civarından beri korunuyoduk, meğer şu an yanlış yapıyomuşuz, salın gitsin yani
3200 gr'cık olmuş kuzum, fazla kilo almıyo artık. 100-200 gr yanılma payı var dedi doktor. 3-3,5 arası olcak zaten daha fazla olmasın anca doğurursun dedisuyu da iyiymiş, herşey yolunda dedi. Türkçesi kızımın keyfi yerinde
Beklemeye devammmmmm
Aynen çok tembel kızlar geliyo. Artık doğsun lafını duymaktan da sıkıldım. Millet arıyo yarıyıl tatilinde görmeye gelcekler, hadi kızım doğmadı mı daha diye, doğurmicam içimde tutcam diyorum artık
Günaydınnnnn kızlar,
Ben hala ishalim yaa doğumum mu yaklaştı:)Bir de az önce balkondan bir şey silkeledim ondan mı bilmiyorum yarım saat sonra falan belime bir ağrı girdi hemen geçti, korktum annem de acaba doğum mu başladı diyor ayy hemen oyle deme dedım:)))
Çok halsiz ve bitkinim yaa enerjim yok hiç, doğuma kadar güç toplamam lazım ama nerdeeeeee.....Cuma günü agdaya cumartesı catı kontrolune gıdıcem cok heyecanlıyımmmmm:))))
canim sutunu artiracak seyler dene.tahin helvasi bulgur bol su sut ozellikle.insallah sutun artar.benim sutum yetiyodu ama hastalaninca azaldi.bende senin gibi gunde iki veya uc defa 60 lik mama veriyorum.cok uzuluyorum ama onemli olan onlarin ac kalmamasi.sen yine israrla emzirmeye devam et.sutunden ne alsa kardir.Merhaba güzel anneler;
10 Ocak'ta epidural anestezi ile sezaryen doğum yaptım Allah'ın izniyle güzel kızımı kucağıma aldım. Darısı doğumu bekleyen tüm annelere olsun hayırlısıyla. Benim sorum doğum yapan annelere olacak; doğum yapalı 12 gün olmasına rağmen sütüm yeterli olmuyor. Bir de kizim 2 günlükken sarılık oldu; mecburen mama takviyesi yaptık. Hala 2 saatte bir emzirip daha sonra mama vermeye çalışıyorum ama çok aç olduğu zamanlarda emmeye sabrı gelmiyor. Sağma makinesi ile sağıp biberonla veriyorum çok ağladığı zamanlarda. Sizce sütüm ne zaman yeterli gelmeye başlar ve mama vererek iyi yapıyor muyum? Bu konuda kafam çok karışık, açlıktan ağlarken öyle kötü hissediyorum ki kendimi, kuzucum karnı az da olsa doyunca rahatlayıp uyuyor. 2-3 saatte bir önce meme veriyorum daha sonra en fazla 60 cc mama veriyorum. Bu konuda fikri ve tecrübesi olan anneler bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, bebişlerinizle sağlıklı günler diliyorum..
Doğum yapanlar ve bebeğinin göbeği düşenler,kaç günlükken düştü göbüşler,1 haftadan önce düşmez sanırım,birde dikişleriniz ne zaman düşmeye başladı daha biz 3 günlük bile olamadık teyzeleri çok tatlıyız çokk:))
Hanımlar,
Hic iyi degilim ,sanırım depresyon geciriyorum agır olarak, herseye aglıyorum. Annemle yasadıgımız sorunları biliyorsunuz, evine dondu coktan. Dogumdan 3 gun sonar donmek istedi, izin vermedim , 10 gunde dondu.
Barış geceleri hic uyumuyor, dun gece 12:15'te uyandı, Sabah 09:00'da uyuduButun gece mememdeydi. Cektigim an aglamaya baslıyordu. Sabaha karsı dayanamadım, babasını kaldırdım.. İşe yaramadı. Evvelki gecede oyleydi.
Maalesef aglamamı durduramıyorum, yeni hayata adapte olamadım. Aksam uzeri kontroller icin doktora gittik. Alması gereken kilodan 45 gr daha az almısYaptırdıgımız tarama testlerinden birinde de karnitin degeri az biraz yuksek cıkmıs. Testi tekrarlayacagız. Doktor belki bebegin yeterince beslenemedigi
canim allah anali babali buyumeyi nasip etsin
kaka cokmu yesil.eger oyleyse doktora sor.kakanin sariya donmesi lazim artik.
hardal sarisi oluyo normalde.7 defa yapmasi normal.gerci bizimki biriktirip 3 defada yapiyo
bize anne sutune yakin olduu icin doktor pre aptamil onerdi cnm hastanedede onu veriyolardi.ben biberonla veriyorum ama mutlaka once memeyi cektirip yoruyorum.doktor oyle yap meme birakmasin demisti
canim ben bugun basladim.dvit gaz yapiyo die doktorum zinco verdi.dvit 4 damla verilecek
ah canim benim yaa seni oyle iyi anliyorum ki.iki gundur oglum beni emzik gibi kullaniyo.dun aksam o kadar sinirlendimki bagirdim sinirimi atmak icin.
