selam kızlar çok uzun zamandır yazamadım.eski syfaları da okuyamadım.umarım herkes iyidir.kimler doğum yapmadı diye sorsam daha iyi heralde artık.kızımla emmeyi öğreniyoruz ama her iki gögsümde çok yara.katlanması çok zormuş ya.önerebilceğiniz birşey var mı.lanolin pek işe yaramadı
Rica ederim cnm,ins.faydasi olur..bizimkindede yandan akiyor sutler,kesilmis gibi.annemde fazla emiyor cıkariyor dedi..uyanik olunca hep araniyor ya,seninkide oylemi..hep emmek istiyor,dr emzir dedi her istediginde..reflü olunca kusmaları ağızdan fışkırma şeklinde oluyomuş canım bizim öle değil süzülüveriyo hemen bide soğuk geçti sanırım benden anlamadım bende deniycem başını yükseltmeyi teşekkür ederim :)
Benimde yara oldu hemde ilk günden..bende mustelanım kremi var,onu sürdum her emzirmeden sonra yikadim gogüslerimi surdum.birde arada z. Yağiı surdum..azaldı simdı biraz,banada bir ark.bepanten gecirdi dedi,aldırdim hatta esime bepanthol krem,ama cok sürmedim..cunku yıkamak lazım emzirmeden once ,bir kere unuttum..sen dene cnm belki gecirir hemen..selam kızlar çok uzun zamandır yazamadım.eski syfaları da okuyamadım.umarım herkes iyidir.kimler doğum yapmadı diye sorsam daha iyi heralde artık.kızımla emmeyi öğreniyoruz ama her iki gögsümde çok yara.katlanması çok zormuş ya.önerebilceğiniz birşey var mı.lanolin pek işe yaramadı
Rica ederim cnm,ins.faydasi olur..bizimkindede yandan akiyor sutler,kesilmis gibi.annemde fazla emiyor cıkariyor dedi..uyanik olunca hep araniyor ya,seninkide oylemi..hep emmek istiyor,dr emzir dedi her istediginde..
ayy canım benimmmmmmmmmmmmmm
hadi hayırlı olsun tatlım
Allahım ikinize de uzun ömürler versin
öpüyorum
Canım bende seni merak ediyordum. Hayırlı olsun darısı başıma inşallah rahat bir doğum olmuştur. Benimde sancılarım var belden karnıma doğru vuran bunlar doğum sancısımı bilmiyorum. Allahım hayırlısı ile bizide yavrumuza kavuştursun
Çok sevindim canım, kurtuldun sağsalim çok şükür. 10 saat sürmüş sancıların, detayları bekliyoruz ona göre :)
Allah analı babalı büyütsün
Çok gecmiş olsun cnm,Allahanalı babalı büyütsün kızını..
gözün aydın canım :)
. Neyse ki sende kavuştun bebeğine sağ salim hayırlı uğurlu olsun canım
Çok sevindim
canım gözün aydın çatladım merak .. Allah analı babalı büyütsün. darısı başıma.. en kısa zamanda toparlan ve detayları paylaş bizimle :) çook öpüldünüz. zeynoyu kokla bol bol ..
:) maşallah Allah bagislsin canim anali babali buyusun inşallah
Oh çok şükür kurtulmuşsunuz gözün aydın rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsin inş.
Hoşgeldin Zeynep... inşallah sağlıklı mutlu huzurlu vatana millete ve ailenw hayırlı bir evlat olursun. Teyzelerin seni çoook öpüyor. Zeynebin annesi sana da çok geçmiş olsun. Sütün bol lohusalığın sorunsuz olsun:)
Canım Allah sağlıkla ,huzurla büyütmeyi nasip etsin sütün bol olsun bebeğin uslu olsun inşallah.
