2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

buarada bepanten falan kullanan var mı.

Rica ederim cnm,ins.faydasi olur..bizimkindede yandan akiyor sutler,kesilmis gibi.annemde fazla emiyor cıkariyor dedi..uyanik olunca hep araniyor ya,seninkide oylemi..hep emmek istiyor,dr emzir dedi her istediginde..

Benimde yara oldu hemde ilk günden..bende mustelanım kremi var,onu sürdum her emzirmeden sonra yikadim gogüslerimi surdum.birde arada z. Yağiı surdum..azaldı simdı biraz,banada bir ark.bepanten gecirdi dedi,aldırdim hatta esime bepanthol krem,ama cok sürmedim..cunku yıkamak lazım emzirmeden once ,bir kere unuttum..sen dene cnm belki gecirir hemen..

Rica ederim cnm,ins.faydasi olur..bizimkindede yandan akiyor sutler,kesilmis gibi.annemde fazla emiyor cıkariyor dedi..uyanik olunca hep araniyor ya,seninkide oylemi..hep emmek istiyor,dr emzir dedi her istediginde..

başlarda öleydi hatta sık sık emzirdiğim için sütüm yetmiyodu canım dr bana mama takviye etmemi sölemişti zaten yetmez diye verdim o zamanlarda ama şimdi daha iyi durumdayız sürekli aranmayı bıraktı kendi kendine saga sola bakıyo bazen duruyo öle aranmadan bide emziğe alıştırdım onu veriyorum arada da :)

ayy canım benimmmmmmmmmmmmmm
hadi hayırlı olsun tatlım
Allahım ikinize de uzun ömürler versin
öpüyorum

Çok sevindim canım, kurtuldun sağsalim çok şükür. 10 saat sürmüş sancıların, detayları bekliyoruz ona göre :)
Allah analı babalı büyütsün

Çok gecmiş olsun cnm,Allahanalı babalı büyütsün kızını..

gözün aydın canım :)

. Neyse ki sende kavuştun bebeğine sağ salim hayırlı uğurlu olsun canım
Çok sevindim

canım gözün aydın çatladım merak .. Allah analı babalı büyütsün. darısı başıma.. en kısa zamanda toparlan ve detayları paylaş bizimle :) çook öpüldünüz. zeynoyu kokla bol bol ..

:) maşallah Allah bagislsin canim anali babali buyusun inşallah

Oh çok şükür kurtulmuşsunuz gözün aydın rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsin inş.

Canım Allah sağlıkla ,huzurla büyütmeyi nasip etsin sütün bol olsun bebeğin uslu olsun inşallah.

Hayirli olsun :) saglikla huzurla buyusunler insallah. Cok sukur iki kisi daha kavustu yavrusuna
h

speedy ve engteacher hayırlı ömürlü olsun bebişleriniz size de geçmiş olsun

canım gözünüzaydın..kurtuldun hayırlısıyla nihayet :) allah kızına sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin ailesiyle birlikte.

hadi gozun aydın ögretmenim :) Masallah ikinizi de. Allah analı-babalı buyutsun insallah

gözün aydın canım

canım gözün aydın... aramıza hoş geldin

Hayırlı ugurlu olsun ,gozunuz aydın, Allah analı babalı ve saglıklı buyutmeyı nasıp eder ınsalah, darısı basımıza:)))

Kızlar ben geldim
Kızım uyurken hemen az daha yazayım hikayeyi uzun uzun yazmak istiyorum sonra
Sözde epidural normal oldu ama epidural sonrası çektiğim sancılar gösterdi ki o zıkkım herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Suni sancının bütün acısını çektim. Dikişlerim var, kaç tane olduğunu cesaret edip soramadım doktoruma. Çok mu diye sordum dikişleri yaparken, çok değil dedi. Ama 5-6 tane civarında olduğunu düşünüyorum. Geçtikten sonra sorcam doktora kaç taneydi diye
Şu an için en büyük sıkıntım dikişlerim, otururken, yatarken, kalkarken acıyo. Normal doğum yapıp dikişi olanların tavsiyeleri varsa zevkle dinlerim:)
Ayrıntılı hikayeyi ara ara telefonun not defterine yazıp paylaşıcam, kızımla ilgilenmekten pek bişeye vaktim kalmıyo, herkes anlar ne demek istediğimi:)
Hepinizi öpüyorum.

Hayırlı olsun kızlar. Geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün.

kızlar eve gelmiştim hiç yazamadım ama şu an sancılarım 4 dk bir geliyor .. hastaneye gidiyoruz.. dualarınızı eksik etmeyin..

