2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
benim kızda cidden takvimine uyacak galibaa
Hadi bakalım hayırlısı, haberi göndermiş annesi, yakındır gelmesi...
İnşallah canım. dua edin. hem bi sevinç hem de korku var. ara ara sancılar yokluyor.

Ya herkes doğurdu ben kaldım yaaaa(( hiç bir işaret de yok yaa.

kızlar benım SAT 26 nisan oyleyse 9 ay 10 gün ne zaman bitiyor yani 31 ocak mı oluyor???Bu hesabı bilen var mı yardımmmmmmm cunku doktor 31 ocaktan sonra ustune 1 hafta daha beklerız dedı

canım stres yapma demesı kolay ama uzulme, ısrarla vermeye calıs tabı tecrubelı anneler daha ıyı bılırler ama stres yama bu daha da cok etkıler senı. benım de en korktugum sey dogum sonrası stres. umarım atlatırsın canım Allah yardımcın olsun

Merhaba, kızlar...

Bizim sarılığımız yine yükselmiş, yer yoktu, sabah üç saatlik fototerapi daha alacağız... Dua edin, bu gün onuncu günümüz, bu da üçüncü girişimiz, inşallah artık iyileşiriz...[/QUOTE]

Çok geçmiş olsun canim insallah son olur cabucak iyilesir zehramiz

erikim hayirli olsun bebegin canim allah anaki babali buyutsun cok opuyoruz seni

Kizlar kahverengi akintim oldu. Pedim kirlendi. Ama sanci yok. Sanki kafasini daha asagida hissediyorum. Geliyor mu dersinizzz???

canim nisan gelmiiiis hadi hayirlisi cok merak ettim bikac gune gelir bebegin

Kızlar bizde bugün çıktık hastaneden çok şükür. Zor bi doğum ve ilk gün geçirdik ama toparladık. En kısa sürede hikayemizi paylaşıcaz inşallah. Anca yazılanları okudum. Bütün doğum yapan arkadaşlar Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallah hepimize. Doğum yapacak kimse kaldıysa Allah yardımcısı olsun.

Sezeryan olan arkadaşlar benim canım biraz fazla tatlıdır. Dikişlerime birşey olacak açılacak falan gibi evhama kapılıyorum. Korkumdan 2 gündür öksürüğümü bile tutuyorum. Yataktan yatarken kalkarken çok korkuyorum. Kalmamıyorum korkumdan. Birinden yardım alıyorum. Kalktıktan sonra sorun yok ama. Bana biraz anlatırmısınız ne kadar sürede iyileşiyor bu dikişler falan yapmamam gereken birşey var mı?

Canım maşallah bu sabah taburcu olurken bakabildim buraya. Hastanede seni soracaktım sancıyla gittiğini okuyunca çıkmışsındır diye bıraktım. Allah bol bol süt versin inşallah.

Gunaydin kizlar
O kadqr uzgunum ki oglum butun gece agladi cok gazi var ozellikle banyo yaptigi gunun geceleri oluyor aglamasa sabahlamak bisey degil o ikindikca icim pqrcalaniyor sabsimplex kullaniyoruz bakalim bisey degisicek mi

Tomurcuk bende gece mama veriyorum biberonla ayni korku bendede var bak benim bebegimde bu sabah memeyi almadi cunku cok yorgun tum gece uyumadi dinlenmesini bekliyorum belki seninkide boyledir tekrqr tekrar dene valla oyle durumdayiz ki ben sutu bile sagip verebilirim yeterki karnini doyuralim

Perisimay ben eve gelip dusumu aldigimda iyilesmistim canim bebegi kucagimda tasidim hep gece ufacik sesinde yataktan firlayip baktimda ama bunye meselesi kendini uzme insallah en kisa zamanda topqrlarrsin sende

Mrb kızlar. Hatırlarsanız dün nişan zannettiğim kahverengi akıntım gelmişti. Akşam kasılmalarım düzenli gelmeye başladı ve 10 dk da bire düstü. Bunun yanında çok az ağrım vardı. Bizde hastaneye gittik. Sadece 2 cm açıklık varmış. Nst çekildi, yürüdüm yarım saat kadar ama bu arada sancılarım artıyor. Gitgide daha rahatsız ediyordu. Son muayenede hala 2 cm olunca, eşimle eve gitmek istiyoruz dedik. Buarada hastanedeyken daha yoğun ve daha çok kahverengi akıntım oldu.
Şimdi evdeyiz, sancılarım kıvrandırıyor ama dayanılmayacak gibi değil. Uyuyordum hatta ama uyandırdı artık. Adet sancısı gibi. Yine kanla karışık kahverengi akıntı geldi. Ne nişanmış bitmedi gitti. 2 cmken daha sancı başlaması çok tuhaf değil mi? Varmı böylesini yaşayan?????

