kızlar selam..
bebeği yıkama dediler bize.. göbeği düşene kadar yıkamayacakmışız, sizde öyle mi yaptınız?? Annemde çok sinirli bu duruma hastaneden gelir gelmez yıkayalım istiyordu ama kocacım yıkamayın dediler diye izin vermiyo yıkamasına :)
8 aylık hamile gibi göbeğim var.. eşim içerde bi bebek kaldı galiba diye dalga geçiyor :) ne zaman inecek acaba?? bi fırsat bulursam doğum hikayemi yazacagım inşallah.. Herkesi çook öptüm.. Hala inanamıyorum bebeğimin olduguna ama 5 günlük olduk bile :) Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu..
Var olmazmı takvimimizi doldurduk 40+1 olduk bugün hafif sancı ve kasılma var ama daha zamanı var sanki
Hamileliğimi öğrendiğimde miraç kandiliydi mübarek günde öğrendik bugün doğsada mübarek gündede doğumunu görmüş olsak
herkez dogurmus siteye ugrayan yok ahh ahhhh.kardeşim elinde makas üzerime geliyo dogur kız yoksa ben sezi sezeryan yapıcam diyekendi kendime yazıp okumakta güzelmiş.oglusumla ben sitenin bekciligini yapıyoruz
ah sorma canım bende 40+3 oldum ama hala doguramadm smdı geldm doktordan bebek 3550 gr olms suyu kalp atısları normal acılmam yok ama nts de sancı cıktı 3 gun daha bekleyelım dedı doktor bakalm ne olcak ıyıce panık olmaya basladm sankı hıc gelmeyecek doguramıcam dıye dusunuyorum bıde ılk dogumum dogum korkumda cabası :18:
ben daha doguramadm canım 40+3 oldum ama kızımda tık yok ben galıba subata kaldm :)
Kizlar aklima gelmişken yazayim.
Gaz sancisi için bebeğinize mutlaka masaj yapin. Karnina çok bastirmadan yuvarlak hareketler ve yukarıdan asagi doğru çekme hareketi. Baloncukları asagi çekmiş oluyoruz. Bacaklarini yukari kaldırma,karnina doğru itme, pedal çevirme vs. Bunları sirasi ile yapin. Bana doktor söyledi. Gaz bebek hareket edemediği için cikamiyor. Onu hareket ettirmek çok önemli. Sadece Gazi olduğu zamanlar değil gün içinde sik sik yapin masaji. Bize iyi geliyor. Bazen aninda cikariyor. Bazen o anda cikarmiyor ama sonrasında cikariyor. İnternette gaz masaji videoları var onlara da bakabilirsiniz.
Bi de ben gece yatarken yarim kundak yapmaya basladim. İnce bi tülbentle kollarini sariyorum. İnanin bebeğim çok rahat etti. Kollari normalde hep yukarıda. Ve sicrayark uyanirdi. Kolu kafasina carpardi. Böyle çok rahat oldu. Masaj ve kundagin da etkisiyle uykumuz düzene girmeye başladı sanki
insallah canım ya simdi doktordan geldim bebegn suyu plesenta vs ıyı durumda kalp atısları da ıyı nts de sancım cıktı bıraz bıkac gun daha bekleyelım dedı eger olmazsa p.tesı tekrar gıdıcem hayırlısı artk
yalnz degılsn tatlm daha bende doguramadm ocak annesı olucaktm sozde ama subata kaldm artk hayırlısı sen sıkma canını vaktı gelınce dogucaklar elbet ama beklemek bıraz strese sokuyo ınsanı bıde daha dogurmadn mı dıye gelen telefonlar yok muu ımdaaat dıye bagırasım gelıyor :)
bizim göbeğimizde 7.gün düştü bizim göbeğimizde duruyo ne yapmak lazım bilmiyorum ilk çocuğumun göbeğide daha duruyo 5 senedir :) bi diyolar okulun bahçesine at bi caminin yanına göm blemedik valla:)
Kızlar bebeğim kolik olmuş gaz sancısından kıvranıyor. Biraz emiyor sonra midesi gaz dolduğu için daha fazla ememiyor, kusma bi yandanbu durumu yaşayan varmı ? Doktor biogaia diye bi damla verdi ama bi işe yaramadı malesef. Napıcamı şaşırdım. Uyudugunda gece gündüz başından ayrılamıyoruz sürekli mide bulantısı var , bide kusuyor tabi
kızlar selam..
bebeği yıkama dediler bize.. göbeği düşene kadar yıkamayacakmışız, sizde öyle mi yaptınız?? Annemde çok sinirli bu duruma hastaneden gelir gelmez yıkayalım istiyordu ama kocacım yıkamayın dediler diye izin vermiyo yıkamasına :)
8 aylık hamile gibi göbeğim var.. eşim içerde bi bebek kaldı galiba diye dalga geçiyor :) ne zaman inecek acaba?? bi fırsat bulursam doğum hikayemi yazacagım inşallah.. Herkesi çook öptüm.. Hala inanamıyorum bebeğimin olduguna ama 5 günlük olduk bile :) Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu..
bizim göbeğimizde 7.gün düştü bizim göbeğimizde duruyo ne yapmak lazım bilmiyorum ilk çocuğumun göbeğide daha duruyo 5 senedir :) bi diyolar okulun bahçesine at bi caminin yanına göm blemedik valla:)
Slm cnm,aynen benim oglusta 5.5 yasinda ve bizimde göbek duruyor,bulamadim bir yer gomucek..artik ikisini birden hallederiz..
