2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

slm canım bize de yıkamak yok dediler ama kv olmaz yıkanmalı dedi biz yıkadık haftasında düştü göbeği. göbek bende de öyleydi dr um bile takıldı bi tanesini içeride unuttuk galiba diye bi hafta 10 güne kadar düzeldi tabi hala var tam olarak gitmedi ama bayağı fark etti. :) maşallah bebeğine de haftası ikinci haftası derken zaman nasıl da geçiyor...

ah sorma canım bende 40+3 oldum ama hala doguramadm smdı geldm doktordan bebek 3550 gr olms suyu kalp atısları normal acılmam yok ama nts de sancı cıktı 3 gun daha bekleyelım dedı doktor bakalm ne olcak ıyıce panık olmaya basladm sankı hıc gelmeyecek doguramıcam dıye dusunuyorum bıde ılk dogumum dogum korkumda cabası :18:

Kizlar aklima gelmişken yazayim.
Gaz sancisi için bebeğinize mutlaka masaj yapin. Karnina çok bastirmadan yuvarlak hareketler ve yukarıdan asagi doğru çekme hareketi. Baloncukları asagi çekmiş oluyoruz. Bacaklarini yukari kaldırma,karnina doğru itme, pedal çevirme vs. Bunları sirasi ile yapin. Bana doktor söyledi. Gaz bebek hareket edemediği için cikamiyor. Onu hareket ettirmek çok önemli. Sadece Gazi olduğu zamanlar değil gün içinde sik sik yapin masaji. Bize iyi geliyor. Bazen aninda cikariyor. Bazen o anda cikarmiyor ama sonrasında cikariyor. İnternette gaz masaji videoları var onlara da bakabilirsiniz.
Bi de ben gece yatarken yarim kundak yapmaya basladim. İnce bi tülbentle kollarini sariyorum. İnanin bebeğim çok rahat etti. Kollari normalde hep yukarıda. Ve sicrayark uyanirdi. Kolu kafasina carpardi. Böyle çok rahat oldu. Masaj ve kundagin da etkisiyle uykumuz düzene girmeye başladı sanki

herkez dogurmus siteye ugrayan yok ahh ahhhh.kardeşim elinde makas üzerime geliyo dogur kız yoksa ben sezi sezeryan yapıcam diye kendi kendime yazıp okumakta güzelmiş.oglusumla ben sitenin bekciligini yapıyoruz

yalnz degılsn tatlm daha bende doguramadm ocak annesı olucaktm sozde ama subata kaldm artk hayırlısı sen sıkma canını vaktı gelınce dogucaklar elbet ama beklemek bıraz strese sokuyo ınsanı bıde daha dogurmadn mı dıye gelen telefonlar yok muu ımdaaat dıye bagırasım gelıyor :)

Aynen ilk olunca nasıl bişeyle karşılaşacağını bilmediğinden dahada panik oluyosun
Bzı felaket evham yapıyorum bazı çok rahat oluyorum nasılsa gelir diye
Ama son zaman beklemek sahiden zormuş

ben daha doguramadm canım 40+3 oldum ama kızımda tık yok ben galıba subata kaldm :)

canım inşallah çok beklemeden doğar güzel kızın annesni daha fazla bekletmeden sağlıkla dünyaya gelir.

canım benimki gaz çıkarmak için babasını bekliyor ya akşam gelip kucağına aldığı gibi oğlum başlıyor gaz çıkarmaya gülelim mi ağlayalım mı bilemedik. şu kundak olayına da dün itibariyle bende başladım çok sıkmadan kollarını topluyorum eli kolu hep hareketli olunca uyumak bilmiyor. arkadaş hayır oğlumu sarmam dedim diklendim o kadar dün rahat uyudu çocuğum kalktı emdi yattı maşallah :) kardeşim dalga geçiyor bizimki eski usul takılıyor abla diye.

