23 ocak perşembe günü sezaryan ile oğlumu kucağıma aldım. herşey yolundaydı. ancak dün sarılık teşhisi kondu. fizyolojik sarılık değeri 13 çıktı. bugün tekrar kontrol edildiğinde değeri 18 çıktı. bu sebeple oğlumu fototerapi için hastaneye bıraktık. bugün ilk ayrı günümüz. ağlamaktan içim dışıma çıktı. akşam üstü emzirmek için hastaneye gittim. Allah evlatlarımıza sağlık versin. insanın ömründen ömür gidiyor.
Canım çok geçmiş olsun, hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede emmeye başlar oğluşun. Öpüyoruz seni..
Canım evde çekebilsen mümkün olduğunca iyi olurdu, çünkü hastaneye gittiğin gibi suni sancıyı dayıyolar çok fenabelki de doğurmuşsundur bile. Haberdar et bizi. Allah yardımcın olsun..
Canım hiç vazgeçmeden hep ver, eninde sonunda alır inşallah. Ben bebiş memeyi tuttuğu anda elimle masaj yapıp ağzına akıtmaya çalışıyodum, fazla yorulmadan doysun diye:) sütün geliyosa sağ da birikmesin. hergün biraz daha güçleniyolar, inşallah emer. Allah yardımcın olsun.
Yaklaşmış canım senin doğumun. İnşallah en kısa sürede kavuşursun yavruna.
Emen bebek sarılık olur mu? Sarılık olduğu nasıl anlaşılır? Beni azıcık aydınlatsanıza kızlar ya:44:
Hayırlı olsun canım, geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün..
Çok gecmis olsun cnm,çogu bebek sarılik oluyor maalesef..ins. atlatirsiniz..benim oglumda 3 gunlukkn yatmistik,simdi kiziminda yuksek cikti,16 ydı ,17 de fototerai veiliyormus..sınirdan kurtardik..bazen uzun suruyormus,aylarca buna anne sutu sariligı denirmis.
Canım bende bugun biraz daha toparladım ama uyanınca yataktan kalkarken çok zorlanıyorum. Yattığım taraf geriliyor sanırım. Az önce ağlayarak kalktım. Eşim milim milim oynatarak kaldırdı. Kızım uyuyunca bende uyumuşum 2 saat kıpırdamadan. Bugün korse alıcam. Doktor kontrolüne giderken onay verirse takıcam. Bi akrabamız takmış hemen doğumdan sonra. Kalkarken otururken çok rahat ediyormuş. Sen kullandın mı? Yada kızlar korse kullanan var mı
Ben de buralardayim meraketme.herkez dogurmus siteye ugrayan yok ahh ahhhh.kardeşim elinde makas üzerime geliyo dogur kız yoksa ben sezi sezeryan yapıcam diyekendi kendime yazıp okumakta güzelmiş.oglusumla ben sitenin bekciligini yapıyoruz
yanlız değilim yani :))Ben kullanyorum su an ama ilk 10 gun dikisleri sizlattigi icin takamadim. Doktorlar cok uygun bulmuyor diye biliyorum ama sen yinede sor
Ben de buralardayim meraketme.
Çok sağol canım, büyük kızım da sütüm çokgeç geldi, üçgün farkedemedik, aç kalmış, buna rağmen sarılık olmamıştı, şimdi sütüm hemen geldi, buna rağmen oldu bünye meselesi demek ki...
Bir de burda 16yla yatırıyorlar, 17 ye hiç çıkmadı, belki yatmasak çıkardı ama...
Ben de Şubat annesiydim.son anda 31 ocak ta sezeryan tarihi aldık:)spinal anestezi ile olacak inşallah.bu konuda bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırlarsa süper olur.endişe,heyecan ve korku var bende ilk olduğu için!!paylaşımlar için teşekkürler şimdiden...