Aynen ilk olunca nasıl bişeyle karşılaşacağını bilmediğinden dahada panik oluyosun
Bzı felaket evham yapıyorum bazı çok rahat oluyorum nasılsa gelir diye
Ama son zaman beklemek sahiden zormuş
canım inşallah çok beklemeden doğar güzel kızın annesni daha fazla bekletmeden sağlıkla dünyaya gelir.
hayırlısı canım stres yapma bende ilk doğumumda çok korkmuştum ve neyden korktuysam hep başıma geldi şimdi ikinci doğumumda zor oldu böbrek ağrısı yüzünden bir hafta hastanede yatmak zorunda kaldım daha sonra doktor40haftayı geçtim die beni taburcu etmedi hastanede elleriyle muayene yapa yapa 4.5 cm açılmam oldu doktor zorla suyumu patlattı daha sonra 3.5 saat suni sancı çektim aynı açılmam olmadı kaldı 4.5 cmde bida muayene ettiler alttan suyum iyice boşaldı susuz kaldı haznede sıkıştı kaldı yavrum zaten benim bebeğimin suyu azdı gebeliğim boyunca dosyadan baktı senin suyun azmış baya dedi doktor aradan yarım saat geçmeden bebeğimin kalp atışlarını alamadılar alet kırmızı alarm verdi o an çok korktum uzman doktorlar doluştu başıma bebeğin kalp atışları alınmıyo acil sezeryana dedi ve 10 dk içinde kızım karnımdan alındı çok şükür şu anda sağlıklı hem normal doğum acısını çektim hem sezeryan anlıcan.sana tavsiyem evde sancın gelsin doktora öyle git evde dayanmaya çalış.suyun falan gelirse bekleme ama.Allahım yardımcın olsun doğurunca müjdeyi ver ocak annelerine:)
ah kızlar özellikle o daha doğurmadınmı die açılan telefonlar insanı daha sinir ediyo:) size tavsiyem bol bol ayetel kürsi elemneşrahleke suresini okuyun hurma yiyin açılmaya yardımcı oluyo.sıcak duş alın sancınız gelince gerekirse bi leğenin içine oturun sıcak su doldurup açılmayı kolaylaştırıyo ben bunların hiçbirini yapamadım hastanede çektim sancılarımı inşallah evinizde olursunuz ve stressiz bi doğum yaparsınız:)
mrb kızlar. karnınızı sardınızmı doğumdan sonra. bana herkes sarmam gerektiğini söylüyor sarkmaması için. ama ben sezaryen olduğu için korkuyorum. bi kaç kez sardım, dikişlerim acıyacakmış gibi geldi bıraktım. karnım indi çok şükür ama bi göbek duruyo esnek bi şekilde. sarmadım ama göbeğim sarkmadı diyen duydunuz mu yada 2. doğumu olanlar siz sardınız mi? ne yapsam bilemedim.
kızlar selam..
canım allah yardımcın olsun en kısa zaman da geçer gider inş. kolik
kolik için saç kurutma makinası sesi işe yarıyor aspiratör sesi de etkili
sıcak havlu bebeğe sende bol bol rezene ve yemeklere kimyon atarsan gaz olmaz
inş. kısa zaman da çaresi olur çok zor çünkü
Dr kolikmi dedi cnm,cok gecmis olsun..ins. uzun surmez..emerken benim kizimda kıvraniyor gazdan,cok kötuoluyorum ben izlerken,Allah şifa versin hepsine..cnm ben oglumda sab simplex kullandim gaz damlasï 1 numaradir,en etkilisi oydu,aninda rahatlatiyor..sor istersen doktoruna.....kızimada alicam 1 aylik olsunda..
sabahmeltemi ne yaptin canim bebegin saat kacta geliyodu
hayirlisiyla kavusun insallah.simdiden gecmis olsun
canim merhaba bizede yikamayin dediler sadece 2. gun kendileri yikadi.14. gune kadar bekledik dustu o zaman yikadik.nemli kalirsa enfeksiyon olabilirmis.alkolle bakim yapiyoduk gunde 3 defa
bu arada ben normal dogurmama ragmen feci bi gobek kalmisti 8 aylik gercekten sok olmustum.ama 1 ay bitmek uzere cok az kaldi korse taksam toparlicak yani
gecmis olsun canim oglum da gazlandi kivraniyo dun onunla oturdum agladim resmen.kusuyorda cogu zaman.
doktor zinco damla verdi bize.kullaniyorum gaz cikiyo ama cikana kadar saatlerce kivraniyo
uykusunda agliyo yavrum(
gaz ilacını değiştir. doktorlar da aynısını yapacak çünkü. bebeğin kollarını bacaklarını bol bol hareket ettir, emzirdikten sonra 10 dakika kadar omuzuna yatır dik pozisyonda daha rahat gaz çıkarıyorlar.
ilk doğumumda yıkamıştık bunda yıkama dediler diye yıkamadık çok da önemli değil bence göbeğin düşüp düşmemesi ama bizde 3 günden önce zaten yıkanmıyor. bence doktoru dinleyin
yalnız değilmişim :) oğlum 4 yaşında göbeği hala evde, 9 eylülün bahçesine gömecektik unuttuk yıllardır duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?