Hayirli olsun :) saglikla huzurla buyusunler insallah. Cok sukur iki kisi daha kavustu yavrusuna
h
speedy ve engteacher hayırlı ömürlü olsun bebişleriniz size de geçmiş olsun
canım gözünüzaydın..kurtuldun hayırlısıyla nihayet :) allah kızına sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin ailesiyle birlikte.
hadi gozun aydın ögretmenim :) Masallah ikinizi de. Allah analı-babalı buyutsun insallah
gözün aydın canım
canım gözün aydın... aramıza hoş geldin
Hayırlı ugurlu olsun ,gozunuz aydın, Allah analı babalı ve saglıklı buyutmeyı nasıp eder ınsalah, darısı basımıza:)))
erikcilek canim simdiye bebegini kucaklamissindir belki.allahim kolay kavustursun insallah
doguran arkadaslarim cok tebrik ediyorum bebeklerinizle bi omur mutluluk dilerim
engteacher zeynebimizi nasi dogurdun en yakin zamanda bilgi bekiyoruz ona gore
Kizlarr benim melegim nehir 8 gunluk oldu. 17 ocakta spinal sezeryanla dogum yaptim dogumum cok guzeldi spnrasinda boyun ve bas agrim cok oldu. Dort gun sionra kenddime geldim simdi ikimizde iyiyiz cok sukur. Allah dogum yapacak arkadaslarim yardimcisi olsun . Dogum yapanlarda saglikla buyutsunler insasllah
merhaba kızlar,
22 ocak saat 14.24te oğlum Doruk'u spinal anestezi sezeryan ile dünyaya getirdim.
dün evimize geldik.çok şükür sütüm de hemen geldiği için şuan sarılık vb. problemimiz yok.
yeni hayata alışmaya çaılışıyoruz.
dualarınız için teşekkür ederiz:)
kızlar eve gelmiştim hiç yazamadım ama şu an sancılarım 4 dk bir geliyor .. hastaneye gidiyoruz.. dualarınızı eksik etmeyin..
Kızlar ben doğurdum. Sabah 6'da başladı sancılarım, 16.30'da kızım doğdu. 3350gr.-
50cm. Ikimiz de iyiyiz, dua edenlerden Allah razı olsun, Allah kalanları da kurtarsın. Hepinizi öpüyoruz.
Saolun kızlar, kontrolümüze daha var o zaman ben yarın bi randevu alıp götüreyim doktora. Belki ilaç vermesede bişeyler söyler çok fena midesi ağzında sürekli , sabah burnundan süt çıktı. Bu kimyonu nasıl içicem acaba, kaç kaşık 1 bardak suya ? Günde 1 keremi içeyim. Rezeneyide içeyim poşet çayı var.
Rica ederim cnm,ins.faydasi olur..bizimkindede yandan akiyor sutler,kesilmis gibi.annemde fazla emiyor cıkariyor dedi..uyanik olunca hep araniyor ya,seninkide oylemi..hep emmek istiyor,dr emzir dedi her istediginde..
Kızlar ben geldim
Kızım uyurken hemen az daha yazayım hikayeyi uzun uzun yazmak istiyorum sonra
Sözde epidural normal oldu ama epidural sonrası çektiğim sancılar gösterdi ki o zıkkım herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Suni sancının bütün acısını çektim. Dikişlerim var, kaç tane olduğunu cesaret edip soramadım doktoruma. Çok mu diye sordum dikişleri yaparken, çok değil dedi. Ama 5-6 tane civarında olduğunu düşünüyorum. Geçtikten sonra sorcam doktora kaç taneydi diye
Şu an için en büyük sıkıntım dikişlerim, otururken, yatarken, kalkarken acıyo. Normal doğum yapıp dikişi olanların tavsiyeleri varsa zevkle dinlerim:)
Ayrıntılı hikayeyi ara ara telefonun not defterine yazıp paylaşıcam, kızımla ilgilenmekten pek bişeye vaktim kalmıyo, herkes anlar ne demek istediğimi:)
Hepinizi öpüyorum.
selam kızlar çok uzun zamandır yazamadım.eski syfaları da okuyamadım.umarım herkes iyidir.kimler doğum yapmadı diye sorsam daha iyi heralde artık.kızımla emmeyi öğreniyoruz ama her iki gögsümde çok yara.katlanması çok zormuş ya.önerebilceğiniz birşey var mı.lanolin pek işe yaramadı
]]İşte bu da bizim zehrayla hikayemiz...