Canım umarım bebişini sağ salim almışsındır kucağına. Haberini bekliyorum.

Trilaylayli, yazını bulamadım alıntı yapamadım. Hayırlı olsun canım bebişin. Allah analı babalı büyütsün..

]]İşte bu da bizim zehrayla hikayemiz...
Bdt:19 ocak
Doğum tarihi:18 ocak2014
Doğum şekli:normal doğum
Boy:52cm
Kilo:3200

17 ocakta, sabah erkenden birumut kontrole gittik.., dr sadece nst ye bağladı, sekreter kız, senin sancın mı var deyince içimden oh, be sancım var galiba diye seviniyorum, Ama drun ufak sancıların var cevabıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum....

Yol boyunca somurtuyorum, eşim de gel seni markete götüreyim diyor, hiç canım çekmese de biraz yürüyüş olur diye kabul ediyorum... Saçma sapan şeylere bakıp, vakit öldürüyoruz...eve gidiyoruz, anneme bu kızın gelmeye niyeti yok diyorum. Annem, doğumun saati belli olmaz, diye teselli veriyor...

İkindiden sonra ritmik sancılarım bsşlıyor, yedi dk bir, ama çok kısa sürüyor, aman allahım bende bir sevinç, ama kimseye söylemiyorum, yalancı çoban olmayayım diye...

Akşam beş dk düşüyor, ama kısa sürüyor ve çok da rahatsız etmiyor, eşime söylüyorum... Annemler yatıyor, ben sıcak suya giriyorum, kaslarım iyice gevşiyor, sancıların süresi aynı ama hiç rahatsız etmiyor... Sinirim bozulmuş vaziyette uyumaya gidiyorum, saat ikide iyi bir sancıyla uyanıyorum, sancılar hala beş dk bir kısa ama daha sert... Uyumaya çalışıyorum, uyuyamayınca kalkıp ütü yapıyorum, ortalık karışık kalmasın... Trt açık, dizi müziklerine eşlik edip, nöbetler halinde gelen sancılar eşliğinde ütümü bitirip, yetleştiriyorum, sonra tekrar uzanıyorum ama yatmak iyi gelmiyor, oturuyorum...

Saat beş, eşim iyi misin diyor, iyiyim diye sallıyorum, yarım saat sonra tekrar bakıyor yarım gözle, bu sefer uyanıyor... Lohusa nevresimlerini çıkarttırıyorum, onları da ütülüyorum ama sancı geldikçe, bırakıyorum... Saat altı imsak girsin diye bekliyorum, namaz kılıp çıkıyoruz,

acile gidip giriş yapıyoruz, beni jiç istememe rağmen o rahatsız sandalyeye oturtuyorlar... Muayene, 3, 4 cm açıklık, tüh, diyorum biraz daha sabretseymişim....nstye bağlıyorlar ve tam üç saat o saçma halde yatıyorum, tuvalete gitme bahanesiyle arada çıksam da ebeler sürekli bağlıyor, en sonunda yeter deyip kendim çözüyorum ve bir daha da bağlanmıyorum... Bu yatış benim samcıları azaltıyor maalesef üç saatte bir cm ancak açılıyorum sonra ürekli yürüyorum.. Sancı geldikçe eşime bel masajı yaptırıyorum, çok iyi geliyor... Herkese tavsiye ederim,

Saat on bir gibi dr geliyor, sana biraz yardım edelim, öğlene kadar doğur diyor, canıma minnet daha ne isterim diyorum kendi kendime...

Sonra ebe değişimi yapılıyor, yeni ebe tahmini doğm kilosunu soruyor, çatı genişliği de dar olunca suni takmaktan vazgeçiyor...

Saat on bir buçuk, Son bir saat, sancılar artk yeter dedirtiyor, kendi kendime neden epidural olmadım, diye düşünüyorum... Yine geliyor diye söyleniyorum, zaten artık sancılar neredeyse hiç ara vermiyor... Ebe hanım, doğumhaneye alıyor, ne olur bana yardım edin diye yalvarıyorum,

12.25 doğum haneye girişim, eşim saatin resmini çekmiş, hazırlanmam ve dr gelmesi on dk sürmüştür, arada suyum felan patlatıldı çünkü...12.46 kızımın sesini duydum... Toplamda on dk hadi on beş dk ıkınmam sürdü, kızım boynunda bir kat kordonu ve birazını yediği kakasıyla doğdu... Çok şükür solunum felan sıkıntısı olmadı...