İyi akşamlar devit damlaya kaç günlükken başlanıyordu ?:26:
23 ocak perşembe günü sezaryan ile oğlumu kucağıma aldım. herşey yolundaydı. ancak dün sarılık teşhisi kondu. fizyolojik sarılık değeri 13 çıktı. bugün tekrar kontrol edildiğinde değeri 18 çıktı. bu sebeple oğlumu fototerapi için hastaneye bıraktık. bugün ilk ayrı günümüz. ağlamaktan içim dışıma çıktı. akşam üstü emzirmek için hastaneye gittim. Allah evlatlarımıza sağlık versin. insanın ömründen ömür gidiyor.
kızlar epiduralle normal doğum yapanlar sancıları baya hissettiniz mi benim tahminimden daha ağrılı oldu da kişye göre veya doktorun uygulamasına göre değişiyor mu merak ettim başkalarının nasıl geçiyor acaba
Çok sağolun arkadaşlar, emmesi iyi, kilo alımı iyi, ama üç keredir ışık alıyoruz, tekrar yükseliyor... Karaciğer gelişimi tam olmadığında oluyormuş, yani dr öyle söyledi... Bir ay bile sürebilirmiş....
İşin en kötü tarafı büyüdükçe daha da zorlaşıyor, koyar koymaz ağlıyor, rahatsız oluyor, anladı artık kendini iyice..
Allahım tüm bebeklere şifalar versin.. Geçici diye kendimi motive ediyorum ama zor, gerçekten zor....
Son iki gündür akşamları düzenli aralıklarla geldiğini farkettiğim sancısız kasılmalar oluyordu. Dün akşamdan beridirde sancılarım var. Hala evdeyim.
inşallah canım. Sorunsuz bir kucagıma alabildeydim hayırlısıyla..
Sancı başladıktsn sonra en uzun süren doğum benimki olacak sanırım :)
Canım bende bugun biraz daha toparladım ama uyanınca yataktan kalkarken çok zorlanıyorum. Yattığım taraf geriliyor sanırım. Az önce ağlayarak kalktım. Eşim milim milim oynatarak kaldırdı. Kızım uyuyunca bende uyumuşum 2 saat kıpırdamadan. Bugün korse alıcam. Doktor kontrolüne giderken onay verirse takıcam. Bi akrabamız takmış hemen doğumdan sonra. Kalkarken otururken çok rahat ediyormuş. Sen kullandın mı? Yada
kızlar korse kullanan var mı
Canım acaba göbeği acıyor olabilir mi?
ay doguramadım ben yaaa.doktorum acılman yok dedi suyuda iyi bebegin dedi. cumartesi gunune kadar suremiz var bekle dedi.olmazsa suni sancıyla dogurtacak benicok stresli bı gundu.sancım gelip gidiyor dalga geciyo bu paşa benimle
kızlar epiduralle normal doğum yapanlar sancıları baya hissettiniz mi benim tahminimden daha ağrılı oldu da kişye göre veya doktorun uygulamasına göre değişiyor mu merak ettim başkalarının nasıl geçiyor acaba
Su kesemi patlattiktan sonra dayanamayip herhalde bayilcam ben deyip epidural yaptirdim ama 10 dk sonra dogum oldu benim :/ haybeye yaptirdim. Ama soyle ki epidural icin 15/30 dakika etki suresi dediler. Sen ne kadar sonra dogum yaptin? Bildigim kadariyla aciyi duymaman lazim yada bayaa hafif olmasi gerekiyor zaten o yuzden yapiliyor. Dr dan kaynaklaniyor olabilir cunku her kisinin harci degil diye biliyorum.[/QUOTE
Canim bana iki doz yaptilar ilk dozda hic bir fark olmadi ikincide de yine sancilarin gelişini hissettim ebeler ikinci dozu yapmayai bile istemediler ikinmayi ayarlayabilmem için doktor ikiyi yapin demişti bende israr edince yaptilar öyle biraz rahatladim dikişte de o bölgeyi uyusturdular yine hissettim hep epidurlli buysa normali nasil dedim
:)
Allah bebişlerinize şifa versin, en kısa sürede atlatırsınız inşallah. Çok üzülüyo insan, kızım bir gece uyumadı onunla birlikte ben de ağladımo bile üzüyo insanı. Allah yardımcınız olsun..