Bdt:19 ocak
Doğum tarihi:18 ocak2014
Doğum şekli:normal doğum
Boy:52cm
Kilo:3200
17 ocakta, sabah erkenden birumut kontrole gittik.., dr sadece nst ye bağladı, sekreter kız, senin sancın mı var deyince içimden oh, be sancım var galiba diye seviniyorum, Ama drun ufak sancıların var cevabıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum....
Yol boyunca somurtuyorum, eşim de gel seni markete götüreyim diyor, hiç canım çekmese de biraz yürüyüş olur diye kabul ediyorum... Saçma sapan şeylere bakıp, vakit öldürüyoruz...eve gidiyoruz, anneme bu kızın gelmeye niyeti yok diyorum. Annem, doğumun saati belli olmaz, diye teselli veriyor...
İkindiden sonra ritmik sancılarım bsşlıyor, yedi dk bir, ama çok kısa sürüyor, aman allahım bende bir sevinç, ama kimseye söylemiyorum, yalancı çoban olmayayımdiye...
Akşam beş dk düşüyor, ama kısa sürüyor ve çok da rahatsız etmiyor, eşime söylüyorum... Annemler yatıyor, ben sıcak suya giriyorum, kaslarım iyice gevşiyor, sancıların süresi aynı ama hiç rahatsız etmiyor... Sinirim bozulmuş vaziyette uyumaya gidiyorum, saat ikide iyi bir sancıyla uyanıyorum, sancılar hala beş dk bir kısa ama daha sert... Uyumaya çalışıyorum, uyuyamayınca kalkıp ütü yapıyorum, ortalık karışık kalmasın...Trt açık, dizi müziklerine eşlik edip, nöbetler halinde gelen sancılar eşliğinde ütümü bitirip, yetleştiriyorum, sonra tekrar uzanıyorum ama yatmak iyi gelmiyor, oturuyorum...
Saat beş, eşim iyi misin diyor, iyiyim diye sallıyorum, yarım saat sonra tekrar bakıyor yarım gözle, bu sefer uyanıyor... Lohusa nevresimlerini çıkarttırıyorum, onları da ütülüyorum ama sancı geldikçe, bırakıyorum... Saat altı imsak girsin diye bekliyorum, namaz kılıp çıkıyoruz,
acile gidip giriş yapıyoruz, beni jiç istememe rağmen o rahatsız sandalyeye oturtuyorlar... Muayene, 3, 4 cm açıklık, tüh, diyorum biraz daha sabretseymişim....nstye bağlıyorlar ve tam üç saat o saçma halde yatıyorum, tuvalete gitme bahanesiyle arada çıksam da ebeler sürekli bağlıyor, en sonunda yeter deyip kendim çözüyorum ve bir daha da bağlanmıyorum... Bu yatış benim samcıları azaltıyor maalesef üç saatte bir cm ancak açılıyorum sonra ürekli yürüyorum.. Sancı geldikçe eşime bel masajı yaptırıyorum, çok iyi geliyor... Herkese tavsiye ederim,
Saat on bir gibi dr geliyor, sana biraz yardım edelim, öğlene kadar doğur diyor, canıma minnet daha ne isterim diyorum kendi kendime...
Sonra ebe değişimi yapılıyor, yeni ebe tahmini doğm kilosunu soruyor, çatı genişliği de dar olunca suni takmaktan vazgeçiyor...
Saat on bir buçuk, Son bir saat, sancılar artk yeter dedirtiyor, kendi kendime neden epidural olmadım, diye düşünüyorum... Yine geliyor diye söyleniyorum, zaten artık sancılar neredeyse hiç ara vermiyor... Ebe hanım, doğumhaneye alıyor, ne olur bana yardım edin diye yalvarıyorum,
12.25 doğum haneye girişim, eşim saatin resmini çekmiş,hazırlanmam ve dr gelmesi on dk sürmüştür, arada suyum felan patlatıldı çünkü...12.46 kızımın sesini duydum... Toplamda on dk hadi on beş dk ıkınmam sürdü, kızım boynunda bir kat kordonu ve birazını yediği kakasıyla doğdu... Çok şükür solunum felan sıkıntısı olmadı...
