2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

normal doğum kolay birşey değil ama sezeryan da kolay değil. dürüst olmak gerekirse doğum denilen şey "kırk katır mı kırk satır mı" tercihine denk bir durum vücudundan bir canın ayrılmasının en kolayı bile nisbeten kolaydır elindeki eldiveni çıkarmıyorsun sonuçta bağırmaları normal herkesin ağrı eşiği farklı belki onları zıplatan acı sana sinek ısırığı gibi gelecek, belki kadın nazından bağırıyor yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, doğumu özel hastanede yapacaksan onlar zaten ne bebeği ne de seni riske atmazlar bebeğin kalp atışlarında sorun hissettikleri ya da senin zorlanacağını anladıkları anda zaten sezeryana dönerler. kafa çpının bile yasal sınırı varmış belli bir ölçüyü geçtikten sonra zorunlu sezeryan oluyormuş zaten, eğer öyle olsaydı doktorun o şekilde söylerdi. belki normalden 5mm fazladır ve engel değildir. ayrıca epizyo ile onun çıkacağı hale getirirler onu meraketme. epizyo da öyle korkunç birşey değil hissetmiyorsun bile sadece doğumdan sonra bir hafta oturmakta zorlanırsın hepsi o kadar.
hele bir doğum başlasın da zorunluluk oluşursa zaten sezeryana alacaklar içini ferah tut.
aklından da çıkarma "sezeryan daha kolay" diye birşey yok, sadece daha kolay iyileşen bünye var.

doğum sancısı 4-5 dakikada bir girer ve 50 saniye sürdükten sonra hiç olmamış gibi kalıntısız geçer. bahsettiğin şey buna benzemiyor sanki ama bence sen doktorunu ara ve gidip nst ye gir senin bekleyiş oldukça gerginleşmiş artık. allah kolaylık versin

Canım nedir sor durumun?
Benim 5 dk da bir 35-40 sn süren sancılarım vardı, hastanede açıklığın 3 cm deyip yatış yapmışlardı. sancı sıklığına göre 5-6 cm açıklığım var heralde dedim ben gittiğimde. Yani açıklıkla sancı sıklıkları pek bağlantılı değil heralde, bende öyle olmadı en azından.
Geçirebildiğin vakti evde geçir, suni sancıyı geç almaya çalış. Allah yardımcın olsun..

Kizlar sut icin en iyi sey uyumak ve bol su icmek bu tecrubeyle sabit ama dun esim boza aldi marketlerde satilanlardan uzerinde sut yapici ozelligi var yaziyor bilgilerinize

Ben de bol dü içmeye devam ediyorum, ben de herkese tavsiye ederim, boza da eşime ısmarladım az önce:)

Bilgiler için sağol canım, ben de senin gibi düşünüyorum. Lakin dört günlük kızım dün gece kendini parçaladı ağlamaktan beni de ağlattı saatlerce 1'den sabah 6.30'a kadar ne denediysek uyutamadık, altı temiz, karnı tok, gazı yok ama uyuyup 2-3 dk sonra ateşe düşmüş gibi ciyak ciyak bağırarak uyandı. Beşik, yatak, araba koltuğu, salondaki koltuklar, denemediğimiz yer kalmadı ama uyumadı. Sabah anca uyudu. Her gece böyle olmaz inşallah çok üzdü bizi neden böyle olmuş olabilir bir fikri olan var mı

saç kurutma makinesi açmayı denedin mi, o tarz sesler bebekleri rahatlatıyormuş, elektrik süpürgesi, araba motoru sesi gibi düzenli sesler. kolik bebek müzikleri ya da sesleri diye bir bak internetten, bebeğin kolik olabilir, yeni doğan depresyonu diyebiliriz diğer adıyla. onu araştır. senin durumun ona benziyor sanki. allah yardımcın olsun