Hiç belli olmaz canım, benim de ilk doğumdu, uzun sürer derler ama sancılarım fazla uzatmadı direk 5 dk'da bir geldi ve başlaması ile doğum arası 10.30 saat sürdü. Sen daha kısa sürede kurtulursun inşallah.
Ben aldım korse ama dikişlerimin geçmesini bekliyorum. Ped sürtünce bile acıyo korse canımı yakar diye daha cesaret edip giyemedim.
Bugün doktora sorduk canım. 5. Gün kontrolümüz vardı, 40 günü geçene kadar çok normal. Bazen uyur bazen ağlar, düzeni olmaz. Düzenli uyku beklemeyin dedi. Hiçbir sorunumuz yok çok şükür, dün gece uyudu bakalım bundan sonra nasıl olcak:44:
Bi de benim kuzum gece uyurken yapıyo genelde, böyle hareketsiz yatıp uyumuyo, kıpır kıpır, mıkır mıkır sürekli oynuyo uyurken, ben de dalıp uyuyamıyorum onu pıtpıtlarken. Ne zamana kadar böyle olcak bu iş bilen var mı:44:
Canım belli olmaz, bu akşam gelir belki :) ben de canıma tak etti dediğim günün ertesinde doğurdum. Hiç bir belirti yoktu, tabi biraz da benim çabalarım olmadı değil
Canım ben, 'bana ilaç vermeyi unuttular kesin' diyecek kadar şiddetli hissettim sancıları. Suni sancıyı çektim bir süre o yüzden kıyaslama yapabiliyorum. Sanki hiç epidural olmadım gibi oldu. Epidural yaptırdım, bişey hissetmedim diyenlere şaşırıyorum, doğumdan sonra dikiş için uyuşturmaya iğne de yaptılar ama dikişleri de hissettim hepsini, acısıyla sızısıyla. Bana hiçbir ağrı kesici etki etmedi o gün, çok zordu
ay doguramadım ben yaaa.doktorum acılman yok dedi suyuda iyi bebegin dedi. cumartesi gunune kadar suremiz var bekle dedi.olmazsa suni sancıyla dogurtacak benicok stresli bı gundu.sancım gelip gidiyor dalga geciyo bu paşa benimle
herkez dogurmus siteye ugrayan yok ahh ahhhh.kardeşim elinde makas üzerime geliyo dogur kız yoksa ben sezi sezeryan yapıcam diyekendi kendime yazıp okumakta güzelmiş.oglusumla ben sitenin bekciligini yapıyoruz
merhaba arkadaşlar, çoktandır okuyodum ama yazamamıştım.
doğum yapanlara hayırlı olsun,, bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun, kolay hayırlı doğum nasip etsin Allah.
sarılıktan dertli olanlarada şifa diliyorum.
biz yavaş yavaş alışıyoruz kızımla birbirimize, uykusuz gceler zor ama mis gibi kokuyo:) kokusu yetiyo insana:) Allah acılarını göstermesin.
çok kusuyo kuzum, bu yüzden yan yatırıyorum. bütün bedenini yan yatırıyorum. bi sağ bi sol olarak . acaba ağrı uyuşukluk filan yapıyo mudur diye korkuyorum. siz nasıl yatırıyorsunuz? bedeni düz ama kafasını yan mı çevirsem? yoksa böyle bütün bedeniyle mi yan yatırsam?
Canim benim bebegimde cok kusuyor butun bedeni yan yatiriyorum ben neden kusuyorlar acaba bi fikrin var mi sutumun en bol oldugu zaman emiyor hop cikariyor bosa gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?