9ay 10 gün 40 haftaya denk geliyor canım o fazladan beklenen bir hafta bebeğin gelişimi ve vücut yapınla alakalı nadir rastlanan bir durum ama benim komşum 42. haftada doğurmuş oğlunu ve bomba gibiymiş çocuk hiç bir sıkıntısı yokmuş, normal doğum yapmış, ikinci çocuğunu da dönmediği için 41. haftada sezeryanla almışlar "daha da gelesi yoktu" diye anlatır. telaşlanma daha 3 günün var zaten.

daha gitmediysen bence git artık. ilk doğumumda doğum başlamış 1cm açılma demelerinin üzerinden 17 saat geçtiği halde sadece 3cm açılmam vardı, epey de sancım vardı ve ben o zaman zarfında en az 4-5km yol yürümüştüm. suni sancı takıldıktan sonra büyük bir hızla açıldı ve 3,5 saatte doğum bitti. hiç bir tuhaflık yok yani, ilk doğumda açılma uzun sürüyor.
allah yardımcın olsun, gönlüne göre bir doğum olsun inşallah

canım sağ ol bu sıkısıklıkta cvp verdıgın ıcın tesekkur ederım. cuma son günüm ama hıc bır belırtı yok ve korkmaya basladım sankı normal dogumdan yaa cok streslıyım aglayasım gelıyor(( cunku ben nstdeyken normal doguma gelenler vardı bagırıyorlardı cok korktum sanırım...doktorum da bas cevresı bıraz buyuk bır de kordon dolanmıs dedı sezeryan da oılabılır anlamında dedı herhalde kafamı karıstırdı.

arkadaşlar danışmak istediğim bir konu var dr aramadım kararsızım açıkçası.dün gece 12 gibi ilk kez hiç daha önce hisetmedigim şiddetli bir karın ağrısı ile uyandım kaç dk sürdü bakmadım ama iniş çıkışları olan sanki bana 8 dk sürdü gibi geldi geçti gece boyu kasılmalarım oldu sancısız takip etmedim açıkçası çok fazlaydı zaten sonra gece yaşadığımın birebir aynısını sabah 8te yaşadım yine kasılmalarım devam ediyor sancısız tabi leke yada suyum gelmedi 40+5teyim ilk doğumum kafam çok karıştı ne yapmalıyım bilemedim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda etrafımda normal doğumu danışabileceğim biriside yok

Kizlar sut icin en iyi sey uyumak ve bol su icmek bu tecrubeyle sabit ama dun esim boza aldi marketlerde satilanlardan uzerinde sut yapici ozelligi var yaziyor bilgilerinize

bu başlığı attım çünkü ikinci çocuğum olmasına rağmen ben bile paniğe kapılıyorum acaba yetmiyor olabilir mi diye. hatta bu sabah eşime söyledim dalga geçti benimle
paniğe kapılmış olan arkadaşlar lütfen sakin olun, gündüz yeten sütün gece yetmemesi mantıklı birşey değil eğer olabiliyorsa bile çok nadir olacak bir durumdur. durumu iyi değerlendirin, büyük anne ve koca taifesinin gazına gelmeden önce emin olun çünkü onlara göre sütünüz zaten bebeğe hiç yetmeyecektir
bebeklerimiz henüz kırkı içinde henüz gece ve gündüzü bilmiyorlar, anne karnındaki düzenleri bizim metabolizma düzenimizin tersine işliyor. biz uyurken onlar uyanıktı biz uyanıkken uyuyorlardı ve hala aynı düzende yaşamaya çalışıyorlar. bu yüzden koca gün emip uyuyor ve gece de oynamak oyalanmak istiyorlar, ellerini kollarını kullanamadıklarından ve düzgün göremediklerinden dolayı da bildikleri tek işi yapmak istiyorlar sürekli "emmek" tabi bu durum da bize içinde süt birikecek vakit bulamadığından pörsümüş göğüsler kalıyor sonucunda da "sütüm yetmiyor" çığlıkları
"doktor gece mama verebilirsin dedi" diyorsunuz haklısınız ama acaba doktor sizi başından savmak için mi mama ver dedi, ikna etmekle uğraşmak istememiş olabilir mi, bunu iyice değerlendirin.
ayrıca mama muhtaç olunadıkça kullanılması uygun olan birşey değil. en iyisi bile anne sütüyle birebir uyumlu olamayacağından kabızlık, hazımsızlık ve gaz yapacaktır. bu da ekstra çığlık olarak geri dönecektir sizlere
akşam onun uyanacağını bildiğiniz saatlere yakın daha çok sıvı tüketin, süt çayı için, rezene için, ayran için. göğüsler kendini bebeğin ihtiyacına göre otomatik programlıyor, bebek emdikçe mutlaka süt gelecektir, birinci gün gelmezse ikinci gün bilemediniz üçüncü gün mutlaka gelecektir, hele gündüz yetiyorsa gece vızıldayan çocuğunuz kesinlikle can sıkıntısından emiyordur, nette bulunan gaz egzersizlerinden yaptırın, bezini değiştirin, onunla konuşun, kucağınıza yatırın çeşitli pozisyonlarda, emzik verin, gaz ilacı verin. gerçekten süt yetmediği için yaptığından emin olmadan mama vermeyin.
benim kızım da akşam 6dan gece 12ye kadar gözünü kırpmaksızın oturuyor ve sürekli meme ağzında dursun istiyor, başa çıkamayacağımı anlayınca emzik verdim, süt gelmediği için kızıyor ama çığlık çığlığa ağlamıyor, aç olsa öyle yapar. tek derdi can sıkıntısı.
belki sizinkiler de sıkılıyordur, biberona alışma riskiyle burun buruna kalmadan, bebeklerinize hazımsızlık çektirmeden önce mutlaka bunları deneyin. ikinciyi büyüten ve işine karışılmasına izin vermeyen bir anne olarak ben telaşlanabiliyorsam siz de yapabilirsiniz.
umarım işinze yarayacak birşeyler yazmışımdır.
hepimize kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…