http://www.youtube.com/watch?v=Txa57KjC4ds

Son düzenleme:
Slm herkese..doğum yapanlara gecmis olsun diyorum,yapanlarada kolay gelsin..
Benimde birkac onerim olucak..sutbicin yazmistim yine yazayim,boza,komposto.tahin helvasi,bulgur pilavi,lactamil,humana still tea yiyip icin mutlaka...
Gaz bizde de cok var,emerken kivraniyor resmen,artik haftaya 1 aylik olunca kontrol var,damla yazdircam.birde rezene cayi vericem dedi dr...
Eng.teacher,cnm sebepsiz yere agliyorsa kolik diyorlar,ins.oyle olmaz..hergun ayni saatlerde basliyor bebek,3-4 saat agliyor..oglum oyleydi,sana oberim sac kurutma mak.asoirator ac hemen susar..simdi kizimda uyumayinca hemen mutfaga gidiyoz asp.acinca mayısiyor hemen daliyor...anne karnindaki sese benziyormus..

aspiratör hiç aklıma gelmemişti o da süper fikirmiş

Aynı seyleri yazmısız cnm,ins.kolik degildir..çok zor ark.oglu kolikti aksamüstu baslarmıs aglama krizi saatlerce suruyormus..ben oglumda saç kurutma mak.acardim aglayinca hemen susardi...

Aynı seyleri yazmısız cnm,ins.kolik degildir..çok zor ark.oglu kolikti aksamüstu baslarmıs aglama krizi saatlerce suruyormus..ben oglumda saç kurutma mak.acardim aglayinca hemen susardi...

:) tecrübeli anne refleksi. çok şükğr kolik yaşamadım ama etrafımda aylarca bununla boğuşmak zorunda kalan insanlar oldu. annelik insana neler öğretiyor. hayal bile edemez insan saç kurutma makinesiyle bebeğin susabileceğini.