Yalnız sarılıktan iki kere fototerapi aldık, yarın tekrar gideceğiz inş, artık iyidir kuzuşum... Bu süreçte sürekli oturmaktan dikiş ağrım oldu, ilk iki gün çook iyiydim hatta aynı gün doğum yaptığımız kadınla karşılaştım sen ne kadar iyisin felan dedi, sonrasında dikişlerim kanadı, ağrım oldu, dr gittim, çok hareket etmişsin, çokküçük dikişin var ne yaptın bu kadar dedi.. Şimdi tekrardaniyileşmeye başladım...

Dua edin inşallah kızım iyice iyileşmiştir teyzeleri....

Son düzenleme:
Kızlar ben doğurdum. Sabah 6'da başladı sancılarım, 16.30'da kızım doğdu. 3350gr.-
50cm. Ikimiz de iyiyiz, dua edenlerden Allah razı olsun, Allah kalanları da kurtarsın. Hepinizi öpüyoruz.

Gözün aydın canım... Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Dikişler için dr bana kurutma makinesi kullanmamı tavsiye etti, ter bile olumsuz etkiliyormuş....bir de çok oturmak iyi gelmiyor...

bir cay bardagina bir caykasigi koyup yemeklerden sonra icebilirsin

Dunyayi agizlariyla tanimaya calistiklari icin surekli emmek istiyorlar. Bildikleri baska birsey yok cunku :) doymayi bilmediklerinden surekli emer ve fazlasini kusarlar telasa gerek yok. Ben emzik verdim.

Gozunaydin. Saglikla buyusun insallah kuzun

göğüs yarası için krem filan işe yaramıyor hiç. en iyisi göğüs kalkanı. sürekli nemli tutuyor memeleri kendi sütünlede ucunu elinle siliyosun kurumadığı için yara olmuyor. benim doktorum söyledi hemen aldık ama benim uçları küçük diye tutamıyor sağıyorum

Cok sukur hayirlisiyla kavusmussun kuzuya. Saglikla buyut insallah :)

canım emdikçe ver o emdikçe sütün çoğalcak sakın mama verme mamayla doyunca anne sütünü daha az emcek o zaman sütün daha az gelcek ben inat ettim mama vermedim 22. gündeyiz toplasan 4 dafa vermedim ilk zamnlar ağlayınca her kafadn bi ses çıkıyo doymuyo diyorlar yok öyle birşey kesinlikle sadece anne sütü bebek emdikçe gelcek sabret biraz

Son düzenleme:

Çok gecmis olsun cnm,Allah analı babalı büyütsün bebegini.dogumunnkolay olmus,ne guzel..bende suni sanciyla epidural normal doğum yaptım.dikissiz oldu sansıma,o yüzden hic yatmadan agrısiz gecti dogum sonrası.ins. seninde gecer cnm..kızinada şifa diliyorum,benimkide yüksekti sariligı,ama 10. Gün düsmustu sükur ..

Dogum yapan arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Persembe gunu sezeryan ile bebisimi kucagima alacagim. Ama son 3 saattir 45 dk 1 saat arayla rahmimde agri oluyor ve bu agri cok afedersiniz makata kadar vuruyor. Bebek inanilmaz hareketli. Karnim da tas gibi. Drumu haberdar etmeli miyim yoksa bunlar normal mi ??

Doğum yapanlara hayırlı olsun yapmayanlara kolay doğumlar olsun inşallah.
Ben kısmetse şubat sonunda doğum yapacağım ancak drumun söylediği tarihle buradaki tarih arasında 3 gün var. Doğum yapan arkadaşlara sorum buradaki beklenen doğum tarihinde mi kucaklarına aldılar bebelerini?
Şimdiden teşekkürler

Ben de Şubat annesiydim.son anda 31 ocak ta sezeryan tarihi aldık:)spinal anestezi ile olacak inşallah.bu konuda bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırlarsa süper olur.endişe,heyecan ve korku var bende ilk olduğu için!!paylaşımlar için teşekkürler şimdiden...

Kızlar sanki gaz sancısı gibi agrı yanı karın agrısı dogum baslama ısaretı olabılr mı? ama sun hıc acıklıgım yoktu. bu acıklık bır gecede olusur mu?

Kızlar sanki gaz sancısı gibi agrı yanı karın agrısı dogum baslama ısaretı olabılr mı? ama sun hıc acıklıgım yoktu. bu acıklık bır gecede olusur mu?

10 dakikada bire düşmeden telaşlamana gerek yok diye düşünüyorum. istersen acile gidip nst ye gir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…