bide dun mama verdigim halde uyumadi ellerini yedi durdu meme istedi bide.butun gece memedeydi.
isin kotusu emiyo uyuyo.yerine koyunca agliyo.tekrar veriyorum gene uyuyo.yerine koymamla yine basliyo
doymadan uyuyup beni kandiriyo sanki.cildirdim.
esime sinirliyim bende.surekli emir direktif yok onu oyle yap yok bunu boyle yap biktim artik.
dun en sonunda soyledim herkes emir veriyo yeter dedim.kabul etmiyo.
annem hergun k valide iki gune bi geliyo.iyice bunalttilar sacma sapan konusuyolar
sanki ben degil onlar lohusa
Evet arkadasım, memeden cektiginde hemen aglıyorsa yeterince doymamıs demektir. Doktor soyledi bana. Dun aksam biberonda sut verdim, icti uyudu. Doktor siz bu cocugu besleyemiyorsyunuz, muhtemelen ac kalıyordur demisti. Dogruymus, ogreniyoruz işte
anaaa suna bak doguruyo saka maka
slm kızlar nasılsınız arada son sayfalara göz atıp çıkıyorum tamamını okuyamadım hayatım bu ara iki meme arasında geçiyor iki çocuk çok zormuş onu anladım kırkımız bir çıksaydı bu arada benim sütüm azalmaya başladı yaa akşamları kalmıyor mama takviyesi yapıyorum ilk hafta çoktu şimdi fos çok yoruluyorum ondan mı acaba hastaneden çıktığımdan beri dinlenmek için hiç yatmadım ayakta sezeryanı atlattım annem benimle ama geldiği günden beri grip sadece ev işi yapyor neyse kafanızı şişirmeyeyim görüşmek üzere
kontrolünde güzel haberler almana sevindim. artık heran başlayabilir. açılmayı hızlandırmak için yürüyüş ve merdiven inip çıkmayı tavsiye ediyorlar.
valla cnm bende artk zorls ikinip cikartsammi diyorum annem her saat basi ariyo deisiklik varmi diye iyice strese girdim.bu hafta sonuns kadar dogursak bari bugun bide bi hafiflik var ustumde anlatamam cogalicana azaliyo agrilarim insan aci cekmeyu bu ksdar beklermi ne hallere dustuk ya
merhaba bayanlar bende 38+5 günündeyim vajinada kasılma arara sancım gelyor dün dokdordaydım dokdor daha var bu ayın sonunu beklicez dedi gecen gün çok sancım olmuştu 2 buçuk 3 cm açılmam olmuş azcıkda kan gelmişti nöberci dokdor nişan dedi kendi dokdoruma söyledim oda kılcal damar çatlamasıdır parmakdandır dedi yalnız bu geçtiğimiz cuma adet bitimi gibi sümüksü kahverengi akıntım geldi annem 10 gün sonra doğrusun diyor doktora sordum güldü cevap vermedi bu arada doğumum normal olucakmış heran beklicekmişim sizin nasıl acaba
veeeeeeee fışır fışır gribim ilaç alıyorum hem ağrı hem sancı hem burun tıkanıklığı çok kötü dokdoruma sordum bişey olmaz düşünme aaz kaldı diyor
dr 3 dikişin var dedi ama acıyo çok 10 cm açıldım :) DÜŞÜN ONA RAĞMEN DİKİŞ var..
süt olyında zorlanıyoruz alamıyo memeyi.