Merhaba arkadaşım, pek yazan biri degilim ama benimle ayni endiseleri taşıyan birini ve daha nicelerini gorunce rahatlatmak amaçlı birkac sey yazayim dedim. Bende seker vs olmamasina ragmen oglum en bastan beri onden gidiyordu. Ben saglik personeli oldugum icin etrafim uzman dr larla dolu ve cogu bana senin sonun sezaryene doğru gidiyor diyordu,, cunku oglum hem iri bebek cikiyordu hem de kafa çapı büyüktü usgde. Yok karnim da büyükmus, hele özelde doguracaksam kesin sezaryen yaparlarmis vs vs. Allahtan dr um sonuna kdr normal dogum destekcisi ben endiselerimi dile getirdikce sakinligiyle asiri rahatlatti beni.Ilk gebelik olduğu icin haliyle korkuyorsun hem bu durumlar hem de sanci nasıl olacak, baslasa anlar miyim endisesi. Çok agri oluyor mu gercekten acaba dusunceleri ki bak ben doktorum etrafimda defalarca normal doğum yapan kadın gormeme ragmen, bagiranlar cagiranlar veya sessizce doguranlar. 38 hafta bitince sabirsizlanmaya basladim cunku iri oldugu icin daha cok buyumesinden ve normal doguramamaktan endise ediyordum. Ama bu isin altin kurali kendini rahat birakmak. Her zaman soylenen sey gercekten dogru, bebek ne zaman gelecegini biliyor.38+5te Cuma gunku kontrolumde nst de bes dk da bi agrilarim cikti.bi onceki gece biraz huzursuz gibiydim de. Ama cok onemsemedim cunku bi hafta onceki nst de 10 dk da bi agri cikmisti ve yine hafif husursuzluk yapan agrilar oluyordu ama bi hafta gecti hala dogurmamistim. Ama dr uma yine de bikgi vereyim dedim gel bi bakalim dedi sonra dedi ki 2 cm yok yok 3 cm cok güzel dogum başlamış ama bebegin kafasi henuz rahimagzina basmiyor bu gece yarin olabilir eve git agrilarin bes dk da bire duserse ara hastanede bulusuruz dedi. Ama pazartesiye de kalabilir 2-3 cm ile bi hafta gezen insanlar da var dedi. Ama ben acaip heyecanlanmistim bi yandan da seviniorum ne guzel agrim yok ve 3 cm olmusuz demekki rahat gececek. Yoksa oglum yine kandiriyor mu beni acaba diye de dusundum hani.Hizlandirmak icin donuste bi saat yol yurudum sicak duş aldim hafiften agri sikliginda ve siddetinde artis hissettim ama sinek isirigi gibiydi. Herhalde dr 3 cm aciklik var dedi ya ben psikolojik olarak agri hissetmeye calisiyorum kendimce dedim. Ama hakikaten oyleydi yani sinek isirigi gibi. Esim bi onceki gece nobetciydi uyumamisti git uyu belki bu gece bisiler olursa uykusuz kalma dedim. Ben de onunla biraz uyudum. Dolandim ettim saat oldu 10. Bir seyler yesem diyorum canim pek bisey istemiyorum. Aksam 7de kk ya bakarken biraz tatli yemistim o kadar.Hala belli belirsiz agrilar var napsam bilemedim. Sabahi mi beklesem acaba. Ya gece siddetlenirse? En iyisi dedim gec olmadan bi arayayim dr umu. Anlattim boyle boyle 5 dk da bi agri var ama dikkat kesilmezsem hissetmiyorum agriyi. Hastaneye gideyim mi dedim. Git nobetci dr baksin bana haber verir dedi. Icimden de diyorum bosuna gidiyoruz ama olsun. En azindan icimiz rahat eder. Duş aldim esimi uyandirdim ortaligi topladik falan. Yolda diyorum esime saat tut agrilar 2 dk da gelmeye basladi ama hala kuruntu diyorum ben. Cunku o kdr az. Cantalarimizi almadik nasilsa ben agri pek cekmiyorum ya nasilsa geri gelcez ya! Gittim nobetci dr a anlattım durumu, cok sakinim bu arada. Hastaneye giris 23 30. Muayeneye varis 00 00 gibi. Muayene ediyor. Ya diyor sen agri hissetmedin mi. Yok dedim isirik gibi iste hic oyle kivrandiran bisi olmadi. 7 cm olmus dedi hemen nstye baglayalim yatis da yapilsin. O an agzimdan gayri ihtiyari "hadi canim yok artik" lafi cikti. Esime dedim 7 cm olmusuz git cabuk cantayi getir bu gidisle bu oglan kiyafetleri gelemeden dogacak. O da sasirdi beklemiyordu tabi. Saat 01 e dogru yatis yapilmis oluyor esyalar geliyor oldu mu 8-9 cm. O an bir seyler hissetmeye basladim artik, son donemec bu olsa gerek, 01 30 gibi dr um geldi su kesesi patlatildi, yorgunluk yuzunden son bi saat zor gecti sadece, ve 3 e dogru artik sabrim kalmadi dedigim anda dr umun da yardimiyla 4100 gr 55 cm oğlum dünyaya teşrif buyurduve gogsumun uzerine tanıştık onunla. Esim disarida herhalde sabahi bulur diye dusunuyormus ama benden sonra hemen o gördü oğlunu da inandi oyle boyle kimsenin normal doguramazsin dedigi oğlum, o dar kanaldan kendisine allahin ogrettigi sekliyle gecti ve geldi aramiza, hem de süreç boyunca hic uzmeden. Şimdi emisiyoruz onunla, allahim diyorum seni ben mi dogurdum allah herkese kolaylik versin kizlar. Bebislere de saglikli sihhatli anali babali hayirli uzun ömürler.

harikasın, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasibetsin. maşallah 40ı tamamlasa 5 kilo doğacakmış senin kuzu. çok güzel bir doğum olmuş, darısı herkesin başına.