hayırlısı canım stres yapma bende ilk doğumumda çok korkmuştum ve neyden korktuysam hep başıma geldi şimdi ikinci doğumumda zor oldu böbrek ağrısı yüzünden bir hafta hastanede yatmak zorunda kaldım daha sonra doktor40haftayı geçtim die beni taburcu etmedi hastanede elleriyle muayene yapa yapa 4.5 cm açılmam oldu doktor zorla suyumu patlattı daha sonra 3.5 saat suni sancı çektim aynı açılmam olmadı kaldı 4.5 cmde bida muayene ettiler alttan suyum iyice boşaldı susuz kaldı haznede sıkıştı kaldı yavrum zaten benim bebeğimin suyu azdı gebeliğim boyunca dosyadan baktı senin suyun azmış baya dedi doktor aradan yarım saat geçmeden bebeğimin kalp atışlarını alamadılar alet kırmızı alarm verdi o an çok korktum uzman doktorlar doluştu başıma bebeğin kalp atışları alınmıyo acil sezeryana dedi ve 10 dk içinde kızım karnımdan alındı çok şükür şu anda sağlıklı hem normal doğum acısını çektim hem sezeryan anlıcan.sana tavsiyem evde sancın gelsin doktora öyle git evde dayanmaya çalış.suyun falan gelirse bekleme ama.Allahım yardımcın olsun doğurunca müjdeyi ver ocak annelerine:)

ah kızlar özellikle o daha doğurmadınmı die açılan telefonlar insanı daha sinir ediyo:) size tavsiyem bol bol ayetel kürsi elemneşrahleke suresini okuyun hurma yiyin açılmaya yardımcı oluyo.sıcak duş alın sancınız gelince gerekirse bi leğenin içine oturun sıcak su doldurup açılmayı kolaylaştırıyo ben bunların hiçbirini yapamadım hastanede çektim sancılarımı inşallah evinizde olursunuz ve stressiz bi doğum yaparsınız:)

bizim göbeğimizde 7.gün düştü bizim göbeğimizde duruyo ne yapmak lazım bilmiyorum ilk çocuğumun göbeğide daha duruyo 5 senedir :) bi diyolar okulun bahçesine at bi caminin yanına göm blemedik valla:)

Slm cnm,aynen benim oglusta 5.5 yasinda ve bizimde göbek duruyor,bulamadim bir yer gomucek..artik ikisini birden hallederiz..

gaz ilacını değiştir. doktorlar da aynısını yapacak çünkü. bebeğin kollarını bacaklarını bol bol hareket ettir, emzirdikten sonra 10 dakika kadar omuzuna yatır dik pozisyonda daha rahat gaz çıkarıyorlar.

ilk doğumumda yıkamıştık bunda yıkama dediler diye yıkamadık çok da önemli değil bence göbeğin düşüp düşmemesi ama bizde 3 günden önce zaten yıkanmıyor. bence doktoru dinleyin

bizim göbeğimizde 7.gün düştü bizim göbeğimizde duruyo ne yapmak lazım bilmiyorum ilk çocuğumun göbeğide daha duruyo 5 senedir :) bi diyolar okulun bahçesine at bi caminin yanına göm blemedik valla:)

Slm cnm,aynen benim oglusta 5.5 yasinda ve bizimde göbek duruyor,bulamadim bir yer gomucek..artik ikisini birden hallederiz..

yalnız değilmişim :) oğlum 4 yaşında göbeği hala evde, 9 eylülün bahçesine gömecektik unuttuk yıllardır duruyor.

Aynen ilk olunca nasıl bişeyle karşılaşacağını bilmediğinden dahada panik oluyosun
Bzı felaket evham yapıyorum bazı çok rahat oluyorum nasılsa gelir diye
Ama son zaman beklemek sahiden zormuş

aynen canım beklemek en zoru gercektn ınsallah bızde hayırlısı ıle kavusurz yavrularımıza saglıklı olsunlarda az daha sıkarız dişimizi napalım allah yardımcımız olsun

mrb kızlar. karnınızı sardınızmı doğumdan sonra. bana herkes sarmam gerektiğini söylüyor sarkmaması için. ama ben sezaryen olduğu için korkuyorum. bi kaç kez sardım, dikişlerim acıyacakmış gibi geldi bıraktım. karnım indi çok şükür ama bi göbek duruyo esnek bi şekilde. sarmadım ama göbeğim sarkmadı diyen duydunuz mu yada 2. doğumu olanlar siz sardınız mi? ne yapsam bilemedim.