Doğum yapanlar ve bebeğinin göbeği düşenler,kaç günlükken düştü göbüşler,1 haftadan önce düşmez sanırım,birde dikişleriniz ne zaman düşmeye başladı daha biz 3 günlük bile olamadık teyzeleri çok tatlıyız çokk:))
çook geçmiş olsun ne kadar açıksözlü yazmışsın durumu :) kaç dikiş var? dikişler yüzünden şekil bozukluğu filan oluyor mu acaba? hoş benim durum cuma netleşecek belkide sezeryan olacagım ama normal olma ve dikişli olma ihtimaline karşılık bu soru işaretleride olmuyor değil :)
dikişsiz normal doğuran niye olmuyor yaww.. annem 4 tane doğurmuş hem normal hemde dikişsiz. eskilerin şansı mı acaba? annelerde teyzelerde tanıdıklarda hiç dikişli doğum yapan yok sezeryanda yok.. biz mi şanssızız bu konuda sizce:)
Sende haberler güzel engtheacherve dr un süper ne güzel bilgiler vermiş ve sayende öğreniyoruz, benim dr uma uyuz olmaya başladım 5 dk sürmüyo toplam muayene süresi, hemencecik çıkmak durumunda kalıyorum:44:
Merhabalar herkese :) doğurmayanların sayısı azalmış galiba,onlar da sona yaklaştı nihayet.doğum yapanların gözüaydın sağlıcakla büyütsünler yavrularını.doğurmayanlarda bir avazda doğurur inşallah :) biz de bugün 23 günlük olduk zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor valla.tempo hep aynı..biraz yorucu ama tatlı bir yorgunluk tabi..aslında çok keyifli de ben de şu göğüs problemleri bir geçse daha da rahat olucam.önce göğüs ucu çatlağıydı problem.o tam biraz hafifledi derken sağ göğsümde sertlik ve ağrı başladı..sürekli makinayla süt sağmaya başladım bezeler dağılsın diye kaç gündür daha geçmedi biraz hafifledi ama hala rahat değilim tam olarak..neyse acısıyla tatlısıyla emzirmek çok keyifli gerçekten.sağ göğsümle bir daha emziremeyecem herhalde deyip ağlıyordum kaç gündür ama rabbime şükürler olsunki geçiyor yavaş yavaş.sadece sabır gerekiyor..doğum hikayemden biraz bahsedeyim bu arada merak edenlere.son 10 gün bende kasılmalar çok fazlaydı zaten,karnımda sertleşme falan çok oluyordu.geceleri uyuyamıyordum.sabah normale dönüyordum.son gün yani 30 aralık gecesi sabaha karşı 4te çok fena bel ve kasık ağrısı başladı.yatamıyorum ayakta dört dönüyorum evi.ahaa dedim doğuruyorum.öyle böyle sabahı ettim.gün içinde daha iyiydim.adet sancısı gibi ağrılarım vardı ama dayanabiliyordum.hatta kuaföre gidip fön çektirdim saçlarıma :) ben bu gece doğururum galiba diye annemlere söylemeye başladım.yılbaşında doğarmı diye diye doğurcam valla dedim eşime.neyse o akşam annemlerdeydik yemek falan yedik ama ben fenayım aslında.uzanıyorum bel ağrısından duramıyorum kalkıyorum evi turluyorum falan derken saat 22de eve geldik ama benim bel ağrısı tavan yaptı artık.eşime masaj yaptırıyorum,yürüyorum yok geçmiyor.dedim geliyor bizim kız.00:30da kanla karışık bir akıntı geldi yoğun bir şekilde ahaa dedim nişan bu.hemen doktorumu aradım anlattım durumu.doğumun habercisi ama istersen biraz daha evde vakit geçir,istersen de hastaneye geç dedi.baktım ağrılar çok yoğun hastaneye gittik eşimle.hemen ebe kontrol etti doğum başlamış dedi.odamız falan hazırlandı.dayanabildiğin kadar dayan ne zaman epidural istersen takarız dediler.ben odada 3 saate yakın daha sancı çektim.tabi ara ara ebe geliyor kontrole,nstye bağlıyorlar falan.bu arada tansiyonum biraz yüksek çıktı çok değil ama sonra ben ağzıma biraz su aldım ve kustum.sonra tansiyonum normale döndü.derken saat 04:30 gibi artık epidural istedim.açıklıkta 7-8 cm arası olmuştu.epidural takıldı 10 dk içinde etki eder dediler.daha etki etmeden suyum patladı ama nasıl bir sıcaklıktı o öyle.ebe baktı duruma ve bianda bir koşuşturmaca başladı.ben anladımki bir terslik var.ağzıma solunum cihazı verdiler.derin nefes al dediler.ben ağlamaya başladım zaten.baktım nstde bebğin 150 olan kalp atışları 50ye düştü.dedim noluyor ebe dediki bebeğin kakasını yaptı o yüzden kalp atışları düştü.merak etme derin nefes al dediler.bu arada doktorum geldi.bebeğimin kalp atışları da normale döndü ve doktorum riske atamayız sezaryane alıyoruz seni dedi.ki doktorumla o kadar normal doğum egzersizleri yapıyorduk.hep eğlenceli bir normal doğum hikayem olacak gibi geliyordu çünkü doktorum çok şakacı,eğlenceli biriydi.neyse kısmet böyleymiş.sağlıcakla kavuştum ya bebeğime dikiş mikiş hikaye.saat 05:12 itibariyle kavuştum Defne'me,güzel kızıma..yılbaşı çocuğu oldu yani bizim kız.
Hikayem böyle gelişti işte.rüya gibi şimdi düşününce.dikişlerimde sıkıntı yaratmadı diyebilirim.hemen ayaklandım.sadece biraz fazla gaz sancısı oluyor.kızım da 3190 gr doğdu.yani herşey yolunda..darısı herkesin başına.çok uzattım.şimdi bizimki uyanır.göğüs bakımı yapmam lazım.sonra görüşmek üzere arkadaşlar :) kendinize iyi bakın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?