Yok bende varım dün doktor kontrolüm vardı ne sancı ne birşey çıktı çok rahatız içerde

Hayırlısı olsun canım allah uzun ömürler versin kuzuna

Kizlar kahverengi akintim oldu. Pedim kirlendi. Ama sanci yok. Sanki kafasini daha asagida hissediyorum. Geliyor mu dersinizzz???

Benimde sat à göre 30 ocak ve halada hiçbir belirti yok eşim baya sabırsız durumda dün sezaryan yapalım alalım gidelim dedi hatta :))

Hayırlısı inşallah geliyor senin kuzun yola çıkmış artık

offf dogurmayan kımler kaldı yaaa ben bugun 39+4 oldum

Ben Varım 39+5 oldum perşembe günüm doluyor
Heyecanla bekliyoruz

sağolun kızlar, bi de bunları deneyelim bakalım. 4 günlük kızım daha, sadece 1 gece oldu böyle, kolik denen zıkkımı ben de biliyorum, inşallah öyle bîşey olmamıştır bu gece bakcam bakalım.

Çok Sağolun kızlar. Burda saat farkından dolayı sabah 9. Gece size yazdıktan sonra uyumaya çalıştım ve uyudumda büyük oranda uykumu aldım. Sıcak bi duş aldım. Çok rahatlattı. Sancılarım kesilmedi tabi hala kötü bir adet sancısıymış gibi devam ediyor. Uykumdan uyandırıyordu gece boyunca. Yine günlük pedimi hatta çamaşırımı kirletecek kadar kanlı akıntım oldu.
Şimdi 6 dk da bir 30 sn sürüyor sancılarım. Suni sancı yaparlarmı bilmiyorum ama epidural istediğimi söyledim. Dua edin

Üç saatlik fototerapi sekiz saatte bitti çok yorgunum...

Allahım ne olur geçsin artık, benim de minik kızımın da gücümüz kalmadı...

HTML:

Canım Allah yardımcıniz olsun oğlum 5 günlükken 1akşam yatırdık fototerapi için çok zor bir durumdu. Oğlumun bugün 40 i çıktı ama yuzunde hala sariligi devam ediyor. Allah hepimize yarınlarımızı bağışlasın ve yardımcımız olsun

canim benim allah yardimciniz olsun bu gunler gececek iyi olacak sabret canim dualarim sizinle
İyi akşamlar devit damlaya kaç günlükken başlanıyordu ?:26:

iyi aksamlar canim 15. gun baslaniyor.gaz yapiyomus maalesef ama
zinco verdi doktor gaz icin.tamamen bitkisel yaglardan karisim

Canım benım cok tesekkur ederım, uzun uzun detaylı yazmıssın Allah razı olsun bu bır kac gundur korkularım endıselerım vardı,yazın benı rahatlattı, ınsallah Rabbım bana da senınkı gıbı kolay bır dogum nasıp eder ınsallah.Daha dogrusu bekleyen herkese.Sag ol bebısınden fırsat yaratıp yazdıgın ıcın.Bakalım ne zaman gelecek benım sancılarım.

harikasın, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasibetsin. maşallah 40ı tamamlasa 5 kilo doğacakmış senin kuzu. çok güzel bir doğum olmuş, darısı herkesin başına.

amın canım hepımızın basına.sag ol zemherı

bende de ne sancı var ne agrı ne acılma. ama yuruyus falan da yapamıyorum yaa

Canım bır gunde mı basladı agrıların bende daha hıc bır ısaret yok cok streslıyımmm

allah yardımcın olsun, inşallah kolaycacık gelir evladın kollarına

geçmiş olsun, inşallah düzelir kuzun. neden o kadar uzun sürdü ki

İyi akşamlar devit damlaya kaç günlükken başlanıyordu ?:26:

15. günde başlanıyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…