Yalnız sarılıktan iki kere fototerapi aldık, yarın tekrar gideceğiz inş, artık iyidir kuzuşum... Bu süreçte sürekli oturmaktan dikiş ağrım oldu, ilk iki gün çook iyiydim hatta aynı gün doğum yaptığımız kadınla karşılaştım sen ne kadar iyisin felan dedi, sonrasında dikişlerim kanadı, ağrım oldu, dr gittim, çok hareket etmişsin, çokküçük dikişin var ne yaptın bu kadar dedi.. Şimdi tekrardaniyileşmeye başladım...
Dua edin inşallah kızım iyice iyileşmiştir teyzeleri....
Dogum yapan annelere sorum var arkadaslar.
Barıs emiyor , kakasını yapıyor, sonra tekrar emmek istiyor. Bu dongu hic bitmiyor. Sanırım sutumde yetmiyor. Biberona da alıstırmak istemiyorum ama bu surekli emme istegine ne yapacagım bilemiyorum. Yetisemiyorum...
Sizde var mı boyle, mesela dun aksam 1 saate yakın 2 memeyi emdi, sonra annemlere verdim ,biraz kestirecektim. Yarım saat sonra baslamıs mızmızlanmaya, onlarda biberonla vermisler. 60 ml icmis,benim 1 saat nereye gitti?sütüm mü yetmiyor acaba?
]]İşte bu da bizim zehrayla hikayemiz...
Bdt:19 ocak
Doğum tarihi:18 ocak2014
Doğum şekli:normal doğum
Boy:52cm
Kilo:3200
17 ocakta, sabah erkenden birumut kontrole gittik.., dr sadece nst ye bağladı, sekreter kız, senin sancın mı var deyince içimden oh, be sancım var galiba diye seviniyorum, Ama drun ufak sancıların var cevabıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum....
Yol boyunca somurtuyorum, eşim de gel seni markete götüreyim diyor, hiç canım çekmese de biraz yürüyüş olur diye kabul ediyorum... Saçma sapan şeylere bakıp, vakit öldürüyoruz...eve gidiyoruz, anneme bu kızın gelmeye niyeti yok diyorum. Annem, doğumun saati belli olmaz, diye teselli veriyor...
İkindiden sonra ritmik sancılarım bsşlıyor, yedi dk bir, ama çok kısa sürüyor, aman allahım bende bir sevinç, ama kimseye söylemiyorum, yalancı çoban olmayayımdiye...
Akşam beş dk düşüyor, ama kısa sürüyor ve çok da rahatsız etmiyor, eşime söylüyorum... Annemler yatıyor, ben sıcak suya giriyorum, kaslarım iyice gevşiyor, sancıların süresi aynı ama hiç rahatsız etmiyor... Sinirim bozulmuş vaziyette uyumaya gidiyorum, saat ikide iyi bir sancıyla uyanıyorum, sancılar hala beş dk bir kısa ama daha sert... Uyumaya çalışıyorum, uyuyamayınca kalkıp ütü yapıyorum, ortalık karışık kalmasın...Trt açık, dizi müziklerine eşlik edip, nöbetler halinde gelen sancılar eşliğinde ütümü bitirip, yetleştiriyorum, sonra tekrar uzanıyorum ama yatmak iyi gelmiyor, oturuyorum...