ay canım neler atlatmıssın boyle ya ınan cok uzuldum gercekten ınsanın korktugu basına gelıyor rabbım tüm hamılelerın yardımcısı olsun bebeklermz saglıklı olsunda gerisi bos gercekten.. aynen tatlım sancımı evde cekıcem zaten herkes aynı seyı söylüyor ben günüm gectigi icin evham yapıyodm 40+3 olduk bugun doktora gttm bebek ıyıyms hersey yolundayms onun icin 3 gün daha bekleyelm gerek kalmadıkca sunı sancı taraftarı degilim dedi anlıcagn pazartesıye kaldm insallah sancım gelirde sunı sancı cekmek zorunda kalmam... sen merak etme teyzesı bı doguraym müjdeyi hemen vericem hersey için cok saol

insallah canım ya sıcak dus alıyorum ama legene oturmayı hiç denemedm ama denıcem canm hurma yedım ama su aralar bıraktm tekrar baslasam ıyı olcak galıba haklısın duaları da bol bol okumak lazm allah yardmcımz olsn tavsiyelerın ıcın cok saol umarım hemen sancılanırımda dogururm

slm canım normal dogumlarda sarıyolar yengemde sarmıstı ve gercekten ıse yarıyor ama sezeryan olunca dıkıslerede dıkkat etmen lazm arkadasım da sezeryanlıydı ama o sarmıs göbegını dıkıslerım acıdı hatta kanadı ama yıne de dayandım dedı anlıcagn cesaret ıstıyo yanı :18:

kizlar bizde 14 gunluk olduk gaz sancisimi anlayamadim sallamayi birakinca aglamaya basliyo bugun biyle bi cozum bulduk yoksa uyumuyoda ya mememde uyuyacak oda gaz yapiyo bosbos cekiyomus gibi geliyo zaten mama takviyeli gidiyoruz bi cogalmadi sutum ne yaptiysam ablasindada boyleydi miralim cok bozuk bunda doya doya emzircem diyodum yine olmadi offff alttan ustten gazinida cikaruyo cok sukur ama niye agliyo bipmiyorum sadece annesutu alsaydi biyle olmazdi yetemiyorum kucucuk bebege diye kendimi suclayip duruyorum kvde gitti bugun bosluga dustum herisimi yapiyodu kizim onunla yatiyodu zor bigee olcak bizim icin yarin annem gelicek bir haftada o kalip gidecek

bizde hava soguk diye guvenip yikayamadik ilk bikac gun 5.gunde gobegi dustu ozaman yikadik iki kizimin gobegide duruyo sandikta yaza gomcez biyere kizim 5 bucuk yasinda dr olcam ben diyo yasin memleketegidince gomcez artik tipfak bahcesine;-)

Saolun kızlar çok zor bişeymiş bu gaz sancısı, bugün tekrar götürdük doktora sab simplex verdi günde dört defa, akşamlarıda biogaia ya devam dedi. Şimdiden başladık damlalara ilaçlara, doktor zararı yok direk bağırsaklardan atılıyor dedi ama bilemiyorum. Kullanıyorum çünkü sancı girdiğinde öyle bir feryat ediyoki yüreğim dayanmıyor. Bide kızlar benim oğluşu genelde kucağımda dik pozisyonda uyutuyoruz kusuyo çünkü bayağı bi sindirdikten sonra yatağına bırakıyoruz. Doktor bugün gaz ın çaresi yok sebebide bilinmiyo sadece damlayla annenin yediği içtiğiyle azaltabiliriz ve tek çaresi sabır dedi. Hepimizin Allah yardımcısı olsun

Bu arada bizde yarım kundak yapıyoduk kollarını sadece. Doktor bugün gaz olan bebek kendini güvende hissetmek ister elleri kolları genelde serbest olsun özellikle emzirirken kolları serbest olmalıymış. Bende emzirirken sarıyodum bana engel oluyo diye artık sarmıyorum. Bide kucağa alışmasın filan gibi düşüncelere girme mümkün olduğunca sarıl bebeğine dedi gaz sancısı sırasında anne karnı hissini yaşat ona koynunda dedi

kizlar saka maka topikte nerdeyse kimse kalmadi ve ocak ayi bitiyo
su bucurukler biraz buyusede toplansak tekrar
kendimi cok garip hissediyorum hergun evdeyim.sadece doktora cikiyorum
kendime cok ozen gosteremiyorum oglum eskisi kadar uyumuyo kendime vakit ayiramiyorum
ve annemle anlasamiyorum biliyosunuz.annem hergun geliyo hemde haber vermeden ve anahtarla direk aciyo kapiyi.
zili cal dedim bu defada zili calip hemen anahtarla aciyo
cok bunaldim bu tavirlarindan.
esim resti cekti annen cocugun annesiymis gibi davraniyo buna dur demen lazim dedi
esimin kucagindan 3 kere oglani cekip almis agliyo diye
agladim tasinalim uzaga gidelim dedim tamam dedi
simdi ev bakiyoruz
cok dertliyim cook (
cocuga ben calisirken annem bakacakti ama asla istemiyorum artik
yoksa esimle kopacagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…