Saat beş, eşim iyi misin diyor, iyiyim diye sallıyorum, yarım saat sonra tekrar bakıyor yarım gözle, bu sefer uyanıyor... Lohusa nevresimlerini çıkarttırıyorum, onları da ütülüyorum ama sancı geldikçe, bırakıyorum... Saat altı imsak girsin diye bekliyorum, namaz kılıp çıkıyoruz,
acile gidip giriş yapıyoruz, beni jiç istememe rağmen o rahatsız sandalyeye oturtuyorlar... Muayene, 3, 4 cm açıklık, tüh, diyorum biraz daha sabretseymişim....nstye bağlıyorlar ve tam üç saat o saçma halde yatıyorum, tuvalete gitme bahanesiyle arada çıksam da ebeler sürekli bağlıyor, en sonunda yeter deyip kendim çözüyorum ve bir daha da bağlanmıyorum... Bu yatış benim samcıları azaltıyor maalesef üç saatte bir cm ancak açılıyorum sonra ürekli yürüyorum.. Sancı geldikçe eşime bel masajı yaptırıyorum, çok iyi geliyor... Herkese tavsiye ederim,
Saat on bir gibi dr geliyor, sana biraz yardım edelim, öğlene kadar doğur diyor, canıma minnet daha ne isterim diyorum kendi kendime...
Sonra ebe değişimi yapılıyor, yeni ebe tahmini doğm kilosunu soruyor, çatı genişliği de dar olunca suni takmaktan vazgeçiyor...
Saat on bir buçuk, Son bir saat, sancılar artk yeter dedirtiyor, kendi kendime neden epidural olmadım, diye düşünüyorum... Yine geliyor diye söyleniyorum, zaten artık sancılar neredeyse hiç ara vermiyor... Ebe hanım, doğumhaneye alıyor, ne olur bana yardım edin diye yalvarıyorum,
12.25 doğum haneye girişim, eşim saatin resmini çekmiş,hazırlanmam ve dr gelmesi on dk sürmüştür, arada suyum felan patlatıldı çünkü...12.46 kızımın sesini duydum... Toplamda on dk hadi on beş dk ıkınmam sürdü, kızım boynunda bir kat kordonu ve birazını yediği kakasıyla doğdu... Çok şükür solunum felan sıkıntısı olmadı...
Yalnız sarılıktan iki kere fototerapi aldık, yarın tekrar gideceğiz inş, artık iyidir kuzuşum... Bu süreçte sürekli oturmaktan dikiş ağrım oldu, ilk iki gün çook iyiydim hatta aynı gün doğum yaptığımız kadınla karşılaştım sen ne kadar iyisin felan dedi, sonrasında dikişlerim kanadı, ağrım oldu, dr gittim, çok hareket etmişsin, çokküçük dikişin var ne yaptın bu kadar dedi.. Şimdi tekrardaniyileşmeye başladım...
Dua edin inşallah kızım iyice iyileşmiştir teyzeleri....
Kızlar ben geldim
Kızım uyurken hemen az daha yazayım hikayeyi uzun uzun yazmak istiyorum sonra
Sözde epidural normal oldu ama epidural sonrası çektiğim sancılar gösterdi ki o zıkkım herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Suni sancının bütün acısını çektim. Dikişlerim var, kaç tane olduğunu cesaret edip soramadım doktoruma. Çok mu diye sordum dikişleri yaparken, çok değil dedi. Ama 5-6 tane civarında olduğunu düşünüyorum. Geçtikten sonra sorcam doktora kaç taneydi diye
Şu an için en büyük sıkıntım dikişlerim, otururken, yatarken, kalkarken acıyo. Normal doğum yapıp dikişi olanların tavsiyeleri varsa zevkle dinlerim:)
Ayrıntılı hikayeyi ara ara telefonun not defterine yazıp paylaşıcam, kızımla ilgilenmekten pek bişeye vaktim kalmıyo, herkes anlar ne demek istediğimi:)
Hepinizi öpüyorum.
Dikişler için, Her wc den sonra Sonra saç kurutma makinası ile kurutup , Batikonla pansuman yapmanı öneririm..
Bana çok iyi geldi şükür, sana da iyi
Kızlar sanki gaz sancısı gibi agrı yanı karın agrısı dogum baslama ısaretı olabılr mı? ama sun hıc acıklıgım yoktu. bu acıklık bır gecede olusur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?